|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
eh a ja mam dzień do niczego
![]() ![]() pokłóciłam się z TŻ rano, zaczęło się od tego, że ośmieliłam się skrytykować jajecznicę rano, że dodaje do niej maggi (bez komentarza) to TŻ mnie niby w żartach uszczypnął w pośladek ale cholera tak mocno, że aż się popłakałam Zamiast dureń mnie przyjść i przeprosić i przytulić to jeszcze zaczął krzyczeć i normalnie się pokłóciliśmy i stanęło na tym, że to moja wina co za pacan no ![]() i teraz siedzimy w osobnych pokojach ![]() i niedziela do dupy tłumaczę mu, że nie mogę się teraz denerwować to nie dociera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | ||||||
Zadomowienie
|
monikal Gratuluje ślicznego maleństwa
![]() Cytat:
znalazłam taki na allegro http://allegro.pl/anne-geddes-pamiet...237591136.html piżamka też bardzo fajny pomysł ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() neti23 gratuluje serdecznie i ciesze się że wszystko dobrze ![]() ego_ego śliczne maleństwo rzeczywiście jak mała laleczka Cytat:
![]() deneb3 nie denerwuj się kochana na pewno zrozumie że nie powinien tak się zachowywać, ja miałam taka samą sytuację tylko zaczęliśmy się kłócić po tym jak mi powiedział że przeze mnie się przeziębił (była 4 na ranem) tak się wkurzyłam że aż mną telepało no i kłótnia gotowa po której nie zasnęłam już do rana, jak wstał do pracy to dostał jeszcze ochrzan i po porannym prysznicu przyszedł i przeprosił mnie i kluskę że nas zdenerwował, więc głowa do góry i mam nadzieję że szybko się pogodzicie ja wczoraj byłam na weselu tak się wyszalałam że dziś mnie brzuch pobolewa i kuje, mam nadzieję że nie wytrzepałam za bardzo maleństwa ale super było więc pewnie jak mama zadowolona to dzidzia też ![]() ![]() co mam zrobić żeby w końcu mi przeszło ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
wanilia zazdroszczę wesela ja wczoraj byłam w pubie delektowałam się soczkami i drinkami jakimiś z bananem i lodem ale spoko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do kg to już mam 3 kg na plusie, chcialabym do 20 tygodnia jeszcze 1 więc do 4. ale chcieć sobie mogę ![]() jedziemy do tego parku miłego dnia brzuchatki ![]() ![]()
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurde teraz te hormony mną jeszcze telepią i bardziej to przeżywam niż normalnie ![]() a co do wagi to ja w 16 tygodniu miałam tylko +2kg ale chyba przez to, że w ogóle w ciąży przestałam jeść słodycze i przerzuciłam się na owoce, teraz już mniej mnie odrzuca od słodyczy więc może nadrobię he he |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() deneb3 tak to już z tżtami jest niestety, mój mnie teraz mniej wkurza bo przyjeżdża tylko na weekendy ale jakby był w domu to nie ma dla niego znaczenia mój stan ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1717 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prawie każda połozna wam powie, że rodzące po szkole rodzenia lepiej sa do porodu przygotowane, lapiej prowadzi się z nimi poród itd... dlatego nie dziwie sie, że wymagają tego kursu. I jakos tak zaskakująco wsrod moich znajomych, te ktore nie byly na kursach, bardzo źle potem wspominaly poród ![]() ja przy pierwszym dziekcu byłam na szkole rodzenia i polecam, najlepiej zapisac sie do tej, rekomendowanej przez szpital w ktorym chcecie rodzic- najczesciej wtedy prowadzi polozna z tego szpitala i powie wam o realiach porodu w tym konkretnym szpitalu, poza tym w razie czego, pierwszenstwo przyjecia zawsze maja te z ukonczona szkola rodzenia z danego szpitala. ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- [QUOTE=deneb3;22158236]ooo mi by odpowiadało wykupienie tylko części, nie chce mi się chodzić na wszystkie wykłady jak tak sobie patrzę na listę, muszę dopytać czy tak można u nas zrobić [QUOTE] mozna wykupic sobie zajecia indywidualne, wtedy to sa chyba tylko 2 spotkania po kilka godzin, ale ta opjcja jest droższa Ja mialam wczoraj wizyte u gin. , wszystko ok, wyniki tez ok. waze obecnie 67,40 kg, czyli od poczatku ciazy przytylam 2,5 kg. ![]() staram sie w miare trzymac wage, bo nie chcialabym wazyc na koniec ciazy wiecej jak 75 kg ![]() ![]() dostalam skierowanie na usg (niestety nie ma usg w gabinecie) z tym, ze to jest na czas 18-22 TC czyli musze poczekac, mówilam gin, ze sie nie moge doczekac zeby zobaczyc plec, ale odradzala mi teraz, mowiac, ze ryzyko pomylki jest duze i zeby poczekac do tego 20 TC, a to jeszcze kupa czasu ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
Mysle, ze taka szkola na peno nie zaszkodzi, a bankowo mozna sie ciekawych rzeczy dowiedziec, bo to przeciez nie tylko rozmowy o porodach i przewijaniu, ale tez mozna sobie o innych ciekawostach pogadac, zadawac pytania itp. Wiec ja jestem jak najbardziej za, zeby isc
![]() No mi tez teraz na usg nie chcial podac plci mimo, ze kluska sie ladnie ustawila, bo nie chcual, zebym sie nastawilala. Mam wizyte 8.10, wiec nic tylko czekac, mam nadzieje, ze te 12 dni szybko zleci.
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-09-19 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||
Wtajemniczenie
|
hej laseczki, widzę że znowu ciekawe tematy poruszacie, ja się właśnie niedługo wybieram na usg pierwsze i na pewno będzie dopochwowe, pytałam męża, czy będzie chciał iść i czy mu to nie przeszkadza (no bo skąd ja mogę wiedzieć co mu przyjdzie do głowy), ale on oczywiście chce i nie wiem, dlaczego miałby być wtedy wypraszany - a idziemy do faceta, który moim zdaniem jest w ogóle dosyć dziwny... no zobaczymy, w każdym razie nie rozumiem wypraszania w tym momencie
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() dzisiaj byliśmy u teściów na śniadanku i dostałam od teściowej przecudowne kocyki polarowe dla dzieci, no takie cuda, że aż mi się oczy zaświeciły i od razu wzięliśmy ze sobą, chociaż teść właśnie marudził, że może lepiej nie zapeszać... a co tam, będę udawać, że to dla koleżanki, która rodzi za dwa miesiące ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
Hehe no wlansie ja na boku sie starsznie mecze, bo zasnac nie moge. I starsznie mi tej zabci brakuje
![]() MOja tesciowa to taka wlasnie, ze nie kupuj teraz, bo zapeszysz, a ja kupuje, bo w zabobony nie wierze i juz hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do nie kupowania, bo się coś zapeszy...wkurza mnie takie gadanie, ale chyba to domena teściowych (bo moja to samo ![]() Teraz kiedy mamy tyle energii, jesteśmy szczęśliwe, mamy sobie odmawiać zakupów? Jak mi sie coś spodoba to nie będę zwracać uwagi czy to przypadkiem nie za wcześnie. Jakos mi się nie usmiecha latać pod koniec ciąży po sklepach i stresować się, że nie mam czegos jeszcze. Te zabobony są straszne... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety, ale (tfu tfu!), może dojść do poronienia, przedwczesnego porodu itd., i lepiej nie myśleć co czuje taka matka, której zostaną tylko ciuszki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wyobrażacie sobie kupować wszystko po porodzie? ![]() ![]() albo wysłać TŻ po całą wyprawkę? ![]() ![]() ja tam się nie przejmuję niczym i cieszę się każdym zakupem i mąż mnie popiera no i po kolei kupujemy wszystko niesamowite szczęście mam z wózkiem i łóżkiem dla dziecka wózek obiecała nam moja mama a łóżeczko moja siostra ![]() największe wydatki nam odeszły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz jak to robisz, że tak mało przytyłaś? Wiem, że jesteś dużo szczuplejsza ode mnie, ale ja nawet słodyczy nie jem a obiady to takie normalne jak zawsze jem tylko więcej owoców i warzyw, a gruba już jestem że nie wiem. Jak byłam zamówić suknię, to wyglądałam normalnie, a wczoraj jak potwór z wielkim brzuchem ![]() ![]() A to moja suknia: 1. wzór mojej sukienki - tylko moja będzie biała 2. tak wygląda na pierwszej przymiarce, na drugiej będą już wszystkie detale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak wydaje mi się, że takie ciągłe wysłuchiwanie, że to o czym nam mówią, przynosi pecha, to trochę takie zaklinanie tych nieszczęść. To ma jakąś fachową nazwę, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o czym myślę. Poprostu jak się myśli o jakiś nieszczęściach...to łatwiej je na siebie ściągnąć. Ja staram sie myśleć pozytywnie, bo najgorsze w tej chwili co może zaszkodzić Maleństwu to stres. Wolę nie myśleć, że kupiony Dzidzi jakiś drobiazg - ma nam przynieść coś złego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do zakupow to z brzuchem jedna sprawa, ze nie bedzie mi sie chcialo biegac, a inna, ze bedzie zimno, mokro i w ogole, bo to w koncu zima bedzie nie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
wiecie co do nieszczęścia może dojść zawsze, nawet 7 czy 8 miesiącu albo w dzień porodu, więc nie ma co przesadzać z tym NIE kupowaniem, po 3 miesiącu ryzyko poronienia diametralnie spada więc wtedy można kupować, chociaż ja już w 5 tygodniu kupiłam coś dla malucha, nie dopuszczałam do moim myśli że coś może być nie tak
![]()
#1729 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Choc dlugie suknie maja tern swoj slubny urok ![]() Cytat:
A dzis bylismy w avansie który likwidują i były duże przeceny wiec mozliwe ze agd uda nam sie kupic taniej niz zalozylismy ![]() ![]() zawsze mnie urzeknie czyms ![]() W ogole musze pochwalic mojego - jest bardzo dzielny i pomocny i stara sie unikac klotni jak widzi ze jestem nie w sosie, choc na szczescie rzadko sie to jeszcze zdarza. ![]() Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2010-09-19 o 17:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Przyczajenie
|
Witam,
Poszukuję kobiet w I-szym trymestrze ciąży, chętnych do przeprowadzenia pomiaru spoczynkowych wydatków energetycznych związanych z ciążą. Badanie jest bardzo proste i polega na pomiarze wydychanego CO2 w czasie 20 minutowego odpoczynku w pozycji leżącej. Dzięki temu badaniu dowiedzą się Panie jakie jest Wasze indywidualne zapotrzebowanie energetyczne w tak istotnym stanie jakim jest ciąża. Postaram się również odpowiedzieć na nurtujące Was pytania dotyczące odżywiania w czasie ciąży. Pomiar będzie przeprowadzany na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie, gdzie aktualnie prowadzę pracę magisterską na temat zapotrzebowania energetycznego kobiet ciężarnych w poszczególnych trymestrach ciąży. Badanie jest całkowicie bezpłatne oraz anonimowe. Ilość miejsc jest ograniczona! Wszystkie chętne Panie proszę o kontakt |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie -2kg ![]()
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
dziewczyny kupilam lozeczko
![]() mam do was pytanko : orientujecie sie czy szkoly rodzenia przyszpitalne sa platne czy darmowe ? jesli platne to mniej wiecej jaki jest koszt ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Wlasnie sie zwazylam i mam 3,5kg na plusie. Natomiast szkoly rodzenia zazwyczaj sa platne i u nas akurat jednak lekacja kosztuje 12zl.Nie wiem ile jest dokladnie tych lekcji, bo tu sa jakos podzielone i mozna sobie tak jakby kierunek wybrac i na dodatek nie tzreba wszystkich zajec z tego kierunku wykupic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To podobnie jak u mnie z tym że poszło o obiad,mój Tż go dziś przygotowywał tylko że nie rozłożył podkładek pod talerze a ja wczoraj czysty obrus rozłożyłam no to się trochę zdenerwowałam że mojej pracy nie szanuje bo po takim niedzielnym obiedzie jak nic będą plamy.On się wkurzył że go nie doceniam tylko czepiam się głupot no i się rozkręciłam.Potem co prawda się pogodziliśmy ale niesmak został.W sumię jak to teraz piszę to sobie uświadomiłam że trochę przesadziłam bo w końcu to tylko obrus,a on cały obiad sam przygotował. Wogóle zauważyłam że strasznie płaczliwa się zrobiłam,z byle powodu potrafię się popłakać ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ja też w takie zabobony nie wierzę i powiem wam z doświadczenia że lepiej wcześniej kupić bo potem różnie może być.U mnie np. w poprzedniej ciąży na początku nic nie kupowałam myślałam jeszcze zdążę, później od czwartego miesiąca miałam kłopoty z utrzymaniem ciąży,trzy razy byłam w szpitalu,lekarz zalecił mi leżenie w łóżku mały przyszedł na świat w 32 tygodniu ciąży a ja praktycznie nic nie miałam kupionego.Więc tym razem póki się dobrze czuję to jak tylko coś tylko coś mi się spodoba to z miejsca kupuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
no właśnie czasem kobiety mają problemy i np szyjka się skraca, nakaz leżenia w domu, i jak ja np kupię wózek? wszystko z allegro?
![]() zresztą kupowanie to sama przyjemność ![]() ![]() ja wolę w 6-7 msc mieć wszystko zapięte na ostatni guzik ![]() ![]()
#1737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() są płatne, przynajmniej ja sie nie spotkałam z darmową ![]() ceny- zalezy w jakim mieście, napisz skąd jesteś
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
moja koleżanka z sosnowca zapłaciła tylko 'cegiełkę' na szpital
#1740 | |
Wtajemniczenie
|
ego ego, bardzo ładna sukienka!
![]() Cytat:
czasem są płatne, czasem darmowe, to zależy od szpitala, w Warszawie w paru jest za darmo, jeśli chodzić też do przychodni przyszpitalnej przez całą ciążę, w innym jest płatna nawet jeśli się do tej przychodni będzie chodzić... i jak sprawdzałam to jest to koszt ok.650 zł, ale to Warszawa, nie wiem, jak gdzie indziej? ![]() a jeśli chodzi o kupowanie i zabobony - ja na razie nic sama nie kupuję, tylko dostaję, przyjemność kupowania rezerwuję sobie na później, pewnie jak skończę ten 3 miesiąc, który się zaczął dopiero...i nie dlatego, że nie chcę zapeszać, ale lżej mi będzie mieć świadomość, że ryzyko poronienia spadło znacząco i będę spokojniejsza. A jeśli do tego czasu coś się jednak zdarzy - trudno, takie jest życie. Wiem - nie przeszłam tego, może dlatego tak piszę, ale staram póki co za bardzo nie nakręcać ani w jedną, ani w drugą, żeby się nie stresować niepotrzebnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.