Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 20:40   #1711
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Dziękuję

Skopiuję swoją wypowiedź dotyczącą koloru z drugiego wątku:
śliczny jest, też chciałam wrócić do swojego koloru, dałaś mi nadzieję na to ale kurcze... nie wiem czy jednak by się to udało nawet u dobrego fryzjera.
dzięki za odpowiedź.
Jakbym nie farbowała to moje włosy na pewno byłyby zdrowsze choć teraz i tak nie narzekam
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:34   #1712
caate
Zakorzenienie

GG do caate

tak Was czytam i czytam i dochdoze do wniosku, ze skoro w SP jest promocja na radical, to lece po ampulki, kiedys je stosowalam i bylam zachwycona efektem
zmieniam vitapil na merz spezial, zapisze sie tez na wizyte u fryzjera, bo jak dzisiaj po wyprostowaniu wlosow, sfotografowalam je, to zalamac sie mozna
z natury mam krecone wlosy, prostuje je max.1 x w meisiacu, nie susze i jak farbuje to w odstepie 3miesiecy, potrafie wytrzymac bez farby pol roku, jezeli za bardzo nie razi w oczy odrost i jest dopasowana do naturalnego

bede Was podczytywac i z Wami dbac o wloski, jeszczetylko musze troche nadrobic Waszej wiedzy
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:56   #1713
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
śliczny jest, też chciałam wrócić do swojego koloru, dałaś mi nadzieję na to ale kurcze... nie wiem czy jednak by się to udało nawet u dobrego fryzjera.
dzięki za odpowiedź.
Jakbym nie farbowała to moje włosy na pewno byłyby zdrowsze choć teraz i tak nie narzekam

Udać by się udało,ale trzeba wytrwałości i cierpliwości.
Ja nie wracam jednak do calkiem naturalnego. Chciałabym utrzymać taki kolor, jaki mam na tych zdjęciach.
Jest on owszem podobny do naturalnego, jednak ma w sobie więcej życia.

Twoje włoski wyglądają bardzo ładnie. Nie ma efektu siana i blond szopy jak u lalki Barbie. Wręcz przeciwnie - włosy są (na moje oko śliczne i zadbane

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
tak Was czytam i czytam i dochdoze do wniosku, ze skoro w SP jest promocja na radical, to lece po ampulki, kiedys je stosowalam i bylam zachwycona efektem
zmieniam vitapil na merz spezial, zapisze sie tez na wizyte u fryzjera, bo jak dzisiaj po wyprostowaniu wlosow, sfotografowalam je, to zalamac sie mozna
z natury mam krecone wlosy, prostuje je max.1 x w meisiacu, nie susze i jak farbuje to w odstepie 3miesiecy, potrafie wytrzymac bez farby pol roku, jezeli za bardzo nie razi w oczy odrost i jest dopasowana do naturalnego

bede Was podczytywac i z Wami dbac o wloski, jeszczetylko musze troche nadrobic Waszej wiedzy
Caate, ja też byłam bardzo zadowolona z efektu, który dawały mi ampułki Radical. Co u siebie zauważyłaś? Ja przede wszystkim dostrzegłam sporo nowych włosków - dosłownie po 14 dniach używania ampułek, zaczęły mi wyrastać nowe włosy

Może pokaż nam swoje włoski ?
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:23   #1714
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wracam jednak do calkiem naturalnego. Chciałabym utrzymać taki kolor, jaki mam na tych zdjęciach.

Twoje włoski wyglądają bardzo ładnie. Nie ma efektu siana i blond szopy jak u lalki Barbie. Wręcz przeciwnie - włosy są (na moje oko śliczne i zadbane

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Caate, ja też byłam bardzo zadowolona z efektu, który dawały mi ampułki Radical. Co u siebie zauważyłaś? Ja przede wszystkim dostrzegłam sporo nowych włosków - dosłownie po 14 dniach używania ampułek, zaczęły mi wyrastać nowe włosy

dzięki
obecnie mam szamponetkę na włosach - orzechowy brąz
dziś kupiłam kawowy brąz
nie farbuję włosów od 2 listopada, a jak większośc kobiet - lubię zmiany, więc takie tego efekty

Mi radical nie przyspieszył porostu, ale rzeczywiście pojawiają sie po nim nowe włoski, urocze
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:26   #1715
Namietne_Usta
Zakorzenienie

O kurcze, Smerfetko to jednak robisz brąz?

Hehe och te Baby
Stary 2011-01-28, 22:37   #1716
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:

prosze tutaj link:
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10737
daleko mi do Was, ale olejowanie, suplementy dopiero od sierpnia zaczelam stosowac, wiec staram sie wciaz dazyc tak jak Wy do pieknych, zdrowych wlosow

ampulki radical daly mi duzo babyhair oraz odrost 2cm, a to tylko 14dni, a to samo dal mi tonik Alpecin, ale go trzeba zamawiac przez all, koszt ok.38zl, starcza na 3tyg, wlosy przetluszcza, a efekt ten sam, wiec wole ampulki.
Vitapil biore 3,5miesiaca, dokoncze to drugie opakowanie i zakupie Merz.
Myje wlosy co dwa dni szamponem brzozowym z barwy, uwielbiam tez z pharmaceris przeciw wypadaniu, ale ze wzgledu na koszt kupuje barwe, swietnie zmywa amle ktora stosuje min.1x w tyg, wykanczam wszelkie odzywki z sls (l'oreal absolut repair i goldwell, matrix 2dni temu skonczylam), stosuje biowaxa do suchych i zniszczonych, kocham maske revlon nawilzajaca, moje wlosy po niej zyja, blyszcza i sa sypkie jak tafla!
raz na 2miesiace, robie kuracje z joico, tez wykanczam resztki..
stosuje serum na koncowki, z biowaxu a+e, bo moja zmora to rozdwojone koncowki, dlatego smigam do fryzjera, scinac znowu sianko
no i 1,5roku temu mialam dekoloryzacj z czarnego, moje suche wlosy ratuje do dzisiaj, dlatego jest co jest, nie wiem co jeszcze moge o swoich wlosach napisac
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
Stary 2011-01-28, 22:46   #1717
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
prosze tutaj link:
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10737
daleko mi do Was, ale olejowanie, suplementy dopiero od sierpnia zaczelam stosowac, wiec staram sie wciaz dazyc tak jak Wy do pieknych, zdrowych wlosow

ampulki radical daly mi duzo babyhair oraz odrost 2cm, a to tylko 14dni, a to samo dal mi tonik Alpecin, ale go trzeba zamawiac przez all, koszt ok.38zl, starcza na 3tyg, wlosy przetluszcza, a efekt ten sam, wiec wole ampulki.
Vitapil biore 3,5miesiaca, dokoncze to drugie opakowanie i zakupie Merz.
Myje wlosy co dwa dni szamponem brzozowym z barwy, uwielbiam tez z pharmaceris przeciw wypadaniu, ale ze wzgledu na koszt kupuje barwe, swietnie zmywa amle ktora stosuje min.1x w tyg, wykanczam wszelkie odzywki z sls (l'oreal absolut repair i goldwell, matrix 2dni temu skonczylam), stosuje biowaxa do suchych i zniszczonych, kocham maske revlon nawilzajaca, moje wlosy po niej zyja, blyszcza i sa sypkie jak tafla!
raz na 2miesiace, robie kuracje z joico, tez wykanczam resztki..
stosuje serum na koncowki, z biowaxu a+e, bo moja zmora to rozdwojone koncowki, dlatego smigam do fryzjera, scinac znowu sianko
no i 1,5roku temu mialam dekoloryzacj z czarnego, moje suche wlosy ratuje do dzisiaj, dlatego jest co jest, nie wiem co jeszcze moge o swoich wlosach napisac
Co Ty mówisz? Twoje włosy są śliczne! Napewno lepsze niż moje!

A jak stosowałaś ampułki Radical? wcierałaś tylko w skalp, tak? czy na długość?
Zużyłaś jedno opakowanie, czy więcej?

Jeśli chodzi o suplementy to ja zamierzam kupić sobie Humavit - jest tu bardzo chwalony

Która maska z Revlona? Może Equave?

Ooo Joico.. seria K-PAK? Jaka jest Twoja opinia na temat tych kosmetyków?

Widzę,że porządnie pielęgnujesz swoje włosy
Kurcze, naprawdę są ładne.

Heh..dekoloryzacja ponad rok temu,a Ty nadal nawilżasz.. no widzisz - a ja miałam sytuację,że dekoloryzacje miałam dwie w tym samym TYGODNIU. To jest coś, czyż nie?

Mały offtop: Znów mnie dopada podły nastrój..
Stary 2011-01-28, 23:13   #1718
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:

Cytat:
Co Ty mówisz? Twoje włosy są śliczne! Napewno lepsze niż moje!

A jak stosowałaś ampułki Radical? wcierałaś tylko w skalp, tak? czy na długość?
Zużyłaś jedno opakowanie, czy więcej?

Jeśli chodzi o suplementy to ja zamierzam kupić sobie Humavit - jest tu bardzo chwalony

Która maska z Revlona? Może Equave?

Ooo Joico.. seria K-PAK? Jaka jest Twoja opinia na temat tych kosmetyków?

Widzę,że porządnie pielęgnujesz swoje włosy
Kurcze, naprawdę są ładne.

Heh..dekoloryzacja ponad rok temu,a Ty nadal nawilżasz.. no widzisz - a ja miałam sytuację,że dekoloryzacje miałam dwie w tym samym TYGODNIU. To jest coś, czyż nie?

Mały offtop: Znów mnie dopada podły nastrój..
dziekuje, ciesze sie ze widac moja pielegnacje

nawilzam, bo wlos krecony z natury jest wlosem suchym, wiec uwazam (nie wiem czy dobrze robie, jak zle to mam nadzieje, ze ktora madra glowka mnie poprawi), ze nawilzenie to podstawa, regeneruje je wciaz, tzn maska regenerujaca 1x w tyg, ale nawilzajaca juz 2x, widze, ze moje wlosy to lubia, szczegolnie po nocy z amla, wtedy naprawde mam piekne loki, mimo ze nie lubie siebie w lokach.

tak, revlon equave, zamierzam dokupic tez odzywke bez splukiwania w przyplywie gotowki.

ogolnie revlon kocham, za podklad,cienie i ta odzywke, zaluje ze tak pozno ja odkrylam.

z joico mialam rekonstrukcje w salonie seria k-pak, wlosy przez miesiac byly cudowne, obylo sie bez masek, ale ja i tak stosowalam jakies odzywki. w domu posiadam z k-pak reconstruktor i hydrator oraz szampon no wlosow zniszczonych, od fryzjerki po zabiegu dostalam pare probek, tych produktow ktore ona sama uzywala mi przy rekonstrukcji, wiec zabieg mycie, odzywka, reconstruktor, hydrator sama juz wykonuje w domu i jestem bardzo zadowolona, odzwyki dzialaja cuda, ale uwaga, zeby pokazaly co potrafia, trzeba wykonywac masaz wlosow, tego nauczyla mnie fryzjerka, ze masuja poglebiamy efekt i to widac golym okiem roznice, kazde pasmo wlosow palcami w dol tak glaskami opuszkami przez 30sec. trzeba tez przestrzegac czasu trzymania odzywek joico, wiem ze reconstrucotr trzyma sie max 5min, a juz hydrator mozna duzo dluzej, bez ograniczen mam tez serum do koncowek z joico i rowniez jest bdb, gdyby nie cena

radical, aplikowalam strzykawkami, robilam przedzialek co 2cm i lecialam strzykawka, masowalam skore glowy przez 5min aplikowalam codziennie wieczorem, stosowalam 1opakowanie, efekt wow,po miesiacu namowilam mame kupilysmy kazda po 2opakowania, nadal wow, kupilam seboradin w ampulkach, zawiodlam sie, bo nic mi z wlosami nie zrobily

przed dekoloryzacja, mialam zrobione pasemka rozjasniaczem, zeby uniknac dekoloryzacji, efekt mnie nie zadowolil i 2tyg pozniej dekoloryzacja, przed zabiegiem mialam wlosystyrane prostownica i suszarka i od pory dekoloryzacji, powiedzialam im stop i uzywam, gdy musze, przez co wciaz chodze w kokach

edit: radical stosowalam tylko w skalp, zal mi bylo wcieraz go we wlosy, wolalam naladowac go na skalp

ja tez mam sredni nastroj, bo centymetr nie pokazuje, zeby moje wloski rosly jakbym chciala...

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Smerfetkaa jakie ty cudo nosisz na glowie
gratuluje
dajesz mobilizacje. a w brazie to Cie chyba pokocham, uwielbiam ten kolor

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-28 o 23:07
Stary 2011-01-28, 23:15   #1719
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
z natury mam krecone wlosy,
to dlaczego jeszcze cie u nas nie ma? :P
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 23:22   #1720
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
bo bym chyba zbankrutowala
a tak na serio, czytam ale sie nie wypowiadam, za bardzo jeszcze w tyl jestem, a nie chce Wam cisnienia podnosic i pytac dwa razy o to samo
Stary 2011-01-28, 23:28   #1721
anka.d
Wtajemniczenie

wystarczy, ze przeczytasz faq, pigulke i linki z pierwszego postu 7 czesci watku nie musisz czytac, bo przyznaje sama, ze tego strasznie duzo jest, a te najwazniejsze informacje sa pieknie zebrane w jednym miejscu

w razie watpliwosci - pytaj na pw
Stary 2011-01-28, 23:32   #1722
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Cytat:
wystarczy, ze przeczytasz faq, pigulke i linki z pierwszego postu 7 czesci watku nie musisz czytac, bo przyznaje sama, ze tego strasznie duzo jest, a te najwazniejsze informacje sa pieknie zebrane w jednym miejscu

w razie watpliwosci - pytaj na pw
tak wiem, patrzylam juz nieraz na linki w Twoim podpisie, sa bardzo pomocne i na dziennik regenracji, no cudo!
u mnie problem taki, ze nie trawie odzywki w myciu jako szampon, z wieloma probowalam i moje wlosy sa nijakie... i sama od siebie musze zaakceptowac loki i zawalczyc o nie, bo powiem, szczerze, ze jak patrze na Wasze loki, to jest wielki zachwyt, ale siebie w tym nie widze...
przemysle to milion razy i raczej zdecyduje sie, bo wiem ze tego potrzebuja moje wlosy, taka ich natura, nie zmienie jej
Stary 2011-01-28, 23:38   #1723
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Izulinka21 Pokaż wiadomość
npo to tearz pytanie ktore szczerze nie zauwazylam zeby bylo oklepane
zakupilam szampon REVITAX
czyy ktoras z zwas go miala?
niby jest na porost wlosow,i na wzmocnienie,ale nie pachnie zbytnio fajnie,...
Izulinka! Sprawdź opinie o tym szamponie na KWC. Na początek kup sobie olej rycynowy i naftę i połóż wg instrukcji , którą znajdziesz na nafcie. Oba produkty dostaniesz w aptece. Połóż to na jakiś 20 min.przed myciem włosów. Z odżywek chwalone są waxy, gloria (w Auchan), kallos mleczny. Zaraz ci wrzucę linka na temat pielęgnacji gdzie masz wszystko w wielkim skrócie opisane przez bardzo mądrą w tym temacie osobę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-01-28 o 23:43
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 00:13   #1724
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
tak wiem, patrzylam juz nieraz na linki w Twoim podpisie, sa bardzo pomocne i na dziennik regenracji, no cudo!
u mnie problem taki, ze nie trawie odzywki w myciu jako szampon, z wieloma probowalam i moje wlosy sa nijakie... i sama od siebie musze zaakceptowac loki i zawalczyc o nie, bo powiem, szczerze, ze jak patrze na Wasze loki, to jest wielki zachwyt, ale siebie w tym nie widze...
przemysle to milion razy i raczej zdecyduje sie, bo wiem ze tego potrzebuja moje wlosy, taka ich natura, nie zmienie jej
Co prawda pisałaś do Ani, ale pozwolę sobie napisać od siebie. Stosując "nasze" zasady pielęgnacji nie musisz koniecznie stosować odżywki do mycia.
Masz przepiękne włosy. Chciałabym je kiedyś zobaczyć jako kręcone

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 00:18   #1725
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
tak, revlon equave, zamierzam dokupic tez odzywke bez splukiwania w przyplywie gotowki.

w domu posiadam z k-pak reconstruktor i hydrator oraz szampon no wlosow zniszczonych, od fryzjerki po zabiegu dostalam pare probek, tych produktow ktore ona sama uzywala mi przy rekonstrukcji, wiec zabieg mycie, odzywka, reconstruktor, hydrator sama juz wykonuje w domu i jestem bardzo zadowolona, odzwyki dzialaja cuda, ale uwaga, zeby pokazaly co potrafia, trzeba wykonywac masaz wlosow, tego nauczyla mnie fryzjerka, ze masuja poglebiamy efekt i to widac golym okiem roznice, kazde pasmo wlosow palcami w dol tak glaskami opuszkami przez 30sec. trzeba tez przestrzegac czasu trzymania odzywek joico, wiem ze reconstrucotr trzyma sie max 5min, a juz hydrator mozna duzo dluzej, bez ograniczen mam tez serum do koncowek z joico i rowniez jest bdb, gdyby nie cena
Właśnie chciałam sobie zafundować serię Equave To mówisz,że fajna jest?
Myślałam teznad całym zestawem K-PAK no i teraz już sama niewiem

Te serie pewnie mają sporo silikonów?

Pozdr
Stary 2011-01-29, 00:35   #1726
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
Wrzucam zdjęcie włosów w świetle dziennym.
Widać,że już nie wyglądają tak super.

Jednak mi się kolor podoba i czuje się lepiej w nim niż w bardzo jasnym blondzie.
I włosy mimo wszystko lepiej wyglądają, jeśli chodzi o zniszczenia

Co myślicie?

Pozdrawiam
Bardzo ładny naturalny kolor a mogę wiedzieć jaką farbę użyłaś i jaki odcień?

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 00:47   #1727
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
perelka leniu poczytaj chwile, bo namietne usta odpowiadala na to pytanie. i to dzisiaj.
Stary 2011-01-29, 00:51   #1728
perelka_np
Zadomowienie

Cytat:
perelka leniu poczytaj chwile, bo namietne usta odpowiadala na to pytanie. i to dzisiaj.
LENIU?! Hehe żartuję kurcze czytałam wszystko od deski do deski i nie widziałam jak bozie kocham

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Stary 2011-01-29, 01:03   #1729
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdr
Dobra, pobuszowałam w analizach składów i już wiem : KUPUJĘ JOICO Boże.. przecież ja zbankrutuje

Caate
- powiedz mi proszę: jak stosować kosmetyki z tej serii,żeby nie obciążyć włosów? I co najlepiej kupić?
Napewno biorę szampon i odżywkę, natomiast co dalej? Chciałabym koniecznie kupić Hydrator, bo ma fajny skład, ale co z Deep Penetrating Reconstructor? Bo czytalam,że dobrze jest kłaść go przed Hydratorem, ale czy on jest niezbędny? Czy Hydrator jest jak odżywka tzn. do codziennego stosowania, czy raczej jak maska czyli np. 2 razy w tygodniu, a codziennie sama odżywka? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Dzięki

Jeśli chodzi o to,czego używałam (a własciwie fryzjerka) to pisałam już.
Wklejam ponownie:

Cytat:

Ciężko mi odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Brzmi to głupio,ale niewiem co to za kolor, ponieważ aby go uzyskać fryzjerka wymieszała masę różnych odcieni. (Wiem,że to Diacolor L'oreal)
Zrobiła to po to,by wyglądał jak najbardziej naturalnie i by ograniczyć zieloną poświatę, która powstaje po położeniu ciemniejszej farby z zimnym odcieniem na włosy uprzednio rozjaśniane.
Poza tym, miałam na włosach kilka odcieni i naprawdę było bardzo trudno osiągnąć efekt jednolitego koloru.
Moja fryzjerka to cudotwórca, ubóstwiam ją

Za 3 tygodnie będziemy dalej majstrowały przy kolorze tak, aby się coraz lepiej utrzymywał.
Możliwe,że wtedy już położymy jeden konkretny. Wówczas się odezwę

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
LENIU?! Hehe żartuję kurcze czytałam wszystko od deski do deski i nie widziałam jak bozie kocham
Odpowiedź jest na poprzedniej stronie - 57

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-01-29 o 01:00
Stary 2011-01-29, 01:12   #1730
perelka_np
Zadomowienie

Cytat:
dobra zwracam honor już znalazłam, przez ta porę już mi chyba na wzrok pada

namietne usta- przepraszam za fatygę nie mniej jednak dziękuję że wkleiłaś odpowiedz po raz enty zapewne

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Edytowane przez perelka_np
Czas edycji: 2011-01-29 o 01:14
Stary 2011-01-29, 01:29   #1731
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Stary 2011-01-29, 03:46   #1732
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Moje drogie,

Czy to prawda,że włosów nie powinno się czesać na sucho? Jedynie na mokro i to nie szczotką, ale grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami?

Z góry dzięki za odpowiedź

---------- Dopisano o 03:46 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ----------

Cytat:
dobra zwracam honor już znalazłam, przez ta porę już mi chyba na wzrok pada

namietne usta- przepraszam za fatygę nie mniej jednak dziękuję że wkleiłaś odpowiedz po raz enty zapewne
Nie ma problemu, aczkolwiek rzeczywiście dziwne,że nie zauważyłaś.

No,ale tak bywa

Tak btw. to masz ładny kolor włosów - czy to naturalny?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-01-29, 08:20   #1733
paulaa6

Cytat:
Moje drogie,

Czy to prawda,że włosów nie powinno się czesać na sucho? Jedynie na mokro i to nie szczotką, ale grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami?

Tak to prawda. Moja Mama czesze mi tak włosy od dziecka. Nie przypominam sobie kiedy czesałam włosy na sucho. Chyba dwa lata temu jak prostowałam. W dodatku mam z tendencją do kręcenia więc to byłoby zabójstwo dla włosów.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:51   #1734
karmazynka99
Zakorzenienie

o ile pamiętam k-pak nie zawiera silikonów

miałam go lecz mnie nie zachwycił...
ale na każdych włosach działa co innego

caate- co ty chcesz od swoich włosów! co za piekny blask!

tez bym chętnie zobaczyła loczki, a tutaj masz wyproswoeate prostownicą cz na szczotce ?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-01-29 o 09:52
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:10   #1735
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Moje drogie,

Nie powinno się czesać na sucho włosów kręconych(powoduje niezłe puszenie się włosów ), włosy proste jak najbardziej można

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:42   #1736
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Co prawda pisałaś do Ani, ale pozwolę sobie napisać od siebie. Stosując "nasze" zasady pielęgnacji nie musisz koniecznie stosować odżywki do mycia.
Masz przepiękne włosy. Chciałabym je kiedyś zobaczyć jako kręcone
dziekuje
jako krecone mam takie puszace sie niestety, jezeli nosze je rozpuszczone to po 2h mam takie sianko, jak spiete w koka jest okej
zdj zrobie w najblizszym tygodniu mam nadzieje, to pokaze
Cytat:

Pozdr
to ja bym bardziej revlon polecala, bo jest latwiejszy w obsludze i wystarczy 1,2produkty, a zeby wykonac zabieg z joico to juz 4, a to duza inwestycja
Cytat:
Dobra, pobuszowałam w analizach składów i już wiem : KUPUJĘ JOICO Boże.. przecież ja zbankrutuje

Caate
- powiedz mi proszę: jak stosować kosmetyki z tej serii,żeby nie obciążyć włosów? I co najlepiej kupić?
Napewno biorę szampon i odżywkę, natomiast co dalej? Chciałabym koniecznie kupić Hydrator, bo ma fajny skład, ale co z Deep Penetrating Reconstructor? Bo czytalam,że dobrze jest kłaść go przed Hydratorem, ale czy on jest niezbędny? Czy Hydrator jest jak odżywka tzn. do codziennego stosowania, czy raczej jak maska czyli np. 2 razy w tygodniu, a codziennie sama odżywka? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Dzięki

Jeśli chodzi o to,czego używałam (a własciwie fryzjerka) to pisałam już.
Wklejam ponownie:

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Odpowiedź jest na poprzedniej stronie - 57

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

k-pak nie jest napakowana silikonami
i tak, teraz jak kupisz zestaw na all, ze strony producenta to sa dla Ciebie dostepne produkty takie jak:
1. K-Pak Reconstruct Shampoo - szampon regenerujacy, do uzytku codziennego
2. K-Pak Reconstruct Conditioner - odzywka regenerujaca
3. K-Pak Deep- Penetrating Reconstructor - odbudowa
4. K-pak Intense Hydrator - nawilzanie

W wersji salonowej jest inna krok 1 i 2.
1. K-Pak Chelating Shampoo - mocno oczyszczajacy szampon,nie do uzytku codziennie, jedynie przy regeneracji
2. K-pak Professional Cuticle Sealer - zakwaszacz (zmienia pH wlosow, wnika w luske)
i dale to samo:

wiec czy efekt uzyskasz taki jak ja, to nie obiecuje, bo ja widzialam znaczna roznice, a tylko 2pierwsze etapy sie roznia, myslalam ze produkty do wlosow zniszczonych beda lepsza, a jednak nie. kiedy poszlam do fryzjera na zabieg, dopiero wtedy pokochalam ta marke i nauczylam sie poslugiwac ich kosmetykami, ze wlosy zyja
napewno 3 i 4 krok jest Ci baaardzo potrzebny, 1 i 2 i tak sie rozni, ale nie wiem czy to dobry pomysl kupowac tylko 3 i 3. jak juz chcesz kupic, to moze ten zestaw miniaturek 4x100ml.

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
o ile pamiętam k-pak nie zawiera silikonów

miałam go lecz mnie nie zachwycił...
ale na każdych włosach działa co innego

caate- co ty chcesz od swoich włosów! co za piekny blask!

tez bym chętnie zobaczyła loczki, a tutaj masz wyproswoeate prostownicą cz na szczotce ?
to blask po joico z pazdziernika, a teraz po revlonie, roznica jest wielka

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Nie powinno się czesać na sucho włosów kręconych(powoduje niezłe puszenie się włosów ), włosy proste jak najbardziej można
uf, to dobrze robie

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-29 o 10:50
Stary 2011-01-29, 14:34   #1737
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje drogie,

czesanie na mokro jest o tyle bezpieczne dla kreconych wlosow, ze nie powoduje puchu i nie niszczy fryzury

generalnie: kazde czesanie moze spowodowac mechaniczne zniszczenia wlosow - przy czym mokre wlosy sa bardziej podatne na mikrouszkodzenia, zdarcie łusek itp, a suche wlosy sa bardziej podatne na uszkodzenia w skali makro - czyli calkowite przerwanie.

wiec - krecone/falowane wlosy czeszemy na mokro, grzebieniem o szeroko rozstawionych zebach i przy uzyciu duzej ilosci odzywki/maski dla poslizgu.

proste wlosy chyba lepiej czesac na sucho (byle obchodzic sie z nimi delikatnie )

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

a jak ktos nie ma tendencji do plątania sie wlosow to moze nie czesac sie wcale :P
Stary 2011-01-29, 14:56   #1738
maddzia007
Zakorzenienie

A ja chciałabym zapytać o suplementy bo większość osób chwali Humavit a ja bym chciała zapytać o który dokładnie chodzi? Czy wszystkie działają podobnie?
I czy łykanie tylu tabletek dziennie (4) nie jest zbyt niezdrowe?
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 17:46   #1739
caate
Zakorzenienie

GG do caate

zakupilam dzis ampulki radical w promocji w SP 2opakowania

anka.d czas poczytac o Waszych lokach, szczegolnie oleje i wcierki mnie interesuja oraz jak to sie dzieje, ze te loki maja taka gladkosc w sobie jak Twoje
Stary 2011-01-29, 18:30   #1740
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
zakupilam dzis ampulki radical w promocji w SP 2opakowania

anka.d czas poczytac o Waszych lokach, szczegolnie oleje i wcierki mnie interesuja oraz jak to sie dzieje, ze te loki maja taka gladkosc w sobie jak Twoje
W jakiej cenie te ampułki? Ile dałaś za 2 opakowania?

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
A ja chciałabym zapytać o suplementy bo większość osób chwali Humavit a ja bym chciała zapytać o który dokładnie chodzi? Czy wszystkie działają podobnie?
I czy łykanie tylu tabletek dziennie (4) nie jest zbyt niezdrowe?
Hej, już o tym pisałyśmy - chodzi o Humavit ze skrzypem i pokrzywą.
Co do 4 tabletek to z tego co się orientuję, to sam producent tak zaleca
Jeszcze ich nie kupiłam, bo nie było, ale zamówiłam w aptece

Cytat:
czesanie na mokro jest o tyle bezpieczne dla kreconych wlosow, ze nie powoduje puchu i nie niszczy fryzury

generalnie: kazde czesanie moze spowodowac mechaniczne zniszczenia wlosow - przy czym mokre wlosy sa bardziej podatne na mikrouszkodzenia, zdarcie łusek itp, a suche wlosy sa bardziej podatne na uszkodzenia w skali makro - czyli calkowite przerwanie.

wiec - krecone/falowane wlosy czeszemy na mokro, grzebieniem o szeroko rozstawionych zebach i przy uzyciu duzej ilosci odzywki/maski dla poslizgu.

proste wlosy chyba lepiej czesac na sucho (byle obchodzic sie z nimi delikatnie )

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

a jak ktos nie ma tendencji do plątania sie wlosow to moze nie czesac sie wcale :P
O kurcze to żeś mnie zaskoczyła. Myślałam,że proste też lepiej na mokro i specjalnie sobie kupiłam taki porządny grzebień. No dobra, skoro na sucho, to najlepsze są szczotki z włosia dzika, tak coś czytałam. No i drewniane. Prawda to?

Cytat:
to ja bym bardziej revlon polecala, bo jest latwiejszy w obsludze i wystarczy 1,2produkty, a zeby wykonac zabieg z joico to juz 4, a to duza inwestycja

k-pak nie jest napakowana silikonami
Dzięki za odpowiedź
Powiedz, a jeśli chodzi o Revlona, to używałaś szamponu i maski? Tych nawilżających Equave? Jak u nich ma się sprawa z silikonami??

Cytat:
i tak, teraz jak kupisz zestaw na all, ze strony producenta to sa dla Ciebie dostepne produkty takie jak:
1. K-Pak Reconstruct Shampoo - szampon regenerujacy, do uzytku codziennego
2. K-Pak Reconstruct Conditioner - odzywka regenerujaca

W wersji salonowej jest inna krok 1 i 2.
1. K-Pak Chelating Shampoo - mocno oczyszczajacy szampon,nie do uzytku codziennie, jedynie przy regeneracji
2. K-pak Professional Cuticle Sealer - zakwaszacz (zmienia pH wlosow, wnika w luske)
i dale to samo:

wiec czy efekt uzyskasz taki jak ja, to nie obiecuje, bo ja widzialam znaczna roznice, a tylko 2pierwsze etapy sie roznia, myslalam ze produkty do wlosow zniszczonych beda lepsza, a jednak nie. kiedy poszlam do fryzjera na zabieg, dopiero wtedy pokochalam ta marke i nauczylam sie poslugiwac ich kosmetykami, ze wlosy zyja
napewno 3 i 4 krok jest Ci baaardzo potrzebny, 1 i 2 i tak sie rozni, ale nie wiem czy to dobry pomysl kupowac tylko 3 i 3. jak juz chcesz kupic, to moze ten zestaw miniaturek 4x100ml.
Ehh zakręcone to jak projekt ustawy no ale dzięki za opisanie
A Ty w domu jakie specyfiki stosowałaś jako krok 1 i 2 ? Szampon i odżywkę Reconstruct, czy też ten szampon i zakwaszacz co w salonie?
Co do kroku 3 i 4 - Rekonstruktor i Hydrator - to się używa razem, czy osobno? Zamiennie? Wybacz za górę pytań
Ja to w ogóle muszę poszukać salonu,który ma w ofercie regeneracje Joico, bo już kilka razy czytałam o tym zabiegu świetne opinie.

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
Tak to prawda. Moja Mama czesze mi tak włosy od dziecka. Nie przypominam sobie kiedy czesałam włosy na sucho. Chyba dwa lata temu jak prostowałam. W dodatku mam z tendencją do kręcenia więc to byłoby zabójstwo dla włosów.
Ja właśnie mam totalnie proste włosy.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości