Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 08:20   #1711
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Moja kolezanka dostala od klasy na koniec roku bon na 300zł na dowolne zaiegi u kosmetyczki-alez sie cieszyła
super pomysł!
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Termin cc (wstępny) to 5-7 sierpnia A na ktg idę we wtorek

I jeszcze zapodam linka z pytaniem - co sądzicie o sprawie?
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1395...azeta_Wyborcza

ciezka sprawa z takim tematami .....
ale tu akurat mam tez zastrzeżenia do samego syna ... wiele by pisać ...
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
.

Dzis nic nie zepsulam,nie rozwalilam se nic....jupiiiii

Cytat:
Hej my po lekarzu, nic sie nie dowiedzialam nowego, albo 3dniowka, albo zeby- bo dziąsła paskudne, albo nie wiadomo co. Mamy brac mig co 6-8godz. i jakby rosla w miedzyczasie paracetamol.

Cytat:
wow!!!!! mądra reklama!!!!!! az się zawstydziłam bo sama bym pokazała tak właśnie prześmiewczo jak "dziewczyny biegają".teraz mi wstyd.
tylko reklama a ile się dzięki temu nauczyłam......!
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Oliwka, dla Ciebie tez kciuki za odstawienie. Ja nie karmie juz prawie dwa miesiące, a wciąz czasami mnie ściska w gardle jak sobie pomyślę ile to mi radości sprawiało

Cytat:
I jeszcze jedno - Krzyś lunatykuje Dziś zasnął na drzemkę, po niecałej godzince obudził się, stanął po cichutku w łóżeczku, zrobił "brrrrr" jak na samochód, po czym położył się i spał jeszcze prawie 2 h

Strasznie Go kocham i już wiem, jak będę tęsknić przez te kilka dni w szpitalu...
1.
2. będzie dobrze ,czas szybko przeleci ....tez myślałam podobnie za każdym razem ,ze zatęsknię się za dziecmi a na prawde z takim maluszkiem przeleciało w szpitalu w sekundę ... i już byłam ze starszakami .

Cytat:
No i tak w ogole to mam dola, bo wczoraj chlop byl u diabetologa z Oli, w okresie dojrzewania i @ tak jej sie rozchustaly cukry,ze mam wrazenie ze cala czteroletnia walka poszla sie ☠☠☠ac...bo juz wczoraj chbyla propozycja pozostania na oddziale. Jak w ciagu trzech najblizszych miesiecy sie nie unormuja to szpital. Najgorsze jest to ze ona sama sie buntuje,tlumacze jej,rozmawiamy a ona i tak swoje. Mam wrazenie ze 9 letnia latwiej bylo ogarnac niz teraz...

No i prosze o kciuki o 8.30 bo chlop jedzie z Emi na wymaz z gardla, zeby tam nic nie wyszlo....

Ech do dupy to wszystko.
za Emi ,za Oli !!! aby wszystko dało rade się ogarnąć . nie myślałam ze takie jaja są z cukrzycą ....

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

alez nocka spalam 4 godziny, i w sumie to nie wiem jakim cudem nawet
ale rano okazalo sie, ze maly ma katar, przezroczysty, wodnisty - kapie mu z noska - pierwszy katar w zyciu M.

Jak to bylo z tym odciaganiem - ile razy na dobe mozna odciagac, bez zwiekszenia produkcji wydzieliny?
nie wiem.... ja po prostu odciągałam jak była potrzeba....
zdrówka dla M
a 4 godziny to mało ? dużo?
(dla mnie to lux,lux ja spie no już max 3 godz. tak R ciagnie ....)

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-07-18 o 08:18
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:37   #1712
BYou
MBZ♥

Klementyna, chwyciła mnie za serce ta reklama
Jak dziś Miszelinek nasz??

Moderna odciągałam tyle razy ile uznałam za słuszne żeby Jej ulżyć
Dialogi dobre będę zapisywać moją Roszpunkę

Alliw na przegnanie złych humorów

Despa,
Mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala

Tasiu szybo zleci

Paaaannniiiiii

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:54   #1713
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A dziś po raz pierwszy nie dałam rady wleźć do wanny No po prostu nogi nie dałam rady podnieść i koniec. Musiałam sobie stołeczek przynieść i tak się udało Oj, ostatnie tygodnie będą ciekawe

I jeszcze jedno - Krzyś lunatykuje Dziś zasnął na drzemkę, po niecałej godzince obudził się, stanął po cichutku w łóżeczku, zrobił "brrrrr" jak na samochód, po czym położył się i spał jeszcze prawie 2 h
haha, florek jak spi a uslyszy szczekanie psa to tez szczeka
co do wanny uwazaj zebys sie nie wywalila

Cytat:
No i tak w ogole to mam dola, bo wczoraj chlop byl u diabetologa z Oli, w okresie dojrzewania i @ tak jej sie rozchustaly cukry,ze mam wrazenie ze cala czteroletnia walka poszla sie ☠☠☠ac...bo juz wczoraj chbyla propozycja pozostania na oddziale. Jak w ciagu trzech najblizszych miesiecy sie nie unormuja to szpital. Najgorsze jest to ze ona sama sie buntuje,tlumacze jej,rozmawiamy a ona i tak swoje. Mam wrazenie ze 9 letnia latwiej bylo ogarnac niz teraz...

No i prosze o kciuki o 8.30 bo chlop jedzie z Emi na wymaz z gardla, zeby tam nic nie wyszlo....

Ech do dupy to wszystko.
i

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 11:08   #1714
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień doby

Despa kciukamy za Emi by wymaz wyszedł ok i za Oli by się unormowało to wszytsko i by szpital was ominął

Dziewczyny chciałam Wam jeszcze napisaćże bardzo polecam koc piknikowy z skip hop dla tych które wybierają się nad morze, jezioro a nawet do parku na piknik no jest rewelacyjny. Fajnie szybko się składa jak się pobrudzi wycieramy chusteczkami do pupy malucha ma dodatkową torbę wygląda na bardzo małą a ile pomieśći idą na plażę wkładałam do niej ipada, telefon, 3-4 pampersy, chusteczki wyżej wspomniane, jakiś obiadek w słoiczku, rzeczy na przebranie (mowa o letnich cienkich) i strój kąpielowy, krem 50 i luzem pieniądze. Fajne jest to że można odczepić i macie osobną torebkę więc wszytsko to co mogłam zostawiałam na plaży resztę pakowałam w tą torebkę i szłyśmy z małą na obiadek np.
Zadwolona jestem z tego zakupu i wiem że nam długo posłuży a tak się wachałam czy tyle pieniędzy wydać na taki o kocyk warto było kupić.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Klementynka moja mama w pracy wraz z pani z którą jest w grupie i woźną od odchodzących 6 latków a właściwie ich rodziców dostały bony do Apartu po 200 lub 300 zł własnie nie pamiętam. Fajne to że mają bardzo długi termin realizacji bo chyba koniec 2015 albo nawet 2016.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Moderna a wy kiedy jedziecie na te wakacje???/
Zdrówka dla Marselka

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-07-18 o 10:43
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 11:24   #1715
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Marselka
za tydzien w sobote wyjezdzamy
caly czas sie zastanawiam, czy wszystko mamy..

wozka nie bede brac, wezme nosidlo - nie wiem, co z apteczki mi potrzebne
no i jak to bedzie na plazy - z pieluszkami, przebieraniem, piaskiem w gaciach

a ja od rana caly czas mysle o tym zestrzelonym samolocie pasazarskim - okropna tragedia

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

despa, BYou tez chcialabym zapisywac wszystkie dialogi mojego malca - na pewno niezapomniana pamiatka

klementyna jak Kacperek?

Tasia historie przeczytalam, choc wydaje mi sie, ze moze miec drugie dno - zreszta niewazne, rodzice niestety sa winni zaniedbania dzieci, choc syn tez bardzo nieporadny - no ale takie mial pewnie tez "wzorce" - smutne to jest

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-18 o 11:25
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 11:30   #1716
nestelle
Zakorzenienie

Oliwka - mamy podobny kocyk tylko ze z H&m ....za 39 zł
tylko mniejszy chyba 130 na 150
bez torebeczki za to po złożeniu przepasany paskami z rzepami- można dopiąć do wózka lub do torby plazowej .
Były większe dużo za 59 zł .
To w H&m Home.

Tak tym samolotem to masakra ...w ogole co się teraz dzieje ....
ten wypadek z szambem co 7 osób zgineło -jeden ratował drugiego ...i te dzieci osierocone , u nas w poznaniu - 8 latek wypadł z okna ,babka przewoziła swoje 2 letnie dziecko w ...bagażniku , ten chłopiec co się utopił w swinoujsciu ..... można wymieniac i wymieniac ....
straszne ....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-07-18 o 11:31
Stary 2014-07-18, 11:48   #1717
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Oliwka - mamy podobny kocyk tylko ze z H&m ....za 39 zł
tylko mniejszy chyba 130 na 150
bez torebeczki za to po złożeniu przepasany paskami z rzepami- można dopiąć do wózka lub do torby plazowej .
Były większe dużo za 59 zł .
To w H&m Home.

Tak tym samolotem to masakra ...w ogole co się teraz dzieje ....
ten wypadek z szambem co 7 osób zgineło -jeden ratował drugiego ...i te dzieci osierocone , u nas w poznaniu - 8 latek wypadł z okna ,babka przewoziła swoje 2 letnie dziecko w ...bagażniku , ten chłopiec co się utopił w swinoujsciu ..... można wymieniac i wymieniac ....
straszne ....
Ale jak to w bagazniku?

Okropne, codziennie wlaczam wiadomosci, by wiedziec co w swiecie, i codziennie takie straszne historiezwlaszcza te z udzialem dziecmi uderzaja w psychike )
Stary 2014-07-18, 12:03   #1718
nestelle
Zakorzenienie

no w bagażniku ....w aucie przewoziła 5 osób a w bagażniku 2 w tym swoje 2 letnie dziecko .
Stary 2014-07-18, 12:14   #1719
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doby

Despa kciukamy za Emi by wymaz wyszedł ok i za Oli by się unormowało to wszytsko i by szpital was ominął

Dziewczyny chciałam Wam jeszcze napisaćże bardzo polecam koc piknikowy z skip hop dla tych które wybierają się nad morze, jezioro a nawet do parku na piknik no jest rewelacyjny. Fajnie szybko się składa jak się pobrudzi wycieramy chusteczkami do pupy malucha ma dodatkową torbę wygląda na bardzo małą a ile pomieśći idą na plażę wkładałam do niej ipada, telefon, 3-4 pampersy, chusteczki wyżej wspomniane, jakiś obiadek w słoiczku, rzeczy na przebranie (mowa o letnich cienkich) i strój kąpielowy, krem 50 i luzem pieniądze. Fajne jest to że można odczepić i macie osobną torebkę więc wszytsko to co mogłam zostawiałam na plaży resztę pakowałam w tą torebkę i szłyśmy z małą na obiadek np.
Zadwolona jestem z tego zakupu i wiem że nam długo posłuży a tak się wachałam czy tyle pieniędzy wydać na taki o kocyk warto było kupić.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Klementynka moja mama w pracy wraz z pani z którą jest w grupie i woźną od odchodzących 6 latków a właściwie ich rodziców dostały bony do Apartu po 200 lub 300 zł własnie nie pamiętam. Fajne to że mają bardzo długi termin realizacji bo chyba koniec 2015 albo nawet 2016.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Zdrówka dla Marselka
O widzisz, w tym roku ja też zostawiałam grupę (częsc idzie do szkoły, częśc łączy się z drugą przedszkolną zerówka i jeszcze zostają rok u nas) i nie dostałam od grupy nic. Kilk pojedynczych czekoladek i kwoiatków...nie wiem może nie zasłużyłam!Nie, zebym jakoś specjalnie oczekiwała, ale nawet wspólny bukiet jakiś od wszystkich, co roku cośtam zawszerodzice przygotowywali i człowiek czuł sie doceniony, aa w tym nic. Musze chyba przemyslec swoją pracę, bo popełniam chyba jakieś błędy;p;p

dzięki dziewczynki za pyt. Kacper lepiejw nocy 37.6 ale kazała lekarka dać lek nawet jak nie przekroczy 38.00 poranek super, bez temperatury, w poludnie znów 38.00 i dostał paracetamol...i ma drobne krostki na plecach...czyżby 3dniówka?gorączka trwa ponad 2 doby...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 12:28   #1720
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, w tym roku ja też zostawiałam grupę (częsc idzie do szkoły, częśc łączy się z drugą przedszkolną zerówka i jeszcze zostają rok u nas) i nie dostałam od grupy nic. Kilk pojedynczych czekoladek i kwoiatków...nie wiem może nie zasłużyłam!Nie, zebym jakoś specjalnie oczekiwała, ale nawet wspólny bukiet jakiś od wszystkich, co roku cośtam zawszerodzice przygotowywali i człowiek czuł sie doceniony, aa w tym nic. Musze chyba przemyslec swoją pracę, bo popełniam chyba jakieś błędy;p;p

dzięki dziewczynki za pyt. Kacper lepiejw nocy 37.6 ale kazała lekarka dać lek nawet jak nie przekroczy 38.00 poranek super, bez temperatury, w poludnie znów 38.00 i dostał paracetamol...i ma drobne krostki na plecach...czyżby 3dniówka?gorączka trwa ponad 2 doby...
aja już kiedyś pisałam....
za moich czasów to było normalne ze każdy -Każdy uczen na zakończenie roku szkolnego -każdego roku szkolnego -dawał kwiatka każdemu -Kazdemu nauczycielowi na zakończenie .
tak tez ucze moje dzieci . W tym roku dodatkowo wychowawczyni J odchodziła na emeryture .wiec uznałam ze jak zawsze kwiaty dla każdego ,a dodatkowo bukiet duzy dla wychowawczyni . pomimo tego ze składaliśmy się wszyscy na jej prezent (bizu złota) . A rodzice z klasy byli zaskoczeni po co dla wychowawcy mam kwiaty osobno? po co nauczycielom dawac?
Dla mnie to szacunek,grzecznosc i wyraz podziękowania....
ale teraz nauczycieli si enie szanuje tak ....

w przedszkolu u nas dają wychowawca .mawet kucharce się skapnie .
wszystko zależy od poziomu ludzi .....

zdrówk dla K

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-07-18 o 12:33
Stary 2014-07-18, 12:47   #1721
Dragusia88
Zakorzenienie

próba odcyckowania zakończona porażką buu;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 14:08   #1722
klementyna1
Zakorzenienie

dragusia spokojnie, powoli nic na siłę
nestelle też tak uważam Ale Każdy ma inne podejście, byli rodzice co mi tu powyskakiwali z torbami pełnymi delicji, aż mi głupio było,byli tez tacy, którzy nawet dziekuje nie powiedzieli, ale wiecie co?Zakasowały wszytskich dzieci! Po kryjomu, na prawde nic nie wiedziałam każde (no prawie każde;p) zrobiło rysunek dla mnie i skleiły to w jedną dłuuugą pracę i na koniec mówią, ze maja dla mnie niespodziankę, rodzice konspiracja, ja nie wiemo co chodzi, a oni wyjmuja zza szafy te posklejana rysunki....normalnie az mi łzy stanęły w oczach i nic mi wiecej nie było trzeba niz takie podziekowania od dzieci
Stary 2014-07-18, 14:58   #1723
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dzieki za kciuki,chlop dal rade rano, badanie zrobione ale placz byl. Mam nadzieje ze zadne bakterie nie wyjda.

My na zakonczenie kupilismy jeden prezent od klasy, babka fajna wiec dostala bizu zlota, dodatkowo od kazdego dziecka roze,bukietow nie chciala bo nastepnego dnia jechala z dzieciakami na oboz. Dodatkowo byl fotoalbum z tyloma stronami ile dzieci w klasie. To samo z pania od tanca tez bizu i album, ni i album dostala tez ich wych z klas 1-3 bo tez ich dopingowala,na zakonczeniu byla,kazdemu dziecku zyczenia od siebie napisala.
I u nas tak wolala wychowawczyni, bo pytalismy,zreszta ona nas rodzicow fajnie partnersko traktowala wiec mozna bylo spytac.

Ufff weekend juz....myslalam ze z roboty nie wyjde,ludzie jak wariaci przylazili nawet juz po czasie pracy....

A upal taki,ze szok...
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:59   #1724
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Dragusia kciukasy za kolejne próby odstawienia malucha

Milego weekendu dziewczyny uciekam wlasnie do domu pa

OGÓRKI CZAS ZACZĄĆ :brzy dal:
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:47   #1725
Luna0
Zakorzenienie

Hej
Jak zawsze dopiero nadrabiam więc nie pisze, przez te upały nie ma czasu bo ciągle na stawach siedzimy. Kamil jest taki grzeczny... wpada do wody, topi się, charata o dno i nic tylko kupa śmiechu zawsze jeździmy dużą ekipa i wszyscy w szoku że on nigdy nie płacze, ostatnio zastanawiałam się czy on ma czucie bo ciągle gdzieś wali głową i nic, ale jak sobie przecina paluchy w komodzie to jęczy

Nie wyobrażam sobie darcia u lekarza, bylismy w poniedziałek u ortopedy i elegancko dal cześć doktorowi. Niestety na każde moje słowo że krzywi nóżki itd odpowiadał "może tak robić" i kontrola po 3 r.z zbył mnie straszenie.
U pediatry Kamil jest zaczarowany, jak go bada to siedzi bez ruchu i oddycha-to jedyny moment kiedy moje dziecko siedzi bez ruchu...

Nadrabiam dalej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Co do tekstów to fajny jest ten:
-Synku nie wolno kopać Pana
-dlaczego?
-bo Cię nóżka rozboli
to tak dla żartu

A moja siostrzenica ostatnio mi mówi że nie ma świętego mikołaja. Ja jej na to że jest i ja też od niego dostawałam prezenty.
"Zobaczymy Ciociu, jak napisze list do mikołaja i znajdę go w koszu na śmieci to znaczy że mama podkłada prezenty a jak nie znajdę to mikołaj"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 19:52   #1726
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za kciuki,chlop dal rade rano, badanie zrobione ale placz byl. Mam nadzieje ze zadne bakterie nie wyjda.

My na zakonczenie kupilismy jeden prezent od klasy, babka fajna wiec dostala bizu zlota, dodatkowo od kazdego dziecka roze,bukietow nie chciala bo nastepnego dnia jechala z dzieciakami na oboz. Dodatkowo byl fotoalbum z tyloma stronami ile dzieci w klasie. To samo z pania od tanca tez bizu i album, ni i album dostala tez ich wych z klas 1-3 bo tez ich dopingowala,na zakonczeniu byla,kazdemu dziecku zyczenia od siebie napisala.
I u nas tak wolala wychowawczyni, bo pytalismy,zreszta ona nas rodzicow fajnie partnersko traktowala wiec mozna bylo spytac.

Ufff weekend juz....myslalam ze z roboty nie wyjde,ludzie jak wariaci przylazili nawet juz po czasie pracy....

A upal taki,ze szok...
No to fajnie załatwiliście sprwę. Mam nadzieję, ze ja nie dostałam nie dlatego, że nie zasłużyłam...albo, żem niefajna;pChociaż kto wie Ale t u nas są zawsze na koniec roku- szcególnie zerówki pokazy z zajęć przedszkolnych, które prowadzą inni nauczyciele-takie show, czego się dzieci nauczyły, np. na zajęciach bębniarskich, na włoskim, gimnastyce itp... i zawsze rodzice (przynajmniej w innych grupach) oprócz wychpwawcy kupowali też jakies drobiazgi (kwiaty, czekoladki lub tp) tym nauczycielom dodatkowym, bo w koncu to koniec roku i oni tez przyjezdzali specjalnie, zeby zaprezentować, a moi nawet dla nich nic nie mieli...na szczęscie przewidziałam, ze może tak bytć i zrobiliśmy z dziećmi dla każdego bukiecik z róz z bibuły I całe szczęscie, bo ktoś jechał ze swidnika np. (miejscowosc obok), żeby
łyso by było, a tak po kazdym pokazie dzieci dziękowały za pracę i dawały...papierowe kwiatki8.5
U nas dzis temp. dalej. Nieco nizsza, bo tak max. 38,5 ale ejdnak...sama jestem ciekawa co się okaze za 3 dni...Ale po Miszelinku nie widać choroby wcale, broi za trzech
Lunka "Kamil jest taki grzeczny... wpada do wody, topi się, charata o dno i nic tylko kupa śmiechu"
Stary 2014-07-18, 21:24   #1727
oliwka__
Zakorzenienie

Hejo

My napełniamy basen właśnie była szybka akcja z zakupem wciągnięty teść który wracał do domu w akcje co by przyspieszyć i po 3 godzinach bylu nas basen z Wrocławia już widzę jutro Anielę dziś już jak rozkładaliśmy i wodę zaczynaliśmy lać to już chciała wchodzić a jak jutro zobaczy gotowe to będzie szał pał a jak kuzyn przyjdzie to się posikają ze szczęscia oby nie do wody bo już się leje 3 godziny a chyba nawet połowy nie ma .... najbardziej się boję że moje dziecko zrobi do basenu kupę no nie wiem zawsze jak z nią wchodze do wody to mam taką schizę ... jak była mniejsza to raz czy dwa zdarzyło jej się do wanienki
Stary 2014-07-18, 21:45   #1728
klementyna1
Zakorzenienie

haha oliwka Ty i te Twoje schizy. Jutro foty z basenu obowiązkowo!! A jak ta ospa-nieospa? zeszly krostki?
Stary 2014-07-18, 22:02   #1729
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a oni wyjmuja zza szafy te posklejana rysunki....normalnie az mi łzy stanęły w oczach i nic mi wiecej nie było trzeba niz takie podziekowania od dzieci

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
. Kamil jest taki grzeczny... wpada do wody, topi się, charata o dno i nic tylko kupa śmiechu .

Cytat:
najbardziej się boję że moje dziecko zrobi do basenu kupę no nie wiem zawsze jak z nią wchodze do wody to mam taką schizę ... jak była mniejsza to raz czy dwa zdarzyło jej się do wanienki
to może pieluchę ta do wody załóz .i po sprawie

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

A tak w ogole-
Pani - ino mi tu wracaj ale już!!!!!
i Kasia ucichła ?????????

no właśnie Oliwka -jak niby ospa?
Cathlyn - a jak Mał wytrzymała te 3 godzinki?
Stary 2014-07-18, 22:47   #1730
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Och a juz myslalam ze nikt nie zauwazy ze mnie nie bylo Nestelle -

Zyje jestem - Milus Diabel wcielony ( nie chce jesc nie chce spac ),wyszala prawa dolna 4 lewa w natarciu.
A jeszcze mama mi sie pochorowala - tak ze wczoraj musialam wziasc wolne na Milusia z pracy bo laska ledwo co komunikowala - legevakt i diagnoza - zapalenie oskrzeli i zalamka - nie wiem jak to bedzie dostala leki, dzis lepiej - a ja od jutra zaczynam "maraton" 7dni bez wolnego

To na tyle pamietniczka przelecialam tylko ost strone
I ide spac jutro o 6pobudka :-(

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 07:40   #1731
oliwka__
Zakorzenienie

Kasiu zdrówka dla mamy i kciuki za maraton obyś dała radę

Ospa nie Ospa goi się strupki odpadają, jedne ładnie a jedne nie tak jak np.. juz na końcówce są to zostaje czerwone jeszcze nie właściwa skóra więc smaruję by znowu zasuszyć ale jest mnie najgorsze to te na kolanach i na stopie bo największe i wiadomo jak się wywali albo buta założyć. Smaruję maścią bo już widzę w niektórych miejscach szczególnie te dwa pierwsze co wyszły w zgięciu rąk że mogą zostać blizny choć nie były zrywane bo dziecka to nie swędziało ale zobaczymy z czasem.

Jako że ospa nie ospa nie wiadomo co pozwoliłam dziecku wczoraj posiedzieć 2 razy w małym basenie po ok 30 minut. Skoro nad morzem się przez prawie tydzień z tym taplała i na słońcu była bo mądra matka myślała że to ugryienie bo w końcu tylko w jednym miejscu było tak więc dziecko wczoraj przeszczęsliwe no i troche z niej tego fioletu się zmyło bo ona to nie w kropki tylko ciapki bo ja ja próbuję posmarować a ona dawaj rozmaruje wyrywa się trageida
:
idę bo dziecko wstało normalnie luksus 8:20 jak nigdy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Nestelle zakładam jej pieluchę do wody ale już kilka razy się przekonałam że one są po to by było tylko coś na tyłku parę razy przed wejściem do basenu na zajęciach zrobiła mi siusiu i wszystko pociekło po moich nogach
Stary 2014-07-19, 09:19   #1732
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
:
idę bo dziecko wstało normalnie luksus 8:20 jak nigdy

a to witam w raju my tez dzis pobudkę mieliśmy o 6;15 wzięłam do łózka, uśmiechnął się, przytulił i poszedl spac do 7;30
tak to ja mogę mieć 5 dzieci jak się wyśpie
Stary 2014-07-19, 09:47   #1733
kasia86bgo
Zakorzenienie

Przerwa na sniadnako
Taki mam ruch w pracy ze az sie NUDZE :-/ zarobilismy jak na razie od 9 az 235nok - haha.
Oby jakos do 16 zlecialo.
Mama po pastylkach czuje sie lepiej, dzis Aga do niej pojedzie jak tylko mi Gosie na 13 do pracy przywiezie.

No i dowiedzialam sie przed chwila ze moja kolezanka urodzila wczoraj synka ( miala termin na druga polowe sierpnia ) mlody 1500g 40cm a jaki sliczny <3.
Teraz czekam na jeszcze jedna co ma miec termin jutro hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-07-19, 10:40   #1734
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol, u nas palma totalna my juz po zakupach,zupa sie gotuje dziecko spi drugie swoj pokoj sprzata,chlop na dyzurze. Pewnie wyjdziemy z donu wieczorem bo gorac sakramencki,a przy tym mala wali kwasne kupsztale od rana....wiec nadzieja na przebicie zebow jest.

Mialam wczoraj akcje z tym z☠☠☠em moim sasiadem, wieczor ten drze ryja na klatce przyspiewki stadionowe na full. Narabany jak menel i byl przy okaji z kolega ktory mi Oliwie zaczepia. Wiec jak wypadlam to z☠☠☠y obaj zaliczyli, kumpel uslyszal ze jeszcze jeden tekst,zaczepka do mojego dziecka to sie to zle dla niego skonczy. A ten z☠☠☠ sasiad zaczal do mnie fikac przy kumply, jak wypadl moj chlop to myslalam ze go ubije. Wzial go za bety i mu mowi zeby sie wreszcie os nas od pitolil i sie uspokoul bo sporo ma za uszami, a ten jeszcze pretensje bo ho zlapal za klubpwa koszulke. O losie.....
Stary 2014-07-19, 11:13   #1735
nestelle
Zakorzenienie

Jejku......ja przy was to obibok kompletny. No śniadanie zrobiłam, i nie dawno się ubrałam..... A teraz siedzę u fryzjera :-P tyle w temacie mojej pracowitości...... ;-)
Za to tz i siłke i podlewanie ogrodu zaliczył,i z dziećmi jest na placu zabaw.....
Jutro mój starszak jedzie na ten obóz.wiec dziś obiad na jego życzenie -rekin z ziemniaczkami i kalafiorem :-D

Kasiu-zdrowka dla mamy. Mam nadzieje, ze to lżejsza wersja choroby.... Bo jak ja miałam zapalenie oskrzeli to myślałam że umrę.

Synek koleżanki bardzo malusi..... Zdrowy??????

Despa - ja to bym z paralizatorem chodziła przy takich sasiadach.
Dobrze ze Twój tzt był.
Stary 2014-07-19, 11:14   #1736
klementyna1
Zakorzenienie

o mater dester despa Ty się masz z tymi ciulami....
no K ma nadal temp.wiec obstawiam 3dniówke,chociaz kupy luzne tez sa po 2-3 dziennie...a dziąła jak gule na dole...więc juz zgłupialam. Wczoraj wyszliśmy troszke do cienia na dwór bo zgłupiec mozna w domu, ale potem sobie pomyślałam, ze może nie powinnam...Niby temp. wtedy nie miał, chodził, bawił sie łądnie, ale moze Go przetrzymać w domu-jak sądzicie?

Laski ja rozumiem, weekend, ogórki itp, ale piszcie na Boga!
Stary 2014-07-19, 11:27   #1737
nestelle
Zakorzenienie

Klementyna - myślę że jak nie ma temp.i dobrze się czuje to spokojnie może być na dworze, przy
Stary 2014-07-19, 12:42   #1738
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Nestelle
- Theo urodzil sie w 35tygodniu - zdrowy chlopak - ino malusi.
Tak sobie mysle ze cos musi byc z nia rodzinnie nie "hallo" ( ale moze to zbieg okolicznosci ) bo jej siostra urodzila synka w 30tyg - ale Patrick tez na szczesce jest zdrowy ma tylko maly problem z oczkami

Ja tez mam nadzieje ze u mamy bedzie lepiej

No i za Jakubowy wyjazd

Skonczylam ba dzis cale 5h sie wynydzilam ide siostre zmienic - by mama odpoczywala. Piekna pogoda wiec basen wystawie na taras i bd sie z Milusiem opalac

Kocham Cie Emilianku

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2014-07-19 o 12:43
Stary 2014-07-19, 12:43   #1739
trolla2405
Rozeznanie

Klementyna też mi się wydaje ze jak w cieniu to spoko. na słonce bym nie wystawiała.

tak czytam posta despy na placu zabaw i stwierdziłam ze ze mnie gospodyni jak z koziej ... trąba. obiad nie zrobiony, burdel w domu zostawiony i to do kwadratu, zabawki mam wszędzie nawet w kiblu ja tez sie zapusciłam; paznokcie nie zrobione, włosy gumką zwiazane w kok bossssz tyle ze ruszyłam sie rano i poszłam biegac, mam nadzieje ze jak mi te 5 ptasich mleczek ktore zjadłam do kawy pojdzie w ciałko to w cycki, bo flaczki tez mam straszne. musze za niedlugo ruszyc po cyckonosze tez, tylko chce zeby zniknelo mleko, właśnie dziewczyny: co sie dzieje z tym mlekiem w cyckach; bo karmiłam i było a potem się chyba wchłania bo przeciez sie ich nie opróznia do zera i nie wyłacza czytała ktoras na ten temat cos powazniejszego?
Stary 2014-07-19, 14:53   #1740
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Ja musze ugotowac, bo Oli ma okreslone godziny jedzenia, moge przesunac o jakis czas ale wtedy wszystkie posilki, bo gdyby nie ona to bym przy garach w upal nie stala i nie kombinowala obiadu dwudaniowego. Sytuacja zyciowa mnie zmusza.

A jeszcze rano kursy po aptekach bo sa problemy ciagle z insulina, producentom sie nie opyla produkowac na pln rynek,wiec zeby kupic trzeba recepty do hurtowni przez apteke wyslac i wtedy przysla. Masakra. Babie w aptece kfos nie odebral i kupilam jedno opakowanie, reszte mam zamowiona.
Szlag mnie trafia jak nasze rzady dbaja o pacjentow :-(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości