Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 12:34   #1711
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Biedny, tak go eksploatujesz Dobrze, że dni płodne nie trwają miesiąc
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:45   #1712
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Co drugi???????? A ja mu powiedziałam, że trzeba dwa razy dziennie.
Żartuje. Czytałam ostatnio o tym "co dwa dni" że to wcale nie tak.
Wczoraj mąż powiedział z takim politowaniem - a długo jeszcze masz te płodne?
Myślałam że padnę
dwa razy dziennie wykończysz chłopa
a co wyczytałaś?

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

boże dziewczyny zaraz jedziemy... serce mi bije jakbym to ja miała mieć operacje
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:52   #1713
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
dwa razy dziennie wykończysz chłopa
a co wyczytałaś?

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

boże dziewczyny zaraz jedziemy... serce mi bije jakbym to ja miała mieć operacje
Jakaś pani ginekolog się wypowiadała że jak jest owulacja to trzeba wtedy. A jak stosuje się metodę co dwa dni to można idealnie ominąć ten dzień. Niby plemniki żyją dłużej i mogą "poczekać" no ale ona radzi jednak codziennie. Mi to bardziej odpowiada

Tulę
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:14   #1714
metkaa
Zakorzenienie

Ana bedzie dobrze

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

zbieram sie na usg, serce mi wali jak mlot
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:16   #1715
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:19   #1716
Ana***
Zakorzenienie

Zawieziona... masakra jak się trzęsła... i piszczała idę jej szykować posłanie... mama już kupiła mięsko dla niej, bo suche teraz odpada.

Ona się trzęsła, a ja z mężem razem z nią... już dostała zastrzyk na 16 pojedziemy po nią, mąż wyjdzie wcześniej z pracy, choć lekarz mówił, że do obioru po 15 już będzie...
Stary 2013-01-09, 13:21   #1717
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze kochana
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:22   #1718
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś pani ginekolog się wypowiadała że jak jest owulacja to trzeba wtedy. A jak stosuje się metodę co dwa dni to można idealnie ominąć ten dzień. Niby plemniki żyją dłużej i mogą "poczekać" no ale ona radzi jednak codziennie. Mi to bardziej odpowiada

Tulę
ale jak w owulację i po to na chłopca, a przed na dziewczynę i to podobno nie bujdy, tylko sprawdzone przez naukowców, bo w razie jakiegoś schorzenia i ryzyka choroby genetycznej to segregują plemniki na męskie i żeńskie i tylko taki rodzaj podają przy sztucznym zapłodnieniu
Stary 2013-01-09, 13:22   #1719
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki. Daj potem znać co tam

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:24   #1720
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Zawieziona... masakra jak się trzęsła... i piszczała idę jej szykować posłanie... mama już kupiła mięsko dla niej, bo suche teraz odpada.

Ona się trzęsła, a ja z mężem razem z nią... już dostała zastrzyk na 16 pojedziemy po nią, mąż wyjdzie wcześniej z pracy, choć lekarz mówił, że do obioru po 15 już będzie...
Już ją zabieracie? Nie wiem, jakie warunki panują u veta, czy ma jakieś klatki dla zwierzaków pooperacyjnych, ale ja bym ją zostawiła aż się wybudzi. Wybudzanie to bardzo ważny etap i tylko vet może stwierdzić, czy wszystko jest ok itp. Ale jeśli nie ma warunków to co innego.
Na pewno wszystko jest dobrze

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-09, 13:38   #1721
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Już ją zabieracie? Nie wiem, jakie warunki panują u veta, czy ma jakieś klatki dla zwierzaków pooperacyjnych, ale ja bym ją zostawiła aż się wybudzi. Wybudzanie to bardzo ważny etap i tylko vet może stwierdzić, czy wszystko jest ok itp. Ale jeśli nie ma warunków to co innego.
Na pewno wszystko jest dobrze
wiesz co jak się pytałam to mówi że będzie już obudzona tylko drętwa... martwię się a jutro na kontrolę też tak miałaś?
a za 12 dni na ściągnięcie szwów bo zew ma mieć normalne, bo podobno mocniejsze, a w środku rozpuszczalne.

Właśnie jej przygotowałam kącik w łazience.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:46   #1722
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co jak się pytałam to mówi że będzie już obudzona tylko drętwa... martwię się a jutro na kontrolę też tak miałaś?
a za 12 dni na ściągnięcie szwów bo zew ma mieć normalne, bo podobno mocniejsze, a w środku rozpuszczalne.

Właśnie jej przygotowałam kącik w łazience.
My byliśmy na kontroli po 2 i 4 dniach. Niestety kontrola po 4 dniach skończyła się operacją przepukliny pooperacyjnej
Ale to się rzadko zdarza - po prostu chwila nieuwagi i wskoczyła nam na drapak, i prawdopodobnie wtedy szwy puściły.
A zdjęcie szwów... Nie pamiętam, ale koło tygodnia po tej operacji bodajże.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-09, 13:55   #1723
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
My byliśmy na kontroli po 2 i 4 dniach. Niestety kontrola po 4 dniach skończyła się operacją przepukliny pooperacyjnej
Ale to się rzadko zdarza - po prostu chwila nieuwagi i wskoczyła nam na drapak, i prawdopodobnie wtedy szwy puściły.
A zdjęcie szwów... Nie pamiętam, ale koło tygodnia po tej operacji bodajże.
właśnie dlatego chce ja trzymać w łazience żeby na nic wysokiego nie wskoczyła, tutaj jedyna możliwość to umywalka na która niestety nieraz włazi... no ale najmniejsze ryzyko bo wszędzie meble, kanapy, parapety...
Stary 2013-01-09, 13:56   #1724
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dlatego chce ja trzymać w łazience żeby na nic wysokiego nie wskoczyła, tutaj jedyna możliwość to umywalka na która niestety nieraz włazi... no ale najmniejsze ryzyko bo wszędzie meble, kanapy, parapety...
No my ją 2 dni trzymaliśmy w sypialni - przenieśliśmy miski, kuwetę, wszystko. W sypialni mamy jedynie łóżko, więc strach niewielki. Trzeciego dnia nam się wymknęła i od razu hyc!
Kota ciężko upilnować...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-09, 14:04   #1725
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
No my ją 2 dni trzymaliśmy w sypialni - przenieśliśmy miski, kuwetę, wszystko. W sypialni mamy jedynie łóżko, więc strach niewielki. Trzeciego dnia nam się wymknęła i od razu hyc!
Kota ciężko upilnować...
a no to ja właśnie jej wszystko przeniosłam do łazienki... a po ilu dniach może skakać?
ona wcześniej spala w kotłowni na piecu bo jest b. ciepły ale jest dość wysoki na jakiś 1,30 i ona z niego zeskakiwała i się zastanawiam kiedy może bezpiecznie znowu z niego korzystać?
Stary 2013-01-09, 14:05   #1726
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
a no to ja właśnie jej wszystko przeniosłam do łazienki... a po ilu dniach może skakać?
ona wcześniej spala w kotłowni na piecu bo jest b. ciepły ale jest dość wysoki na jakiś 1,30 i ona z niego zeskakiwała i się zastanawiam kiedy może bezpiecznie znowu z niego korzystać?
Myślę, że tak z 5-6 dni... Musisz veta jutro na kontroli zapytać, bo to zależy jaka rana, jakie szwy itp. On też jutro oceni jak się goi...
Nie martw się na zapas!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-09, 14:11   #1727
Amani
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, usypiam na siedzaco...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:18   #1728
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Jak zwykle mam mnóstwo nadrabiania
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Mrowinko trzymam kciuki.
Dzięki
Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
Heja Dziewczynki kurcze jak ja za WAMI TĘĘĘĘĘĘĘĘSKNIŁAM!!!!!! Dzięki linkowi od Strong trafiłam do Was mam nadzieję że przyjmiecie mnie znowu po długiej nie obecności??
Cześć Gratuluję ciąży
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mrowinko, napiszę na biało, ale całkiem bez złośliwości czy Ty poprawiłaś błąd w zacytowanym przez siebie poście?
Tak Staram się nikomu nie wytykać błędów, ale jak cytuję, to na ogół poprawiam. Ot, taki nauczycielski nawyk
Cytat:
No ja też nie wiem, ale w ulotce przeczytałam, że torbiele są przeciwwskazaniem do stosowania Clo...Poza tym, jak dziewczyny piszą, nie miałam wszystkich tych badań, które powinno się zrobić przed braniem Clo...Nie mówiąc o tym, że nie wiadomo, czy ja mam problem z zajściem w ciążę i jest sens je brać, skoro to w żaden sposób niezdiagnozowane, a czas za krótki, żeby myśleć, że może być problem z zajściem..
To moje przemyślenia...nie wiem, na ile mądre, na ile nie.
Cytat:
Butter ja tez nie mialam zadnych badan, zobaczymy co mi jutro wyjdzie jak cos to bede gadac z tym ginem i chyba bym zrezygnowala z clo, (nie mam juz leku w domu, musialabym wykupic recepte a nie wiem czy tego w ogole chce)
Dziewczyny, współczuję Wam tych dylematów. Ja na szczęście mam przed sobą ostatni miesiąc z Clo.
Cytat:
O kurcze, Biedaq Oby tylko żadna jelitówka, bo słyszałam, że hasa

mrowinko, mnie bodajże dwa cykle temu piersi bolały chyba 10 dni przed @ Myślałam, że zwariuję!
Oj tak, jelitówka szaleje - dziś troje dzieci było zabieranych z lekcji przez rodziców, bo wymiotowały.
To wiesz, jak się czuję
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:23   #1729
ButterBear
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38544140] Tak Staram się nikomu nie wytykać błędów, ale jak cytuję, to na ogół poprawiam. Ot, taki nauczycielski nawyk [/QUOTE]
Heheeh...
Ja bardzo często mam ochotę poprawiać, ale pozwalam sobie na to tylko w rozmowach z moją siostrą i mężem

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38544140] Dziewczyny, współczuję Wam tych dylematów. Ja na szczęście mam przed sobą ostatni miesiąc z Clo.
[/QUOTE]

Fajnie się masz.
Ja mam już dość tego tematu, dość zastanawiania się co mam zrobić...mam szczerze dość!

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2013-01-09 o 14:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 14:32   #1730
Konto usunięte

Cytat:
Wczoraj byłam u gina... Co prawda nie pytacie, jak wrażenia, ale i tak Wam powiem
Pierwsze wrażenie w każdym razie pozytywne.
Założył kartę, zapytał o cel wizyty (), zaprosił na fotel. W badaniu wszystko dobrze, nadżerki brak (Butter, jednak nie każdy ją ma ), pobrał cytologię, bo dawno nie miałam, ale mówi, że po tym, co zobaczył na usg, to nie spodziewa się, aby coś mogło tam wyjść. Generalnie lekarz wywarł na mnie naprawdę dobre wrażenie, zatem chwilowo innego nie szukam
Fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty u lekarza. A co do nadżerki - pewnie, że nie każdy ją ma. Ja nigdy nie miałam
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Dodaja nic się nie martw, ja też jestem zielona jeśli chodzi o cykle, nie cykle, clo, luteiny itp i też się zastanawiam nad tym, czy aby na pewno uważałam na biologii (choć fakt jest taki, że nigdy jej nie lubiłam)
Nie przypominam sobie, by na biologii były szczegóły Owszem, mówiliśmy o budowie układu rozrodczego, o cyklu miesiączkowym - ale niewiele.
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
A widzisz - ja też z reguły czuje ból przy owu z jednej strony i sie zastanawiałam, ze chyba powinno byc na przemian
U mnie ból występuje zwykle po prawej stronie. I czasem mam kilka razy pod rząd owulację z tego samego jajnika. Nie musi być zawsze na przemian.
Cytat:
Patrzcie co znalazłam "Jeżeli mimo regularnego współżycia nie uda Ci się zajść w ciążę w przeciągu dwóch lat, skontaktuj się ze swoim lekarzem. Pomoże Ci on zdiagnozować przyczyny i w razie konieczności rozpocznie leczenie." (http://magazyn.netmama.pl/planowanie...a-w-ciaze-250/)
Nam niedługo miną 2 lata - i nadal nie mamy zdiagnozowanej przyczyny
Cytat:
Tasiu, ale jak ominąć? Kochając się co drugi dzień albo trafisz w sam dzień owulacji, albo dzień przed owulacją - a przecież to jest bardzo płodny dzień i plemniki spokojnie poczekają.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:37   #1731
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
no strasznie szybko leci, jeszcze trochę i będę rodzić

e tam taka mała wpadka to nic takiego

Odstawilam Sebe do zlobka, byłam na zakuapch iz abieram sie za obiad. Musze zmyc podlogi, bo juz odkurzyłam i pociesze sie chwile porzadkiem
Stary 2013-01-09, 14:37   #1732
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, usypiam na siedzaco...

kawy Ci potrzeba mąż właśnie patrzył ile mu wypłaty wpłynęło... normalnie idzie się powiesić nie wiadomo co z tymi pięniedzmi zrobić
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:37   #1733
mysia1986
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38544410]
U mnie ból występuje zwykle po prawej stronie. I czasem mam kilka razy pod rząd owulację z tego samego jajnika. Nie musi być zawsze na przemian.
[/QUOTE]

A no widzisz.. Ja miałam kiedys torbiel przy lewym jajniku i zaraz po tym jak ja usuneli to każdy taki ból powodował strach, że znowu sie paskuda zrobiła. Jednak odpukac, jest ok - torbieli brak i najwidoczniej tak bolec musi
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 14:39   #1734
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
kawy Ci potrzeba mąż właśnie patrzył ile mu wypłaty wpłynęło... normalnie idzie się powiesić nie wiadomo co z tymi pięniedzmi zrobić
Martynko, a Ty pracujesz?

Hania

Stary 2013-01-09, 14:47   #1735
Konto usunięte

Cytat:
Fajnie się masz.
Ja mam już dość tego tematu, dość zastanawiania się co mam zrobić...mam szczerze dość!
Nie dziwię się. Może dobrze byłoby odstawić leki, wrócić do spontanicznego starania się
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
A no widzisz.. Ja miałam kiedys torbiel przy lewym jajniku i zaraz po tym jak ja usuneli to każdy taki ból powodował strach, że znowu sie paskuda zrobiła. Jednak odpukac, jest ok - torbieli brak i najwidoczniej tak bolec musi
Moja lekarka mówi, że po prostu jeden jajnik bardziej reaguje na hormony i stąd owulacja jest częściej właśnie z niego.

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2013-01-09 o 14:58
Stary 2013-01-09, 14:49   #1736
ButterBear
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38544663]Nie dziwię się. Może dobrze byłoby odstawić leki wrócić do spontanicznego starania się

Moja lekarka mówi, że po prostu jeden jajnik bardziej reaguje na hormony i stąd owulacja jest częściej właśnie z niego.[/QUOTE]

Chcę tak zrobić. Tylko nie bardzo wiem, co powiedzieć swojemu ginowi..wiem, wiem, że to bardzo głupie, przejmować się tym, co mu powiem, albo tym co sobie o mnie pomyśli. Ale chyba taka głupia właśnie jestem.

Hania

Stary 2013-01-09, 14:51   #1737
Gucia0987
Zakorzenienie

Ana nic jej nie będzie!

Abby moja kotka chyba nawet nie była na kontroli... chociaż szczerze powiedziawszy nie pamiętam. Dawno to było. Pamiętam, że Meruda normalnie się zachowywała od następnego dnia, łącznie z wskakiwaniem i zeskakiwaniem z/na łóżko itp. i nie pamiętam, żebyśmy ją jakoś bardzo pilnowali...może mało odpowiedzialni jesteśmy

Nie wiem nie wspominam tego jakoś dramatycznie bez przesadyzmu

Martynko zapomniałam Ci napisać, że cieszę się, że poszłaś do szkoły - tylko na dobre Ci to wyjdzie. Mam nadzieje, że z kasą też się ogarniecie!

Mrowinko ja tam nie wiem... ale ja w zasadzie żadnej wiedzy w tym temacie nie posiadam, tyle co od Was się dowiaduje
A Ty już kończysz stymulacje tym clo tak? Ten lek można brać tylko jakiś czas, czy takie założenie mięliście z ginem?

Blonde odpoczywaj! I chciałam Ci napisać, że ta wpadka Seby się nie liczy!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:52   #1738
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Martynko, a Ty pracujesz?

nie pracuję dzieki "życzliwej" koleżance,która doniosła do kierownika że jestem w ciąży... koordynatorka chciała mnie na inny dział wziąść ale kierownik sie nie zgodził i powiedział ,że nie chce mnie widzieć jakbym nie wiem co zrobiła...a wtedy gdy tamta powiedziała mu ,że jestem w ciąży byłam w 7 tyg..Załatwiłam sobie zwolnienie od innego lekarza w grudniu zaniosłam i kazała mi od stycznia przynosić od ginekologa juz zwolnienie i ze przedluza mi umowe do porodu.. a to niestety umowa zlecenie ale nie napisałam Wam jeszcze jednego.. maż z tydzien po tym jak tamta kierownikowi powiedziala przyjal sie tam wlasnie na ten dzial co ja robilam noi chlopakom powiedzial ze tamta na mnie doniosla noi chlopaki staneli w mojej obronie a tamtej sie oberwalo..ona tez jest koordynatorka ...nikt jej nie lubi bo "donosicielka"
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."

Edytowane przez martynka1916
Czas edycji: 2013-01-09 o 15:01
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:52   #1739
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę tak zrobić. Tylko nie bardzo wiem, co powiedzieć swojemu ginowi..wiem, wiem, że to bardzo głupie, przejmować się tym, co mu powiem, albo tym co sobie o mnie pomyśli. Ale chyba taka głupia właśnie jestem.
Butter mnie to tam nie dziwie. Może po prostu z nim szczerze porozmawiaj. Ja bym się nie bała takiej rozmowy - a może Ci to tylko na dobre wyjśc!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:53   #1740
Malensstfo
Zakorzenienie

Wyniki mam złe, wszystko urosło

Zdołowałam się
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości