III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 12:32   #1711
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Zgodnie z obietnica. 31 tydzien, Antosia w swoim domku;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (68,2 KB, 69 załadowań)
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:34   #1712
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

A i dla uzywajacych zmywarek, nie wiem czy widzialyscie, ale w biedronce sa tabletki do zmywarki 90 sztuk finish, za 30 zl. To wg mnie dobra cena
Stary 2014-06-28, 12:36   #1713
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
ale ty jestes zgrabniutka
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:36   #1714
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Hallo
Wczoraj byłam na USG 3 trymestru i nie moge sie napatrzec na moja malutka (mam płytkę) ma takie śliczne duże usteczka i malutki nosek wczoraj rozpoczęliśmy 31 tydz i malutka wazy troszkę ponad 1400gram wszystko w super porządku i ma juz główkę na dole ale lekarz mówił, ze dzieciaczki do 38 tyg sobie wędrują...

Mówilyście tutaj o rozkach i mam dwa bo malutka będzie nie tylko noszona w rożku przez tych niepewnych bedzie tez w nim spała na poczatku a tanie były takze jak uleje czy cos to jest tez drugi
W sumie mam juz wszystko co potrzebne dla Niuni tylko czekam nadal na wózek zamówiony z zaliczka...
W Rossmanie kupiłam takie podkłady niby do przewijania z babydream pakowane chyba po 10szt jakos za 14zl bo koleżanka mówiła, ze były dla niej super do wszystkiego dla niej na łóżko po porodzie pod tyłek, do przewijania małej dawała na przewijak i nawet jak ja wykąpała to wyciągała ja na taki podkład jak nie miała nic pod ręka i mowi, ze to naprawdę jej sie przydało no to kupiłam paczkę i zobaczę czy mi sie przydadzą
Pozostało pranie ciuszków i dla mnie szlafrok do szpitala kupie taki cienki lub taki frotte na suwak jak bluza długa bo na tych oddziałach przecież gorąco dla maluszków

Tak w ogole jestem juz w De no i fajnie bo jestem z tz a z drugiej strony tęsknię za mama...skype to cudowna sprawa przyjechałam wczoraj i tz zrobił taki błysk w mieszkaniu, ze byłam w szoku...wszystko wyprane do zera, kuchnia błyszczy, łazienka to samo...wszystko ułożone, odkurzone, umyte cudownie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super! Gratulacje! Moja 100 gram ciezsza ale to chyba i tak 50 centyl
Stary 2014-06-28, 12:41   #1715
201610121609
Konto usunięte

No i dzięki Misstic przypomniałam sobie co jeszcze miałam napisać

Meta-my pewnie za jakies dwa tyg rozstawimy swoje lozeczko gdyby nawet każdy miał krytykować chociaż u nas tego nie ma na szczęście żeby ktoś w te głupie zabobony wierzył nie denerwuj sie tylko sie ciesz, ze juz masz te rzeczy i podziwiaj spokojnie to tak jak juz pisałam kiedyś, ze teściowa meczy mnie, ze małych ciuszków juz nie potrzebuje bo nie wykorzystam...a ja i tak kupuje jak sa ładne i tym bardziej przecenione

A co do wychowania dzieci to ja uwielbiam rodziców, którzy rozmawiają z dziećmi sama mam taki kontakt z mama od zawsze, ze życzę takiego każdemu i moze mi sie wydaje ale bede sie starała być konsekwentna dla mojej małej jak bedzie przesadzać zeby ja dobrze wychować ale przy tym bede z nia rozmawiać o wszystkim ale tez nie ulegac we wszystkim czego sobie zazyczy moja chrzesnica jest tak rozpuszczona bo siostra tz dla spokoju pozwala jej na wszystko takze to dziecko wychodzi na dwór kiedy chce bo mieszkają na wsi i nie wazne czy ubrana czy nie, czy ma chociaż skarpetki na nogach i ile jest stopni na dworze...ona idzie bo chce a pozwalają jej bo tak wygodnie...i w każdej sprawie tak jest...ma co chce zeby był spokój...teraz skończy 7 lat a a z nia nie można wytrzymać i ja jej unikam bo np potrafi kopnąć swojego psa albo szarpać go za sierść a Janie moge patrzeć i wybaczcie ale bym ja za to normalnie strzeliła...bo na tłumaczenie takich podstaw, ze sie tak nie robi juz jest za duża i za bardzo wyszczekana...nie słucha... No masakra...
Przecież wiadomo, ze jakas empatię dziecku sie wpaja od małego rozmowami, ze lalę czy misia cos boli, ze ma przytulić i pocałować jak cos zrobi i w ogole jakies ludzkie zachowania pokazywać a w tym wypadku to jest jakiś dramat...

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:41   #1716
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
oj tzreba tak do tego podchodzic.
wiem ze jakbym nic nie miala i urodzila wczesniej to maz nie wiele by wiedzial co i jaki rozmiar ma kupic, jeszcze moi rodzice by wiedzieli i na nich moglabym liczyc ale tak to co dupa zbita, a nie wiadomo jak bedziemy czuc sie po porodzie.

Starzy ludzie tak maja, a najgorszre jest to ze ja mieszkam z tesciamii oni sa najmadrzejsi na swiecie
eh masakra Ja mam ekstra teściową, a z teściem to moglibyśmy się pozabijać w pare godzin Lubię go, on mnie też, ale jak nam temat nie siądzie...

Psiak mojej siostry jest przeuroczy juz powoli uczę się wykorzystywać czas, jak on śpi, bo jak wstanie, to nie da się zrobić nic to siku, to kupa, to jeść, to się bawić... łazienkę sprzątam od rana i nie-nie jest taka duża, po prostu on ciągle za mną łazi i nic nie daje mi zrobić
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:45   #1717
Misstic
Wtajemniczenie

Aisa brawo za usg i zdrowego maluszka no i pochwala sie mezowi nalezy ze tak ladnie wszystko wysprzatal

Jenny chipsy ci na pewno nie zaszkodza, jedz spokojnie hehe
Nie ma co przeginac, bo jak bysmy mialy tak patrzec na wszystkie konserwanty w jedzeniu to chyba bysmy musialy zyc na kroplowkach.
Ja i od czasu do czasu chipsa wszamie i zupke chinska i cos tam jeszcze mniej zdrowego i w granicach zdrowego rozsadku jest wszystko ok

A wlasnie ktos pisal o spagetti z proszku jutro zrobie takie na obiad bo mam mega ochote juz
A wczoraj na kolacje (prawie o 23 hehe) zaserwowalam sobie i mezowi przepyszna jajecznice z sucha kielbaska i mloda cebulko pyyyychota

Dziewczyny ja tak czytam ze wy prawie codziennie robicie pranie i w ogole to jakie macie zuzycie wody na miesiac czy polrocze?
Wczoraj mialam spis wodomierzy i znowu napewno bedzie nie doplata oszczedzam wode, piore z reguly raz w tygodniu, no moj szwagier zuzywa wiecej wody niz ja z mezem razem wzieci ale na to nie ma rady ....
W kazdym razie przez 6 miesiecy zuzylismy 85 kubikow wody wychodzi ze srednio ok 15 kubikow na miesiac.
A co bedzie jak zaczne prac teraz ciuszki dzieciece i w ogole jak dziecko sie pojawi? dobija mnie to strasznie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:45   #1718
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Super wyglądasz to ja przy Tobie to jak hipopotam

aa2 korzystajcie z uroków morza, chętnie bym się zamieniła

Misstic super że wypad udany
Sporo Ci tej wody idzie, faktycznie. Jaką macie pralkę? Ja piorę kilka razy w tygodniu, bo mąż musi mieć koszule czyste do pracy, ale tyle wody nam w życiu nie idzie

Idę ukręcić młodemu obiad, bo już coś długo śpi, jak wstanie to mnie zje

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-06-28 o 12:47
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:47   #1719
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Super! Gratulacje! Moja 100 gram ciezsza ale to chyba i tak 50 centyl

Ciekawe, która z nas szybciej urodzi bo spojrzałam i widze, ze mamy ten sam termin porodu i brzuszki podobnie odstające

Dziewczyny jak macie kanał BBC lifestyle to bedzie teraz jakiś program o ciężarnych i przygotowaniach do narodzin obejrzę go pierwszy raz takze polecam w ciemno

Stary 2014-06-28, 12:54   #1720
elffirka
Rozeznanie

Dzanet to masz lekcję przed prawdziwą opieką... Hehe...
Misstic właśnie o Tobie myślałam że coś się nie odzywasz, ale dobrze że wszystko w porządku i że wszystko się udało...
Kuchnia i łazienka posprzątane, podłogi umyte... Jeszcze siebie muszę ogarnąć, bo się spociłam jak nie wiem ale chwilę teraz odpocznę, bo się namachałam...
Jeszcze pies mój piszczał pod drzwiami, wpuściłam go i patrzę a moja inteligentna sąsiadka zostawiła bramę otwartą i gdzieś pojechała... Ona to chyba rozumu nie ma, a jakby pies jakiś szedł to przecież mój by zwiał więc zamknęłam bramę a niech tylko przyjdzie z pretensjami to jej nagadam! Mogła chociaż powiedzieć...
Poza tym sąsiad dzisiaj ze swoim synalkiem 7letnim na podwórku byli. Drzewo rąbał ojciec a synalek co robił? Strzelał sobie śrutem z wiatrówki... Ojciec mu dał a ten latał a jakby tak sobie strzelił... No banda idiotów, tylko takich do Mopsu zgłosić, bo to chodzi o bezpieczeństwo gówniarza... No nie mogę aż... Co za ludzie... A strzelają z wiatrówki żeby mojego psa straszyć, bo się boi i do domu ucieka...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:57   #1721
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Po porodzie takie majty siateczkowe albo zajzwyklejsze bawełniane sa niezbędne.
Chodzi o to aby był dostęp powietrza, a jak się zakrwawia żeby nie byli ich szkoda.
Wieć podkłady, gigantyczne podpaski i majciochy to must have

O Matko, nie umiem sobie tego wyobrazić
Koleżanka mi polecała ostatnio podkłady, że niby takie super, ale muszę zapytać raz jeszcze, bo zapomniałam nazwę.

Misstic na szczęście nie piecze, ale zawsze, że tak powiem brzydko sikałam jak krówka, przestać nie mogłam, a teraz mimo że mam tak strasznie pełny pęcherz to ledwo coś wysikam i nie wiem czemu tak
Mam nadzieję, że nie przyplątała mi się żadna infekcja We wtorek mam wizytę, więc zapytam o co kaman.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Super I gratuluję 31 tygodnia

Ależ Ty szczypiorek jesteś

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:04   #1722
elffirka
Rozeznanie

Niom Misstic mi przyszedł wczoraj rachunek za wodę i mam do zapłaty niecałe. 300 zl. A metrów mam zużyte przez 4 miesiące 27 metrów a jest nas dwoje... U nas najwięcej się płaci za ścieki bo 8zł za metr a tyle ile wody zużyjesz tyle za ścieki płacisz... Ale mam nadzieję że jak będzie zmywarka to będzie mniej tej wody... Ale dojdzie z drugiej strony pranie rzeczy dziecka także się wyrówna... Dla nas to i tak dużo... Bo doliczyć do tego prąd 200 i gaz co dwa miesiące ok 200 plus śmieci to wychodzi trochę... Dobrze że czynszu nie mamy... A może macie licznik już do wymiany? Bo nam przychodziły rachunki co dwa miesiące za wodę po 300 400 zł a mieszkaliśmy wtedy z moim bratem i bratową i wymienili nam licznik za darmo bo już był stary i teraz trochę mniej płacimy...
Stary 2014-06-28, 13:07   #1723
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
oj tzreba tak do tego podchodzic.
wiem ze jakbym nic nie miala i urodzila wczesniej to maz nie wiele by wiedzial co i jaki rozmiar ma kupic, jeszcze moi rodzice by wiedzieli i na nich moglabym liczyc ale tak to co dupa zbita, a nie wiadomo jak bedziemy czuc sie po porodzie.

Starzy ludzie tak maja, a najgorszre jest to ze ja mieszkam z tesciamii oni sa najmadrzejsi na swiecie
Heheh to współczuję Mój D. też nie wiedziałby co kupić,bo on tylko płaci a ja wszystko kupuję,bo zresztą co facet się zna na kosmetykach dla dzieci czy butelkach... A moi rodzice też by pewnie wiedzieli,szczególnie mama,bo ojciec jest od kupowania zabawek i ciuszków dla dzieci ale wiadomo za jej czasów inaczej było i ona się dziwi po co mi tyle butelek,tyle smoczków,bo ona kupowała inaczej
Więc lepiej zrobić wszystko samemu.
Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Mi się ciągle wydaje, że jestem w czarnej z rzeczami dla małej
Mam tego niby sporo, ale ciągle za mało. W lipcu kupimy materacyk i całe łóżeczko będzie skompletowane, więc najważniejsze. I po kosmetyki się już wybiorę, niech sobie leżą. A dla mnie nowy szlafrok, koszula do karmienia i podkłady, najważniejsze. A kupujecie te majty z siaty? Bo nie wiem, są takie suuuuper sexy, że chyba na noc będę je zakładać dla Tż
Mi się też wydaje,że mało ale ja z mojej listy już praktycznie mam do zrobienia jedno zamówienie na allegro z pierdołkami,kilka kosmetyków w Rossmannie do kupienia i wózek czyli to na prawdę niewiele rzeczy do kupienia,ale wydaje się ciągle,że za mało Ja kupuję majty ale chyba jednorazowe,byle do szpitala w domu i tak wejdę w swoje gaciuszki
Cytat:
Hallo
Wczoraj byłam na USG 3 trymestru i nie moge sie napatrzec na moja malutka (mam płytkę) ma takie śliczne duże usteczka i malutki nosek wczoraj rozpoczęliśmy 31 tydz i malutka wazy troszkę ponad 1400gram wszystko w super porządku i ma juz główkę na dole ale lekarz mówił, ze dzieciaczki do 38 tyg sobie wędrują...

Pokaż jakąś fotkę
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Meta super ze juz lozeczko rozstawione nie przejmuj sie takim glupim gadaniem innych osob juz najwyzszy czas robic porzadna wyprawke a nie potem w nerwach latac i myslec czy aby napewno wszystko sie ma. Mam wrazenie, ze niektorzy to strasznie przeginaja z tymi przesadami
Dokładnie Jak już mówiłam wyprawkę już prawie mam zrobioną,ale uważam,że lepiej kupić wcześniej niż potem w drodze do szpitala się martwić czy ktoś kupi to co trzeba i czy po powrocie do domu nie będę musiała szybko lecieć na miasto kupić coś na ostatnią chwilę A wiadomo,że i wtedy więcej się wyda a tak lepiej kupić wcześniej,taniej i mieć z głowy

Cytat:
Fajny masz brzuszek Myślałam,że to tylko ja mam taki niewielki brzuch a tu widzę u Ciebie też zgrabnie
Cytat:

A wlasnie ktos pisal o spagetti z proszku jutro zrobie takie na obiad bo mam mega ochote juz
A wczoraj na kolacje (prawie o 23 hehe) zaserwowalam sobie i mezowi przepyszna jajecznice z sucha kielbaska i mloda cebulko pyyyychota

Dziewczyny ja tak czytam ze wy prawie codziennie robicie pranie i w ogole to jakie macie zuzycie wody na miesiac czy polrocze?
Wczoraj mialam spis wodomierzy i znowu napewno bedzie nie doplata oszczedzam wode, piore z reguly raz w tygodniu, no moj szwagier zuzywa wiecej wody niz ja z mezem razem wzieci ale na to nie ma rady ....
W kazdym razie przez 6 miesiecy zuzylismy 85 kubikow wody wychodzi ze srednio ok 15 kubikow na miesiac.
A co bedzie jak zaczne prac teraz ciuszki dzieciece i w ogole jak dziecko sie pojawi? dobija mnie to strasznie
Ja pisałam o spaghetti w proszku,ale to takie z Biedronki w kubeczku
Jak na mieszkaniu z Tż to nie wiem,bo jeszcze nie mamy porównania jak z wodą ale u mnie w domu,gdzie mieszkam ja z rodzicami na miesiąc wychodzi jakoś 10-12 kubików ale woda ciągle się leje,codziennie się gotuje,każdy się kąpie nawet po 2 razy dziennie,pralka też prawie codziennie włączona albo co 2 dni no i zmywarka codziennie więc to leci. Na wodzie jednak ciężko zaoszczędzić,szczególnie jak będzie dziecko,ja akurat myślę,że przy dziecku ciężko będzie,bo to jednak pranie raz w tygodniu chyba będzie za mało. Aż strach myśleć... Chyba będę musiała oduczyć się głupiego zwyczaju,że po jednym założeniu bluzki czy sweterka wrzucam to do prania,bo to głównie przeze mnie w domu pierze się codziennie

Mnie w ogóle przerażają rachunki... Dzisiaj przyszedł rachunek za prąd i aż normalnie dziwi mnie to,że moich rodziców prawie w domu nie ma,bo pracują,ja tam bywam częściej ale oszczędzam prąd akurat a tu dziś na przywitanie przyszedł rachunek 200 parę złotych Dobrze,że my z Tż nie mamy kuchenki elektrycznej,zmywarki ani podgrzewacza do wody na prąd,bo chyba takie same rachunki by były i wszyscy się dziwią,że też mają 3 pokoje i płacą ok. 100 zł a u nas takie cyrki. Chyba elektryka nas kantuje,bo inaczej tego nie wyjaśnię

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:12   #1724
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Super brzusio

Gratuluje udanych wizyt

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:13   #1725
Misstic
Wtajemniczenie

Dzanet pralka nasza ma 8 lat, napewno do super oszczednych nie nalezy ale tez nie jest jakas wodozerna. Ten szwagier codziennie (nie ma dnia zeby tego nie zrobil) sie kapie w pelnej wody wannie, czasami nawet dwa razy dziennie jak mu cos odbije, a wanne mamy duza.. ale co ja moge zrobic? Ryczec mi sie chce bo wiem ze jemu nie przegadam, to ciezki czlowiek i tylko awantury beda w domu a zaraz dziecko sie pojawi i tej wody bedzie jeszcze wiecej szlo
Mam normalnie dola...
Dlatego jak czytam ze wy po kilka pran w tygodniu robicie to juz calkiem

Elfirka

Asia to normalne, tez tak mam, zrobie pare kropel i juz a mam wrazenie jak bym z litr miala wysikac
Puki nic cie tam nie piecze i nie boli to jest ok

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-28, 13:15   #1726
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli chodzi o pranie to ja zawsze robie większe pranie zawsze w sobotę (2-3 pralki) czasem się tylko zdarzy że w ciągu tygodnia nastawię z jedna pralkę. Ale to dlatego że wybraliśmy sobie w elektrowni taryfe weekendową( czy jakoś tak) i w weekendy, w nocy i 2 godzinki w ciągu dnia mamy tańszy prąd i wtedy staram się robić rzeczy które najwiecej tego prądu potrzebują( pranie, koszenie trawy, jakieś pieczenie itd), A jakie mamy zużycie wody to nie mam pojęcia bo wodę mamy swoją i nigdy całe szczęście nie musiałam się tym przejmować bo mój mąż potrafi czasem nawet ponad pół godziny siedzieć pod prysznicem
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:17   #1727
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Modelka

Aisa Gratuluję :klaski:

Stary 2014-06-28, 13:21   #1728
Misstic
Wtajemniczenie

Elfirka moze i rzeczywiscie te stare wodomierze zle troche naliczaja.. nie wiem ludze sie. A mamy wlasnie teraz wymieniac, bo to jakos co 5 lat i juz pismo przyszlo ze musimy zainwestowac w nowe.

Meta no 12 kubikow to tez nie malo, ale ty piszesz ze uzywacie duzo tej wody a ja staram sie oszczedzac a i tak dupa.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-28, 13:25   #1729
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta no 12 kubikow to tez nie malo, ale ty piszesz ze uzywacie duzo tej wody a ja staram sie oszczedzac a i tak dupa.
No właśnie u nas bardzo dużo idzie,ale wiesz u was Ty się starasz oszczędzać ale jednak kąpiele wannie przez szwagra też tą wodę ciągną,bo już zauważyłam,że u nas w domu biorąc prysznic to się mniej tej wody zużywa niż jak kąpię się w wannie w naszym mieszkaniu,mimo,że wody nie napuszczam na całą wannę tylko tyle,żeby się wykąpać ale idzie o wiele więcej... Szkoda,że nie możesz mu przymówić do rozsądku...

http://demotywatory.pl/4357140/Jesli-ci-zycie-mile i właśnie zdałam sobie sprawę,że u nas wcale lepiej nie jest

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-06-28 o 13:30
Stary 2014-06-28, 13:34   #1730
201610121609
Konto usunięte

Meta-zdjęcia mam "wnętrza" malutkiej a tak to filmik i bym musiała robić fotkę monitora a teraz nie zrobię bo mój laptop jest podłączony do tv i robi za tv bo przez niego lecą kanały co mnie wkurza bo dalej nie ma odp czy możemy założyć satelite

Miss-a mieszkanie w domku czy jakos w bloku? licznik osobny? Bo czasem sa te ogólne rozliczenia co sie dzieli na kolka mieszkań i niektórzy sobie kradną wodę a inni płaca

U nas burza...

Stary 2014-06-28, 13:45   #1731
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

Asia to normalne, tez tak mam, zrobie pare kropel i juz a mam wrazenie jak bym z litr miala wysikac
Puki nic cie tam nie piecze i nie boli to jest ok
A to okej, myślałam, że tylko ja tak mam

Kurcze, my za wodę płacimy z Tż miesięcznie około 40-45zł. Za nas dwójkę, a codziennie się kąpiemy, ja sporo piorę, sprzątam, no naczynia też... Mała dojdzie to rachunki na pewno wzrosną. Ale my mamy ogólnie bezczynszowe mieszkanie, więc dzięki Bogu rachunki mamy śmieszne. Pewnie jak dojdzie jakiś kredyt za rok, to się wtedy będziemy martwić

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:49   #1732
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka Ty jestes szczuplutka, ja przy Tobie wymiekam ale za to masz fajna kuleczke przed soba

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:53   #1733
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic dzięki za wyjasnienie sroki he
Teraz mam pytanie,bo z tego co widzę to najlepiej wypadają chusteczki babydream?
a oliwkę dziewczyny kupujecie z jakiej firmy??
i co do prania ubranek??
bo niby dzidzius płatki mydlane pierwsze miejsce ale podobno mogą zniszczyć pralkę
ja juz sama nie wiem
aisa84 dla maluszka

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-28 o 13:55
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:59   #1734
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
pytanie,bo z tego co widzę to najlepiej wypadają chusteczki babydream?
i co do prania ubranek??
bo niby dzidzius płatki mydlane pierwsze miejsce ale podobno mogą zniszczyć pralkę
ja juz sama nie wiem
Ja za to słyszałam od wielu mam,że chusteczki Babydream wcale nie są takie super,ale mam jedno opakowanie to przetestuję jak dzidziuś będzie Może mi będą pasować.
Oliwkę może wezmę z Rossmanna a jak nie to najzwyklejszą Bambino.
A do prania ubranek to czaję się na zwykły proszek Dzidziusia Też chciałam płatki mydlane ale pomyślałam,że wezmę standardowo proszek,bo skoro jest przeznaczony dla dzieci to znaczy,że powinien się dobrze sprawdzać w tej kwestii

Stary 2014-06-28, 14:07   #1735
elffirka
Rozeznanie

Paulina ja mam proszek dzidziuś i już robiłam w nim pranie i do tego kupiłam jakiś płyn do płukania niemiecki ale sensitive z dzidziusiem i rzeczy pachną tak delikatnie, takim bobaskiem...
Oliwki jeszcze nie mam a chusteczki kupiłam w Biedronce, to był 4pak z pojemnikiem na chusteczki dlatego wzięłam...
Stary 2014-06-28, 14:08   #1736
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
No właśnie u nas bardzo dużo idzie,ale wiesz u was Ty się starasz oszczędzać ale jednak kąpiele wannie przez szwagra też tą wodę ciągną,bo już zauważyłam,że u nas w domu biorąc prysznic to się mniej tej wody zużywa niż jak kąpię się w wannie w naszym mieszkaniu,mimo,że wody nie napuszczam na całą wannę tylko tyle,żeby się wykąpać ale idzie o wiele więcej... Szkoda,że nie możesz mu przymówić do rozsądku...

http://demotywatory.pl/4357140/Jesli-ci-zycie-mile i właśnie zdałam sobie sprawę,że u nas wcale lepiej nie jest
Ja też żałuje bardzo... Ja pamiętam jak mieszkałam w domu rodzinnym i zaczęły przychodzić duże rachunki za wode a mamę moją nie było stać na takie opłaty, to powiedziała do nas słuchajcie dziewczyny od dzisiaj nie ma kompania się codziennie w wannie wody, bierzemy prysznice a powiedzmy raz w tygodniu możecie sobie trochę tej wody napuścić. I ja się tak nauczyłam, ze nie często siedzę w wannie chociaż uwielbiam. Ale rachunki naprawdę zmalały. No ale jest różnica powiedzmy jak się zużyje pod prysznicem (krótkim) powiedzmy 50l wody (to takie gdybanie tylko) a jak się naleje do takiej ogromnej wanny 250l czy ile..

A democik świetny hehehe

Cytat:
Meta-zdjęcia mam "wnętrza" malutkiej a tak to filmik i bym musiała robić fotkę monitora a teraz nie zrobię bo mój laptop jest podłączony do tv i robi za tv bo przez niego lecą kanały co mnie wkurza bo dalej nie ma odp czy możemy założyć satelite

Miss-a mieszkanie w domku czy jakos w bloku? licznik osobny? Bo czasem sa te ogólne rozliczenia co sie dzieli na kolka mieszkań i niektórzy sobie kradną wodę a inni płaca

U nas burza...

Mieszkamy w bloku, każde mieszkanie ma swoje liczniki więc tutaj nie ma takie problemu. Żałuje tylko, że my z tym szwagrem nie możemy mieć osobych hehe

Cytat:
Teraz mam pytanie,bo z tego co widzę to najlepiej wypadają chusteczki babydream?
i co do prania ubranek??
ja juz sama nie wiem
aisa84 dla maluszka
Kochana najlepiej według tej sroki wypadają chusteczki z netto, bo nie zawierają w ogóle tych konserwantów. Z babydream podobno są troszkę za suche. Te z biedronki tez nie są złe, ja osobiście skusiłam się na Fitti te w niebieskim opakowaniu. Nie drogo wychodzi i mają całkiem fajny skład
Tutaj wklejam linka do tych marketowych chusteczek, które też recenzuje
http://www.srokao.pl/2013/09/chustec...marketowe.html

Oliwkę kupiłam z babydream i tak samo żel do mycia całego cialka też z babydream w rossmannie.
Co do prania zdecydowałam się na proszek dzidziuś kolor. Zobaczymy
Myslę, że te płatki mydlane są dobre, ale ja je troche przyrównuje do tych emolientów do mycia bobasa. Jak mi proszek uczuli to wtedy przerzucę się własnie na te płatki, żeby praktycznie w ogóle nie było chemii, a tak to nie chce przyzwyczajać odrazu dziecka do takich "sterylnych" ubranek, bo będę się starała po niedługim czasie przejść na zwykły proszek taki jaki my używamy

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-28, 14:08   #1737
małaPaulina
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny no ja myśle dzidzius albo biały jeleń i tyle

kurde grzmi

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:11   #1738
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
i co do prania ubranek??
ja juz sama nie wiem
aisa84 dla maluszka
Ja mam chusteczki z biedronkiWziełam ostatnio jak były te promocje ten 4pak z pudełkiem, mam nadzieje że nie będą uczulać małej Te chusteczki z babydream tak jak dziewczyny wcześniej pisały szybko wysychają, kupowałam je kiedyś dla siebie no o teraz mi wyschły to czyszczę sobie nimi naszą skórzaną kanapę
Oliwkę, balsam i płyn do kąpieli mam z babydream
a proszek wczoraj kupiłam lovelę i płyn do prania biały jeleń mam nadzieję że moją mała nie będzie taka delikatna i nie będzie miała żadnych uczuleń
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 14:21   #1739
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też żałuje bardzo... Ja pamiętam jak mieszkałam w domu rodzinnym i zaczęły przychodzić duże rachunki za wode a mamę moją nie było stać na takie opłaty, to powiedziała do nas słuchajcie dziewczyny od dzisiaj nie ma kompania się codziennie w wannie wody, bierzemy prysznice a powiedzmy raz w tygodniu możecie sobie trochę tej wody napuścić. I ja się tak nauczyłam, ze nie często siedzę w wannie chociaż uwielbiam. Ale rachunki naprawdę zmalały. No ale jest różnica powiedzmy jak się zużyje pod prysznicem (krótkim) powiedzmy 50l wody (to takie gdybanie tylko) a jak się naleje do takiej ogromnej wanny 250l czy ile..

A democik świetny hehehe
No to prawda,na upartego nawet pod prysznicem wody dużo wylejesz ale komu się chciało stać pod prysznicem godzinę czasu Ja pod prysznicem spędzam mało czasu,byle się odprężyć przez chwilę a potem się dokładnie wykąpać i mi wystarczy Za to wanna ma to do siebie,że czasem fajnie posiedzieć w niej dłużej i w dużej ilości wody...
A u was ze szwagrem długo zapowiada się wspólne mieszkanie czy planujecie coś osobno?

Ja skusiłam się tylko na chusteczki z Rossmanna,bo było z pudełkiem za 6 zł gdyby nie pudełko to chyba bym ich nie kupiła,ale jak okażą się nieodpowiednie to chociaż będę miała czym kurze wycierać

Stary 2014-06-28, 15:03   #1740
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Agness cena tych pieluszek jest naprawde bardzo dobra najtansze jakie widzialam i to juz na promocji to 47,99 takze jak jest jeszcze u ciebie ta oferta to smigaj po nie
Misstic kupiłam wczoraj paczuszkę zobaczymy czy młodej się spodobają

Cytat:
Hallo

Mówilyście tutaj o rozkach i mam dwa bo malutka będzie nie tylko noszona w rożku przez tych niepewnych bedzie tez w nim spała na poczatku a tanie były takze jak uleje czy cos to jest tez drugi
W sumie mam juz wszystko co potrzebne dla Niuni tylko czekam nadal na wózek zamówiony z zaliczka...
W Rossmanie kupiłam takie podkłady niby do przewijania z babydream pakowane chyba po 10szt jakos za 14zl bo koleżanka mówiła, ze były dla niej super do wszystkiego dla niej na łóżko po porodzie pod tyłek, do przewijania małej dawała na przewijak i nawet jak ja wykąpała to wyciągała ja na taki podkład jak nie miała nic pod ręka i mowi, ze to naprawdę jej sie przydało no to kupiłam paczkę i zobaczę czy mi sie przydadzą
Pozostało pranie ciuszków i dla mnie szlafrok do szpitala kupie taki cienki lub taki frotte na suwak jak bluza długa bo na tych oddziałach przecież gorąco dla maluszków

Tak w ogole jestem juz w De no i fajnie bo jestem z tz a z drugiej strony tęsknię za mama...skype to cudowna sprawa przyjechałam wczoraj i tz zrobił taki błysk w mieszkaniu, ze byłam w szoku...wszystko wyprane do zera, kuchnia błyszczy, łazienka to samo...wszystko ułożone, odkurzone, umyte cudownie

aisa84 za usg, malutką i 31 tydzień
Podkłady do przewijania też mam zamiar kupić tak na próbę i zobaczę, czy podpasują
No i brawa dla TŻta opowiem o tym mojemu, ale chyba nic to nie da... normalnie muszę go pogonić, bo sam z siebie to nie wpadnie na pomysł sprzątania...

--

U mnie mąż wybiera się na ryby i zostanę sama w domku w sumie należy mu się chwila dla siebie, bo cały tydzień ciężko pracuje, ale jakoś tak smutno mi wtedy zawsze...
A tak w ogóle, to musimy kupić nowy odkurzacz ten już ledwo ciągnie i przy dziecku tym bardziej nie wystarczy... Może polecicie jakieś sprawdzone odkurzacze?
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości