|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() ![]() Toście mnie postraszyły tym serkiem Lidlowym nie ma co ![]() ![]() Właśnie siedzę i wcinam galaretki z przepisu Dukanowej, no pyszności ![]() ![]()
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
cześć!
spadek -0,2 ![]() ![]() dzisiaj zamierzam zrobić kulki z nutelli i zawinąć je na wieczorny seans w kinie z moim TŻ... no bo co więcej mogę? ![]() może dać mi ktoś przepis na zimny sernik z galaretką? albo dać link gdzie się znajduje? ![]()
#1714 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=sweeney;21381480]W moim przypadku 3 kolezanki wiedziały, że sie odchudzam, w tym jedna ze znaczna nadwagą, a raczej otyłością. Po miesiącu mojego odchudzania własnie ona sie pyta ile schudłam, no to mówię, ze 6 kg. A ona popatrzyła na mnie - "ee po buzi nic nie widać" ![]() ![]() U mnie w pracy ludzie wiedzą - nie ma dziwne, schodzę na śniadania do kuchenki, gdzie łażą na kawę, kawę piłam zawsze z zagęszczonym mlekiem słodzonym, a teraz chude mleczko + słodzik - po tygodniu wszyscy wiedzieli, że się Agnieszka odchudza. Kilka osób było sceptycznie nastwionych zarówno do odchudzania (że nie dam rady) jak i do późniejszych efektów (jojo). W ostatnim tygodniu trzem koleżankom - w tym dwóm baaardzo sceptycznym - przesłałam na ich wyraźną prośbę, mailem książkę Papcia Duka ![]() Cytat:
A skoro i Ty polecasz Kaufland to ja się wybiorę. Postanowione. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Jakby co to ja do chleba nie daję żadnej skrobi. Tylko otręby, serek, jajka, proszek do pieczenia, jajka, przyprawy. Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-08-15 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||||||
BAN stały
|
oj siostro tak srednio na jeza
![]() wczoraj byly 4 spalone ale to w akcie wielkiej desperacji i załamania nerwowego na dodatek w srodku nocy.. Naszczescie nie poplynelam na calego! Przez kilka lat palilam po paczke dziennie, od jakiegos pol roku juz prawie dwie a od kilku dni sie ograniczam, moj bilans nawet calkiem niezly pierwszego dnia nic pozniej 1 przez dzien, dnia nastenego nic i wczoraj ta mala zlamaka. Nie rzucilam calkowicie ale oduczam sie nawyku i ograniczam maksymalnie. Takze mysle ze sytuacja opanowana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Az banana dostalam jak to przeczytalam ![]() Slodziaki ![]() Zycze jak najwiecej takich chwil ![]() Cytat:
<Mi bylo raz dane dostapic takiego zaszczytu i miec taki cudowny spadeczek. Gratulacje siostro to duma dla naszej sekty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Bradzo ale to bardzo sie ciesze i gratuluje spadeczkow ![]() Ale bedziemy tesknic za Toba, stokroto Ty nasza! ![]() III faza juz macha do Ciebie a my tu z łajza zostaniemy same jak te ŁAJZY ![]() Cytat:
Przeciez to sa normalnie wyrzucone pieniadze. Ja bym tego tak nie zostawila, tymbardziej ze sytuacja sie powtarza. Trzeba sie upomniec o swoje ja bym im tam ten Lidl rozniosla, naszczescie jeszcze mi sie nic takiego nie przydarzyło moze dlatego jeszcze u mnie stoji Lidl ![]() Cytat:
![]() I tez mysle ze ona niejest taka najgorsza pod wzgledem zdrowotnosci, beda w niej warzywa i owoce czyli w najlepszej postaci witaminki, takze mysle ze mozemy byc spokojne ![]() Kochana tak w ogole koniecznie napisz mi jak buzka sie zachowuje, czy odstawilas ten krem. Musisz obserwowac cere bo byc moze przyczyna nie byl krem ale to trzeba koniecznie zobaczyc, jezeli pod odstawieniu sie poprawi to na stowe mialam racje. Jezeli nie to przyczyny bedziemy szukac w innym podlozu, takze dawaj znaka bedziemy dzialac ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, wlasnie wchlonelam moje golabki (na szczescie nie wszystkie :P)
mi smakowaly i to mila odmiana, szczegolnie, ze tesknie za takim domowym jedzeniem ![]() podaje przepis: mała glowka bialej kapusty (na pewno cos z niej zostanie) mieso mielone z indyka cebula przyprawy sos pomidorowy jako ze moja kapusta byla wielka, a ja dysponuje tylko nieduzym garnkiem obralam ja z polowy lisci i obgotowalam tak powstala mniejsza glowke. trwalo to okolo godziny na dwie strony, bo nie miescila sie cala w garnku ;P po zakonczeniu tej czynnosci dalam jej lekko wystygnac i zabralam sie za mieso - wrzucilam je na teflon, razem z cebulka i pozwolilam smazyc, od czasu do czasu mieszajac, zeby sie nie przypalilo. ciezko okreslic czas, lepiej patrzec jak mieso wyglada - kiedy cebulka i mielone sie ladnie przyrumienia, mozna powiedziec ze sa gotowe ![]() Kiedy juz i farsz i kapusta wystygla, wybralam sobie listki i zaczelam zawijanie ![]() pozniej do piekarnika na okolo godzine i voila! dzis rano nie mialam pomyslu na sos, wiec zrobilam pierwszy jaki przyszedl mi do glowy - koncentrat podgrzalam, dodalam troche wody, doprawilam bazylia i szczypta slodziku oraz czosnkiem i dodalam jogurtu. MNIAM! oczywiscie smakuja troche inaczej niz tradycyjne golabki, ale i tak jestem w niebie ![]() aha, dziewczyny, to horror, ile jest tluszczu nawet w dietetycznym miesie z indyka ![]() swoja droga, zostalo mi troche gotowanej kapusty i troche swiezej i prosze was bardzo o rade co z nia zrobic ![]() Agnese, jak robisz dukanowy kapusniak? z kiszonej, czy swiezej kapusty? ps. szukajac sosu natknelam sie tez na to: http://dukanforever.blogspot.com/2010/07/goabki.html podobny, ale troszke inny przepis, gdyby ktos chcial poeksperymentowac i lubil grzybki ![]() Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-15 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
mirkaaa mieszkasz na Bronowicach?
![]()
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co to jest "zly mzim" ![]() kapiel babelkowa, owszem... chyba w zlewie..... (mam tylko prysznic) brzydkie slowa to jedyne gdzie pozwalam sobie na bledy ort... po prostu latwiej napisac przez samo h niz przez ch ![]() ![]() oj gdybys byla blizej to bym Ci nie odpuscila i przylatywala za kazdym razem gdy mnie MZIM opanuje ![]() plemnikodawca wroci z grzybow to dostanie dziecko do kosciola wyszykowane... jak tylko farbe mi na leb nalozy ![]() toz kurde sie musze w rodzinie jego pokazac jak laska, co nie? szkoda tylko ze ta @ ![]() ![]() dziekuje Kochana ![]() ![]()
![]() |
#1719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1720 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
ja w Świdniku ale mam ciocię na Kośminku ![]() ![]()
![]() |
#1722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wieczorem posmarowalam sie Garnier na zmarszki (+25lat) i dobrze sie buzia czula. dzis rano obowiazkowo Nivea granatowa. i tez ok. troszke czerwone bylo czolo, ale nie swedzi i nie piecze. moze dlatego ze sie wczoraj nazarlam warzyw? nie wiem. bede obserwowac i dam Ci znac. wyprobuje emolium. jak Majka byla mala (teraz niby duza-2lata ![]() o matko.... ja ostatnie dni siedzialam w pracy w archiwum duzo (a tam papiery sprzed 100lat chyba) moze tez kurz i inne swinstwa wtarlam w buzie niechcacy????? ![]()
![]() |
#1723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Żebym przypadkiem z nerw nie musiała posadzić jednego wiadra homo kierownikowi na głowie ![]()
![]() |
#1724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1725 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() to milo milo siostro to mamy sekunde do siebie ![]() Cytat:
aa i widzisz kurz, pyl i tego rodzaju swinstwa mogly miec na to wplyw pewnie ze tak! Jatez zawsze po takich akcjach w piwnicy czy gdzies gdzie mam stycznosc z brudami odrazu po powrocie do domu tonikiem gebe przeajde i juz ![]() A jeszcze jak buzia wrazliwa, ja tez mam wlasnie wrazliwa takze przyczyne najprawdopodobniej juz znamy ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no... ja bym napewno musiala sie trzymac zeby go tym serkiem po gebie nie posmarowac, chociaz wiem ze nie jego wina, bo do serka nie zaglada przed wystawieniem na polke :P
![]() |
#1727 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() to moze jakas melise przed pojsciem? ![]() Zartuje ale dobrze idz idz. Dzisiaj fakt swieto wszytsko zamkniete. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
hej
robię chlebek dukana ale w piekarniku. Powiedzcie mi w jakiej wielkości foremce go robicie? bo przecież z 3 łyżek otrąb to malutki wyjdzie. Masa ma być taka rzadka?
#1729 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=mirkaaa;21382139]
No kochana kazdego dnia na nowo mnie zaskakujesz ![]() Bradzo ale to bardzo sie ciesze i gratuluje spadeczkow ![]() Ale bedziemy tesknic za Toba, stokroto Ty nasza! ![]() III faza juz macha do Ciebie a my tu z łajza zostaniemy same jak te ŁAJZY ![]() Eeeeeee, nie takie SAME znowu, jeszcze kilka Was się tu ostanie... A ja - tak w ogóle - to wcale nie zamierzam się z Wami pożegnać, bo bez Was bym nie przeżyła przecież... Będę się meldować tu codziennie i zbierać info o Waszych kroczkach. No i będę czekała z utęsknieniem na Was tamój... Cytat:
Cytat:
Tak więc napięcie moje, jak i wszystkich moich koleżanek, jako, że to siła nieczysta, nikomu nieznanego pochodzenia, nad którą ni cholery nie mamy kontroli, nazywam już od lat ZŁE MZIMU ![]() No taka ze mnie już słówkowa gadżeciara. Kocham takie różne lapsusiki i inne kombinacje językowe... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Rozeznanie
|
haha! mój serniczek już w piekarniku
![]() ciekawe jakie cudo mi wyjdzie ![]()
#1731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Foremka spora - keksówka ze 30 cm długości, a więc się nie cackam tylko dużo składników walę i mam na 3 dni na nas dwoje dukających. 1 op. otrąb owsianych (150g) 1/2 op. otrąb pszennych 1 op 500g sera twarogowego zmielonego - takiego na sernik (np. z Carrefoura albo Dr Oetkera) 3 jajka (białka osobno, ale to nie jest wymóg absolutny) przyprawy wg fantazji (odkryłam suszone pomidory z bazylią, dodaję też czosnek granulowany, troszkę soli) 1 op. proszku do pieczenia Najpierw mieszamy ze soba dokładnie suche składniki. Potem wwalamy wszystkie pozostałe. Białka ubijamy (choć niekoniecznie, jeśli nam się mocno nie chce ![]() Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Pakujemy naszą plajtę do formy i wstawiamy do pieca na 180-200 stopni. Ja piekę bite półtorej godziny, nawet do dwóch kiedyś przetrzymałam bez konsekwencji. Można krócej - z godzinkę nawet, ale moim zdaniem on wtedy jest bardziej mokry w środku. Dlatego ja trzymam długo. Smacznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUO TE=sweeney;21377385]Dziewczyny MOŻNA ten serek. To nie jest cukier o jakim myślicie tylko laktoza, czyli cukier naturalnie znajdujący się w mleku, więc i wszelkich jego przetworach. Z reszta na opakowaniu macie skład, gdyby tam był "zwykły" cukier to byłby w składzie. Tak więc to tylko laktoza ![]() ooo to super, bo go uwielbiam! ![]() A z tym serkiem homo Pilos z Lidla, to dobrze wiedzieć, że wcześniej się psuje, bo wczoraj go kupiłam ![]() blackcoffee ładny spadek ![]() Ulcia2512...w 2 miesiące -10.43kg, wow fajnie ![]() ![]() ![]() A chleba ja też jeszcze nie piekłam, tylko "kajzerki" ale jakoś mi nie wyszły...może się skuszę na chleb ![]() zlotqo do kina to możesz zrobić "chipsy" z pomidorów...o ile jesteś na PW ;p Edytowane przez CzarnaKropka Czas edycji: 2010-08-15 o 12:21 Powód: dodać coś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobra starczy już o tej pleśni ![]()
![]() |
#1735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja tez kocham Twoje ![]() Cytat:
![]() powodzenia z reklamacjami ![]()
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-08-15 o 12:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1737 |
Zadomowienie
|
a ja zamiast chlebkow itp robie sobie gofry i mam za***iaszcze kanapeczki w ksztalcie serduszek
![]()
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Matki Boski Ziylnyj jak to mówi babcia mojego TŻ ![]() w co do serka homo Pilos to ja kupiłam jeden i był ok ale długo nie stał, zjadłam w ciągu 2 dni. Pilosa kupuję twaróg 250 g dobry jest ![]() mam ochotę na słodkie... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
jestem na PP ![]() ![]() Agnese69 też skorzystam z przepisu ![]() ![]()
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Ależ proszę uprzejmie, będzie mi miło
![]() A tak w ogóle to ja oczywiście też go skądś wyszukałam - jakaś inna dukanka pewnie go zamieściła w necie, ale oczywiście pokombinowałam i cośtam podmieniłam, coś dodałam, coś ujęłam... Nie pamiętam już nawet co... Ale mi smakuje ów chlebek i naprawdę dzięki niemu nie tęsknię za pieczywem, a i otręby dzienne mam w nim zawarte. Czasem nawet, gdy np na obiad mamy kotleciki mielone to obawiam się, że przekraczam tę normę wtedy. Ale jak dotąd jakichś konsekwencji większych nie stwierdziłam... CHyba, że te mniejsze konsekwencje to z tego powodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.