|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Czy używanie nafty dwa razy w tygodniu po 10- 15 minut to za często?Na opakowaniu nie pisze jak często mozna stosowac naftę.
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
Ja uzywam nafte przed kazdym myciem czyli raz w tygodniu badz co dwa tygodnie. Nie wiem jak czesto musisz myc wlosy jesli dwa razy w tygodniu to mozesz wmasowac nafte przed myciem ale tylko na 10-15min nie dluzej, zobaczysz jak Twoje wlosy beda reagowac poniewaz w niektorych przypadkach nafta wysusza,inaczej bedziesz musiala zmniejszyc jij wcieranie do jednego razu w tygodnu.
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
Nie chcę zapeszać, ale mi nafta bardzo pomaga na włosy. Zaaplikowałam ją dopiero dwa razy przed myciem, a już zdziałała cuda. Włosy są miękkie, gładkie, niesianowate, dobrze się układają.
Mam nadzieję, że efekt się utrzyma.
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia- zapuszczam, zapuszczam
![]() Moim celem są takie do połowy pleców, max do pasa w...skręcie ![]() Kiedyś miałam już prawie takie, ale skręt był też dużo słabszy. Teraz za to rosną, rosną, ale w skręcie nic prawie nie widać, bo wraz ze wzrostem zwiększa się skręt i wyglądają jakby stały w miejscu ![]() Ja w ten weekend nakładam naftę Nie popełnię tego błędu, co ostatnio i nałożę max. na 15 minutek ![]() Iwona- obserwuj, obserwuj koniecznie Moje po ostatnim półgodzinnym trzymaniu były nie do opanowania :/Niektóre dziewczyny zostawiają na noc i dla nich nafta wtedy się świetnie sprawdza... Dla każdego jednak coś innego jak widać Cóż dziewczynki...śmigam na urlopik Zaraz mamy z TŻtem autobus, więc...Całuję Was gorąco i do zobaczenia w przyszłym tygodniu
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
Indios Bravos udanego wypoczynku!
![]() Ja stwierdziłam, że nakładanie raz na 2 tygodnie w zupełności mi wystarczy. Ostatnio nałożyłam po mniej więcej takim okresie i włosy są fantastyczne - chociaż ja i tak nakładam wyłącznie na skórę głowy, czyli cebulki chyba są wdzięczne
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
Indios Bravos zapuszczaj,zapuszczaj takie dlugie kreciolki beda pieknie sie eksponowac
![]() Udanego wypoczynku! Edytowane przez Magdalenka22 Czas edycji: 2010-08-10 o 11:36 |
|
|
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
Strasznie dużo włosów mi wypada podczas mycia, kiedy naftuje włosy
Ale po umyciu jakby mniej ich leciało niż zwykle. Dodam, że walczę z wypadającymi włosami. To normalne? Bo nie wiem czy dalej używać...
|
|
#1719 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
to samo jak używam olejku himalaya.
|
|
|
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, powiedzcie czy nafta kosmetyczna nadaję się też do cieńkich włosów? Jak tak to jaką najlepiej wybrać? Chodzi mi o to żeby włosy nie były zbyt obciążone i klapnięte
|
|
|
#1721 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zrażaj się - ja też ze smutkiem patrzę na emigrantów, ale wmawiam sobie, że to chwilowe, że nafta działa na skórę głowy tak, że słabiaki wychodzą a na ich miejsce rosną nowe mocne od samych cebulek ![]() Cytat:
Wybór jest duży i tak naprawdę nie ma znaczenia której będziesz używać - różnią się jedynie dodatkami, których i tak jest niewielka ilość. Wybierz tą, która najbardziej Ci pasuje.
Prawdziwa kobieta powinna być damą na salonach, kucharką w kuchni i dziwką w sypialni. ![]() ![]() Edytowane przez Aguu Czas edycji: 2010-08-10 o 15:13 |
||
|
|
|
|
#1722 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie mam bladego pojęcia co robię źle, nafta wcale mi nie pomaga ;/ użyłam 4 razy, a włosy dalej sianowate, końcówki (popalone od prostownicy) ani troszke się nie zregenerowały, dalej odstają jak chcą, ogólnie jakie włosy zniszczone były takie są dalej. Mam tą z czarną rzepą. Wiem że 4 razy to nie dużo ale piszecie, że już po 2 użyciach widać poprawę. Ja nakładam na suche włosy na 10 min.
Strasznie chciałabym mieć gładkie, błyszczące, lejące i zdrowe włosy : (( Prostownice odstawiłam jakieś 2, 3 miesiące temu, raz w tym czasie uzyłam na zakończenie roku szkolnego. W tym czasie też ścięłam do ramion (miałam do łopatek). Już nie wiem co mam robić
|
|
#1723 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak nie, to spróbuj inaczej regenerować włosy. Nie wszystkim pasuje nafta. Mojej mamie szkodzi. Za to uwielbia ona Waksa i oleje
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za rade
Spróbuję Waksa i poszukam informacji o tych olejkach
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Angelwithoutsoul- kochana- każda nafta obciąży Ci włosy jeśli jej nie domyjesz
![]() Tak jak napisała Aguu- dodatków są minimalne ilości, podstawą jest niestety tłusta i ciężka nafta, z którą wiele osób sobie nie radzi jeśli chodzi o jej zmycie. Życzę cierpliwości ![]() Blondie- ja np. się zachwycam rezultatami, bo mam zdrowe włosy. Dbam pieczołowicie ponad pół roku. Najpierw bardzo dużo skróciłam a potem przeszłam na metodę "pokracznego" CG (Curly Girl)- niemal bez silikonów. Dodatkowo olejowałam włosy pieczołowicie, raz w tygodniu dostarczam im bomby odżywczej w postaci maski trzymanej w cieple. Dlatego ja od razu zauważyłam poprawę. Ty jesteś na początku tej drogi. Musisz być cierpliwa i systematyczna Nafta nie odbuduje Ci włosów od zaraz- przyda Ci się wieloetapowa pielęgnacja włosów, która w konsekwencji poprawi ich zniszczoną prostownicą strukturę.Być może i Chatul ma rację, że nafta po prostu Ci nie pasuje. Musisz popróbować i być cierpliwą Pierwsze efekty w końcu się pojawią Jak nie po nafcie to na pewno po Waxie i olejach ![]() Będę trzymać kciuki
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
nafta kosmetyczna jest super
zwlaszcza dla wlosow znisczonych, doskonale je nawilża przy dluzszym uzyciu wystarczy tylko nalozyc ją na calej dlugosci wlosow na 15 min przed umyciem rowniez mozna polączyc ją z zoltkiem... wlosy sie swietnie blyszczą polecam;*
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
Nafta kosmetyczna, drzwo herbaciane z aloesem, mial ktos moze ta nafte?
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosuje nafte z oljem ryc. i nafte z witamina A i E
![]() Aby sie przekonac czy jet dobra powinnas sprobowac
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
ja stosuje tylko z rycyna ale moze warto sprobowac czegos innego
biorac pod uwage to ze mam jasne wlosy |
|
|
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Mam kilka pytań. Stosuję maseczkę z nafty, olejku i żótka już od 2,5 miesięcy. Wcieram w skórę głowy i później w resztę, zauważyłam że wypada mi ich więcej niż przy normalnym myciu włosów i nakładaniu odżywki. Czy to normalne? W sumie wydawałoby się logiczne bo po nafcie trzeba myć włosy 2/3 razy i szorowac skórę głowy. A może to dlatego że non stop mam włosy związane spinaczem, jednak on jest delikatny, ponadto wcieram w końcówki oliwkę i troszeczkę olejku rycynowego/bardzo pomaga na moje końce/. Sama juz nie wiem czy nie odstawić nafty...
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja jestem szatynka ale farbuje sie na blond ![]() jeszcze jakis czas bede wierna temu kolorkowi wg mnie jednak troche przyciemnia ;/ po kazdym zastosowaniu uzywam szamponu fioletowego |
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nafta do włosów
Witam...stosuje nafte kosmetyczna dosc dlugo i polecam...jest lepsza od olejku rycynowego. Jezeli chcesz podjąc sie robienia maseczki z nafty musisz pamietac ze za zadne skarby nie mozesz jej wcierac w SKORE GLOWY ostrzegam mozesz miec pozniej problemy...owszem smaruj wlosy od nasady az po konce ale staraj sie nie w skore... nafte kosmetyczna kupisz w aptece kosztuje od6 do 7 zl.
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Konto usunięte
|
Dlaczego uważasz, że nie powinno się wcierać nafty w skórę głowy?
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj kupiłam nafte kosmetyczna i belisse na wlosy , od wczoraj zaczelam pić drożdze, zalezy mi zeby wlosy szybkomi urosly a mam bardzo zniszczone i wypadaja. Problem w tym ze uzylam dzis nafty z jednym zoltkiem i cytryna , nalozylam na glowe i zmylam po 15 minutach, a wlosy bardzo mi sie wysuszyly ;/ a i tak mam juz suche, moze cos robie zle ?
|
|
|
|
|
#1737 |
|
BAN stały
|
mogłaś dać za dużo cytryny - dlatego włosy tak zareagowały
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
chyba że ktoś jest uczulony i ma przykre doświadczenia... to powinien unikać
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Majuss- najpierw przeczytaj ulotkę, opinie i sama potestuj a potem wchodź i udzielaj rad ;]
Najlepiej udzielaj jakiś trafnych i obiektywnych a nie subiektywnych i sprzecznych z podstawowym działaniem nafty na włosy ;] A przede wszystkim- zaczynaj udzielanie się na forum od przeczytania wątku i ustosunkowania się do niego Czytając go na pewno byś się dowiedziała, ze kontrowersyjne jest nakładanie nafty na końcówki, bo u niektórych może przesuszać, ale wcieranie w skórę głowy to podstawa.Chyba że ktoś ma uczulenie, jak wspomniała Smerfetka... A zresztą- przeczytaj wątek to potem pogadamy ;]
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-08-27 o 21:21 |
|
|
|
|
#1740 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

Mam nadzieję, że efekt się utrzyma.

Zaraz mamy z TŻtem autobus, więc...

Ale po umyciu jakby mniej ich leciało niż zwykle. Dodam, że walczę z wypadającymi włosami. To normalne? Bo nie wiem czy dalej używać...