|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
GRATULACJE !!!!!! ![]() ![]() No to kwietniówki pomału też zaczynają Nam się rozpakowywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
karolca i evvcia
![]() ![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj na 11 diabetolog a później ginekolog ciekawe co powiedza mam nadzieję ze dostane skierowanie na usg ![]() trzymajcie kciuki za wizyty ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Rozeznanie
|
evvcia ogromne gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolca dla Ciebie też ogromne GRATULACJE!!! Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-03-22 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Rozeznanie
|
Jolkaa pytałaś czy wynajmujemy teraz. Tak, dalej wynajem … myślimy o czymś swoim, ale nie wiem czy dostaniemy kredyt
JUliczka ![]() ![]() Ewelajna co do okularów. Ja nie chcę nowej recepty… tylko po prostu muszę już zmienić okulary bo moje mają już troszkę czasu … więc idę zapytać ile mnie ta impreza będzie kosztowałą bo mam strasznie drogie szkła i czasem mi się bardziej opłaca zamówić w innym mieście u znajomej i ona mi później pocztą przesyła. Badania mam porobione wcześniejsze więc tylko kartkę zaniosę i na razie na szczęście nie odczułam, żeby coś się pogarszało ![]() Karolca gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Emigra to gratki z okazji odpadnięcia kikuta ![]() ![]() ![]() ![]() Evvcia gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cziqua kciuki za wizytę ![]() Ja byłam dzisiaj po wynik wymazu z pochwy i wszystko jest ok. Teraz czekam tylko na wizytę i boję się, żeby jednak mnie nie połoożył gin do szpitala bo cały czas mam coraz silniejsze kłucia w szyjce ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
3 dni do terminu i nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | ||
Zakorzenienie
|
Witam z rana ja właśnie wstałam tzn wstałam po 6 ale po 8 poszłam dalej spać
![]() ![]() zmykam zaraz na śniadanko, ale chwile Was poczytam bo jeszcze ledwo co oczy otworzyłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nowaken kciuki za wiyzte ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kwietniówki już rodzą, a ja się przeterminuje - czuję to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co za wiesci z rana!!! Karolcia i evvcia!!!! Gratulacje dla Was dziewczynki! ![]() ![]() evvcia a Ty to nas zaskoczylas dopiero ![]() aalegna zycze zdrowka dla maluszka! wiesz co zamowilam sobie dwie bluzki: białą i szarą (niby te ze zdjec). No i ta biała nie jest tak bielutka jak na zdjęciu, a szara jest szara ale to tez zupelnie inny odcien szarosci niz na zdjeciu. Ale i tak mi sie podobaja te bluzki bardzo wiec ich nie bede wymieniac czy zwracac ![]() ja to bym chciala dojsc do wagi sprzed pierwszej ciazy ![]() Ale to raczej niemozliwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj jeszcze nie mial problemow z brzuszkiem. Cytat:
![]() Moze dzidzia ulozyla sie nizej i stad masz te bole.
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
cziqua kciuki za wizyte
![]() ![]() Cytat:
ja też mam stracha ![]() My o kredyt będziemy się starać w okolicach sierpnia, ale nie wiemy czy dostaniemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No przepuszczamy, co poradzić ![]() ![]() ![]() No i evvciu GRATULACJE OGROMNE!!! szybko poszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i trzymam kciuki za wizytę, sama jestem ciekawa jak to z tymi kłuciami. Czekamy na wieści! ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() pamiętajcie wszystkie swoje wrażenia i spostrzeżenia z pierwszych dni życia Waszych Maluszków, bo będę Was męczyc co i jak ![]() ![]() No nic zobaczymy jak to będzie. Z desią i adaikaka mamy motto: będzie co będzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Chodzę dziś jak połamana, bo wczoraj jakoś miałam ochotę na sex i sobie trochę użyliśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- konia a jaki mialas rozmiar biustu przed I ciaza? Pamietasz? ![]()
![]() |
#1697 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczynki!!
Karolca i Ewelinka wielkie brawa!!! Evvcia i Laura tez wielkie brawa!!! Rybka idz po ananasa ![]() ![]() ![]() ![]() Desia pytalas jak Ivorek reaguje na Hanie: nie mamy problemow, jest zainteresowany, chce sprawdzic co tam jest w przenosniej gondoli (jak znosze ja na dol na kanape), zaglada i wacha, jak malutka sie rusza to jemu ogon z radosci prawie sie urywa ![]() ![]() ogolnie bardzo sie zmienil i jest jakis taki spokojnieszy. jutro konczy 1 rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas dziś położna była, pochwaliła że dobrze przybiera na wadze 3100 . W poniedziałek przyjdą ostatni raz. Olivia cały czas się uśmiecha, taki uśmiech wynagradza te nie przespane noce. Właśnie ją nakarmiłam i słodko śpi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie,że Ivorek taki grzeczny! ![]() Sto lat z okazji pierwszych urodzin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zadomowienie
|
![]() Karolca ![]() ![]() ![]() ![]() O kurcze i jeszcze Evcia, zazdroszcze i gratulacje ![]() Ja mam doła znowu, rano jak otwieram oczy i dochodzi do mnie ze dalej jestem z brzuchem to mi sie plakac chce.Rano zapowiedzialam TZ sex, ale mam wrazenie ze on ma jakies opory przede mna i plakac mi sie chce, zastanawiam sie powaznie nad jego obecnoscia przy porodzie, chyba go przeraza mój brzuch. TRoche mnie pobolewa brzuch, ide zaraz na spacer i połazić po schodach. Mnie nie przeszkadza w sumie czekanie tydzien czy dwa, bo wytrzymam, ale boje sie ze moje dziecko osiagnie bardzo duza wage i nie dam rady , a nie chce cesarki. miłego dnia dziewczyny ![]()
#1701 |
Rozeznanie
|
Melduję się po powrocie i od razu gratuluje dziewczynom
![]() Wypuścili mnie wczoraj, dali jakieś zalecenia na infekcję i tony magnezu, kazali się mega oszczędzać, nie stresować. Mam wrażenie, że mała już taka mała nie jest, brzuch uwiera mnie juz w każdej pozycji. Marnie u mnie z nastrojem, stres mnie zżera tak, że nie śpię po nocach, potem jest problem wstać w dzień. Dziś nie mam najmniejszej ochoty nawet z łóżka wstać, ale muszę. Nie wiem,czy to kwestia pogody, hormonów czy ogółu, ale mam ochotę siedzieć i płakać nad sobą. Niepewność finansowa i świadomość braków w wyprawce (wiedząc, że rodzić mogę zacząć już już, bo na ktg wychodizły mi mocne, nieregularne skurcze) po prostu mnie dobijają, a wiem, że nie od razu będę mogła dalej szukać pracy. Moi rodzice się ruszyli, dużo pomogli, za co jestem im wdzięczna-teściowie nie wpadli nawet z góry zajrzeć co i jak, zostawili tylko nowe rachunki na stole. Widzę jak całość odbija się na moim mężu, próbuje to ukrywać, ale świadomość nadchodzących wydatków i tego, że musi robić wszystko przy domu sam kończy się u mnie wyrzutami sumienia. Jest mi zimno, ciężko, głodno, marudno. ![]() Czekam niecierpliwie na swoją małą, teraz, po sterydach już się tak o nią nie boję. |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A na poważnie ciekawa jestem czy to działa... I zaczęłam pić heratkę z liści malin, ale jest okrutna w smaku. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Także ![]() ![]() Ja też coraz częściej zastanawiam się jak damy radę finansowo bo kolorowo nie jest, ale z drugiej strony musimy jakoś sobie poradzić. Ważne, że TŻ jest ze mną,a z całą resztą poradzimy jakoś ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-Hania ma poznym poludniem dluzsza drzemke - ponad 4h - wiec wieczorem jest aktywna i tak np. dzisiaj spalam od 1-6, Hania przewaznie nie spi od 23-2, wtedy ja karmie, ona przysypia, budzi sie i chce znow jesc. dzis w nocy potraktowalam ja moim mlekiem z butelki i zasnela na na prawie 5h. -Hania lubi sobie zasypiac przy cycku, takze dlugodystansowcem nie jest, ssie od 10 do gora 30min i to w trakcie przysypia. - dokarmiam swoim mlekiem sciagnietym, -w dzien srednio Hania spi po 1,5-3h, ma jedna dluzsza drzemke poznym popoludniem 4-5h, - co do smoka to mialam plan nie uzywac go, ale ktorejs nocy wymieklam, Tracy Hogg nazywa smoka ''zatykaczem'', tez czesciowo sie zgadzam, ale dziecko tez ma silna potrzebe ssania.wczoraj polozna byla u nas i mala kwilila krotko po jedzeniu, wiec ja jej smoka, a ona zebym sprobowala rozpoznac o co malutkiej chodzi (brala raczki do buzi i pysiek otwarty), wiec mowie wyglada na to ze jest glodna, ale przeciez jadla niedawno, a polozna przystaw ja do piersi, jak dasz jej smoka, ona nei bedzie miala ci jak powiedziec o co jej chodzi. przystawilam - Hania ciagnela cyca i byla juz spokojna. od wczorajszej wizyty nie uzywalam smoka i noc byla spokojniejsza bo ja czesciej przystawilam przed snem + butelka). -co do baczkow i kupek, mam ten problem 1-2x dziennie, wwidac ze ja duzo kosztuje zrobienie kupki i puszczanei baczkow, cokolwiek jem - jest tak samo. placz naprawde ostry przez 30-60sekund i ulga na jakies 3 min - pozniej znow i ulga, jak juz slysze i czuje ze baczki ida - to i ona i ja czujemy ulge. biore ja wtedy na rece na ramie - nozki maja byc wyprostowane, mozna jeszcze klasc na kolana swoje na brzuszku i nozki zwisaja w dol wyprostowane, mozna klepnac po pleckach raz troszke mocniej co jakis czas. klade na brzuszku na jakies min 30min w ciagu dnia, ale jakies 45min po jedzeniu. Poczatkowo z tym placzem przy puszczaniu baczkow i idacej kupce, az mi serce pekalo bo Hania tak sie meczyla, ale teraz wiem , ze to trwa chwile i przychodzi ulga. ale musze zapytac o jakies kropelki chyba. post z godz. 12:18 http://www.babyboom.pl/forum/zdrowie...m-gazow-13728/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mijają właśnie 3 lata wielkiej kaszany, końca nie widać. Mimo to i tak nie żałuję ciąży. To chyba faktycznie moja ostatnia szansa była, i moje jedyne dziecię. Pewnie zacisnę zęby, pogodzę z lumpeksami i cienkim rosołkiem na korpusie i będę się łudzić, że moje życie nie zawsze będzie tak wyglądało. Żebym jeszcze była głupia, leniwa czy rozpieszczona, to ok, ale jak człowiek chce coś w zyciu robić, a nie może, to szlag jasny trafia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() heh nie ukrywam, że fakt, iż kwietniówki zaczynają odjeżdżać jakoś podnosi mnie na duchu ![]() jezuniuuu co ten mój mały zaczął wyczyniać w moim brzuchu ![]() ![]() idę sprzątać łazienkę, może go ululam ![]() Cytat:
![]() cottonpuma ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-22 o 10:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
Natka ja nie pamietam czy odpisalam na Twojego smsa jakis czas temu (??), jesli nie odpisalam to przepraszam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
cottonpuma jesteś dzielna, dasz radę, choc wiem że jest cięzko, ale już niedługo będziesz miała przy sobie Maleństwo, wynagrodzi Ci wszystko. Trzeba wierzyc że się ułoży i będzie lepiej. I finansowo i zdrowotnie!
![]() Po macierzynskim założymy grupę wsparcia Mamusiek poszukujących pracę, bo chyba nas się kilka zebrało, które chcą zmienic, lub szukają nowej pracy ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() adaikaka moje dziecię tez jakieś mega aktywne! ![]() I troszku przeszły mi skurcze i twardnienia ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-22 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Evcia, Karolca GRATULACJE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też kolorowo nie jest, a wiem że będzie tylko gorzej ![]() choć próbuję o tym nie myśleć to i tak no nie da się. Choć cały czas żyję nadzieją, że kiedyś będzie lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.