![]() |
#1711 | |||
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() Cytat:
I to wszystko przed obiadem (hm, jakiś dobry chleb kupiłam). Na obiad będzie kotlet drobiowy, kasza gryczana i buraczki ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamuśki
![]() z czytaniem jestem na bieżąco ale jak chcę cos napisać to nagle mój syncio matkę wzywa ![]() Gratuluję wszystkich osiągnięć maluszków ![]() Mój Jasiek trzyma mocno głowę jak leży na brzuchu, zdarza mu się podnieść na przedramionach, coraz częściej zaczyna kombinować żeby przewrócić się na plecy ![]() Bardzo często się uśmiecha i śmieje na głos, coraz lepiej wychodzi mu gaworzenie ![]() Po za tym waży już ponad 4 kg i urósł od urodzenia 17 cm ![]() Jest grzeczny, coraz częściej przesypia cale noce ![]() Ale muszę się pożalić... Jasiek w szpitalu był karmiony bebilonem pepti bo stwierdzono nietolerancję laktozy, odciągałam i woziłam do szpitala pokarm - który był wylewany, bo po każdej próbie podania u małego pojawiały się biegunki i wymioty. Rozkręciłam laktacje bo myślałam że cos sie poprawi, niestety z czasem dali mi do zrozumienia, że nie będą meczyc dziecka, bo na moim mleku nie przybiera na wadze i źle na niego wpływa ![]() ![]() Jakis czas temu zaczely sie problemy z kupkami wiec postanowiłam zmienic mleko - kupiłam takie z zawartościa laktozy jak w mleku matki- dziecko przyjęło bez problemów ,kupki się unormowały ... poczułam się bardzo źle...oszukana ![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2011073000300330.png http://www.suwaczki.com/tickers/8uneyx8dhulmytt7.png Edytowane przez takinna Czas edycji: 2013-06-05 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | ||||
Zakorzenienie
|
Okruszek spi.. przemoglam sie i klade go teraz na czas popoludniowej drzemki na brzuszku i mam czas na ugotowanie i ogarniecie mieszkania
![]() nie budzi sie i przesypia zazwyczaj bite 3 godziny ![]() Tak piszecie o tym napieciu miesniowym.. jak lekarze to badaja? Bo u nas lekarz nic o tym nie mowil, a z takich ruchowych badan to mial to tylko spadanie glowki na reke. Czy moze baaja to w pozniejszym okresie zycia? Cytat:
![]() i oklaski ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za zdrowko Natalki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie podajecie witaminy (firma)- skończyły mi się i muszę kupić jakieś, znaczy musze wysłać chłopa po pracy bo u mnie wciąż leje
![]()
![]() |
#1715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Najpierw się pochwalę ![]() Bo moja córcia właśnie od 11 śpi chyba zaraz będę ją budzić bo przegięcie chyba. Po paru dniach nie spania w końcu nadszedł ten dzień (średnio raz na tydzień gdzie mała cały czas śpi). O 10 ją karmiłam i taka maruda była że tylko cyca więc ubrałam ją i poszłam na spacer (zmino jak cholera) po drodze deszcz a ona spała i śpi wystarczyło ją ubrać i zawinąć w kocyk i zanim włożyłam do wózka spała. I troszkę na dworze pobyła a teraz śpi przy otwartym oknie na tarasie. W nocy jak zwykle ślicznie spała bo od 22:30 do 3 i o 3 jedzonko później od 3:28 do 7:19 ![]() Tak więc tym sposobem mogłam wysprzątać w końcu w domku bo sajgon totalny, zrobić wyhodowanego przez koleżankę kurczaka, ściągnąć 100 ml mleka. No i oczywiście zaliczyć spacerek z moja Anielcią ![]() Moderna a ja czytałam że mleko matki może w temperaturze pokojowej stać do 24 godzin. a w lodówce od 3 do 5 dni. Nestelle właśnie mam zaraz zamiar zamówić te książeczki bo z braku czasu zamawiam je już 2 tygodnie. A dziś w końcu zamówiłam ramki i pluszaka pozytywkę. I muszę jeszcze zakupy typu podkłady dla małej kupić. Co do karuzeli coś tam nie stykało bo wczoraj wieczorem przed 21 właścicielka tego sklepu co kupowałam przywiozła mi ją naprawioną oczywiście z gwarancją i przepraszała. Choć nie kobiety wina bo karuzela była zapakowana fabrycznie. Mile mnie zaskoczyła chyba będę częściej robić u niej zakupy ![]() Dobra idę wybudzić małą bo za długo mi śpi o ile w nocy jej nie budzę i pozwalam spać do woli to w dzień bez przesady ![]() Dziewczyny które odciągają mleko jak je przechowujecie ?? Mrozicie od razu czy jak ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za zaczerwienienie ma Jasiu nad oczkami? Rozumiem Twoje rozgoryczenie, a jak zdiagnozowali nietolerancje? mial jakies testy?
![]() |
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki
Nadrabiam wwas regularnie ale cięzko mi odpisać na cokolwiek My dziś bylismy na Pierwszym szczepieniu i Kacperek był bardzo dzielny waży już 5200 i wszystko wporządku Gratuluje wszystkich tygodni zabaw mieszkania itp Całuję was mocno ![]()
![]() |
#1720 |
Zadomowienie
|
Ptaszysko dużo tego ale i Ty i Natalka silne kobiety jesteście! Zobaczysz że Natalka nadgoni kiedyś wszystko. Ma trudniejszy start ale da radę.
![]() |
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://dziecko24.pl/artykul/185/3/Gl...mat-zywienia/2
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-06-05 o 14:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to tak jak z dieta kp- jak się stosowałam to były problemy z kupami, baczkami i kolki, jak zaczęłam jeść normalnie się skończyly ![]() pomożecie z tymi witaminami?
![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Z tego co pamietam:
Witaminy k plus d mialam apteo a teraz kupilam bioaron .ale nie wiem czy chodzilo ci o witaminy dla dziecka czy dla nas. Jaki laktator polecacie? Ptaszysko - wierze ze bedzie dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
czy sporadycznie? 2. kwota ma znaczenie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tja... jak z koziej... ![]() z wezsza specjalizacja. ![]() ![]() ![]() 17?????? ![]() ![]() aktualnie w pompce - in favit baby Cytat:
![]() ![]() ![]() my po spacerze. czy jak zjadlam wczoraj truskawki i nic sie nie dzieje, to dzis tez moge??? ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-05 o 15:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
dla małej, dzięki- pisze chłopu smsa
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas ok, zęby idą na całego, wczoraj musiałam użyć żelu, bo tak płakał, po użyciu po 20min już smacznie spał ![]() Jak leży to podnosi się mocno, bo chce już siedzieć hehehe Dodaję fotę siłacza ![]() Dziś byliśmy na rolkach, fotka nie tu ![]() Miałam kryzys laktacyjny związany z 3 miesiącem, ale już znowu laktacja super pracuje ![]() ![]() W ogóle wczoraj minął rok czasu jak zaszłam w ciążę z Misiem! 04.06 ![]() ![]()
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-06-06 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z mojego doswiadczenia podczas karmienia to terazniejszy głód to nic zacznie sie jazda jak pociągniemy dłuzej tak ok.8 miesiecy i dalej to ... byłam wstanie zjesc "konia z kopytami ". Cytat:
![]() ale na dalsze relacje czekam ! ![]() 2.co do prawd absolutnych to ja tez się nasłuchałam -przykre to jak matka po częsci oddaje siebie dziecku dla jego dobra a inni traktują to jak widzimisie i to ze szkodą dla dziecka .... no ale jak twój chłop takie ma świetne nastawienie to kto wie moze Cię wspomoze ![]() ![]() 3.historia z przystojnym studentem wymiata ![]() 4.Rozwojowo pewnie ze niania lepsza niz złobek na tym etapie .Ja jestem w innej sytuacji -mamy firme ale ja tam nie jestem az tak potrzebna a zajmując sie dziecmi- odnajduje sie w sytuacji .... chce dziecku dac jak najwiecej bo potem np. tak jak Nina w wieku 2 lat błagała aby pójsc do przedszkola no i wymusiła poszła jak miała 2,5. A w przedszkolu moich dzieci jest tez żłobek -jeeej jakie płacze tam są ciągle ... tak samo w najmłodszej grupie przedszkolnej - 2 latki ,dzieci w większości nie gotowe emocjonalnie i fizycznie to przebywania w tego typu ośrodkach ....Ale znam tez wiele sytuacji gdzie mama prawie po urodzeniu albo ucieka w prace a nie musi abo nie pracuje a i tak ma nianie ,znam tez wiele sytuacji gdzie babcie wychowują . Za to chętnie bym przyjęła guwernantkę anglojęzyczną - uczyła by starsze dzieci ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wprowadzałam tak jak jest na słoiczkach tylko 2 mies.póżniej , i nie miałam problemu (szczerze to nawet nie znałam...) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zapomniałam napisac o 2 rzeczach
![]() 1. Czy Wasze maluchy leżąc na brzuchu tez tak stekają? Mój strasznie steka i mam wrażenie, ze podnszenie głowy sprawia mu co raz wieksza trudność...mo,ze za rzadko go kłade... po 2. W Stokrotce sapieluchy sleep&Play 2 paki za 50zł czyli rozmiar 4 wychodzi 50gr sztuka mniejsze ciut taniej(co prawda dzis mi jedna przepuscila siku-mam nadzieje, ze to przypadek, do tej pory z 3 bylam zadowolona) i satez chusteczki nawilżające przy zakupie 3op wychodzi 3,50 czy jakos tak opakowanie-nawet niezłe są nazywają się care &clean. Idę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Witam
Gratuluję wagi, cm i Kasi czystej łazienki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1732 |
Zadomowienie
|
![]() |
#1733 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego mleka to dziwne. ale może wtedy byl za maly jeszcze? nie wiem Cytat:
Cytat:
![]() a mi właśnie lekarka mówiła że najnowsze badania mówią że te żele są toksyczne i żeby ich nie używać
![]() |
![]() |
#1734 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A k+d3 pisza zeby podawac do konca 3 miesiaca-w innych zrodlach, że do 3-4 miesiaca...mam jeszcze caly listek- myslicie ze moge podac, czy rowno 09.06 mam odstawic, bo moge zaszkodzic? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Już na jednej z pierwszych wizyt pediatra coś zauważył jak go badał, ja wtedy tylko widziałam to że główkę trzymał głównie w jedną stronę i nie przekręcał na drugą.
Przy badaniu przed szczepieniem sprawdzał Filipa kolejny raz i jego odruchy. I wtedy dostaliśmy skierowanie. Sama bym pewnie nie zauważyła albo nie tak szybko bo o ile widziałam te rzeczy na które zwrócił nam uwagę to nie wiedziałam, że są one złe. A było to np. leżąc na brzuchu jedna ręka trzymał się podłoża a druga tak jakby uciekała wzdłuż tułowia i nie mógł jej utrzymać. Do tego leżąc na brzuchu podnosił jedną stronę ciała do góry nogę i rękę. Ja daję KiD Vitum ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Ja też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, dzis dzien w rozjazdach..
bylam w rossmanie (jaki ja glupek jestem do tej pory nie zarejestrowalam sie w tym rossne..;/) kupilam wkladki laktacyjne tanie i moga byc, nie to co te z apteki za 16 czy 17 zl.. ![]() załatwiliśmy doradce kredytowego.. w piatek poda nam oferty z 3 - 4 bankow. dowiedzialam sie, ze jak jestem na macierzynskim i chcemy kredyt to bedzie potrzebne oswiadczenie pracodawcy, ze wracam wtedy i wtedy i bede przyjeta na takie samo stanowisko itd. no i raty nam wychodza jako takie, na zycie cos zostanie heh a na opiekunke no nie wiem.. boze ciagle o tym mysle.. despa pytalas o cene mieszkania, to rynek wtorny, lokalizacja taka, ze i cena nie duza uwazam, za 47 m 2, m4 85000 zł, chcemy wziac wiecej na jakis lekki remont. no i mamy podpisac umowe przedwstepna, ale nie wiem czy na zaliczke babka pojdzie czy na zadatek.. nie dogadane to jeszcze. Wlasnie dostalam od pana maila z wzorami umow i dokumentami jakie nalezy gromadzic, wiec sie decydujemy - dziwne uczucie.. ale damy rade nie? do lekarza sie umowilam dopiero na 12.06 ooooo to juz bedzie 8 tydzien lecial.. ten okres mnie zasmucil, myslalam, ze jeszcze troche go nie bedzie ![]() Dziewczyny co do jedzenia ja mam roznie czasem sie przemoge i nie jem.. ale dzis np. zjadlam sniadanie, pozniej obiad u tesciowej.. jak wrocilam do domu to znowu to to to tamto chlonelam..bywaja dni ze jem mniej, ale jakos ciezko sie czuje ostatnio wole chodzic lekko glodna.. po szpitalu bylo ekstra malo sie chodzilo i jadlo jak ktos przyniosl hahah ![]() ![]() Ale to chyba normalne bo dziecko z nas brzydko mowiac wyciaga ![]() Babcia wlasnie na spacerku z malym to Was troche nadrabiam. Meza wyslali na wyjazd i wlasnie wraca bo odwolany. a i sie musze pozalic..... U MNIE NIE MA WODY.. wyobrazcie sobie ze nie bylo ogloszenia nawet a na sasiedniej ulicy (glownej) cos robia i odcieli.. no zesz ku**** zeby nie poinformowac .. maja szczescie ze nie poszlam na spacer.. tak nie mozna chyba.. i na pytanie kiedy bedzie moja mama uslyszala- '' nie wiem jeszcze troche''.. ZAL ![]() ![]() despa nie wiem czy to juz wazne.. ja mam wit kid vitum w kapsulkach stripi brawo za powrot laktacji no i cierpliwosci przy zabkach .. ![]() Chwalę się jeszcze moj synus dzis u taty na brzuchu tak ladnie glowke podniosl, zdjecie pokaze moze pozniej ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-06-05 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() OC masz racje z tym poddawaniem się. Moja kuzynka całą ciąże opowiadała że chce karmić i boi sie że nie będzie mogła.. no i nie mogła bo ją sutki bolały więc już w szpitalu dała sobie spokoj. Tylko czy jest jakaś którą nie bolały? ![]() ![]() Mam tyle do nadrobienia że ho ho Mały po debridacie dalej jęczy przy jedzeniu ale nie jest to już krzyk... nie zapeszam ale myślę że coś pomogło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
OC kciuki za znalezienie niani..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
A co i ja się pochwale synem
![]() 1. Golasek i widac tu właśnie jakim jest fałdziarzem ![]() 2.fota zatutułowana "No mówie Wam boki zrywac" 3. mama włozyła w reke grzechotke i 3mał ze 3 minuty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.