Aborcja - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce?
tak 501 71,57%
nie 199 28,43%
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 16:02   #1681
Imperialista
BAN stały

Dot.: Aborcja

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
No dobrze, dobrze. W takim razie co proponujesz? Bojkot, nikt nie idzie do pracy i niech nam zmienią na ubezpieczenie dobrowolne? Rozumiem, że to denerwuje, bo sama leczę się praktycznie tylko prywatnie, więc i tak kasa leci z portfela. Ale nie siedzę i nie marudzę, bo też nic nie zmienię. Jak Ty tylko marudzisz i marudzisz to ZRÓB coś z tym. Żeby było lepiej. Bo peplać to łatwo, narzekać, och jak niedobrze i okrutnie.
Nie jestem politykiem, bo na razie mam poważniejsze sprawy na głowie. Jedyne co w tej sprawie mogę zrobić to oddać głos na Korwina-Mikke. Bo to zaczyna być chore, że trzeba płacić składkę zdrowotną, a jak chcesz się wyleczyć, to tylko prywatnie.

Gdyby na przykład przez włocławskich czy innych konowałów zmarło mi dziecko, to zażądałbym wypisania mnie z NFZ. W normalnym kraju za taką tragedię poszłoby odszkodowanie w milionach, ale w Polsce zapewne "niezależny" biegły stwierdzi, że to była siła wyższa.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:09   #1682
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Nie jestem politykiem, bo na razie mam poważniejsze sprawy na głowie. Jedyne co w tej sprawie mogę zrobić to oddać głos na Korwina-Mikke. Bo to zaczyna być chore, że trzeba płacić składkę zdrowotną, a jak chcesz się wyleczyć, to tylko prywatnie.

Gdyby na przykład przez włocławskich czy innych konowałów zmarło mi dziecko, to zażądałbym wypisania mnie z NFZ. W normalnym kraju za taką tragedię poszłoby odszkodowanie w milionach, ale w Polsce zapewne "niezależny" biegły stwierdzi, że to była siła wyższa.
Ohoho, poważniejsze sprawy na głowie, ale ponarzekać i pomarudzić na forum to masz czas
Stary 2014-01-26, 17:12   #1683
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Kilka dni temu ogladalam dokument, o aborcjach jakie mlode dziewczyny masowo dokonuja w Rosji. Tam aborcje sa legalne, i przed 12 tc bezplatne. Dziewczyny nie mysla o zabezpieczeniu wcale, a ze sa w ciazy dowiaduja sie najczesciej ok 5 mc. I ida usuwac legalnie(!) plod, ktory ma nawet i 7 miesiecy, wiec tompraktycznie uksztaltowane calkowicie dziecko. Nie czuja zadnych wyrzutow sumienia, wiele z nich dokonuje aborcji znacznie czesciej niz 1 raz, zwykle 4-5 razy nawet...co gorsza wiele tych dziewczyn ma po 14-16 lat. powiem szczerze, dla mnie to byla masakra, wiec generalnie dobrze, ze u nasa borcja jest zakazana, bo jak widac legalna aborcja skutkuje brakiem zabezpieczania sie, choc srodki sa ogolnie dostepne. Jestem wiec za edukacja seksulana i darmowa antykoncepcja, zeby jakos minimalizowac ten problem.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 17:35   #1684
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Kilka dni temu ogladalam dokument, o aborcjach jakie mlode dziewczyny masowo dokonuja w Rosji. Tam aborcje sa legalne, i przed 12 tc bezplatne. Dziewczyny nie mysla o zabezpieczeniu wcale, a ze sa w ciazy dowiaduja sie najczesciej ok 5 mc. I ida usuwac legalnie(!) plod, ktory ma nawet i 7 miesiecy, wiec tompraktycznie uksztaltowane calkowicie dziecko. Nie czuja zadnych wyrzutow sumienia, wiele z nich dokonuje aborcji znacznie czesciej niz 1 raz, zwykle 4-5 razy nawet...co gorsza wiele tych dziewczyn ma po 14-16 lat. powiem szczerze, dla mnie to byla masakra, wiec generalnie dobrze, ze u nasa borcja jest zakazana, bo jak widac legalna aborcja skutkuje brakiem zabezpieczania sie, choc srodki sa ogolnie dostepne. Jestem wiec za edukacja seksulana i darmowa antykoncepcja, zeby jakos minimalizowac ten problem.
Taaaaaaaaa jasne, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 17:54   #1685
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Wiesz, masowym zjawiskiem tego bym nie nazwała. Raczej marginalnym. Prawdopodobnie mówisz o dokumencie zamieszczonym na YT. Zauważ, że występujące tam bohaterki pochodzą ze środowisk patologicznych. Patologia to jednak margines a nie norma.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:50   #1686
Imperialista
BAN stały

Rosja jako pierwszy kraj na świecie zrozumiała, że podstawowym prawem kobiet jest aborcja i zalegalizowali ją już w latach 20. XX wieku.
Stary 2014-01-26, 19:07   #1687
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez milionmalychkawalkow Pokaż wiadomość
Uważam, że płacąc podatki, mamy prawo i nawet obowiązek decydowania jak będą one rozdysponowywane.
Z tym się zgadzam, chociaż jest to dość trudne do pogodzenia w przypadku, kiedy podatki pochodzą zarówno od zwolenników, jak i przeciwników aborcji. Przeciwnicy nie będą chcieli, a zwolennicy być może będą chcieli, aby część ich pieniędzy szła np. na darmową dla obywatela aborcję.

Cytat:
Dlatego uważam, że zabiegi medyczne powinny być wykonywane nieodpłatnie, lekarstwa całkowicie lub przynajmniej w dużej części refundowane.
A co np. z antykoncepcją? Płatna, bezpłatna?
Co w przypadku np. opieki medycznej dla dorosłych osób, które świadomie i celowo nie decydują się iść do pracy, ale z chęcią przyjmą socjal opłacany z podatków innych obywateli?
Stary 2014-01-26, 19:23   #1688
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
To samo jej pisałam...ale są osoby, które wiedzą, że ich zdanie jest jedynie słuszne.
Na to wygląda,że każdy tak uważa,łącznie z Tobą

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie przede wszystkim bulwersuje to, że w Polsce pełnoletnia kobieta nie może legalnie i odpłatnie wykonać sobie podwiązania jajowodów. Uważam, że ten zabieg powinien być w pełni legalny.
Zgadzam się w 200%, też nie wiem dlaczego nie można tego zrobić,ale mam nadzieję, że to się zmieni.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:54   #1689
Rick Blaine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Właśnie o to chodzi. O edukację seksualną, ukazującą nie tylko metody antykoncepcyjne, ale zwracające uwagę młodych ludzi, że seks, aczkolwiek przyjemny, nie jest zabawą i wymaga odpowiedzialności.

Choć z drugiej strony: prawie w każdym domu jest teraz komputer z dostępem do internetu. W internecie można znaleźć pier*yliard stron poświęconych antykoncepcji, gdzie wszystko wypisane jest niemal łopatologicznie i tłumaczone prosto, jak Herman krowie. Nie można więc powiedzieć, że ludzie są całkowicie pozbawieni informacji z zakresu antykoncepcji.

Piszesz to ze swojej perspektywy. Ty masz komputer, Ciebie nauczono korzystać z dostępnych źródeł i filtrować dane. Te nastolatki, które pytają Ponton o to czy muszą uprawiać seks z chłopakiem nie mają samoświadomości, kontaktu z kimkolwiek starszym i otwartym na rozmowę, kogo by się nie wstydziły i nie bały.

Cytat:
A co np. z antykoncepcją? Płatna, bezpłatna?
Co w przypadku np. opieki medycznej dla dorosłych osób, które świadomie i celowo nie decydują się iść do pracy, ale z chęcią przyjmą socjal opłacany z podatków innych obywateli?
Ale ubezpieczenie zdrowotne, a socjal ( w rozumieniu zasiłek) to różne sprawy.
I z tego co wiem w Polsce ubezpieczenie zdrowotne nie przysługuje wszystkim tak po prostu.
A w Anglii owszem, i choć nie korzystam to nie mam problemu, że płacę śmiesznie niski podatek roczny na opiekę zdrowotną.
To się nazywa sprawiedliwość społeczna.
Rick Blaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:28   #1690
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Rick Blaine Pokaż wiadomość
Ale ubezpieczenie zdrowotne, a socjal ( w rozumieniu zasiłek) to różne sprawy.
Owszem, ubezpieczenie zdrowotne i zasiłek to dwie różne sprawy. Mnie chodziło o to, kto miałby finansować to ubezpieczenie zdrowotne ludziom, którzy nie pracują, bo nie chcą. Czy im też powinna przysługiwać np. darmowa aborcja? Mimo że podatków żadnych nie płacą?

Cytat:
I z tego co wiem w Polsce ubezpieczenie zdrowotne nie przysługuje wszystkim tak po prostu.
Z milionmalychkawalkow rozmawiamy o sytuacji potencjalnej, o tym, jaką sytuację ona uznałaby za przynajmniej akceptowalną

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Rick Blaine Pokaż wiadomość
Piszesz to ze swojej perspektywy. Ty masz komputer, Ciebie nauczono korzystać z dostępnych źródeł i filtrować dane. Te nastolatki, które pytają Ponton o to czy muszą uprawiać seks z chłopakiem nie mają samoświadomości, kontaktu z kimkolwiek starszym i otwartym na rozmowę, kogo by się nie wstydziły i nie bały.
Akurat te, które wchodzą na stronę Pontonu to moim zdaniem osoby, które jednak chociaż częściowo umieją korzystać z różnych źródeł. Przecież musiały się o tym Pontonie skądś dowiedzieć, uznać, że to wiarygodne źródło i tam zadać pytanie.

Niemniej zgadzam się z tym, że umiejętność szukania informacji jest u niektórych ludzi wręcz żenująco niska. I dużo prawdy jest w krążącym po necie humorystycznym stwierdzeniu, że szkoła powinna mniej wiedzy dawać, ale uczyć korzystania z wyszukiwarki…
Stary 2014-01-26, 21:53   #1691
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kasiarzynka0 Pokaż wiadomość
Hej, mam do Was pewne pytanie. Co myślicie na temat aborcji? To dosyć popularny i głośny temat, dlatego chcę spytać Was, co o tym sądzicie
Tak dla uściślenia, nie piszę po to, bo mam zamiar to zrobić czy coś w ten deseń, po prostu jestem ciekawa waszych opinii
Nie. Chyba, ze dziecko ma poważną wadę lub jest zagrożenie życia matki.

Oczywiście zakładam to w momencie gdy będzie normalna, łatwa dostępność tabletek "po".

I jeżeli ktoś piszę coś w o refundacji to tracę wiarę w ludzkość. Co jest tańsze ? aborcja czy aborcja + utrzymywanie urzędnika ?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Owszem, jakimś rozwiązaniem w takiej sytuacji na pewno by była. Przynajmniej przy założeniu, że dla tych ludzi zarodek/płód to nie jest jeszcze ich dziecko, z którym są związani emocjonalnie.
Chociaż i tak wolałabym, żeby w takiej sytuacji ludzie raczej mieli możliwość utrzymania siebie i dziecka. Tylko, że to byłoby możliwe, gdyby koszty utrzymania dziecka były w stosunku do zarobków niższe niż teraz. Ale żeby tak było, to należałoby zacząć od poprawienia rynku pracy, otwierania darmowych albo bardzo tanich publicznych przedszkoli, wymuszenia, by podręczniki szkolne były tanie itp.. To spore wyzwanie, ale myślę, że byłoby dla społeczeństwa dużo bardziej korzystne.

To co byłoby Twoim zdaniem rozwiązaniem? Aborcja darmowa, finansowana z pieniędzy publicznych?

Nie lepiej po prostu zmniejszyć podatki ? Książki. Tartak sprzedaje papierni (podatek), papiernia sprzedaje drukarni (podatek), drukarnia sprzedaje księgarni (podatek), księgarnia sprzedaje tobie ( podatek). Bo dowieść z jednego zakładu do drugiego potrzebny jest załóżmy TIR . ( podatek od paliw i płynów eksploatacyjnych, trzeba kupować opony w których jest podatek a nim opona trafi do tira przechodzi przez kilku pośredników z których każdy musi odprowadzić podatek).

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2014-01-26 o 21:40
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:12   #1692
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Nie lepiej po prostu zmniejszyć podatki ? Książki. Tartak sprzedaje papierni (podatek), papiernia sprzedaje drukarni (podatek), drukarnia sprzedaje księgarni (podatek), księgarnia sprzedaje tobie ( podatek). Bo dowieść z jednego zakładu do drugiego potrzebny jest załóżmy TIR . ( podatek od paliw i płynów eksploatacyjnych, trzeba kupować opony w których jest podatek a nim opona trafi do tira przechodzi przez kilku pośredników z których każdy musi odprowadzić podatek).
Ja ogólnie jestem zdania, że jeśli państwo zmusza do edukacji i to przez ładnych paręnaście lat życia (czego jestem zwolenniczką, żeby nie było), to nie powinno jednak zmuszać do ponoszenia kosztów tej edukacji. Przynajmniej tak bezpośrednich jak podręczniki, których kupno teraz de facto wymusza.
Niemniej nie wierzę w to, że zmniejszenie podatków coś by dało w kwestii podręczników. Prędzej już byłoby tak, że więcej pieniędzy wpadałoby do kieszeni wydawnictw. Przecież ludzie i tak nie mogliby sobie pozwolić na niekupienie podręcznika dziecku. I to dokładnie na tym teraz zarabiają wydawnictwa, które dodatkowo co roku często publikują ten sam podręcznik „w nowej wersji”, gdzie zmieniona jest głównie czcionka i kolejność zadań.
Stary 2014-01-26, 22:37   #1693
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Ja ogólnie jestem zdania, że jeśli państwo zmusza do edukacji i to przez ładnych paręnaście lat życia (czego jestem zwolenniczką, żeby nie było), to nie powinno jednak zmuszać do ponoszenia kosztów tej edukacji. Przynajmniej tak bezpośrednich jak podręczniki, których kupno teraz de facto wymusza.
Niemniej nie wierzę w to, że zmniejszenie podatków coś by dało w kwestii podręczników. Prędzej już byłoby tak, że więcej pieniędzy wpadałoby do kieszeni wydawnictw. Przecież ludzie i tak nie mogliby sobie pozwolić na niekupienie podręcznika dziecku. I to dokładnie na tym teraz zarabiają wydawnictwa, które dodatkowo co roku często publikują ten sam podręcznik „w nowej wersji”, gdzie zmieniona jest głównie czcionka i kolejność zadań.
Powstałyby nowe wydawnictwa które po konkurencyjnej cenie sprzedawały podręczniki by podkraść klientów.

Gdy w gimnazjum mi brakowało jakiejś książki w środku roku to sobie po prostu kserowałem.

W średniej zazwyczaj mieliśmy jedną książkę na dwie osoby i gdy coś było potrzebne po prostu wysyłaliśmy sobie zdjęcia.

Ja bardziej od kupna nowych podręczników współczuje tym co nie zdali w starej podstawie i będą w nowej gdzie będą musieli nadrobić WSZYSTKIE różnice materiałowe.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2014-01-26 o 22:41
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:57   #1694
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Powstałyby nowe wydawnictwa które po konkurencyjnej cenie sprzedawały podręczniki by podkraść klientów.
Gdyby to było takie proste, to już teraz by tak było. Koszt druku nie jest przecież oszałamiająco drogi.
Problemem jest to, że wcale nie tak łatwo wprowadzić podręcznik na rynek. Do tego jest potrzebne dopuszczenie danego podręcznika do użytku szkolnego przez MEN.

Poza tym, podręczniki są wybierane nie przez rodziców, a przez nauczyciela/nauczycieli w danej szkole. Niekoniecznie nauczyciele wybiorą najtańszy podręcznik.

Cytat:
Gdy w gimnazjum mi brakowało jakiejś książki w środku roku to sobie po prostu kserowałem.
Ale to też kosztuje.

Cytat:
W średniej zazwyczaj mieliśmy jedną książkę na dwie osoby i gdy coś było potrzebne po prostu wysyłaliśmy sobie zdjęcia.
Jasne, tak też można, ale są sytuacje, w których źle się korzysta z jednej książki przez 2 osoby, a zdjęcia to raczej do użytku w domu niż w szkole. Chociaż ja akurat jestem ogromną zwolenniczką e-podręczników oraz możliwości korzystania w szkole np. z tabletów
Stary 2014-01-27, 14:47   #1695
Imperialista
BAN stały

Konowały i ich piguły z Włocławka dalej szaleją:

http://www.tvn24.pl/skasowane-zapisy...,391622,s.html

Mam nadzieję, że odzyskają te dane. Dyrektor szpitala wzrusza ramionami i udaje, że nie wie jak dane mogły zniknąć. I swoją drogą obrotny facet, bo ma swoją prywatną działalność i chodzi sobie do szpitala kiedy chce.

W normalnym kraju lekarze którzy doprowadzili do takiej tragedii zostaliby zlicytowani i stracili uprawnienia do pracy, a za numer z usuwaniem danych poszliby siedzieć za mataczenie w śledztwie.

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2014-01-27 o 14:50
Stary 2014-01-27, 15:26   #1696
kennedy
Zakorzenienie

a jak sie to ma do tematu watku?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:51   #1697
Kretka666
Zakorzenienie

Imperialista lubi sobie tak coś z dupy do tematu napisać
Stary 2014-01-31, 22:25   #1698
angelkiss
Przyczajenie

Tak się składa, że partner mojej mamy jest ginekologiem i wiele razy rozmawiałam z nim na temat ciąży jak i aborcji. Powiedział mi wprost, że wiele razy przychodziły do niego na badanie, wychodziły z płaczem a po jakimś czasie wracały z tym, że już nie w ciąży a po aborcji z problemami. Jego zdaniem nie wszystkim kobietom, które dostały powikłań po aborcji da się niestey pomóc z prostego powodu lekarz, który przeprowadził ten zabieg potraktował kobiete jak zwykłe ścierwo i uszkodził ją tak, że wdało się zakarzenie i co się z tym wiąże brak możliwości zajścia w kolejną ciąże. Nie ma również najlepszego zdania na temat aborcji farmakologicznej ponieważ powikłania zdarzają się równie często choć śmiertelność w tym 2 wypadku jest dużo miejsza. Osobiście nie jest za bo są zabezpieczenia z pnktu widzenia lekarza jego pogląd zmienia się minimalnie, nie zrobiłby tego kobiecie ale wolałby żeby było to legalne ze zwględu na powikłania i śmiertelność kobiet, które poddają się zabiegowi u tak zzwanego lekarza...Przepraszam, że tak się rozpisałam ale gdyby kobieta, która zastanawia się nad aborcją trafiła na ten wątek i przeczytała to mam nadzieje, że skłoni ją to do zagłębienia się w temat życia płodu, aborcji i jej ewentualnych konsekwencji i dopiero później podejmie tą decyzje... Ja osobiście jestem za ale aborcją bardzo wczesną...

Edytowane przez angelkiss
Czas edycji: 2014-01-31 o 22:29
angelkiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:37   #1699
Imperialista
BAN stały

Radosne nowiny z Wrocławia - maleństwo przeżyło swoją aborcję.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1515,tit...wiadomosc.html
Stary 2014-02-13, 16:42   #1700
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Nie za późno na tą aborcję? Przecież chyba nie można wykonywać jej tak późno, jeżeli płód nie obumrze, albo nie brakuje mu podstawowego narządu np. mózgu? Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.

Współczuję rodzicom, smutna prawda, ale będą mieli na głowie podwójnie poważnie chore dziecko, nie każdy jest na takie obciążenie gotowy, ja nigdy bym nie była i nie będę i pojęcia nie mam jak bym zareagowała w takiej sytuacji.

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2014-02-13 o 17:34
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:55   #1701
Kretka666
Zakorzenienie

Przecież to było w szóstym miesiącu, a aborcję się robi do trzeciego. Bez sensu. I czy to jest radosna nowina? Dziecko jest obciążone jeszcze większymi problemami ze zdrowiem, rodzice go nie chcą, a już widzę na nie kolejki chętnych rodziców...
Stary 2014-02-13, 16:59   #1702
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Przecież to było w szóstym miesiącu, a aborcję się robi do trzeciego.
No są jeszcze terminacje, ale właśnie je się wykonuje przy wadach uniemożliwiających życie albo obumarciu, a tutaj jest "tylko" wada serca. Nawiasem mówiąc temu dziecku pewnie coś jeszcze się tam w środku w trakcie tej aborcji "popsuło", więc do zespołu Downa i poważnych problemów z sercem dojdzie jeszcze coś. Strasznie smutne.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:32   #1703
Wenus21
Zakorzenienie

Jak by nie patrzeć lepiej dla tego dziecka będzie jak umrze .
Stary 2014-04-09, 15:09   #1704
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

Kobiety które są za aborcja i ja dokonały NIE róznia sie od tych kobiet które zabijaja juz urodzone swoje dzieci.
jezeli matka zabija swoje własne dziecko to jest to przerazajace. niedługo zaczniemy zabijac sie nawzajem.
szpilki na giewoncie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:12   #1705
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szpilki na giewoncie Pokaż wiadomość
kobiety które są za aborcja i ja dokonały nie róznia sie od tych kobiet które zabijaja juz urodzone swoje dzieci.
Jezeli matka zabija swoje własne dziecko to jest to przerazajace. Niedługo zaczniemy zabijac sie nawzajem.
od wieków były aborcje i od wieków zabijamy sie nawzajem ....
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 15:18   #1706
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

Naprawdę super argument. od wieków traktowano kobiety jak podludzi to mamy je nadal tak traktować? głupie gadanie.
szkoda ze dzisiaj ludzmi zadzi znieczulica pod kazda postacia najwazniejszy jest pieniadz i dobra materialne. Dla takich kobiet wazniejsze jest zycie na dobrym poziomie i egoizm od WŁASNEGO DZIECKA. To przerazajace ale prawdziwe.
Stary 2014-04-09, 15:24   #1707
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Kobiety które są za aborcja i ja dokonały NIE róznia sie od tych kobiet które zabijaja juz urodzone swoje dzieci.
jezeli matka zabija swoje własne dziecko to jest to przerazajace. niedługo zaczniemy zabijac sie nawzajem.
Bla bla bla, bla bla, bla bla bla, bla.

Jeżeli matka zabija swoje własne dziecko - możliwe, że jest to przerażające. Nie wyobrażam sobie, żeby w tej chwili moja mama zabiła mnie lub mojego brata. Ale jak KOBIETA jest w ciąży i robi aborcję - pozbywa się PŁODU, który w niej jest - to nie jest przerażające. Nie każda kobieta od sekundy po poczęciu kocha swoje dziecko, dla wielu to jest tylko płód. Tylko. Nie dziecko, nie jej ukochany berbeć, nie jest matką spoczywającą na chmurkach w otoczeniu małych, bobaskowych aniołków. Lepszy taki wybór, niż zostawić żywej już dziecko. Jest tyle dzieci, tyle ma się urodzić, tych niechcianych. Po co kolejne? Moje za dla aborcji jest również za dla adopcji, wolę mieć dziecko, które już zostało zmuszone do życia na tym świecie, niż spłodzić kolejne. Pewnie gdybym pragnęła mieć swoje dziecko to miałabym inne zdanie o aborcji.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Naprawdę super argument. od wieków traktowano kobiety jak podludzi to mamy je nadal tak traktować? głupie gadanie.
szkoda ze dzisiaj ludzmi zadzi znieczulica pod kazda postacia najwazniejszy jest pieniadz i dobra materialne. Dla takich kobiet wazniejsze jest zycie na dobrym poziomie i egoizm od WŁASNEGO DZIECKA. To przerazajace ale prawdziwe.
Po 1. Nie musi to być ważniejsze. Ja byłabym w stanie dać jakiemuś dziecku dom, bardzo chętnie. Jak pisałam - dla mnie adopcja jest rozwiązaniem, aborcja jest opcją, która mogłaby się pojawić, jeśli jednak życie zmusiłoby mnie do posiadania swojego.
Po 2. Wolę egoizm niż wymuszenie przez społeczeństwo porodu i później... bycie sraką matką. Lub człowiekiem, który nie jest w stanie SIEBIE wyżywić, a co dopiero dziecko, które jest kosztowne. Nie wiem czy wszyscy są tego świadomi.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
od wieków były aborcje i od wieków zabijamy sie nawzajem ....
Akurat tutaj zgadzam się ze szpilki na giewoncie, argument, że coś było zawsze jest bezsensowny. Było niewolnictwo - nadal ma być? Kobiety nie miały praw - nadal mają nie mieć? Czarni i Żydzi byli uważani za podludzi - nadal mają być? Świat ma się zmieniać, a nie tkwić w miejscu z przestarzałymi zasadami.
Stary 2014-04-09, 15:31   #1708
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Bla bla bla, bla bla, bla bla bla, bla.

Akurat tutaj zgadzam się ze szpilki na giewoncie, argument, że coś było zawsze jest bezsensowny. Było niewolnictwo - nadal ma być? Kobiety nie miały praw - nadal mają nie mieć? Czarni i Żydzi byli uważani za podludzi - nadal mają być? Świat ma się zmieniać, a nie tkwić w miejscu z przestarzałymi zasadami.
raczej odniosłam się do lęku Szpilek że jest aborcja, są morderstwa dzieci a za chwilę będziemy się mordować nawzajem. To ostatnie jest już od dawna, wystarczy sprawdzić historię konfliktów zbrojnych od II wojny światowej. Mordujemy się (jako ludzie) od wieków i trudno mi tu znaleźć związek przyczynowo skutkowy z aborcją.
Myślę że to pytania Szpilek miało odświeżyć stary temat.
Stary 2014-04-09, 15:33   #1709
szpilki na giewoncie
Raczkowanie

w organizmie kobiety w stanie błogosławionym rosnie dziecko, nie będe sie przegadywac z ludźmi, którzy nie wiedza takich podstawowych pojeć. Ono rosnie i dojżewa. takim stwierdzeniem że płod to nie dziecko tylko uwidoczniasz swoje ograniczenie. w takim wypadku mozna tez mówic że kobieta bezpłodna, albo zmałym biustem to nie kobieta. naprawde ten argument jest denny.

W takim razie jak jest nie chciane po co je stwarzać?Uprawianie seksu niesie za soba takie konsekwencje. Bycie dorosłym to branie odpowiedzialności za swoje czyny. jak kobieta nie moze siebie wyzywić to ma czas i ochote uprwaiać seks?
Wogóle widze ze wiekszośc tutaj dziewczyn przytacza aborcje z gwałtu, trudnośc materialną- ale to sa skrajne przypadki, wiekośc aborcji jest przeprowadzonych z byle jakiego powodu. Bo nie czas na dziecko. To po co seks?

a co do tego ze sie zabijamy od wieków nawzajem gdy sie nie ma stosownych argumentów to lepiej tak napisac

Edytowane przez szpilki na giewoncie
Czas edycji: 2014-04-09 o 15:36
Stary 2014-04-09, 15:33   #1710
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Mordy były, są i pewnie będą. Aborcja (moim zdaniem) nie tu nic do rzeczy. Jest elementem tego procederu a nie przyczyną.
Mordujemy się nawzajem jako ludzie, mordujemy zwierzęta....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości