|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
dzięki za odpowiedź. Jakbym nie farbowała to moje włosy na pewno byłyby zdrowsze choć teraz i tak nie narzekam
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
tak Was czytam i czytam i dochdoze do wniosku, ze skoro w SP jest promocja na radical, to lece po ampulki, kiedys je stosowalam i bylam zachwycona efektem
zmieniam vitapil na merz spezial, zapisze sie tez na wizyte u fryzjera, bo jak dzisiaj po wyprostowaniu wlosow, sfotografowalam je, to zalamac sie mozna ![]() z natury mam krecone wlosy, prostuje je max.1 x w meisiacu, nie susze i jak farbuje to w odstepie 3miesiecy, potrafie wytrzymac bez farby pol roku, jezeli za bardzo nie razi w oczy odrost i jest dopasowana do naturalnego bede Was podczytywac i z Wami dbac o wloski, jeszczetylko musze troche nadrobic Waszej wiedzy
|
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udać by się udało,ale trzeba wytrwałości i cierpliwości. Ja nie wracam jednak do calkiem naturalnego. Chciałabym utrzymać taki kolor, jaki mam na tych zdjęciach. Jest on owszem podobny do naturalnego, jednak ma w sobie więcej życia. Twoje włoski wyglądają bardzo ładnie. Nie ma efektu siana i blond szopy jak u lalki Barbie. Wręcz przeciwnie - włosy są (na moje oko śliczne i zadbane ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() Może pokaż nam swoje włoski ?
|
||
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecnie mam szamponetkę na włosach - orzechowy brąz dziś kupiłam kawowy brąz ![]() nie farbuję włosów od 2 listopada, a jak większośc kobiet - lubię zmiany, więc takie tego efekty Mi radical nie przyspieszył porostu, ale rzeczywiście pojawiają sie po nim nowe włoski, urocze
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, Smerfetko to jednak robisz brąz?
Hehe och te Baby |
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=10737 daleko mi do Was, ale olejowanie, suplementy dopiero od sierpnia zaczelam stosowac, wiec staram sie wciaz dazyc tak jak Wy do pieknych, zdrowych wlosow ampulki radical daly mi duzo babyhair oraz odrost 2cm Vitapil biore 3,5miesiaca, dokoncze to drugie opakowanie i zakupie Merz. Myje wlosy co dwa dni szamponem brzozowym z barwy, uwielbiam tez z pharmaceris przeciw wypadaniu, ale ze wzgledu na koszt kupuje barwe, swietnie zmywa amle ktora stosuje min.1x w tyg, wykanczam wszelkie odzywki z sls (l'oreal absolut repair i goldwell, matrix 2dni temu skonczylam), stosuje biowaxa do suchych i zniszczonych, kocham maske revlon nawilzajaca, moje wlosy po niej zyja, blyszcza i sa sypkie jak tafla! raz na 2miesiace, robie kuracje z joico, tez wykanczam resztki.. stosuje serum na koncowki, z biowaxu a+e, bo moja zmora to rozdwojone koncowki, dlatego smigam do fryzjera, scinac znowu sianko ![]() no i 1,5roku temu mialam dekoloryzacj z czarnego, moje suche wlosy ratuje do dzisiaj, dlatego jest co jest, nie wiem co jeszcze moge o swoich wlosach napisac
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty mówisz? Twoje włosy są śliczne! Napewno lepsze niż moje!A jak stosowałaś ampułki Radical? wcierałaś tylko w skalp, tak? czy na długość? Zużyłaś jedno opakowanie, czy więcej? Jeśli chodzi o suplementy to ja zamierzam kupić sobie Humavit - jest tu bardzo chwalony Która maska z Revlona? Może Equave? ![]() Ooo Joico.. seria K-PAK? Jaka jest Twoja opinia na temat tych kosmetyków? Widzę,że porządnie pielęgnujesz swoje włosy ![]() Kurcze, naprawdę są ładne. Heh..dekoloryzacja ponad rok temu,a Ty nadal nawilżasz.. no widzisz - a ja miałam sytuację,że dekoloryzacje miałam dwie w tym samym TYGODNIU. To jest coś, czyż nie? ![]() Mały offtop: Znów mnie dopada podły nastrój.. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawilzam, bo wlos krecony z natury jest wlosem suchym, wiec uwazam (nie wiem czy dobrze robie, jak zle to mam nadzieje, ze ktora madra glowka mnie poprawi tak, revlon equave, zamierzam dokupic tez odzywke bez splukiwania w przyplywie gotowki. ogolnie revlon kocham, za podklad,cienie i ta odzywke, zaluje ze tak pozno ja odkrylam. z joico mialam rekonstrukcje w salonie seria k-pak, wlosy przez miesiac byly cudowne, obylo sie bez masek, ale ja i tak stosowalam jakies odzywki. w domu posiadam z k-pak reconstruktor i hydrator oraz szampon no wlosow zniszczonych, od fryzjerki po zabiegu dostalam pare probek, tych produktow ktore ona sama uzywala mi przy rekonstrukcji, wiec zabieg mycie, odzywka, reconstruktor, hydrator sama juz wykonuje w domu i jestem bardzo zadowolona, odzwyki dzialaja cuda, ale uwaga, zeby pokazaly co potrafia, trzeba wykonywac masaz wlosow, tego nauczyla mnie fryzjerka, ze masuja poglebiamy efekt i to widac golym okiem roznice, kazde pasmo wlosow palcami w dol tak glaskami opuszkami przez 30sec. trzeba tez przestrzegac czasu trzymania odzywek joico, wiem ze reconstrucotr trzyma sie max 5min, a juz hydrator mozna duzo dluzej, bez ograniczen mam tez serum do koncowek z joico i rowniez jest bdb, gdyby nie cena![]() radical, aplikowalam strzykawkami, robilam przedzialek co 2cm i lecialam strzykawka, masowalam skore glowy przez 5min aplikowalam codziennie wieczorem, stosowalam 1opakowanie, efekt wow,po miesiacu namowilam mame kupilysmy kazda po 2opakowania, nadal wow, kupilam seboradin w ampulkach, zawiodlam sie, bo nic mi z wlosami nie zrobilyprzed dekoloryzacja, mialam zrobione pasemka rozjasniaczem, zeby uniknac dekoloryzacji, efekt mnie nie zadowolil i 2tyg pozniej dekoloryzacja, przed zabiegiem mialam wlosystyrane prostownica i suszarka i od pory dekoloryzacji, powiedzialam im stop i uzywam, gdy musze, przez co wciaz chodze w kokach ![]() edit: radical stosowalam tylko w skalp, zal mi bylo wcieraz go we wlosy, wolalam naladowac go na skalp ![]() ja tez mam sredni nastroj, bo centymetr nie pokazuje, zeby moje wloski rosly jakbym chciala... ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Smerfetkaa jakie ty cudo nosisz na glowie ![]() gratuluje ![]() dajesz mobilizacje. a w brazie to Cie chyba pokocham, uwielbiam ten kolor
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-28 o 23:07 |
||
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
to dlaczego jeszcze cie u nas nie ma? :P
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak na serio, czytam ale sie nie wypowiadam, za bardzo jeszcze w tyl jestem, a nie chce Wam cisnienia podnosic i pytac dwa razy o to samo
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
wystarczy, ze przeczytasz faq, pigulke i linki z pierwszego postu
7 czesci watku nie musisz czytac, bo przyznaje sama, ze tego strasznie duzo jest, a te najwazniejsze informacje sa pieknie zebrane w jednym miejscu ![]() w razie watpliwosci - pytaj na pw
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie problem taki, ze nie trawie odzywki w myciu jako szampon, z wieloma probowalam i moje wlosy sa nijakie... i sama od siebie musze zaakceptowac loki i zawalczyc o nie, bo powiem, szczerze, ze jak patrze na Wasze loki, to jest wielki zachwyt, ale siebie w tym nie widze... przemysle to milion razy i raczej zdecyduje sie, bo wiem ze tego potrzebuja moje wlosy, taka ich natura, nie zmienie jej
|
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-01-28 o 23:43 |
|
|
|
|
#1724 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Stosując "nasze" zasady pielęgnacji nie musisz koniecznie stosować odżywki do mycia. Masz przepiękne włosy. Chciałabym je kiedyś zobaczyć jako kręcone |
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mówisz,że fajna jest?Myślałam teznad całym zestawem K-PAK no i teraz już sama niewiem Te serie pewnie mają sporo silikonów? Pozdr |
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mogę wiedzieć jaką farbę użyłaś i jaki odcień?
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
perelka leniu poczytaj chwile, bo namietne usta odpowiadala na to pytanie. i to dzisiaj.
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe żartuję
|
|
|
|
|
#1729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże.. przecież ja zbankrutuje ![]() Caate - powiedz mi proszę: jak stosować kosmetyki z tej serii,żeby nie obciążyć włosów? I co najlepiej kupić? Napewno biorę szampon i odżywkę, natomiast co dalej? Chciałabym koniecznie kupić Hydrator, bo ma fajny skład, ale co z Deep Penetrating Reconstructor? Bo czytalam,że dobrze jest kłaść go przed Hydratorem, ale czy on jest niezbędny? Czy Hydrator jest jak odżywka tzn. do codziennego stosowania, czy raczej jak maska czyli np. 2 razy w tygodniu, a codziennie sama odżywka? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o to,czego używałam (a własciwie fryzjerka) to pisałam już. Wklejam ponownie: Cytat:
---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-29 o 01:00 |
|||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już znalazłam, przez ta porę już mi chyba na wzrok pada![]() namietne usta- przepraszam za fatygę nie mniej jednak dziękuję że wkleiłaś odpowiedz po raz enty zapewne Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2011-01-29 o 01:14 |
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje drogie,
Czy to prawda,że włosów nie powinno się czesać na sucho? Jedynie na mokro i to nie szczotką, ale grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami? Z góry dzięki za odpowiedź ---------- Dopisano o 03:46 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ---------- Cytat:
No,ale tak bywa ![]() Tak btw. to masz ładny kolor włosów - czy to naturalny? |
|
|
|
|
#1733 | |
|
✌
|
Cytat:
W dodatku mam z tendencją do kręcenia więc to byłoby zabójstwo dla włosów.
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
o ile pamiętam k-pak nie zawiera silikonów
![]() miałam go lecz mnie nie zachwycił... ale na każdych włosach działa co innego ![]() caate- co ty chcesz od swoich włosów! co za piekny blask! tez bym chętnie zobaczyła loczki, a tutaj masz wyproswoeate prostownicą cz na szczotce ?
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-01-29 o 09:52 |
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), włosy proste jak najbardziej można
|
|
#1736 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako krecone mam takie puszace sie niestety, jezeli nosze je rozpuszczone to po 2h mam takie sianko, jak spiete w koka jest okej zdj zrobie w najblizszym tygodniu mam nadzieje, to pokaze ![]() Cytat:
Cytat:
i tak, teraz jak kupisz zestaw na all, ze strony producenta to sa dla Ciebie dostepne produkty takie jak: 1. K-Pak Reconstruct Shampoo - szampon regenerujacy, do uzytku codziennego 2. K-Pak Reconstruct Conditioner - odzywka regenerujaca 3. K-Pak Deep- Penetrating Reconstructor - odbudowa 4. K-pak Intense Hydrator - nawilzanie W wersji salonowej jest inna krok 1 i 2. 1. K-Pak Chelating Shampoo - mocno oczyszczajacy szampon,nie do uzytku codziennie, jedynie przy regeneracji 2. K-pak Professional Cuticle Sealer - zakwaszacz (zmienia pH wlosow, wnika w luske) i dale to samo: 3. K-Pak Deep- Penetrating Reconstructor - odbudowa 4. K-pak Intense Hydrator - nawilzanie wiec czy efekt uzyskasz taki jak ja, to nie obiecuje, bo ja widzialam znaczna roznice, a tylko 2pierwsze etapy sie roznia, myslalam ze produkty do wlosow zniszczonych beda lepsza, a jednak nie. kiedy poszlam do fryzjera na zabieg, dopiero wtedy pokochalam ta marke i nauczylam sie poslugiwac ich kosmetykami, ze wlosy zyja napewno 3 i 4 krok jest Ci baaardzo potrzebny, 1 i 2 i tak sie rozni, ale nie wiem czy to dobry pomysl kupowac tylko 3 i 3. jak juz chcesz kupic, to moze ten zestaw miniaturek 4x100ml. Cytat:
![]() Cytat:
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-29 o 10:50 |
|||||
|
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() generalnie: kazde czesanie moze spowodowac mechaniczne zniszczenia wlosow - przy czym mokre wlosy sa bardziej podatne na mikrouszkodzenia, zdarcie łusek itp, a suche wlosy sa bardziej podatne na uszkodzenia w skali makro - czyli calkowite przerwanie. wiec - krecone/falowane wlosy czeszemy na mokro, grzebieniem o szeroko rozstawionych zebach i przy uzyciu duzej ilosci odzywki/maski dla poslizgu. proste wlosy chyba lepiej czesac na sucho (byle obchodzic sie z nimi delikatnie )---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- a jak ktos nie ma tendencji do plątania sie wlosow to moze nie czesac sie wcale :P |
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chciałabym zapytać o suplementy bo większość osób chwali Humavit a ja bym chciała zapytać o który dokładnie chodzi? Czy wszystkie działają podobnie?
I czy łykanie tylu tabletek dziennie (4) nie jest zbyt niezdrowe? |
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
zakupilam dzis ampulki radical w promocji w SP 2opakowania
![]() anka.d czas poczytac o Waszych lokach, szczegolnie oleje i wcierki mnie interesuja oraz jak to sie dzieje, ze te loki maja taka gladkosc w sobie jak Twoje
|
#1740 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakiej cenie te ampułki? Ile dałaś za 2 opakowania?Cytat:
Co do 4 tabletek to z tego co się orientuję, to sam producent tak zaleca ![]() Jeszcze ich nie kupiłam, bo nie było, ale zamówiłam w aptece ![]() Cytat:
No dobra, skoro na sucho, to najlepsze są szczotki z włosia dzika, tak coś czytałam. No i drewniane. Prawda to? ![]() Cytat:
Powiedz, a jeśli chodzi o Revlona, to używałaś szamponu i maski? Tych nawilżających Equave? Jak u nich ma się sprawa z silikonami?? Cytat:
![]() A Ty w domu jakie specyfiki stosowałaś jako krok 1 i 2 ? Szampon i odżywkę Reconstruct, czy też ten szampon i zakwaszacz co w salonie? Co do kroku 3 i 4 - Rekonstruktor i Hydrator - to się używa razem, czy osobno? Zamiennie? Wybacz za górę pytań ![]() Ja to w ogóle muszę poszukać salonu,który ma w ofercie regeneracje Joico, bo już kilka razy czytałam o tym zabiegu świetne opinie. Cytat:
![]() Ja właśnie mam totalnie proste włosy. |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

śliczne i zadbane 

Co Ty mówisz? Twoje włosy są śliczne! Napewno lepsze niż moje!

Hehe żartuję
Bo czytalam,że dobrze jest kłaść go przed Hydratorem, ale czy on jest niezbędny? Czy Hydrator jest jak odżywka tzn. do codziennego stosowania, czy raczej jak maska czyli np. 2 razy w tygodniu, a codziennie sama odżywka? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź

już znalazłam, przez ta porę już mi chyba na wzrok pada