Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE! cz.III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-12, 19:53   #1711
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Zabiłam mysz niechcący wyszła znowu i chcieliśmy ją złapać i przykryłam ją pudełkiem i zwiała i jak zaś chciałam ją pudełkiem przykryć to piskła bo chyba ją przycisłam troszkę... no i jak podnieśliśmy pudełko to już martwa leżała.. kurde no a chciałam ją żywą wypuścić
Zawał na pewno miała

Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
dorzucam kolacyjkę wieśniak z ogórkiem, pieprzem, ziołami posypany pestkami dyni i słonecznika prażonymi na patelni
Dobre to? Bo wygląda obłędnie.

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość

dla south-biczek wklejam inspiracje na obiad:

Zapiekanka w 1 fazie:

4 jaja
mięso z piersi kurczaka
warzywa
twaróg chudy
mozarella

piers podsmazamy w ulubionej przyprawie (ja tylko obtoczyłam, nie smazyłam). dodajemy warzywa dozwolone i zalewamy mieszanką jajek i twarogu. plastry mozarelli na wierz. 20 min w 170 stopniach.
Ale pyszności na tej dietce.
Ja na razie notuję
Stary 2014-01-12, 19:59   #1712
nadiaaa171
Zakorzenienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Cytat:
hej jet ktoś na wieczornej zmianie?

dla south-biczek wklejam inspiracje na obiad:

Zapiekanka w 1 fazie:

4 jaja
mięso z piersi kurczaka
warzywa
twaróg chudy
mozarella

piers podsmazamy w ulubionej przyprawie (ja tylko obtoczyłam, nie smazyłam). dodajemy warzywa dozwolone i zalewamy mieszanką jajek i twarogu. plastry mozarelli na wierz. 20 min w 170 stopniach.
musze sprobowac
a sernik to Nadalka zrobiła czysto białkowy wiec mozesz go na SB jesć ja zrobie jutro lub pojutrze

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:01   #1713
creature666
Zakorzenienie

Ashya to nie Twoja wina
insane Współczuję, mam nadzieję, że Tobie nic nie będzie

Laski Poległam!
Ok 11 dopadł mnie kac,na 12 byłam umówiona z koleżanką (kiedyś mieszkałyśmy w tym samym domu,a widziałyśmy się kilka tyg po urodzeniu Młodego, więc nie było jak odmówić
Ale nie o tym...
Zeżarłam 4 kawałki pizzy (TŻ zamówił) później wpadła kanapka z białego pieczywa + zupka chińska Boshhhhh to przez to wczorajsze picie
Kupiłam koleżance torta,ale niech mnie ręką boska chroni!!! w sumie słodycze w domu mam, ale ciągotek do nich nie mam
Nie piję więcej w takich ilościach! Pier***lę to!
Kretyn ze mnie i tyle!
Stary 2014-01-12, 20:10   #1714
swinka94
Zadomowienie

tamlin powiem Ci, że zaskakująco dobre. serek z ziołami i ogórem to takie klasyczne połączenie, ale te pestki...jeszcze prażone super, do tej pory prażone pestki dawałam zazwyczaj na wierzch sałatki, ale od teraz walę do każdego wieśniaka. pychota.

Martuś widziałam przepis na ten "pasztet", też chyba zrobię na dniach. słuchaj powiedz mi lepiej gdzie Ty kupujesz serki light?

insane bądź dobrej myśli. ja się moim zajmowałam przez 3 dni ostrej grypy żołądkowej i mnie nie zaraził. chociaż do tej pory przeżywa, że mu kazałam jeść kleik ryżowy... bo on to by chciał przy biegunce najlepiej stek wszamać

oglądałam fajerwerki WOŚPu przez okno. ładne, ja w ogóle lubię fajerwerki. miałam jechać, ale w taką pogodę... wiatr taki, że mi prawie okna z ram wylatują (10 piętro, na winklu)

Creaturku na kacu często ulega się pokusom, ma się apetyt na niezdrowe, tłuste. dlatego lepiej nie mieć kaca

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:22   #1715
tamlin111
Zakorzenienie

Insane szanse marne ale są, że Ciebie nie dopadnie.

Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
Laski Poległam!
Ok 11 dopadł mnie kac,na 12 byłam umówiona z koleżanką (kiedyś mieszkałyśmy w tym samym domu,a widziałyśmy się kilka tyg po urodzeniu Młodego, więc nie było jak odmówić
Ale nie o tym...
Zeżarłam 4 kawałki pizzy (TŻ zamówił) później wpadła kanapka z białego pieczywa + zupka chińska Boshhhhh to przez to wczorajsze picie
Ja na kacu gigancie nic nie przełknę. Ale baty Ci się porządne należą

Cytat:
tamlin powiem Ci, że zaskakująco dobre. serek z ziołami i ogórem to takie klasyczne połączenie, ale te pestki...jeszcze prażone super, do tej pory prażone pestki dawałam zazwyczaj na wierzch sałatki, ale od teraz walę do każdego wieśniaka. pychota.

Martuś widziałam przepis na ten "pasztet", też chyba zrobię na dniach. słuchaj powiedz mi lepiej gdzie Ty kupujesz serki light?
Musze takiego wieśniaka spróbować.
Ja serki kupuję w Biedrze, te w wiaderku większym. Pyszne są.
Stary 2014-01-12, 20:27   #1716
martolina1982
Zakorzenienie

trzymam kciuki creature, by to było tyko ten jeden jedyny raz. tak sie trzymasz, że byłoby żal. napchaj brzuch czymś zdrowym tak, zebys nawet nie myslala o dopychaniu się jeszcze dziś czymś zakazanym. a dzisiejszy dzien mozesz potraktować jako taki "dzień rozpusty". widziałam na paru forach, ze laski takie cos sobie robią i nie zaburza to diety ogolnie.

Świnko to zdecydowanie pasztetem nie jest bo sie rozpada i nie ma w ogole konsystencji pasztetu, ale moze gdybys dodała mielone? o matko z córką, jak ty wysoko mieszkasz. nie daj boże winda się zepsuje a z okna czasem wyglądasz?

a wiejskie light i twaróg 0% kupiłam w Kauflandzie. kiepsko z tym wiem. W biedrze i lidlu nie ma.

ja jutro na obiad reszta zapiekanki a pojutrze fasolka po bretońsku. wiecie, że jakoś przywykam do takiego jedzenia? pierwsze dni to głod i osłabienie, teraz już spoko.

tamlin mam ci nadal pisac co jadłam?

gdzie La'Mbria???

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2014-01-12 o 20:28
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:27   #1717
swinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Ja na kacu gigancie nic nie przełknę. Ale baty Ci się porządne należą

Musze takiego wieśniaka spróbować.
Ja serki kupuję w Biedrze, te w wiaderku większym. Pyszne są.
też taki zjadam, mimo SB. po lekkim

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
Stary 2014-01-12, 20:30   #1718
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Pisz, pisz, ja notuję

Cytat:
też taki zjadam, mimo SB. po lekkim
Ja lekki w wiaderku kupuję. Zwykłego nie jadłam juz kilka lat
Stary 2014-01-12, 20:34   #1719
swinka94
Zadomowienie

Cytat:

Świnko to zdecydowanie pasztetem nie jest bo sie rozpada i nie ma w ogole konsystencji pasztetu, ale moze gdybys dodała mielone? o matko z córką, jak ty wysoko mieszkasz. nie daj boże winda się zepsuje a z okna czasem wyglądasz?

ja jutro na obiad reszta zapiekanki a pojutrze fasolka po bretońsku. wiecie, że jakoś przywykam do takiego jedzenia? pierwsze dni to głod i osłabienie, teraz już spoko.

gdzie La'Mbria???
ostatnio się zepsuła. i jeszcze musiałam się wrócić do domu bo mi ptak nasrał na głowę.. uwielbiam wyglądać z okien (mam ich mnóstwo!), nawet czasem się wychylam jak jestem sama bo TŻ mnie za to najbardziej lubiłam puszczać dymka siedząc z nogami zwieszonymi na zewnątrz, ale już nie palę więc tylko siedzenie mi zostaje

no ja chyba dam mielone z indora.
właśnie, właśnie. Dziewuchy, to biedronkowe mielone z indyka to dobre jest? czy to garmażeryjne??

ja Ci powiem, że jestem po 1szym dniu i nie mogę się wypowiadać o samopoczuciu etc bo to przyjdzie za jakiś czas, ale jestem maksymalnie zajarana tymi przepisami normalnie od godziny siedzę, przeglądam, kopiuję... masz jakieś strony z przepisami SB czy tu z forum ściągasz?
jak to czytam wszystko to tak sobie myślę, że wystarczyłoby gdybym od zawsze jadła więcej dań mięsno-warzywnych i mniej chleba i nie musiałabym się odchudzać

Stary 2014-01-12, 20:35   #1720
martolina1982
Zakorzenienie

te light są bleh, takie wodniste i kwaśne. ale co zrobić

dobra tamlin:

I śniadanie - jajeczniza z 3 jaja z łososiem
II śniadanie - feta light, pomidor, ogorek, chuda szynka wieprzowa oodzielnie jogurt 0% do picia i kakao ze słodzikiem na chudym mleku
obiad - zapiekanka
podwieczorek - 4 szt. surimi i oddzielnie 1/2 pomidora w plastry i 1/2 mozarelli w plastry (posolone popieprzone)
kolacja - 1,5cm plaster szynki i kubek kakao

Świnko przepisy przepisy...nie mam konkretnej strony. troche z chomika podrukowałam, ale rzadko zagladam. takie mi sie wydają w koło macieju to samo. sporo zrzynam z blogów wegan np. http://smakinatalerzu.blogspot.com/2...-fasoli-z.html

ja sie tak nie jaram ta dietą. wolałabym jeść co chcę

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2014-01-12 o 20:40
Stary 2014-01-12, 20:39   #1721
creature666
Zakorzenienie

Zła jestem na siebie jak cholera!!! Ale czasu nie cofnę
Powiem Wam też, że ta Wasza SB coraz bardziej mi się podoba
Myślę, żeby zacząć ale to dopiero po powrocie z Pl...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 20:39   #1722
swinka94
Zadomowienie

Martuś ponawiam pytanie gdzie kupujesz sery odtłuszczone np fetę, mozarellę?

Stary 2014-01-12, 20:42   #1723
creature666
Zakorzenienie

A doooopa tam! Jutro zaczynam!
Martusia pisz na bieżąco co i jak jesz a ja już cofam na poprzednie strony pstrykać fotki tego co jesz
Stary 2014-01-12, 20:43   #1724
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

a wiejskie light i twaróg 0% kupiłam w Kauflandzie. kiepsko z tym wiem. W biedrze i lidlu nie ma.
czego? serka czy twarogu?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Martuś ponawiam pytanie gdzie kupujesz sery odtłuszczone np fetę, mozarellę?
odtłuszczonych serów chyba nie ma , tylko o obniżonej zawartości tłuszczu mozzarellę light kaufland , ser też.
Stary 2014-01-12, 20:49   #1725
martolina1982
Zakorzenienie

pisałam świnko. własnie jak nadalka pisze Kaufland.

a co nadalka w biedrze czy lidlu są wiejskie light? nie było wczoraj. a twaróg ew. "chudy", ale nie 0%, z resztą wg mnie nie ma co świrować. mozarelle wziełam zwykłą. nie bede pol miasta jeżdzić, zeby znaleźć.

własni z zółtym serem jest kiszka. babeczka w kauflandzie powiedziała, ze się zdarzają, ale akurat nie było. wszedzie same pełnotłuste. no ale w UK to ty chyba creature bedziesz miała raj pod tym wzgledem. u was taka moda na wszystko light.

04.05.2017 start!
Stary 2014-01-12, 20:58   #1726
nadalka
Zakorzenienie

a te wiejskie lekkie nie mają 3% tł? bo wiejskich nie ma odtłuszczonych?
A dzisiaj kupowałam twaróg w biedronce "chudy" i jest na nim 0g tłuszczu. Trzeba się w skład wczytywać bo nie na wszystkim są wielkie napisy 0%. Są dwa rodzaje odtłuszczonego twarogu.

Ja mozzarellę też jem zwykłą i całą kulkę na raz.
Stary 2014-01-12, 21:17   #1727
swinka94
Zadomowienie

Ja dzisiaj oglądałam serki 'fit' i miały po 8,5 i 21% tłuszczu do kauflanda nie pojadę bo nie mam. kuwa może w tesco coś dorwę? w lidlu chyba są co jakiś te linessa czy coś takiego nic, pojadę do TŻ może jakoś na dniach to kupię.

Zamówiłam właśnie pierwszą połowę prezentu dla TŻ 23 stycznia ma urodziny, kończy 27 lat staruszek mój kupiłam mu póki co książkę, od dłuższego czasu miałam ją na oku. http://www.czarnaowca.pl/erotyka/jej...erw,p995530147 nad resztą prezentu jeszcze się zastanawiam. no i będę mu piekła mój wymarzony tort i jeszcze sernik do pracy, zdechnę!!!! ale najpierw zabiję dziada!!!! czemu on nie ma kompleksów że ma brzuch i zje sobie ciasteczko a ja o suchym pysku

Dziewuchy ale mnie suszy!! To chyba już od tego leku, usta cały czas mnie pieką i tak mi się chce pić, jakbym wczoraj litr wódy wypiła A w ogóle to to jest demotywujące strasznie bo na początku jest nasilenie objawów i mnie już zaczyna sypać wyglądam jakbym miała ospę

Stary 2014-01-12, 21:20   #1728
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
insani oj marne szanse, ze sie uchronisz. to b. zarazliwe. niech polewa kibelek po kazdym! uzyciu domestosem, spłukuje tylko przy zamknietej klapie...
Cytat:
insane Współczuję, mam nadzieję, że Tobie nic nie będzie
Cytat:
insane bądź dobrej myśli. ja się moim zajmowałam przez 3 dni ostrej grypy żołądkowej i mnie nie zaraził. chociaż do tej pory przeżywa, że mu kazałam jeść kleik ryżowy... bo on to by chciał przy biegunce najlepiej stek wszamać
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Podobno okres wylęgania ustalili to 24 godziny, bo po takim czasie objawy mieli po kolei wszyscy u TŻta w domu. Ja się zobaczyłam z TŻtem koło 20, więc jutro wieczorem się pewnie okaże co i jak. Jutro mam tyle zajęć na uczelni, że mam tylko nadzieję, że nie złapie mnie rano... BO muszę iść.
Cytat:
Laski Poległam!
Ale nie o tym...
Kupiłam koleżance torta,ale niech mnie ręką boska chroni!!! w sumie słodycze w domu mam, ale ciągotek do nich nie mam
Nie piję więcej w takich ilościach! Pier***lę to!
Kretyn ze mnie i tyle!
Oj kochana, należy Ci się solidne lanie
Jednak rozumiem, ja na kacu albo nie jem i zdycham, a jak mogę jeść to jem, jem i jem! I to same niezdrowe rzeczy, więc trochę Cię rozgrzeszam... Ale Creaturko, to tak jeden raz, jutro ładnie wracasz do diety, bo jak nie...

Uciekam, bo jest u nas siostra TŻta na noc i oglądamy "Czekoladę"... Masochistka ze mnie

Buziaki!

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 22:15   #1729
nicki86
Zadomowienie

Ja dzisiaj się ważyłam i waga stoi więc jest ok. Teraz chyba ważenie sobie po @ bo się zbliża i po co się wkurzać :P ja nie masochistka jak nadalka hihi

Ja nie słyszałam że nie można na SB ćwiczyć, ja ćwiczyłam cały czas, co prawda nie jakoś strasznie intensywnie ale jednak i nie mdlałam

Co do soli to na każdej diecie powinno się ograniczać, ja się nie stosuje i wszytko za mocno sole

Ja jem takie serki jakie mam, tzn. ja dla odmiany wole lekkie ale jak nie ma w sklepie, biore normalne. Kiedys strasznie przestrzegałam wszytkiego, teraz z przymróżeniem oka a waga też leci, choć mój jadłospis tylko odrobine zmodyfikowany (zegnajcie jabuszka i kukurydzo!) Jogurty wybieram "bez cukru" jak już pisałam , jest wiele natralnych które w składzie mają cukier choć nie są słodkie, co do tłuszczu mniejszą uwagę przykładam.

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
co do diety - Tamlinku, oczywiście możesz spróbować SB, ale z Twoją wagą nie będzie tak spektakularnych efektów jak u innych dziewczyn, zdajesz sobie sprawę z tego? Żebyś nie była rozczarowana
Bo w ogóle to Ty już taka laska jesteś
A właśnie to nie wykluczone!! bo ja pierwszy raz jak się odchudzałam to doszłam do jakiś 60 kg, później trafiłam na sb i chciałam spróbować, po kilku dniach się ważyłam i byłam w szoku że waga mi tak leci mimo że męczyłam dietami mż już dłuższy czas i waga miała zastoje. Ale to nie jest regułą.

Insane,
trzymaj się. Ja się wyłamie i powiem, że jak będziesz bardzo uważała to szanse masz się nie zarazić.. uważaj na siebie!

Ashya, też byłoby mi szkoda myszki!

Cytat:
Dziewuchy ale mnie suszy!! To chyba już od tego leku, usta cały czas mnie pieką i tak mi się chce pić, jakbym wczoraj litr wódy wypiła
To pij, pij, nie zaszkodzi.. a 0,5kg to też dobry wynik zważywszy na okoliczności
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 22:23   #1730
la'Mbria
Zakorzenienie

Hejka, ja dziś z telefonu, wpadlam tylko na moment bo wczoraj nie podawalam wagi 67,4kg po maleńku ale spada
Mam zapsutego lapka i dziś cały dzień spędziliśmy z TŻem na czyszczeniu rozkrecaniu,skrecaniu, przeinstalowywaniu...a dziad i tak nie działa uciekam bo na oczy nie widzę

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 06:06   #1731
insane_p
Zadomowienie

Dzień dobry z bardzo wczesnego rana!
Postanowiłam wstać na wykład, na który muszę w końcu pójść, obiecałam sobie, że po świętach... No i wstałam! Jem śniadanko

Zważyłam się po tym weekendzie pełnym pokus... Na kilka się skusiłam, jak Wam pisałam, wiele odpuściłam. I opłacało się! Na wadze tyle co przed przyjazdem mamy Czyli 86,8

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

A właśnie to nie wykluczone!! bo ja pierwszy raz jak się odchudzałam to doszłam do jakiś 60 kg, później trafiłam na sb i chciałam spróbować, po kilku dniach się ważyłam i byłam w szoku że waga mi tak leci mimo że męczyłam dietami mż już dłuższy czas i waga miała zastoje. Ale to nie jest regułą.

Insane,
trzymaj się. Ja się wyłamie i powiem, że jak będziesz bardzo uważała to szanse masz się nie zarazić.. uważaj na siebie!
Hmm, to ciekawe, może to kwestia zmiany jadłospisu? Tzn. jeśli ktoś na diecie je dużo węgli i nagle całkiem je utnie to pewnie widać różnicę. Ale jak ktoś na MŻ i tak bardzo ogranicza węgle to raczej nie będzie takiego szoku

Ale dzięki za info. Jak mi waga będzie stała to może walnę sobie taki tydzień białkowo-warzywny, jak I faza SB albo II Dukana.

A staram się uważać na siebie, najbliższy kontakt jaki mieliśmy to w nocy, odwróceni tyłkami do siebie
Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Hejka, ja dziś z telefonu, wpadlam tylko na moment bo wczoraj nie podawalam wagi 67,4kg po maleńku ale spada
Mam zapsutego lapka i dziś cały dzień spędziliśmy z TŻem na czyszczeniu rozkrecaniu,skrecaniu, przeinstalowywaniu...a dziad i tak nie działa uciekam bo na oczy nie widzę

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
za spadeczek!
Biedny laptop Daj znać co i jak z nim. Mam nadzieję, że zmartwychwstanie.

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 06:50   #1732
martolina1982
Zakorzenienie

waga mi stanęła. w niedzielę i dziś tyle samo co w sobotę

musisz świnko pytać dziewczyn na wątku. mnie one doslownie lnki do zdjec powysyłały i dzieki temu znalazłam szynkę 10% w biedrze. jeszcze kabanosoów nie znalazłam a tez podobno tam są

poza tym jak ty w W-wie nie dostaniesz to co dopiero my po "wioskach"

insani dopoki rzy...a i s..a to zaraża ze szitala info. to chyba dobre.

też oglądałam "Czekoladę". Jaki ten Johny piekny

04.05.2017 start!
Stary 2014-01-13, 07:40   #1733
swinka94
Zadomowienie

Cytat:
waga mi stanęła. w niedzielę i dziś tyle samo co w sobotę

musisz świnko pytać dziewczyn na wątku. mnie one doslownie lnki do zdjec powysyłały i dzieki temu znalazłam szynkę 10% w biedrze. jeszcze kabanosoów nie znalazłam a tez podobno tam są

poza tym jak ty w W-wie nie dostaniesz to co dopiero my po "wioskach"

insani dopoki rzy...a i s..a to zaraża ze szitala info. to chyba dobre.

też oglądałam "Czekoladę". Jaki ten Johny piekny
to jest kwestia tego, że w mojej okolicy są biedronki, carrefoury i jakieś małe sklepiki. jak już kupowałam wędlinę to w sklepie ekologicznym, ale tam nie ma niskotłuszczowych, tylko zdrowe, "swojskie". ale jadę do biedry po mielone to rozejrzę się za szyneczką patrzyłam w czwartek na szynki, ale wydawało mi się że straszna chemia

planuję też kupić sobie orzeszki w ross, rozejrzę się tylko jakie są. ja najbardziej lubię pistacje, ale one tyle soli mają...

a Ty Martuś może nie waż się jednak codziennie? Jeśli nie motywuje Cię cotygodniowe ważenie to może zrób jak Nadala-co drugi dzień?? Bo jak widzisz brak spadku przez 2 dni już na Ciebie działa.

Idę wcinać omlecik z pieczarkami

Stary 2014-01-13, 07:44   #1734
nadalka
Zakorzenienie

Nicki to raczej chodzi o 1fazę sb co do ćwiczeń, ja jak miałam pojedyńcze dni białkowe to strasznie mi było słabo, kręciło mi się w głowie, a co dopiero jak bym miała być na niej 7 czy 10 dni.

Ja jeszcze się nie ważyłam ale mam taki zamiar.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Świnka ty też sb?
Ja to kupuję wędlinę jak leci, w końcu boczku czy salcesonu nie biorę ;-)
Stary 2014-01-13, 07:54   #1735
martolina1982
Zakorzenienie

a czytałaś, że dziewczyny robią z orzeszków ziemnych masło orzechowe? wow. zjadłabym.

piszesz o urodzinowych ciastach dla TŻ. mnie tez czekają w sobotę ur. L. własnie czytam jak zrobić tort z konikiem pony chyba sobie sklecę jakies ciasto z fasoli na tę okazję, zeby nie zgrzeszyć.

witaj nadalka. no wskakuj wskakuj. ja też, moze wstyd sie przyznać, ale teraz to patrze tylko na zawartosc tłuszczu. nie zagłebiam się w E, bo by mi w tym czasie dzieci sie rozbiegły. poza tym i tak tarasuję przy lodówach z tym wózkiem i dwojka dzieci . ludziska cmokaja, ze za dlugo stoję

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2014-01-13 o 07:56
Stary 2014-01-13, 08:01   #1736
nadalka
Zakorzenienie

no u mnie spadek -0,2 ale chyba jednak zmieniam taktykę i będę jeść śliwki tylko w piątki i może raz w tyg bo nie długo mi zbrzydną i będę rzygać. Będą wzrosty, no ale cóż. postaram się jak najmniej ważyć.
Stary 2014-01-13, 08:04   #1737
martolina1982
Zakorzenienie

ja nie bardzo kumam o co chodzi z tymi sliwkami. chodzi po prostu o to, ze sie nie mozesz bez nich załatwić i stad te pozorne wzrosty? wiesz, ze one wkrtoce przestaną działac jak je bedziesz tak ciagle jadła. błoonika dostatecznie duzo jesz?

04.05.2017 start!
Stary 2014-01-13, 08:28   #1738
nadalka
Zakorzenienie

Jem ,ale lubię po śliwkach się porządnie wys*ać. No tyle że wiem że muszę je ograniczyć.
Stary 2014-01-13, 08:37   #1739
swinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Nicki to raczej chodzi o 1fazę sb co do ćwiczeń, ja jak miałam pojedyńcze dni białkowe to strasznie mi było słabo, kręciło mi się w głowie, a co dopiero jak bym miała być na niej 7 czy 10 dni.

Ja jeszcze się nie ważyłam ale mam taki zamiar.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Świnka ty też sb?
Ja to kupuję wędlinę jak leci, w końcu boczku czy salcesonu nie biorę ;-)
Tak, ja też.

Cytat:
a czytałaś, że dziewczyny robią z orzeszków ziemnych masło orzechowe? wow. zjadłabym.

piszesz o urodzinowych ciastach dla TŻ. mnie tez czekają w sobotę ur. L. własnie czytam jak zrobić tort z konikiem pony chyba sobie sklecę jakies ciasto z fasoli na tę okazję, zeby nie zgrzeszyć.

witaj nadalka. no wskakuj wskakuj. ja też, moze wstyd sie przyznać, ale teraz to patrze tylko na zawartosc tłuszczu. nie zagłebiam się w E, bo by mi w tym czasie dzieci sie rozbiegły. poza tym i tak tarasuję przy lodówach z tym wózkiem i dwojka dzieci . ludziska cmokaja, ze za dlugo stoję
widziałam, ja kiedyś robiłam masło migdałowe.
ja właśnie się zastanawiam czy mu nie zrobić tortu fasolowego bo przecież jak mu zrobię moje wymarzone ciasto to się nie oprę... a to jeszcze będzie 1sza faza!!!

Stary 2014-01-13, 08:37   #1740
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Dziś mam dzień po tytułem: zero czasu na nic.
No ale trudno.
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
a te wiejskie lekkie nie mają 3% tł? bo wiejskich nie ma odtłuszczonych?
A dzisiaj kupowałam twaróg w biedronce "chudy" i jest na nim 0g tłuszczu. Trzeba się w skład wczytywać bo nie na wszystkim są wielkie napisy 0%. Są dwa rodzaje odtłuszczonego twarogu.
Ja też w takie rzeczy się w B. zaopatruję.

Cytat:
Zamówiłam właśnie pierwszą połowę prezentu dla TŻ 23 stycznia ma urodziny, kończy 27 lat staruszek mój kupiłam mu póki co książkę, od dłuższego czasu miałam ją na oku. http://www.czarnaowca.pl/erotyka/jej...erw,p995530147 nad resztą prezentu jeszcze się zastanawiam. no i będę mu piekła mój wymarzony tort i jeszcze sernik do pracy, zdechnę!!!! ale najpierw zabiję dziada!!!! czemu on nie ma kompleksów że ma brzuch i zje sobie ciasteczko a ja o suchym pysku
Fajny prezent

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
Podobno okres wylęgania ustalili to 24 godziny, bo po takim czasie objawy mieli po kolei wszyscy u TŻta w domu. Ja się zobaczyłam z TŻtem koło 20, więc jutro wieczorem się pewnie okaże co i jak. Jutro mam tyle zajęć na uczelni, że mam tylko nadzieję, że nie złapie mnie rano... BO muszę iść.
Kochana jak wydala to zaraża cały czas.

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Kurcze kusi ta dieta coraz bardziej. Na razie czekam na okres. Może po.

Cytat:
Która to???

Brat się dołoży do prezentu Znalazłam im w Kołobrzegu za 699zł 3 dni w hotelu 5-cio gwiazdkowym. http://travel.groupon.pl/32378744?nl...1_0_0_9&a=2041
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości