|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam Was, moge dolaczyc? Pisalam na samym poczatku watku, potem wyszły problemy i nie bylo wiadomo czy wszystko z ciaza jest w porzadku. Teraz juz jest dobrze, jutro zaczne 11 tydzien
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!
#1682 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hej Hej
![]() ![]() ![]() Umowę mam na czas nieokreślony i już nie mam zamiaru się tą pracą przejmować :/ A dziś mam jakiś zły, albo raczej dziwny dzień i wyję co chwilę o nic, czytam te moje materiały (egzamin pojutrze) i po prostu nagle tak mi się smutno robi, że się nie opanuję i łzy lecą jak grochy, aż się zanoszę ![]() ![]() A jutro rano muszę iść krew oddać do badań, a że mąż zabrał auto to muszę naginać na nogach kawał drogi, już mam serdecznie dość tego mieszkania samej :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wspolczuje mieszkania samej, trochę Cie rozumiem bo moja rodzina jest bardzo daleko. Mam tz przy sobie, ale czesto czuje jakby go nie bylo:/
![]() |
#1684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Który to już tydzień ?? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że ja tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale pamiętam, że obiecałam jak się dowiem...
..... 11 grudnia wchodzi kanapka drwala ![]() ![]() ![]()
#1686 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
I ja witam nowe stare dziewczyny
![]() faktycznie nastąpiła jakaś cisza i weekendowy zastój. Ja ślęczałam na uczelni, wracam ledwo żywa i jedyne o czym ciągle marzę to sen... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A partner musi sobie pewnie wszystko w głowie ułożyć i będzie lepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Ja zaczęłam 14 tydzień i brzuszka ciążowego też nie widać... Może jesem już bardzej zaokrąglona, ale takie ładnego brzuszka na jaki czekam nie ma... Ale czasami jak się najem, lub na wieczór to tak mi brzuchola wywali, że wyglądam jak w 7 miesiącu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny "stare"
![]() ![]() U mnie w piątek przez tą pogodę był istny armagedon, zero prądu, internetu i zasięgu w telefonie, zimno i ciemno. Masakra jakaś! Jeszcze w tą wichurę musiałam z synem do lekarza jechać, więc tylko patrzyłam żeby jakaś gałąź na nas nie spadła... Jedyny plus - wieczorem zapaliliśmy sobie świeczki, włączyliśmy radio z komórki (jedyne co działało!), odsłoniliśmy sobie zasłony i patrzeliśmy na gwiazdy. Bardzo romantycznie było ![]() W sobotę z kolei mieliśmy urodziny syna (kiedy te 4 lata zleciały?? No kiedy??) i na szczęście od rana już był prąd więc szykowaliśmy imprezkę, dzisiaj jeszcze też byli goście i jakoś weekend zleciał. pater powodzenia na egzaminie ![]() Edytowane przez kamilla123 Czas edycji: 2013-12-08 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
Witam z wyrka
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1691 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamuśki
![]() Chciałam się pochwalić że dziś wkroczyłam oficjalnie w II trymestr, ale mdłości wciąż są i "umilają" czas jak tylko mogą. Powiem Wam że mój brzuch jest większy ale od południa bo rano to nic nie widać ale szczerze mówiąc jakoś nie mogę się pryzwyczaić i nie wiem chyba jestem dziwna ale w cale na niego nie czekam najchetniej to chciałabym urodzić bez wilekiego brzucha (wiem że to niemożliwe). Bardzo czekam na dzidzie ale trudno mi zaakceptować zmiany w wyglądzie ![]()
#1692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja z TZ też mam problemy, niby zadeklarował się, że jak tylko będę mieć jakieś zachcianki smakowe to on przygotuje i poda i w ogóle ale jeśli chodzi o całą resztę to już nie jest tak kolorowo. Poza tym też jestem tu sama bez rodziny a TZ zamiast czasem przytulić, pogłaskać po brzusiu to tylko gry mu w głowie, takie duże dziecko ![]() ehhh troche ponarzekalam już dosyć i dosyć orzeszków. Muszę sobie coś na wzdęcia zakupić, macie coś sprawdzonego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zadomowienie
|
To mój TŻ Mimo ze przyjeżdża raz na tydzien,dwa to wozi mi mandarynki tonami
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1694 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witam w deszczowy poniedziałek
![]() Cytat:
![]() ![]() Pracą się nie przejmuj, tym bardziej jak masz umowę na czas nieokreślony, tyle drogi od rodziny i domu to ja bym już teraz poszła na L4 i w nosie miała co w pracy powiedzą, najważniejsze Twoje samopoczucie i zadowolenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mam nic wysprzątane na święta, miałam od dzisiaj okna zacząć myć to deszcz od rana nas przywitał ![]() Prezenty mam mniej więcej zakupione jeszcze parę drobiazgów brakuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hej ![]() Mąż nie potrafi się odnaleźć w roli taty czy czemu jesteś sama? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluje II trymestru ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eh,ci faceci.Wczesniej juz poruszalysmy ich temat,faceci to wzrokowcy i chyba w kwestii ciazy tez,dopoki nie zobacza brzuszka to nie uwierza i zachowauja sie tak jak wczesniej. To Cie pociesze dodatkowo,przez 3 lata mieszkalam 8000 km od Rodziny i tez bylam tylko z TZ.A teraz mieszkam 900 km. Cytat:
Wonder Woman i Andzia,zeby byl u nas porzadek poprosze o Wasze dane do 1 strony ![]() i jeszcze pare wylowilam pater86,czarno_biala1987, choc0late, kamilla123 i teraz troche powywolujemy,co u Was Dziewczyny Lolja krzan Rybka12321 monijaaa NecroKitty
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-09 o 07:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeeej ![]() ![]() ![]() ![]() Później nadrobię resztę ![]() ---- Co do listy to ja narazie nie daję danych, bo mam terminy z usg i dopiero na kolejnej wizycie dostanę kartę ciąży z "oficjalnym" terminem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę się dopisać do wizyt, 18.12
![]() ![]()
#1698 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmiany w wyglądzie moim zdaniem świadczą o tym, że nasza ciąża pięknie się rozwija i będziemy miały śliczne, zdrowe maluszki... Dla mnie nic innego się nie liczy musimy to zaakceptować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pater86 Patrycja, 27 lat, OM 8.09, TP 15.06.2014 Dziś byłam oddać rano krew do badania, wszystkie wyniki dopiero za tydzień... tyle czekania :/ wzięłam dziś wolne z pracy żeby się uczyć na jutro, ale tak mi się już nie chce, że szok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy trzymać mocne kciuki a Ty szybko nam napisz jak poszło i nie trzymaj nas w niepewności ![]() na ile przed wizytą u lekarza robić badania grupy krwi i morfologie? mogę już teraz jak wizytę mam pod koniec miesiąca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jak robiłam morfologie i gr. krwi rano w szpitalu, wyniki miałam w ten sam dzień lub dzień później, ale to zależy czy krew nie musi gdzieś jechać itd. Na przykład teraz badania robię w przychodni i krew musi jechać na jedno badanie do Poznania i później zanim wyniki wrócą to minie tydzień. Moim zdaniem lepiej iść sobie wcześniej na spokojnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny, u mnie to laboratorium na miejscu robi badania i jak rano odaje to zazwyczaj po południu już do odebrania ale nie wiem czy wszystkie, może faktycznie pójde sobie w tym tygodniu, tydzień wcześniej zrobione to chyba żaden problem dla lekarza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz mam powtórzyć morfologię i mocz i chcę to zrobić teraz na koniec tygodnia wizytę u gina mam 30.12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() tak jak juz Zubi Ci napisala,najlepszym terminem jest z OM bo z usg zmienia sie,co z reszta wiesz sama po sobie. a wogole to mamy juz PIECIORACZKI na 15 czerwca ![]()
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-09 o 10:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
połowa czerwca jest nieźle obstawiona, ciekawe ile z nas urodzi faktycznie w wyznaczonym terminie ![]() lubie Twój podpis, te ikonki świąteczne są rewelacyjne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim czerwcowym mamusiom
![]() Przyjmiecie mnie do swojego grona? Od pewnego czasu podczytuje Wasz wątek i postanowiłam dołączyć aby dzielic się wrażeniami i odczuciami. Termin porodu wg OM mam na 29 czerwca 2014dziś wkroczyłam w 12 tydzień (jeśli dobrze rozumiem liczenie tygodni. Jest to moja pierwsza ciąża i w zasadzie udało się nam w 1 CS. Czuję się w miarę dobrze. Mam lekkie mdłości, męczy mnie senność i zmęczenie. Dziś o 17 mam w sumie 3 wizytę u gin i bardzo sie boje czy z maleństwem wszystko ok .
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() ![]() Senność i zmęczenie skąd ja to znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już jestem. Przez prawie tydzień mieliśmy odcięty internet, złożyliśmy reklamację i dziś dzwoniła pani, że już naprawione. W ramach rekompensaty dali 10 zł rabatu na najbliższy abonament, no niby fajnie, ale mówię Wam ten tydzień było niefajnie
![]() ![]() Nadrobiłam wszystko, ale już nie będę cytować tylko napiszę ogólnie. Cieszę się, że Wasze wizyty udane ![]() Pater trzymamy kciuki, na pewno będzie ok, daj znać jak już będziesz po egzaminie ![]() U mnie mikołaja nie było, bo mój mąż w ogóle nie zna tradycji mikołajek więc do tej pory rezygnowaliśmy, ale myślę, że jak będzie dziecko, to pewnie się nauczy tego zwyczaju. Ja w czwartek miałam usg genetyczne i z dzidzią wszystko ok. Tylko ten krwiak przy łożysku się niestety powiększył. Teraz mam wizytę w najbliższą środę o 18:30. Dziś 13t1d to chyba jakoś za chwilę ten słynny ddugi trymestr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.