|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
a ja wolałabym coś użytecznego. Myślałam o łańcuszku, ale taki o mocnym splocie + zawieszka (serduszko) to koszt ok. 700 zł. Za dużo na moje możliwości finansowe. Ładne złote kolczyki to koszt ok. 200 - 300 zł, do tego kupiłabym TAKI obrazek i jakąś sukienkę. Zamknęłabym się max. w 5 stówach, bo tyle mogę przeznaczyć.Cytat:
takie uniwersalne, które mogłaby nosić i jako dziecko, i jako osoba dorosła. Jakieś kwiatuszki z cyrkonią czy coś. Właśnie o to chodzi, chcę dać coś co jej zostanie, a nie kasę czy zabawkę. Dzięki |
||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - ale czas leci, dopiero co szukałaś sukni, a tu powoli kończy się przygoda ślubna
jak czujesz się jako żonka? jak się wam mieszka w waszym gniazdku? co do prezentu na chrzest, to ja nie mam pojęcia.... |
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
echh. Wam udało się sprzedać swoje suknie???Jako żona czuję się bardzo dobrze i mam wrażenie, jakby ślub był sto lat temu, a minęły dopiero 2 miesiące... A mieszka się ekstra! Naprawdę uwielbiam nasze mieszkanie, jestem bardzo zadowolona z tego jak je urządziliśmy, doskonale czuję się z faktem że mam białe meble i nie zamieniłabym ich na inne
|
|
|
|
|
#1714 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwielbiam takie rzeczy oglądać, więc się chwal tu zaraz![]() Cytat:
takie malusieńkie ubranka sa kochane i aż by się schrupałoNooo wreszcie Cię wypchało ;D Adaś rośnie i się rozpycha ![]() Cytat:
dla dziewczynki zawsze łatwiej- można kupić złote kolczyki, łańcuszek, zawieszkę, bransoletkę z grawerem (super sprawa- samej mi się takie cacko marzy ). Tylko właśnie kwestia finansów- złoto teraz jest w cenie więc myślę, że kolczyki plus jakiś dodatek do nich i będzie OK![]() Gorzej dla chłopca wydaje mi się. Mąż był chrzestnym chłopca pół roku temu i nie wiedzieliśmy w co zainwestować więc w sumie daliśmy pieniądze... no ale dalej uważam że prezent jest lepszy ![]() I za ile wystawiasz suknię? Pochwal się albumem ![]() ahh jak ten czas leci ![]() A ja przez ostatnie dni byłam zajęta praktykami. Na szczęście już jestem na finiszu części praktycznej, a przede mną góra papierów do wypełnienia, napisania W sobotę i niedzielę robiliśmy z mężem jego imieniny, tak że rodzinka się zeszła- w jeden dzień moja, w drugi- jego (bo niestety wszyscy na raz się w naszym mikro saloniku nie mieszczą Tylko wczoraj na wieczór i dziś rano czułam taki dziwny ból w górze brzucha, jakby 10 cm pod piersiami... jakby skóra i mięśnie mi się rozchodziły. Ból nie był mocny, taki bardziej drażniący i tylko podczas oddychania i dotykania. Nie wiem czy to od tego ze brzuch rośnie czy za bardzo się nadwyrężyłam trochę się wystraszyłam, ale teraz już na szczęście nie boli... No i zamówiłam wreszcie pościel i rożki dla córusi nie mogę się doczekać jak przyjdą![]() Jeszcze musze podjąć decyzję odnośnie koloru wózka, bo tez chcemy już kupić. Biję się z myślami nadal nad fioletem i morskim może wy coś doradzicie?
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Violet mi udało się sprzedać suknie. Nie za jakąś wygórowaną cenę, ale się udało. No i juz widziałam nową pannę młodą w niej. I ciągle mi się sukienka podoba
Co do chrztu ja byłam chrzestną jakieś 2 lata temu. Dla chłopca kupiłam z fiher price taka interaktywną zabawkę w okół której dziecko może chodzić i się bawić. No i do koperty włożyłam parę groszy... Zamknęłam się w 5 stówkach. Maluch jak podrósł bnył bardzo zadowolony
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - ja swojej jeszcze nie wystawiłam .... ciągle nie mogę się zebrać heheh
Kate- ja mam takie dziwne bóle zaraz pod żebrem na wysokości żołądka i trochę na prawo ... ale tak ma chyba być ![]() obydwa kolory bardzo mi się podobają trudny wybór...
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
katie faktycznie nie masz łatwego wyboru.
Ja jednak lubie niebieski więc do mnie zdecydowanie przemawai morski.
|
#1718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostała też bardziej poważne kolczyki które będzie mogła nosić gdzieś ok 10-15 roku życia, i później, więc na początek ma te od Nas, a później zmieni na te drugie bransoletka to świetny prezent na całe życie ![]() Ja lubię kupować biżuterię w Aparcie, mają ceny i z kosmosu, ale też są w naprawdę rozsądnej cenie ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Masz rację dla chłopca jest gorzej kupić coś na chrzest. Oba kolory wózka ładne, ale chyba bardziej fiolet za mną przemawia ten morski na zdjęciu wygląda tak zimno. Jaką pościel wybrałaś? ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Ja właśnie zmykam na kolejne zajęcia w Szkole Rodzenia. |
|||
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem nieobiektywna bo kocham fiolet a więc - fioletowy!!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Viollet-- ja sukienki nie sprzedałam- wywiozłam na poddasze do teściów
|
|
|
#1720 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Justyna super body Magnusia ale słodko rośniesz ślicznie wyglądasz! , nie wiedziałam , że można kupić takie pasy ciążowe---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
spotkanie z dzidziusime na pewno było dla Ciebie bardzo ciężkie (nawet nie wiesz jak bardzo domyślam się co czułaś - miałam podobną sytuację, jak krótko po śmierci pojechałam do teściowej z jej mamą i córką- każda sobie nadskakiwała i ciągle słyszałam "a mamusia..."),, ale to już następny krok do przodu!---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
fajne są z takim zapięciem- mojej koleżanki córka takie ma http://www.yes.pl/46125-zlote-kolczy...07-N00-XHY1762 ale wiesz....ostatnio widziałam kocyki...można na nim nadrukować imię, datę urodzin, wagę, wzrost dziecka, itd.....jak chcesz to mogę poszukać i wrzucić Ci link. Jak dla mnie to super pamiątka. Może być jako dodatek do prezentu...... ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
fajne są z takim zapięciem- mojej koleżanki córka takie ma http://www.yes.pl/46125-zlote-kolczy...07-N00-XHY1762 ale wiesz....ostatnio widziałam kocyki...można na nim nadrukować imię, datę urodzin, wagę, wzrost dziecka, itd.....jak chcesz to mogę poszukać i wrzucić Ci link. Jak dla mnie to super pamiątka. Może być jako dodatek do prezentu...... ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
obrazek ładny....chociaż malutki prawda? a może lepiej kupic taki obrazek do powieszenia na scianę, np. Anioła Stróża -> coś w tym stylu: http://www.hurtpawel.pl/obraz-aniol-...sw-obr555.html mojego Męża siostrzeniec dostał taki śliczny, jego chrzesta kupiła w sklepie z pamiątkami do chrztu czy komunii- sama z nią wybierałam według mnie to super prezent![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ja również lubię swoje mieszkanie....nie ma to jak mieszkać "na swoim", osobno z Rodzicami czy teściami ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
pochwal się jaką posciel i rożek wybrałaś. jeśli chodzi o wózek...tez miałabym dylemat....morski jest śliczny, fiolet też, ale morski wydaje mi sie bardziej wesoły, fiolet taki smutny.....takie mam wrażenie jeśli chodzi o bóle brzuszka, to akurat ja nie mogę wypowieziec się na ten temat, ale mam nadzieję, że to nic poważnego! ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- dzisiaj moja przełożona tak mnie dobiła, że nie wytrzymałam.... przed 16 (pracuję do 16) musiałam iśc do niej i opowiedzieć co dzisiaj robiłam......akurat z kimś rozmawiała o swojej wycieczce zagranicznej-krowa wybiera się na urlop-ufffffff...... no ale na chwilę przerwała rozmowę i wypaliła do mnie:" Monika, ta rozmowa potrwa co najmniej 10 min, rozmawiam o moich prywatnych sprawach i nie chcę abyś tutaj siedziała" no co za kretynka!!!! wie doskonale, że pracuję do 16 to jeszcze załatwiała swoje prywatne sprawy przed moim wyjściem! oczywiście czekałam 20 min, miałam juz jej dosyć i zbierałam sie do wyjścia, kiedy zadzwoniła.....wrrrrrr... ..... i jeszcze dzisiaj kazała mi zmienić dokumenty - dała mi czas- 15 min- - 20 dokumentów, powiedziałam, że nie zrobię tego w 15 min, nie wyrobię sie w tak krótkim czasie, że co najmniej 40 min. potrzebuję, no to usłyszałam, że nie mam się z nią kłócić (niedawno mi zarzuciła, że jestem kołek, bo nawet się z nią nie kłócę o czas realizacji zadań) , nie mam myśleć, że będę nad tym siedzieć godzinę, bo to jest takie proste i szybkie do zrobienia i ona widzi na dysku za 15 min. wszystko gotowe.....oczywiście sie nie zmieściłam w czasie...... i jeszcze mi gadała "i co ja mam z tobą zrobić? powiedz, co mam zrobić z tobą, bo jakoś nie widzę naszej współpracy, masz jakies propozycje?" juz chciałam wypalic, że może mnie zwolnic to przyjnajmniej odetchne psychicznie od niej...... mam większ motywację do szukania innej pracy, bo ja z nią oszaleję..... ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- no to na tyle jak na razie.....idę do mojego Mężą-pomogę mu w jego pracy- może jakoś się odstresuję
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
monika-- no co za głupie babsko z tej Twojej szefowej normalnie nie mam słów
|
|
#1722 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Monika to kobieta się noralnie nad tobą znęca... To jest jakaś masakra... Dziewczyno szukaj pracy... Bo ja się dziwię jak ty tam jeszcze wytrzymujesz...
Zgadzam się z jolją powinnaś wypowiedzenie dać komuś wyżej postawionemu niż ta twoja szefowa... Żeby utrzeć jej nosa.
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- A wiecie co jest najgorsze? mamy codziennie spotkania-dyrekcja, kierownicy.....i na tych spotkaniach jest taka sympatyczna, tak się smieje, jest taka radosna....a jak czasem coś powie przy wszystkich:"monika, słyszysz, masz to dopilnować....Monika to zrobi, Monika to dopilnuje"- no wszystko ja! i jak jest taka szczęśliwa na tych spotkaniach, jak wejdzie do swojej nory, i zacznie przeklinać....2 różne oblicza ![]() no ale nasze 2 kadrowe (pani w wieku mojej Mamy a druga koleżanka 3 lata ode mnie starsza) szczerze mi współczują i pocieszają, że ona bedzie jeszcze tylko gorsza
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - brak słów na szefową... zajdź w ciążę i rzuć jej zwolnieniem w twarz
oj chciałabym wtedy zobaczyć jej minę
|
|
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
monika- Twoja szefowa się nad Tobą znęca! I faktycznie najlepszym moim zdaniem rozwiązaniem byłoby znaleźć inną pracę, no ale wiadomo jak teraz jest z tym ciężko
no i wtedy myśl o dziecku znów zeszłaby na dalszy tor. Kurcze dlaczego zawsze tak jest ciężko podjąć właściwą decyzję...Viollet87- ja wystawiłas moją suknię do sprzedaży na jakiś aukcjach, ale nie było odzewu, więc stwierdziłam że poleży sobie w futerale i poczeka aż wnuki ją odkopią Cytat:
Dzwoniłam do mojego gina zapytac o te bóle... powiedział że to może być spowodowane naciskiem dziecka na przeponę i dalszym rozciąganiu macicy. Dziecko od 32 tyg najbardziej przybiera na wadze więc powiedział że to może przez to ostatnio- tydzień temu na UG moja Mała miała już 1,94kg jej wymiary i waga podobno co do dnia wpisują się w TP. Boziu, jeszcze 1,5mies i będzie z nami![]() Wstawiam pościel i rożki, które zamówiłam (rożki będą bez tych falbanek dookoła)
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Katie super te rożki.
No fakt już tylko 1,5 mc i dzidzia będzie z wami... ja muszę zdecydowanie dłużej poczekać... ech
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow jeszcze 1,5 miesiąca?? u mnie jeszcze jakieś 3 .... ja weszłam dziś w 29 tc jeszcze tydzień i trójka z przodu!
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne rzeczy wybrałaś ![]() Ja niestety nie mogę kupić dla Marcelka fioletowego rożka ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Monika - te podłe babsko się na Tobie wyżywa, weź ją nagraj kiedyś na dyktafon jak będzie Ci takie jazdy robiła i później jej puść to nagranie i powiedź, że to się nazywa mobbing,i ma dwa wyjścia albo suczysko się uspokoi, albo te nagranie wyląduje w sądzie. Przecież Ona nie może się na Tobie wyżywać. Albo jej brakuje kut...
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - hahahahah ty to zawsze potrafisz wszystko ubrać w słowa hahahahahaha
ej ja też myślałam, że jeden rożek wystarczy.... ?? |
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Justii jesteś niesamowita... Ale zgadzam się z tobą w zupełności.
Monika ja w poprzedniej pracy też nie dokońca byłam fair traktowana więc zbierałam dowody na to że jestem wykorzystywana, nagrywała, dokumenty kserowałam itp. potem jak chciałam się rozstać z dnia na dzień bez 3 mc okresu wypowiedzenia bo miałam nagraną już inną pracę dałam mu wypowiedzenia za porozumieniem stron a w zanadrzu miałam drugie z winy pracodawcy i plik dokumentów na potiwrtdzenie jego winy... Roztsaliśmy się z dnia na dzień... A dokumenty i dowody trzymam do dziś
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie.pochwalic. w tesco byla promocja 5pak.body za 20zl. Bawelniane biale. Przecena z 55
pozniej wrzuce wam zdjecia. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - Super! lubię promocje
długi czy krótki rękawek?
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Krotki rekaw. Biale z malym rysunkiem. Idealne dla chlopca lub dziewczynki
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tesco są fajne przeceny a ciuszki niezłej jakości.Zapisz się też do smyk-a do sklepu przez neta- tam też są dobre ceny polecam tez ciuszki z CA- ceny dobre i jakość też super
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
W smyku jestem zapisana. W c&a bede w weekend ale razej dla siwbie bede cos szukala bo nie mam w zym chodzix
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omijaj ciążowy dział bo tam jest kilka wieszaków i same worki pokutne- brzydkie te ciuchy strasznie. Polecam za to jeansy za 39.99 w gumkę w pasie . Jesli chodzi o bluzki to ja jestem bardzo zadowolona z takich zwykłych z Tesco tylko rozmiary kupiłam 42 żeby luźne były (jedna w paski- ta co na fotkach była a druga buraczkowa). płaciłam za nie 21 zł i 17 zł.Ciuchy ciążowe są koszmarnie drogie- zwykła koszula 90 zł i to żadna rewelacja- za tą cenę w lumpku kupisz 3 siaty ciuchów
|
|
|
#1738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
siostra i szwagierka tez doradzały kupić 2, tak więc zrobiłam Byliśmy dziś w sklepie i kupiliśmy brykę dla Malwinki ![]() Padł wybór na fiolet. Za zestaw 3 w 1 zapłaciliśmy 1480zł Cieszę się że już mamy wydatek z głowy i pojazd czeka na pasażera w pokoju obok
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak też zrobię... C&A przejże i poszukam tych jeansów bo takie by mi się przydały... Właśnie widziałam w happy mum ładne ciuchy ale takich pieniędzy na pewno nie wydam. teściowa się zadeklarowała że na urodziny może mi kupić coś w "tym drogim sklepie dla przyszłych mam" więc może skorzystam Wstawiam wam swój brzuś, zdjęcie trochę nie wyraźne. No i nowe body. Są białe ale kiepskie światło. Katie brawo za zakupiony pojazd...
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do spodni- w Happy Muum spodnie sa strasznie drogie 200-250 zł a założysz je przez kilka m-cy. Lepiejmoże zainwestuj w jakiś ciuszek zimowy- płaszcz, kurtka itp. przyda się jeszcze na wiosnę. Te spodnie w CA są w ciągłej ofercie i na prawdę są wygodne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

a ja wolałabym coś użytecznego. Myślałam o łańcuszku, ale taki o mocnym splocie + zawieszka (serduszko) to koszt ok. 700 zł. Za dużo na moje możliwości finansowe. Ładne złote kolczyki to koszt ok. 200 - 300 zł, do tego kupiłabym 
klik!
echh. Wam udało się sprzedać swoje suknie???
i mam wrażenie, jakby ślub był sto lat temu, a minęły dopiero 2 miesiące... A mieszka się ekstra! Naprawdę uwielbiam nasze mieszkanie, jestem bardzo zadowolona z tego jak je urządziliśmy, doskonale czuję się z faktem że mam białe meble i nie zamieniłabym ich na inne
). Tylko właśnie kwestia finansów- złoto teraz jest w cenie więc myślę, że kolczyki plus jakiś dodatek do nich i będzie OK
trochę się wystraszyłam, ale teraz już na szczęście nie boli... 

16.06.2012