|
|
#1711 | |
|
Rotmistrz
|
Dot.: szukam przyjaciół,czuję się samotna :(
Cytat:
Ale Tz mi wyczytal o dziewczynce co ja zostawil tata w aucie na caly dzien I sie doslownie ugotowala... |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze wszystkich środków transportu ja najbardziej lubię pociągi. Tylko samotne podróże są mało bezpieczne, nie można pospać, bo trzeba pilnować bagażu... |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Tak o tej wlasnie mowie... to straszne. Rozumiem zapomniec telefoni czy dokumentow. No ale DZIECKA !!!!!?????
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w tamtym roku chodziłam do psychologów i do psychiatry i szczerze powiem, ze najlepszy jest chyba psychoterapeuta.Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
A ten chlopczyk z warszawy ktorego potracil na pasach to synek mojej znajomej.
Ja nie chodzilam nigdy do takich lekarzy. Nie wien czy pomagaja. Chcialam byc psychologiem. Ale chyba nie jest mi to dane. TZ studiowal przez dwa lata psychologie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam o tej dziewczynce. Co to za ojciec, co zapomina o swoim dziecku ? Debil i tyle.
|
|
|
|
#1717 |
|
Rotmistrz
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
Psychoterapeuta to był by dobry pomysł. Tylko nie jestem pewna czy w moim mieście znajdę.
JAK MOZNA ZAPOMNIEĆ DZIECKA :O straszne. Znalazłam, chętnie się wybiorę. Tylko ciekawa jestem jaki koszt prywatnej wizyty będzie. Ja wiem , że każdy specjalista liczy inaczej ale może orientujecie się jak to wypada cenowo ? Edytowane przez domkaa93 Czas edycji: 2014-06-10 o 22:29 |
|
|
|
#1719 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
chyba pisali, sprawa ogólnie dość głośna.. przejścia dla pieszych w Polsce to porażka... Np, w Austrii jak byliśmy to tam nikt nie patrzy na samochody... Po prostu "jest przejście - idę" a w Polsce jakiś chory system.....
Lola dodałam oliwki do kąpieli rewelacja, zawsze będę ją dodawać .
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20150425580617.html Edytowane przez kandao Czas edycji: 2014-06-10 o 23:00 |
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyna na innym forum przesłała mi fajna stronkę, gdzie można zarabiać poprzez oglądanie ofert wysyłanych na emaila. Szkoda tylko, że wypłata od 50 złotych -.-
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1723 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Rotmistrz
|
Hej wszystkim.
U mnie narazie jest po upalach. W nocy przeszla masakryczna burza nad nami, zrobilo sie chlodno I deszczowo. DOMKAA93 Nigdy nie bylam u psychiatry, zeby porownac z psychologiem. Moze sprobuj znalezc jakiegos I do niego udaj sie na terapie. Bo faszerowanie oglupiajacymi tabletkami na dluzsza mete moze byc zgubne. |
|
|
|
#1725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Psychoterapia wynosi podobnie. Według mnie to chore... Później chodziłam do psychiatry na nfz i efekt byl taki sam jak prywatnie ![]() Terapia najlepiej mi się sprawdziła Chodziłam do takiej Pani na śląsku, skąd pochodzę... Niestety we Wro nie mogę znaleźć sensownego psychologa na NFZ ![]() Leki pomagały jak się je brało. Gdy z nich zrezygnowałam, to wszystko wróciło do normy Edytowane przez skunny Czas edycji: 2014-06-11 o 09:18 |
|
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
U mnie prawdopodobnie ostatni dzień upałów i już zapowiadają burze. Dzisiaj wieczorem jadę z mamą na zakupy, bo wczoraj miała imieniny, a na sb zaprosiła gości i chciałaby coś przyszykowac. Dziewczyny czy Wy też kilkanaście miesięcy po ciąży bylyscie bardziej nerwowe niż normalnie? Bo że mną chyba coś niedobrego się dzieje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1728 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
Ale chyba problem bedzie, gdzie indziej. Niemasz ostatnio za duzo na glowie? |
|
|
|
|
#1729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój Tz wcześnie wstaje do pracy ok 3-4. I do tej pory wcześniej się kładł spać a odkąd założyliśmy Internet stacjonarny to np. tak jak wczoraj siedział do 22 i się bawił na telefonie. Jeszcze dodatkowo piwko 1, 2, 3 i chyba 4. A tak wogole to wasi też tak sobie piją w tygodniu? Może wyolbrzymiam problem, bo porównując np. do moich znajomych czy kuzynów, to ok. pomaga przy małej jak poproszę to zrobi coś. Ale czasami jest tak, że nie chce mi się nawet gadać. A najgorzej jest jak pojedziemy gdzieś do kogoś to ja nie potrafię się wyluzować, bo cały czas patrzę za małą, co ona robi, gdzie jest. Masakra jakaś. Może jak pojedziemy na te wakacje to trochę się wyluzuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem jedno w tyg wypije, bardziej w weekend. ja tez tak mam... |
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Wybiore się. Czas robić cos z własnym życiem bo mi minie w bólu przed oczami a później będę miała pretensje, że nic z tym nie zrobiłam.
A teraz prośba macie może jakis dobry przepis na deser/ciasto/coś coś dobrego z truskawkami? Dostalam ich z 5 kg i mnie naszla chęć.
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Rotmistrz
|
Cytat:
Z tym zalataniem za dzieckiem doskonale Cie rozumie. Moj Tz tez wypija ok.4 piwa dziennie. Chyba, ze se niekupi, to nie. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Ja bym Ci tez radzila troche zamrozic. Bo 5kg.to troche duzo....jak sie nie zaprawia ich do sloikow. I maseczka truskawkowa na twarz. |
||
|
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
Maseczka na twarz ? Jakieś szczegóły?
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1734 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
Albo ugniesc truskawki, do tego dodac troszke twarozku I sie tym wysmarowac. Z tym, zeby nie przesadzac, jesli ma sie delikatna skore. Mozesz sama kombinowac I wymyslac sklad. Acha I nawet jesli sie niema alergii to zjedzenie duzej ilosci tych owocow moze wysypac. |
|
|
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
No to odpisuję
![]() Zalatanie za dzieckiem, to chyba normalne, bo jeżeli jeszcze siedzi w wózku masz na niego oko, jak zacznie chodzić i wszystko go interesować ( szczególnie w nowych miejscach) to staję się bardzo żywe. Co do alkoholu... my w ogóle nie pijemy . Ja czasami piwo, ale to raaaaaaaz na rok... A Tż nie pije w ogóle, ma podpisaną krucjatę wyzwolenia człowieka. Kuzynka miała takiego chłopaka który tez pił 3-4 piwka dziennie, ale on był leser i nic nie robił. Z truskawek. zrób obiad. Ugotuj makaron, smiksuj truskawki z mlekiem bądź maślanką, i masz obiad, chłodny, nie trzeba stac i gotować. Zrób kompot - dużo zdrowszy, i smaczniejszy niż cola. a najważniejsze gasi pragnienie. Zrób biszkopt, ułóż truskawki, zalej tężejącą galaretką.
|
#1736 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Uff nadrobiłam
![]() Cytat:
co do pogrubionego u nas jest dokładnie tak samo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie słyszałam o tym, straszne...Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/garnek-do-gotowani...233568445.html kupiłam taki ( nie wiem czy nie od tego samego gościa, bo cena zbliżona do tej)
Elektryczny jak dla mnie zabierał dużo prądu. A gaz w blokach jest tańszy. po za tym znajomi mają , i nie wiem czy oni mieli trefny parowar czy coś, ale jedzenie śmierdziało plastikiem. Tu wlewam tylko wody, i na jednym palniku gotuję sobie mięsko i ziemniaki. a pod koniec dodaję na samą górę buraczki, bo TŻ lubi ciepłe. Co do picia u nas jest jak u simsalabim. Ja piję okazyjnie, kiedy naprawdę jest okazja ( wesele , urodziny) w małych ilościach TŻ, nigdy.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20150425580617.html Edytowane przez kandao Czas edycji: 2014-06-11 o 11:24 |
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
kandao dzięki za link
mój TŻ ma elektryczny właśnie ale chyba taki na kuchenkę by mi jednak bardziej odpowiadał. Poza względami zdrowotnymi i smakowymi to właśnie najbardziej mnie ta oszczędność miejsca i czasu przekonuje bo nie znoszę w trzech garnkach na raz gotować...
|
|
|
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
simsalabim Nie ma za co. Ja tez nie lubię. Po za tym wolę gotować na gazie niż na prądzie. Mam jeszcze szybkowar. Ale jest nie funkcjonalny dla nas, i oddałam go rodzicom
![]() Właśnie doczytałam .... Ojciec zostawił dziecko na 8 godzin w samochodzie. Miał ją zawieśc do przedszkola, ale zapomniał. i pojechał do pracy.... Dla mnie to nie ludzkie, JAK MOŻNA zapomnieć dziecka. Nie mieści mi się to w głowie... To on z nią nie rozmawia, jak jedzie. nie widzi jej w lusterku.... A mój TŻ dwa dni temu pokazał mi filmik : https://www.facebook.com/photo.php?v=10201930732451401
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20150425580617.html Edytowane przez kandao Czas edycji: 2014-06-11 o 11:36 |
|
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
A dziękuje bardzo za propozycję.
Biszkopt z truskawkami to w tym momencie marzenie ![]() Ze względu na to, ze mam chwilę czasu wolnego usadowiłam się przy herbatce i analizuje siebie. Patrząc na mnie 3 tygodnie temu , kiedy nie chciało mi sie życ, jeść, wstawać z łózka i ciągle płakałam. A dzisiaj mam wrażenie , ze jest ciut lepiej. Mam nadzieję, że tak zostanie, że to nie jest wina lepszego dnia. Nie chcę wracać do tego co było. I progres: napisałam i wysłałam w końcu cv do Anglii teraz czekam na odpowiedź przydałaby się praca chociażby sezonowa coby trochę odłożyć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

w tamtym roku chodziłam do psychologów i do psychiatry i szczerze powiem, ze najlepszy jest chyba psychoterapeuta.

macie może jakis dobry przepis na deser/ciasto/coś coś dobrego z truskawkami? Dostalam ich z 5 kg i mnie naszla chęć.

nie słyszałam o tym, straszne...