U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 08:56   #1681
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Wiadomośc od Evvci!!!

"Dziś o 7.45 przyszła na świat drogami natury Laura, waga 3035 gramów i 53 cm
było ciężko, ale w miarę szybko, sama akcja od pełnego rozwacia około 30 min. Nacięli mnie, wszystko w środku boli, ale warto było, Mała choc marudna na razie, jest przesłodka. Pozdrawiam Was gorąco!"

Cudownie!!! Gratulacje!!

GRATULACJE !!!!!!

No to kwietniówki pomału też zaczynają Nam się rozpakowywać
Stary 2012-03-22, 08:58   #1682
cziqua
Zadomowienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

karolca i evvcia gratuluję

a ja dzisiaj na 11 diabetolog a później ginekolog ciekawe co powiedza mam nadzieję ze dostane skierowanie na usg

trzymajcie kciuki za wizyty

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:02   #1683
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj na 11 diabetolog a później ginekolog ciekawe co powiedza mam nadzieję ze dostane skierowanie na usg

trzymam!!!
Stary 2012-03-22, 09:06   #1684
Nikii89
Zakorzenienie

cziqua za wizytę

Znów zaczyna mnie te podbrzusze boleć i uda i to taki dziwny ból jak nigdy do tej pory
Stary 2012-03-22, 09:17   #1685
mag_99
Rozeznanie

evvcia ogromne gratulacje!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:20   #1686
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja mam tydzień i jeden dzień wcześniejw środę wypada 36+0
Ale fajnie by było jakbyśmy rodziły podobnie zawsze raźniej

evvcia to mnie dziś tak zaskoczyła, w sumie to kwietniówka (ma termin na 7mego!), no ale donoszona na szczęście Myślę cały czas jak tam u Niej, w którym jest szpitalu, czy ma już przy sobie dzieciątko

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Wiadomośc od Evvci!!!

było ciężko, ale w miarę szybko, sama akcja od pełnego rozwacia około 30 min. Nacięli mnie, wszystko w środku boli, ale warto było, Mała choc marudna na razie, jest przesłodka. Pozdrawiam Was gorąco!"

Cudownie!!! Gratulacje!!
GRATULACJEklas ki:

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

To trzymamy

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:25   #1687
tikki85
Zakorzenienie

Evvcia urodziła?????????????? Przecież my miałyśmy termin na ten sam dzień . GRATULACJE!!! Ale mam teraz stracha . Chyba idę dopakować torbę .

Karolca dla Ciebie też ogromne GRATULACJE!!!

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-03-22 o 09:28
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 09:25   #1688
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Jolkaa pytałaś czy wynajmujemy teraz. Tak, dalej wynajem … myślimy o czymś swoim, ale nie wiem czy dostaniemy kredyt

JUliczka wyrazy szacunku że jeszcze dajesz radę w pracy … Ja dzisiaj poszłam po jabłka i myślałam, że nie dam rady wrócić do domu …

Ewelajna co do okularów. Ja nie chcę nowej recepty… tylko po prostu muszę już zmienić okulary bo moje mają już troszkę czasu … więc idę zapytać ile mnie ta impreza będzie kosztowałą bo mam strasznie drogie szkła i czasem mi się bardziej opłaca zamówić w innym mieście u znajomej i ona mi później pocztą przesyła.
Badania mam porobione wcześniejsze więc tylko kartkę zaniosę i na razie na szczęście nie odczułam, żeby coś się pogarszało

Karolca gratulacje w końcu masz przy sobie Ewelinę

Emigra to gratki z okazji odpadnięcia kikuta

Evvcia gratulacje To patrzę,że znowu u nas wysyp maluszków

Cziqua kciuki za wizytę

Ja byłam dzisiaj po wynik wymazu z pochwy i wszystko jest ok. Teraz czekam tylko na wizytę i boję się, żeby jednak mnie nie połoożył gin do szpitala bo cały czas mam coraz silniejsze kłucia w szyjce
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:29   #1689
19claudia91
Rozeznanie

3 dni do terminu i nic ja się przeterminuje

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:33   #1690
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witam z rana ja właśnie wstałam tzn wstałam po 6 ale po 8 poszłam dalej spać TŻ ma wolne dopiero w poniedziałek idzie do pracy
zmykam zaraz na śniadanko, ale chwile Was poczytam bo jeszcze ledwo co oczy otworzyłam

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

a nam o polnocy odpadl kikut
super

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
O jaaaa
GRATULCJE!!! Zdrowka dla was dziewczyny!
Ale sie malutka uwinela i wybrala sama polnoc, ma wyczucie!
Az sie wzruszylam...

W sumie dziwne, ze wybrali date 22. Karolca tak bardzo chciala rybke coz... Kobieta zmienna jest
Ale 21 marca też jest Baran

nowaken kciuki za wiyzte

Cytat:

Wiadomośc od Evvci!!!

Gratulacje !!

kwietniówki już rodzą, a ja się przeterminuje - czuję to

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:42   #1691
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Co za wiesci z rana!!!
Karolcia i evvcia!!!! Gratulacje dla Was dziewczynki!:jup i:
evvcia a Ty to nas zaskoczylas dopiero

aalegna zycze zdrowka dla maluszka!

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
A co z kolorem jest nie tak? Bo ja też sie na nią czaję
wiesz co zamowilam sobie dwie bluzki: białą i szarą (niby te ze zdjec). No i ta biała nie jest tak bielutka jak na zdjęciu, a szara jest szara ale to tez zupelnie inny odcien szarosci niz na zdjeciu. Ale i tak mi sie podobaja te bluzki bardzo wiec ich nie bede wymieniac czy zwracac
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
a z wagą też tak chcę!!!
ja to bym chciala dojsc do wagi sprzed pierwszej ciazy
Ale to raczej niemozliwe
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiadomosc od Balbinki:

Dopiero przebili jej pecherz,czekala na to 12 godzin.Pisze,ze nie bolalo.Przez 2 godz bedzie miec ktg,a jak nic sie nie ruszy to dostanie oksytocyne.Napisala,ze zaczely ja plecy bolec,wiec miejmy nadzieje,ze cos sie rusza!
Bidulka sie tak nameczy...

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

trzymajcie kciuki o 11 bo mam wizytę .

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Moj synek ostatnio jest bardziej aktywny takrze w nocy...spi gora po ok 2 godz. I tak od 3 dni...i ma od wczoraj klopot ze zrobieniem kupki...a ja nic takuego nie jadlam...hymm...
Dzieczyny ktore maja jyz swoje skarby...prosze napiszcie
***jak u Was wygladaja dni i noce?
*Ile czasu maluszki ssaja cycorka?
*Czy czyms dokarmiacie?
*Ile spia?
*Czy dajecie smoka?
*jakie macie sposoby aby oomoc przy baczku i kupce?
W dzien Szymonek ssie co okolo 3 godzinki po okolo 30 minut (aktywnego ssania). W nocy ma jedna lub dwie pobudki, w zaleznosci od tego o ktorej zje ostatni posilek po kapieli. Przesypia po 5 lub 6 godzin. Niczym nie dokarmiam. Pediatra powiedzial, ze trzeba co 2 tygodnie kontrolowac wage i jesli nie bedzie przybieral wtedy bede ewentualnie dokarmiac. Smoczka daje, bo ma potrzebe ssania a nie jest glodny wiec czasem usypia ze smokiem.
Moj jeszcze nie mial problemow z brzuszkiem.
Cytat:
Ja to mam raz myśl, że urodzę jednak koło tego 13 kwietnia, a innym razem że pewnie dopiero w maju - jako ostatnia na wątku!
Nawet jesli mialabys byc ostatnia w co watpie i mam nadzieje ze nie bedziesz, to bedziemy z Toba myslami i bedziemy trzymac mocno kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Znów zaczyna mnie te podbrzusze boleć i uda i to taki dziwny ból jak nigdy do tej pory
Moze dzidzia ulozyla sie nizej i stad masz te bole.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 09:43   #1692
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

cziqua kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Evvcia urodziła?????????????? Przecież my miałyśmy termin na ten sam dzień . GRATULACJE!!! Ale mam teraz stracha . Chyba idę dopakować torbę .

Karolca dla Ciebie też ogromne GRATULACJE!!!

ja też mam stracha

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Jolkaa pytałaś czy wynajmujemy teraz. Tak, dalej wynajem … myślimy o czymś swoim, ale nie wiem czy dostaniemy kredyt
My o kredyt będziemy się starać w okolicach sierpnia, ale nie wiemy czy dostaniemy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-22, 09:44   #1693
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
No niewatpliwie czas na nas!
Moje plany daly w leb! tzn. plan zrealizowalam, ale oprocz jednego punktu, bo poszlam do sklepu po ananasa i zapomnialam go kupic i na pewno przez tego ananasa nie urodzilam! Haha
Koniec chodzenia, amorow, itp bo po wczoraju zostal tylko bol spojenia
No właśnie u mnie ze spojeniem też coraz słabiej przez to całe wywoływanie

Cytat:

Gosica, ale my uprzejme jestesmy, znow przepuszczamy w kolejce
No przepuszczamy, co poradzić Ale w sumie dziś zostałam w Biedronce przepuszczona w kolejce więc mam dobry humor i na wizażu mogę jeszcze trochę poprzepuszczać Któraś chętna?

No i evvciu GRATULACJE OGROMNE!!! szybko poszło
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:52   #1694
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja byłam dzisiaj po wynik wymazu z pochwy i wszystko jest ok. Teraz czekam tylko na wizytę i boję się, żeby jednak mnie nie połoożył gin do szpitala bo cały czas mam coraz silniejsze kłucia w szyjce
super, że wynik w porządku!
i trzymam kciuki za wizytę, sama jestem ciekawa jak to z tymi kłuciami. Czekamy na wieści!

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Nawet jesli mialabys byc ostatnia w co watpie i mam nadzieje ze nie bedziesz, to bedziemy z Toba myslami i bedziemy trzymac mocno kciuki!!!
dzięki Aguśka!
pamiętajcie wszystkie swoje wrażenia i spostrzeżenia z pierwszych dni życia Waszych Maluszków, bo będę Was męczyc co i jak

No nic zobaczymy jak to będzie. Z desią i adaikaka mamy motto: będzie co będzie
Stary 2012-03-22, 09:55   #1695
tikki85
Zakorzenienie

Chodzę dziś jak połamana, bo wczoraj jakoś miałam ochotę na sex i sobie trochę użyliśmy . Niestety w trakcie złapała mnie taka zgaga, że myślałam, że umrę
Stary 2012-03-22, 09:58   #1696
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Aguśka!
pamiętajcie wszystkie swoje wrażenia i spostrzeżenia z pierwszych dni życia Waszych Maluszków, bo będę Was męczyc co i jak

tego sie tak szybko nie zapomina Oczywiscie pytaj o wszystko

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

konia a jaki mialas rozmiar biustu przed I ciaza? Pamietasz?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:58   #1697
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczynki!!

Karolca i Ewelinka wielkie brawa!!!
Evvcia i Laura tez wielkie brawa!!!

Rybka idz po ananasa ja nie wiem czy mi pomogl, bo zjadlam dzien wczesniej z puszki (a ponoc surowy pomaga...wszystko i jeszcze sok wypilam i na drugi dzien jechalam rodzic na pilce tez skakalam

Desia pytalas jak Ivorek reaguje na Hanie: nie mamy problemow, jest zainteresowany, chce sprawdzic co tam jest w przenosniej gondoli (jak znosze ja na dol na kanape), zaglada i wacha, jak malutka sie rusza to jemu ogon z radosci prawie sie urywa a jak zaczyna plakac to Ivorowi nie chce sie tego sluchac i wychodzi z pokoju Tz jak bierze malutka na rece tez nie ma problemu - a tm sie troche martwilam, ze Ivor bedzie zazdrosny.
ogolnie bardzo sie zmienil i jest jakis taki spokojnieszy. jutro konczy 1 rok ale na uciekanie go wzielo bo suczka u sasiadow za lasem chyba ma cieczke.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:58   #1698
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
W Rosmannie od dziś tzn teraz to już od wczoraj jest promocja na dużo rzeczy dla dzieci Babydream wszystkie dla dzieci, Nivea dla dzieci, sudocrem, oliatum soft, pampersy, jonhson itp.

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

w zasadzie ja już spałam, ale obudził mnie sms i nie wiedziałam czy mi się to śni czy nie więc wstałam bo i tak do kibelka mi się chciało a więc

SMS OD KAROLCY:

"Ewelinka przyszła na świat dokładnie o północy, ale wybraliśmy date 22 marca. Mierzy sobie nasz maleństwo 57cm z wagą 3,6kg. Najgorsze były skurcze przy 9 cm a samo parcie to 10minut. Strasznie bolą mnie plecy."

sms'a dostałam o 01:50

A więc karolca Gratulacje Kochana !!
57 cm - będzie modelką
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

a nam o polnocy odpadl kikut
my jeszcze mamy.
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
wpadlam tylko na ostatnia strone i widze ze karolci gratulacje sie naleza
a ja mam niezlego skrzeka z piersi nie chce sie odkleic. No i ma straszne uczulenie hydrocortison mu podadza niestety i zoltaczka dzis doszla wiec tak szybko do domu nie wyjdziemy ale puscil mi juz jeden usmieszek ktory wynagrodzil mi caly bol. Wiecej z domku napisze bo z telzle sie pisze
szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Moj synek ostatnio jest bardziej aktywny takrze w nocy...spi gora po ok 2 godz. I tak od 3 dni...i ma od wczoraj klopot ze zrobieniem kupki...a ja nic takuego nie jadlam...hymm...
w dzień pięknie śpi, za to ostatnie 3 noce nie chce jej się spać i się męczę po 2h z usypianiem.
my jesteśmy na mm
*Czy czyms dokarmiacie?
jesteśmy na mm
*Ile spia?
3- 4 h
*Czy dajecie smoka?
tak w nocy
nie mam żadnych

Tymonek potrafil spac po 4-5h a teraz juz co 2-max 2,5 juz sie martwie czy sie najada...chociaz z cyckow leci wiec...

Ok zagladne pozniej...trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, jestem z Wami sercem i myslami pamietajcie!!! *)
Cytat:

Wiadomośc od Evvci!!!

Cudownie!!! Gratulacje!!
to sobie wyskakała na piłce
U nas dziś położna była, pochwaliła że dobrze przybiera na wadze 3100 . W poniedziałek przyjdą ostatni raz. Olivia cały czas się uśmiecha, taki uśmiech wynagradza te nie przespane noce. Właśnie ją nakarmiłam i słodko śpi

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:03   #1699
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki!!

Karolca i Ewelinka wielkie brawa!!!
Evvcia i Laura tez wielkie brawa!!!

Rybka idz po ananasa ja nie wiem czy mi pomogl, bo zjadlam dzien wczesniej z puszki (a ponoc surowy pomaga...wszystko i jeszcze sok wypilam i na drugi dzien jechalam rodzic na pilce tez skakalam

Desia pytalas jak Ivorek reaguje na Hanie: nie mamy problemow, jest zainteresowany, chce sprawdzic co tam jest w przenosniej gondoli (jak znosze ja na dol na kanape), zaglada i wacha, jak malutka sie rusza to jemu ogon z radosci prawie sie urywa a jak zaczyna plakac to Ivorowi nie chce sie tego sluchac i wychodzi z pokoju Tz jak bierze malutka na rece tez nie ma problemu - a tm sie troche martwilam, ze Ivor bedzie zazdrosny.
ogolnie bardzo sie zmienil i jest jakis taki spokojnieszy. jutro konczy 1 rok ale na uciekanie go wzielo bo suczka u sasiadow za lasem chyba ma cieczke.

Fajnie,że Ivorek taki grzeczny!
Sto lat z okazji pierwszych urodzin

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 10:04   #1700
tynka88
Zadomowienie

Karolca ale superwitamy Ewelinke)

O kurcze i jeszcze Evcia, zazdroszcze i gratulacje)

Ja mam doła znowu, rano jak otwieram oczy i dochodzi do mnie ze dalej jestem z brzuchem to mi sie plakac chce.Rano zapowiedzialam TZ sex, ale mam wrazenie ze on ma jakies opory przede mna i plakac mi sie chce, zastanawiam sie powaznie nad jego obecnoscia przy porodzie, chyba go przeraza mój brzuch.

TRoche mnie pobolewa brzuch, ide zaraz na spacer i połazić po schodach.
Mnie nie przeszkadza w sumie czekanie tydzien czy dwa, bo wytrzymam, ale boje sie ze moje dziecko osiagnie bardzo duza wage i nie dam rady , a nie chce cesarki.

miłego dnia dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:06   #1701
cottonpuma
Rozeznanie

Melduję się po powrocie i od razu gratuluje dziewczynom

Wypuścili mnie wczoraj, dali jakieś zalecenia na infekcję i tony magnezu, kazali się mega oszczędzać, nie stresować. Mam wrażenie, że mała już taka mała nie jest, brzuch uwiera mnie juz w każdej pozycji.

Marnie u mnie z nastrojem, stres mnie zżera tak, że nie śpię po nocach, potem jest problem wstać w dzień. Dziś nie mam najmniejszej ochoty nawet z łóżka wstać, ale muszę. Nie wiem,czy to kwestia pogody, hormonów czy ogółu, ale mam ochotę siedzieć i płakać nad sobą.

Niepewność finansowa i świadomość braków w wyprawce (wiedząc, że rodzić mogę zacząć już już, bo na ktg wychodizły mi mocne, nieregularne skurcze) po prostu mnie dobijają, a wiem, że nie od razu będę mogła dalej szukać pracy. Moi rodzice się ruszyli, dużo pomogli, za co jestem im wdzięczna-teściowie nie wpadli nawet z góry zajrzeć co i jak, zostawili tylko nowe rachunki na stole.
Widzę jak całość odbija się na moim mężu, próbuje to ukrywać, ale świadomość nadchodzących wydatków i tego, że musi robić wszystko przy domu sam kończy się u mnie wyrzutami sumienia.

Jest mi zimno, ciężko, głodno, marudno.
Czekam niecierpliwie na swoją małą, teraz, po sterydach już się tak o nią nie boję.
Stary 2012-03-22, 10:11   #1702
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki!!

.
A ja przez całą ciążę jadłam ananasa surowego i w puszce w naprawdę dużych ilościach ...dobrze,że dopiero teraz się dowiedziałam jakie się mu przypisuje właściwości bo ze stresu bym chyba urodziła
A na poważnie ciekawa jestem czy to działa... I zaczęłam pić heratkę z liści malin, ale jest okrutna w smaku.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Melduję się po powrocie i od razu gratuluje dziewczynom

Wypuścili mnie wczoraj, dali jakieś zalecenia na infekcję i tony magnezu, kazali się mega oszczędzać, nie stresować. Mam wrażenie, że mała już taka mała nie jest, brzuch uwiera mnie juz w każdej pozycji.

Marnie u mnie z nastrojem, stres mnie zżera tak, że nie śpię po nocach, potem jest problem wstać w dzień. Dziś nie mam najmniejszej ochoty nawet z łóżka wstać, ale muszę. Nie wiem,czy to kwestia pogody, hormonów czy ogółu, ale mam ochotę siedzieć i płakać nad sobą.

Niepewność finansowa i świadomość braków w wyprawce (wiedząc, że rodzić mogę zacząć już już, bo na ktg wychodizły mi mocne, nieregularne skurcze) po prostu mnie dobijają, a wiem, że nie od razu będę mogła dalej szukać pracy. Moi rodzice się ruszyli, dużo pomogli, za co jestem im wdzięczna-teściowie nie wpadli nawet z góry zajrzeć co i jak, zostawili tylko nowe rachunki na stole.
Widzę jak całość odbija się na moim mężu, próbuje to ukrywać, ale świadomość nadchodzących wydatków i tego, że musi robić wszystko przy domu sam kończy się u mnie wyrzutami sumienia.

Jest mi zimno, ciężko, głodno, marudno.
Czekam niecierpliwie na swoją małą, teraz, po sterydach już się tak o nią nie boję.
Wiem, że to zawsze głupio brzmi, ale z własnego doświadczenia wiem, że im bardziej siedzę i rozmyślam widząc czarne scenariusze to później jednak wszystko jakoś się układa bo przecież musi
Także na poprawę humoru i żeby wszystko się Tobie poukładało.
Ja też coraz częściej zastanawiam się jak damy radę finansowo bo kolorowo nie jest, ale z drugiej strony musimy jakoś sobie poradzić. Ważne, że TŻ jest ze mną,a z całą resztą poradzimy jakoś ...
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:18   #1703
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zjadłam bułkę na śniadanie i normalnie jestem głodna

MICHAŁEK

WYMIANA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 10:19   #1704
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczyny!!! Ojj...przy maluszku tak krucho z czasem u mnie, zal mi ze nie moge Was odwiedzac regularnie i pisac i pisac... ale codziennie zagladam i sprawdzam kto sie rozpakowal

brawa i gratulacje dla wszystkich nowych mamus i dzieciaczkow!
No i Karolcia super, czekalam co tam u Ciebie brawo i gratuluje

*Czy czyms dokarmiacie?
*Ile spia?
*Czy dajecie smoka?

Tymonek potrafil spac po 4-5h a teraz juz co 2-max 2,5 juz sie martwie czy sie najada...chociaz z cyckow leci wiec...

Ok zagladne pozniej...trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, jestem z Wami sercem i myslami pamietajcie!!! *)
Mala sprobuje odpowiedziec jak to jest u nas;
-Hania ma poznym poludniem dluzsza drzemke - ponad 4h - wiec wieczorem jest aktywna i tak np. dzisiaj spalam od 1-6, Hania przewaznie nie spi od 23-2, wtedy ja karmie, ona przysypia, budzi sie i chce znow jesc. dzis w nocy potraktowalam ja moim mlekiem z butelki i zasnela na na prawie 5h.
-Hania lubi sobie zasypiac przy cycku, takze dlugodystansowcem nie jest, ssie od 10 do gora 30min i to w trakcie przysypia.
- dokarmiam swoim mlekiem sciagnietym,
-w dzien srednio Hania spi po 1,5-3h, ma jedna dluzsza drzemke poznym popoludniem 4-5h,
- co do smoka to mialam plan nie uzywac go, ale ktorejs nocy wymieklam, Tracy Hogg nazywa smoka ''zatykaczem'', tez czesciowo sie zgadzam, ale dziecko tez ma silna potrzebe ssania.wczoraj polozna byla u nas i mala kwilila krotko po jedzeniu, wiec ja jej smoka, a ona zebym sprobowala rozpoznac o co malutkiej chodzi (brala raczki do buzi i pysiek otwarty), wiec mowie wyglada na to ze jest glodna, ale przeciez jadla niedawno, a polozna przystaw ja do piersi, jak dasz jej smoka, ona nei bedzie miala ci jak powiedziec o co jej chodzi. przystawilam - Hania ciagnela cyca i byla juz spokojna. od wczorajszej wizyty nie uzywalam smoka i noc byla spokojniejsza bo ja czesciej przystawilam przed snem + butelka).
-co do baczkow i kupek, mam ten problem 1-2x dziennie, wwidac ze ja duzo kosztuje zrobienie kupki i puszczanei baczkow, cokolwiek jem - jest tak samo. placz naprawde ostry przez 30-60sekund i ulga na jakies 3 min - pozniej znow i ulga, jak juz slysze i czuje ze baczki ida - to i ona i ja czujemy ulge. biore ja wtedy na rece na ramie - nozki maja byc wyprostowane, mozna jeszcze klasc na kolana swoje na brzuszku i nozki zwisaja w dol wyprostowane, mozna klepnac po pleckach raz troszke mocniej co jakis czas. klade na brzuszku na jakies min 30min w ciagu dnia, ale jakies 45min po jedzeniu.

Poczatkowo z tym placzem przy puszczaniu baczkow i idacej kupce, az mi serce pekalo bo Hania tak sie meczyla, ale teraz wiem , ze to trwa chwile i przychodzi ulga. ale musze zapytac o jakies kropelki chyba.

post z godz. 12:18
http://www.babyboom.pl/forum/zdrowie...m-gazow-13728/

Stary 2012-03-22, 10:21   #1705
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, że to zawsze głupio brzmi, ale z własnego doświadczenia wiem, że im bardziej siedzę i rozmyślam widząc czarne scenariusze to później jednak wszystko jakoś się układa bo przecież musi
Także na poprawę humoru i żeby wszystko się Tobie poukładało.
Ja też coraz częściej zastanawiam się jak damy radę finansowo bo kolorowo nie jest, ale z drugiej strony musimy jakoś sobie poradzić. Ważne, że TŻ jest ze mną,a z całą resztą poradzimy jakoś ...
jakoś radę damy, męczy mnie po prostu świadomość kolejnego tragicznego finansowo roku, oszczędzania na wszystkim, męczarni i obawy, że w przypadku np choroby czy innego zdarzenia losowego bedzie wielka kicha
. Mijają właśnie 3 lata wielkiej kaszany, końca nie widać.
Mimo to i tak nie żałuję ciąży. To chyba faktycznie moja ostatnia szansa była, i moje jedyne dziecię.
Pewnie zacisnę zęby, pogodzę z lumpeksami i cienkim rosołkiem na korpusie i będę się łudzić, że moje życie nie zawsze będzie tak wyglądało.

Żebym jeszcze była głupia, leniwa czy rozpieszczona, to ok, ale jak człowiek chce coś w zyciu robić, a nie może, to szlag jasny trafia.
Stary 2012-03-22, 10:21   #1706
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

Wiadomośc od Evvci!!!

ale szybko poszło
heh nie ukrywam, że fakt, iż kwietniówki zaczynają odjeżdżać jakoś podnosi mnie na duchu
jezuniuuu co ten mój mały zaczął wyczyniać w moim brzuchu chyba szpagat robi bo brzuch rozjeżdża mi sie w dwie strony
idę sprzątać łazienkę, może go ululam

Cytat:
dodajmy może małym druczkiem "ale niech nie będzie za długo"

cottonpuma

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2012-03-22 o 10:25
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:23   #1707
MoniaHan
Wtajemniczenie

Natka ja nie pamietam czy odpisalam na Twojego smsa jakis czas temu (??), jesli nie odpisalam to przepraszam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 10:35   #1708
lena_mi
Zakorzenienie

cottonpuma jesteś dzielna, dasz radę, choc wiem że jest cięzko, ale już niedługo będziesz miała przy sobie Maleństwo, wynagrodzi Ci wszystko. Trzeba wierzyc że się ułoży i będzie lepiej. I finansowo i zdrowotnie! głowa do góry!

Po macierzynskim założymy grupę wsparcia Mamusiek poszukujących pracę, bo chyba nas się kilka zebrało, które chcą zmienic, lub szukają nowej pracy

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
ale szybko poszło
heh nie ukrywam, że fakt, iż kwietniówki zaczynają odjeżdżać jakoś podnosi mnie na duchu
jezuniuuu co ten mój mały zaczął wyczyniać w moim brzuchu chyba szpagat robi bo brzuch rozjeżdża mi sie w dwie strony
idę sprzątać łazienkę, może go ululam

dodajmy może małym druczkiem "ale niech nie będzie za długo"

cottonpuma
o tak!

adaikaka moje dziecię tez jakieś mega aktywne!
I troszku przeszły mi skurcze i twardnienia uff

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-22 o 10:55
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:35   #1709
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
to ja mam tydzień i jeden dzień wcześniejw środę wypada 36+0
Ale fajnie by było jakbyśmy rodziły podobnie zawsze raźniej
I ja, i mnie prosze odpisać do tej raźnej grupy rodzących w kwietniu.

Evcia, Karolca GRATULACJE
Stary 2012-03-22, 10:36   #1710
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
jakoś radę damy, męczy mnie po prostu świadomość kolejnego tragicznego finansowo roku, oszczędzania na wszystkim, męczarni i obawy, że w przypadku np choroby czy innego zdarzenia losowego bedzie wielka kicha
. Mijają właśnie 3 lata wielkiej kaszany, końca nie widać.
Mimo to i tak nie żałuję ciąży. To chyba faktycznie moja ostatnia szansa była, i moje jedyne dziecię.
Pewnie zacisnę zęby, pogodzę z lumpeksami i cienkim rosołkiem na korpusie i będę się łudzić, że moje życie nie zawsze będzie tak wyglądało.

Żebym jeszcze była głupia, leniwa czy rozpieszczona, to ok, ale jak człowiek chce coś w zyciu robić, a nie może, to szlag jasny trafia.

U nas też kolorowo nie jest, a wiem że będzie tylko gorzej
choć próbuję o tym nie myśleć to i tak no nie da się.

Choć cały czas żyję nadzieją, że kiedyś będzie lepiej.

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości