|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
Popatrz sobie, jak u mnie wychodzi. Robiłam nią kilka razy i za każdym razem kolor bardziej mi się podobał, ale za nic w świecie żadna farba nie chce mi wyjść biało Teraz włosy o długości mniej więcej do końca ucha, ale takie kolory najlepiej prezentują się na długich i prostych włosach, jak u Ciebie
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj o 12:00 w nocy
![]() niestety farba gryzła mnie w skore, ale jest jeden duży plus włosy takie jak przed, nic a nic nie zniszczyła no i liczyłam na ciut większe przyciemnienie, ale to następnym razem.. INEBRYA 9.0 poza tym mam mega stres, od 2 lat pracowalam jako kasjer w markecie ''Stokrotka'', a od 1 lipca zaczynam prace jako zastepca kierownika, wiecej obowiazkow, odpowiedzialnosc..boje sie jak to bedzie, ale nie mozna stac w miejscu
Edytowane przez Skarb90 Czas edycji: 2013-06-19 o 10:53 |
|
|
|
#1683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do pracy! ![]() Ja bym chciała synka jeszcze Cytat:
![]() brzuszek piękny chociaż jeszcze malutki ![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka też urodziła miesiac wczesniej- i to syna, chociaz 3 lekarzy stwierdziło, że bedzie córka- rozowa wyprawka, rozowe prezenty, Natalka miała byc... i ważył chłop 3300, wiec jak na miesiac szybciej to klocek spory
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
i w słońcu
|
|
|
|
#1685 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć blondasy
drugi dzień temperatura sięgająca 33 stopni. Uwielbiam upały ale jak tak dalej pójdzie to chyba padnę z wykończenia nie mogłam się dziś obudzić taka słaba od wczoraj przez to słońce jestem ![]() Cytat:
włosy na głowie są dbam o nie ładnie to póki co sobie mogę pozwolić na takie szaleństwa. Strasznie jestem ciekawa jak się będzie zachowywać u mnie ta 11.21 po tygodniu dwóch no i po nast farbowaniach. Miałam zejść na 10.21 ale tak mi się spodobała ta 11stka że chyba póki co sobie daruję ehhh :p kobietyŚlicznie wyszło
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo podobnie, fakt nastepnym razem sprobuje czegos z poziomu 8, ale to w lipcu przed weselem od razu z podcieciem
|
|
|
|
|
#1687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Naraya plus
Z tym że zastanawiam się jak je brać, na wątku o tych tabletkach dziewczyny piszą że mają taki sam skład jak naraya zwykła i że można brać 21 dni, reszte tabletek wyrzucić i zrobić tydzień przerwy. W tej mojej narayi plus jest 28 tabletek- 24 różowe i 4 białe (placebo) i nie wiem jak je brać Nie uśmiecha mi się brać tabletki całe 28 dni, poza tym to branie tych placebo jest dla mnie bezsensu, po co się truć niepotrzebnie 4 dni Jak narazie wzięłam 2 i czuję się dobrze więc może mi podejdą ![]() Cytat:
) ale powiedziałam że chcę tabletki w przedziale cenowym 20-30zł No i żeby wszystkie tabletki były takie same, tzn. miały taki sam skład, żebym w razie wymiotów, biegunki nie musiała lecieć do apteki po drugie opakowanie. Ja jak narazie czuję się dobrze, więc może te tabletki będą dla mnie idealne ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za pracę na nowym stanowisku ![]() Ja mam synka ale marzy mi się córa do pary Narazie napewno odpada, chociaż z drugiej strony chciałabym małą różnicę wieku między dzieciakami...Cytat:
![]() No proszę, ja czekam do piątku i zamawiam albo lity-sandały albo szpilki ze szpicem |
|||
|
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn. przód jasno szary (natulany ma dosyć biało-siwy), zaś tył taki nijaki blond (natulany ciemny blond) - ogólnie nie podoba mi się to wogole , bo postarzyłam kobiete po 60tce i wyglda jakby miała z 70tke czy mogę dziś lub jutro (czy odczekać) połozyć coś jaśniejszego ? np. 03 Super jasny blond popielaty ? Bardzo proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#1689 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak brzusio podrośnie to wtedy ta rozmowa będzie może wyglądała inaczej, bo chociaż kopniakami będzie mógł dawać znaki, że coś kuma ![]() Cytat:
wczoraj wieczorem nie było widać, dzisiaj znowu wyskoczył. Nie wiem co on tam porabia ![]() ![]() Cytat:
mieszka sobie, nie da się ukryć ale mam nadzieję, że za bardzo mnie nie wypchnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze, dasz sobie radę na pewno ![]() Cytat:
ale mam nadzieję, że pomyłki jednak nie będzie, bo nastawiam się na synka, nie da się chyba nie nastawiać ![]() u mnie też upał, ale u mnie już od dawna, zresztą pisałam Wam, że jak u Was padało to u mnie była najczęściej ładna pogoda i nie mogłam narzekać jutro jak się uda to wysmaruję się kremami z filtrem, zasłonię brzuch i pójdę na plażę
|
|||||||
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj jakbym mogla to bym klaskała uszami hehehe, ale rano wstalam mega zestresowana... wiecie jak pracujecie z ludzmi 2 lata, a nagle wskakujecie stanowisko wyzej.. jak teraz miec do nich dystans i nie dac sobie wejsc na glowe i jak czegokolwiek wymagac, wydawac polecenia... ale trzeba sprobowac, fajne docenienie ze strony kierowniczki, ze mnie wybrala sposrod 9 kasjerek, zawsze mogla tez kogos obcego sciagnac, widocznie we mnie wierzy tym bardziej, ze mam 23 lata i jestem tam najmlodsza, pozniej dwie sa po 30 i reszta babek po 50...
|
|
|
|
|
#1691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i gratuluje awansu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak już będziesz czuła ruchy swojego niunia w brzuchu to napewno zakochasz się juz na zabój cudowne uczucie |
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Kitka, ja rodziłam w czerwcu i wyprawke skompletowałam w beżu i bieli
Teoretycznie byłam pewna,że bede miec corke, ale.. zawsze moze sie cos wydarzyc hehe
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Skarb90 ślicznie wyszło, jestem prawie zdecydowana na tę farbę, tyle, że jaśniejszą
Exclusivee weź pierwsze opakowanie tak jak producent zaleca czyli systemem 24-dniowym + 4 dni przerwy, te 4 białe tabletki nie mają najmniejszego znaczenia, nie szkodzą, ani niczego nie dają, pomagają tylko zapominalskim i zakręconym, ja bym sobie placebo darowała, lepiej się sprawdza aplikacja na telefon, mam i sobie bardzo chwalę Można też je brać w systemie 21 +7 dni przerwy, a pozostałe 4 aktywne tabletki zostawić sobie na rezerwę (biegunka, wymioty), ale radziłabym jednak najpierw ten system 24+4. U wielu kobiet takie dłuższe branie tabletek w "cyklu" jest bardziej korzystne -lepiej znoszą przerwę: mniejsze wahania nastroju, mniejsze ryzyko bólu głowy związane ze spadkiem hormonów, zwykle mniej krwawienia i bólu z tym związanego Jak nie będziesz zadowolona z systemu 24+4 dni przerwy, to spróbuj 21+7, ale może będzie ok
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-06-19 o 15:20 |
|
|
|
#1696 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich cieplutko
no nie wiem jak wy to fachowo nazywacie proporcje czy jakos tak czyli mam powiedziec pani ktora bedzie mi robila ze jak jedna to tak jak w instrukcji? i jeszcze jedno dziewczynki jak w przyszlosci bede chciala odswiezyc kolor bo cos takiego robicie to co jaki czas to sie robi i wtedy jak to wyglada i na ile woda jaka itd---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- oj i najwazniejsze czy starczy mi jedna farba na moje wloski mam cienkie za ramiona chociaz p fryzjerka ktora mi nakladala ostatnio farbe na sam odrost powiedziala ze cala zuzyla ciekawe na odrost gesciej trzeba czy bede jednak potrzebowac wiecej jak jedna?---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- czesc nowa kumpelo napisalam do ciebie w odpowiedzi o pielegnacji ale nie wiem czy dostalas cos bo jak mowilam placze sie tu cos:/
|
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie liczcie ze bedzie jasniej jak max o pol tonu do tonu. poza tym ta obecna farba i tak by sie lekko zmyla i zjasniala. Cytat:
30ml 11.21 + 30ml 11.11 + 120ml oksy 9% albo 60ml 11.11 + 120ml oksy 9% itp. zalezy od tego jak geste masz wlosy i od fryz co ci naklada- moze wez sobie 2 tubki na wszelki wypadek i rozrabiajcie 2 kolory po pol i dorabiac farby w trakcie- wtedy sie nie zmarnuje ![]() odswiezasz kolor przez malaks- jak juz odrost rozjasniony na swiezo, to na koniec polewasz ta farbe wodaz kranu, masujesz to jak szampon po calych wlosach, trzymasz z 5 minut i zmywasz. gotowe. powiem wam ze umylam wlosy pierwszy raz szamponem garnier doux tym do farbowanych zurawina i olejek arganowy i jest WOW mam lepszy szampon do farbowanych niz lubiany czerwony loreal ( ostatnio mnie po nim glowa swedzi ).oby mnie tylko swedziocha nie dopadla i mam nowy szamponowy hit dam znac za jakis czas...kylie a jak tam dove do farbowanych?
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj 2h na dworze i aż mnie głowa boli teraz
Mam już dość tych upałów! Cała góra w domu się nagrzewa od dachu i nie ma czym oddychać, znośnie jest na dole, ew. na dworze ![]() yesss ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za wypowiedź |
|
|
|
|
#1699 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- [QUOTE=blond bunny;41395243]lepiej dac im chwilke na oddech.. no i nie liczcie ze bedzie jasniej jak max o pol tonu do tonu. poza tym ta obecna farba i tak by sie lekko zmyla i zjasniala. pisalam ci na blogu- nawet jak jedna robicie to oksy 2x wiecej np. 30ml 11.21 + 30ml 11.11 + 120ml oksy 9% albo 60ml 11.11 + 120ml oksy 9% itp. zalezy od tego jak geste masz wlosy i od fryz co ci naklada- moze wez sobie 2 tubki na wszelki wypadek i rozrabiajcie 2 kolory po pol i dorabiac farby w trakcie- wtedy sie nie zmarnuje ![]() odswiezasz kolor przez malaks- jak juz odrost rozjasniony na swiezo, to na koniec polewasz ta farbe wodaz kranu, masujesz to jak szampon po calych wlosach, trzymasz z 5 minut i zmywasz. gotowe. powiem wam ze umylam wlosy pierwszy raz szamponem garnier doux tym do farbowanych zurawina i olejek arganowy i jest WOW mam lepszy szampon do farbowanych niz lubiany czerwony loreal ( ostatnio mnie po nim glowa swedzi ).oby mnie tylko swedziocha nie dopadla i mam nowy szamponowy hit dam znac za jakis czas...kylie a jak tam dove do farbowanych?[/Q ok bunny biegam i szukam cie wszedzie jak oszlaly fan wybacz---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko wpadam, bo mam dzis troche na glowie
![]() Bunny bardzo sobie chwale ten Dove, podpasowal mi jak zaden inny do farbowancow. Skora nie swedzi, a wlosy sa mieciutkie. Moze to sie wyda dziwne ale mam wrazenie ,że wlosy po nim sa takie "rozswietlone" Musze sobie kupic jakas odzywke do mycia... ![]() Króliczku poradz cos |
|
|
|
#1701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=ilon77;41398062]ok ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Cytat:
to samo jest po garnierze doux i czerwonym lorealu. ale juz np po isanie i joannie tego nie ma ;/ polece joanne naturia mak albo len, albo np tego mojego revlonka jak gdzies dostaniesz... mozesz tez probowac np mrs potters ale u mnie byl przyklap. sorki za byki mam nowa klawiature ![]() odebralam obraczki
|
|
#1702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najlepiej jakbys w takim półcieniu przynajmniej była ![]() o to super czy mogłabym Cię prosic o to co ostatnio pisałam na PW ? to dla mnie bardzo ważne przepraszam, że zawracam Ci tym głowę teraz ale bardzo mi na tym zależy
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|||
|
|
|
#1703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam sobie ceny w DOZie, co ciekawe Naraya Plus jest tańsza od zwykłejCytat:
![]() Do mycia jakiś czas temu poleciłabym kauflandowe, ale ostatnio ich ceny podskoczyły z niecałych 3 na prawie 5 zł, zdzierstwo, bo są strasznie lejące ![]() Cytat:
Ostatnio zachwycam się Polleną za 2,99![]() Widziałam Twoje letnie fryzury, też dostaję szału w rozpuszczonych w takie upały, nie wiem jak dziewczyny mogą to wytrzymywać ![]() Zwykle w upały czeszę się w -byle jakiego koka: zbieram włosy jak do niskiego kucyka, okręcam wokół osi i zawijam w ślimaka, na to jakaś gumka/frotka. Nie wygląda pięknie jak koki modelek, ale jest wygodny i nie boli mnie głowa jak z tych wysokich koków -nieśmiertelny warkocz najlepiej na bok, żeby w kark nie było gorąco. Czasem robię taki z 4 pasm (płaski) klik plecie się szalenie prosto, a wygląda ciekawiej Jeszcze bardziej mi się podoba taki z 5 klik, ale tu już łatwiej się pogubić jak się plecie sobie Francuzy i holenderskie uwielbiam, ale później boli mnie skóra głowy, nawet jak plotę luźno
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-06-19 o 23:33 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Laskiiii nie narzekajcie na upały, dopiero co stękałyście na deszcz i zimno
cieszyć się trzeba, zaraz znowu 8 miesięcy zimy ![]() Asiu uważam uważam na upały, chodzę wszędzie z butla wody i w kapelusiku ![]() Bunny i jak obrączki? W końcu dopasowane idealnie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
|
#1706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ten do farbowanych ![]() podobaja mi sie te warkocze, jedyne co mnie mierzi to ze po rozpleceniu im wiecej splotow tym bardziej falowane wlosy ![]() co do koka owinietego wokol siebie i tylko gumka- nawet kilka gumek mi go nei trzyma wlosy sa zbyt sliskie, za ciezkie i sie rozwija sam a gumka zostaje na nim zakrecona ![]() teraz widze roznice rozjasniacz-farba u siebie, wlosy sa zbyt zdrowe, zbyt sliskie, i dlugie, geste... i ciezko je ujarzmic ;/ jaka masz pollene? ![]() Cytat:
ile nerwow, ile zlosci... zbieram sie zeby ich na blogu obsmarowac, niech sie ludzie nie nacinaja jak my oczywiscie finalnie sa piekne i wymarzone ale ile kosztowaly...plus poprawki ich ;/ reklamacja juz przy odbiorze ![]() ale nie popuszcze im- obsmaruje ich rowno! wrr.
|
|
#1707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
![]() Cytat:
ehh biedna nie dość że z kiecką miałaś problemy przez allegro to teraz jeszcze z obrączkami. Dużo stresów i nerwów musi cię to wszystko kosztować...ale na pewno ze wszystkim zdążysz i ślub będzie cudowny ![]() Ja od wczoraj mam szynszylaka
zapuszczanie włosków skrzypowita od 28.02- jantar ![]() treningi z Ewą Ch. i Mel B. ![]() ZUMBOMANIACZKA Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2013-06-20 o 13:09 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z sukienka to jeszcze nie koniec, wciaz czekam na decyzje o zwrocie i kase ![]() pokaz fotke szynszyli jak ja nazwiesz? nie wiesz jaka plec?co robila w nocy???
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
bunny- dużo stresu kosztuje Cie przygotowanie tego ślubu
szkoda niestety,że nasze szczescie w tym sdniu musi zalezeec az od tylu osob Ale finalnie w ten wazny dla Was dzien wszystko bedzie dobrze ![]() A jak czesto mozna stosowac taki szampon do farbowanych?
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kosztuje nerwy niestety ;/ na szczescie alkohol i tort juz z gorki ![]() jeszcze sukienka ale to do sierpnia ma byc gotowa dopiero...
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

po tej 11stce mam zdjęcia w albumie. Długość włosa miałam białą już po niej i tylko przy każdym farbowaniu malaks na 5 min robię w celu odświeżenia ale na odroście póki co bardziej mi się ta 21 spodobała bo 11 robiła mi sporego mopa który się domywał ponad tydzień a po tej 21 wyszło czyściutko i domyło się prawie wszystko po dwóch myciach już
jak będzie się zachowywał dalej nie wiem wszystko się okaże za tydzień dwa
Teraz włosy o długości mniej więcej do końca ucha, ale takie kolory najlepiej prezentują się na długich i prostych włosach, jak u Ciebie 

nastepnym razem sprobuje czegos z poziomu 8, ale to w lipcu przed weselem od razu z podcieciem
Nie uśmiecha mi się brać tabletki całe 28 dni, poza tym to branie tych placebo jest dla mnie bezsensu, po co się truć niepotrzebnie 4 dni
Jak narazie wzięłam 2 i czuję się dobrze więc może mi podejdą
Kiedyś też miałam ale nie wiązałam tego z tabletkami, teraz już wiem, że to niestety od nich. Za trzy tygodnie mam iść do gina na wizytę kontrolną, ciekawe co mi powie. Gdyby nie to, to byłyby idealne