|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Dziwi mnie jeszcze, jak ktoś pyta parę razy ludzi, jaki model czegoś kupić, a później mimo odradzania i tak kupuje, bo mu się wydaje, że fajne. To po co pyta w ogóle
|
#1712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1713 |
|
Konto usunięte
|
Dziwią mnie osoby które się nie malują i nic o kosmetykach nie wiedzą. Ja wiem, że można nie chcieć się malować (bo ja sama ostatni raz fluidu użyłam 2 miesiące temu) ale tak kurde nic nie wiedzieć? Ani jaki fluid pasuje do cery (matujący/kryjący/nawilżający/rozświetlający czy jaki tam), jaki tusz do rzęs, czy w jakich cieniach dobrze, czy w jakiej szmince.. A potem nagle takie się pomaluje na imprezę i wygląda jak klown, który uciekł z cyrku.
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze hasła: "Mnie by się nie chciało tyle pracowac, co wam". No, tobie się nie chce, więc żeby zabrać dziewczynę na pizze, musisz prosić mamę o pieniądze. I nadal mówię o 25-letnim gościu ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
opuścisz OT o książce, to zostanie ci jakies 10 stron do nadrobienia
|
|
#1715 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Dziwią mnie natomiast właśnie osoby, które tematu kompletnie nie ogarniają po czym nagle machną sobie makijaż który w praktyce je oszpeca no i nie wygląda ładnie. Nie wiem, podkład za ciemny i linia twarz-szyja, placki z różu, napaciany jeden cień na powiekę. Akurat z makijażem jest tak, ze łatwo sobie nim zaszkodzić i nie rozumiem po co tak się szpachlować skoro się nie umie. Nic mię tam do tego jak kto wygląda, no ale bez przesady
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Konto usunięte
|
Nie używam tych rękawiczek wymacanych... Robię bodajże jak mm444, biorę jednorazową reklamówkę wkładam w nią rękę, sięgam po 2-3 bułki które mam zamiar kupić, zbieram je siatką a potem po wyjęciu odwracam na drugą stronę.
tadadadada ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- dziwi mnie ta 21 latka co chce miec 100 000 kochanków
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestey równiez słyszałam podobne teksty, mi by się nie chciało tyle uczyć lub pracować, a później wylewanie na mnie jadu bo mam "tak dobrze" i na pewno to co mam spadło mi z nieba
Cytat:
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
taaaaaaaaaaa -mje by się nie chciało. ale ty to masz dobrze. skąd to masz? a to? a to? a tootototo |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
nie biorę używanych rękawiczek a urywam nową z taśmy :P
|
|
#1720 |
|
KOTerator
|
Musi prowadzić dokładną bazę danych, żeby się przypadkowo któryś nie powtórzył
|
|
|
|
#1721 |
|
Copyraptor
|
Przyłączam się do szoku nad znajomymi, bo ja o takich historiach tylko słyszę/czytam w Internecie...chyba mam bardzo taktownych znajomych, bo ja to do siebie wręcz muszę zapraszać i mówić, że nie, nie ma sensu szukać hostelu, a jak my jedziemy do znajomych którzy mają duże mieszkanie i lubią nas gościć, to zawsze sami im zapełniamy lodówkę, nie ponoszą żadnych kosztów (poza prądem/wodą/etc) i jeszcze im najczęściej zostawiamy coś w podzięce (jakiś dobry alkohol albo prezent
)
|
|
|
|
#1722 |
|
Konto usunięte
|
też o tym myślałam. może ma jakąś księgową...
|
|
|
|
#1723 |
|
Konto usunięte
|
No ale załóżmy, taki przykład - za miesiąc jest wesele brata - wtedy pasowałoby zrobić jakiś próbny makijaż, ogarnąć w czym dobrze, a w czym wygląda się jak idiota, a nie takie na hop siup!
Ja miałam taką dziewczynę w klasie w liceum , która na co dzień się nie malowała, i tak raz w miesiącu machnęła tapetę - pomarańczowy fluid i fioletowe cienie do oczu, byle jak machnięte rzęsy tuszem. Jak się nawet ktoś maluje od wielkiego dzwonu, to powinien wiedzieć, że używa takiego i takiego koloru fluidu, choćby na zasadzie "jasny - ciemny" taki i taki makijaż pasuje, takiego się wystrzegać. Czyli przykładowo - jednej pasują kreski, innej smoky eyes, i każda wie, co do niej pasuje.
|
|
|
|
#1724 |
|
Konto usunięte
|
też mnie to zastanawia, laski wydają po 150 zł żeby iść do fryzjera przed weselem (nie wiem po co, w większości wystarczyłoby te włosy umyć wysuszyć i wyprostować albo zostawić jak są, delikatnie falując palcami) a to co mają na twarzy woła o pomstę do nieba
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1726 |
|
Naczelny Hipster
|
Moim zdaniem najgorsze co może być to miedziane cienie do powiek
Gdzieś poszła na internetach wieść, że do niebieskich oczu to miedziane cienie i co jakiś czas widuję właśnie ten typ - jasna karnacja ze zbyt ciemnym podkładem + placek miedzi na powiece.Moim zdaniem to naprawdę trudny kolor i trzeba umieć się nią posługiwać, żeby nie wyglądać jakby się miało zaczerwienione oczy. |
|
|
|
#1727 |
|
Konto usunięte
|
Oh no co ty trzeba specjalnie odświeżyć balejaż i zrobić koka z brokatem
|
|
|
|
#1728 |
|
Naczelny Hipster
|
Mi się w większości te wymyślne koki weselne nie podobają, przeżywałam fascynację tym nastolatką będąc
Dziwi mnie bieganie do fryzjera na koka przed weselem. Nie swoim w sensie
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak nie rozumiem farbowania włosów u fryzjera za 100-150 zł co 3 tygodnie ( poza blondem bo to trochę inna bajka)
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- jakby mnie było stać..... to i tak wydałabym na coś innego |
|
|
|
|
#1732 |
|
Konto usunięte
|
E tam, ja mam według mnie fajny blond, po latach eksperymentów i z pomocą blond bunny z wizażu mam na głowie taki odcień jaki chcę i farbuję sama
Jakby mnie było stać, to nie wiem czy bym latała do fryzjera bo to oznacza wycieczkę (trzeba się do dobrego salonu ubrać, umalować żeby nie patrzyli na ciebie spod byka ) prędzej bym sobie fryzjerkę do domu zamawiała
|
|
|
|
#1733 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Ja jak się wybieram na wesele to zazwyczaj po prostu robię sobie sama loki czy fale, mi to pasuje, nie lubię być za bardzo zrobiona, bo mam aparycję dziecka i wyglądałabym dziwnie Przed weselem kuzynki, ja sobie chodziłam spokojnie z papilotami, a ciotki i reszta kuzynek galopowały do fryzjera. Były wymyślne koki, coś co moim zdaniem wyglądało jak huba, był też hełm oraz standardowy przyliz i bulwa z tyłu głowy ![]() Na studniówce miałam koka, a co! I makijaż zrobiony i od tamtej pory nigdy nie pójdę na makijaż gdzieś, bo zwyczajnie to samo sobie umiem zrobić. Tak samo z paznokciami, trzy razy wybrałam się na manicure i no ten... Tylko raz byłam zadowolona, ale wtedy sama jeszcze tematu do końca nie ogarniałam. Teraz to samo mogę sobie w domu zrobić nawet lepiej.
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi szkoda na odrosty iść a ty mówisz alee alee po znajomości powiedziała mi dziewczyna że 15 zeta weźmie to w końcu wyrównam kolor, bo ostatnio mam mega pecha i nie chcą mi się rozjaśnić włosy tak jak chcę
|
|
|
#1735 |
|
Konto usunięte
|
No według mnie zrobić naprawdę dobrego koka - który nie wygląda jak wiejska studniówka 2002 z brokatem, to sztuka
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- przyklejane dżety na włosach to hicior |
|
|
|
#1736 | ||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Ja jestem skąpa jeżeli chodzi o fryzjera i chodzę zazwyczaj raz lub dwa razy w roku jak już naprawdę muszę podciąć Jakbym była bogata to bym chodziła, bo włosy po fryzjerze są takie fajniusie do miziania ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() Najgorsze są fryzury ślubne z wąsami, nie wiem czy wiecie o co chodzi Zaraz poszukam zdjęć, takie koki ze sterczącymi z nich cienkimi pasmami
|
||
|
|
|
#1737 |
|
damn good coffee
|
O ile mogę zrozumieć te wszystkie koki i inne misterne upięcia na wesele, studniówkę (chociaż 99% mi się nie podoba, ten tapir
), ale te wszystkie malutkie dziewczynki - pierwszo-komunistki, które są przytłoczone fryzurą, nie wiem co siedzi w głowach ich mamuś - tego już nie rozumiem.
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojej studniówce był brokat na włosach, twarzy, ramionach, sukience- garniturze partnera, na stołach, w toalecie w samochodzie i wszędzie gdzie tylko laski polały
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Konto usunięte
|
Hah, pamiętam studniówkę brata
brokat z kobiet lał się jak wóda z piersiówki.
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Prędzej dziwi mnie jak kobieta idzie w wysokich szpilkach i widać ewidentnie, że jej głównym celem jest utrzymanie równowagi