III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 22:15   #1681
agness2011
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ma któraś z was uderzenia gorąca? Teraz siedzę sobie spokojnie i poczułam nagle takie uderzenie gorąca i raz mi normalnie a za chwilę tak gorąco,że aż się cała pocę... I oczywiście sobie wkręcam,bo i kolki nerkowej dzisiaj dostałam,że prawie po ścianach chodziłam i kłucia w pochwie i mały nie kopie jak zawsze tylko się rusza... Ehh...
Metamfetaminax też tak mam z uderzeniami gorąca podejrzewam, że to przez hormony... klucia w pochwie też czasami miewam, ale b. rzadko - mam zamiar zapytać o to gina w poniedziałek na wizycie, no chyba, że jak zwykle zapomnę

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam mega ochote na chipsy i chyba sie skusze na mala paczuszke...
myslicie ze to nie zaszkodzi?

wciaz rozmyslam nad kosmetykami - tylko dwie marki wchodza w gre hipp i babydream.
A co do pupy to lepiej na codzien linomag A+E czy zwykly nawilzajacy kremik z tej serii co pozostałe kosmetyki? Jak wy wybieracie?
jenny1234 ja będę próbować w pierwszej kolejności babydream, a do pupy na co dzień linomag

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Latte88 super ci sie trafilo
jenny1234 no z chipsami mnie nie rozwalaj ja jem to na co mam ochote
Metamfetaminax hmm skad ja to znam??? my łozeczko mamy juz rozlozone z materacem ktore jest w folii
A pro po moj teściu powiedzial ze jest za wczesnie na kupowanie czegokolwiek ha padlam... to w sierpniu mam kupic wszystko na raz??? faceci... on chyba nawet nie wie ze juz mamy ubranka bo przeciez za wczesnie...i w ogole nikt nie bierze pod uwage tego ze moge urodzic wczesniej...
a w ogole to moja mama kocyk dla dzidzi kupila juz w lutym

Bylam z tesciowa w selgrosie i kupila takie ubranko na butelke, no wiecie takie do trzymania ciepla nie wiem jak to sie fachowo nazywa
szczoteczke z grzebykiem
termometr kąpielowy
aspirator do noska
smoczek
myjke
mamy tez juz butelke jedną od mojej mamy
oliwke bambino
mydelko bambino
patyczki do uszu dla niemowlat
w sumie teraz najwiecej rzeczy ktore zostaly to dla mnie czyli te podklady, wielkie podpaski,koszule do karmienia,staniki,majtki etc
małaPaulina no to niezłe zakupy zrobiłyście ekstra no i prezenty też super

Resztę wpisów doczytałam, ale wybaczcie już nie mam siły odpisywać trochę się dziś nachodziłam, nasprzątałam i nagotowałam i już czuję, że mi brzuch twardnieje
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 22:16   #1682
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziękuję za linka, właśnie oglądam :D

A może jakieś zdjęcie Malutkiej? :) Gratuluję udanej wizyty :oklaski:
Dziękuję :* właśnie niestety nie mam zdjęcia, bo jest tak ruchliwa, że nie zdązył :D

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Ale super duza dziewczynka ;-) gratuluję
Dziękuję! :*

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Gratulacje :*

Sliczne rzeczy :klaski:

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
My mamy 250 km, więc 4 godziny trzeba wytrzymać w samochodzie. I też nie mamy tego komfortu, że jedziemy swoim samochodem, bo go jeszcze nie mamy i jakoś teść lub jego znajomi by nas podwozili. A wtedy będzie mi głupio co pół godziny mówić, że chcę przerwę, albo że mają zwolnić, bo ja się boję szybko jeździć (czyli że ma jeździć max 60km/h) ;) Termin mam na koniec września, więc jeszcze sporo czasu przed porodem jest wyjazd. No i chyba bym się zapłakała jakbym miała z mężem na tyle się rozstać ;) Mam milion wątpliwości i ciągle się nie mogę zdecydować :)

Mój brzuch ma chyba cały czas taką samą twardość ;) Jak stoję i chodzę jest zawsze na tyle twardy, że nie wiem czy bym mogła stwierdzić, że się robi bardziej twardy. Ale mam dylematy :brzydal:

Gratulacje! Ale już duża córcia :)

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Gratuluję :* piękna waga :)

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
allckarola jak macie możliwość to pewnie, że trzeba wyjechać i wypocząć póki można :ehem:

:hahaha: "raz,kiedy nie mogłam spać w nocy, przeszła mi przez głowę myśl,żeby umyć okna" normalnie padłam :rotfl: Ja bym na to nigdy nie wpadła :cojest:

jenny1234 :oklaski: za kolejne zakupki :) dobrze, że piszesz o tym użytkowniku - takie zakupy jeszcze przede mną to sobie zerknę, czy ma coś ciekawego :) a co do kocyka, to ja bym chyba brała większy - na dłużej starczy :confused:

carolciuska :oklaski: za wizytę i dla małej - kolejne 1,5 kg na forum się pojawiło :-) Powodzenia w nauce - trzymam kciuki, żeby dobrze wiedza wchodziła :kciuki:
Dziękuję! :* z nauką niestety gorzej, nie chce mi się :<

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
jenny widoczne, śliczne rzeczy :)

Blondi nie martw się ja też nie rozpoznaję, bo mam kilka rodzajów deligowści ze strony brzucha :P w ogóle nie wiem czy twardnienie a skurcze to to samo :confused:

carolciuska dzięki z linka :) póki co nie ogarniam :brzydal:a jak przesyłka cenowo? i masz konto z przewalutowaniem? jak zapłacić? nie ma cła?
Nie zamawiałam nigdy rzeczy z zagranicy.

brawa za wizytę:)

Latte :slina:

--

Ja skubnęłam kawałek pleśniaka z jagódkami :slina: niebo :love:

i wstawiłam ziemniaczki do piekarnika :D dzisiaj na obiad mięsko z indyka w przyprawach, ziemniaczki z piekarnika + mizzeria z ogórka :D mniami... ale jestem głodna...
Ana, jesli masz konto w EUR albo USD to najlepiej z tego konta, a jeśli nie to karta kredytowa albo konto z możliwością platności on line. Pod wybranymi rzeczami jest info ile przesyłka, ale jest wiele firm, że masz wysyłkę za darmoszkę :D no i czas dostawy rózny , na śpiochy czekałam 2 tygodnie, jutro odbiore kolejne rzeczy z poczty to pokaże :D

Cytat:
carolciuska gratuluje:oklaski:

ale jestem glodna... wlasnie sie obudzilam
Dziękuję :*

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Aż tak źle nie jest jak się wydaje :brzydal:
Po alergi już prawie śladu nie ma, kataru brak , oczy całe, czasami kichne ;)
Ale jak wyższa temp. A ok 25 lub więcej to nie sięgam po truskawki i czeresnie ;)
A mój tż chmielem się nie przejmuje tylko unika tego piwa co najwięcej go tam ma :brzydal:

Caroluska - gratki :)
Pokażesz brzucha z tym klocusiem slodziusien ? ;)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pokaże :D Jutro jakieś sobie strzele foto, bo nie mam nic nowego :D
a lekarz powiedział, że dzidzia jest średniej wielkości, ani za duża ani za mała, patrzyłam na siatkę i tak też jest w połowie jakoś:D oby nie 4 kilo i więcej, bo zaciskam Bożenę i nie rodzę!

Cytat:
Latte88 :oklaski: super ci sie trafilo:ehem:
jenny1234 no z chipsami mnie nie rozwalaj:D ja jem to na co mam ochote:p:
Metamfetaminax hmm skad ja to znam???:D my łozeczko mamy juz rozlozone z materacem ktore jest w folii:rolleyes:
A pro po moj teściu powiedzial ze jest za wczesnie na kupowanie czegokolwiek ha padlam...:D to w sierpniu mam kupic wszystko na raz??? faceci...:mur: on chyba nawet nie wie ze juz mamy ubranka bo przeciez za wczesnie...i w ogole nikt nie bierze pod uwage tego ze moge urodzic wczesniej...
a w ogole to moja mama kocyk dla dzidzi kupila juz w lutym:D

Bylam z tesciowa w selgrosie i kupila takie ubranko na butelke, no wiecie takie do trzymania ciepla:rolleyes: nie wiem jak to sie fachowo nazywa:p:
szczoteczke z grzebykiem
termometr kąpielowy
aspirator do noska
smoczek
myjke:rolleyes:
mamy tez juz butelke jedną od mojej mamy
oliwke bambino
mydelko bambino
patyczki do uszu dla niemowlat:rolleyes:
w sumie teraz najwiecej rzeczy ktore zostaly to dla mnie czyli te podklady, wielkie podpaski,koszule do karmienia,staniki,majtki etc:rolleyes:
woooow super zakupy! brawo!!

Strasznie się cieszę, że pozytywne wiadomości na usg :)

Dziewczyny jako, że nie jestem na bieżąco to mam kilka pytań...
1. czy jako, że raczej używa się pampersów, to czy wymiar pieluchy tetrowej ma znaczenie ? Jaki kupiłyście ? Zastanawiam się i nawet z tym mam rozkminkę... 10 sztuk? 5 sztuk ?

2. Kupujecie/ kupiłyście rożek ? Ja chyba się zdecyduje, wydaje mi się, że łatwiej dziecko w tym trzymać, szcxególnie, że moj S nie miał nigdy styczności z takim małym bobo, kupujecie ? Jak tak to jaki rozmiar ? Ja jesli kupie to na pewno bez wkładu kokosowego, jakoś mnie to denerwuje.... upatrzyłam sobie taki:
http://allegro.pl/rozek-becik-miekki...355863339.html

kolor beżowy.

3. Poduszka do karmienia, kupujecie ? Byłam ostatnio, bo u mnie w rodzinie urodziła się dzidzia i ta poduszka przy karmieniu się super sprawdza, nie trzeba tak naprawde trzymac dziecka, ono na niej lezy
o taka :
http://allegro.pl/poduszka-motherhoo...343278673.html

4. majtki siatkowe, podkłady, podpaski, aaaa nie ogarniam, co trzeba tak naprawde mieć ? Kupilyście już ? Jakie ? i co ?

Pewnie te tematy były :< ale mnie trochę tu nie było.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 22:17   #1683
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Metamfetaminax też tak mam z uderzeniami gorąca podejrzewam, że to przez hormony... klucia w pochwie też czasami miewam, ale b. rzadko - mam zamiar zapytać o to gina w poniedziałek na wizycie, no chyba, że jak zwykle zapomnę
Ja o te kłucia zawsze zapominam pytać a mam je na prawdę od bardzo wczesnej ciąży,jakoś od początku II trymestru i jak widać(tfu tfu) jest wszystko ok A martwiłam się jak głupia i na wielu stronach przeczytałam,że to efekt rozciągania więzadeł. I już w sumie je traktuję jak normę,bo kiedyś na prawdę to bolało

Karola,ja tam doświadczona mamuśka nie jestem ale powiem Ci o sobie :
1. Tetr mam 15 sztuk i myślę,że wystarczy,bo kupiłam je ze względów higienicznych np. wytarcie buzi maluszkowi albo zabezpieczenie moich ubrań przy ulewaniu i kupiłam w większości rozmiar 40x80 z tego powodu,choć z 3-4sztuki mam większe. Może jak będę robić jakieś zakupy jeszcze to dokupię z 5 pieluch dla świętego spokoju,bo jednak lepiej mieć więcej niż ma zabraknąć

2.Rożka miałam nie kupować ale kupiłam ze względu na Tż Bo ja z dziećmi miałam dużo styczności i nie boję się brać takiego okruszka na ręce ale on będzie się bał,bo nigdy nie obcował z żadnym dzieckiem więc myślę,że u nas się sprawdzi A jaki rozmiar mam to nie wiem nawet ale kupiłam zwykły miękki na rzep,wiele razy trzymałam dziecko w takim rożku i wydają mi się one praktyczne i fajne

3. Poduszkę nie wiem,przymierzam się w każdym bądź razie ale u mnie to się jeszcze może zmienić i coś czuję,że długo bym jej nie używała tylko na pierwsze dni karmienia,bo potem się jakoś wprawię już .
4.Ja mam tylko mieć do szpitala gacie,koszulę i rzeczy higieniczne dla mnie. Ale do domu chyba kupię kilka podkładów żeby łóżka nie uwalić no i oczywiście z 2 opakowania tych wielkich podpasek a potem pewnie i tak przerzucę się na moje cieniasy,obojętnie jakby się ze mnie nie lało
Jeżeli Cię to martwi to zapytaj u siebie w szpitalu co musisz mieć,bo w niektórych musisz mieć nawet ciuszki dla dziecka a w niektórych tak jak u mnie tylko takie drobiazgi,bo wszystko dają co szpital to obyczaj.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-06-27 o 22:26
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 22:18   #1684
Niestabilna
Wtajemniczenie

MalaPaulina... taki soczek sama bym wypila mmmmm chyba na mojej liście pojawi sie sokowirowka

Stary 2014-06-27, 22:36   #1685
małaPaulina
Wtajemniczenie

carolciuska
1. ja mam 5 tetr moim kolezankom akurat sie zbytnio nie przydały wiec więcej nie kupuje poki co.A co do rozmiaru nie sprawdzam tego,nie ma to znaczenia dla mnie
2. rozek mam kosztowal 18zl to kupilam ale dla częsci mam jest to też rzecz zbędna
Co do rozmiaru,nie wiedzialam ze są rozmiary mam rozek i tyle he
3. poduszkę juz mam bo kupila mi mama do spania ze względu na te moje pachwiny okrutne... i ta poduszka potem tez jest do karmienia tylko musze wyprać
4. kupię ale jeszcze nie wiem co i jak poza tym to sie chyba trzeba zorientowac w szpitalu co wymagaja... ja sobie daje na to jeszcze czas
Niestabilna my sokowirowke dostalismy od moich rodzicow po części z myślą też o dzidziusiu świetny zakup,naprawde

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-27 o 22:39
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 23:28   #1686
carolciuska
Zadomowienie

Meta, Paulina dzieki!
Kupie ten rozek wlasnie ze wzgledu na tatuska, zawsze to srabilniej.
Stary 2014-06-27, 23:57   #1687
Darkangel24
Przyczajenie

Witacje,
Mam do Was pytanie, czy któraś ma problem z skracającą się szyjką??
Darkangel24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 00:31   #1688
Blondi Banana
Raczkowanie

carolciuska Ja mam z motherhood nie ten krótki kojec, ale długaśny. Do spania super (wcześniej spałam beznadziejnie, teraz jest lepiej), do karmienia też będzie jak znalazł. I przydaje mi się nawet do siedzenia, jak mnie kręgosłup zaczyna boleć, to fajnie się nim można owinąć, tylko trzeba pokombinować z ułożeniem Na nim też się wygodnie siedzi (dobre jak się hemoroidy pojawią, bo można zrobić kółko do siedzenia z dziurką w środku)
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 08:19   #1689
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
E no, prezenciki pierwsza klasa

Ja mam to naprawdę głęboko w
Nie obchodzi mnie nic, a nic co myślą ludzie, z reguły jestem tą, która przejmuje się wszytskim i każdym, ale w tej kwestii mam wyrąbane. To nasze życie, choć połowa pewnie i tak szepcze po kątach "Pewnie wpadli, no bo jak inaczej" Czy ludzie naprawdę nie mogą planować dzieci? A nawet jeśli byłaby to wpadka, choć strasznie nie lubię tego słowa - to guzik im do tego. Bardzo chcieliśmy dzidziusia i nikogo nie powinno to obchodzić co i jak

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ja też się nie znam na tych podgrzewaczach, więc pytam dlatego
ja kupilam taki zwykly podgrzewazc snowbear na allegro zoabzcymy jak sie sprawdzi, ma tez fukcje setrylizacji

Cytat:
Ojj przez takie gadanie to ludzie nie dają mi się cieszyć z tych zakupów Dlatego nikt już się nie dowie nawet o kupionej paczce pampersów ; )

My bez materaca póki co,ale jak w końcu odbiorę materac to nie będę go kładła na podłodze tylko do łóżeczka W końcu nie po to je składaliśmy żeby teraz je rozkładać "na chwilę"
Moja mama w lutym już ciuszki pokupowała i jakoś nic nie mówiła,że za szybko za to moja babka jęczy,że za szybko,bo nigdy nic nie wiadomo i takie chrzanienie
Widzisz to się tak wydaje,że się mało ma Mi też zostały teraz pierdoły typu kilka kosmetyków,do szpitala,jakiś ręcznik i wózek a ja ciągle gadam,że mam mało a to się tak wydaje Jak będziesz rozkładać wszystkie rzeczy to zobaczysz ile tego jest A wózek kiedy planujecie kupić?

Język uciekł mi do tyłka

No spa to jednak niezawodny środek na wszystko w ciąży
Ja też z początku nic nie kupowałam ale jakoś w 16 tygodniu kupiliśmy w końcu kocyk i 2 pary bodów,bo kurcze ile można myśleć o złych rzeczach. Z początku tylko mama kupowała mi rzeczy z lumpka ale musiałam się przekonać,żeby kupić coś sama,bo jestem założenia,że może ciąża się szczęśliwie zakończy i dzidziuś urodzi się cały i zdrowy jak będzie czuć,że czekamy na niego i że tyle rzeczy na niego czeka i wszystko przygotowujemy dla niego Jakoś tak pozytywnie nastraja mnie ta myśl
U mnie już o ślubie nie gadają Na szczęście mam kilka moherowych beretów w rodzinie,ale są przyzwyczajeni,że u nas w rodzinie wszystko jest nie po kolei i każdy najpierw ma dziecko,ślub a potem dom Oczywiście pytają ale nie tak natarczywie,bo przyzwyczajeni,że moja mama żyła kilka lat bez ślubu z dzieckiem Ważne,że została przy tym samym facecie a że bez ślubu to trudno
u mnie mama tez juz w lutym mi mowila zebym poszla po sklepach bo sa wyprzedaze i zeby cos kupic, natomiast tesc jest do teraz przeciwny wzystkiemu co kupujemy i robimy dla corci nawet kiedys nam powiedzial "nie cieszcie sie tak z wozka bo jeszcze nie macie co do niego wsadzic" no pozabijac tychg satrych ludzi, u nas chyba jutro skrecimy lozeczko, bo juz wyniesione sa niepotrzebne rzeczy, balkon skonczony wiec kurzyc sie nie bedzie.
To bedzie dopiero jazda z tesciem

a teraz zmykam robic d'volaie obiecałam mezusiowi i czeka mnie mnostwo sprzatania dzis

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 08:27   #1690
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzień dobry dziewczyny
Dzisiaj będzie szalony dzień, o 7 rano siostra podrzuciła mi szczeniaka bo idą na wesele no i się nim zajmuje. Uspałam go bo płakał za nią biedaczek. A wieczorkiem idziemy razem do tatusia na urodziny
Cytat:
A zapomnialam napisac najwazniejszego, te zakupy dla maluszka mnie zaćmiły dostalismy jeszcze nowy odkurzacz,blender ( z myślą o papkach dla maluszka) i żelazko
zaznaczam ze z tztem nie mielismy nigdy odkurzacza ani zelazka

Asia19x podgrzewacz tez kupi tesciowa ale nie mam pojecia jaki kupic nie znam sie nic a nic
Brawo za zdobycze, bardzo przydatne No, może co do odkurzacza się nie wypowiem, bo my rok po ślubie a dalej go nie mamy
Co do pralki jak zakupiliśmy to też siedzieliśmy na podłodze w łazience z piwkiem i gapiliśmy się jak bęben się kręci

Co do zakupów, ja mam około 10 pieluszek tetrowych dużych i 2 małe, 2 flanele tylko i wydaje mi się że wystarczy. Poduszkę do karmienia mam od szwagierki (ale ona jest tylko do karmienia). Podgrzewacz też od niej, ale ja bym nie kupowała, wystarczy podgrzać wodę w garnuszku i włożyć tam butelkę, nie potrzebny gadżet wg mnie sterylizator też mam od szwagierki ale też bym nie kupowała - można normalnie wyparzyć. Ogólnie nie lubię za dużo gratów w kuchni
Blender fajna rzecz, ja mam taki mały, bez miski, trochę żałuję, ale taki dostaliśmy i nie wymieniam póki co

Miłego dnia dziewczynki
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 08:28   #1691
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

Mieszkamy w centrum i dzisiaj chwilę po 5 dzwoni domofon zanim się dobudzilam - mój mózg dźwięk domofon od razu przekształcil w sen. Śniło mi się, że pracuje w szkole językowej i dzwonią ludzie którzy przyszli na kurs, a ja im otwieram drzwi , ten ktos zrezygnował, a szkoda bo z miałam ochote opierdzielic.
Rano jak spojrzałam na telefon to dwa połączenia nie odebrane od mojego brata, czyli to on taki geniusz wracajac z imprezy chciał przyjsc zapewne się przespać...

Dziewczyny na wizazu jest wątek dotyczący chińskiego allegro czyli Aliexpress. Działam na komórce wiec linka nie podam, ale zainteresowane mogą rzucić okiem. Dziewczyny piszą wiele ciekaych rzeczy, a przy okazji można dowiedzieć się co nieco o jakości poszczególnych ciuchow.

Sterylizatora i podgrzewacza nie miałam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 08:31   #1692
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej

Mieszkamy w centrum i dzisiaj chwilę po 5 dzwoni domofon zanim się dobudzilam - mój mózg dźwięk domofon od razu przekształcil w sen. Śniło mi się, że pracuje w szkole językowej i dzwonią ludzie którzy przyszli na kurs, a ja im otwieram drzwi , ten ktos zrezygnował, a szkoda bo z miałam ochote opierdzielic.
Rano jak spojrzałam na telefon to dwa połączenia nie odebrane od mojego brata, czyli to on taki geniusz wracajac z imprezy chciał przyjsc zapewne się przespać...
\
Niezły braciszek No co, jak miał bliżej
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 08:32   #1693
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witamy się

Maluszek mi dziś rozrabia, nawet w nocy mnie wybudzil jak jakieś głupoty.mi się śniły jakby wiedział

Zaraz musimy iść na piekarnie i po szyneczke - teraz mam szał na nią
Możemy jeść szynkę szwardzwaldzka ? Tak się zastanawiam

Potem wiejski obiadek i może popoludniu skrecanie mebelkow jak przyjdzie pomoc bo oile z komoda i lozeczkiem dam radę pomoc tak z szafa już nie a to ja trzeba pierwsza skręcić

Szybko domek ogarnę i można weekendowac

Co do tetry to nie wiem jaki mam wymiar ale jest mi to obojętne, ona tylko do wycierania itd.

Sterylizator i wyparzacz sobie daruje.

Rożek mam

Poduszka do karmienia też kupiona

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 08:53   #1694
nmartyna
Zadomowienie

Dzień Dobry Ciotki
Od 6 nie spimy... Małż pojechał do pracy, wraca jutro rano, a my wcinamy śniadanko
Posciel juz przebrana, zostało ogarnięcie mieszkanka i uciekam do rodziców na pierogi Nie będę sama siedziała...
Jutro Małż ma zawody strażackie, to cały dzień na powietrzu spędzimy
Eh... Też bym sobie pobiegała... Ale z brzuchem to ciężko
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:02   #1695
małaPaulina
Wtajemniczenie

Witam się,ja dziś tez od rana nie śpię bo mialam takie durne sny ze w koncu wstalam bo mialam dosc
I wiecie co?trafi mnie szlag zaraz
Od 4 dni mówią że bedzie w moim mieście padać ale przez te 4 dni nie spadła ani kropla deszczu...I slucham wczoraj pogody i mówią ze dzis ładnie,słonecznie,25stopn i...Wstaje i co?????nie ma skrawka niebieskiego nieba Całe niebo jest szare Czy naprawde nikt nie umie przewidzieć pogody na najblizsze 24h?ech
a mialam dzis zaplanowaną dluższą wycieczke rowerową

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:11   #1696
nmartyna
Zadomowienie

Paulinka u mnie właśnie dzisiaj miało padać, a jak na razie pogoda piękna i zapowiada się upalny dzień...
Też wkurzają mnie te prognozy, bo nic zaplanować nie można

Może u u Ciebie też się rozpogodzi jeszcze
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:35   #1697
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się,ja dziś tez od rana nie śpię bo mialam takie durne sny ze w koncu wstalam bo mialam dosc
Od 4 dni mówią że bedzie w moim mieście padać ale przez te 4 dni nie spadła ani kropla deszczu...I slucham wczoraj pogody i mówią ze dzis ładnie,słonecznie,25stopn i...Wstaje i co?????nie ma skrawka niebieskiego nieba Całe niebo jest szare Czy naprawde nikt nie umie przewidzieć pogody na najblizsze 24h?ech
Dlatego ja nie oglądam prognozy pogody tylko rano wychodzę na balkon i wiem

Wogule cały pobyt mamy u mnie był upalny a w pl u taty ciągle zimno i pada i w końcu mamusia uwierzyła że jak mówię że u nas ciepło to ciepło

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 10:01   #1698
elffirka
Rozeznanie

Paulinka u mnie też szaro iburo jakby jesień była... A ja pranie puściłam nad ranem... I miałam zamiar kolejną porcję ciuszków prać...
Zjadłam jogurt, wypiłam kakao i leżę sobie a mam tyle roboty że tragedia... Muszę się wyrobić do 15 bo mam zamiar wyciągnąć Małza po kafle do Castoramy... Zobaczymy jak będzie...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 10:13   #1699
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Hej
Wstałam,na razie ok,brak skurczy
Uderzenia gorąca mam bardzo często a do tego te kołatanie serca,nie lubię i duszności.Przechodzi dość szybko,ale czasem boje się wsiadać do auta i jechać,bo jak mnie złapie...

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj podczas KTG miałam takie uderzenie gorąca, pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło:/
Kilka głębokich wdechow i przeszło. Pielęgniarka powiedziała że to nic poważnego, trwało to może z 20sekund i było prawdopodobnie spowodowane stresem lub zbyt ciepłym pomieszczeniem..

Ja stawiam na kosmetyki Hipp lub Weleda na początek. Potem skłaniam się ku Babydream.
Do pupy z kosmetyków tylko linomag zielony im mniej tym lepiej
Ja też zakupiłam najpierw kosmetyki Weledy,tzn.żel do mycia włosków i ciała,oliwkę,krem na każdą pogodę miałam,zakupiłam także niemal całą serię Musteli.I tak,żel weledy wzięłam sobie,ale oliwka ma super skład,tylko dwa składniki i przy niej zostanę.Mały będzie używał na starcie Musteli.Ale rodzice wyjeżdżają w sierpniu na urlop do Polski i na pewno chcę by mi m.in.zestaw Hipp przytargali
Stary 2014-06-28, 10:22   #1700
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość

u mnie mama tez juz w lutym mi mowila zebym poszla po sklepach bo sa wyprzedaze i zeby cos kupic, natomiast tesc jest do teraz przeciwny wzystkiemu co kupujemy i robimy dla corci nawet kiedys nam powiedzial "nie cieszcie sie tak z wozka bo jeszcze nie macie co do niego wsadzic" no pozabijac tychg satrych ludzi, u nas chyba jutro skrecimy lozeczko, bo juz wyniesione sa niepotrzebne rzeczy, balkon skonczony wiec kurzyc sie nie bedzie.
To bedzie dopiero jazda z tesciem
a wiesz to trzeba mieć w tyłku co inni mówią Kiedyś w końcu i tak trzeba będzie kupić te rzeczy a jak sobie stoją to niech stoją,jeść nie woła Ciekawe co by Ci wszyscy mądrzy zrobili,gdybyśmy urodziły szybciej,bo chyba byłoby gadanie,że jak to tak nie mamy nic pokupowane

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 10:47   #1701
Niestabilna
Wtajemniczenie

Helol...
Nie spie od siodmej ale dopiero teraz znalazlam chwile by was nadrobic.
Druga pralka juz wlaczona, sloiczki dzemu zagotowane, posciel zmieniona, kot wyczesany, odkurzone, jeszcze tylko mi lazienka zostala i okna. Ale teraz przerwa na sniadanie i na was
Milego dnia
Stary 2014-06-28, 10:49   #1702
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny na wizazu jest wątek dotyczący chińskiego allegro czyli Aliexpress. Działam na komórce wiec linka nie podam, ale zainteresowane mogą rzucić okiem. Dziewczyny piszą wiele ciekaych rzeczy, a przy okazji można dowiedzieć się co nieco o jakości poszczególnych ciuchow.

Sterylizatora i podgrzewacza nie miałam

O patrz wczoraj wrzucilam tu link to ali i pisalam wlasnie, ze zamowilam kilka rzeczy dla mojej corku stamtad wrzucilam na razie zdjecie spiochow i sa extra

Witam Was mamuski z rana dzis mi Antosia dala pospac, nareszcie. Idziemy na 15 nad Wisle na urodzinowego grila do kolegi, moze nie bedzie padalo, na razie ladnie
Stary 2014-06-28, 11:03   #1703
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiesz to trzeba mieć w tyłku co inni mówią Kiedyś w końcu i tak trzeba będzie kupić te rzeczy a jak sobie stoją to niech stoją,jeść nie woła Ciekawe co by Ci wszyscy mądrzy zrobili,gdybyśmy urodziły szybciej,bo chyba byłoby gadanie,że jak to tak nie mamy nic pokupowane
oj tzreba tak do tego podchodzic.
wiem ze jakbym nic nie miala i urodzila wczesniej to maz nie wiele by wiedzial co i jaki rozmiar ma kupic, jeszcze moi rodzice by wiedzieli i na nich moglabym liczyc ale tak to co dupa zbita, a nie wiadomo jak bedziemy czuc sie po porodzie.

Starzy ludzie tak maja, a najgorszre jest to ze ja mieszkam z tesciamii oni sa najmadrzejsi na swiecie

Stary 2014-06-28, 11:48   #1704
Asia19x
Zakorzenienie

Dzień dobry
Strasznie jestem niewyspana, wstałam siku chyba z 5 razy w nocy I to z tak pełnym pęcherzem, że aż brzuch się napiął i bolał, to normalne? Już się boję

Jakoś weny na nic nie mam, na śniadanie dziś miałam taką niespodziankę, mama zrobiła naleśniki z musem z truskawek i drugi z jagód, umrę z przejedzenia
A wieczorem grill

Cytat:
Haha, na pewno tak by było
Ludzie są dziwni, nadal nie mogę się do tego przyzwyczaić

Mi się ciągle wydaje, że jestem w czarnej z rzeczami dla małej
Mam tego niby sporo, ale ciągle za mało. W lipcu kupimy materacyk i całe łóżeczko będzie skompletowane, więc najważniejsze. I po kosmetyki się już wybiorę, niech sobie leżą. A dla mnie nowy szlafrok, koszula do karmienia i podkłady, najważniejsze. A kupujecie te majty z siaty? Bo nie wiem, są takie suuuuper sexy, że chyba na noc będę je zakładać dla Tż

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 11:57   #1705
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Strasznie jestem niewyspana, wstałam siku chyba z 5 razy w nocy I to z tak pełnym pęcherzem, że aż brzuch się napiął i bolał, to normalne? Już się boję

Jakoś weny na nic nie mam, na śniadanie dziś miałam taką niespodziankę, mama zrobiła naleśniki z musem z truskawek i drugi z jagód, umrę z przejedzenia
A wieczorem grill

Haha, na pewno tak by było
Ludzie są dziwni, nadal nie mogę się do tego przyzwyczaić

Mi się ciągle wydaje, że jestem w czarnej z rzeczami dla małej
Mam tego niby sporo, ale ciągle za mało. W lipcu kupimy materacyk i całe łóżeczko będzie skompletowane, więc najważniejsze. I po kosmetyki się już wybiorę, niech sobie leżą. A dla mnie nowy szlafrok, koszula do karmienia i podkłady, najważniejsze. A kupujecie te majty z siaty? Bo nie wiem, są takie suuuuper sexy, że chyba na noc będę je zakładać dla Tż
Po porodzie takie majty siateczkowe albo zajzwyklejsze bawełniane sa niezbędne.
Chodzi o to aby był dostęp powietrza, a jak się zakrwawia żeby nie byli ich szkoda.
Wieć podkłady, gigantyczne podpaski i majciochy to must have

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:03   #1706
aa2
Zakorzenienie

bryyyy

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

[/COLOR]bryyyy

Cytat:
oj ni eumieja nei umieja, my codziennie ogladalismy pogode i ani razu sie nei sprawdziła najlepszy sposób wstać i zobaczyć jak na dworze i wtedy coś robić, my tak robiliśmy i codziennie siedzieliśmy na plazy

dziś juz wyjazd i dziś leje
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:05   #1707
Misstic
Wtajemniczenie

Czesc dziewczynki

W koncu was nadrobilam uff, duzo bylo
Na samym poczatku bardzo wam dziekuje za trzymanie kciukow za ladna pogode i zyczenie mi udanej wycieczki wszystko poszlo po naszej mysli, pogoda cudowna, zoo i ikea odwiedzone, Poznaniem jestesmy zauroczeni, czulam sie tam jak w innym swiecie.. caly dzien na nogach od 4.30 do 22 w ruchu ale bylo super i jestem bardzo zadowolona

Teraz poodpisuje z tego co pamietam, a jest tego nie wiele hehe

Agness cena tych pieluszek jest naprawde bardzo dobra najtansze jakie widzialam i to juz na promocji to 47,99 takze jak jest jeszcze u ciebie ta oferta to smigaj po nie

Ana kup sobie Rennie, mietowe tab. na zgage. Nie sa drogie a napewno pomoga. Spokojnie mozna je brac w ciazy. I wrzuc prosze przepis na tego plesniaka

Paulina wpisz w google: srokao-analiza. Babeczka ekstra recenzuje proszki do prania, chusteczki nawilzane, kosmetyki dla maluszka i nie tylko. Polecam

Carolcia gratuluje udanej wizyty i sporej juz corci a co do pytan to powiem ci co ja mam. Tetrowych pieluch mam ok 10, sama kupilam 6 i reszte dostalam, rozmiar bralam 70x80 wiec dosc spore, ale mysle ze kazda mama dobiera pod siebie. Flaneli mam tez ok 6. Sterylizatora, podgrzewacza, poduszki do karmienia nie kupuje, zastanawiam sie nad rozkiem. Sama nie wiem hehe

Juz nie pamietam ktora pytala o rzeczy dla nas-mam do szpitala to ja mam tak (w 7umie to bede miala w poniedzialek jak kurier dowiezie reszte rzeczy)
2 koszule do karmienia
2 x te duze podpaski bella mama
5 podkladow na lozko poporodowych
2 szt majteczek siateczkowatych.
Chce kupic jeszcze jakies zwykle bawelniane no i oczywiscie 2-3 szt stanikow do karmienia
To na razie tyle bo wiecej juz nic nie pamietam co mialam napisac
Zacma umyslu

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:18   #1708
201610121609
Konto usunięte

Hallo
Wczoraj byłam na USG 3 trymestru i nie moge sie napatrzec na moja malutka (mam płytkę) ma takie śliczne duże usteczka i malutki nosek wczoraj rozpoczęliśmy 31 tydz i malutka wazy troszkę ponad 1400gram wszystko w super porządku i ma juz główkę na dole ale lekarz mówił, ze dzieciaczki do 38 tyg sobie wędrują...

Mówilyście tutaj o rozkach i mam dwa bo malutka będzie nie tylko noszona w rożku przez tych niepewnych bedzie tez w nim spała na poczatku a tanie były takze jak uleje czy cos to jest tez drugi
W sumie mam juz wszystko co potrzebne dla Niuni tylko czekam nadal na wózek zamówiony z zaliczka...
W Rossmanie kupiłam takie podkłady niby do przewijania z babydream pakowane chyba po 10szt jakos za 14zl bo koleżanka mówiła, ze były dla niej super do wszystkiego dla niej na łóżko po porodzie pod tyłek, do przewijania małej dawała na przewijak i nawet jak ja wykąpała to wyciągała ja na taki podkład jak nie miała nic pod ręka i mowi, ze to naprawdę jej sie przydało no to kupiłam paczkę i zobaczę czy mi sie przydadzą
Pozostało pranie ciuszków i dla mnie szlafrok do szpitala kupie taki cienki lub taki frotte na suwak jak bluza długa bo na tych oddziałach przecież gorąco dla maluszków

Tak w ogole jestem juz w De no i fajnie bo jestem z tz a z drugiej strony tęsknię za mama...skype to cudowna sprawa przyjechałam wczoraj i tz zrobił taki błysk w mieszkaniu, ze byłam w szoku...wszystko wyprane do zera, kuchnia błyszczy, łazienka to samo...wszystko ułożone, odkurzone, umyte cudownie

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:21   #1709
Misstic
Wtajemniczenie

Meta super ze juz lozeczko rozstawione nie przejmuj sie takim glupim gadaniem innych osob juz najwyzszy czas robic porzadna wyprawke a nie potem w nerwach latac i myslec czy aby napewno wszystko sie ma. Mam wrazenie, ze niektorzy to strasznie przeginaja z tymi przesadami

Aliszcze bardzo podoba mi sie to jak piszesz o tym jak traktujesz swoja corcie ze starasz sie z nia duzo rozmawiac i tlumaczyc rozne rzeczy. Moja mama postepowala tak ze mna i uwazam ze to jest super, natomast moja mama ze rwoja matka nie miala w ogole kontaktu, w sensie takich rozmow i do dzisiaj ma o to zal do niej, bo jednak dzieci potrzebuja zrozumienia i w pewnym sensie przyjaciela w rodzicach. Takze w miare mozliwosci bede sie tez starala nawiazac jak najlepszy kontakt z moim dzieckiem i mam nadzieje ze bede dobra mama

Asiu te nocne wstawanie na siusiu to normalne, ja tez tak mam. Macica juz nie zle uciska na pecherz powodujac ze zmniejsza sie jego objetosc i musimy latac czesto do wc
A jak tam nie piecze cie juz przy oddawaniu moczu?

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 12:28   #1710
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Hallo
Wczoraj byłam na USG 3 trymestru i nie moge sie napatrzec na moja malutka (mam płytkę) ma takie śliczne duże usteczka i malutki nosek wczoraj rozpoczęliśmy 31 tydz i malutka wazy troszkę ponad 1400gram wszystko w super porządku i ma juz główkę na dole ale lekarz mówił, ze dzieciaczki do 38 tyg sobie wędrują...

Mówilyście tutaj o rozkach i mam dwa bo malutka będzie nie tylko noszona w rożku przez tych niepewnych bedzie tez w nim spała na poczatku a tanie były takze jak uleje czy cos to jest tez drugi
W sumie mam juz wszystko co potrzebne dla Niuni tylko czekam nadal na wózek zamówiony z zaliczka...
W Rossmanie kupiłam takie podkłady niby do przewijania z babydream pakowane chyba po 10szt jakos za 14zl bo koleżanka mówiła, ze były dla niej super do wszystkiego dla niej na łóżko po porodzie pod tyłek, do przewijania małej dawała na przewijak i nawet jak ja wykąpała to wyciągała ja na taki podkład jak nie miała nic pod ręka i mowi, ze to naprawdę jej sie przydało no to kupiłam paczkę i zobaczę czy mi sie przydadzą
Pozostało pranie ciuszków i dla mnie szlafrok do szpitala kupie taki cienki lub taki frotte na suwak jak bluza długa bo na tych oddziałach przecież gorąco dla maluszków

Tak w ogole jestem juz w De no i fajnie bo jestem z tz a z drugiej strony tęsknię za mama...skype to cudowna sprawa przyjechałam wczoraj i tz zrobił taki błysk w mieszkaniu, ze byłam w szoku...wszystko wyprane do zera, kuchnia błyszczy, łazienka to samo...wszystko ułożone, odkurzone, umyte cudownie

dla corusi super ze wycieczka sie udała.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości