|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 6,25% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
0 | 0% |
| Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
|
1 | 2,08% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
19 | 39,58% |
| Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
|
7 | 14,58% |
| Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
|
1 | 2,08% |
| Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
|
7 | 14,58% |
| Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
|
10 | 20,83% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Ja też teraz tak chce, ale nie będzie tak pięknie, bo mam 8kg więcej, a jeszcze 5 tygodni
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
jedzie do mnie M. żeby iść ze mną do gin
niby mam niedaleko ale boję się iść sama
|
#1714 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Chyba sobie zamowie, bo mnie lekko.cisna...
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Edi przysnal... Wstać zrobić obiad i popracować czy polezec a nawet się przespać?
chyba len zwycięży... Obiad machne jak wstaniemy, a popracuje wieczorem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dodzwoniłam się do szpitala i szczepią euvaxem
także w środę podejdę do Grażynki żeby mi receptę na energix wypisała
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mój Dawid wykonał kilka tel (mimo, że w pracy ma totalny zakaz rozmawiania przez tel) i dostał właśnie takiego sms: "Poza łazienką mieszkanie jest gotowe do przekazania. Łazienka jest robiona. Dzisiaj zabudowują wannę i robią półkę, jutro zaczynają płytkować." Jeju może się uda... Teraz tylko czekać na środę i trzymać najmocniej na świecie kciuki żeby udało się wynegocjować wycenę, bo nie mamy dodatkowych 20 tys. jakie sobie krzyknęli... 10 damy, bo zostały dodatkowe rzeczy zrobione ale nie 20!!! Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki, bo one działają bardzo!!!!
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj serwuję na obiad cukinię faszerowaną
Właśnie skończyłam nadzienie i chwile odsapnę wcinając nektarynkę z bananem![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
widać po opisie że weekend udany![]() maharet, ladan pisałyśmy chyba z veą ostatnio o naszej niezgrabności przy jedzeniu tak jak wspominałam ja jem w fartuszku![]() Cytat:
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko trzymam
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Bez kitu, probuje zasnąć, ale jak leze to mam bezdech, normalnie boli
niechże mi dziecko zejdzie z przepony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju ale mnie brzuch napierdziela ![]() ![]()
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
ej nie było mnie ze 2 godz chyba tylko a wy tyle naczyniły
obiad gotowy, relaksuję się przed szkołą, rzyż mnie trochę boli... Makrela ![]() Ladan brak słów... to wszystko to pikuś, bo ewidentnie widać, że twoja mama ma jakieś żale z przeszłości i chyba nie dociera, że będzie babcią, ale jak na Boga można powiedzieć własnemu dziecku, że zmarnawało matce karierę czy co tam... ![]() I widzę, że jeszcze robole ją w oczy kłują... każdy musi być prawnikiem, lekarzem i inżynierem? (zaznaczam że wg mnie D. w ogóle nie zakrawa o kogoś, kogo ma na myśli twoja matka) Kiedyś tutaj też któraś pisała (nie pamiętam kto), że robole jej remontowali coś tam w domu ![]() A ja z tż jesteśmy robolami z wyboru i przynajmniej wiem że mojemu dziecku niczego nie braknie. Oboje mamy wyższe wykształcenie i doświadczenie jakieśtam w zawodzie, ale co z tego że będę dumną panią nauczyciel z głodową pensją? Już wolę myć kible a przynajmniej mnie stać na to, żeby mieć dziecko. Tż jest tym wspomnianym robolem z budowy ale przynajmniej wie za co robi i dla kogo. A czasami odnoszę wrażenie, że dla niektórych np sprzedawanie w sklepie to jakaś ujma na honorze... ![]() każdy ma swoje priorytety, praca nie zając.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle odniosłam wrażenie, że ta kobita ze szpitala była mega zdziwiona dlaczego chcę inną szczepionkę
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak jest u Ladan, ale z reguły są to umowy ustne, a potem panowie budowlańcy mówią np., że nie wiedzieli, że taki krzywy sufit, że to im zajęło 2 razy tyle czasu, itp. My też mieliśmy przeboje ciągłe przy remoncie i zapłaciliśmy więcej niż było planowane
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
umowa...
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
no to trochę lipa.... my z małżem wszystko lubimy/musimy mieć na papierze a nie później niespodzianka, trzymam kciuki bo różnica jest ogromna
pożarłam zupcię- Miki się cieszy
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę dużo by opowiadać... niestety wszystko dzisiaj rozbija się o kasę.
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My nawet jak zawieramy umowę ustną to zawsze mówimy cenę +/- 15%. Właśnie dlatego że wiele rzeczy wychodzi w trakcie i to niestety też trzeba zrozumieć. Np hitem zeszłego miesiąca było to, że chłopaki pojechali robić łazienkę, zerwali płytki z podłogi a pod nimi były kolejne płytki dlatego rozumiem ich, że wiele rzeczy wychodzi w trakcie ale 20 tyś... niech się pukną w głowę.
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym niektóre rzeczy były spisane, ale niektóre doszły w trakcie remontu itp...
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jak Nena pisze- masz tam jakiś % margines błędu ej! kafelki na kafelkach?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-19 o 14:06 |
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
zimniej u nas 31 st naszczęście chmury
mnie już doprowadziła, po prostu słuchać się nie da mi też nic nie leci z cycków, ani kropli, mam nadzieje ze to nie wyznacznik ![]() Cytat:
no ta miała lewą serię, ale czy wiemy, że tamta jest lepsza? ja caly czas niewiem co robić, chyba zostanę przy standardzie ![]() Cytat:
wogóle powinni w trakcie roboty informować, że jest sytuacja która może spowodowac wzrost ceny, ale ludzie nie dwukrtonieco do mamy to brak słów, ale jak sobie przypominam akcje z weselem i D wcześniej to dam Ci jedną radę - > kieruj się swoim mózgiem i ani jednej ani drugiej stronie się niedaj... NAJWAŻNIEJSZA JESTEŚ TY I JULKA
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-08-19 o 14:15 |
||
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
A co do szczepionki, to ja też w sumie nie wiem, co zrobić
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
ej... w tym kraju mnie już nic nie zdziwi, tutaj w ogóle się wszystko trzyma na silikonie, bardzo też lubią akryl
no ale te płytki to autentyk![]() Cytat:
wyskoczyć to mu np może jeśli te płytki co kupiłaś byłyby najniższej jakości, jakieś ściepy z końcówki serii to wtedy może mieć więcej roboty, żeby to prosto wyszło, ale to kwestie kilku godzin pracy. Dlatego mówię, jak od razu poda się ten % to ludzie nie są zaskoczeni. A poza tym dla mnie np ważniejsze by było żebyś mnie jeszcze komuś poleciła bo ci się podobało. Typ wziął 6 tysi ekstra ale pewnie go nikomu nie polecisz ![]() i przede wszystkim, umowa, zawsze! Jak nie chcą podpisać to szukać innej ekipy bo coś knują.
09 października 2013 18:45 Ninka Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2013-08-19 o 14:25 Powód: . |
|
|
|
|
#1739 | ||||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Nie wiem jaka Twoja mama była w młodości, ale nie wierze w to żebyś dała z siebie zrobić kurę domową. Sądząc po tym co piszesz, to postawisz świat do góry nogami żeby pogodzić opiekę nad małą z pracą. Sorki, ale ktoś kto tak ciężko pracuje najpierw na swoje wykształcenie, a potem na karierę nie odpuści od tak. Po prostu w to nie wierzę. Sama pisałaś, że od najmłodszych lat byłaś zdana na siebie. Czy Twoja mama tak samo jak Ty jako dziecko wyprowadziła się z domu? Kochanie, nawet jeśli jakimś cudem cały świat wypiął by się na Ciebie, to wiem, że i tak dasz sobie radę. Będzie ciężko, na pewno, ale wiem, że nie odpuścisz. I wierz mi, że na prawdę jesteś bardzo dojrzałą osobą jak na swój wiek. A to w małym stopniu zasługa wychowania, raczej kwestia tego, że tyle przeszłaś żeby być w tym miejscu, w którym jesteś. Jak mam być szczera, to mnie aż wstyd, bo jestem starą rozedrganą i spanikowaną babą, gówno o życiu wiem, a nie raz Ty mnie radziłaś i pocieszałaś. Nie raz miałaś więcej rozumu w głowie niż ja, z resztą na co dzień też masz. Teraz po prostu są emocje, hormony, więc nic dziwnego, że się w tym gubisz. Mnie całe życie trzymali pod kloszem. Ani nawet na żadne kolonie czy obozy nie wyjeżdzałam, bo matka twierdziła, że sobie nie poradzę. No jasne, ale jak miałam sobie poradzić jak nigdy nie dano mi szansy żeby się tego nauczyć! Dopiero jak miałam 22 to na siłę i wbrew woli matki wyprowadziłam się z domu. Tez pamiętam wtedy jak moja ciocia mi też takie złote myśli przedstawiała, że ja sobie nie poradzę, że ja zginę w wielki mieście. Owszem, bałam się, bo dla mnie poruszanie się tramwajem po obcym mieście to na początku był kosmos jak ja dosłownie NIGDZIE sama nie wyjeżdzałam. Ale rzygać mi się chciało na te słowa ciotki, bo jak ja miałam się nauczyć funkcjonować sama skoro nigdy nie pozwalano mi na to, bo wiecznie było mówione, że ja sobie nie poradzę. Ale i tak dość mocno byłam od rodziców uzależniona, chociażby finansowo. Potem, jak poszłam do pracy, to dalej słuchałam (i słucham też), że sobie nie poradzę. I pomimo tego, że od lat nie wzięłam od niej ani grosza (pomijając kwestie mieszkania, ale gdyby nie dała, to po prostu byśmy nie kupili i też jakoś sobie poradzili), nigdy nie poprosiłam o najmniejszą pomoc, to wciąż słyszę, że ja to nic nie potrafię, nie nadaję się do niczego i nie radzę sobą. A... i też standard, że wszyscy mną manipulują - ojciec, Marek, teściowie. Wszyscy tylko nie ona A i tak wiem, że gdybym wtedy się nie zbuntowała, to teraz siedziałabym w domu, na dupie z matką-wariatką. Nie jest ze mną dobrze, dalej jestem sierotą, panikuję co chwile, łatwo mną zmanipulować (zwłaszcza przez matkę), ale i tak lepiej niż mogłoby być gdybym tam została.Także nie daj sobie wmówić - komukolwiem, że nie dasz sobie rady. Na prawdę podziwiam i zazdroszę Ci tyle samozaparcia. A ktoś, kto ma tyle siły zwyczajnie nie odpuszcza "od tak". A teraz pora wziąć głęboki oddech i przestać słuchać wszystkich dobrych rad. Bo przypomnij sobie, przez te wszystkie lata ktoś podejmował za siebie decyzje? Ktoś radził Ci czy kierował Tobą, że zaszłaś tak wysoko? Wątpię. No, także w tym wyglądzie aniołka jest twarda baba, która wie co robi. A teraz, to po prostu chwilowo masz w sobie hormonalnego tajfuna, ale spokojnie, już niedługo ucieknie ![]() Sorki za długość tego, ale zwyczajnie nie mogę czytać jak Ci ktoś kaszankę z mózgu robi. Komu jak komu, ale Tobie! Cytat:
![]() ale na pewno zdarzyło mi się, ze czułam takie ukłucia w szyję, jakby mi ktoś tam szpileczkę wbijał. myślałam, że to może główka malego, ale no nie jestem taka przykonana. Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio doprowadziłam do tego, że gościowi (pisałam już o tym, że nie dostałam ani towaru, ani zwrotu) Allegro zablokowało konto Pieniądze są śmieszne, że wstyd mówić, ale nie odpuszczę. Z resztą oboje z małżem jesteśmy strasznie zasadniczy i co chyba rzadko się zdarza myślimy społecznie. Przecież on w ciula robi mnustwo ludzi, można się tak nieźle obłowić. Zwłaszcza, że koleś ma jeszcze jedno konto ( sumie miał 3, wyszukałam w google -jedno juz było zablokowane i dwa aktywne), na którym sprzedaje czym ponoć all już się zajmuje, bo to też im zgłosiłam, że może i tam też szaleje. Mąż jeszcze ma to zgłosić na Policję tylko wiecznie nie ma kiedy, w pt miał iść, to mieliśmy gości, dziś ta wizyta u gin. Myślę, że jest ok, pewnie po raz kolejny zrobiłam fałszwy alarm. Ale pójdę, raz, niech sprawdzi, a dwa wezmę od niego te skierowania na dodatkowe badania do porodu, to jak będę w tyg jechała na te zlecone od mojej, to za jednym razem wezmą więcej krwi. A tak musiałabym kłuć się znów w przyszłym tyg.Już zaczynam marzyc o tym żeby mi ten pessar zdjęli, bo w życiu nie widziałam tak dziwacznych uplawów jak teraz i jak tak dalej pójdzie to z nerwów wykituje. Bo a to myślę, że wody, a to, że czop... A na zakończenie coś zabawnego po czym sama, nieoficjalnie mianuję się królową budyniu ![]() Wczoraj poszłam pod prysznic i mój system jest taki, że najpierw myje głowę, potem nakladam odżywkę i w tym czasie co odżywka działa, myję calą resztę. No i tym razem tak samo, umyłam głowę, mechanicznie nałożyłam na dłonie odżywkę i jakoś coś w mi się w głowie poprzestawiało (bo zaraz po nałożeniu odżywkę myję pipi żelem), że sru... wcieram te odżywke na dole ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- zapomniałabym.... Makrela - oby parcie lekkim Ci było ![]() Kropla - piszesz tak, że chce się rodzić gratulacje
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-19 o 14:25 |
||||
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

niby mam niedaleko ale boję się iść sama

chyba len zwycięży... Obiad machne jak wstaniemy, a popracuje wieczorem 

w srode miał mieć...
, co mnie niesamowicie cieszyło
widać po opisie że weekend udany

wogóle powinni w trakcie roboty informować, że jest sytuacja która może spowodowac wzrost ceny, ale ludzie nie dwukrtonie
A i tak wiem, że gdybym wtedy się nie zbuntowała, to teraz siedziałabym w domu, na dupie z matką-wariatką. Nie jest ze mną dobrze, dalej jestem sierotą, panikuję co chwile, łatwo mną zmanipulować (zwłaszcza przez matkę), ale i tak lepiej niż mogłoby być gdybym tam została.