Aborcja - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce?
tak 501 71,57%
nie 199 28,43%
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 14:34   #1711
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
raczej odniosłam się do lęku Szpilek że jest aborcja, są morderstwa dzieci a za chwilę będziemy się mordować nawzajem. To ostatnie jest już od dawna, wystarczy sprawdzić historię konfliktów zbrojnych od II wojny światowej. Mordujemy się (jako ludzie) od wieków i trudno mi tu znaleźć związek przyczynowo skutkowy z aborcją.
Myślę że to pytania Szpilek miało odświeżyć stary temat.
Racja, mordujemy się od tysięcy lat Choć i to nie jest dobre...
Stary 2014-04-09, 14:35   #1712
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szpilki na giewoncie Pokaż wiadomość
w organizmie kobiety w stanie błogosławionym rosnie dziecko, nie będe sie przegadywac z ludźmi, którzy nie wiedza takich podstawowych pojeć. Ono rosnie i dojżewa. takim stwierdzeniem że płod to nie dziecko tylko uwidoczniasz swoje ograniczenie. w takim wypadku mozna tez mówic że kobieta bezpłodna, albo zmałym biustem to nie kobieta. naprawde ten argument jest denny.

W takim razie jak jest nie chciane po co je stwarzać?Uprawianie seksu niesie za soba takie konsekwencje. Bycie dorosłym to branie odpowiedzialności za swoje czyny. jak kobieta nie moze siebie wyzywić to ma czas i ochote uprwaiać seks?
Wogóle widze ze wiekszośc tutaj dziewczyn przytacza aborcje z gwałtu, trudnośc materialną- ale to sa skrajne przypadki, wiekośc aborcji jest przeprowadzonych z byle jakiego powodu. Bo nie czas na dziecko. To po co seks?
dlaczego nie obciążasz odpowiedzialnością mężczyzn? czy to było niepokalane poczęcie?
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:36   #1713
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
w organizmie kobiety w stanie błogosławionym rosnie dziecko, nie będe sie przegadywac z ludźmi, którzy nie wiedza takich podstawowych pojeć. Ono rosnie i dojżewa. takim stwierdzeniem że płod to nie dziecko tylko uwidoczniasz swoje ograniczenie. w takim wypadku mozna tez mówic że kobieta bezpłodna, albo zmałym biustem to nie kobieta. naprawde ten argument jest denny.

W takim razie jak jest nie chciane po co je stwarzać?Uprawianie seksu niesie za soba takie konsekwencje. Bycie dorosłym to branie odpowiedzialności za swoje czyny. jak kobieta nie moze siebie wyzywić to ma czas i ochote uprwaiać seks?
Wogóle widze ze wiekszośc tutaj dziewczyn przytacza aborcje z gwałtu, trudnośc materialną- ale to sa skrajne przypadki, wiekośc aborcji jest przeprowadzonych z byle jakiego powodu. Bo nie czas na dziecko. To po co seks?
Oczywiście, że ma. W czym rzecz? Co Cię boli, że ktoś decyduje o SWOIM życiu?
Poza tym - antykoncepcja nie jest 100% skuteczna. Są ludzie, jak ja, którzy nie chcą mieć (swoich) dzieci W OGÓLE. Co zrobić? Całe życie bez odrobiny seksu, bo TY tak zakazujesz? Bardzo mądre. Decyduj o swoim życiu, nie czyimś.

Seks jest przyjemnością, a nie dla posiadania dziecka. Chyba, że jesteś wierząca i dla Ciebie seks to tylko czynnik zapładniający.

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-04-09 o 14:38
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:39   #1714
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Naprawdę super argument. od wieków traktowano kobiety jak podludzi to mamy je nadal tak traktować? głupie gadanie.
szkoda ze dzisiaj ludzmi zadzi znieczulica pod kazda postacia najwazniejszy jest pieniadz i dobra materialne. Dla takich kobiet wazniejsze jest zycie na dobrym poziomie i egoizm od WŁASNEGO DZIECKA. To przerazajace ale prawdziwe.
Dla Ciebie przerażające, bo dla Ciebie płód, zarodek = dziecko. Dla mnie nie i mnie to nie oburza, nie razi. Ja nawet uważam, że jak pani argumentuje, że usunie, bo ją nie będzie inaczej stać na szanele, to należy jej aborcje zrobić od razu. Natychmiast. Za dużo dzieci ma już durne, nieodpowiedzialne matki, a i głupota nie powinna swoich genów przekazywać dla dobra nas wszystkich.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:39   #1715
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Racja, mordujemy się od tysięcy lat Choć i to nie jest dobre...
pewnie że morderstwa i mordy są okropne, ubój zwierząt jest wstrętny, aneksja Krymu jest oburzająca..... działanie snajperów na Majdanie podobnie....

Ale łatwiej jest zabronić aborcji kobiecie niż aneksji Krymu Putinowi.
Stary 2014-04-09, 14:40   #1716
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

ponieważ ja nie rozmawiam teraz o mezczyznach którzy stworzyli to dziecko, tylko o kobietach, które własne dzieci zabijaja dla egoizmu.
jak bedzie watek o mezczyznach tam wypowiem swoje zdanie na ten temat. Koniec.

Gosiaczek twoje argumenty sa denne i niedojżałe. twoja rozmowa nic tutaj nie wnosi, odbijanie piłeczki. Rozmawiamy o aborcji a nie kataklizmach całego świata.

Zczyna się atak na wiarę. ten argument także denny. i nic nie wnosi do tematu. Trzymajcie sie faktów a nie atakiem.
mówią wam coś wartości moralne, etyczne? . znam odpowiedz na to pytanie dlatego moja odpowiedz na jeszcze nie istniejace post brzmi: wiekszośc myli wogóe pojęcia

Edytowane przez szpilki na giewoncie
Czas edycji: 2014-04-09 o 14:53
szpilki na giewoncie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:44   #1717
serena.avon
Rozeznanie

Cytat:

a co do tego ze sie zabijamy od wieków nawzajem gdy sie nie ma stosownych argumentów to lepiej tak napisac
Watek dotyczy zagadnienia aborcji i nie masz prawa nazywac innej wizazanki "ograniczona" tylko dlatego, ze nie podziela Twojego zdania. Nie kazda tu obecna wizazanka jest katoliczka i nie dla kazdej moment polaczenia komorki jajowej z plemnikiem stanowi chwile, w ktorej powstaje nowy czlowiek w ujeciu stricte katolickim tj istota posiadajaca dusze itd. Co wiecej - nie kazda uzytkowniczka forum nawet w koncepcje duszy wierzy i ma do tego prawo. Patrzac na sprawe z punktu medycznego - po polaczeniu komorki jajowej i plemnika powstaje wlasnie plod. Niepotrzebna jest tu Twoja agresja slowna i obrazanie osob o odmiennym zdaniu.
Kurcze, nie pojmuje, po co brac udzial w dyskusji, kiedy nie jest sie w stanie zaakceptowac czyjegos, z gola odmiennego punktu widzenia? Kazdy ma prawo miec wlasny poglad na dana sprawe i dopoki wyraza go w sposob kulturalny i nieobrazliwy - w czym problem?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
serena.avon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 14:44   #1718
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
ponieważ ja nie rozmawiam teraz o mezczyznach którzy stworzyli to dziecko, tylko o kobietach, które własne dzieci zabijaja dla egoizmu.
a tak ku scisłosci mezczyzna może namawiac lub nie ale to dziecko rosnie w kobiecie i ona może tym namowom sie sprzeciwic lub nie. to jest kwestia na inny długi watek bo to takze bardzo wazna kwestia lecz nie w tym tutule.

