Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 14:52   #1711
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
ja z douxa mialam ten drozdze i troche siekiere robil z wlosow, czesanie koszmar i suche konce...
ale ten do farbowanych polaczylam poki co z odzywka AiK i wlosy dzis cudowne dawno nie mialam tak latwo szczotkujacych sie klaczkow, musze tylko jakas innamaske/odzywke z tym szamponem laczyc bo wlosy mam za lekkie w tej chwili...zobacze z maseczka ns razem. a balam sie ze ten szampon bedzie ciezki bo ma silikon...ale nie wlosy leciutkiei blyszcza swietliscie
No to może kiedyś się skuszę, jak wykończę to co mam

Cytat:
podobaja mi sie te warkocze, jedyne co mnie mierzi to ze po rozpleceniu im wiecej splotow tym bardziej falowane wlosy
No niestety, raczej niezbyt ciekawie wyglądają takie włosy rozpuszczone czy w kucyku, takie powyginane, najlepiej czesać się tak dzień/w dniu mycia

Cytat:
co do koka owinietego wokol siebie i tylko gumka- nawet kilka gumek mi go nei trzyma wlosy sa zbyt sliskie, za ciezkie i sie rozwija sam a gumka zostaje na nim zakrecona zreszta jak robie koka z klamra to jedna klamra tez ma problem mi utrzymac te wlosy i sie rozwala
teraz widze roznice rozjasniacz-farba u siebie, wlosy sa zbyt zdrowe, zbyt sliskie, i dlugie, geste... i ciezko je ujarzmic ;/
Rozumiem, masz gęste włosy A próbowałaś kiedyś koka bez gumek czy spinek, na zasadzie zaciskającego się węzła? (nie wiem czy to dobre określenie

Niby proste w wykonaniu, ale wyszło mi tylko kilka razy. Trzyma się megamocno, lepiej niż z gumką, nawet na śliskich włosach, tylko trzeba odpowiednio te włosy "zakleszczyć".

http://www.youtube.com/watch?v=gVkg9TJDrL4 ona nie ma rzadkich, zniszczonych włosów (pomijam końce), a trzyma się porządnie ten kok (w filmiku macha głową dla testu) warto spróbować, chociaż mnie z tych prób łapy bolą i dałam sobie spokój

Cytat:
jaka masz pollene?
Taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zywka-2w1.html skład klik nie robi przyklapa, nic nie swędzi, włosy miękkie i fajne

I mogę też polecić nowego Elseve Extreme Repair, mam odżywkę, byłam pewna, że to kolejna keratynowa bomba, ale nic z tego- zero protein, kwas mlekowy i lorealowskie pseudoceramidy. Pięknie nawilża, wygładza, ale bez przyklapa, jestem zaskoczona na wielki plus

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-06-20 o 14:56
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 14:58   #1712
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
No to może kiedyś się skuszę, jak wykończę to co mam

No niestety, raczej niezbyt ciekawie wyglądają takie włosy rozpuszczone czy w kucyku, takie powyginane, najlepiej czesać się tak dzień/w dniu mycia

Rozumiem, masz gęste włosy A próbowałaś kiedyś koka bez gumek czy spinek, na zasadzie zaciskającego się węzła? (nie wiem czy to dobre określenie

Niby proste w wykonaniu, ale wyszło mi tylko kilka razy. Trzyma się megamocno, lepiej niż z gumką, nawet na śliskich włosach, tylko trzeba odpowiednio te włosy "zakleszczyć".

http://www.youtube.com/watch?v=gVkg9TJDrL4 ona nie ma rzadkich, zniszczonych włosów (pomijam końce), a trzyma się porządnie ten kok (w filmiku macha głową dla testu) warto spróbować, chociaż mnie z tych prób łapy bolą i dałam sobie spokój

Taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zywka-2w1.html skład klik nie robi przyklapa, nic nie swędzi, włosy miękkie i fajne

I mogę też polecić nowego Elseve Extreme Repair, mam odżywkę, byłam pewna, że to kolejna keratynowa bomba, ale nic z tego- zero protein, kwas mlekowy i lorealowskie pseudoceramidy. Pięknie nawilża, wygładza, ale bez przyklapa, jestem zaskoczona na wielki plus
probowalam i nie trzyma sie duzej jak kilka minut ;/ a jak juz ruszam glowa to calkiem...

nie widzialam tej polenki nigdzie
Stary 2013-06-20, 15:01   #1713
shizaxa
Wtajemniczenie

Hejka

Ja też mam ciężko z włosami w takie upały...niby mam za ramiona i cienkie ale warkocz króciutki wychodzi więc robię kitkę a'la kok, bo na kok za krótkie...muszę jeszcze spróbować tego "przyrządu" do koka co się nawija włosy

Bunny mam nadzieję że teraz już górki ze ślubem pójdzie!!

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 15:26   #1714
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
co to za pytanie, caly czas mozesz stosowac do farbowanych. tylko jak robisz regeneracje wlosa to go musisz porzadnie oczyscic i dac maske regenerujaca czyli szampon ziolowy, do przetluszczajacych albo glebokooczyszczajacy.

no kosztuje nerwy niestety ;/
na szczescie alkohol i tort juz z gorki
jeszcze sukienka ale to do sierpnia ma byc gotowa dopiero...
gdzieś mi sie obilo o uszy,że cły czas nie można,. dlatego pytam Ciebie

Teraz jest mase stresu, ale potem bedziesz sie z tego śmiac zapewne, jak to jest przy kazdych przygotowaniach
Stary 2013-06-20, 15:33   #1715
novelove
Zakorzenienie

Hej! Rzadko wpadam, bo internetu nie mam. Jednak przeniosłam się do tż Boję się , jak nie wiem, ale kto nie ryzykuje, ten nie zyskuje.

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Te pasy startowe to tylko my widzimy, bo faceci prawie w ogóle nie zwracają na nie uwagi U nas to tak, że kilka dni po farbowaniu już narzekamy na odrosty
Wytrzymasz te dwa tygodnie, nie patrz w lustro po prostu
To ja mam chyba jakiegoś pecha, bo po 2 tygodniach od farbowania zarówno współlokator (na złość), jak i tż zatrybi (bo włosy rosną) czasem, że ODROST JUŻ MAM!!! (jakbym nie widziała )

Ex
Też kiedyś brałam tabsy i przez pierwsze około 2 miesiące było dobrze, a potem stopniowo skutki uboczne zaczęły wychodzić. Narayę zwykłą też przez jakiś czas brałam, ale również nie podeszła.

Kitka
Piękny brzusiu Moja nauczycielka od niemieckiego pracowała praktycznie do rozwiązania ciąży i potem szybko wróciła. A, że taka fajna kobitka była, na luzie to cały czas nam opowiadała swoje przeżycia związane z tym boskim stanem. I pamiętam , jak dziś na jednej z ostatnich jej lekcji mówiła, że ona nie czuje w ogóle, że to coś pięknego, ciąży nie traktuje, jako jakiś super stan i w sumie nie wie, czy jest gotowa by zostać matką,lubi swoje życie, nie chce go zmieniać... po porodzie wróciła i tylko Alex, Alex, Alex i jaka to jest szczęśliwa i zakochana w swoim królewiczu.

Lavia
Poka fotkę i jak się nazywa!
Jak się wkurzę na tżta, to go wyzywam od grubych szynszyli

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-06-20 o 15:44
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 17:09   #1716
Eveline1000
Rozeznanie

Hej wszyskim

Ale gorąco uff i jeszcze dostałam @Zebym się zmieściła to bym chyba do lodówki wlazła

Umówiłam się na sobotę do endokrynologa oczywiście prywatnie bo państwowo najbliższy wolny termin za rokNiezle kasę goli z pacjentów 120 wizyta plus 50 USG tarczycyWięc 170 zł muszę szykować

Bunny a jaki szampon przed maską regenerującą byś mi poleciła?Juz czytałam że dla Renatki pisałaś że musi to być ziołowy,do przetłuszczających ,głębokooczyszczający .A jak ja mam cienkie i delikatne włosy to jaki mi byś poleciła?Mo żesz coś doradzić?

A tego do farbowanych z Garniera ogladałam w biedronce i miałam go wziąć ale odłożyłam.Teraz jak będę to go wezmęA po nim to jakąś lekką odżywkę trzeba dać?
Eveline1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 18:08   #1717
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

z tymi obraczkami to dajcie spokoj ile nerwow, ile zlosci... zbieram sie zeby ich na blogu obsmarowac, niech sie ludzie nie nacinaja jak my oczywiscie finalnie sa piekne i wymarzone ale ile kosztowaly...plus poprawki ich ;/ reklamacja juz przy odbiorze
ale nie popuszcze im- obsmaruje ich rowno! wrr.
Zerknęłam na bloga, piękne obrączki, ale przeprawę mieliście straszną, wspołczuję Ja bym ich obsmarowywała, gdzie tylko się da, nawet na forum ślubnym, aż wierzyć się nie chce, że przy takiej konkurencji coś takiego się wyrabia

Widzę, że już dostałaś miły komentarzyk pod notką od znawczyni, która nigdy białego złota nie miała A to, że się niby chwalisz, że drogie kupiłaś- kolejny żal. Mam podobne podejście- lepiej zainwestować w coś dobrej jakości i takie jakie się podoba niż tę kasę przewalić na wielkie weselicho z ciotkami-klotkami, których nie znosisz

Cytat:
probowalam i nie trzyma sie duzej jak kilka minut ;/ a jak juz ruszam glowa to calkiem...

nie widzialam tej polenki nigdzie
Warkoczyki też ładne i wygodne Polleny są za 2,99 w Kauflandzie, niewiele droższe widziałam w Realu, a dużo droższe w drogerii Jasmin

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Hejka

Ja też mam ciężko z włosami w takie upały...niby mam za ramiona i cienkie ale warkocz króciutki wychodzi więc robię kitkę a'la kok, bo na kok za krótkie...muszę jeszcze spróbować tego "przyrządu" do koka co się nawija włosy

Bunny mam nadzieję że teraz już górki ze ślubem pójdzie!!
Chodzi o takie coś? klik
Kilka lat temu kupiłam coś takiego na ebayu, kiedyś nosiłam, teraz się kurzy. Mam też plastikowe, cienkie, ale zdecydowanie gorsze
Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
To ja mam chyba jakiegoś pecha, bo po 2 tygodniach od farbowania zarówno współlokator (na złość), jak i tż zatrybi (bo włosy rosną) czasem, że ODROST JUŻ MAM!!! (jakbym nie widziała )
Faceci Może naczytali się, że kobiety lubią jak się zwraca uwagę na zmiany w ich wyglądzie, więc wypatrują
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 18:13   #1718
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:

Chodzi o takie coś? klik
Kilka lat temu kupiłam coś takiego na ebayu, kiedyś nosiłam, teraz się kurzy. Mam też plastikowe, cienkie, ale zdecydowanie gorsze
tak właśnie o takie cos chodzi muszę poszukać w lokalnych drogeriach

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-06-20, 18:38   #1719
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Heeej mam już wakacje dzisiaj dowiedziałam się, że zdałam ostatni egzamin i cieszę się, bo z 25 osób zdało jedynie 8 durna rachunkowość

Bunny czytałam na blogu, niezłą miałaś przeprawę z tymi obrączkami i z sukienką... jakoś wszystko idzie jak na złość widzę... Ale musi być źle,żeby później było dobrze a ja już nie mogę doczekać się zdjęć z wesela

Kitkuśka śliczny brzusio nie mogę się nadziwić, że tak szybko widać oczywiście buziaczki dla Ciebie i małego Kitka od cioci Princesski

Lavia pokaż szynszyla mi się mega podobają, moja koleżanka ma i to co ten słodziak wyprawia to masakra potrafi schować się za jakąś figurką i stać tak nieruchomo przez kilka dobrych minut

Kupiłam Londę 6/1 :diab elek:

Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA
Czas edycji: 2013-06-20 o 18:41
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 19:50   #1720
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Pokaż wiadomość
Hej wszyskim

Ale gorąco uff i jeszcze dostałam @Zebym się zmieściła to bym chyba do lodówki wlazła

Umówiłam się na sobotę do endokrynologa oczywiście prywatnie bo państwowo najbliższy wolny termin za rokNiezle kasę goli z pacjentów 120 wizyta plus 50 USG tarczycyWięc 170 zł muszę szykować

Bunny a jaki szampon przed maską regenerującą byś mi poleciła?Juz czytałam że dla Renatki pisałaś że musi to być ziołowy,do przetłuszczających ,głębokooczyszczający .A jak ja mam cienkie i delikatne włosy to jaki mi byś poleciła?Możesz coś doradzić?

A tego do farbowanych z Garniera ogladałam w biedronce i miałam go wziąć ale odłożyłam.Teraz jak będę to go wezmęA po nim to jakąś lekką odżywkę trzeba dać?
oj wspolczuje jeszcze teraz po lekarzach latac
wez taki szampon ktory oczyszcza czyli nie ma zbednych olejkow, silikonow i oblepiaczy- ma poprostu myc. wiec moze byc jakas ziolowa, "naturalna' tanioszka typu barwa czy pollena- ale uwaga one siekiere z wlosow robia ;( dlatego nie polecam, raczej moze np z joanny naturia ktorys? one maja lekkie sklady, dobrze domywajace i tanie sa.
tak naprawde duzo tego szamponu nie uzyjesz- raz na tydzien dwa...a nie ma co wlosow meczyc i potem tony przy czesaniu wyrywac.
ja lubilam pollene glorie do suchych aloesowa.

po garnierku do farbowanych mozesz dac co zechcesz- tylko nie maske regenerujaca. bo ona nie zadziala na 100% swoich mozliwosci.
ja dawalam garniera karite, teraz dam jutro maske z fructis color resist, potem odzywke z gliss kura zolta...i tak bede testowac z czym najlepiej wspolgra.
wazne zebys wlosow zbytnio nie obciazyla bo sie przetluszcza i znow do mycia. mozesz dac kazda odzywke jaka posiadasz
Cytat:
Zerknęłam na bloga, piękne obrączki, ale przeprawę mieliście straszną, wspołczuję Ja bym ich obsmarowywała, gdzie tylko się da, nawet na forum ślubnym, aż wierzyć się nie chce, że przy takiej konkurencji coś takiego się wyrabia

Widzę, że już dostałaś miły komentarzyk pod notką od znawczyni, która nigdy białego złota nie miała A to, że się niby chwalisz, że drogie kupiłaś- kolejny żal. Mam podobne podejście- lepiej zainwestować w coś dobrej jakości i takie jakie się podoba niż tę kasę przewalić na wielkie weselicho z ciotkami-klotkami, których nie znosisz

Warkoczyki też ładne i wygodne Polleny są za 2,99 w Kauflandzie, niewiele droższe widziałam w Realu, a dużo droższe w drogerii Jasmin

Chodzi o takie coś? klik
Faceci Może naczytali się, że kobiety lubią jak się zwraca uwagę na zmiany w ich wyglądzie, więc wypatrują
anonimy nie spia choc liczylam na wiekszy publiczny lincz
ja nie wiem co tych ludzi tak boli? jak ktos szczerze napisze o kosztach to juz krzyk. lepiej jakbym sciemniala ze nie powiem ile dalam a po co? co ja sie mam wstydzic czy co?
nigdy bym sie takiej akcji nie spodziewala po tak "bogatym" salonie... ale jak poczytalam co apart wyprawia to juz nie mam zludzen, tak sie wszedzie ludzi traktuje
uwazam jak ty- nie robie wesela dla 200 osob zeby sie napili najedli obgadali i poszli...robie obiad uroczysty dla najblizszych ktorzy mnie kochaja i z ktorymi chcemy miec kontakt.
wiec mozemy zrobic sobie prezent na cale zycie- tym bardziej ze to tak piekna rocznica
nie mam kauflanda ani jasmin, jak bede w realu to poszukam
Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Heeej mam już wakacje dzisiaj dowiedziałam się, że zdałam ostatni egzamin i cieszę się, bo z 25 osób zdało jedynie 8 durna rachunkowość

Bunny czytałam na blogu, niezłą miałaś przeprawę z tymi obrączkami i z sukienką... jakoś wszystko idzie jak na złość widzę... Ale musi być źle,żeby później było dobrze a ja już nie mogę doczekać się zdjęć z wesela

Kitkuśka śliczny brzusio nie mogę się nadziwić, że tak szybko widać oczywiście buziaczki dla Ciebie i małego Kitka od cioci Princesski

Lavia pokaż szynszyla mi się mega podobają, moja koleżanka ma i to co ten słodziak wyprawia to masakra potrafi schować się za jakąś figurką i stać tak nieruchomo przez kilka dobrych minut

Kupiłam Londę 6/1
no to gratulacje kochanie
tez tak sobie mysle ze to teraz pod gorke a potem juz bedzie dobrze- chyba ze ja mam az takiego pecha
na szczescie tort zaklepalismy, ale cena tez powala, za to mozemy tydzien przed slubem podac ilosc kg wiec moze cena zmaleje i zawioza nam tort do restauracji 2 godziny przed impreza.
alkohol zalatwil nam po cenie hurtowej kuzyn mojego A. bo pracuje w monopolowym
na szczescie zapojki odpadaja- mamy do woli z ramienia restauracji
zostaly mi jeszcze kiecka- na koniec lipca/poczatek sierpnia gotowa i 2-3 przymiarki w trakcie, koszule A.kupic i krawat. i moj bukiecik. i jakies ciasto w cukierni. i wsio gotowe

widze sie przyciemniasz na lato
Stary 2013-06-20, 20:01   #1721
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Padam na pysk po pracy
Cytat:
Napisane przez Skarb90 Pokaż wiadomość
nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj o 12:00 w nocy

niestety farba gryzła mnie w skore, ale jest jeden duży plus włosy takie jak przed, nic a nic nie zniszczyła no i liczyłam na ciut większe przyciemnienie, ale to następnym razem..

INEBRYA 9.0

Cytat:
Napisane przez Skarb90 Pokaż wiadomość
i w słońcu
chyba zaczynam dojrzewać do pewnej decyzji

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
hihi oki, lecę

Ciocia Kylie jak brzusio podrośnie to wtedy ta rozmowa będzie może wyglądała inaczej, bo chociaż kopniakami będzie mógł dawać znaki, że coś kuma

mam nadzieję, że i ja, gdy zobaczę w końcu mojego szkraba to się w nim zakocham bez pamięci, bo póki co jeszcze tak do mnie nie dociera, że będę mamą. Może jak zacznę czuć jego ruchy to już będzie lepiej, bo póki co tylko na usg jak widzę to jakoś mnie za serce chwyta

hehe u mnie kupują wszystko w neutralnych kolorach ale mam nadzieję, że pomyłki jednak nie będzie, bo nastawiam się na synka, nie da się chyba nie nastawiać

u mnie też upał, ale u mnie już od dawna, zresztą pisałam Wam, że jak u Was padało to u mnie była najczęściej ładna pogoda i nie mogłam narzekać jutro jak się uda to wysmaruję się kremami z filtrem, zasłonię brzuch i pójdę na plażę
Ciocia Kylie jak by blisko mieszkała to by Cie czesto nawiedzała
wiec ciesz sie,że mam "kawałek"

Cytat:
Nie pamiętam czy pisałaś a może pominęłam: jak się sprawdził ten szampon z Biovaxu?
Do mycia jakiś czas temu poleciłabym kauflandowe, ale ostatnio ich ceny podskoczyły z niecałych 3 na prawie 5 zł, zdzierstwo, bo są strasznie lejące
heheh dobrze pamietasz
uzyłam go raz...
nawet jak na moje wlosy to jest mega ciezki
tępo rozprowadza sie na wlosach jak taka "maź"
przyklap mialam po nim bardzo szybko , a zeby u mnie zrobic przyklap to nie lada wyczyn

Princesska

A teraz moje piękne Panie niech mi jakas powie ktora maska lepsza
http://brokatwspreju.pinger.pl/m/17750959
http://betiiii27.blogspot.com/2012/1...-maska-do.html
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 20:04   #1722
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
no to gratulacje kochanie
tez tak sobie mysle ze to teraz pod gorke a potem juz bedzie dobrze- chyba ze ja mam az takiego pecha
na szczescie tort zaklepalismy, ale cena tez powala, za to mozemy tydzien przed slubem podac ilosc kg wiec moze cena zmaleje i zawioza nam tort do restauracji 2 godziny przed impreza.
alkohol zalatwil nam po cenie hurtowej kuzyn mojego A. bo pracuje w monopolowym
na szczescie zapojki odpadaja- mamy do woli z ramienia restauracji
zostaly mi jeszcze kiecka- na koniec lipca/poczatek sierpnia gotowa i 2-3 przymiarki w trakcie, koszule A.kupic i krawat. i moj bukiecik. i jakies ciasto w cukierni. i wsio gotowe

widze sie przyciemniasz na lato
No to super, już większość gotowa a sukienka na pewno będzie super, już na tamtych fotach genialnie wyglądała
A anonimami się nie przejmuj, jakbyś napisała,że obrączki za tysiaka to pewnie byłyby komentarze czemu takie tanie

Kurczę no zasugerowałam się tym,że ostatnio pisałaś mi,że 7 i 8 są zawsze rudawe to wzięłam 6 mam nadzieję, że w końcu wyjdzie mi coś podobnego do moich naturali, bo czym nie zrobię to i tak się spiera do rudego i moje włosy ostatnio jakieś złe dni mają, co nie nałożę to wyglądają jak tłuste jedynie po tym nowym biovaxie jako takie
Stary 2013-06-20, 20:11   #1723
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dziewczyny zamelduje tylko że na dłuższy czas znikam z wątku, bede może czasem w weekend czy coś wpadać, czy odpowiem na post czy dwa. Póki co życie mi sie rozpada na kawałki i izoluje sie od wszystkiego i od wszystkich.

Trzymam kciuki za was wszystkie
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 20:31   #1724
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamelduje tylko że na dłuższy czas znikam z wątku, bede może czasem w weekend czy coś wpadać, czy odpowiem na post czy dwa. Póki co życie mi sie rozpada na kawałki i izoluje sie od wszystkiego i od wszystkich.

Nawet nie wiesz jak bardzo Cie w tej sytuacji rozumiem...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Bunny pluszaczku Ty moj, powiedz mi prosze cos o tym kolorze
http://weselnybox.pl/6488,Po%C5%82ys...%C5%82ukanka_z
co musiałabym na swoje polozyc i czy ewentualnie ciezko bylo by wrocic do moich jasnych
Stary 2013-06-20, 20:49   #1725
novelove
Zakorzenienie

Czeko
dużo, dużo ciepłych przytulasów i powodzenia przesyłam! Wszystko się ułoży z czasem.

Truskawkowa
Coś w tym jest Szkoda, że pod hasłem 'ZWRACAJ NA MNIE BARDZIEJ UWAGĘ!' rozumieją zupełnie co innego, niż to co my baby rzeczywiście mamy na myśli. Cóż to za gatunek wstrętny, żeby nie napisać podgatunek... :d

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-06-20 o 20:51
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 21:05   #1726
lepiejbycblond
Przyczajenie

Pomocy

W swojej karierze farbowania na jasny blond miałam: garnier 111, londa 12/9, wellaton 12/1. Niestety garnier wychodził szaro, londa zrobiła żółtko, a wellaton też zaczął
Dążę to bardzo jasnego, chłodnego blondu. Wellaton nakładałam na same odrosty (40 min), a później włosy pod wodę i masowałam jak szamponetką i zostawiałam na 10 min. Niestety kolor mam "w cały świat", różne odcienie blondu.

Już nie wiem, czym mam farbować...bardzo boję się pallette. Co źle robię? Jaka farba?

ps. co się stało ze SNOW?
lepiejbycblond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 21:39   #1727
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Kylie ;* co tam kochana u Ciebie? Cos nie tak z TŻ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-20, 22:14   #1728
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
asiu calkiem zapomnialam ci napisac, na razie moje wrozby stanely w miejscu ;/ tz mi na oststaniej imprezce zalal karty alko i kilka poszlo w smietnik bo sie kleily ;( poki nie kupie jakis nowych to niestety nie poradze ;(

no to szkoda
Cytat:

boziu trzymaj sie jako tako

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 23:45   #1729
shizaxa
Wtajemniczenie

Czeko wielkiego buziaka przesyłam i tulę! Jesteś silna kobieta to dasz radę!!

lepiejbycblond jak Ci te farby co wymieniłaś nie dały radę to pallete Ci ze sklepowych zostaje, najlepiej jakaś co ma 12% oxy a naj naj lepiej by było jakbyś fotki włosów wstawiła

Bunny
to teraz ze ślubem już z górki jaki ten tort wybraliście??

Ja jednak kupiłam Londę 12/9 znowu bo byłam w carefourze i w promo była na sierpień przed urlopem może kupię tą 12/89

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-06-21, 01:40   #1730
ilon77
Przyczajenie

Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
no właśnie dziewczyny nie ma co narzekać na upały w końcu jutro pierwszy dzień lata więc musi być upalnie trzeba korzystać ze słonka bo tak mało go było w tym roku.... ja od razu mam przypływ endorfin

ehh biedna nie dość że z kiecką miałaś problemy przez allegro to teraz jeszcze z obrączkami. Dużo stresów i nerwów musi cię to wszystko kosztować...ale na pewno ze wszystkim zdążysz i ślub będzie cudowny

Ja od wczoraj mam szynszylaka jest przesłodka - nie żałuje że się na nią zdecydowałam chociaż w nocy dala mi popalić
================ witajcie widze ze kolezanka ma szynszylka wiec postanowilam sie odezwac bo zazwyczaj podczytuje tylko was moje drogie ja mam teraz 4 i popieram sa przeslodkie co do brykania po nocy to zeby bylo ciszej w nocy dobrze jest je wypuszczac na wybieg tzw w ciagu dnia chociaz pr zyznam ze nie jest to latwe bo najlepiej zeby mialy swoje chociaz male pomieszczenie oddzielne u mnie siedza sobie w pomieszczeniach przygarazowych a i jak cieplo to po garazu tez brykaja wtedy jest ok wyszaleja sie i spia jak zabite
ilon77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 08:38   #1731
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lepiejbycblond Pokaż wiadomość
Pomocy

W swojej karierze farbowania na jasny blond miałam: garnier 111, londa 12/9, wellaton 12/1. Niestety garnier wychodził szaro, londa zrobiła żółtko, a wellaton też zaczął
Dążę to bardzo jasnego, chłodnego blondu. Wellaton nakładałam na same odrosty (40 min), a później włosy pod wodę i masowałam jak szamponetką i zostawiałam na 10 min. Niestety kolor mam "w cały świat", różne odcienie blondu.

Już nie wiem, czym mam farbować...bardzo boję się pallette. Co źle robię? Jaka farba?

ps. co się stało ze SNOW?
Jesli chodzi o drogeryjne to najlepszy blondy ma Palette.
A10 i 219 maja 12 % oxy, C10 ma 9%.
Moge spytac czemu boisz sie Palett?
Jesli nie chcesz sklepowych i boisz sie wody 12 to Alfa zostaje.

Cytat:
Kylie ;* co tam kochana u Ciebie? Cos nie tak z TŻ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ehhhh...caly czas
nie mozemy sie dotrzec od jakiegos czasu, ja o jednym ten o drugim, bo ty zrobilas tak,tak i siak, a ty w zeszłym roku....
I tak w kolko, w jakas matnie wpadlismy.
Kazda rozmowa odbierana jest jak atak na siebie.
Juz na prawde mysle o najgorszym....
Stary 2013-06-21, 09:28   #1732
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Ehhhh...caly czas
nie mozemy sie dotrzec od jakiegos czasu, ja o jednym ten o drugim, bo ty zrobilas tak,tak i siak, a ty w zeszłym roku....
Ojej... mam nadzieję,że jeszcze się wam poukłada a rozmawialiście ze sobą tak normalnie? Żeby każde z Was wyrzuciło swoje żale? Może idźcie gdzieś razem na kolacje czy wyjedźcie gdzieś na kilka dni i pogadajcie na spokojnie
Mnie mój TŻ też ostatnio wkurza, u nas w domu ja go "wychowałam po swojemu" a jak jesteśmu u teściów to zaczyna się zachowywać tak jak oni i jak ja coś powiem to jeszcze jego mamuśka się wtrąca "Jak Ci przeszkadza to sama to zrób, on jest zmęczony po pracy" a ja to ☠☠☠☠a nie jestem

Czeko za Ciebie kochana też trzymam kciuki daj znać co u Ciebie

Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA
Czas edycji: 2013-06-21 o 09:29
Stary 2013-06-21, 09:38   #1733
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej... mam nadzieję,że jeszcze się wam poukłada a rozmawialiście ze sobą tak normalnie? Żeby każde z Was wyrzuciło swoje żale? Może idźcie gdzieś razem na kolacje czy wyjedźcie gdzieś na kilka dni i pogadajcie na spokojnie
Mnie mój TŻ też ostatnio wkurza, u nas w domu ja go "wychowałam po swojemu" a jak jesteśmu u teściów to zaczyna się zachowywać tak jak oni i jak ja coś powiem to jeszcze jego mamuśka się wtrąca "Jak Ci przeszkadza to sama to zrób, on jest zmęczony po pracy" a ja to ☠☠☠☠a nie jestem

Jakos dam rade
trzeba byc twardym,a nie mietkim
Współczuje Ci mieszkania z tesciowa i jeszcze te jej teksty
nie wytrzymałabym takich sytuacji, i na pewno odszczeknęłabym coś
A rozgladacie sie z czyms???
Przeciez tak sie nie da spokojnie mieszkac czy zyć
Stary 2013-06-21, 09:48   #1734
exclusivee
Zakorzenienie

Czeko, Kylie kochane trzymam za Was kciuki żeby Wam się wszystko w końcu ułożyło Takie fajne dziewczyny, a ciągle macie pod górkę Przesyłam buziaki i przytulaski

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Bunny teraz to już pójdzie z górki

Princesska gratulacje! Zdolniacha

A ja wczoraj byłam zanieść podanie do szkoły i 23 sierpnia mam już spotkanie organizacyjne więc teoretycznie jestem już przyjęta

Kitka ja nie mogę znieść tych upałów bo codziennie koło 30 stopni (i więcej), jak idę na dwór to zaraz cała mokra jestem, dach w domu się nagrzewa i na piętrze nie ma czym oddychać nawet, tak gorąco i duszno Nie mam nic przeciwko gorącu, 26 stopni to dla mnie takie akuratne lato 30- stanowczo nie.

Masz kochana o tyle dobrze że brzusio mały w te upały jeszcze, bo jak byś miała większy to ciężko by Ci było teraz, naprawdę.

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 10:34   #1735
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Jakos dam rade
trzeba byc twardym,a nie mietkim

Współczuje Ci mieszkania z tesciowa i jeszcze te jej teksty
nie wytrzymałabym takich sytuacji, i na pewno odszczeknęłabym coś
A rozgladacie sie z czyms???
Przeciez tak sie nie da spokojnie mieszkac czy zyć
dokładnie
Ja się rozglądam, TŻ o tym nie wie tzn on nie chce się wyprowadzać i trochę go rozumiem,bo w końcu możemy się odbić, poszaleć, pojedziemy w końcu na wymarzone wczasy, naprawiliśmy w końcu auto... jakoś staram się wytrzymać... Prawda jest taka, że większość dnia spędzam i tak w pracy czy na uczelni i w domu jestem tylko wieczorami, teściówce zaraz skończy się urlop i nie będę jej tak często widywać zresztą będę musiała napisać tam u nas jak to wszystko wygląda, bo nie chcę się rozwlekać tu na wątku

Ex dzięki

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Już napisałam wywód to teraz na odchamienie się idę na lumpki pobuszować trochę
Stary 2013-06-21, 10:58   #1736
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ehhhh...caly czas
Kylie to jak ja z moim ostatnio a ogólnie od 3lat i raz jest super a raz znowu kłótnie o wszystko...
Cytat:

Dlatego ja nie mieszkam z teściową...wytrzymałam rok...
Wiesz jak to jest w nie swoim domu, to robisz źle, tego nie powinnaś itp...
Wielka wojna była o to że gotowałam dla nas osobno i miałam osobną półkę w lodówce i osobne zakupy...a potem poleciało...wynosiłam się z hukiem i w nieciekawych okolicznościach...czego Tobie nie życzę!!
Powodzenia na zakupach lumpeksowych

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-06-21, 12:35   #1737
Leae
Rozeznanie

Lavia15, jak efekty po Revitalashu? Bo widzę, że używasz już 2 miesiące

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:46   #1738
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Kylie to jak ja z moim ostatnio a ogólnie od 3lat i raz jest super a raz znowu kłótnie o wszystko...

Dlatego ja nie mieszkam z teściową...wytrzymałam rok...
Wiesz jak to jest w nie swoim domu, to robisz źle, tego nie powinnaś itp...
Wielka wojna była o to że gotowałam dla nas osobno i miałam osobną półkę w lodówce i osobne zakupy...a potem poleciało...wynosiłam się z hukiem i w nieciekawych okolicznościach...czego Tobie nie życzę!!
Powodzenia na zakupach lumpeksowych
No właśnie nie wiem jak ja długo wytrzymam moja mi nie mówi na całe szczęście co mam robić, tylko raz się wtrąciła jak coś gotowałam czemu robię to tak to powiedziałam,że ja tak robię,bo nam tak smakuje i mi się tak podoba i tyle. Więcej już się nie odezwała,że robię coś źle
Dziękuję,ale dzisiaj kiepsko kupiłam tylko białą spódniczkę mini river island przeważnie jak jest coś ładnego to niestety w wielkim rozmiarze
Stary 2013-06-21, 14:14   #1739
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Padam na pysk po pracy

chyba zaczynam dojrzewać do pewnej decyzji

Ciocia Kylie jak by blisko mieszkała to by Cie czesto nawiedzała
wiec ciesz sie,że mam "kawałek"

heheh dobrze pamietasz
uzyłam go raz...
nawet jak na moje wlosy to jest mega ciezki
tępo rozprowadza sie na wlosach jak taka "maź"
przyklap mialam po nim bardzo szybko , a zeby u mnie zrobic przyklap to nie lada wyczyn

Princesska

A teraz moje piękne Panie niech mi jakas powie ktora maska lepsza
http://brokatwspreju.pinger.pl/m/17750959
http://betiiii27.blogspot.com/2012/1...-maska-do.html
dla mnie obie nie warte uwagi
Cytat:

ojej trzymaj sie kochanie czyli nadal zle u ciebie... a juz myslalam ze ta praca przelamiesz passe...

Cytat:
Nawet nie wiesz jak bardzo Cie w tej sytuacji rozumiem...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Bunny pluszaczku Ty moj, powiedz mi prosze cos o tym kolorze
http://weselnybox.pl/6488,Po%C5%82ys...%C5%82ukanka_z
co musiałabym na swoje polozyc i czy ewentualnie ciezko bylo by wrocic do moich jasnych
to takie 9.1 na pol z 8.1.
wrocic do tego co teraz bo ja wiem... zalezy od wlosow- moze sie samo doplukac a moze byc tak ze zpol roku farbami bedziesz pojasniac az wrocisz.

Cytat:
Czeko wielkiego buziaka przesyłam i tulę! Jesteś silna kobieta to dasz radę!!

lepiejbycblond jak Ci te farby co wymieniłaś nie dały radę to pallete Ci ze sklepowych zostaje, najlepiej jakaś co ma 12% oxy a naj naj lepiej by było jakbyś fotki włosów wstawiła

Bunny
to teraz ze ślubem już z górki jaki ten tort wybraliście??

Ja jednak kupiłam Londę 12/9 znowu bo byłam w carefourze i w promo była na sierpień przed urlopem może kupię tą 12/89
tort czekoladowy z biala polewa i owocami na wierzchu- truskawki, borowki, maliny, jezyny.

Cytat:

Ehhhh...caly czas
tez mielismy taki okres ale to bledne kolo... trzeba siasc pogadac i postanowic ze ktore pierwsze cos wypomni ma wpier*ol
Stary 2013-06-21, 14:37   #1740
Carolajn
Rozeznanie

Dziewczynki nie przejmujcie się po jakimś czasie chyba w każdym związku pojawia się kryzys my też z Tż ostatnio mamy lepsze i gorsze dni i mimo że jakoś tragicznie nie jest to tęsknie za tą sielanką która była kiedyś... cóż zrobić...

Trzymam kciuki żeby się Wam poukładało

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości