|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Zycze Wam, zeby wszystko było ok ![]() A sprawdzić naprawde warto. Kiedyś wszystkie Dzieci miały kontrole laryngologiczna odgórnie, no ale wtedy nie robiło sie przesiewowego badania słuchu w szpitalu. iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Wtajemniczenie
|
Eydrith to ja Wawę poproszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() chciałam tylko powiedzieć,że nadrobiłam zaległości i z tego co pamiętam bo strasznie dużo pisałyści to: zmiana mleka, przeszłam z dnia na dzień z nan na bebiko i obeszło się bez problemów. Ogólnie jestem dużo bardziej zadowolona z Bebika ![]() ![]() prasowanie, prasowałam w pierwszych dwóch tygodniach teraz nie mam na to czasu , jedynie w weekend jakąś sukienke itp. resztę ładnie składam i jest ok ![]() ![]() dzieciaczki wszystkie i te małe i te duże cudne ![]() więcej nie pamiętam bo podczytywałam na różnych urządzeniach i nie cytowałam. ogólnie mam teraz straszny zapierdziel bo przygotowania do chrzcin,lekarze,szczepien ia praca i nie mam czasu na pogaduchy ale podczytuje jak się tylko da. uciekam do młodej buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Raczkowanie
|
Ja też mimo, że nigdy za prasowaniem nie przepadałam i zazwyczaj robiłam to z konieczności,to teraz nawet lubię te maleńkie rzeczy prasować
![]() Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
Ale oczywiście ja nikogo nie neguję, że ktoś nie prasuje. Ja nie robię tego dla sterylności. Już faza na sterylność troszkę mi przeszła
![]() Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie dobrze jest przepracować gazetę jak coś się przyklei do żelazka i to odchodzi ![]() Jeremi juz spi, ale z racji, ze ostatni raz jadł o 17:30 to pewnie obudzi sie około północy ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą za 2 tygodnie jedziemy do Wrocławia na kontrolę kardiologiczną obu dzieci... już widzę jak się namęczymy z nimi, bo na echo serca trzeba chwilę poleżeć :/ ------------ Ehh... dzieci już pięknie śpią, a ja jestem mega zmęczona ![]() I na dodatek coś mnie żołądek pobolewa ![]()
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
joanna - mam nadzieję, że u Laurki będzie tak jak u mojego Jasiula i wszystkie te badania wyjdą dobrze
![]() Malwiska - mój mały też się poci tak jak Agatka to opisała ze swoimi dziećmi a potówki miał do tej pory z 2 jak go mój dziadziuś za mocno przykrył bo wydawało mu się, że mu zimno ![]() Domi - zaskoczyłaś mnie z tą wodą ![]() z tą szczepionką to u nas infantrix (nie wiem czy tak się pisze) nie ma nigdzie do listopada a pentaxin właśnie jest Eydrith - no niestety z tym przedszkolem to nie napiszę Ci, że napewno nie będzie mała chorować jak już pójdzie ![]() ![]() ja karmię przy moich rodzicach, babci, dziadku, mojej siostrze jej mężu który trochę się wstydził -ale ja uwielbiam go zawstydzać ![]() ![]() aga__tka - przy pierwszym synku nie miałam poduszki do karmienia teraz kupiłam i nie żałuję i posłuży u nas pewnie bardzo długo (ile wytrzyma ![]() ![]() Oldzia - ja dla każdego synka mam dziennik moje pierwsze 5 lat i tam wszystko zapisuję - chociaż chciałabym mieć więcej czasu i robić to dokładniej. Jeśli chodzi o paluszki to mąż siostry ma takie - ale to mu zupełnie w niczym nie przeszkadza i w sandałach też chodzi i tego nie widać wogóle a my po dzisiejszej wizycie zapalenie krtani (znowu !) i antybiotyk ![]() ![]() nie życzę nikomu takiej wysokiej gorączki u dziecka jaką mój synuś prawie zawsze ma ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-09-23 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczorowa pora co do prasowania to ja prasuje i jeszcze bede to robic bo lubie malemu zalozyc przeprasowane sa milsze ale nie szczype sie z jakoscia tego prasowania.
Zakupilam basnie i od 2dni czytam malemu podczas karmienia po kapieli i juz uwielbiam ten rytual on chyba tez bo zagaduje mnie podczas czytania. No i moj syn to podroznik buszujemy miedzy dwoma domami jedni dziadkowie od drugich to odleglosc 100km mlody niewzruszony ![]() Ide was dalej podczytywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Wtajemniczenie
|
Witam znad cyca
![]() Kularek a twój synuś też takie kupy robił? Jestem ciekawa ![]() Kochana zdrówka dla Was. My to się mamy... Jedne mają jak po maśle a inne cały czas pod górkę. Mam nadzieję że jeszcze troszkę i to minie , tego nam życzę ;-)
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-09-24 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jeremisiek spał dzis od 21 do 7 ![]() Zjedlismy i własnie sie położyliśmy i chyba jeszcze pospimy ![]() iPhone ![]()
![]() |
#1723 |
Wtajemniczenie
|
Farciara... U nas pobudka o 3, 5. O 5 do atrakcji dołączył ryk... Ehhh Na razie śpi. Czekam na pobudke i na spacer chyba ruszymy tylko musze porządnie ja ubrac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
Ta to ma dobrze... U nas pobudki 2 i 5 i 8
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
ehh też tak bym chciała, moja mała wczoraj dojadła o 21(bo jedzeniem nie można tego nazwać), obudziła mnie swoim wierceniem o 1:30 a później o 4 (tylko że o tej dałam jej smoka i wstałam nakarmić po 5
![]() Ja mam inny problem - bo ja wstaje wczesniej niz ona bo się werci ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() U nas noc spokojna ![]() ![]() ![]() Kularek, pamiętam, że mówił o cisowiance i muszyniance, że całkiem niezła. Ale zapytam go dziś jeszcze specjalnie dla Ciebie ![]() ![]() Joanna, fajnie ze widzisz poprawę po tym mleczku ![]() Mamaya, ile Jimmek zjada na jeden posiłek? Moja 150 ml 5 lub 6 razy dziennie. Waży ok 6,5 kg i juz wydaje mi się strasznym klockiem ![]() Celebrinfea, Jagoda ma charakterek, trzeba przyznać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w domu rodzinnym kiedyś był taki sztyft, mnie się prawie nic nie przypalało, to o nim zapomniałam, ale jak miałam opiekunkę do Oli to ona czasem coś poprzyklejała i mnie się o nim przypomniało, ale nigdzie nie udało mi się go dostać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja musiałam dzieci odprowadzić, a Basia jak na złość mi się ostatnio budzi jak wszyscy wstaną... teraz gada do karuzelki ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- a i jeszcze miałam Wam napisać... ja ogólnie mam lekarzy z dobrymi opiniami w przychodni, ale szczepienia to jakaś porażka jest chyba ![]() dzwoni do mnie wczoraj pielęgniarka, że Basia do szczepienia i żebym przyszła (pewnie w domyśle dzisiaj ![]() ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-09-24 o 09:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Oliwka
![]() a jaka silna dziewczyna ![]() moja maluda właśnie zaczęła piszczeć że karuzelka stoi ![]()
#1730 |
Rozeznanie
|
Cudna jest
![]() Ja juz nie kładę Młodej na łóżku, bo się boję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Raczkowanie
|
dziękuję wszystkim za opinie o paluszkach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malwiska śliczna Oliwcia ![]() ![]() ![]() Domi ![]() ![]() ![]() ![]() witam w południe ![]() My dziś nocka przespana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem co z tą pogodą, ale wczoraj myślałam, że zamarznę to dziś słońce daje po oczach, że zaraz sie zbieramy na spacer ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-09-24 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
DomiJimmek obecnie zjada 100 - 150 ml na posiłek i je od kilku dni co 4 - 5 albo 6 godzin, od dwóch dni wieczorem je ok. 190 ml. Wczesniej jadł 150 ml co 3 godziny (w nocy raz).
iPhone ![]()
![]() |
#1733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze pytanie do wszystkich dziewczyn, które już miały pierwszy okres po porodzie. Macie regularne cykle? Bo u mnie lipa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo regularne. Jak przed ciaza - co 25 dni ![]() Jimmy wcześniej tez ledwo wytrzymywal, skończył 3 miesiace i zaczął jesc tak rzadko ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
Domi u mnie cykl był 26 19 i 30 dni...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie dostałam okresu
![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Ja tez i wcale mi go niebrakuje
![]() Na dworzu 11 stopni wiec ubralam mala w polarowy kombinezon, nie jest gruby wiec mam nadzieje ze sir nie zgrzeje. Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Rozeznanie
|
Agatka gdzie w sieci kupujesz pościel? Dobrej jakości jest?
Malwiska - super córcia ![]() Oldzia- słońce swieci ale w Lublinie chłodno jednak. To już nie to letnie słoneczko, które mocno grzeje ![]() ![]() Czy wasze brzdące jak podnoszą na brzuchu głowę to unoszą tez nóżki?? I robią taka "łódeczkę" ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Iza moja podnosi nogi i jak sie wkreci to wyglada jakny break dance tanczyla i po chwili juz jest w innym miejscu :p czyli mam sie nie nastawiac na ciepelko...lepsze to niz deszcz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.