Gosiaczek twoje argumenty sa denne i niedojżałe. twoja rozmowa nic tutaj nie wnosi, odbijanie piłeczki.
a ogarniasz, że facet może się wypiąć na kobietę, a ona w tym czasie może mieć podbramkową sytuację? Może pracuje na umowę zlecenie w ciężkich warunkach i nie będzie miała za co żyć? A do rodziców nie wróci, bo oni jej nie chcą, lub są patologiczni? Czy to miejsce dla dziecka? Ale nie, egoizm tylko widzisz.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-04-09, 14:45   #1719
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez serena.avon Pokaż wiadomość
Kurcze, nie pojmuje, po co brac udzial w dyskusji, kiedy nie jest sie w stanie zaakceptowac czyjegos, z gola odmiennego punktu widzenia? Kazdy ma prawo miec wlasny poglad na dana sprawe i dopoki wyraza go w sposob kulturalny i nieobrazliwy - w czym problem?
Dokładnie.
Stary 2014-04-09, 14:52   #1720
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
a tak ku scisłosci mezczyzna może namawiac lub nie ale to dziecko rosnie w kobiecie i ona może tym namowom sie sprzeciwic lub nie. to jest kwestia na inny długi watek bo to takze bardzo wazna kwestia lecz nie w tym tutule.

Gosiaczek twoje argumenty sa denne i niedojżałe. twoja rozmowa nic tutaj nie wnosi, odbijanie piłeczki.
do seksu (zwykle) trzeba dwojga. Więc oboje powinni ponieść (ewentualne) konsekwencje swojego działania.

Dla Twojej informacji. Jestem jak najbardziej dojrzała . I moje argumenty są przemyślane.
Uważam że nie ma związku przyczynowo skutkowego między aborcją a wzajemnym zabijaniem się. Można co najwyżej stwierdzić że aborcja jest elementem "kultury śmierci", która towarzyszy mam od zarania dziejów. Obejmuje ona moim zdaniem również ubój zwierząt, farmy hodowlane, sprzedaż żywych karpi na wigilię ....
Stary 2014-04-09, 15:04   #1721
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

Te argumenty do mnie nie przemawiaja juz sa dośc znane i banalne. Ze umowa zlecenie bez pieniedzy. bla bla bla. jakis konkretny powód poprosze. taki który strzeli w sedno sprawy. i to jest ten argument decydujace czy zabic wlasne dziecko?
Juz to znamy ze na wizazu pojecie rodzina, rodzice zawsze sa patologiczni - tutasj to norma i dosc znane i takze banał. dlaczego ludzie widza tylko czarne białe?

Gdzie jest wrażliwość ludzka dla drugiego człowieka?

Czas edycji: 2014-04-09 o 15:11
Stary 2014-04-09, 15:11   #1722
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Rozmawiamy o aborcji a nie kataklizmach całego świata
W swoim 1szym poście postawiłaś tezę że teraz jest aborcja a za chwilę będziemy się mordowali na wzajem. I ja w swoich postach odnoszę się do tego stwierdzenia. Stwierdziłam że już od wieków mordujemy się na wzajem. I udowodniłam to przykładami.
Czekam na Twój dowód że to aborcja spowoduje lub powoduje zabójstwa świecie.
I jestem ciekawa jakie pojęcia większość myli?

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2014-04-09 o 15:12 Powód: ,
Stary 2014-04-09, 15:16   #1723
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Te argumenty do mnie nie przemawiaja juz sa dośc znane i banalne. Ze umowa zlecenie bez pieniedzy. bla bla bla. jakis konkretny powód poprosze. taki który strzeli w sedno sprawy. i to jest ten argument decydujace czy zabic wlasne dziecko?
Juz to znamy ze na wizazu pojecie rodzina, rodzice zawsze sa patologiczni - tutasj to norma i dosc znane i takze banał. dlaczego ludzie widza tylko czarne białe?

Gdzie jest wrażliwość ludzka dla drugiego człowieka?
usuwam ciążę, bo nie chcę mieć dziecka. Powód najważniejszy i wystarczający według mnie.

Stary 2014-04-09, 15:17   #1724
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

ja nie napisałam iz abiorcja powoduje zabojstwa swiata. to był raczej zwiazek przyczynowo skutkowy, dlatego dowodow nie podam. prosze czytac ze zrozumieniem. napisałam , ze nie długo zaczniemy zabijac sie nawzajem. to zdanie nic nie mowi o tym ze aborcja powoduje kataklizm swiata. Czytaj ze zrozumieniem. mialo to inny przekaz ale widocznie jest on nie zrozumiały.

seks mmozliwosc ciazy zwiazek przyczynpowo skutkowy. ten argumehnt do mnie rowniez nie przemawia. sama podjejmujesz decyzje o wspolzyciu czyli o mozliwosci ciazy. Czlowiek rozumie i mysli takze nad konsekwencjami swoich czynow. w codziennym zyciu chyba bierzesz je pod uwage? czy Zyjesz jak dziecko nie zastanawiajac suie co moze sie stac?

Czas edycji: 2014-04-09 o 15:25
Stary 2014-04-09, 15:26   #1725
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Szpilki, wymagasz konkretnych argumentów, które do Ciebie przemówią, wyśmiewasz te, które są podawane, a sama łapiesz się za argument o zabijaniu dziecka, który też jest znany, używany od wieków, także w tym wątku i, jak widać, nie robi wrażenia na tych, które mają swoje powody, żeby to zrobić.

Odświeżasz wątek, w którym już właściwie wszystko zostało w tym temacie napisane, Twoje oburzenie nic tu nie zmieni ani niczego nowego do tematu nie wniesie.
Stary 2014-04-09, 15:29   #1726
Bananalama
jestę wieszczę

jak się chce uprawiać seks, a nie chcę się mieć dzieci, to się zabezpiecza. Skoro stosuję zabezpieczenie, to chyba logiczne, że nie chcę mieć dziecka, prawda? Jednakże nie ma 100% metody antykoncepcji. I tutaj, dla zdeterminowanych, jest miejsce na aborcję. Nikt Ciebie do niej nie zmusza, ale ja nie mogę sobie pozwolić na ciążę i dziecko i usunęłabym. Aborcja nie jest prostą sprawą i też jest konsekwencją.

Stary 2014-04-09, 15:31   #1727
201702060922
Konto usunięte

Cytat:
ja nie napisałam iz abiorcja powoduje zabojstwa swiata. to był raczej zwiazek przyczynowo skutkowy, dlatego dowodow nie podam. prosze czytac ze zrozumieniem. napisałam , ze nie długo zaczniemy zabijac sie nawzajem. to zdanie nic nie mowi o tym ze aborcja powoduje kataklizm swiata. Czytaj ze zrozumieniem. mialo to inny przekaz ale widocznie jest on nie zrozumiały.

seks mmozliwosc ciazy zwiazek przyczynpowo skutkowy. ten argumehnt do mnie rowniez nie przemawia. sama podjejmujesz decyzje o wspolzyciu czyli o mozliwosci ciazy. Czlowiek rozumie i mysli takze nad konsekwencjami swoich czynow. w codziennym zyciu chyba bierzesz je pod uwage? czy Zyjesz jak dziecko nie zastanawiajac suie co moze sie stac?
No i "w razie w" podejmuję decyzję, co z tą ciążą zrobić. Nie dla wszystkich aborcja jest poza dyskusją. Ludzie, którzy mają trochę oleju w głowie zazwyczaj jednak starają się, żeby do niechcianej ciąży nie dopuścić. O czym tu dyskutować?
201702060922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:32   #1728
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

moj argument jest podstawa tego tematu jakby nie było. dlatego zostal przytoczony. Waszych argumentow nie wysmiewam lecz uwazam ze sa denne a to roznica. W tym temacie wyrazam swoje zdanie i staram sie dowiedziec jaka jest przyczyna jezeli uwazasz ze wszystko zostało napisane nie musisz na niego wchodzic.
Stary 2014-04-09, 15:40   #1729
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
moj argument jest podstawa tego tematu jakby nie było. dlatego zostal przytoczony. Waszych argumentow nie wysmiewam lecz uwazam ze sa denne a to roznica. W tym temacie wyrazam swoje zdanie i staram sie dowiedziec jaka jest przyczyna jezeli uwazasz ze wszystko zostało napisane nie musisz na niego wchodzic.
zapewne większość uzna za denne Twoje argumenty, w tym ja.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 15:46   #1730
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

a to jest własnie dowód na to że nie masz argumentów dlatego odbijasz piłeczke i powtarzasz to co ja napisałam. ludzie nie umieja rozmawiać, tak to sie przegaduja dzieci.

jak bierzesz ślub z pijakiem to bierzesz mozliwosc ze bedziesz nieszczesliwa? czy tylko myslisz o chwili tu i teraz?
Stary 2014-04-09, 15:47   #1731
zakonna
Naczelna Nastolatka

ja mam świetny powód żeby nie urodzić tylko usunąć w razie czego. JA I MOJE ZDROWIE PSYCHICZNE ORAZ RÓWNOWAGA EMOCJONALNA są dla mnie ważniejsze niż płód. I tyle.
Stary 2014-04-09, 15:53   #1732
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

raczej swietne stwierdzenie iz to postepowanie jest egoistyczne. tym samym pokazujesz iz obecni ludzie nie sa mocni i stabilni psychicznie. bo gdyby tak bylo cioaza nie spowodowala by odwrotnego skutku.

Czas edycji: 2014-04-09 o 15:54
Stary 2014-04-09, 16:00   #1733
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
jezeli uwazasz ze wszystko zostało napisane nie musisz na niego wchodzic.
Niestety, muszę.

Cytat:
tym samym pokazujesz iz obecni ludzie nie sa mocni i stabilni psychicznie.
A to prawda. A osoby niestabilne psychicznie bardzo często nie powinny być rodzicami, więc lepiej, żeby nimi nie były.
Stary 2014-04-09, 16:08   #1734
zakonna
Naczelna Nastolatka

oczywiście, że egoistycznie. Egoistycznie cenię sobie własne zdrowie psychiczne i zamierzam się tego trzymać. Nie ma dla mnie ważniejszej sprawy. Oczywiście w małej główce szpilki nie postała taka myśl, że moja choroba ujawniła się już dawno, bez związku z ciążą. A ciąża i macierzyństwo tylko by pogorszyły ten stan.
Stary 2014-04-09, 16:20   #1735
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

wnioskujac to co napisalas dokonujac aborcji wyrzadzisz sobie jeszcze wieksza krzywde, gdyz jak sama stwierdzasz masz dolegliwosci psychiczne oraz jak napisalas ciaza spowoduje niestabilnosc [psychiczna. Mało prawdeopodobn eaby osoba o takch schorzeniach przeszła po zabiegu normalnie do zycia codziennego. Uzasadnienie ciaza powoduje u Ciebie pogorszenie psychiczne daje taki sam skutek taki jak n napisalam.
Stary 2014-04-09, 16:32   #1736
zakonna
Naczelna Nastolatka

sorry, ale ja chyba wiem lepiej dlaczego się na nerwicę leczyłam i jaki jest mój stosunek do ciąży i posiadania dziecka więc nie mamy o czym rozmawiać w tym temacie.
Stary 2014-04-09, 16:34   #1737
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Kobiety które są za aborcja i ja dokonały NIE róznia sie od tych kobiet które zabijaja juz urodzone swoje dzieci.
jezeli matka zabija swoje własne dziecko to jest to przerazajace. niedługo zaczniemy zabijac sie nawzajem.
moim zdaniem nie udowodniłaś w swoich wypowiedziach postawionej tezy. Nie przedstawiasz żadnych nowych w tej dyskusji argumentów.
Z mojej strony EOT.
Stary 2014-04-09, 16:35   #1738
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

Ale dlaczego sie bulwersujesz? ja napisałam to co Ty w sumie napisałaś, ja nic nowego nie dodałam. Co daje efekt- sama tak o sobie myslisz.

zdanie iz niedługo zaczniemy zabijac sie nawzajem miało inny przekaz i jest odpowiedzia na przyczynę ta sama co aborcja. Prawdopodobnie bedzie to nie zrozumiałe to co napisałam ale biore to pod uwage

Czas edycji: 2014-04-09 o 16:38
Stary 2014-04-09, 16:38   #1739
zakonna
Naczelna Nastolatka

he he he, a gdzie ja napisałam, że aborcja to krzywda byłaby? To byłaby jedyna dobra decyzja.
Stary 2014-04-09, 16:51   #1740
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

Przepraszam ale ja nie o tym piszę. twój ostatni post nie jest odpowiedzia na mój post, nie wiem do czego on sie odnosi. bardzo prosze kolejny raz czytać ze zrozumieniem. Ja nigdzie nie napisałam ze niby Ty napisałas ze aborcja to krzywda. ja napisałam cos zupełnie innego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości