Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 11:06   #1711
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Co do witamin to jak już wcześniej pisałam nie biorę i nie będę brać. Brałam tylko kwas foliowy, ale zaraz go będę odstawiać. Chyba, że będę jakoś kiepsko czuć to wtedy sięgnę po wsparcie.

Cytat:
Napisane przez wonder_woman Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam się ponownie, byłam tu na samym początku ale potem ucichlam mam nadzieję że mnie jeszcze przyjmiecie z powrotem po tak długiej nieobecności...
Podczytywalam Was ostatnio i juz jestem na bieżąco.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt, wspaniałych dzieciaczków i weselnych planów.

Witaj

Cytat:
Napisane przez wonder_woman Pokaż wiadomość
Dzięki Poziomka chętnie do Was wrócę, choć zaczęłam już się obawiać, że to ja przyczyniłam się do tej ciszy na wątku po moim poście, ale to pewnie weekend, każdy ma swoje sprawy, dolegliwości itp. Mam nadzieję, że reszta mamusiek też przyjmie mnie z powrotem

Ja się pochwalę, że moje dzieciątko ma już ponad 6cm, ale mało ruchliwe jest co mnie trochę zmartwilo, musiałam podczas usg wypić chyba z 10 kubeczkow wody, TZ musiał się nabiegac za wodą a maluszek nic tylko leżał sobie na brzuszku, potem kazano mi wstać i pochodzić no i maluszek łaskawie się poruszał

Następne usg dopiero 28.01 i to będzie odpowiednik połówkowego.

Pozdrowionka i miłego wieczoru
Witaj

Nic się nie martw. Jedne dzieci są bardziej ruchliwe, inne mniej. Może miało akurat porę drzemki, a Wy go tu budzicie Następnym razem możesz zjeść coś słodkiego przed usg. Sama nie praktykowałam, ale podobno działa. U mnie zwykle działało to, że starałam się przychodzić gdzieś na 15 minut przed wejściem do gabinetu i siadałam sobie. Jak się chodzi to podobno większe prawdopodobieństwo, że takie ululane uśnie. Nie wiem ile w tym prawdy, ale moja nigdy nie spała podczas usg.

Cytat:
Napisane przez andzia012kr Pokaż wiadomość
Witam Was, moge dolaczyc? Pisalam na samym poczatku watku, potem wyszły problemy i nie bylo wiadomo czy wszystko z ciaza jest w porzadku. Teraz juz jest dobrze, jutro zaczne 11 tydzien termin wyznaczony mam na 30 czerwca, wiec mozliwe ze zostane jednak lipcowa mama bardzo milo sie Was podczytuje, u mnie ciężko o wsparcie z jakiejkolwiek strony, bo mieszkam 2 tys km od domu, a partner jak na poczatku sie cieszyl, tak teraz go nie poznaje, mam nadzieje ze poprostu w ciszy sie przyzwyczaja do nowej sytuacji, choc czasami bardzo brakuje mi jego wsparcia, szczegolnie ze nie mam tu nikogo innego. Dlatego postanowilam wrocic, zawsze to razniej w grupie, bo jestem pelna obaw a wahania nastrojow nie pomagaja
Pozdrawiam!
Witaj

Partner musi się przyzwyczaić do nowej roli. Daj mu czas. Czasem jeszcze koledzy robią bigos z mózgu, że to koniec wolności itp.
Moja pierwsza ciąża była bardzo wyczekiwana, zresztą ta również, ale takie pełne zaangażowanie w sytuację to chyba pojawiło się w III trymestrze jak poszliśmy razem na szkołę rodzenia.

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
na ile przed wizytą u lekarza robić badania grupy krwi i morfologie? mogę już teraz jak wizytę mam pod koniec miesiąca?
Ja robię jak mam czas, bo muszę się zsynchronizowac z mężem, żeby mógł zostać z dzieckiem. Staram się nie później niż tydzień przed wizytą, bo u nas badania są przesyłane bezpośrednio do lekarza.

----

pater86 - kciuki za jutro
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:09   #1712
Rybka12321
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Acha i witam wszystkie dziewczyny, z którymi nie miałam okazji pisać lub są nowe, fajnie że się odzywacie

Oj będzię się działo w połowie czerwca ciekawe ile z nas urodzi w terminie
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:09   #1713
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim czerwcowym mamusiom

Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Od pewnego czasu podczytuje Wasz wątek i postanowiłam dołączyć aby dzielic się wrażeniami i odczuciami.

Termin porodu wg OM mam na 29 czerwca 2014dziś wkroczyłam w 12 tydzień (jeśli dobrze rozumiem liczenie tygodni. Jest to moja pierwsza ciąża i w zasadzie udało się nam w 1 CS.

Czuję się w miarę dobrze. Mam lekkie mdłości, męczy mnie senność i zmęczenie.

Dziś o 17 mam w sumie 3 wizytę u gin i bardzo sie boje czy z maleństwem wszystko ok .
Witaj

za wizytę zdaj nam później relacje z fotkami !!
I gratuluję 12 t

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już jestem. Przez prawie tydzień mieliśmy odcięty internet, złożyliśmy reklamację i dziś dzwoniła pani, że już naprawione. W ramach rekompensaty dali 10 zł rabatu na najbliższy abonament, no niby fajnie, ale mówię Wam ten tydzień było niefajnie jak to się człowiek uzależnia to szok

Nadrobiłam wszystko, ale już nie będę cytować tylko napiszę ogólnie.

Cieszę się, że Wasze wizyty udane

Pater trzymamy kciuki, na pewno będzie ok, daj znać jak już będziesz po egzaminie

U mnie mikołaja nie było, bo mój mąż w ogóle nie zna tradycji mikołajek więc do tej pory rezygnowaliśmy, ale myślę, że jak będzie dziecko, to pewnie się nauczy tego zwyczaju.

Ja w czwartek miałam usg genetyczne i z dzidzią wszystko ok. Tylko ten krwiak przy łożysku się niestety powiększył. Teraz mam wizytę w najbliższą środę o 18:30.

Dziś 13t1d to chyba jakoś za chwilę ten słynny ddugi trymestr a mdłości i wymioty dalej są
Witaj w II trym to już od dziś

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:23   #1714
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim czerwcowym mamusiom

Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Od pewnego czasu podczytuje Wasz wątek i postanowiłam dołączyć aby dzielic się wrażeniami i odczuciami.

Termin porodu wg OM mam na 29 czerwca 2014dziś wkroczyłam w 12 tydzień (jeśli dobrze rozumiem liczenie tygodni. Jest to moja pierwsza ciąża i w zasadzie udało się nam w 1 CS.

Czuję się w miarę dobrze. Mam lekkie mdłości, męczy mnie senność i zmęczenie.

Dziś o 17 mam w sumie 3 wizytę u gin i bardzo sie boje czy z maleństwem wszystko ok .
witaj rozgosc sie,zeby zmobilizowac Cie do aktywnosci juz wrzucam Cie na 1 stronke.
Cytat:
Dziewczyny ja już jestem. Przez prawie tydzień mieliśmy odcięty internet, złożyliśmy reklamację i dziś dzwoniła pani, że już naprawione. W ramach rekompensaty dali 10 zł rabatu na najbliższy abonament, no niby fajnie, ale mówię Wam ten tydzień było niefajnie jak to się człowiek uzależnia to szok

Nadrobiłam wszystko, ale już nie będę cytować tylko napiszę ogólnie.

Cieszę się, że Wasze wizyty udane

Pater trzymamy kciuki, na pewno będzie ok, daj znać jak już będziesz po egzaminie

U mnie mikołaja nie było, bo mój mąż w ogóle nie zna tradycji mikołajek więc do tej pory rezygnowaliśmy, ale myślę, że jak będzie dziecko, to pewnie się nauczy tego zwyczaju.

Ja w czwartek miałam usg genetyczne i z dzidzią wszystko ok. Tylko ten krwiak przy łożysku się niestety powiększył. Teraz mam wizytę w najbliższą środę o 18:30.

Dziś 13t1d to chyba jakoś za chwilę ten słynny ddugi trymestr a mdłości i wymioty dalej są
tak, czlowiek tak sie uzaleznia od neta,ze szok.Dobrze,ze juz wrocilas wrzuce Cie do wizyt.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:46   #1715
zophiee
Zakorzenienie

Dziewczyny myślę, ze taka informacja każdej z Nas się przyda, i generalnie ułatwi odnalezienie się w tych tygodniach/miesiącach ciąży

Jak liczyć tydzień i miesiąc ciąży?
Przez lekarzy, zgodnie z regułą Naegelego, pierwszy tydzień ciąży liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, czyli około 14 dni przed faktycznym poczęciem dziecka. Stąd też przyjmuje się, iż cała ciąża trwa 280 dni (w praktyce 266 dni od koncepcji), czyli 40 tygodni, a więc 9 miesięcy kalendarzowych.
Miesiące i tygodnie ciąży
Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:48   #1716
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Witaj

za wizytę zdaj nam później relacje z fotkami !!
I gratuluję 12 t

Witaj w II trym to już od dziś
No właśnie ja ciągle się zastanawiam, jak to jest z tymi tygodniami, bo niby od 14 tygodnia jest ten II trymestr (czyli tak jakby go zaczynam), a z drugiej strony w kalkulatorach ciąży na necie, jak sprawdzam, to wszędzie mi wychodzi, że II trymestr zaczynam za tydzień Tak czy siak na razie nie widzę różnicy

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

tak, czlowiek tak sie uzaleznia od neta,ze szok.Dobrze,ze juz wrocilas wrzuce Cie do wizyt.

Aaaaaa zapomniałam się pochwalić, od kilku dni moje "wzdęcia" są już całodniowe no nawet ja już muszę przyznać, że rano to już nie wzdęcie, tylko ciążowy brzuszek mały, bo mały, ale zdecydowanie ciążowy

Dziewczyny jak Wy wstawiacie zdjęcia? No bo dostajecie je w formie papierowej tak? I potem robicie zdjęcie temu zdjęciu, czy skanujecie, czy jak?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślę, ze taka informacja każdej z Nas się przyda, i generalnie ułatwi odnalezienie się w tych tygodniach/miesiącach ciąży

Jak liczyć tydzień i miesiąc ciąży?
Przez lekarzy, zgodnie z regułą Naegelego, pierwszy tydzień ciąży liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, czyli około 14 dni przed faktycznym poczęciem dziecka. Stąd też przyjmuje się, iż cała ciąża trwa 280 dni (w praktyce 266 dni od koncepcji), czyli 40 tygodni, a więc 9 miesięcy kalendarzowych.
Miesiące i tygodnie ciąży
Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.
Czyli wg tego II trymestr zaczynam za tydzień, tak jak mi liczą kalkulatory.
Stary 2013-12-09, 11:50   #1717
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
I ja witam nowe stare dziewczyny
faktycznie nastąpiła jakaś cisza i weekendowy zastój. Ja ślęczałam na uczelni, wracam ledwo żywa i jedyne o czym ciągle marzę to sen... Wczoraj chyba zawaliłam egzamin, ale jak to mówią bez spiny są drugie terminy ważniejsza była dzidzia i dobry sen niż nauka - cóż poradzić miałam też niestety znowu mdłości po podróży autobusem; skończyło się nieciekawie, bo znowu na środku ruchliwego miasta - tym razem musiałam niestety wydać z siebie małe co nie co na uboczu Od jutra zaczynam 13 tydzień i dalej czekam na brzusio, bo wszyscy mówią, że jestem strasznie chuda i nikt w ciążę nie wierzy
Z tym brzuchem miałam tak samo-wszyscy łącznie ze mną go wypatrywali a pojawił się dopiero jakoś w 6 mc...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:53   #1718
zophiee
Zakorzenienie

Tak. Jak zaczyna się 15tc, to zaczyna się II trymestr

Właśnie dlatego to wkleiłam, bo pogubić się można z tym liczeniem.
Stary 2013-12-09, 11:56   #1719
zubi89
Zakorzenienie

Smile Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
No właśnie ja ciągle się zastanawiam, jak to jest z tymi tygodniami, bo niby od 14 tygodnia jest ten II trymestr (czyli tak jakby go zaczynam), a z drugiej strony w kalkulatorach ciąży na necie, jak sprawdzam, to wszędzie mi wychodzi, że II trymestr zaczynam za tydzień Tak czy siak na razie nie widzę różnicy

Aaaaaa zapomniałam się pochwalić, od kilku dni moje "wzdęcia" są już całodniowe no nawet ja już muszę przyznać, że rano to już nie wzdęcie, tylko ciążowy brzuszek mały, bo mały, ale zdecydowanie ciążowy

Dziewczyny jak Wy wstawiacie zdjęcia? No bo dostajecie je w formie papierowej tak? I potem robicie zdjęcie temu zdjęciu, czy skanujecie, czy jak?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Wg lekarza, moich znajomych i tej strony http://dziecko.haczewski.pl/ II trym zaczyna się od 13t 1 d wiem, że nie którzy liczą od 13t 6d

Bo 13 t 6 d to już 3 miesiąc 1 tydzień 6 dzień czyli to już zaczęty od 2 tygodni 4 miesiąć

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-12-09 o 12:01
Stary 2013-12-09, 11:59   #1720
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

To zależy bo niektórzy już 13 t i 1 dzień liczą jako 14 tydzień więc zaczęłaś już II trymestr ale jak liczysz na dni to wtedy za tydzień, ja licze skończone tygodnie bez dni czyli dla mnie masz już teraz 14 tydzień
Stary 2013-12-09, 11:59   #1721
__Sylwia__88
Zadomowienie

bazile Dziękuję za dopisanie do listy. Więc póki co zamykam listę Czy któraś z Was jeszcze ma termin na koniec czerwca a nie jest dopisana na pierwszej stronie?

Na 17 mam wizytę, a pogoda jak pod psem. Od rana pada deszcz ze śniegiem i nie wygląda by miało przestać. A mój mąż nie potrafi się określić czy zdązy wrócić z pracy żeby ze mną jechać na wizytę więc wole zdążyć i jechać autobusem bryyy.

Zmieniłam lekarza bo ta u której wcześniej byłam miała zbyt olewające podejście wg mnie. Nic nie tłumaczyła, jak sama nie zapytałam to nic nie mówiła. Pierwsza wizyta z USG trwała 5 min, druga niewiele dłużej.

Dziewczyny które zmieniałyście lekarza w trakcie ciąży brałyście kartę medyczną od poprzedniego?? Bo nie wiem czy iść do tamtej przychodni po kartę czy darować sobie?

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 12:02   #1722
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy bo niektórzy już 13 t i 1 dzień liczą jako 14 tydzień więc zaczęłaś już II trymestr ale jak liczysz na dni to wtedy za tydzień, ja licze skończone tygodnie bez dni czyli dla mnie masz już teraz 14 tydzień
No właśnie, ale generalnie w większości liczą od skończonego 14 tygodnia II trymestr, a nie od rozpoczętego.
Stary 2013-12-09, 12:04   #1723
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ale generalnie w większości liczą od skończonego 14 tygodnia II trymestr, a nie od rozpoczętego.
Teraz rozumiem

Stary 2013-12-09, 12:04   #1724
zophiee
Zakorzenienie

Tak jak z resztą Ginekolodzy zawsze pytają o skończone a nie rozpoczęte tygodnie!
To tak jak z wiekiem. Ja urodziłam się w 1984 roku i mówię, że mam 29 lat, a nie, że mam 29 lat i ileśtam miesięcy...
Stary 2013-12-09, 12:05   #1725
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
tak lekarze tak, chociaż i tutaj różne są praktyki, wszystko zależy od lekarza mój liczy skończone a koleżanki rozpoczęte. Ja na początku liczyłam skończone ale zawsze na innych wątkach dziewczyny mnie poprawiały i jakoś już się przyzwyczaiłam do liczenia rozpoczętych tygodni
Stary 2013-12-09, 12:06   #1726
zophiee
Zakorzenienie

Ja mam według aplikacji dziś 15tydzień 2 dzień i mówię, że jestem w 15tygodniu ciąży a nie w 16
Stary 2013-12-09, 12:07   #1727
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Tak. Jak zaczyna się 15tc, to zaczyna się II trymestr

Właśnie dlatego to wkleiłam, bo pogubić się można z tym liczeniem.
Cytat:
Wg lekarza, moich znajomych i tej strony http://dziecko.haczewski.pl/ II trym zaczyna się od 13t 1 d wiem, że nie którzy liczą od 13t 6d

Bo 13 t 6 d to już 3 miesiąc 1 tydzień 6 dzień czyli to już zaczęty od 2 tygodni 4 miesiąć
Cytat:
Cytat:
No właśnie, każdy liczy inaczej tak czy siak, dla mnie nie ma to aż takiego dużego znaczenia, tydzień w jedną czy drugą, skończyłam 13 tydzień, czyli leci mi już 14 i już Za tydzień z pewnością będę już w II trymestrze

Zauważyłam, że w zeszłym tygodniu Malin miała wizytę, ale się nie odezwała już po niej. Malin co u Ciebie?
Stary 2013-12-09, 12:08   #1728
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
tak lekarze tak, chociaż i tutaj różne są praktyki, wszystko zależy od lekarza mój liczy skończone a koleżanki rozpoczęte. Ja na początku liczyłam skończone ale zawsze na innych wątkach dziewczyny mnie poprawiały i jakoś już się przyzwyczaiłam do liczenia rozpoczętych tygodni
Dokładnie mój zawsze mówi o rozpoczętym tygodniu i tak jak piszesz inne dziewczyny mnie tak nauczyły liczyć.

A lata liczę tak, że teraz mam 24 wg rocznika ale zaczęty 25 czyli tak jak tygodnie.

Stary 2013-12-09, 12:09   #1729
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to takie liczenie na wyrost, i chyba bym się już w tym wszystkim pogubiła:confus ed:
No ale, kto jak tam chce!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 12:10   #1730
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie mój zawsze mówi o rozpoczętym tygodniu i tak jak piszesz inne dziewczyny mnie tak nauczyły liczyć.

A lata liczę tak, że teraz mam 24 wg rocznika ale zaczęty 25 czyli tak jak tygodnie.
He he co do wieku, to w moim wieku zdecydowanie liczę już tylko skończone, a nie zaczęte
Stary 2013-12-09, 12:14   #1731
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, każdy liczy inaczej tak czy siak, dla mnie nie ma to aż takiego dużego znaczenia, tydzień w jedną czy drugą, skończyłam 13 tydzień, czyli leci mi już 14 i już Za tydzień z pewnością będę już w II trymestrze

Zauważyłam, że w zeszłym tygodniu Malin miała wizytę, ale się nie odezwała już po niej. Malin co u Ciebie?

Masz racje niech każdy liczy jak chce rozpoczęte, skończone, to bez znaczenia, ważne aby dziecko nam rosło zdrowo a te parę dni w liczeniu to bez znaczenia i tak nie urodzimy idealnie w terminie
Stary 2013-12-09, 12:17   #1732
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje niech każdy liczy jak chce rozpoczęte, skończone, to bez znaczenia, ważne aby dziecko nam rosło zdrowo a te parę dni w liczeniu to bez znaczenia i tak nie urodzimy idealnie w terminie
Dlatego świetny pomysł z dodaniem suwaczków do podpisów bo jak któraś piszę, że zaczyna 13 t to się zastanawiam jak ona liczy zaczęty czy skończony.

Stary 2013-12-09, 12:19   #1733
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego świetny pomysł z dodaniem suwaczków do podpisów bo jak któraś piszę, że zaczyna 13 t to się zastanawiam jak ona liczy zaczęty czy skończony.

już większość ładnie widzę ma suwaczki i można sobie po podglądać co u której się dzieje

od rana same Świąteczne piosenki w radiu już jakoś mi tak świątecznie się robi
Stary 2013-12-09, 12:22   #1734
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
już większość ładnie widzę ma suwaczki i można sobie po podglądać co u której się dzieje

Od jutra równe 2 tygodnie także szybko zleci

Stary 2013-12-09, 12:31   #1735
zophiee
Zakorzenienie

Oj tak
Ja już się nie mogę doczekać wprost!
Szybciutko zleci a prezenty już kupione???
Stary 2013-12-09, 12:34   #1736
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak

U nas większość tak, jeszcze dziadkowie zostali i z nimi mam największy problem do tego i mąż i teść mają urodziny, więc tych prezentów musi być u nas więcej i zawsze się staram na dłuższy czas je rozkładać
Stary 2013-12-09, 12:37   #1737
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Oj tak
Ja właśnie dziś usłyszałam Last Christmas Wham i aż zapragnęłam świąt, choinki i śniegu, ach

Ja jeszcze nie mam żadnego prezentu, ciągle liczyłam na to, że krwiak się wchłonie będę mogła chodzić, ale chyba przyjdzie mi jednak albo wysłać samego męża, albo na internecie kupić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 12:53   #1738
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak
U nas jakoś tak się zatrzymało że nie kupujemy sobie prezentów na święta. A to dlatego że u nas na Wigilię przyjeżdza pół rodziny która jest bardzo duża i w tym jest rodzeństwo taty z rodzinami. Nieraz jest podad 20 osób więc łatwo się domyślić jak to wygląda. A u Tż w rodzinie jest podobnie.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 12:59   #1739
pater86
Zadomowienie

u nas w tym roku postanowiliśmy zrobić sobie jakiś wspólny prezent, może jakiś aparat fotograficzny, bo stary to aż dziw, że jeszcze działa, a przyda się żeby dzidzi robić zdjęcia, czy coś takiego co nam się przyda to jest chyba dobra opcja

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2013-12-09 o 13:04
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 13:06   #1740
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
ja też już od wczoraj słucham open fm na gwiazdkę :d
i cały czas myślę o fasolce, niesamowite że to nasze ostatnie święta "we dwoje", za rok już będzie nam gaworzyć taki różowy bąbelek, niesamowite...
bosko <3
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości