Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 19:20   #1681
andzia012kr
Raczkowanie

GG do andzia012kr
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Witam Was, moge dolaczyc? Pisalam na samym poczatku watku, potem wyszły problemy i nie bylo wiadomo czy wszystko z ciaza jest w porzadku. Teraz juz jest dobrze, jutro zaczne 11 tydzien termin wyznaczony mam na 30 czerwca, wiec mozliwe ze zostane jednak lipcowa mama bardzo milo sie Was podczytuje, u mnie ciężko o wsparcie z jakiejkolwiek strony, bo mieszkam 2 tys km od domu, a partner jak na poczatku sie cieszyl, tak teraz go nie poznaje, mam nadzieje ze poprostu w ciszy sie przyzwyczaja do nowej sytuacji, choc czasami bardzo brakuje mi jego wsparcia, szczegolnie ze nie mam tu nikogo innego. Dlatego postanowilam wrocic, zawsze to razniej w grupie, bo jestem pelna obaw a wahania nastrojow nie pomagaja
Pozdrawiam!

andzia012kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:29   #1682
pater86
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Hej Hej witam serdecznie w tą spokojną niedzielę witam i powrotki
Umowę mam na czas nieokreślony i już nie mam zamiaru się tą pracą przejmować :/
A dziś mam jakiś zły, albo raczej dziwny dzień i wyję co chwilę o nic, czytam te moje materiały (egzamin pojutrze) i po prostu nagle tak mi się smutno robi, że się nie opanuję i łzy lecą jak grochy, aż się zanoszę żeby jeszcze jakiś powód, to spoko, a tu nic, ot taki hormonowy szloch
A jutro rano muszę iść krew oddać do badań, a że mąż zabrał auto to muszę naginać na nogach kawał drogi, już mam serdecznie dość tego mieszkania samej :/
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:37   #1683
andzia012kr
Raczkowanie

GG do andzia012kr

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej Hej witam serdecznie w tą spokojną niedzielę witam i powrotki
Umowę mam na czas nieokreślony i już nie mam zamiaru się tą pracą przejmować :/
A dziś mam jakiś zły, albo raczej dziwny dzień i wyję co chwilę o nic, czytam te moje materiały (egzamin pojutrze) i po prostu nagle tak mi się smutno robi, że się nie opanuję i łzy lecą jak grochy, aż się zanoszę żeby jeszcze jakiś powód, to spoko, a tu nic, ot taki hormonowy szloch
u mnie takie grochy czesto lecą, a potem boli mnie brzusio, mam wyrzuty sumienia ze plakalam i robi mi sie jeszcze bardziej smutno. Natomiast zmiany nastrojow i bardzo szybko rosnacy biust to moje jedyne objawy. Swoja droga, kiedy piersi przestaja sie powiekszac?
Wspolczuje mieszkania samej, trochę Cie rozumiem bo moja rodzina jest bardzo daleko. Mam tz przy sobie, ale czesto czuje jakby go nie bylo:/

andzia012kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:49   #1684
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonder_woman Pokaż wiadomość
Dzięki Poziomka chętnie do Was wrócę, choć zaczęłam już się obawiać, że to ja przyczyniłam się do tej ciszy na wątku po moim poście, ale to pewnie weekend, każdy ma swoje sprawy, dolegliwości itp. Mam nadzieję, że reszta mamusiek też przyjmie mnie z powrotem

Ja się pochwalę, że moje dzieciątko ma już ponad 6cm, ale mało ruchliwe jest co mnie trochę zmartwilo, musiałam podczas usg wypić chyba z 10 kubeczkow wody, TZ musiał się nabiegac za wodą a maluszek nic tylko leżał sobie na brzuszku, potem kazano mi wstać i pochodzić no i maluszek łaskawie się poruszał

Następne usg dopiero 28.01 i to będzie odpowiednik połówkowego.

Pozdrowionka i miłego wieczoru
Witaj

Który to już tydzień ??
za wizytę leniwe te Twoje maleństwo

Cytat:
Napisane przez andzia012kr Pokaż wiadomość
Witam Was, moge dolaczyc? Pisalam na samym poczatku watku, potem wyszły problemy i nie bylo wiadomo czy wszystko z ciaza jest w porzadku. Teraz juz jest dobrze, jutro zaczne 11 tydzien termin wyznaczony mam na 30 czerwca, wiec mozliwe ze zostane jednak lipcowa mama bardzo milo sie Was podczytuje, u mnie ciężko o wsparcie z jakiejkolwiek strony, bo mieszkam 2 tys km od domu, a partner jak na poczatku sie cieszyl, tak teraz go nie poznaje, mam nadzieje ze poprostu w ciszy sie przyzwyczaja do nowej sytuacji, choc czasami bardzo brakuje mi jego wsparcia, szczegolnie ze nie mam tu nikogo innego. Dlatego postanowilam wrocic, zawsze to razniej w grupie, bo jestem pelna obaw a wahania nastrojow nie pomagaja
Pozdrawiam!
Witaj

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:55   #1685
agaaga89
Zakorzenienie

Przepraszam, że ja tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale pamiętam, że obiecałam jak się dowiem...

..... 11 grudnia wchodzi kanapka drwala !!!!!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:26   #1686
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że ja tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale pamiętam, że obiecałam jak się dowiem...

Świetna wiadomość na koniec tego dziwnego dnia
Stary 2013-12-08, 20:30   #1687
TroppoSensibile
Raczkowanie

I ja witam nowe stare dziewczyny
faktycznie nastąpiła jakaś cisza i weekendowy zastój. Ja ślęczałam na uczelni, wracam ledwo żywa i jedyne o czym ciągle marzę to sen... Wczoraj chyba zawaliłam egzamin, ale jak to mówią bez spiny są drugie terminy ważniejsza była dzidzia i dobry sen niż nauka - cóż poradzić miałam też niestety znowu mdłości po podróży autobusem; skończyło się nieciekawie, bo znowu na środku ruchliwego miasta - tym razem musiałam niestety wydać z siebie małe co nie co na uboczu Od jutra zaczynam 13 tydzień i dalej czekam na brzusio, bo wszyscy mówią, że jestem strasznie chuda i nikt w ciążę nie wierzy
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 20:40   #1688
pater86
Zadomowienie

Cytat:
u mnie takie grochy czesto lecą, a potem boli mnie brzusio, mam wyrzuty sumienia ze plakalam i robi mi sie jeszcze bardziej smutno. Natomiast zmiany nastrojow i bardzo szybko rosnacy biust to moje jedyne objawy. Swoja droga, kiedy piersi przestaja sie powiekszac?
Wspolczuje mieszkania samej, trochę Cie rozumiem bo moja rodzina jest bardzo daleko. Mam tz przy sobie, ale czesto czuje jakby go nie bylo:/
Ja do rodziny mam bliżej bo 700km :/ i do tego jeszcze męża tylko na weekendy, ale obiecałam sobie, że od lutego się przeprowadzam żeby nie wiem co się działo
A partner musi sobie pewnie wszystko w głowie ułożyć i będzie lepiej jak Ci brzuszek urośnie to chyba w końcu do niego dotrze, że ta dzidzia jest realna i że za niedługo wszystko się zmieni

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Ja zaczęłam 14 tydzień i brzuszka ciążowego też nie widać... Może jesem już bardzej zaokrąglona, ale takie ładnego brzuszka na jaki czekam nie ma... Ale czasami jak się najem, lub na wieczór to tak mi brzuchola wywali, że wyglądam jak w 7 miesiącu
Stary 2013-12-08, 21:06   #1689
kamilla123
Rozeznanie

Cześć dziewczyny "stare" i nowe!!
U mnie w piątek przez tą pogodę był istny armagedon, zero prądu, internetu i zasięgu w telefonie, zimno i ciemno. Masakra jakaś! Jeszcze w tą wichurę musiałam z synem do lekarza jechać, więc tylko patrzyłam żeby jakaś gałąź na nas nie spadła... Jedyny plus - wieczorem zapaliliśmy sobie świeczki, włączyliśmy radio z komórki (jedyne co działało!), odsłoniliśmy sobie zasłony i patrzeliśmy na gwiazdy. Bardzo romantycznie było

W sobotę z kolei mieliśmy urodziny syna (kiedy te 4 lata zleciały?? No kiedy??) i na szczęście od rana już był prąd więc szykowaliśmy imprezkę, dzisiaj jeszcze też byli goście i jakoś weekend zleciał.

pater powodzenia na egzaminie

Edytowane przez kamilla123
Czas edycji: 2013-12-08 o 21:23
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:11   #1690
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam z wyrka mezus spi, rano znowu wyjeżdża prawdopodobnie znowu na 2 tyg..dzis tak mi brzuszek wysadzilo ze wyglądam jak w zaawansowanej ciazy :p ale cały dzien jadłam ....rano pewnie bedzie znowu malutki ... Dzis był to apetyt na wszystko nie do powstrzymania..Jutro wracam do normalności Mam nadzieje ze w boczki nie pójdzie to zarelko :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-08, 21:20   #1691
morin
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamuśki
Chciałam się pochwalić że dziś wkroczyłam oficjalnie w II trymestr, ale mdłości wciąż są i "umilają" czas jak tylko mogą.
Powiem Wam że mój brzuch jest większy ale od południa bo rano to nic nie widać ale szczerze mówiąc jakoś nie mogę się pryzwyczaić i nie wiem chyba jestem dziwna ale w cale na niego nie czekam najchetniej to chciałabym urodzić bez wilekiego brzucha (wiem że to niemożliwe). Bardzo czekam na dzidzie ale trudno mi zaakceptować zmiany w wyglądzie i ten trądzik maskra ehh..
morin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 21:32   #1692
wonder_woman
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Witaj

Który to już tydzień ??
za wizytę leniwe te Twoje maleństwo

Witaj
Dziś jest 13t0d naszło mnie teraz na orzeszki i wcinam je jak oszalała a chyba raczej nie powinno się.
Ja z TZ też mam problemy, niby zadeklarował się, że jak tylko będę mieć jakieś zachcianki smakowe to on przygotuje i poda i w ogóle ale jeśli chodzi o całą resztę to już nie jest tak kolorowo.
Poza tym też jestem tu sama bez rodziny a TZ zamiast czasem przytulić, pogłaskać po brzusiu to tylko gry mu w głowie, takie duże dziecko

ehhh troche ponarzekalam już dosyć i dosyć orzeszków. Muszę sobie coś na wzdęcia zakupić, macie coś sprawdzonego?
wonder_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 06:26   #1693
sylvuniaa84
Zadomowienie

To mój TŻ Mimo ze przyjeżdża raz na tydzien,dwa to wozi mi mandarynki tonami wie ze jem je teraz bez opamiętania.No ale skleroze ma chyba bo zapomniał o pistacjach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-09, 06:55   #1694
Aldrin
Zakorzenienie

Witam w deszczowy poniedziałek

Cytat:
Cześć dziewczynki ja też łykam ten Vitaminer, zamiast tabletek, które polecił mi lekarz, które kosztują prawie 50zł!!! A skład niemalże ten sam
Ale z innej beczki... opowiadajcie, czy przyszedł do Was Mikołaj byłyście grzeczne? Co dostałyście, chwalcie się

Ja w pracy od koleżanki dla dzidziusia dostałam przesłodkie, malusieńkie skarpetunie w sówki

Aaaaa ja z tej całej nauki zapomniałam Wam poinformować, że powiedziałam w pracy o ciąży... Poszłam do mojego bezpośredniego przełożonego, powiedziałam co i tak, on pogratulował, o nic nie wypytywał i powiedział, że pójdzie wyżej, pogadać o zastępstwie. I wyszła z tego długa historia, bo mój główny kierownik nie wiem na podstawie czego, wymyślił sobie, że mnie nie będzie w pracy tylko 2 może 3 miesiące , więc nie będzie przyjmował nikogo nowego na zastępstwo (oczywiście mnie o moje plany nic nie pytał). Moich obowiązków nikt nie chce przejąć bo każdy ma mnóstwo swoich... Sama nie wiem jak to się skończy...
Ogólnie to moja sytuacja jest bardziej skomplikowana, bo właśnie przez moją pracę ja nie mieszkam z mężem tylko 200km od niego i widzimy się tylko na weekendy, więc jak oni mogą w ogóle myśleć i ode mnie wymagać, że wrócę do pracy z 3 miesięcznym dzieckiem, znając moja sytuację?! Dodatkowo mam pracować do końca ciąży i mieszkać sama, bez męża i rodziny (700km do rodzinnego miasta)? Kurcze a jakby coś mi się działo? Powinni się cieszyć, że im tak wcześnie powiedziałam, a nie wzięłam od razy chorobowego i się nie wyprowadziłam do męża!!!
Sorki, że taki długi post i tyle w tym narzekania, ale musiałam lepiej mi właśnie czekam na męża, który przez tą pogodę coś dojechać nie może, ale mam nadzieję, że będzie lada chwila i już w ogóle będzie super
Ja byłam bardzo grzeczna, bo dostałam od Mikołaja Kubusia, bombonierkę i batoniki

Pracą się nie przejmuj, tym bardziej jak masz umowę na czas nieokreślony, tyle drogi od rodziny i domu to ja bym już teraz poszła na L4 i w nosie miała co w pracy powiedzą, najważniejsze Twoje samopoczucie i zadowolenie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tymi witaminami? To lekarz powinien nam polecic jakie wit stosowac, czy sama moge sobie jakies kupic? Poki co lykam folik, ale po 13 tyg chcialabym stosowac prenatal+dha, bo odrzuca mnie od ryb i nie jem ich prawie wcale. Wizyte bede miala dopiero 8.01, a gin powiedzial, zebym do 16 tyg folik przyjmowala...

Pater, wspolczuje, kiepska masz sytuacje w pracy, al mam nadzieje, ze szybko sie wszystko wyjasni i bedziesz mogla jechac do meza.

U mnie przez tego Ksawerego tez plany legly w gruzach...maz mial mnie zawiezc na weekend do lublina, a przez ta sniezyce balam sie wsiasc do samochodu i nie pojechalismy. Moze to i dobrze, bo mialam zle przeczucia, ale teraz bede sie nudzic do niedzieli, bo maz wyjezdza i zostane sama jak palec

Wysłane z mojego LG-P710
Mi polecił lekarz ale też dodał, że można jeść jakiekolwiek ważne aby nie zmieniać ciągle (nie wiem czemu)

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Mamuśki, czy Wy też ryczycie jak grają kolędy? Jak ta ciąża dziwnie działa...
na kolędach jeszcze mi się nie zdarzyło ryczeć ale bez powodu ciągle i zazwyczaj się obrywa mężowi biedny on jest ze mną

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Co to za pogoda, wczoraj 2,5h wracałam z pracy Zwykle zajmuje mi to 0,5h. Masakra, na drodze szklanka. Tak się zestresowałam, że aż mnie brzuch rozbolał.
Przez te wiatry,śnieżyce co chwila prąd nam wyłączają więc odzywam się dopóki jeszcze mam

Chyba byłam troszkę grzeczna, bo dostałam od mikołaja perfumy

Co do witamin, to teraz jeszcze nie biorę, zobaczymy co powie lekarz, bo w poprzedniej ciąży nie musiałam brać

Została mi jeszcze łazienka do posprzątania, a plecy mi już siadają Jutro jedziemy na ostatnie zakupy świąteczne, pewnie będą tłumy, ale co zrobić A Wy prezenty już macie zakupione???
Dobrze, ze dojechałaś do domu cała i zdrowa bez kolizji żadnej
Ja jeszcze nie mam nic wysprzątane na święta, miałam od dzisiaj okna zacząć myć to deszcz od rana nas przywitał
Prezenty mam mniej więcej zakupione jeszcze parę drobiazgów brakuje

Cytat:
Hej dziewczyny witam się ponownie, byłam tu na samym początku ale potem ucichlam mam nadzieję że mnie jeszcze przyjmiecie z powrotem po tak długiej nieobecności...
Podczytywalam Was ostatnio i juz jestem na bieżąco.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt, wspaniałych dzieciaczków i weselnych planów.
Witaj

Cytat:
Dzięki Poziomka chętnie do Was wrócę, choć zaczęłam już się obawiać, że to ja przyczyniłam się do tej ciszy na wątku po moim poście, ale to pewnie weekend, każdy ma swoje sprawy, dolegliwości itp. Mam nadzieję, że reszta mamusiek też przyjmie mnie z powrotem

Ja się pochwalę, że moje dzieciątko ma już ponad 6cm, ale mało ruchliwe jest co mnie trochę zmartwilo, musiałam podczas usg wypić chyba z 10 kubeczkow wody, TZ musiał się nabiegac za wodą a maluszek nic tylko leżał sobie na brzuszku, potem kazano mi wstać i pochodzić no i maluszek łaskawie się poruszał

Następne usg dopiero 28.01 i to będzie odpowiednik połówkowego.

Pozdrowionka i miłego wieczoru
długo musisz czekać do USG ale pewnie szybko Wam minie

Cytat:
Pozdrawiam!

Hej
Mąż nie potrafi się odnaleźć w roli taty czy czemu jesteś sama?

Cytat:

O nieeeeeeee i od rana będę mieć ochotę na fast foooody

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić że dziś wkroczyłam oficjalnie w II trymestr, ale mdłości wciąż są i "umilają" czas jak tylko mogą.
Powiem Wam że mój brzuch jest większy ale od południa bo rano to nic nie widać ale szczerze mówiąc jakoś nie mogę się pryzwyczaić i nie wiem chyba jestem dziwna ale w cale na niego nie czekam najchetniej to chciałabym urodzić bez wilekiego brzucha (wiem że to niemożliwe). Bardzo czekam na dzidzie ale trudno mi zaakceptować zmiany w wyglądzie i ten trądzik maskra ehh..

Gratuluje II trymestru
Stary 2013-12-09, 07:28   #1695
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny witam się ponownie, byłam tu na samym początku ale potem ucichlam mam nadzieję że mnie jeszcze przyjmiecie z powrotem po tak długiej nieobecności...
za powrot
Cytat:
Pozdrawiam!
a moze jednak bedzie nawet wczesniej niz 30 czerwca
eh,ci faceci.Wczesniej juz poruszalysmy ich temat,faceci to wzrokowcy i chyba w kwestii ciazy tez,dopoki nie zobacza brzuszka to nie uwierza i zachowauja sie tak jak wczesniej.
To Cie pociesze dodatkowo,przez 3 lata mieszkalam 8000 km od Rodziny i tez bylam tylko z TZ.A teraz mieszkam 900 km.
Cytat:
Dziś jest 13t0d naszło mnie teraz na orzeszki i wcinam je jak oszalała a chyba raczej nie powinno się.
oo,to wnioskuje,ze mamy ten sam termin porodu,na 15 czerwca?I tez mam tak pozno kolejne usg,bo dopiero ok 24 stycznia.

Wonder Woman i Andzia,zeby byl u nas porzadek poprosze o Wasze dane do 1 strony
i jeszcze pare wylowilam pater86,czarno_biala1987, choc0late, kamilla123

i teraz troche powywolujemy,co u Was Dziewczyny
Lolja
krzan
Rybka12321
monijaaa
NecroKitty

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-12-09 o 07:36
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:56   #1696
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Jeeej

Później nadrobię resztę

----

Co do listy to ja narazie nie daję danych, bo mam terminy z usg i dopiero na kolejnej wizycie dostanę kartę ciąży z "oficjalnym" terminem.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:06   #1697
agaaga89
Zakorzenienie

Ja mogę się dopisać do wizyt, 18.12

Stary 2013-12-09, 09:10   #1698
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Gratuluję II trymestru może teraz już pójdzie z górki? Słyszałam, że pewne dolegliwości teraz powinny minąć, m.in. trdądzik? Czekam również z niecierpliwością, bo ja teraz wyglądam jak wiecznie nienajedzona nastolatka z ospą Także łączę się w bólu

Zmiany w wyglądzie moim zdaniem świadczą o tym, że nasza ciąża pięknie się rozwija i będziemy miały śliczne, zdrowe maluszki... Dla mnie nic innego się nie liczy musimy to zaakceptować

Cytat:
Ja z TZ też mam problemy, niby zadeklarował się, że jak tylko będę mieć jakieś zachcianki smakowe to on przygotuje i poda i w ogóle ale jeśli chodzi o całą resztę to już nie jest tak kolorowo.
Poza tym też jestem tu sama bez rodziny a TZ zamiast czasem przytulić, pogłaskać po brzusiu to tylko gry mu w głowie, takie duże dziecko
Jakbym czytała o moim dużym dziecku... ostatnio gra bez opamiętania w domu nie pomaga, ale zachcianki spełnia. Gada tylko kiedy będzie widać ciążę żeby widzieć, że jego Adaś rośnie od tej kiełbasy, boczusiów i ciasteczek... No wariat Faceci to wzrokowcy musimy poczekać aż dotrze do nich ojcostwo... Ja czekam na pierwsze ruchy i wspólne usg. Może wtedy się ogarnie
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:22   #1699
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Gratuluję II trymestru może teraz już pójdzie z górki? Słyszałam, że pewne dolegliwości teraz powinny minąć, m.in. trdądzik? Czekam również z niecierpliwością, bo ja teraz wyglądam jak wiecznie nienajedzona nastolatka z ospą Także łączę się w bólu

Zmiany w wyglądzie moim zdaniem świadczą o tym, że nasza ciąża pięknie się rozwija i będziemy miały śliczne, zdrowe maluszki... Dla mnie nic innego się nie liczy musimy to zaakceptować
Niestety u mnie wysyp jaki był taki jest, może minimalnie zmalał ale i tak szyja, broda cała w wielkich wypryskach... Mdłości minęły tylko częściowo, ciągle miewam chwile słabości, mroczki. A też nastawiałam się, że II trymestr przyniesie trochę zmian No, ale hormony szaleją, to prawda, więc co tu się martwić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 09:34   #1700
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
za powrot

a moze jednak bedzie nawet wczesniej niz 30 czerwca
eh,ci faceci.Wczesniej juz poruszalysmy ich temat,faceci to wzrokowcy i chyba w kwestii ciazy tez,dopoki nie zobacza brzuszka to nie uwierza i zachowauja sie tak jak wczesniej.
To Cie pociesze dodatkowo,przez 3 lata mieszkalam 8000 km od Rodziny i tez bylam tylko z TZ.A teraz mieszkam 900 km.

oo,to wnioskuje,ze mamy ten sam termin porodu,na 15 czerwca?I tez mam tak pozno kolejne usg,bo dopiero ok 24 stycznia.

Wonder Woman i Andzia,zeby byl u nas porzadek poprosze o Wasze dane do 1 strony
i jeszcze pare wylowilam pater86,czarno_biala1987, choc0late, kamilla123

i teraz troche powywolujemy,co u Was Dziewczyny
Lolja
krzan
Rybka12321
monijaaa
NecroKitty
Hej już podaje moje dane, jakoś tak mi uciekło to z tej całej mojej nauki
pater86 Patrycja, 27 lat, OM 8.09, TP 15.06.2014

Dziś byłam oddać rano krew do badania, wszystkie wyniki dopiero za tydzień... tyle czekania :/ wzięłam dziś wolne z pracy żeby się uczyć na jutro, ale tak mi się już nie chce, że szok Trzymajcie proszę jutro o 10 kciuki, żeby pytania dali proste i żebym wszytko ładnie napisała
Stary 2013-12-09, 09:41   #1701
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś byłam oddać rano krew do badania, wszystkie wyniki dopiero za tydzień... tyle czekania :/ wzięłam dziś wolne z pracy żeby się uczyć na jutro, ale tak mi się już nie chce, że szok Trzymajcie proszę jutro o 10 kciuki, żeby pytania dali proste i żebym wszytko ładnie napisała

Będziemy trzymać mocne kciuki a Ty szybko nam napisz jak poszło i nie trzymaj nas w niepewności

na ile przed wizytą u lekarza robić badania grupy krwi i morfologie? mogę już teraz jak wizytę mam pod koniec miesiąca?
Stary 2013-12-09, 10:08   #1702
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Będziemy trzymać mocne kciuki a Ty szybko nam napisz jak poszło i nie trzymaj nas w niepewności

na ile przed wizytą u lekarza robić badania grupy krwi i morfologie? mogę już teraz jak wizytę mam pod koniec miesiąca?
Dzięki oczywiście zaraz napiszę jak poszło...
Ja jak robiłam morfologie i gr. krwi rano w szpitalu, wyniki miałam w ten sam dzień lub dzień później, ale to zależy czy krew nie musi gdzieś jechać itd. Na przykład teraz badania robię w przychodni i krew musi jechać na jedno badanie do Poznania i później zanim wyniki wrócą to minie tydzień. Moim zdaniem lepiej iść sobie wcześniej na spokojnie jakby odpukać coś wyszło nie tak to szybciej możesz zareagować, wcześniej skontrolować wynik z lekarzem przyjmować więcej żelaza itp
Stary 2013-12-09, 10:14   #1703
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

u mnie krew,mocz takie ogólne badania sa na drugi dzień rano.. a na grupe krwi musze czekac ok 2 dni robocze. Dzwonilam dzis do laborat tez mnie czekają badania w tym tyg
Stary 2013-12-09, 10:24   #1704
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki oczywiście zaraz napiszę jak poszło...
Ja jak robiłam morfologie i gr. krwi rano w szpitalu, wyniki miałam w ten sam dzień lub dzień później, ale to zależy czy krew nie musi gdzieś jechać itd. Na przykład teraz badania robię w przychodni i krew musi jechać na jedno badanie do Poznania i później zanim wyniki wrócą to minie tydzień. Moim zdaniem lepiej iść sobie wcześniej na spokojnie jakby odpukać coś wyszło nie tak to szybciej możesz zareagować, wcześniej skontrolować wynik z lekarzem przyjmować więcej żelaza itp
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
u mnie krew,mocz takie ogólne badania sa na drugi dzień rano.. a na grupe krwi musze czekac ok 2 dni robocze. Dzwonilam dzis do laborat tez mnie czekają badania w tym tyg

dzięki dziewczyny, u mnie to laboratorium na miejscu robi badania i jak rano odaje to zazwyczaj po południu już do odebrania ale nie wiem czy wszystkie, może faktycznie pójde sobie w tym tygodniu, tydzień wcześniej zrobione to chyba żaden problem dla lekarza
Stary 2013-12-09, 10:28   #1705
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jeeej

Później nadrobię resztę

----

Co do listy to ja narazie nie daję danych, bo mam terminy z usg i dopiero na kolejnej wizycie dostanę kartę ciąży z "oficjalnym" terminem.
Lepiej podaj termin z OM bo z usg będzie co chwile się zmienił. Ja miałam na początku 14.06 teraz znowu 11.06

Cytat:

Ja teraz mam powtórzyć morfologię i mocz i chcę to zrobić teraz na koniec tygodnia wizytę u gina mam 30.12

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:54   #1706
bazile
Zadomowienie

Cytat:

pewnie,ze bedziemy trzymac!obys sie jak najmniej stresowala

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jeeej

o prosze,a na Ciebie nawet nie patrzylam,bo bylam pewna,ze jestes
tak jak juz Zubi Ci napisala,najlepszym terminem jest z OM bo z usg zmienia sie,co z reszta wiesz sama po sobie.

a wogole to mamy juz PIECIORACZKI na 15 czerwca

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-12-09 o 10:56
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:57   #1707
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
pewnie,ze bedziemy trzymac!obys sie jak najmniej stresowala

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

o prosze,a na Ciebie nawet nie patrzylam,bo bylam pewna,ze jestes
tak jak juz Zubi Ci napisala,najlepszym terminem jest z OM bo z usg zmienia sie,co z reszta wiesz sama po sobie.

a wogole to mamy juz PIECIORACZKI na 15 czerwca

połowa czerwca jest nieźle obstawiona, ciekawe ile z nas urodzi faktycznie w wyznaczonym terminie

lubie Twój podpis, te ikonki świąteczne są rewelacyjne :smikolaj2 :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 11:02   #1708
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cześć wszystkim czerwcowym mamusiom

Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Od pewnego czasu podczytuje Wasz wątek i postanowiłam dołączyć aby dzielic się wrażeniami i odczuciami.

Termin porodu wg OM mam na 29 czerwca 2014dziś wkroczyłam w 12 tydzień (jeśli dobrze rozumiem liczenie tygodni. Jest to moja pierwsza ciąża i w zasadzie udało się nam w 1 CS.

Czuję się w miarę dobrze. Mam lekkie mdłości, męczy mnie senność i zmęczenie.

Dziś o 17 mam w sumie 3 wizytę u gin i bardzo sie boje czy z maleństwem wszystko ok .

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:05   #1709
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim czerwcowym mamusiom

Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Od pewnego czasu podczytuje Wasz wątek i postanowiłam dołączyć aby dzielic się wrażeniami i odczuciami.

Termin porodu wg OM mam na 29 czerwca 2014dziś wkroczyłam w 12 tydzień (jeśli dobrze rozumiem liczenie tygodni. Jest to moja pierwsza ciąża i w zasadzie udało się nam w 1 CS.

Czuję się w miarę dobrze. Mam lekkie mdłości, męczy mnie senność i zmęczenie.

Dziś o 17 mam w sumie 3 wizytę u gin i bardzo sie boje czy z maleństwem wszystko ok .

Witaj gratuluje 12 tygodni na dzisiejszej wizycie pewnie zobaczysz swojego maluszka i się uspokoisz na jakiś czas
Senność i zmęczenie skąd ja to znam
Stary 2013-12-09, 11:06   #1710
Rybka12321
Raczkowanie

Dziewczyny ja już jestem. Przez prawie tydzień mieliśmy odcięty internet, złożyliśmy reklamację i dziś dzwoniła pani, że już naprawione. W ramach rekompensaty dali 10 zł rabatu na najbliższy abonament, no niby fajnie, ale mówię Wam ten tydzień było niefajnie jak to się człowiek uzależnia to szok

Nadrobiłam wszystko, ale już nie będę cytować tylko napiszę ogólnie.

Cieszę się, że Wasze wizyty udane

Pater trzymamy kciuki, na pewno będzie ok, daj znać jak już będziesz po egzaminie

U mnie mikołaja nie było, bo mój mąż w ogóle nie zna tradycji mikołajek więc do tej pory rezygnowaliśmy, ale myślę, że jak będzie dziecko, to pewnie się nauczy tego zwyczaju.

Ja w czwartek miałam usg genetyczne i z dzidzią wszystko ok. Tylko ten krwiak przy łożysku się niestety powiększył. Teraz mam wizytę w najbliższą środę o 18:30.

Dziś 13t1d to chyba jakoś za chwilę ten słynny ddugi trymestr a mdłości i wymioty dalej są
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości