|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
jakby któraś z Was była zainteresowana jak ja USG 3/4D w Warszawie to dostałam namiar na takie miejsce http://www.prolifemc.pl/content/o_nas , umówiłam się na 31.10
![]()
#1713 |
Moderator
|
Dziewczyny duzo pisalyscie o wozkach ktore Was interesuja, a czy to sa wozki 2w1 czy 3w1? Bo nie wiem ktorymi lepiej sie interesowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja interesuję się 2w1 gondola i spacerówka, fotelik maxi cosi odkupię od znajomej, z adapterami to praktycznie do każdego wózka pasuje
![]() |
#1716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A zdecydowalam sie na tytejsza, niemiecka firme ABC design- maja duzy wybor modeli- pewnie stanie na 4s z pompowanymi kolami. Gondola 79 cm, wiec starczy na troche dluzej. Przytylam 3 kg od poczatku ciazy, ostatnie 2 kg w ciagu 6 tygodni ostatnich i mi moj lekarz powiedzial, ze za szybko ![]() Waga lazienkowa przyszla, wiec teraz sie postaram trzymac w " wytycznych" ;-) Z grypa i wysoka goraczka lepiej do POZ- w ciazy lepiej dmuchac na zimne. Inni powinni siedziec w domu i innych nie zarazac ![]()
![]() |
#1717 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
ja dopiero weszlam, bylam z corka na tancach, a wieczorem jeszcze zebranie w przedzszkolu
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do 2 - na warsztatach bezpieczny maluch, mówili, że mimo że sadzanie dziecka na przednim fotelu jest dopuszczalne to jest dość niebezpieczne - pojawił się argument np. rozbitej szyby przedniej i możliwość pokaleczenia maluszka. Najlepiej podobno, jadąc samemu wieźć dziecko na tylnej kanapie za fotelem pasażera (mieć dziecia po skosie) a jeśli jadą dwie osoby to za fotelem kierowcy (w razie potrzeby pasażer wygodniej może się obrócić i zająć malcem). Co do 3 - ja planuję wysłać na szczepienie mojego tż, co roku coś przywleka do domu. Kiedy najlepiej się zaszczepić? Miałam to samo ![]() ![]() ![]() ![]() Ja 3w1, potrzebuję i gondoli (uważam że prawdziwa gondolka jest dla maluszka zaraz po porodzie konieczna), i spacerówki na później i nosidełka/fotelika.
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tutaj to wyczytałam, bo moja siostra też w ciąży dostawała o wiele więcej i mnie to ciekawiło 2 - Tak sobie myślę, że chyba i tak autem to z tż będę jeździła, bo jak będę sama, to przeciez tż będzie miał auto w pracy ![]() 3 - u mnie w pracy zawsze początek października są szczepienia. Tylko wiele osób po szczepieniu przechodzi dwudniowe przeziębienie z gorączką.
![]() |
#1720 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() za trzy dni połóweczka ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do drugiego - pralka była włączona? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
ależ zazdroszcze ujawnionych dziewczynek! marze o drugiej corci.
co do przewijaka to nie wyobrazam sobie zycia bez niego. mimo, ze Zuzanka ma juz 13mcy nadal korzystamy. bo przewijanie na lozku konczy sie gonieniem po calym domu z pielucha. uczy sie teraz korzystac z ncniczka i kpuki czesto do niego. ale si wola jak juz robi. ech.. mam dola ogromnego... i coraz wieksza ochote zlozyc pozew o rozwod... ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
my mamy 3w1 z tako. adapter do wozka do fotelika mozna dokupic ale musisz pamietac ze fotelik na spacery sie nie nadaje. co najwyzej krotki wypad samochodem do sklepu
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się stało? Aż tak źle? Wygadaj się, może ulzy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bardzo mi przykro słyszeć że ktoś spodziewa się dzidziusia i zastanawia się nad rozstaniem. Musisz mieć teraz silne wsparcie przyjaciół i rodziny bo stan ciąży już mnie rozstroił zupełnie więc nawet nie wyobrażam sobie przejśc go bez wsparcia TŻ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj byłam u koleżanki i jej 9 miesięcznego synka słodziak straszny ![]() Naszykowala mi 3 torby ciuszkówm ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
ja idę do Lewandowskiego (ma bardzo dobre opinie), przyjmuje tam też Kuźlik, którego też chwalą ![]()
![]() |
#1730 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi ![]() To ja chyba za 3w1 zaczne sie rozgladac bo fotelika chyba nie dostane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||||||
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj przyjmowałam 2 koleżanki po kolei - się nażarłam jak prosiak
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I ponoć najbezpieczniejszym miejscem na fotelik jest środkowe miejsce na tylnej kanapie, oczywiście jeśli są 3-punktowe pasy bezpieczeństwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja tak na szybko teraz , co oznacza skrót Pctl.56.43 ?? mam to na tym zdjęciu wydrukowanym z usg i nie wiem co on oznacza ....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zaparcia - śliwki, morele suszone - jesli nie lubisz na "surowo" to kompot z suszu. Do tego owsianka (otręby owsiane) oraz kasza jaglana (jako dodatek do warzyw, mięs, sosow) albo na słodko (zblendowana, zmiksowana z owocami, do tego daktyle pycha)
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmy małżeństwem 3,5 roku, razem od 7 lat, znamy się 10. mnóstwo trudnych chwil za nami, ale zawsze jakoś udawało nam się wszystko rozwiązać. a teraz duszę się w tym związku. czuję się, jakby mąż chciał mnie zamknąć w klatce i rozliczać z każdej minuty życia. po macierzyńskim i ciąży, którą od 5t spędziłam na l4 z racji ciąży zagrożonej i leków na podtrzymanie, które brałam do 32 tc, wróciłam do pracy. o ile w kwietniu nie wyobrażałam sobie zostawienia Zuzanki i tego powrotu, o tyle teraz wiem, że to była super decyzja (BTW na utrzymanie z jednej pensji nawet nie byłoby szans, więc i tak nie miałam wyboru). Realizuję się w mojej pracy zawodowo, kocham to co robię, co nie znaczy, że nie kocham własnego dziecka. pracuję ok 5 godzin dziennie, choć jako manager oddziału mam raczej nienormowany czas pracy i jak trzeba jestem do dyspozycji (choć takie sytuacje rzadko się zdarzają, że po 15 muszę wrócić do pracy lub z domu coś z nią związanego zrobić). nie ukrywajmy, że przy 13miesięcznej córeczce w pracy odpoczywam fizycznie od biegania za nią, noszenia itp. po powrocie do domu jestem pełna energii dla Zuzanki, mam siłę, żeby się z nią bawić i wypeł niać "domowe obowiązki" (pranie, sprzątanie, gotowanie), których szczerze nie znoszę, a które w 90% są na mojej g łowie (nawet w pierwszej ciąży na zwolnieniu były, bo mąż nie był w stanie zrozumieć, że powinnam się oszczędzać). a teraz próbuje na mnie wymusić pójście na l4 jak najszybciej (planuję pracować do końca roku) interpretując to w ten sposób (co mnie wkurza niesamowicie), że przedkładam pracę nad rodzinę, że nie interesuję się własnym dzieckiem (dziećmi). aż do tego stopnia, że ostatnio zrobił mi awanturę, gdy mieliśmy ustaloną wizytę kontrolną u ortopedy w celu oceny chodu. Mówiłam, że będę w domu na . g. 12. On sobie ubzdurał, że powiedziałam, że idę do pracy na godzinę i się zaczęło... wczoraj z kolei awantura, bo muszę jechać do Krakowa po samochód służbowy... no i znów gadanie... mam już tego serdecznie dość. nie dość, że nie mam w nim żadnego wsparcia i pomocy (bo przecież ciąża to nie choroba), to oczekuje, że wszystko zrobię pod jego dyktando. i to jeszcze w czasie, którego on oczekuje. a to, że pracujemy oboje w identycznym wymiarze, a tylko ja mam domowe obowiazki (ba.. jego jest wyprowadzanie psa i kąpiel ewentualnie usypianie Zuzinki) to mój wybór, bo przecież mogę nie pracować i iść na l4. a skoro nie chcę, to on nie widzi najmniejszego powodu, żeby mi pomagać. nie wiem dlaczego tak sie okropnie zmienił. od zawsze jestem osobą ambitną, wyznaczającą sobie cele i wysoko stawiajacą poprzeczkę. Nigdy nie ukrywałam, że zależy mi na "karierze" zawodowej. a że 30 za pasem i do tego moje problemy zdrowotne i 2 lata temu podejrzenie nowotworu jajnika, to siłą rzeczy wcześniej niż planowałam zdecydowaliśmy się na dziecko. Decyzja o drugim w tak szybkim czasie też była podjęta trochę pod presją. chcę, żeby córi miała rodzeństwo, a gdybym odłożyła to w czasie nawet na przestrzeni 2 najbliższych lat, to już mogłabym mieć problem z zajściem w ciążę. więc niejako trochę byłam zdeterminowana. nie sądziłam jednak, że M. będzie chciał zrobić ze mnie kurę domową.... no i do tego brak szacunku w rozmowach, wypowiedziach. brak docenienia mojego poświęcenia, złego samopoczucia, wysiłku jakim jest ciąża a później sam poród (miałam wywoływany i męczyłam się ok 14 godzin o suchym pysku, bo nawet wody nie mogłam się napić, ze skurczami krzyżowymi a mąż przyjechał na sam poród, bo wcześniej nie widział potrzeby być obecny, skoro nic się nie działo)... wiem, że sama jestem sobie w stanie poradzić i coraz częściej myślę o rozstaniu. M. problemu nie widzi, a raczej twierdzi, ze problem tkwi we mnie i moim "umiłowaniu" pracy i przedkładaniu wszystkiego ponad nią, co jest totalną bzdurą. sorry za smęty i zaśmiecanie wątku, ale przynajmniej ciut lepiej może mi się zrobi, jak się wygadam. Może któraś z Was, z boku spojrzy bardziej obiektywnie niż ja i niż przyjaciele, którzy jednak zawsze bardziej czyjąś stronę wezmą... przykro mi, ale nie mam pojęcia co oznacza ten skrót
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
Maggie123
Rozumiem cie. Ja tez lubie swoja pracę i bardzo przezylam konieczność pojscia na zwolnienie. Brak wsparcia ze strony malzonka to w jakis sposob jego egoizm. Ciaza to czas wspolny, trudny w mojej ocenie i druga strona powinna to respektowac. Nie potrafie udzielic prostej rady. Latwo powiedziec-porozmawiaj z nim. Ale obie wiemy ze to nie tak. Sama dzis poklocilam sie z TZ. Nadal nie mieszkamy razem bo on nie skonczyl remontu. Do tego ciagle mu daje pieniądze i nam wrażenie ze to ja nas utrzymuje choc oboje pracujemy. Dalam mu ultimatum ze jesli nie ogarnie wszystkiego do listopads to sie rozstajemy. Mam dosc byvia glowa rodziny i mężczyzna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam pojęcia dlaczego Twój mąż tak okrutnie podcina Ci skrzydła i robi z Ciebie kurę domową ![]() ![]() Może szczera rozmowa coś pomoże? Skoro jest najbliższą osobą powinien wiedzieć ile satysfakcji sprawia dobra praca i możliwość Twojego spełnienia w zawodzie. Inaczej według mnie zachowuje się jak egoista... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy leci wam już siara? ja zauważyłam w zeszłym tygodniu, dziś się znów pojawiło. Jutro kończę 20tc czy to nie za wcześnie?
Maggie poniekąd rozumiem Twojego Tz, pewnie chce dla was jak najlepiej, obawia się o to, że w pracy się forsujesz, a może po prostu chciałbyś żeby zajęła się domem, bo będąc na L4 będziesz miała na to czas. Niestety nic się nie zmieni jeśli szczerze nie porozmawiacie, wiem że to łatwo się mówi, ale jak inaczej rozwiązac spory jak nie poprzez rozmowę, w której wytłumaczysz mu spokojnie swoje racje. Rozumiem też Twoje podejście do pracy i uważam, ze jeśli czujesz się na siłach powinnaś pracować tyle ile chcesz |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Moderator
|
Maggie - ja rowniez gdybym mogla pracowalabym co najmniej do konca roku i tez wroce do pracy jak przyjdzie na to pora, takze jak najbardziej Cie rozumiem.
Twoj TZ najprawdopodobniej ma wpojony obraz tradycyjnej rodziny, w ktorym to mezczyzna zarabia a kobieta wychowuje dzieci i zajmuje sie domem. Czy jego rodzice czasem nie zyli zgodnie z tym modelem? Moja kolezanka z kolei ma odwrotnie - chce jak najdluzej byc z dzieckiem, a maz robi jej awantury ze powinna juz dawno wrocic do pracy (dzieciak niedawno skonczyl roczek). Mezczyzni sa trudni w obyciu, ale na pewno nie mozemy im ulegac, bo bedzie tylko gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.