|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Może i tak. Choć nie czuję tego aby był niżej
kręgosłup i uda bolą prawie cały czas , a brzuch to tak na zmianę. Raz boli raz nie :/ Raczej skurczy to nie przypomina, więc nie mam chyba co się martwić. No ale ból nie przyjemny![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teść właśnie przyniósł mi siatkę świeżych owoców
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-22 o 11:39 |
||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
A wiecie jak u Nas dzisiaj ciepło ponad 20 stopni
a ja nie mieszczę się w balerony przez te spuchnięte nogi
|
|
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka ale Ty masz złote dziecko daje mamusi sie wyspać
Mój dał mi troche do wiwatu w ta noc usypialam go 2h a teraz odsypia ale to chyba przezemnie bo wypiłam szklanke soku pomarańczowego W dzień musze go karmic tak do 2 h max bo walczymy z bilirubiną przy wypisie mial 13,78 a teraz 15,02 jqk sie podwyzszy to pewnie czeka nas szpital i naświetlanie czego chcialabym uniknąć. GRATULACJE DLA KAROLCI I EWCI co do smoka to moj narazie daje rade bez
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
SMS OD BALBINKI!
Czesc! Chcialabym wam przedstawic Juliana Aleksa. Przyszedl na swiat o 5:50, czyli po 8,5h od przebicia wod. Wazy 3450g i jest bardzo podobny do Tomka. Na razie mamy problem z papulcianiem, bo mam za wielkie sutki i malutki ich nie ogarnia. Porod byl ciekawy, niestety 5 razy musialam krzyknac jak chcialam przec a nie wolno mi bylo. Mialam gaz i dolargan, tak sie ukadzilam, ze na 4 godziny odlecialam i gadalam glupoty Parte-masakra. Ja mialam je tylko 30min, a jak inne po 3h maja to ja nie ogarniam. Ale o rodzaj bolu nie pytajcie, bo nie pamietam. Staralam sie znalezc jego odpowiednik, ale nie ma. Na razie mykam drzemnac sie, bo jestem wykonczona. A jak tam karolca? Pozdrow kobitki od nas Dzieki za kciuki! Chyba dzieki nim tak raz-dwa poszlo A bym zapomniala- nie peklam! Tylko cewka mnie szczypie, bo byl problem z wyciagnieciem lozyska i musieli mnie cewnikowac, ale siku dalam rade zrobic!Balbinko GRATULACJE!!! |
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje !! ![]() |
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę dokupić kilka rzeczy, więc fajnei, że jakaś promocja jest Cytat:
skoro tak to pomaga nawet nie mów, bo ja też już mam takie myśli Wczoraj po za mega uciskami na szyjkę przez dłuższy czas, nic się więcej nie działo. a myślałam, że jak porobię w domu, to to coś da... jednak nic. A taka fajna data dzisiaj ![]() Karolca ![]() Evvcia ![]() Balbinka ![]() Dzień dobry. dzisiaj mam jakiś gorszy dzień nastrojowo... ![]() Mam pytanie, nie mam ustalonej żadnej wizyty u gina (pojechała na urlop). ostatnią miałam 2 tygodnie temu, terminu na ktg też nie mam... a tu 4 dni do terminu zostały. Nie wiem czy mam jechać do szpitala i zapytać co i jak, żeby sprawdzili czy wszystko dobrze, bo ja już nie wiem co mam robić
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klas ki: To już dziś 3 maluszek |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc ja mam przeczucie że Ty wcześniej urodzisz! tzn, w kwietniu ale nie pod koniec
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
Karolca, Evvcia i Balbinka gratuluję Wam serdecznie
Super, że wszystko dobrze i niech się maleństwa pięknie chowają
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziś wysyp!
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinka gratulacje!!!! Cóż za żniwa dziewczyny!
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Karo89 ja bym pojechała sprawdzic, bo to przecież blisko terminu, a jak miałaś wizytę 2 tygodnie temu..
Ginka nie wyznaczyła Ci żadnego terminu, nie wskazała co ewentualnie zrobic? Jeśli nie, to myślę, że jak pojedziesz i powiesz że masz zaraz termin a Twoja ginka wyjechała, to powinni Ci zrobic ktg.. |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka gratulacje
U nas na wątku to tak falami idzie. Nic się nie dzieje przez długi czas, a jak się zacznie to trzy porody w jednym czasie
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn powiedziała, że po porodzie mam przyjść za 6 tygodni. Gadałam z nią przez telefon, to była strasznie zakręcona w tedy, bo akurat wyjeżdżała....a tak to nic nie mówiła, jakby termin się zbliżał a dziecko jeszcze nie chciało wyjść...
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja ginka przyjmuje w szpitalu? Moja przyjmuje, więc pojechałabym i powiedziała co i jak, albo zadzwoniła na IP i dopytała, czy przyjechac czy nie. Może tak zrób? Ale z tego co widzę, to co lekarz to inaczej, desia chyba pisała, że Jej gin chyba w ogóle nie kieruje na ktg.. |
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pracuje w szpitalu ale nie tym co chcę rodzić. Chyba zadzwonię do szpitala na oddział i zapytam co dalej mam robić. bo zaczynam się martwić co raz bardziej...
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-22 o 12:40 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
balbinka, karolca i evvcia!!!!Sciskam Was mocno!!!!Odpoczywajcie sobie ![]() Tak się zastanawiam, jestem przed ostania na liście kwietniowek, czy wy w ogóle tu wszystkie wyczekacie aż kwietniówki porodzą Dla mnie nie ma problemu, możecie zakładać watek dla rozpakowanych, a my w kilka dziewczyn nierozpakowanych będziemy tam z Wami.Od wczoraj boli mnie bardzo w dole brzucha. Nie wiem co to jest, chyba mała bardzo ciśnie na pęcherz, jak nigdy dotąd, bo jak zrobię siusiu to chwilową ulgę odczuwam. Ale z tego ucisku z drugiej strony wcale nie chodzę do wc więcej. Więc nie wiem czy to pęcherz jest uciskany czy coś innego. Ale boli, najbardziej przy podnoszeniu się i siedzeniu.
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie koleżanka posłała mi stronę aby z ciekawości sprawdzić czy zgadza się płeć dziecka. I dla głupot sprawdziłam i zgadza się
poślę Wam link i jestem ciekawa czy Wam też się sprawdzi![]() www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-22 o 12:26 |
|
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() która następna?? Cytat:
raz przez pół dnia to czuje, raz przez cały dzień, a raz w ogóle... zależy od dnia... myślę, że to maluszek |
||
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
noo nie!! zostawiac was na jeden wieczor a tu 3 dziewczyny rozpakowane
![]() Karolcia evvcia i balbinka ![]() u nas po kolejnej nieprzespanej nocy w ruch niestety poszedł smoczek moje dziecko usypia ostatnio nie przy piersi a na rekach wtulone we mnie, biada mojemu kręgosłupowi
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-22 o 12:37 |
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do 13 to się zastanowimy co Wy na to ? I oczywiście ja mogę zakładać jeżeli karolca nie będzie chciała Taka piękna pogoda, a ja mam lenia że hej - jeszcze w piżamie jestem ![]() Idę zaraz pod prysznic i ubrać się dziś o 17 jedziemy oglądać mieszkanie albo mieszkania
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Hehe... mi wyszła dziewczynka więc teoretycznie się zgadza
Tylko wiecie... tam jest napisane, że Chinka w takim a takim wieku...itd.... |
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też boli, kłuje, czuję cały czas parcie na pęcherz.. Chyba się nam brzuszki opuszczają?
|
|
|
|
|
#1736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Twojej propozycji ja jestem za aby jeszcze kontynuować wątki tutaj a dopiero później się przenieść razem ![]() Cytat:
(Chociaż ostatnio mąż powiedział że USG swoje ale on i tak jest przekonany że będzie dziewczynka - chyba bardzo by chciał córeczkę, więc pewnie będzie dążył szybko do drugiego )No tak piszą Chinka - ale "pobawić" się i sprawdzić zawsze można :P ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
No a kwiecień coraz bliżej
|
|||
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boszeee idę sprzątać tą łazienkę bo marzenia o porodzie już mi na mózg szkodzą |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
damy radę
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TZ daje mi czas do 21 ... ![]() Balbinka Gratulacje Karo89 Nie wiem jak to wygląda u Was ale u mnie w szpitalu po prostru idziesz na IP i prosisz o zrobienie KTG po 36 tygodniu to norma a nawet zalecenie przynajmniej raz na tydzien. Koszt 30 zł |
|
|
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
kochane wysłalam TZ po to cudo
![]() u nas tez finansowa sytuacja niepewna i niewyraźna, no ale co mam zrobic ,raz jest lepiej raz gorzej mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej, a poki co staramy sie oszczedzac i cieszyc tym ze poza mozliwymi kloptoami finasowymi wszystko jest ok![]() ale dzisiaj dzieciaczki zaszalaly serdeczne gratulacje dla kolejnej mamusi balbinkizrobie obiadek i biore sie za skakanie ![]() dla niecierpliwych polecam ten sex od tylu, bo co wczoraj mi sie uspokoilo to dzis po porannym figlowaniu od nowa mam co jakis czas bole glownie w krzyzu i spinajacy sie brzuch ,wiec mamm nadzieje ze to cos daje, moze jak poskacze na tej pilce to bedzie lepszy efekt ![]() mam jeszcze pytanie co rozliczen podatkowych )) moze ktoras z was mi podpowie, cały rok pracowalam na umowe o prace, udokumentowane zarobki mialam jako najnizsza krajowa , i tu pytanie czy moge sobie odliczyc koszty internetu ? jezeli ponioslam oplaty za korzystanie 400 zl za cały rok to ile moge odliczyc?
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-22 o 13:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

kręgosłup i uda bolą prawie cały czas , a brzuch to tak na zmianę. Raz boli raz nie :/ Raczej skurczy to nie przypomina, więc nie mam chyba co się martwić. No ale ból nie przyjemny

no chyba, że gin będzie miał jakieś obiekcje lub do piątku zacznę rodzić
aż mnie wybudzały (skakałam trochę na piłce po 20.00 za radą Emigry i potem dość gorrrrący prysznic, więc może to przez to coś zaczęło się dziać?
ach te nasze dzieci." - wzorajszy post evvci
klas ki: To już dziś 3 maluszek 

idę sprzątać tą łazienkę bo marzenia o porodzie już mi na mózg szkodzą