|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
![]()
![]() |
#1712 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym - antykoncepcja nie jest 100% skuteczna. Są ludzie, jak ja, którzy nie chcą mieć (swoich) dzieci W OGÓLE. Co zrobić? Całe życie bez odrobiny seksu, bo TY tak zakazujesz? Bardzo mądre. Decyduj o swoim życiu, nie czyimś. Seks jest przyjemnością, a nie dla posiadania dziecka. Chyba, że jesteś wierząca i dla Ciebie seks to tylko czynnik zapładniający.
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-04-09 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Konto usunięte
|
pewnie że morderstwa i mordy są okropne, ubój zwierząt jest wstrętny, aneksja Krymu jest oburzająca..... działanie snajperów na Majdanie podobnie....
Ale łatwiej jest zabronić aborcji kobiecie niż aneksji Krymu Putinowi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
ponieważ ja nie rozmawiam teraz o mezczyznach którzy stworzyli to dziecko, tylko o kobietach, które własne dzieci zabijaja dla egoizmu.
jak bedzie watek o mezczyznach tam wypowiem swoje zdanie na ten temat. Koniec. Gosiaczek twoje argumenty sa denne i niedojżałe. twoja rozmowa nic tutaj nie wnosi, odbijanie piłeczki. Rozmawiamy o aborcji a nie kataklizmach całego świata. Zczyna się atak na wiarę. ten argument także denny. i nic nie wnosi do tematu. Trzymajcie sie faktów a nie atakiem. mówią wam coś wartości moralne, etyczne? . znam odpowiedz na to pytanie dlatego moja odpowiedz na jeszcze nie istniejace post brzmi: wiekszośc myli wogóe pojęcia Edytowane przez szpilki na giewoncie Czas edycji: 2014-04-09 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, nie pojmuje, po co brac udzial w dyskusji, kiedy nie jest sie w stanie zaakceptowac czyjegos, z gola odmiennego punktu widzenia? Kazdy ma prawo miec wlasny poglad na dana sprawe i dopoki wyraza go w sposob kulturalny i nieobrazliwy - w czym problem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
po drugiej stronie szafy
|
Dokładnie.
#1720 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla Twojej informacji. Jestem jak najbardziej dojrzała ![]() Uważam że nie ma związku przyczynowo skutkowego między aborcją a wzajemnym zabijaniem się. Można co najwyżej stwierdzić że aborcja jest elementem "kultury śmierci", która towarzyszy mam od zarania dziejów. Obejmuje ona moim zdaniem również ubój zwierząt, farmy hodowlane, sprzedaż żywych karpi na wigilię .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Raczkowanie
|
Te argumenty do mnie nie przemawiaja juz sa dośc znane i banalne. Ze umowa zlecenie bez pieniedzy. bla bla bla. jakis konkretny powód poprosze. taki który strzeli w sedno sprawy. i to jest ten argument decydujace czy zabic wlasne dziecko?
Juz to znamy ze na wizazu pojecie rodzina, rodzice zawsze sa patologiczni - tutasj to norma i dosc znane i takze banał. dlaczego ludzie widza tylko czarne białe? Gdzie jest wrażliwość ludzka dla drugiego człowieka? Edytowane przez szpilki na giewoncie Czas edycji: 2014-04-09 o 15:11 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Konto usunięte
|
W swoim 1szym poście postawiłaś tezę że teraz jest aborcja a za chwilę będziemy się mordowali na wzajem. I ja w swoich postach odnoszę się do tego stwierdzenia. Stwierdziłam że już od wieków mordujemy się na wzajem. I udowodniłam to przykładami.
Czekam na Twój dowód że to aborcja spowoduje lub powoduje zabójstwa świecie. I jestem ciekawa jakie pojęcia większość myli? Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-04-09 o 15:12 Powód: , |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
ja nie napisałam iz abiorcja powoduje zabojstwa swiata. to był raczej zwiazek przyczynowo skutkowy, dlatego dowodow nie podam. prosze czytac ze zrozumieniem. napisałam , ze nie długo zaczniemy zabijac sie nawzajem. to zdanie nic nie mowi o tym ze aborcja powoduje kataklizm swiata. Czytaj ze zrozumieniem. mialo to inny przekaz ale widocznie jest on nie zrozumiały.
seks mmozliwosc ciazy zwiazek przyczynpowo skutkowy. ten argumehnt do mnie rowniez nie przemawia. sama podjejmujesz decyzje o wspolzyciu czyli o mozliwosci ciazy. Czlowiek rozumie i mysli takze nad konsekwencjami swoich czynow. w codziennym zyciu chyba bierzesz je pod uwage? czy Zyjesz jak dziecko nie zastanawiajac suie co moze sie stac? Edytowane przez szpilki na giewoncie Czas edycji: 2014-04-09 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
po drugiej stronie szafy
|
Szpilki, wymagasz konkretnych argumentów, które do Ciebie przemówią, wyśmiewasz te, które są podawane, a sama łapiesz się za argument o zabijaniu dziecka, który też jest znany, używany od wieków, także w tym wątku i, jak widać, nie robi wrażenia na tych, które mają swoje powody, żeby to zrobić.
Odświeżasz wątek, w którym już właściwie wszystko zostało w tym temacie napisane, Twoje oburzenie nic tu nie zmieni ani niczego nowego do tematu nie wniesie.
#1726 |
jestę wieszczę
|
jak się chce uprawiać seks, a nie chcę się mieć dzieci, to się zabezpiecza. Skoro stosuję zabezpieczenie, to chyba logiczne, że nie chcę mieć dziecka, prawda? Jednakże nie ma 100% metody antykoncepcji. I tutaj, dla zdeterminowanych, jest miejsce na aborcję. Nikt Ciebie do niej nie zmusza, ale ja nie mogę sobie pozwolić na ciążę i dziecko i usunęłabym. Aborcja nie jest prostą sprawą i też jest konsekwencją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
moj argument jest podstawa tego tematu jakby nie było. dlatego zostal przytoczony. Waszych argumentow nie wysmiewam lecz uwazam ze sa denne a to roznica. W tym temacie wyrazam swoje zdanie i staram sie dowiedziec jaka jest przyczyna jezeli uwazasz ze wszystko zostało napisane nie musisz na niego wchodzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
a to jest własnie dowód na to że nie masz argumentów dlatego odbijasz piłeczke i powtarzasz to co ja napisałam. ludzie nie umieja rozmawiać, tak to sie przegaduja dzieci.
jak bierzesz ślub z pijakiem to bierzesz mozliwosc ze bedziesz nieszczesliwa? czy tylko myslisz o chwili tu i teraz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Naczelna Nastolatka
|
ja mam świetny powód żeby nie urodzić tylko usunąć w razie czego. JA I MOJE ZDROWIE PSYCHICZNE ORAZ RÓWNOWAGA EMOCJONALNA są dla mnie ważniejsze niż płód. I tyle.
#1732 |
Raczkowanie
|
raczej swietne stwierdzenie iz to postepowanie jest egoistyczne. tym samym pokazujesz iz obecni ludzie nie sa mocni i stabilni psychicznie. bo gdyby tak bylo cioaza nie spowodowala by odwrotnego skutku.
Edytowane przez szpilki na giewoncie Czas edycji: 2014-04-09 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A to prawda. A osoby niestabilne psychicznie bardzo często nie powinny być rodzicami, więc lepiej, żeby nimi nie były.
![]() |
#1734 |
Naczelna Nastolatka
|
oczywiście, że egoistycznie. Egoistycznie cenię sobie własne zdrowie psychiczne i zamierzam się tego trzymać. Nie ma dla mnie ważniejszej sprawy. Oczywiście w małej główce szpilki nie postała taka myśl, że moja choroba ujawniła się już dawno, bez związku z ciążą. A ciąża i macierzyństwo tylko by pogorszyły ten stan.
#1735 |
Raczkowanie
|
wnioskujac to co napisalas dokonujac aborcji wyrzadzisz sobie jeszcze wieksza krzywde, gdyz jak sama stwierdzasz masz dolegliwosci psychiczne oraz jak napisalas ciaza spowoduje niestabilnosc [psychiczna. Mało prawdeopodobn eaby osoba o takch schorzeniach przeszła po zabiegu normalnie do zycia codziennego. Uzasadnienie ciaza powoduje u Ciebie pogorszenie psychiczne daje taki sam skutek taki jak n napisalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Naczelna Nastolatka
|
sorry, ale ja chyba wiem lepiej dlaczego się na nerwicę leczyłam i jaki jest mój stosunek do ciąży i posiadania dziecka więc nie mamy o czym rozmawiać w tym temacie.
#1737 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z mojej strony EOT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Raczkowanie
|
Ale dlaczego sie bulwersujesz? ja napisałam to co Ty w sumie napisałaś, ja nic nowego nie dodałam. Co daje efekt- sama tak o sobie myslisz.
zdanie iz niedługo zaczniemy zabijac sie nawzajem miało inny przekaz i jest odpowiedzia na przyczynę ta sama co aborcja. Prawdopodobnie bedzie to nie zrozumiałe to co napisałam ale biore to pod uwage ![]() Edytowane przez szpilki na giewoncie Czas edycji: 2014-04-09 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Naczelna Nastolatka
|
he he he, a gdzie ja napisałam, że aborcja to krzywda byłaby? To byłaby jedyna dobra decyzja.
#1740 |
Raczkowanie
|
Przepraszam ale ja nie o tym piszę. twój ostatni post nie jest odpowiedzia na mój post, nie wiem do czego on sie odnosi. bardzo prosze kolejny raz czytać ze zrozumieniem. Ja nigdzie nie napisałam ze niby Ty napisałas ze aborcja to krzywda. ja napisałam cos zupełnie innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.