Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 11:17   #1531
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Ladan przykro mi kochana nawet jeśli Twoja mama miała inne plany, to nie powinna Ci pisać takich rzeczy... jak Ty się masz teraz czuć?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:19   #1532
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja już po ktg, pojechałam zaraz po śniadaniu i szklance soku, młoda ciągle brykała a potem jeszcze na chwile w pracy byłam. Mama mi już truje, żebym nie jeździła sama autem, ale ja jakoś nie dostrzegam żadnego ryzyka z tym związanego

Motyl, super że malutka przybrała

aaa, zaspokoiłam swoją ostatnią ciążową zachciankę - milke z oreo
czyli gra i buczy?

jakiś porodzik się szykuje czy cisza na razie?
Stary 2013-08-19, 11:19   #1533
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Aga za wózio , jak przyjdzie do Ciebie to daj znać jak na żywo się prezentuje !
No właśnie teraz się boję tego, co to przyjdzie Ale bądźmy dobrej myśli

Ladan kurde, ale Ci dokładają zmartwień pod koniec ciąży Wyłącz może faktycznie ten telefon i olej ich...

Motylku gratuluję wagi i udanej wizyty

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:19   #1534
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
nie dość, że teściowie chcą nam pomóc i oferują, że jeśli nie zdążymy to możemy iśc na chwilę do nich to źle... moja matka jest przewrażliwiona, bo przez to, że się urodziła jak to twierdzi zaprzepaściła swoje życie, zmarnowała szanse, zaufała ojcu, który roztrwonił kasę i całe życie słyszę, że była bogata, mogła jeździć po świecie ale była zaślepiona jak mnie urodziła i zmarnowała swoje życie... jezu ale mi smutno... i teraz mówi, że ona nie chce żebym popełniła takie błędy jak ona... ale przecież ja już nie mogę wysiedzieć w domu, chcę wracać do pracy więc o co jej chodzi?!?!??!!
zawsze mozesz jej powiedziec ze taka glupia (jak ona ) to nie ejstes foch bedzie że hoho!!!

facetom sie nie ufa. ufa sie sobie,. jej problem. a teraz niech zajmie sie czyms konstruktywnym i przestanie gadac jak to NAJUKOCHANSZA corka zycie jej zmarnowala. co to za teksty wogole?! jesli tak zmarnowalas to powiedz jej ze nie chcesz juz bardziej niz mozesz wiec urywasz kontakt

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:20   #1535
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
"nim sie urodziłas ja tez mialam nawet jeszcze w szpitalu kilka koncepcji roznych interesów, potem jak sie urodziłas, tak bylam szczesliwa ze o tym zapomniałam, nawet jak chcialam w lutym juz cos robic i opiekunke wynajac albo babcie prosiłam, zeby sie toba zajela jak bede musiala na kilka dni wyjechac, to ojciec powiedział babce ze on wszystko ogarnie lepiej zeby dziecko było z matka i babka go poparła, a to był moj najwiekszy blad, bo ptoem stało sie jak sie stało
10:13:11
i dzis wiem ze ty o wiele byłabys szczseliwa gdbym wtedy pomyślała glowa i nie innymi czesciami ciała
10:13:20
bo miłosc
10:13:34
nie rob tego samego błedu dziecko"
ehhh placze i zale nad tym ze byla szczesliwa i dzieki temu podejmowala decyzje

bie umie oddzielic tego ze to byly wtedy najlepsze decyzje jakie mogla podjac tylko teraz rozkminy, "a moglobyc tak pieknie "
ale w takich chwilach ja zawsze wracam do efektu motyla
nikt jej nie zagwarantuje tego ze jakby wtedy podjela inna decyzje to teraz byloby lepiej!!!
dlatego ladan podejmuj wlasne decyzje takie jakie sa dla ciebie najlepsze w tej chwili
nawet jak bedziesz chciala jakims trafem pozniej jednak wrocic do pracy to bedzie to twoja wola i twoj wybor
i nie daj sie nikomu i niczemu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:20   #1536
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzięki dziewcczyny, to bardzo dla mnie ważne co piszecie...
jest mi tak smutno, że nawet nie umiem tego opisać...
mam wrażenie, że naprawdę wiele w moim życiu jest tak jak nie powinno...
chciałabym wsparcia, chciałabym po prostu mieć mieszkanie, chciałabym układać ciuszki w szafie, chciałabym mieć spokój, chciałabym nie mieć tych bóli brzucha, chciałabym po prostu spokojnie urodzić...
Stary 2013-08-19, 11:20   #1537
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja bym takiej nie przegotowanej w ogóle nie dawała
Do podgrzewacza zamierzam dawać chłodną przegotowaną jak coś
No ale mineralka jest przecież przeznaczona do bezpośredniego picia, to nie jest kranówa.A co do chłodnej przegotowanej to ja bym nigdy nie wiedziała ile ona może stać.Poza tym wyprodukowanie wrzątku, a potem podgrzewanie to też jest koszt, nie iem czy mineralka tak droższa.
W PL używałam Żywca, a w DE to w sumie większosć wód to delikatne żródlane.

Niektóre matki są takie sprytne, że mają wrzątek do tego mineralke i niby odpowiednia temp jest.Ja bym jednak bez podgrzewacza nie dała rady

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-08-19 o 11:21
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:20   #1538
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
i cały czas mi mówi, że mnie wszyscy omamia i zaprzepaszczę swoje życie i nie wrócę do pracy...

a niejednokrotnie jej mówiłam, że mnie to stresuje, czuje się fatalnie a ona mi wczoraj napisała, że ciąża to nie wymówka, bo nie rośnie mi na mózgu i nie zwalnia mnie od myślenia...

aha i wczoraj mi napisała: musi ktoś ci to w koncu powiedzieć: nie ma szans żebyście zdążyli z mieszkaniem. nie dacie rady.

no jej widocznie siadla skoro tak zycie zburzyła

Stary 2013-08-19, 11:22   #1539
rusałka_1
Zakorzenienie

ladan z tego co piszesz ona przelewa na
ciebie swoje frustracje z młodości. Żałuje czegoś i chce żebyś zrobiła tak jak jej się podoba. Kochana napisz jej krótko co i jak i naparwde skończ rozmowę bo tylko się stresujesz

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:23   #1540
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
muszę wam to przecytować: "i spojrz prawdzie w oczy, dawid nie jest osoba ktora chce cos w zyciu zdobywac roziwjac sie, mozesz to w nim obudzic bo jest inteligentny, ale on ma dusze robola na dzien dzisiejszy i jemu wystarczy chodzic do " roboty" , oszczdzanie na najdorbniejszych sprawach bo tak trzeba, mysli bardzije jak oszczedzic a nie co wymyslic zeby dobrze zarobić, taka mentalnosc, ktorej jezeli nie zmienisz to bedziesz clae zycie nieszczesliwa
10:08:58
dlatego musisz dziecko stanowczo przyilnowa swojej kariery"
z tego co orientuje sie to "robole" i ludzie zaradni dobrze sobie zyja. lepiej maja sie tylko rpzedsiebiorczy i jeszcze w dodatku majacy farta (bo plajtnac kazdy przedsiebiorca moze). wiec nie wiem o co cho!

Stary 2013-08-19, 11:24   #1541
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a co innego dzieci pija?
kurde ja jakas zacofana jestem
te co znam to.pija tylko wode
a raz na jakis czas (czyt. milion lat) bobofruta czy cos
jezuuu ja nic nie wiem o dzieciach
boje sie siebie w roli matki

Noworodek jak jest na mm to tylko wodę i herbatki z kopru, rumianku.A soczki to tak od 4-go miesiaca najwcześniej.
Jak kp to ponoć nie trzeba dopajać
Stary 2013-08-19, 11:24   #1542
matallewar
Zakorzenienie

Tż mi napisał, że wczoraj jego przyjacielowi w Rze urodził się synek A termin na 2.09 mieli
Ale fajnie, jak uda nam się już z Elenką do Rze pojechać, to koniecznie musimy się z nimi spotkać, jedyna para z naszych znajomych, która będzie mieć dziecko podobnie jak my

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:25   #1543
butterfly20
Zakorzenienie

Ladanku bardzo mi przykro i bardzo mi Ciebie szkoda,że tyle problemów na raz. Napisz to mamie,że chcesz mieć spokój i skończ póki co dyskusje z nią. Po co masz bardziej cierpieć?

Ile Twoja mama miała lat jak Cię urodziła?

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ale mineralka jest przecież przeznaczona do bezpośredniego picia, to nie jest kranówa.A co do chłodnej przegotowanej to ja bym nigdy nie wiedziała ile ona może stać.Poza tym wyprodukowanie wrzątku, a potem podgrzewanie to też jest koszt, nie iem czy mineralka tak droższa.

Niektóre matki są takie sprytne, że mają wrzątek do tego mineralke i niby odpowiednia temp jest.Ja bym jednak bez podgrzewacza nie dała rady
Czyli się nie pomyliłam,że Żywiec będzie ok.

Miało być od dzisiaj zimniej, a ja tu kwitnę w tych temperaturach

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:27   #1544
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
ale to z kopru jak ma.kolki, nie?
bo takto chyba sie nie daje nic poza cycem
aaaa jest jakas ksiazka gdzie to wszystko jest napisane.?
mam jeszcze ze 4tygodnie zeby tego sie dowiedziec
a czym wiecej czytam to mam wrazenie ze coraz mniej wiem

No jak cyc to mama chyba pije herbatkę z kopru

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
na sr mowili zeby nawet w lato nie dopajactylko czesciej cyca podawac bo to co najpierw leci z cyca to picie , a dopiero pozniej sie syte mleko pojawia

a te herbatki to takie granulowane dla dzieci co sa slodzone? czy jakie sie daje?
ale w sumie teraz jak.urodzimy to nie ma sensu nie?

Lepiej nie granulowane.Tylko normalne przeznaczone dla dzieci
Stary 2013-08-19, 11:27   #1545
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewcczyny, to bardzo dla mnie ważne co piszecie...
jest mi tak smutno, że nawet nie umiem tego opisać...
mam wrażenie, że naprawdę wiele w moim życiu jest tak jak nie powinno...
chciałabym wsparcia, chciałabym po prostu mieć mieszkanie, chciałabym układać ciuszki w szafie, chciałabym mieć spokój, chciałabym nie mieć tych bóli brzucha, chciałabym po prostu spokojnie urodzić...
... a ja wygrac w totka, pojechac na wycieczke dookola swiata...

ale wybralam jak wybralam, los sie do mnie z totkiem nie usmiecha wiec nie bede narzekac ze moglo byc piekniej jak nie jest. bo po co. zakasac rekawy i akcpetowac dzien dzisiejszy. masz plany, masz wsparcie meza, a nawet tesciow. mieszkanie zaraz bedziesz miec, bolo brzucha tez nie ogarniesz wszystko, wrocisz do pracy i jeszcze bedziesz z siebie mega dumna!!!

Stary 2013-08-19, 11:28   #1546
Brydzia_
Zakorzenienie

Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Ladan az nie wiem co napisac. Powiem tylko tyle ze jakbys sie czula gdyby mama tz dawala mu takie 'zlote' rady wzgledem ciebie juz nie wspominajac o tym jakie twoja ma o nim zdanie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:29   #1547
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

ja do mm dawalam przegotowana kranowke (max dobe stala, rpzelewalam do duzej butelki codziennie). a proporcji na idealne mleko z cieplej i ziemnej wody szybko sie nauczysz z mineralkami wybieramy dla dzieci NISKOSODOWE by nerek nie obciazac

Stary 2013-08-19, 11:30   #1548
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ladan z tego co piszesz ona przelewa na
ciebie swoje frustracje z młodości. Żałuje czegoś i chce żebyś zrobiła tak jak jej się podoba. Kochana napisz jej krótko co i jak i naparwde skończ rozmowę bo tylko się stresujesz
dokładnie tak jest.
myśli, że zrobię dokładnie tak jak ona.
a Dawid naprawdę nie blokuje mi powrotu do pracy, wręcz przeciwnie cały czas mówi jak to z córeczką będzie chodzić na moje spektakle... nawet nie wiecie jak on i jego rodzice są dumni ze mnie, chodzą i się puszą, opowiadają wszystkim o mojej pracy itp... jego mama cały czas mówi, że muszę inwestować w siebie, bo kiedyś ona nie miała tego wyboru i wie jak to ciężko siedzieć w domu (ona dopiero kilka lat temu poszła do pracy)...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ladanku bardzo mi przykro i bardzo mi Ciebie szkoda,że tyle problemów na raz. Napisz to mamie,że chcesz mieć spokój i skończ póki co dyskusje z nią. Po co masz bardziej cierpieć?

Ile Twoja mama miała lat jak Cię urodziła?(
27
Stary 2013-08-19, 11:31   #1549
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

zjadłam na śniadanie kaszkę dla dzieci (Ladan !!!! ) i maluch mój chce wyskoczyć przez pępek.
Mój też tak reaguje na kaszki
Stary 2013-08-19, 11:34   #1550
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
muszę wam to przecytować: "i spojrz prawdzie w oczy, dawid nie jest osoba ktora chce cos w zyciu zdobywac roziwjac sie, mozesz to w nim obudzic bo jest inteligentny, ale on ma dusze robola na dzien dzisiejszy i jemu wystarczy chodzic do " roboty" , oszczdzanie na najdorbniejszych sprawach bo tak trzeba, mysli bardzije jak oszczedzic a nie co wymyslic zeby dobrze zarobić, taka mentalnosc, ktorej jezeli nie zmienisz to bedziesz clae zycie nieszczesliwa
10:08:58
dlatego musisz dziecko stanowczo przyilnowa swojej kariery"
Wybacz, ale wygląda na to, że ona swoje frustracje i niespełnione ambicje przelewa na ciebie i że jej się tragedia przydarzyła, bo dziecko urodziła A ty przecież jesteś zupełnie inną osobą, mimo młodego wieku zdobyłaś zawód i pracę, robisz ciekawą karierę w bardzo nietypowym zawodzie, teraz będzie Julka, masz partnera - ojca dziecka, z którym chcesz być, będziecie mieć swoje mieszkanie. Jakoś nie widzę, gdzie tu tragedia... Bardzo przykre, bo to własna matka, ale ja bym po prostu przestała z nią rozmawiać, żeby się nie denerwować

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:35   #1551
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak jest.
myśli, że zrobię dokładnie tak jak ona.
a Dawid naprawdę nie blokuje mi powrotu do pracy, wręcz przeciwnie cały czas mówi jak to z córeczką będzie chodzić na moje spektakle... nawet nie wiecie jak on i jego rodzice są dumni ze mnie, chodzą i się puszą, opowiadają wszystkim o mojej pracy itp... jego mama cały czas mówi, że muszę inwestować w siebie, bo kiedyś ona nie miała tego wyboru i wie jak to ciężko siedzieć w domu (ona dopiero kilka lat temu poszła do pracy)...

27
No to miała wystarczająco dużo czasu,żeby ogarnąć swoje życie.Zrzucanie winy,że coś się na udało na pojawienie się dziecka chyba nie powinno mieć miejsca...

Moja mama miała 20 lat jak wyszła za tatę, 6 miesięcy później pojawił się mój brat Oboje studiowali, pracowali. A jak ja się urodziłam (miała 27 lat) to mieli mieszkanko, oboje mieli pracę (mama jako informatyk). Jak się chce to można wszystko...

Stary 2013-08-19, 11:35   #1552
83monia
Zakorzenienie

czy ja jutro zaczynam 9 miesiac???????

chyba sie stresuje powoli, artura urodzilam w 36t4d ciazy... wychodziloby ze za 10 dni moge urodzic tak samo... wtedy pamietam nie zdazylam ani wszystkich badan zrobic, lezac juz w szpitalu po porodzie smiealam sie ze moge do gina nie zdazyc na kolejna wizyte bo mailam umowiona

Stary 2013-08-19, 11:36   #1553
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
No właśnie teraz się boję tego, co to przyjdzie
wózek?

Cytat:
chciałabym układać ciuszki w szafie, chciałabym mieć spokój, chciałabym nie mieć tych bóli brzucha, chciałabym po prostu spokojnie urodzić...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja do mm dawalam przegotowana kranowke (max dobe stala, rpzelewalam do duzej butelki codziennie). a proporcji na idealne mleko z cieplej i ziemnej wody szybko sie nauczysz z mineralkami wybieramy dla dzieci NISKOSODOWE by nerek nie obciazac
nie wiedziałąm, dzięki

Cytat:
bardzo miłe z Ich strony
Stary 2013-08-19, 11:38   #1554
ladanseuse14
Zakorzenienie

ona mi ciągle teraz zmawia, że ja właśnie popełniam jej błędy tylko tego nie widzę
Stary 2013-08-19, 11:39   #1555
butterfly20
Zakorzenienie

Ja bym też chodziła dumna jak paw gdyby ktoś z mojej bliskiej rodziny wykonywał taki zawód,co Ladan

Stary 2013-08-19, 11:39   #1556
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czy ja jutro zaczynam 9 miesiac???????

chyba sie stresuje powoli, artura urodzilam w 36t4d ciazy... wychodziloby ze za 10 dni moge urodzic tak samo... wtedy pamietam nie zdazylam ani wszystkich badan zrobic, lezac juz w szpitalu po porodzie smiealam sie ze moge do gina nie zdazyc na kolejna wizyte bo mailam umowiona
No zaczynasz A ja zaraz za tobą Chyba dzisiaj zamówię jakieś koszule do szpitala, bo nie mam nic przyzwoitego, a lepiej już te składniki do torby gdzieś mieć pod ręką

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-08-19 o 11:41
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:42   #1557
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ona mi ciągle teraz zmawia, że ja właśnie popełniam jej błędy tylko tego nie widzę
Jesteś i będziesz świetna w swoim zawodzie, poświęciłaś na to prawie całe życie i moim zdaniem-to właśnie jest sukces. Kochasz to i na pewno tego nie zmarnujesz.
Ba! Masz nawet jeszcze więcej-masz D. i będziesz mieć Julkę. Czego więcej można chcieć?

Także moim zdaniem nie- nie powtarzasz jej błędów.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No zaczynasz A ja zaraz za tobą Chyba dzisiaj zamówię jakieś koszule do szpitala, bo nie mam nic przyzwoitego, a lepiej już te składniki do torby gdzieś mieć pod ręką
Zamów, zamów.
Całe szczęście,że ja kupiłam wcześniej bo nie miałbym w czym tu łazić w te upały...

Stary 2013-08-19, 11:43   #1558
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
to powiedz, że Ty jesteś szczęśliwa, że będziecie mieli dziecko

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja bym też chodziła dumna jak paw gdyby ktoś z mojej bliskiej rodziny wykonywał taki zawód,co Ladan
ja też
Stary 2013-08-19, 11:43   #1559
83monia
Zakorzenienie

wlasnie sie kapnelam ze moze warto do torby wziac jakies ciuchy na wyjście ze szpitala bo te co w nich rpzyjde mam zamiar od razu wreczyc mezowi - niech mi je zawiezie do domu - bo rozmiar bede miala jednak troche mniejszy niz w 9 meisiacu ciazy

Stary 2013-08-19, 11:44   #1560
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
o ja zla i niedobra
karam sie
wypilam.od 7 rano litr wody i dalej chcialo mi sie.pic i nie moglam wytrzymac jakiegos chorego pragnienia
poszlam do sklepu kupilam.pepsi max bez cukru w puszce z.lodowki

i fuuuuujjj jakie to.paskudztwo
wylalam 3/4
ale fakt faktem.pragnienie zaspokojone

.
Daj spokój.Nie wyrzucaj sobie coli raz na ruskie święto.Ja też sie nie mogę napić wodą niegazowaną.A tabletkę czymś bez gazu nie popiję bo mi w gardle staje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości