Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 14:28   #1711
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Nadrobiłam zaraz Wam odpiszę

-

Byłam dzisiaj na glukozie z obciążeniem... niezbyt dobra :P dawka 75g.
Najpierw miałam badanie krwi na czczo, potem po godzinie i po dwóch. Najgorzej się czułam jakieś 20 min przed pierwszym pobraniem, myślałam że zwymiotuje. Potem już w porządku ale przesiedziałam całe 2h na dworze na wycieraczce z auta

Najgorsze było drugie kłucie bo coś mi kobietka źle trafiła i mi rękę sparaliżowało. Uczucie straszne, ukłucie czułam w miejscu pobrania i drugie takie samo w nadgarstku - nawet przez chwilę pomyślałam że gdzieś jej się igła zaczepiła i mi się wbiła w tym miejscu druga. Zdrętwiały mi palce i ramię aż się popłakałam.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:32   #1712
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Ircha kochana dziekuje za mile slowa
I bede czekac na relacje

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:33   #1713
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Piekne rzeczy i mebelki pokazujecie dziewczynki, ale juz nie wiem ktora co podawala bo tyle dzisiaj skrobiecie

Leciu kochana tobie to chyba ten stres wychodzi.. odpoczywaj duzo i dbaj o siebie

Ewcia jak pomagaja ci troszke te inhalacje to rob sobie, najwyrazniej to na ciebie dziala

Wiecie co, pierwszy raz tak spanikowalam dzisiaj.. wczoraj malo sie dzidzia ruszala a w nocy jakos tak dziwnie z brzuchem i macica mialam ze nawet nie potrafie opisac wam tego. I rano sie budze z jakims takim strachem i chce zeby sie malenstwo poruszalo a tu nic. Mowie do meza ze chyba pojade do mojej dawnej p. ginekolog zeby zobaczyla czy ws9ystko ok bo moj lekarz prowadzacy jest na wakacjach. Ale tz mowi zebym sie uspokoila i ze napewno maluszek sie ruszy. Troche minelo ale rzeczywiscie dostalam ze 3 kopniaczki uspokoilam sie na chwile. Teraz tez sobie spi chyba dzidzia bo nie czuje zadnych ruchow ale staram sie myslec pozytywnie. Nawet nie wiedzialam ze moge tak spanikowac

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Czekamy na relacje
Marteczko powiem Ci tylko tyle, że z każdym dniem będzie coraz bardziej aktywna Twoja dzidzia kochana, ja już nawet nie wiem czy moja w ogóle śpi, albo jak śpi to się tak rzuca, że kopie jak szalona. Ale klocek jest duży to się nie dziwę, że kopie
Będzie wszystko dobrze Malutka
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
no i się pochwalę, że nie mam cukrzycy w ciaży wczoraj mialam krzywą cukru robioną i jest ok cieszę się, bo się obawiałam, że mogę mieć, w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce
Super Kochana bardzo się cieszę, że nie masz cukrzycy
A brałaś ze sobą cytrynę? bo ja bym wzieła ale nie wiem czy mnie nie wyśmieją w labo?

Słuchamy Mozarta dla maluszka z mężem. Tzn teraz to ja malutka, bo mąż odpłynął Kocham tego mojego wariata nad życie
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:33   #1714
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

[QUOTE=Niestabilna;4634072 4]I inni również wyrazili swoją opinię. Co do zaufania nigdy nie ma pewności. I wiem ze to absurd po 1 miesiącu sobie takie zaufanie zyskać, ale klub nie należy do jednej osoby a do wszystkich czlonkin, np jak bedzie taka sytacja że ktoś po miesiącu aktywnego udzielania sie chce sie dostac do klubu a 3/4 czlonkin napisze ze nie i uzasadnia to to taka osoba do klubu nie trafi i dlatego jest forum. Nie chcę żebym została zle zrozumiana. Ale ten temat jest już zakończony. Jest regulamin koniec kropka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/
no tak. Ale nikogo nie można być pewnym bo zaufanie jest jak zapałka zgasić łatwo a zapalić ciężko. Dlatego ja może i jestem naiwna ale staram wierzyć w ludzi ale jak ktos mnie nie chce to nie będę się pchac.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:34   #1715
Misstic
Wtajemniczenie

Anus biedna ty ale dobrze ze masz juz to za soba

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-07, 14:35   #1716
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Hej , ja po polowkowym mala jest zdrowa , wszystko super, nie chciala pokazac nam twarzy w ogole , przez 30 min babka robila usg tzresla brzuchem wstawalam kladlam sie a Kornelka zawziecie odchylona glowa lub jak przekrecila zaslonila rekoma
śliczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Mój synek jest w górnych granicach normy i waży 561g, lekarz już mi współczuje we wrześniu
W ogóle wczoraj był poślizg godzinny u ginekologa i nieźle zgłodniałam siedząc w poczekalni.
hoho no niezły dzidek

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Chyba gdzieś czytałam (ale nie jestem pewna gdzie i czy mi tego ktoś nie powiedział),ze średnia waga urodzeniową dziewczynek to 3600, a dziewczynek 3200, stad moje twierdzenie,ze chłopcy SA więksi.

Ale obys miała racje, bo mój bambaryłek ma juz 430 g:O.
?

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Z tą wagą to zaczynacie mnie przerażać.... Mam nadzieję, że moja Malutka pójdzie po Mamusi, nie po Tatuśku Tż urodził się z wagą 4800, a ja miałam tylko 2850 Taką kruszynkę mogłabym urodzić...
ja 2900 tż prawie 4000. Mam nadzieje, ze będzie po mamusi

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Ok udało sie
A więc poniżej ciuszki po moim mężu i kilka po jego siostrze i bracie , czyli maja jakis 27 lat te ciuszki
Mój Boże... ile Ty tego masz

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też robiłam podsumowanie ile czego mam i wyszło:
rozmiar 50/56:
-10x body z krótkim rękawkiem
- 5x body z długim rękawkiem
- 3x spodenki (welurowe, dżinsowe, dresowe)
- 2x bluza dresowa
- 2x śpiochy długi rękaw
- 1x koszulka długi rękaw
- 1x rampers długi rękaw
- 1x kombinezon polarowy miś
- 25 par skarpetek od 0-6 miesiąca
Mam jeszcze po jednej lub 2 sztuki z każdej rzeczy w rozmiarze 62 i 68 Muszę tylko dokupić jakiś czapeczek i półśpiochy i będzie wyprawka gotowa
łooo to ja jestem w ciemnej dziurze, w ogóle nie wiem ile czego ma być

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Dokładnie jeszcze kilka drobiazgów i wyprawka gotowa Mój mąż nie ma w ogóle świadomości o tylu ciuchach w szafce... jeszcze dopadłam fajną firmę na allegro gdzie mają tanie rzeczy do niemowlaka (pieluszki, przybory, kosmetyki, kosmetyki do szpitala dla mamy, smoczki, gryzaki sudokremy) - http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926

i wózek znalazłam http://allegro.pl/blackwhite-emjot-7...177692774.html - zamówie kropkowy albo szarobiały
śliczne te kocyki
i wózek niczego sobie masz jakieś sprawdzone opinie na jego temat? widziałaś go na żywca?

-

Wasza wczorajsza, nocna, żabia rozmowa mnie rozwaliła

Niestabilna ja myślałam ze tam samochód jedzie i świeci światłami

aa2 zaraz zabieram się za "Twój poród"

Misstic
zgadzam się z Tobą co do klubu. Każdy przecież może się do niego dostać tylko wszystko z czasem i po kolei. Przecież nowe osoby nie mają skreślonej takiej opcji tylko muszą z nami pobyć. Osoby które ileś czasu się nie udzielają z kolei powinny być usunięte.

Nie rozumiem o co poszło

POWODZENIA NA WIZYTACH!!!
Stary 2014-05-07, 14:39   #1717
Misstic
Wtajemniczenie

Zosiu dziekuje za wsparcie
Tak spanikowalam bo wlasnie ostatnio tak nawet mocno mnie dzidzius kopal a od wczoraj to tak tylko tyci tyci. No ale najwazniejsze ze w ogole sie poruszylo malenstwo

Podobno dzieciaczki lubia Mozarta napewno ma w brzuszku nie zla impre hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 14:39   #1718
Mo_onika_ika
Rozeznanie

no to półtorej godziny w wannie zaliczone Usiadłam żeby poczytać a tu tyle naskrobane że zdążyłam całą miskę winogron zjeść nawet nnie wiem kiedy to zjadłam bo jak zobaczyłam pusty krzaczek to dopiero ogarnęłam że zjadłam ich tyle
Na 17 idę do mojej ginki bo zwolnienie mi się kończy,pwnie samolot i ekspresowe usg no i potem jadę do kliniki czekać na swoją kolejkę na połówkowe Aaaaaa już nie mogę się doczekać

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:40   #1719
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Super Kochana bardzo się cieszę, że nie masz cukrzycy
A brałaś ze sobą cytrynę? bo ja bym wzieła ale nie wiem czy mnie nie wyśmieją w labo?
Ja brałam cytrynę, a nawet 2 na wszelki wypadek
wchodzę do przychodni patrzę a tu już dwie dziewczynki z kubkiem i się rozkoszują ale trafiłam hehe
a w gabinecie same połówki cytryn pani mi wcisnęła pół i ta druga połówka też została

i polecam wziąć wodę, ja musiałam to przepić bo czułam cukier na podniebieniu :P

Cytat:
Anus biedna ty ale dobrze ze masz juz to za soba

doczytałam że się zestresowałaś brakiem ruchu, dobrze ze niuniu się poruszył nieraz jak się nie rusza cały dzień i zaczynam się bać to się kładę i poruszam/delikatnie potrząsam brzuchem :P matko bez litości budzi dziecko:P

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-05-07 o 14:42
Stary 2014-05-07, 14:41   #1720
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Z Twoich wypowiedzi wynika,ze bardzo chcesz do klubu należeć;p.
Ja akurat decyzji nie podejmuje o tym, ale podtrzymuje swoje i dziewczyn zdanie,ze trzeba być ostrożnym.
Co z tego, ze kpogos przyjmiemy i usuniemy jak się nie udziela jak juz może pokopiowac sobie nasze zdjęcia np.
nie chce i nie wstąpię do klubu waszego nawet przez myśli nie przeszło tylko przykro słyszeć że nie jest się mile widzianym... Bo zaraz skopiuje ci zdjęcia i Bóg wie gdzie wyśle... Nie jestem taka.... Czyli z twojej wypowiedzi wynika ze nie chcesz juz żadnych nowych członkiń w klubie. Ok
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:48   #1721
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
no to półtorej godziny w wannie zaliczone Usiadłam żeby poczytać a tu tyle naskrobane że zdążyłam całą miskę winogron zjeść nawet nnie wiem kiedy to zjadłam bo jak zobaczyłam pusty krzaczek to dopiero ogarnęłam że zjadłam ich tyle
Na 17 idę do mojej ginki bo zwolnienie mi się kończy,pwnie samolot i ekspresowe usg no i potem jadę do kliniki czekać na swoją kolejkę na połówkowe Aaaaaa już nie mogę się doczekać
To będą pierdzioszki
Trzymam kciuki za badanie
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja brałam cytrynę, a nawet 2 na wszelki wypadek
wchodzę do przychodni patrzę a tu już dwie dziewczynki z kubkiem i się rozkoszują ale trafiłam hehe
a w gabinecie same połówki cytryn pani mi wcisnęła pół i ta druga połówka też została

i polecam wziąć wodę, ja musiałam to przepić bo czułam cukier na podniebieniu :P

doczytałam że się zestresowałaś brakiem ruchu, dobrze ze niuniu się poruszył
Dzięki Aneczko za odpowiedź, mam nadzieję, że przełknę póki co nastawienie mam pozytywne
Cytat:
Tak spanikowalam bo wlasnie ostatnio tak nawet mocno mnie dzidzius kopal a od wczoraj to tak tylko tyci tyci. No ale najwazniejsze ze w ogole sie poruszylo malenstwo

Jak chcesz mogę Ci wysłać na maila ]Mi lekarka powiedziała wczoraj, że już mogę obserwować ruchy. ale bez szału, żeby się nie spinać jak parę godzin się nie poruszy.

A w ogóle powiedziała, żebym kontrolowała ciśnienie bo wczoraj (po nieprzesnej nocy i stresie) wyszło mi 130/80 a ponoć od 140 zaczyna się nadciśnienie w ciąży . Ciekawe co ja mam zrobić jak zawsze mam 120/80. A w karcie ciąży widać ewidentnie, ze przy wizytach tych ważnych jak genetyczne i wczorajsze połówkowe skacze ta górna granica aż o 10 a na pozostałych jest w normie..

Pytam wczoraj męża : czy córka odebrała mi urodę? Ale powiedz szczerze. A on zachęcony do szczerości z wielkim bananem na twarzy: jak się pomalujesz to nie . Zabiłam go wzrokiem.
a później się mnie pyta: a jak córka zabiera urodę to później ta uroda wraca? myślałam, że go uduszę

A w ogóle postanowiłam zacząć pisać codziennie kilka słów do mojej córci. Nie wiem jeszcze w jakiej formie ale mam silną potrzebę by napisać jej jak się czuję i w ogóle
Stary 2014-05-07, 14:51   #1722
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Małgosiu nikt tu nic takiego nie napisał. Nie wtrącałam się w tą dyskusję ale już mam dosyć czytania tych bzdur. Przepraszam ale taka prawda. Bo ile można tłumaczyć to samo? Ale jeżeli nie rozumiesz to już trudno. My chcemy jak najwięcej mamuś bo wtedy jest fajnie. Nikt tu n ie pisał że skopiujesz zdjęcia i je gdzieś wstawisz. To było stwierdzenie ogólne. Usiądź na spokojnie i przeczytaj wszystko jeszcze raz. I bez nerwów. Bo każda nawa mamusia jest tu mile widziana i witana z otwartymi rękoma. Wszystkie żyjemy w zgodzie i nie chcemy awantur tego typu. Zejdźmy już z tematu klubu. Bo robi się chwilami nie miło. Wszystko jest jasne jeżeli chodzi o regulamin Jeszcze troszkę z nami pobędziesz a zaproszenie na pewno do ciebie powędruje I bez spinek mi tutaj bo

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-07, 14:52   #1723
ZygaEffka
Zadomowienie

Gosia sorry ale weź już skończ... serio , niestabilna zakończyła temat a Ty drążysz jak wiśnie z pestek

Misstic proponuje puscic sobie jakis erotic i zmasturbowac Bożenkę i dzieć od razu sie ruszy
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:53   #1724
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Aneczko za odpowiedź, mam nadzieję, że przełknę póki co nastawienie mam pozytywne

Jak chcesz mogę Ci wysłać na maila ]Mi lekarka powiedziała wczoraj, że już mogę obserwować ruchy. ale bez szału, żeby się nie spinać jak parę godzin się nie poruszy.

A w ogóle powiedziała, żebym kontrolowała ciśnienie bo wczoraj (po nieprzesnej nocy i stresie) wyszło mi 130/80 a ponoć od 140 zaczyna się nadciśnienie w ciąży . Ciekawe co ja mam zrobić jak zawsze mam 120/80. A w karcie ciąży widać ewidentnie, ze przy wizytach tych ważnych jak genetyczne i wczorajsze połówkowe skacze ta górna granica aż o 10 a na pozostałych jest w normie..

Pytam wczoraj męża : czy córka odebrała mi urodę? Ale powiedz szczerze. A on zachęcony do szczerości z wielkim bananem na twarzy: jak się pomalujesz to nie . Zabiłam go wzrokiem.
a później się mnie pyta: a jak córka zabiera urodę to później ta uroda wraca? myślałam, że go uduszę

A w ogóle postanowiłam zacząć pisać codziennie kilka słów do mojej córci. Nie wiem jeszcze w jakiej formie ale mam silną potrzebę by napisać jej jak się czuję i w ogóle
Grunt to się nastawić

Mąż dobry a wraca?

Piszesz pamiętnik?

-

Co do muzyki to polecam muzykę dla bobasa cudowne! jest klasyka dla bobasa, Mozart dla bobasa innymi słowy muzyka klasyczna przeplatana śmiechem, gaworzeniem dziecka, pluskiem wody, ćwierkiem ptaków swojego czasu trochę się jej nasłuchałam bo puszczałam moim przedszkolakom jak leżakowały
Stary 2014-05-07, 14:55   #1725
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
To będą pierdzioszki
Trzymam kciuki za badanie

Ja mam cisnienie po wejsciu po schodach 110/80
i własnie pije druga kawę ! o a co se bede żalować
A mąz widze agent jak mój żarty mu się trzymaja języka
z tym pisaniem fajny pomysl
Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Małgosiu nikt tu nic takiego nie napisał. Nie wtrącałam się w tą dyskusję ale już mam dosyć czytania tych bzdur. Przepraszam ale taka prawda. Bo ile można tłumaczyć to samo? Ale jeżeli nie rozumiesz to już trudno. My chcemy jak najwięcej mamuś bo wtedy jest fajnie. Nikt tu n ie pisał że skopiujesz zdjęcia i je gdzieś wstawisz. To było stwierdzenie ogólne. Usiądź na spokojnie i przeczytaj wszystko jeszcze raz. I bez nerwów. Bo każda nawa mamusia jest tu mile widziana i witana z otwartymi rękoma. Wszystkie żyjemy w zgodzie i nie chcemy awantur tego typu. Zejdźmy już z tematu klubu. Bo robi się chwilami nie miło. Wszystko jest jasne jeżeli chodzi o regulamin Jeszcze troszkę z nami pobędziesz a zaproszenie na pewno do ciebie powędruje I bez spinek mi tutaj bo
ja też już mam tego dosyc i to jest drugi raz taka akcja ...
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-07, 14:55   #1726
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Grunt to się nastawić

Mąż dobry a wraca?

Piszesz pamiętnik?

-

Co do muzyki to polecam muzykę dla bobasa cudowne! jest klasyka dla bobasa, Mozart dla bobasa innymi słowy muzyka klasyczna przeplatana śmiechem, gaworzeniem dziecka, pluskiem wody, ćwierkiem ptaków swojego czasu trochę się jej nasłuchałam bo puszczałam moim przedszkolakom jak leżakowały
Dokładnie Aniu mam wszystkie płyty Raimond Lap i ich słuchamy bardzo relaksują co widać po moim mężu

Chyba zacznę pisać pamiętnik, pewnie szybciej będzie na kompie
Stary 2014-05-07, 14:56   #1727
tymiina
Raczkowanie

Cytat:
Paulina Darek
a tak sobie grzebałam po necie i wypatrzyłam coś
http://allegro.pl/komplet-do-wozka-k...146225096.html
myślę,że kupię coś takiego zamiast zwykłej pościeli do wózka
Boskie jak mi gdzieś skapnie kilka zł to sobie.. znaczy maleństwu sprawie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedze oglądam serial i nagle łubu du podskoczylam ze strach, nie wiem co sie stało. Ja na okno ( mieszkam na piętrze) a tam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
KOTAŁKA... Ja kocham kotałki... i narazie mam pieska a jeszcze do kompletu dobiorę kotka przed porodem.. dzieciaczek musi sie ze zwierzaczkami chować innej opcji nie widze

Cytat:

Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak przed dzisiejszą wizyta musiałam ogolić nawet brzuch W życiu nie byłam tak owłosiona...
PO co golisz brzuszek ???? to jest fajne ze rosną nam tam włoski to takie mamusiowe
Też zauważyłam to coś i się mocno zdziwiłam bo nigdy ni miałam ich aż tak widocznych. Zgoliłam z wielką przyjemnością gole już rawie całe ciało bo nawet ręce od kilku lat to i brzuch zacznę golić - śmierć włoskom

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
nie chce i nie wstąpię do klubu waszego nawet przez myśli nie przeszło tylko przykro słyszeć że nie jest się mile widzianym... Bo zaraz skopiuje ci zdjęcia i Bóg wie gdzie wyśle... Nie jestem taka.... Czyli z twojej wypowiedzi wynika ze nie chcesz juz żadnych nowych członkiń w klubie. Ok
Właśnie spędziłam godzinę na nadrabianiu wątku i nigdzie nikt nie napisał że kogoś tam nie chcą czy że zabraniają nowym wstępu. Nikt tez nie zarzuca Ci że będziesz robić te opisane wyżej rzeczy (to były tylko przykłady)niestety takie sytuacje mogą mieć miejsce i stąd powstał regulamin a także stąd pewien dystans do nowych osób. Niech najpierw popiszą jakiś czas na wątkach ogólnych niech pokażą że są aktywne i można im w jakimś stopniu zaufać (wiadomo że nigdy nie mamy 100% pewności że dana osoba jest uczciwa). Ja sama jestm tu nowa nie nadążam z pisaniem i czytaniem dlatego odbywa się tow moim przypadku rzadziej - kiedyś za jakiś czas będę być może chciała do klubu dołączyć ale na razie wiem że sobie na to nie zapracowałam.

---

Ile wy już macie rzeczy ja nie mam nic - kompletnie nic. Mam problem żeby w ogolę szukać rzeczy bo się cały czas boje że jednak z tej mojej dziewczynki wyjdzie chłopiec i ja nakupuje ciuszków na dziewuszkę a tu mi sie mały fifolek urodzi...

Za to imiona sobie wymyśliłam i mam 3 swoje propozycje dla dziewczynki Nastia; Naina; Zoja

TŻ obstaje za Zoją... ja za Nastią
A pewnie i tak w końcu dam takie imię które najbardziej nie spodoba się rodzicom TŻ-eta i tak już się bulwersują (po cichu) że moje nazwisko będzie miał dzidziuś ;d

29.09.2014 urodziłam największy skarb w moim życiu.
tymiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:58   #1728
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam cisnienie po wejsciu po schodach 110/80
i własnie pije druga kawę ! o a co se bede żalować
A mąz widze agent jak mój żarty mu się trzymaja języka
z tym pisaniem fajny pomysl

ja też już mam tego dosyc i to jest drugi raz taka akcja ...
A pewnie, nie żałuj sobie

Myślę, że co do klubu to chyba trzeba przestać na to zwracać uwagę. Już kilka razy chciałam coś napisać ale po wczorajszym zakończeniu przez Niestabilną daję sobie spokój i scrolluję na dół te posty, nie ma sensu walka z wiatrakami. Małgosia nas nie rozumie, trudno. Płakać nie będę.
Stary 2014-05-07, 15:00   #1729
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Aniu mam wszystkie płyty Raimond Lap i ich słuchamy bardzo relaksują co widać po moim mężu

Chyba zacznę pisać pamiętnik, pewnie szybciej będzie na kompie
Też mam można wpisać w google tudzież chomika i...

świetne są

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 15:01   #1730
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
A pewnie, nie żałuj sobie

Myślę, że co do klubu to chyba trzeba przestać na to zwracać uwagę. Już kilka razy chciałam coś napisać ale po wczorajszym zakończeniu przez Niestabilną daję sobie spokój i scrolluję na dół te posty, nie ma sensu walka z wiatrakami. Małgosia nas nie rozumie, trudno. Płakać nie będę.
Problem że mi sie mleko skonczyło i zrobiłam ze śmietanką ...;P

Latte powiedz mi Ty psikałaś sobie tamtum verde gardełko ? bo ja mam hasco sept myslisz ze mozna ? bo to podobno to samo
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-07, 15:04   #1731
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam można wpisać w google tudzież chomika i...

świetne są
Otóż to to również moje źródło

Cytat:

Latte powiedz mi Ty psikałaś sobie tamtum verde gardełko ? bo ja mam hasco sept myslisz ze mozna ? bo to podobno to samo
Psikałam sobie, ale powiem Ci szczerze, że dawało radę na trochę od wczoraj już mam cholinex i dopiero czuję jakąś poprawę
a tantum psikam już tylko na noc, chociaż i tak spałam z tabletkę, bo jak śpię przez katar z otwartą buzią, to strasznie mi sucho było.
Stary 2014-05-07, 15:06   #1732
Mo_onika_ika
Rozeznanie

a ja tak leżę i się wyleguję a za 30 minut muszę wyjść Muszę ogarnąć czuprynę bo wyglądam jak laski z lat 80 No i oko podmaluje bo jakoś dziwnie wyglądam Muszę usiąść w końcu i rzęski sobie zrobić... no i pazurki Mykam ale pewnie i tak jeszcze 5 razy przed wizytą coś napiszę z telefonu

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-07, 15:09   #1733
Ana***
Zakorzenienie

aa2 przeczytałam opis trochę przebojów miałaś... ja się boję tego że się zestresuje zacznę trząść i żadnego pożytku nie będzie:P rozumiem, ze mały miał 3100?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:

mi lekarz pozwolił tantum verde w spray, w tabletkach niet a ponad to gorąco (!) polecam wodę zmieszaną z wodą utlenioną - naprawdę mi pomogła lepiej niż tantum verde czuć jak się pieni na płonącym gardle, wypluć, przez chwilę drapię a potem a jakiś czas ulga

A pomiędzy płukaniami i tantum ssałam tabletki isla - one są nawilżające, nie działają typowo przeciwzapalnie ale przywracają równowagę bakteryjną w buzi

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-05-07 o 15:10
Stary 2014-05-07, 15:10   #1734
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:

Ja mojemu dziecku podam smoczek jak bedzie chcialo. Roznie dzieci na niego reaguja, jedne uwielbiaja, inne nie toleruja. Jak bedzie potrzeba to bedzie smoczek.
Oczywiscie zamierzam go w pewnym momencie odstawic. Jak dla mnie dziecko 4-letnie to troche juz zaduze na takie akcesoria
Ja mialam smoczki ( 5 na raz- oczywiscie nie w buzi hehe, ale np jeden w buzi 3 w jednej rece, kolejny w nastepnej) a zgryz mam bardzo ladny wszystkie zabki proste (w miare )
Ale chyba mialam 2 latka jak mi rodzice je odstawili. Musze dopytac
Moja chyba krótko przed 2 urodzinami sama zapomniała osmoczku,a wcześniej dawaliśmy jej tylko do snuZgodzę się, że 4 latek ze smoczkiem to dziwny widok

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Zyga wymiatasz chyba żadna z nas Cie nie przebije co do prędkosci kompletowania wyprawki
ja mam po synku wszystko, wiec juz nie szaleję. ALe w zeszłym roku też siedzialm non stop i licytowałąm. Raz tylko sie wkopałam - kupywałąm buciki, a przyszły atrapy bucików - taka chińszczyzna że masakra.........
Oj, ja chyba przebiję, bo mam tego ogrom

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochane co do smoczka to z tymi zębami troche mit-ponoć
odpowiednio dobrany i wymieniany zgodnie z zaleceniem moze być ok, wklejam kawałek o smoku:

6. "Ssanie smoczka to prosta droga do krzywych zębów" - FAŁSZ .
Jeśli odzwyczaisz dziecko od smoczka zanim zaczną wyrzynać się pierwsze ząbki, nie będzie miał na nie żadnego wpływu. Ortodonci nie przepadają za smoczkiem ale uważają go za "mniejsze zło", ponieważ w momencie gdy potrzeba ssania nie jest zaspokojona maluch znajdzie sobie inną rzecz - a w tej sytuacji smoczek jest najmniej groźny dla zgryzu.

także wszytko z głową
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja w końcu dobrałam sie do ubranek które kupiłam z rok temu jak jeszcze nie planowaliśmy dziecka
Śliczne
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
u nas chcemy spróbowac bez smoka, ale jak sie nei da to podam bez stresu
My też tak spróbujemy,ale jak co to się nie będę długo głowić

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
I reszta. ZygaEffka świetne te Twoju ciuszki i te kupione i te po Tż. Ja też mam chyba jeszcze gdzieś na strychu kilka kaftaników po 22 letniej dziś siostrze ale obawiam się że nie wyglądaja tak jak te Twoje
No ,ciuszki bosskie i niesamowite,że w takim dobrym stanie i takie nowoczesne.Jak ja bylam mała to tylko kaftaniki, jakieś rajstopki i wsio

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:12   #1735
Agulaa84
Raczkowanie

Cytat:

Moja Niunia tez wczoraj fikala a dzisiaj leniwa jak nie wiem co i sie martwie.Wykoncze sie w tej ciazy psychicznie i dziecko bedzie mialo matke wariatke

A to moj brzuszek w 20t5dImageUploadedByWizaz Forum1399471926.231995.jpg

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:14   #1736
małaPaulina
Wtajemniczenie

malgosia a kto ci napisal ze nie jestes mile widziana?
i gdzie z anesh wypowiedzi wynika ze nie chce wiecej członkiń klubu czytasz chyba nie ze zrozumieniem... bynajmniej ja juz nic nie rozumiem z tych twoich wypowiedzi

Latte88 jak to milo ze strony Tzta
co do cisnienia ja w karcie ciazy mam ciagle 140/70...

troche dołująca ta pogoda... ale pochwalę się że w koncu zebrałam dupsko i za tydzien mam wizyte u dentystki a zbieralam sie bo mam 20km ale pojade i przy okazji spotkam sie z kumpelami na pogaduchy

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:17   #1737
Latte88
Zakorzenienie

JESTEM BARANIĄ BUŁĄ!!!!!!!!!!

stworzyłam specjalnie maila dla bloga, ale przyszło co do założenia to co zrobiłam? Zalogowałam na prywatnego ja cięż pierdzieleee.
ale chociaż nazwa za pierwszym razem weszła

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Moja Niunia tez wczoraj fikala a dzisiaj leniwa jak nie wiem co i sie martwie.Wykoncze sie w tej ciazy psychicznie i dziecko bedzie mialo matke wariatke

A to moj brzuszek w 20t5dZałącznik 5675613

Jaki przepiękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
malgosia a kto ci napisal ze nie jestes mile widziana?
i gdzie z anesh wypowiedzi wynika ze nie chce wiecej członkiń klubu czytasz chyba nie ze zrozumieniem... bynajmniej ja juz nic nie rozumiem z tych twoich wypowiedzi

Latte88 jak to milo ze strony Tzta
co do cisnienia ja w karcie ciazy mam ciagle 140/70...

troche dołująca ta pogoda... ale pochwalę się że w koncu zebrałam dupsko i za tydzien mam wizyte u dentystki a zbieralam sie bo mam 20km ale pojade i przy okazji spotkam sie z kumpelami na pogaduchy
Jest przekochany naprawdę
z pogodą się zgodzę, jest tak dupna, ze nawet rolet nie podnoszę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 15:19   #1738
ZygaEffka
Zadomowienie

Więc przyszła ostatnia paczka z ciuszków które zamówiłam i którcyh zdjecia juz wam pokazalm i wiecie co?? jestem zawiedziona bo ciuszki są w większości zniszczone i zmechacone jak by te 0-6 miesiecy dziecko w nich na polu robiło do tego śmierdzą samymi petami !!! 50 % z tego sie nadaje od razu na odrzut , no ale nic na 3 wygrane aukcjie 70 % się udała więc i tak chyba sukces

Boshe... chyba znalazłam nawet dziurki po wypaleniu papierosem ... aż sie boję czy te dziecko jeszcze żyję co mam po nim ciuszki ...

Dodam jeszcze że po moim męzu jakościowo sa lepsze te rzeczy
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-07 o 15:21
Stary 2014-05-07, 15:25   #1739
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
niepotrzebnie bierzesz to personalnie, nikt nie napisał, że małgosia nie ma prawa wejścia do klubu, bo będzie kopiować fotki.

a ja mam ograniczone zaufanie po aferze sprzed może jakiś 2 lat z wizażanką o nicku Motylicaja, miała jak się okazało jeszcze kilka innych profili. Byłam z nią też w jednym klubie. Laska udawała m.in., że jest w ciaży, potem że poroniła, inne dziewczyny jej współczuły,a tu się okazało, że to jakaś 20-letnia panna zabawia się ludzkimi uczuciami. Na innym forum (nasz-bocian) była afera, że jakaś laska pisała, że straciła dziecko, pisała posty o tym, jaka jest nieszczęśliwa, inni strasznie jej współczuli (to forum dla ludzi cierpiących na niepłodność, także ci ludzie niejedno przeszli w tym temacie). Po jakimś czasie ta laska napisała coś na kształt listu samobójczego, ludzie wpadli w panikę, administratorzy powiadomili nawet policję, bo nie chcieli zlekceważyć takiej sytuacji. No i co się okazało? Kobieta wyssała wszystko z palca, co więcej jej dziecko żyje i ma się dobrze (a na forum uśmierciła własne dziecko!!!).

no i na koniec powiem, że taka tu "afera" się robi z tym klubem, a z doswiadczenia wiem (z innego klubu), że jak się dzieci urodzą to co najmniej połowa z mam nie bedzie chciała lub nie bedzie miala zwyczajnie czasu na pisanie w klubie czy na forum i się wykruszą.

Cytat:
Gosia

Misstic proponuje puscic sobie jakis erotic i zmasturbowac Bożenkę i dzieć od razu sie ruszy
dobre

mąż poszedł z młodą na angielski a ja się lenię

co do glukozy to można wziąć cytrynę , ja tak nie zrobiłam. W jednym laboratorium dali mi potem zwykłej wody do popicia po wypiciu glukozy, a teraz miałam własną zwykłą wodę ale mi nie pozwolili nawet łyka wziąć, tylko najwyżej usta przepłukać (to było inne laboratorium).

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:28   #1740
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
śliczna dziewczynka
śliczne te kocyki
i wózek niczego sobie masz jakieś sprawdzone opinie na jego temat? widziałaś go na żywca?
Nie przejechałam się nim i to mnie troszkę przeraża, strasznie mi się podoba spacerówka i zaraz pogrzebie w necie jakieś opinie
Chyba się wybiorę do Smyka objeździć tymi mercedesami może wpadnie mi w oko coś innego w podobnej cenie

Dzisiaj się obijam jak się da, prawie cały dzień wiszę na necie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości