W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 10:12   #1711
Nariiko
Raczkowanie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
Hej kochane
jejciu jak dawno mnie nie było, dobrze ponad dwa tygodnie!!
tż ma urlop, więc korzystam ile się da i wczoraj wróciliśmy z międzyzdrojów - załączam wam foteczkę

mam nadzieję, że uda mi się nadrobić! tęskno mi było za wami, mam nadzieję, że ktoś nas jeszcze pamięta

postaram się nadrobić i odzywać się, żeby być na bieżąco!!
Witaj
ja ostatnio myślałam co u Was słychać, że się nie odzywasz,
czy jakoś się dogadujecie ze szwagierką
a Wy na urlopie Super
Świetna fotka, pięknie wyglądacie
Pogoda widać dopisała

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy Matiemu nocnik w sobotę i posadziliśmy go, ale uciekł i nalał na podlogę. Wczoraj raz siku zrobił na niego, a dziś już siku i kupkę Bystrzacha mój kochany
ooo
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:49   #1712
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Spoznione zyczenia dla Zuzanki, Melci, Oliwki i Hberta!

U nas chorobowo teraz. Najpierw Olimpia, teraz Robik ma trzydniowke, a teraz mnie rozklada goraczka, ech... Do tego mama przyleciala do nas i tuz na poczatku pobytu przewrocila sie i uszkodzila bolesnie lokiec.

ZAzdroszcze bardzo tym z Was, ktore moga "podrzucic" dziecko do rodzicow lub tesciow. My nie mamy tego luksusu i ciezko to odczuwamy. Ale za to waga bez Chodakowskiej leci lawinowo w dol (chyba z wycienczenia ), niedlugo szesciopaka sprzed ciazy bedzie widac.

Ja sie wstawie za Iwona. Troche niefortunnie sie wyrazila, ale chyba zadna z nas nie ma watpliwosci, ze bardzo kocha Alkanka.
Dziękujemy za zyczenia
Zdrówka dla Was
Ja też nie podrzucam nikomu dzieci ale jakos szczególnie tego nie odczuwam.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Skalpel zrobie po południu bo na 10.40 mamy pediatrę a o 10 wyniki z labolatorium do odebrania
trzymajcie kciuki aby wyniki były dobre

A i nie pochwaliłam mojego Bączka Kochanego,wczoraj wstał na nóżki i zrobił sam trzy kroczki i klapnął na pupke
Trzymam kciuki za wyniki

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć laski melduję, ze żyjemy, cały weekend spędziłam na pisaniu planu rozwoju na jutro na szczęście skończyłam, choć nie jestem do końca z niego zadowolona, no cóż trudno
Jutro wracam do pracy, mamy radę i już normalnie mamy chodzić także dzisiaj ostatni dzień urlopu - spędzę go na prasowaniu, szykowaniu ciuchów do pracy, praniu i sprzątaniu
AAAAAA najważniejsze oficjalnie chyba mogę już powiedzieć, ze Isia sama chodzi puszcza się cały czas, łazi po całym domu, co jakiś czas klapnie, ale wstaje i idzie dalej jak ja prowadzimy za rączke to się wyrywa, bo chce sama wczoraj nawet z jednego pokoju do drugiego poszła sama i nie klapnęła także roczek przejdzie

Sto lat dla wszystkich solenizantów małych
Brawa dla Isi

Cytat:
Dobry.

Śliczne jesteście dziewczyny

Będą

Super

Kupiliśmy Matiemu nocnik w sobotę i posadziliśmy go, ale uciekł i nalał na podlogę. Wczoraj raz siku zrobił na niego, a dziś już siku i kupkę Bystrzacha mój kochany
Następny zdolniacha
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 11:04   #1713
monarika
Wtajemniczenie

Hej :ziew:

u nas nocka tragiczna mała o 2.30 obudziła się wyspana i zadowolona. nic nie pomogło ani cyc ani kołysanie, głaskanie, śpiewanie...buszowała do 4 i padła sama
Na drzemkę też niebardzo się wybierała ale dawałam jej cyca i zasnęłam i już nie miała co robić więc też się zdrzemneła

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
My jeszcze pierzemy w Jelpie, bo mamy zapas chyba do końca świata - TŻ sie przejął i na promocji kupił chyba z 10 opakowań.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Z trzydniową Solenizantką
ślicznie dziewczynki

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
My dziś tez palilismy grila(znowu) gdyż goście nas nawiedzili a konkretnie moja siostra ze szwagrem i uwaga będę trzymać Liliankę w sobotę do chrztu Od początku wiedzialam że Lili jest moja!
no to gratulacje!

aaliyah Zdrówka dla Was chorowitki

Anusia479 dla małego

Cytat:
cześć laski melduję, ze żyjemy, cały weekend spędziłam na pisaniu planu rozwoju na jutro na szczęście skończyłam, choć nie jestem do końca z niego zadowolona, no cóż trudno
Jutro wracam do pracy, mamy radę i już normalnie mamy chodzić także dzisiaj ostatni dzień urlopu - spędzę go na prasowaniu, szykowaniu ciuchów do pracy, praniu i sprzątaniu
AAAAAA najważniejsze oficjalnie chyba mogę już powiedzieć, ze Isia sama chodzi puszcza się cały czas, łazi po całym domu, co jakiś czas klapnie, ale wstaje i idzie dalej jak ja prowadzimy za rączke to się wyrywa, bo chce sama wczoraj nawet z jednego pokoju do drugiego poszła sama i nie klapnęła także roczek przejdzie

Sto lat dla wszystkich solenizantów małych
dla Isi i za bezproblemowy powrót do pracy
A jak opiekunka dalej chętna do pracy

tamlin111 dla Matiego

_bagheera_ ale Wam fajnie Świetna z Was rodzinka

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
He, my dzisiaj po wizycie u pediatry, dostałyśmy syropek i cebion, który już mamy i powinna chrypa do 5 dni przejść, bo to jednak od gardła, które jest zaczerwienione, ale podobno lekko. Na spacery możemy chodzić, więc super!

Kinga na nocniku nie da się nawet posadzić i jak go tylko widzi to zwiewa aż się kurzy, nie wiem co jej nie pasuje, bo melodii żadnej nie ma ani nic, chyba nie jest po prostu gotowa.
oby szybko przeszło

Nariiko jak Zuzinka? Całkiem już dobrze?

Ja też nie podrzucam małej nikomu a czasami by mi się przydało odpocząć od niej na godzinkę wiecie jak to jest
No chyba, że jesteśmy na weekend u moich rodziców to wtedy mama by mi jej najchętniej nie oddawała ale ma ją wtedy cały dzień praktycznie na rękach a ja później oduczam ją tego tydzień
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 12:02   #1714
maggie123
Zakorzenienie

i tutaj jeszcze raz spóźnione życzenia dla kolejnych rocznych jubilatów - Oliwek i Hubiego!
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
maggie w tsh ma być między 1 a 2, wtedy jest idealnie.
teraz wyszło mi 1,4

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
super że opiekunka się sprawdza

Sprzedałam suknię ślubną
super!

bagheera śliczna jesteś!
Brawa dla Isi za pierwsze spacery!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 12:49   #1715
katiem
Wtajemniczenie

Cześc dziewczyny

Tamlin szok z tym nocnikiem

U nas w łazience stoi nocnik starszego więc Kuba zna go bardzo dobrze. Ale woli tam wkładać nogę bądź rękę niż na nim siadać. Albo opuszcza klapę i staje na nim by być wyżej.

Bagherra śliczne zdjęcie

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Jejku już tyle dzieciaczków chodzi mój leniuszek woli raczkowanie. Do chrztu pewnie sam nie pójdzie

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 12:58   #1716
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Tamlin brawa dla zdolniachy !

Wyniki Gracjanka idealne wręcz! Wszystko jest dobrze!

Kupiliśmy Fabiankowi pchacz
Nawet chwilke z Nim pochodził

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1377518306118.jpg (50,4 KB, 29 załadowań)

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:07   #1717
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

My już dzisiaj zaliczyliśmy spacerek min. do Rossmanna, a teraz babcia mi porwała Antka i chwilkę pospacerują, bo niedługo obiadek.

Mam pytanie go Was, bo ja nadal rozrabiam Antkowi soczki te dla dzieci, a jakby nie patrzeć do najtańszych one nie należą. Najczęściej kupuję właśnie te z Babydream, bo one już i tak są rozcieńczone i cenowo przystępne. Od czasu do czasu kupujemy też z innych firm.

Czy Wy nadal dajecie maluszkom soczki tego typu czy już jakieś inne ( np. typu Kubuś)?

Oczywiście pytam mamy, które dają soczki, bo wiem, że sporo maluszków pije tylko wodę. Mój niestety słodki chłopak i musi mieć tę odrobinę soku dodanego do wody.

Anusia, Baobabek brawa dla maluszków za chodzenie!

Cytat:

No proszę jaki bystry! Brawo!
A jaki kupiliście?

Cytat:
Hej kochane
tż ma urlop, więc korzystam ile się da i wczoraj wróciliśmy z międzyzdrojów - załączam wam foteczkę

mam nadzieję, że uda mi się nadrobić! tęskno mi było za wami, mam nadzieję, że ktoś nas jeszcze pamięta

Piękna rodzinka z Was!

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:

Wspaniała wiadomość.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 13:09   #1718
lilka00
Wtajemniczenie

Dearlie ja kupuję te dzieciowe cały czas najczęściej Hipp, Babydream też czasami szczególnie takie w kartoniku gruszka i melisa i jabłkowy. Na razie zamierzam jeszcze takie podawać.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:54   #1719
Nariiko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

u nas nocka tragiczna mała o 2.30 obudziła się wyspana i zadowolona. nic nie pomogło ani cyc ani kołysanie, głaskanie, śpiewanie...buszowała do 4 i padła sama
Na drzemkę też niebardzo się wybierała ale dawałam jej cyca i zasnęłam i już nie miała co robić więc też się zdrzemneła

Nariiko jak Zuzinka? Całkiem już dobrze?

Ja też nie podrzucam małej nikomu a czasami by mi się przydało odpocząć od niej na godzinkę wiecie jak to jest
No chyba, że jesteśmy na weekend u moich rodziców to wtedy mama by mi jej najchętniej nie oddawała ale ma ją wtedy cały dzień praktycznie na rękach a ja później oduczam ją tego tydzień
Dziękujemy Zuzinka ma się już dobrze
muszę tylko jeszcze zrobić jej badanie moczu, bo mieliśmy to zalecone po tygodniu od wyjścia ze szpitala. W sumie nic nie było mowy na temat badania krwi, może też powinnam je zrobić skoro miała obniżone elektrolity? Mamusie, które się znają wypowiedzcie się

monarika a nie możesz mamie zwrócić uwagi żeby tak dużo nie nosiła małej? Ja zawsze mojej mówię i musi się dostosować

Cytat:

Super, że wyniki dobre
A Fabiś jaki zadowolony z pchacza
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:12   #1720
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

My już dzisiaj zaliczyliśmy spacerek min. do Rossmanna, a teraz babcia mi porwała Antka i chwilkę pospacerują, bo niedługo obiadek.

Mam pytanie go Was, bo ja nadal rozrabiam Antkowi soczki te dla dzieci, a jakby nie patrzeć do najtańszych one nie należą. Najczęściej kupuję właśnie te z Babydream, bo one już i tak są rozcieńczone i cenowo przystępne. Od czasu do czasu kupujemy też z innych firm.

Czy Wy nadal dajecie maluszkom soczki tego typu czy już jakieś inne ( np. typu Kubuś)?

Oczywiście pytam mamy, które dają soczki, bo wiem, że sporo maluszków pije tylko wodę. Mój niestety słodki chłopak i musi mieć tę odrobinę soku dodanego do wody.

A jaki kupiliście?
Kupiliśmy zwykły, taki co w Lidlu był.
A sok kupuję Herbapolu czy Cymes zwykły malinowy i rozcieńczam z wodą. Tych dzieciowych już nie kupuję, ani herbatek.

Anusia super że wyniki dobre
Stary 2013-08-26, 14:58   #1721
gda
Zakorzenienie

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Dziękuje ,Gracjanek wstał bez temperatury,czuje się już dobrze,wiec nie wiem co to wczoraj było . Nic na gorączke mu nie dałam,samo ustapilo.

A ćwiczenia zaczęłam dzisiaj dopiero ,włączyłam sobie skalpel z yt i po 20 min myślałam,że już po mnie
kondycje mam świetną . Ale wytrwałam zdechła do końca,po czym myślałam,że z pokoju nie wyjde .
Powiedzcie,że jutro będzie lepiej

Tylko czy Wy stosowałyście do tego dziewczynki jakąś diete czy same ćwiczenia?

Wszystkiego co Najlepsze dla świętujących dzieciaczków
Dużo zdrówka i uśmiechu

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Kochana ja tylko ćwiczę i troszeczkę ograniczyłam słodycze, tzn. Staram się nie słodzić kawy Ale coś słodkiego codziennie musi być... No i zdrowiej się odżywiam - więcej warzyw, kasz, nie smażę. Gotuję dla wszystkich to samo, więc jemy takie "heniowe" jedzenie Doprawione, ale bez soli.

Iiiii dziś rano na wadze 58,2 kg!!!!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 14:59   #1722
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

fajny pchacz

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

ślicznie dziewczynki

no to gratulacje!

aaliyah Zdrówka dla Was chorowitki

Anusia479 dla małego

dla Isi i za bezproblemowy powrót do pracy
A jak opiekunka dalej chętna do pracy
współczuję nocki mojej idą górne dwójki, słyszałam jak płakała kilka razy w nocy, biedny tż
Opiekunka nadal chetna, przyjdzie w piątek

Cytat:
Dzień dobry.

Isia chlapnie Kubusia go od brata bezpośrednio z butelki, bobofrutów nie kupuję, ona od razu za te co synek pije (kubusie właśnie) się wzięła i tak zostało

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:59   #1723
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Hej kochane

Cytat:
Napisane przez Nariiko Pokaż wiadomość

My mamy w czwartek radę
Tylko też muszę już w tym tygodniu solidnie się przygotować do pracy
Ale Isia idzie jak burza
Zuzia chodzi tylko przy melbach i puszcza się jak wie, że ma czego się złapać, np. idąc od ławy do kanapy
my jutro i we środę i po radzie plus czwartek i piątek będziemy zostawać pewnie do 13-14ejna samą myśl chce mi się ryczeć....
isia faktycznie idzie jak burza, w szoku jestem że tak szybko się rozwija porównując do brata w jej wieku, ona jest znacznie sprytniejsza, szybsza, zwinniejsza kubuś zaczął chodzić za obie rączki tuż przed roczkiem, a puścił się dopiero około 14ego mca
Skutkiem jej chodzenia samodzielnego jest to, że siąść mogę dopiero jak śpi latam za nią w strachu, żeby nie walnęła w coś głową przy upadku i dzisiaj zaczęła się wspinać na łóżko i kanapę, ale jeszcze nie dostaje jak kolanko podnosi spryciula moja

Po 18ej idę na basen moje tłuste cielsko rozruszać i będę chodziła sobie 2-3 razy w tyg schudłam 6 kg z chodakowską i dietą, ale już mi się nudzą te ćwiczenia, więc będę na zmiane pływać i ćwiczyć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 15:03   #1724
angel166
Zakorzenienie

Anusia gratulacje dla Fabianka za pierwsze kroczki!

Baoabek no to pięknie Isia już chodzi!

Tamlin zdolny Matinek! Jagodzie już tez sie kilka razy udało siku zrobić na nocniku i raz nawet kupę. Tylko sie nie wcelowala z tym drugim i dziad nie zagrał Jagoda chciała ja wyciągnąć
Swoją droga myślałam, ze będzie sie bała fanfar przy siku ale o dziwo nie uśmiech od ucha jak grają i brawo bije. No ale to takie po spaniu sikanie do nocnika sie nam udaje nie sadzam ja na siłę, nocnik stoi cały czas na wierzchu i w formie zabawy od czasu do czasu posadzę z tekstem"a teraz zrobimy siusiu"

Dearlie Jagoda pije glownie wodę więc nie pomogę. Soczek czasem ale nie zbyt chętnie. Bez różnicy czy rozcienczony czy nie.

Anusia super, ze wyniki ok!
Musze sie przełączyć na przeglądarkę by foty zobaczyć to poodpisuje

Jagoda raczej przed roczkiem sama nie podrepta. Chodzi głównie na dwóch ale cały czas sie trzyma jedną ręką, a jak zawolam chodź do mamy to pyk na czworaka i tak idzie próbuje sie co jakiś czas puscic, postoi chwilę sama i klap na pupe. Kroku nie zrobi.

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-08-26 o 15:13
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 15:04   #1725
gda
Zakorzenienie

Cytat:

my jutro i we środę i po radzie plus czwartek i piątek będziemy zostawać pewnie do 13-14ejna samą myśl chce mi się ryczeć....
isia faktycznie idzie jak burza, w szoku jestem że tak szybko się rozwija porównując do brata w jej wieku, ona jest znacznie sprytniejsza, szybsza, zwinniejsza kubuś zaczął chodzić za obie rączki tuż przed roczkiem, a puścił się dopiero około 14ego mca
Skutkiem jej chodzenia samodzielnego jest to, że siąść mogę dopiero jak śpi latam za nią w strachu, żeby nie walnęła w coś głową przy upadku i dzisiaj zaczęła się wspinać na łóżko i kanapę, ale jeszcze nie dostaje jak kolanko podnosi spryciula moja

Po 18ej idę na basen moje tłuste cielsko rozruszać i będę chodziła sobie 2-3 razy w tyg schudłam 6 kg z chodakowską i dietą, ale już mi się nudzą te ćwiczenia, więc będę na zmiane pływać i ćwiczyć
Ja na 17 ide na silownie, wreszcie pobiegac! Ostatnio juz biegam pelna godzine 10 km/h Chyba uzaleznilam sie od tego wyrzutu endorfin...

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Tamlin a Ty mowilas, ze nie bedziesz sadzac na nocnik tak wczesnie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 15:10   #1726
angel166
Zakorzenienie

Baoabek gratuluję utraty wagi! Super! Ja jakieś 3/4kg schudlam dzięki ograniczeniu jedzenia i Chodakowskiej ale ćwiczę nieregularnie niestety,bo tylko kiedy dziecko pozwoli i nie zawsze uda mi sie dokończyć. No ale zawsze coś. Chociaż tyle pozytywnego a basenu zazdroszczę,bo uwieeeelbiam pływać

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Gda super! Ah jak jakbym chciała dojs do 58kgno ale obecnie bliżej niż dalej, więc liczę, ze do końca roku sie uda

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 15:11   #1727
Dearlie
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi!

Cytat:
Kupiliśmy zwykły, taki co w Lidlu był.
A sok kupuję Herbapolu czy Cymes zwykły malinowy i rozcieńczam z wodą. Tych dzieciowych już nie kupuję, ani herbatek.

Anusia super że wyniki dobre
Ooo, o takim do rozcieńczania zupełnie nie pomyślałam, a to całkiem dobry pomysł. Chyba wypróbuję.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Pięknie!!! Jeszcze chwila i mnie dogonisz, a pewnie dzieli nas z 20cm różnicy wzrostu.
Stary 2013-08-26, 15:14   #1728
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Baoabek gratuluję utraty wagi! Super! Ja jakieś 3/4kg schudlam dzięki ograniczeniu jedzenia i Chodakowskiej ale ćwiczę nieregularnie niestety,bo tylko kiedy dziecko pozwoli i nie zawsze uda mi sie dokończyć. No ale zawsze coś. Chociaż tyle pozytywnego a basenu zazdroszczę,bo uwieeeelbiam pływać

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Gda super! Ah jak jakbym chciała dojs do 58kgno ale obecnie bliżej niż dalej, więc liczę, ze do końca roku sie uda
Chodakowska i na pewno Ci się uda

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi!

Ooo, o takim do rozcieńczania zupełnie nie pomyślałam, a to całkiem dobry pomysł. Chyba wypróbuję.

Pięknie!!! Jeszcze chwila i mnie dogonisz, a pewnie dzieli nas z 20cm różnicy wzrostu.
Dla mnie może już zostać 58 kg
Stary 2013-08-26, 15:40   #1729
lourose
Wtajemniczenie

Baobabek, brawa dla Isi a dla Ciebie kciukasy za powrót do pracy!

Bagheera ale z Ciebie laska! co słychać na froncie domowym?

Lilka zdrówka dla Kini

Tamlin, Angel - temat nocnika mnie na razie przeraża ale Zosik ma dopiero 10 m-cy więc mówię sobie że mamy czas na nocnikowe ekscesy

Nariiko a jak Wam idzie łapanie siuśków? My mamy oddać do kontroli i nie znoszę łapania

Dearlie, Zosia też słodka dziewczyna, woda sama nie wchodzi Rozcieńczam Bobofruty, najbardziej lubi nektary te z białych owoców (winogrona, śliwki etc), na 300ml wody dolewam max 50ml. Taki Bobofrut starcza na 2,3 dni.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 16:10   #1730
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Tamlin a Ty mowilas, ze nie bedziesz sadzac na nocnik tak wczesnie?
Mówiłam. Dlatego czekałam do roczku prawie Teraz będę go sadzała po spaniu i przed kąpielą, aby się oswajał.

Cytat:
Ja od Asiulki zmałpowałam
Stary 2013-08-26, 17:03   #1731
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Dzień dobry.

u nas niestety ten sam problem. nie chce pic wody. ja kupuje hippa i rozcieńczam, a teraz moja mama ze mieli dużo jablek to powyciskała w sokowniku zapasteryzowala i to będę malej dawać. bo faktycznie idzie zbankrutować na tych soczkach.
ja planuje Giulie oduczyć tego soczku ale zima, teraz bałam sie ze przy tym upale odwodni sie. Kubusia osobiście bym nie podała, jakos nie ufam.

ja nocnika nie kupuje, przyjdzie czas kupimy nakładkę na toaletę.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 17:38   #1732
lilka00
Wtajemniczenie

Ja tez kubusiom nie ufam, zawsze co sie napije to mam zgage wiec cos tam jest jednak nie do konca ok...
Na te rozcienczane herbapol tez bym nie wpadla, musze spojrzec w sklepie co tam jest w skladzie.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:15   #1733
Dearlie
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc to ja myślałam o zwykłym soku np. jabłkowym. Ostatnio miałam jakiś z Lidla i jego skład był taki:"sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego", a skład Babydream to "sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego, naturalna woda mineralna niegazowana". W związku z tym pomyślałam czy można by było dawać takiemu maluchowi taki sok zamiast tych dziecięcych.

Kubusie do mnie też nie przemawiają.

Cytat:
Ja tez kubusiom nie ufam, zawsze co sie napije to mam zgage wiec cos tam jest jednak nie do konca ok...
Na te rozcienczane herbapol tez bym nie wpadla, musze spojrzec w sklepie co tam jest w skladzie.
Znalazłam skład soki z Herbapolu:

Skład:Cukier i/lub syrop glukozowo – fruktozowy, woda, kwas cytrynowy, zagęszczony sok aroniowy, zagęszczony sok z czarnej marchwi, aromat, benzoesan sodu, zagęszczony sok malinowy o ekstrakcie ogólnym 65%, kwas askorbinowy.

Chyba jednak kiepski, prawda?

A z drugiej strony to takiego soku daje się kroplę, więc nie wiem czy to jakaś duża szkodliwość dla maluszka?
Stary 2013-08-26, 19:06   #1734
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Szczerze mówiąc to ja myślałam o zwykłym soku np. jabłkowym. Ostatnio miałam jakiś z Lidla i jego skład był taki:"sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego", a skład Babydream to "sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego, naturalna woda mineralna niegazowana". W związku z tym pomyślałam czy można by było dawać takiemu maluchowi taki sok zamiast tych dziecięcych.

Skład:Cukier i/lub syrop glukozowo – fruktozowy, woda, kwas cytrynowy, zagęszczony sok aroniowy, zagęszczony sok z czarnej marchwi, aromat, benzoesan sodu, zagęszczony sok malinowy o ekstrakcie ogólnym 65%, kwas askorbinowy.

A z drugiej strony to takiego soku daje się kroplę, więc nie wiem czy to jakaś duża szkodliwość dla maluszka?

ale ile na tym z lidla bylo,ze ma % tego soku ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:16   #1735
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ale ile na tym z lidla bylo,ze ma % tego soku ?
Niby 100%, ale ile w tym prawdy?

Chodzi mi o tej sok:

http://www.opinie.senior.pl/Lidl-Vit...owy,37258.html
Stary 2013-08-26, 19:42   #1736
ula2689
Wtajemniczenie

Maggie jeszcze raz dziękujemy za życzenia
Dearlie ja daję od czasu do czasu typu Kubuś a na codzień piją soki domowe owocowe robione przeze mnie albo mamę(takie jak Herbapol) rozcieńczane wodą.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Tamlin zdolny Matinek! Jagodzie już tez sie kilka razy udało siku zrobić na nocniku i raz nawet kupę. Tylko sie nie wcelowala z tym drugim i dziad nie zagrał Jagoda chciała ja wyciągnąć
Swoją droga myślałam, ze będzie sie bała fanfar przy siku ale o dziwo nie uśmiech od ucha jak grają i brawo bije. No ale to takie po spaniu sikanie do nocnika sie nam udaje nie sadzam ja na siłę, nocnik stoi cały czas na wierzchu i w formie zabawy od czasu do czasu posadzę z tekstem"a teraz zrobimy siusiu"
padłam!

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:

Syrop glukozowo-fruktozowy to straszny syf!Na wątku biedronkowym aktualnie jest na niego nagonka.Kubuś też syfiasty jest,trzeba szukać typu "kubuś" ale nie markowych np.z Biedronki taki w litrowej szklanej butelce ma dobry skład.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:11   #1737
marta1986222
Zakorzenienie

W końcu jestem

Od soboty nie mieliśmy internetu jakaś awaria.

W końcu przed chwilą włączyli,to dobrze bo już świrowałam.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:11   #1738
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Kochana ja tylko ćwiczę i troszeczkę ograniczyłam słodycze, tzn. Staram się nie słodzić kawy Ale coś słodkiego codziennie musi być... No i zdrowiej się odżywiam - więcej warzyw, kasz, nie smażę. Gotuję dla wszystkich to samo, więc jemy takie "heniowe" jedzenie Doprawione, ale bez soli.

ale Ty Kochana figurke masz bardzo ładną
Czyli do ćwiczeń wprowadze pewne ograniczenia żywieniowe .

Dearlie,Fabian pije głownie wode,czasami herbatke tą granulowaną.
Kubusi nie lubi,brat już mu dał spróbować

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:15   #1739
Katiaskaa
Zadomowienie

cześć my dzisiaj byliśmy cały dzień poza domem. Najpierw spacer, potem obiad, a na koniec kupiliśmy Antkowi buciki zdecydowaliśmy się na Emel - świetne są
Cytat:
jaka zdolna
Cytat:
dla Matinka
Cytat:
Hej kochane

ale z was śliczna rodzinka
Cytat:
He, my dzisiaj po wizycie u pediatry, dostałyśmy syropek i cebion, który już mamy i powinna chrypa do 5 dni przejść, bo to jednak od gardła, które jest zaczerwienione, ale podobno lekko. Na spacery możemy chodzić, więc super!
to super, że na spacery już możecie wychodzić
Cytat:

świetne wieści
Fabianek, jaki zadowolony przy pchaczu
Stary 2013-08-26, 20:18   #1740
Katee27
Zadomowienie

Witam
Postanowiłam,że dziś odstawiam Kubusia od piersi.Po kąpieli zjadł kaszkę jak zwykle i mąż z nim poszedł na górę.Tak,tak to było na jego głowie i UWAGA!chwale mężanie poległ
Kuba chwilkę popłakał,bo go położył w łóżeczku,ale wyjął go i razem się z nim położył na naszym łóżku.Mały odwrócił się do niego pupą i poszedł spać
Szczerze to już mnie denerwowało ciut to karmienie,bo zwykle possał z 3-5min.,odwraca się i śpi.Czasem w nocy jak się obudził to jeszcze mu dawałam,ale już nie produkuje tyle mleka,więc to bez sensu.Poza tym chce zrobić sobie usg narządu rodnego a przy kp jajniki inaczej pracują podobno.Trochę mi smutno mimo wszystko...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości