|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
PAPUGA
![]() Chyba nieśmiało witam się w skoku... co prawda zaczęliśmy 4 tydzień ale jak wziąć pod uwagę tydzień przenoszenia to... ta daam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
papuga duzo sily Ci zycze!
![]() ja nie dosc, ze angina to zakatarzona na maxa - oby nie przeszlo na Julie ![]() ![]() a i w niedziele pon mam studia w Wawie, ja sie zaplacze za nia ![]() ![]() ![]() cos jeszcze mialam pisac no i zapomnialam ![]() ---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ---------- wiem! moje dziecko w przeciagu kilku dni strasznie uroslo, bo jak pisalam, ze odstawiamy 50 tak teraz wiele 56 odstawiamy (zalezy od sklepu i rozmiarowki)... moje dziecko tak nagle skoczylo, wzruszylam sie ![]()
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-11-02 o 03:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() my po drugim karmieniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o kurcze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jakis czas temu tez pozegnalismy 56. Czesc bodziakow wykorzystujemy jeszcze jako bluzeczki, bo rekaw ok. Moja infekcja na szczescie po 2 dniach przeszla. Chodzilam profilajtycznie w maseczce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
agravko tak koszulki są na dziale dla cięzarówek w dwupakach. Nie wiem ile kosztują w PL. U mnie 20 euro.
rusałko mój się poddał o 21, spał ładnie, ale potem o 1 po jedzeniu zrobil sobie godzinną przerwę. teraz leży w leżaczku i ma zaciesz. papużka co za kretyn.... Dzielna dziewczyna z Ciebie. ![]() Dziewczyny jak mam rozkręcić laktacje medelą ??? Bo w jednym cycku mam o wiele mniej niż w drugim ?? Jakieś rady ?? A TŻ mnie wczoraj wkurzył, bo przebiera młodego, ten się drze jakby go szatan opętał bo głodny, a ten sie guzdrze i boi sie mu nogi chwycić bo wierzgał. Potem młody stęknął w łóżeczku, a ten zaraz na ręce i gada. Ja go połozyłam, dałam smoczka i jakoś zasnął.
#1716 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jejciu,strasznie mi przykro, nie jestem z Wami od początku i nie wiem jak było i.jak to się wszystko zaczęło, ale wiem, że albo powinnaś z nim pogadać(co chyba nie przynosi zbytnich rezultatów)albo go kopnąć w tyłek(wiem, że łatwo mi mówić) Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być aż taką świnią? Bo ok rozumiem, że strasznie dużo facetów zawodzi na linii wczesnego ojcostwa-bo w wielu musi to dojrzeć, ale serio byłby aż takim burakiem, żeby zostawić swoją kobietę w połogu, zmęczoną i polazł na panienki? ![]() I jeszcze pralka do kompletu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wracaj do zdrowia. na jeden dzien do tej wawy? ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Już nawet głośno nie powiem że go kocham.. Brak mi słów na tego drania. Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
papuga no nic tylko ubic
brak mi slow totalnie:/ zachowuje sie gorzej niz obca osoba wkrecona w to ze jest ojcem burak ![]() moj tz bardzo chce sie przytulac a ja bie mam za grosz ochoty ani sily czy kiedys to minie? Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- motyl i kropla i ktos jeszcze pisal o baczkach i swicie Maciej ma to samo i mam teorie ze to efekt tego ze go w nocy nie odbijam bo on w minute usypia po jedzebiu wiec odjladam go do kolyski wy odbijacue maluchy? ja juz trzecia noc probuje go odbijac ale mi nie wychodzi Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tassia mam podobnie. Z tym że jeszcze jestem w połogu. Tż ciągle mnie zaczepia i odlicza dni do końca połogu a u mnie chęci i sił brak :/ Moja też tak bączkuje i stęka z rana. Przeważnie kończy się to kupką. Ja rzadko ją odbijam więc wydaje mi się że to nie to. Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-11-02 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Kurcze , ale się zmartwiłam. Jak mi zakładali szwy to lekarka zapewniała, że są nierozpuszczalne. Na wypisie miałam w zaleceniach iść na ściągnięcie. Na miejscu babka powiedziała, że to rozpuszczalne i mi nie ściągnie. Dziś już ponad 2 tygodnie a ja mam takie jakby części tych szwów i supełek - zaczynam się martwić czy one na pewno rozpuszczalne były i co jak nie.. Ile one mogą się rozpuszczać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam dalej szwy. Myślicie, że będę mogła zjeść sernik na zimno ?? galarteka, biszkopt, i serek homo naturalny ??
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
Papuga - bardzo mi przykro, że tak Ci się uklada. Dużo sił Ci życzę
![]() Czaszka, Ty się martwisz, czy przypadkiem Twoje dziecko się nie przejada, a ja z kolei mam wrażenie, że głodzę moje dziecko ![]() Dziś w nocy dopadł mnie kryzys i ryczałam ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, jakich butelek i z jakimi smoczkami używacie? Dziś odciągnęłam trochę mleka i chciałam mu podać z butli (mam avent natural) i za szybko leci z tego smoka, że zalewa małego mlekiem i nie nadąża z łykaniem, no i jest ryk i płacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Mi też te natural nie podeszły przez prędkość lecenia. Używamy więc TT ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Melduje,że staram się Was podczytywać,ale jakoś z czasem ciągle wyrobić się nie mogę... jeszcze do tego praktyki w szkole mnie czekają ;] U nas w porządku. Julia wazy już 4,5 kg. Zmieniliśmy mleko,no i podaje małej gripe water,bo strasznie męczyły ją kolki. Jak dotąd widzę dużą poprawę,więc mam nadzieję,że sytuacja się nie powtórzy. Oprócz tego mam mały kryzys małżeński,ale chyba nie będę się tutaj produkować. Życzę Wam i maluchom duużo zdrowia i samych uśmiechniętych dni ![]()
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
No właśnie w poniedziałek albo wtorek wybierzemy się do pediatry, może doradzi coś konkretnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
joasiek mij Alek wogole bie przybieral tylko utrzymywal wge potm powoli zacAl ruszac z waga
juz sie puckowaty zrobil wiec we wt se dowiem ile przybral w kazdym razie urodzil sie waga 3650, ze szpitala wyvhoszil ze 3400 okolo a po3,5 tyg mial 3790 lepij skonsultowac to z lekarEm ale myslee ze ro ruszy papuga ![]() czarna nie dajcie sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1728 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi polozna mówiła, że można sernik i szarlotkę z tym, że bez proszku do pieczenia, sama robiłaś sernik?dasz przepis? Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć.
Piszecie tu o kryzysach.My mieliśmy z mężem wymianę zdań w nocy, bo według niego za mało mu okazuję uczuć. Owszem-spędzamy razem czas, jeździmy gdzieś, spacerujemy itp. ale on uważa,że w nocy mam się przytulać do niego, a nie do rogala ![]() No a poza tym to ja nie wiem...z przytulankami czekam do środy bo to będzie tydzień brania tabsów... Moja kosmetyczka mówiła mi,żebym przemyślała czy drugie dziecko chcę z pierwszego kwartału, bo bardziej ekonomicznie ubrankowo jest mieć dzieci z tego samego kwartału, wtedy wszystkie ciuchy sezonowe mam dobre rozmiarowo na drugie dziecko.Także wiecie, trzeba to przemyśleć ![]() Agravka ja kupiłam te bluzeczki w H&Mie za 80 zł. Jednak ja zawsze do nich noszę cyckonosz, bo moim zdaniem nie trzymają tak świetnie, a nie chcę,żeby mi biust obwisnął ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To z kolei mój bratanek jest zauroczony Natalką, tak w ogóle to nie spodziewałam się,że kuzynostwo będzie za nią tak przepadać (przykład chociażby że 10letni siostrzeniec wczoraj napisał do męża smsa i pytał jak tam Natalka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Patrzyłam ostatnio na siatkę centylową i ogólnie chłopcy mają być więksi ![]() Cytat:
Twoja to już w ogóle drobniusia była, ile teraz waży? Ja mojej w ogóle nie zakładam jeszcze spodni, tylko legginsy a i tak je ma strasznie szerokie w nóżkach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() No widzisz, Julka Cię zaskoczyła, rośnie dziewczynka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie moja na początku przybierała mniej, a potem ruszyło. Ja mam z TT antykolkową i jest ok. A dajesz mu,jak jest rozbudzony?Bo Tuśka raz mi przysypiała i wtedy faktycznie nie łykała za szybko i leciało bokiem. Cytat:
Brawa za wagę! Dzisiaj Julka kończy miesiąc ![]()
![]() |
#1730 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Ja dostałam pesel Wiki po tygodniu i jednym dniu, ale sie trzeba było troszke wykłócic. Zależało nam na tym, żeby szybko paszport zrobić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
a ja robie szarlotke z proszkiem do pieczenia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1732 |
Zakorzenienie
|
Papuzko wiem ze latwo sie mowi ale jesli faktycznie ma kogos na boku to na Twoim miejscu kopnelabym go w tylek i zalozyla sprawe o alimenty... Wiem ze dla dziecka dobrze jak jest oboje rodzicow ale jesli ma byc taka sytuacja w domu to na pewno sie na nim predzej czy pozniej sie to odbije. A moze akurat TZ zmadrzeje i przejrzy na oczy...
![]() Jestem wniebowzieta... Po prostu sie rozplywam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Pocytowałam ale coś mi się pospuło ![]() ![]() Papuga dużo siły dla Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana jesteś bardzo dzielna i świetnie sobie radzisz, życzę ci dużo siły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy Wasze maluchy polubiły smoczki?? Cytat:
http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/ Cytat:
![]() Mały jak zwykle: noc w miarę ładna, teraz od 7.00 nie śpi, je i płacze na zmianę.
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-11-02 o 10:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() motyl nawiązując do bliskości z mężem, mój tż oświadczył wczoraj, że miłość można okazywać nie tylko przez sex ![]() ![]() ![]() ![]() a z takich nowości to mój brzdąc wyrósł z rozmiaru 56 ![]() ![]() ![]() papuga silna jesteś, naprawdę Cię podziwiam. Nie chce nawet komentować zachowania twojego partnera, bo jest poniżej krytyki. Może powinnaś przeanalizować plusy wspólnej przyszłości? jasne jest że dziecko potrzebuje ojca, ale czy warto aż tak się poświęcać? Bądź dzielna, zbierz jeszcze siły, poproś przyjaciół i rodzinę o pomoc i odpocznij od tego człowieka ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Jo_asiek z waga to nie wiem bo faktycznie brzmi mało ale moze się rozkręci jeszcze. 10 min intensywnego ssania brzmi super. Upewnij się tylko ze przełyka przy tym a nie smokuje na cycu.
Co do ulewania to moja tez. Karmie ja teraz mniej a częściej i trzymam w pionie około 20 min po karmieniu i to zazwyczaj pomaga. Jeśli jej nie potrzyman to od razu łapie czkawkę i często ulewa. A odbić jej się nie chce prawie nigdy nie wiem czemu... Właśnie śpi mi w pionie na klacie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Śmieje się przez sen - ale czad ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas Marcin ulewa jak ewidentnie sie przeje, zamierzam podawac mu herbatke miedzy karmieniami zeby zachowac regularnosc posiłków bo juz zaczyna wariowac ze chce cyca częściej niz co 3 h ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biszkopty na spód. 2 serki homo nat 250 g, 3 galaretki. 2 galarteki rozpuszczamy w 1,5 szkl wody i jedna do jednego, druga do drugiego serka. Wlewamy n biszkopty jeden serek z galarteką i czekamy aż stężeje, na to drugi serek z galaretką. Na wierzch układamy jakieś owoce, u mnie banany i zalewamy trzecią galaretką. rusałko mój ma tak silny odruch ssania, że położna sama mu dała w szpitalu, bo tak to by mi wisiał na cycku 24h/dobe. Ale jak zaśnie to wypluwa sam i trzeba mu go odsuwać, bo się wkurza.
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
misia kocham ten sernik ale zes mi narobila ochoty
zjemy szarlotke to zrobie:p mysle ze nie zaszkodzi biszkopty jem serki tez i galarwtke wiec ok ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
#1740 |
Zakorzenienie
|
ja pocytowałam, ale przyjaciółki przyszły, wyłączyłam kompa i poszło w las
![]() zaraz do teściowej na obiad idziemy, później zostawiamy Mika i na szoping ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.