|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ja ostatnio myślałam co u Was słychać, że się nie odzywasz, czy jakoś się dogadujecie ze szwagierką ![]() a Wy na urlopie ![]() ![]() Świetna fotka, pięknie wyglądacie ![]() Pogoda widać dopisała ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Was ![]() Ja też nie podrzucam nikomu dzieci ale jakos szczególnie tego nie odczuwam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej :ziew:
u nas nocka tragiczna ![]() ![]() Na drzemkę też niebardzo się wybierała ale dawałam jej cyca i zasnęłam i już nie miała co robić więc też się zdrzemneła ![]() Cytat:
![]() ślicznie dziewczynki Cytat:
![]() aaliyah Zdrówka dla Was chorowitki ![]() Anusia479 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jak opiekunka dalej chętna do pracy ![]() tamlin111 ![]() _bagheera_ ale Wam fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nariiko jak Zuzinka? Całkiem już dobrze? Ja też nie podrzucam małej nikomu a czasami by mi się przydało odpocząć od niej na godzinkę ![]() ![]() No chyba, że jesteśmy na weekend u moich rodziców to wtedy mama by mi jej najchętniej nie oddawała ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
i tutaj jeszcze raz spóźnione życzenia dla kolejnych rocznych jubilatów - Oliwek i Hubiego!
![]() teraz wyszło mi 1,4 super! bagheera śliczna jesteś! Brawa dla Isi za pierwsze spacery!
#1715 |
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny
![]() Tamlin szok z tym nocnikiem ![]() U nas w łazience stoi nocnik starszego więc Kuba zna go bardzo dobrze. Ale woli tam wkładać nogę bądź rękę niż na nim siadać ![]() Bagherra śliczne zdjęcie ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Jejku już tyle dzieciaczków chodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Tamlin brawa dla zdolniachy
![]() Wyniki Gracjanka idealne wręcz! Wszystko jest dobrze! ![]() ![]() Kupiliśmy Fabiankowi pchacz ![]() Nawet chwilke z Nim pochodził ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() My już dzisiaj zaliczyliśmy spacerek min. do Rossmanna, a teraz babcia mi porwała Antka i chwilkę pospacerują, bo niedługo obiadek. Mam pytanie go Was, bo ja nadal rozrabiam Antkowi soczki te dla dzieci, a jakby nie patrzeć do najtańszych one nie należą. Najczęściej kupuję właśnie te z Babydream, bo one już i tak są rozcieńczone i cenowo przystępne. Od czasu do czasu kupujemy też z innych firm. Czy Wy nadal dajecie maluszkom soczki tego typu czy już jakieś inne ( np. typu Kubuś)? Oczywiście pytam mamy, które dają soczki, bo wiem, że sporo maluszków pije tylko wodę. Mój niestety słodki chłopak i musi mieć tę odrobinę soku dodanego do wody. ![]() Anusia, Baobabek brawa dla maluszków za chodzenie! ![]() Cytat:
![]() A jaki kupiliście? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Wspaniała wiadomość. ![]()
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
Dearlie ja kupuję te dzieciowe cały czas najczęściej Hipp, Babydream też czasami szczególnie takie w kartoniku gruszka i melisa i jabłkowy. Na razie zamierzam jeszcze takie podawać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() muszę tylko jeszcze zrobić jej badanie moczu, bo mieliśmy to zalecone po tygodniu od wyjścia ze szpitala. W sumie nic nie było mowy na temat badania krwi, może też powinnam je zrobić skoro miała obniżone elektrolity? Mamusie, które się znają wypowiedzcie się ![]() monarika a nie możesz mamie zwrócić uwagi żeby tak dużo nie nosiła małej? Ja zawsze mojej mówię i musi się dostosować ![]() Cytat:
![]() A Fabiś jaki zadowolony z pchacza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sok kupuję Herbapolu czy Cymes zwykły malinowy i rozcieńczam z wodą. Tych dzieciowych już nie kupuję, ani herbatek. Anusia super że wyniki dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() Iiiii dziś rano na wadze 58,2 kg!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Opiekunka nadal chetna, przyjdzie w piątek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() isia faktycznie idzie jak burza, w szoku jestem że tak szybko się rozwija ![]() ![]() ![]() Skutkiem jej chodzenia samodzielnego jest to, że siąść mogę dopiero jak śpi ![]() ![]() ![]() ![]() Po 18ej idę na basen moje tłuste cielsko rozruszać i będę chodziła sobie 2-3 razy w tyg ![]() ![]()
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Anusia
![]() Baoabek ![]() Tamlin ![]() ![]() ![]() Swoją droga myślałam, ze będzie sie bała fanfar przy siku ale o dziwo nie ![]() ![]() ![]() Dearlie Jagoda pije glownie wodę więc nie pomogę. Soczek czasem ale nie zbyt chętnie. Bez różnicy czy rozcienczony czy nie. Anusia super, ze wyniki ok! Musze sie przełączyć na przeglądarkę by foty zobaczyć to poodpisuje ![]() Jagoda raczej przed roczkiem sama nie podrepta. Chodzi głównie na dwóch ale cały czas sie trzyma jedną ręką, a jak zawolam chodź do mamy to pyk na czworaka i tak idzie ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-08-26 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Tamlin a Ty mowilas, ze nie bedziesz sadzac na nocnik tak wczesnie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Baoabek
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Gda ![]() ![]() ![]()
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi!
![]() Cytat:
![]() Pięknie!!! ![]() ![]()
![]() |
#1728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Baobabek, brawa dla Isi a dla Ciebie kciukasy za powrót do pracy!
Bagheera ale z Ciebie laska! ![]() Lilka zdrówka dla Kini ![]() Tamlin, Angel - temat nocnika mnie na razie przeraża ![]() ![]() Nariiko a jak Wam idzie łapanie siuśków? My mamy oddać do kontroli i nie znoszę łapania ![]() Dearlie, Zosia też słodka dziewczyna, woda sama nie wchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Mówiłam. Dlatego czekałam do roczku prawie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja planuje Giulie oduczyć tego soczku ale zima, teraz bałam sie ze przy tym upale odwodni sie. Kubusia osobiście bym nie podała, jakos nie ufam. ja nocnika nie kupuje, przyjdzie czas kupimy nakładkę na toaletę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez kubusiom nie ufam, zawsze co sie napije to mam zgage wiec cos tam jest jednak nie do konca ok...
Na te rozcienczane herbapol tez bym nie wpadla, musze spojrzec w sklepie co tam jest w skladzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to ja myślałam o zwykłym soku np. jabłkowym. Ostatnio miałam jakiś z Lidla i jego skład był taki:"sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego", a skład Babydream to "sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego, naturalna woda mineralna niegazowana". W związku z tym pomyślałam czy można by było dawać takiemu maluchowi taki sok zamiast tych dziecięcych.
![]() Kubusie do mnie też nie przemawiają. Cytat:
Skład:Cukier i/lub syrop glukozowo – fruktozowy, woda, kwas cytrynowy, zagęszczony sok aroniowy, zagęszczony sok z czarnej marchwi, aromat, benzoesan sodu, zagęszczony sok malinowy o ekstrakcie ogólnym 65%, kwas askorbinowy. Chyba jednak kiepski, prawda? A z drugiej strony to takiego soku daje się kroplę, więc nie wiem czy to jakaś duża szkodliwość dla maluszka? ![]()
![]() |
#1734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ile na tym z lidla bylo,ze ma % tego soku ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Niby 100%, ale ile w tym prawdy?
![]() Chodzi mi o tej sok: http://www.opinie.senior.pl/Lidl-Vit...owy,37258.html
#1736 | ||
Wtajemniczenie
|
Maggie jeszcze raz dziękujemy za życzenia
![]() Dearlie ja daję od czasu do czasu typu Kubuś a na codzień piją soki domowe owocowe robione przeze mnie albo mamę(takie jak Herbapol) rozcieńczane wodą. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
W końcu jestem
![]() ![]() ![]() Od soboty nie mieliśmy internetu jakaś awaria. W końcu przed chwilą włączyli,to dobrze bo już świrowałam. ![]()
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli do ćwiczeń wprowadze pewne ograniczenia żywieniowe ![]() Dearlie,Fabian pije głownie wode,czasami herbatke tą granulowaną. Kubusi nie lubi,brat już mu dał spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |||||
Zadomowienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fabianek, jaki zadowolony przy pchaczu ![]()
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Postanowiłam,że dziś odstawiam Kubusia od piersi.Po kąpieli zjadł kaszkę jak zwykle i mąż z nim poszedł na górę.Tak,tak to było na jego głowie i UWAGA!chwale męża ![]() ![]() Kuba chwilkę popłakał,bo go położył w łóżeczku,ale wyjął go i razem się z nim położył na naszym łóżku.Mały odwrócił się do niego pupą i poszedł spać ![]() ![]() Szczerze to już mnie denerwowało ciut to karmienie,bo zwykle possał z 3-5min.,odwraca się i śpi.Czasem w nocy jak się obudził to jeszcze mu dawałam,ale już nie produkuje tyle mleka,więc to bez sensu.Poza tym chce zrobić sobie usg narządu rodnego a przy kp jajniki inaczej pracują podobno.Trochę mi smutno mimo wszystko...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.