|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Cytat:
straszna róznica w wypłacie u was jest a ja się dziwnie czuję bez pracy..... w nocy to az spać nie mogłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Cytat:
![]() Masakra. Niedawno spotkalam go bo mieszka blisko ![]() I wyrzygiwal mi zeo n pieniedzy nie ma, ja nie pracuje a on musi mi wyplate przelac..ze taka bieda teraz,ze nie placa..a nowe opony zimowe kupil i dal podwyzke. W ogole ostatnio stare auto oddal siostrze a kupil nowe. CO to tam auto warte 6-8tys:/ Dla mnie to praktycznie pol roku pracy:/rozumiem ze dla niego to malo ale nie.ch tak nie gada komus kto ma caly budzet rodzinny 3000-a nie 3000 na jedna osobe w domu i jeszcze ju wiekszosc oplacona jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() soniuska, ja też księgowa ![]() Ale super! Strasznie jestem ciekawa jakie to jest uczucie ![]() Cytat:
![]() Następna wizyta za 3 tygodnie, wtedy już będzie super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() kraść papier do drukarki... jakby Cię nie było stać na swój po pierwsze, a po drugie posądzac a takie rzeczy? przepraszam Cię, że tak napiszę, ale on ma chyba coś nie po kolei w głowie ![]() no pewnie dla niego to mało, tak jak dla naszego prezesa. Do Brazylii sobie poleciał na mistrzostwa a nam premie po ucinali i pensja sporo w dół poszła... no za coś musiał w końcu pojechać. ale też jęczy, że bieda itp.. ![]() ostatnio narzekał, ze za dużo linijek ludzie wyrabiają ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Ilona wspolne tematy
![]() Ola haha no tragedia po prostu. Zalosny jest |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Konto usunięte
|
daj spokój. ale cóż. ja myślę cały czas jak to rozegrać.
tz naciska na Szwajcarię. ale co ja tam z dzieckiem bd robiła? |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Ola ja bym wyjechala chyba..ale ja jestwn tu strasznie uwiazana.
Dzidzia spala,20min probowalismy. Mam sie najesc,odpoczac i wrocic |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Konto usunięte
|
nie narzekałam jak tam byłam, no ale pracowałam wtedy akurat
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
Sonia, wspolczuje sytuacji w pracy
![]() Buu, moja też wieczorem pije mleko z butli ze smoczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wracając do tej butli, to jeszcze nie mam pomysłu, jak się jej pozbyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Sonia nie mysl teraz o pracy. Ja tez pewnie nie mam gdzie wracac ale to teraz malo wazne.
Ola ruchy dziecvka sa super a na tym etapie to doskonale czuc i widac co wypycha ![]() Ja srednio wyspana. Rano brzuch bolal bardziej niz/wczoraj, 2 razy qpa. Nospe wzielam ale cmi. Brzych sie stawia.
#1723 |
Konto usunięte
|
jestem w 9 tygodniu wg USG. brzuszek mam taki jakbym się najadła
![]() tylko własnie zawsze w nocy mnie męczy, pokłuwa i się tak w środku dziwnie przewraca ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Konto usunięte
|
ja ogólnie szczypiorek, więc nie wiem, kiedy bd widoczna ta moja ciąża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Ola ja tez szczypiorek, przy 158cm wazylam 44kg:P
a teraz przytylam i to tylko w brzuch mi poszlo i piersi i mam brzuch jak w 5 mcu ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Konto usunięte
|
ja na razie nie mam co mówić o tyciu
![]() skończę 1 trymestr to wtedy zobaczymy. ![]() wesele mam za 2 tyg. muszę kieckę przymierzyć, zeby nie było zdziwienia na ostatnią chwilę. raczej wejdę w każdą jaką mam, tyle, ze wszystkie prawie dopasowane sa, a już takie bardziej obciśle rzeczy mnie strasznie piłują, np. biodrówki więc boję się, czy nie bd miała niekomfortowo |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz juz tylko ciazowe spodnie daja rade;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
sonia ja tez sie ciesze
![]() ![]() dawalismy rade,ale kazdy sie dziwil,ze a to drzwi nie mamy,a to lampy nie mamy,a ja z tz-etem wolelismy odkladac az uzbieramy na taka,jaka chcemy,a mieszkac sie dalo przeciez ![]() a sytuacja z szefem-faktycznie kiepska,nie wiem co on ma w glowie ![]() a moze Cie zaskoczy,i kiedys jak wrocisz tez dostaniesz podwyzke a no i brzusio masz wiekszy niz ja ![]() Mlebi przyzwyczaisz sie ![]() jak mialas intensywny okres pracy to rozumiem ze odpoczynek moze na poczatku wydawac sie troche dziwny ola_la u Ciebie tez nie fajnie w pracy? z wyjazdem nie doradze nic,bo to wasza decyzja musi byc,Ty byc tam byla z dzidzia w domu,zawsze potem mozna pracy szukac jak bym juz miala wyjezdzac,to wolala bym chyba w ciazy,zeby sie oswoic mimo wszystko a brzusio jeszcze urosnie,nic sie nie martw ja tez szczypior,druga ciaza,a brzuch jakis spektakularny nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Konto usunięte
|
nooo i tz narzeka, ja tak samo...
zobaczymy, musimy to przemyśleć. jak już to po ślubie byśmy wyjechali. |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
Sonia, dzisiaj tez bylam w lidlu. Kupilam te niebieskie dresiki co Ty i bodziaki zielone i niebieskie. Szef szaleje, wcale bym sie nie zdziwila, gdyby zabral dziewczynom te podwyzke, bo troche nieobliczalny jest.
Buu, to poszaleliscie na zakupach. Magiusa, gratulacje wizyty. Ilona, jeszcze troszke i zobaczysz serce. Ja za to nie chce cc, ani ZZO. Przeraza mnie perspektywa cc. Ola, jeszcze brzuch urosnie. Ja mam 16 tydzien i nic nie widac. Podobno im silniejsze miesnie brzucha, tym pozniej widac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Konto usunięte
|
kiedyś urośnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Buu bardzo sie ciesze!
![]() Jalouse to super ![]() Fajnie zesie udalo kupic ![]() Nooo..i nic sie nie udalo zmierzyc bo mimo ze sie wiercilo to pchalo lapki do buzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Dwa razy i dwa razy sie nie udalo pomierzyc glownie nosa ![]() Ale 13pazd mam nowego gina i mam nadzieje ze u niego juz sie uda |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Wtajemniczenie
|
To dobrze, ze poszlas tak wczesnie, ze mozesz jeszcze isc drugi raz. Ja poszlam praktycznie na ostatnia chwile, bo male podgonilo i bylo troche starsze, wiec jakby z jakiegos powodu nie wyszlo usg, to byloby za pozno na kolejna wizyte. Przynajmniej poogladalas malucha. A skasowal Cie za to?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj mam ortopedę, jestem ciekawa, co powie o moim kręgosłupie. Blokuję mi się w dolnym odcinku, jak leżę czasem. Odczucie jest masakryczne, potem muszę w skrócie mówiąc je rozchodzić, przećwiczyć, a później twardnieje mi brzuch i zaczynam mieć skurcze macicy. I kółko się zamyka, bo potem się kładę i znowu się blokuje ![]() BUU- my też wiele rzeczy do mieszkania kupowaliśmy jeszcze niedawno ![]() ![]() I pewnego pięknego dnia znalazłam wymarzoną lampę ![]() Jeszcze czekam na jakieś olśnienie co do stolika przy kanapie, bo na razie nic mnie nie porwało i mamy od kilku lat najtańszy z ikei, coby filiżanek nie trzymać w rękach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie jest to brzuch w stylu " przepuście tę kobietę, bo zaraz urodzi", bardziej "najadła się słodyczy i wystaje jej oponka" ![]() Mnie też lekko przeraża wizja cc, nie brałam w ogóle tego pod uwagę (chyba, że coś by się działo już w trakcie)... Ginekolog skierował mnie do oceny przez ortopedę, żeby wydał opinię i trochę się obawiam, tego, co powie. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() Ja byłam najpierw za pierwszym razem na pomiarowym to miał 47 mm, a badanie wykonują od 45mm, więc lekarz powiedział, żeby za tydzień przyjść. Już wtedy urósł, ale nie współpracował- spędziłam 50 minut w gabinecie i mimo stukania, pukania, jedzenia, chodzenia, niewiele dało się pomierzyć. Na drugi dzień podjechaliśmy do szpitala i po 30-40 minutach wyszliśmy ze wszystkimi informacjami ![]() Tak więc powodzenia na następnym usg ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Ah i jeszcze miałam Wam napisać, to co wyczytałam na wątku Mamusiowym ![]() w Biedronce są ręczniki kąpielowe za 19,99 i jakieś ubranka. strona 10-11 http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...we-nr-41A-2014 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Jalouse nie
![]() Zmieniam go bo chce rodzic w innym miwscie i u nowego gina w pon mam nadzieje ze juz sie uda..bo zwariuje.. Aggo kurcze niewiadomo co tu zrobic i tak zle i tak niedobrze I kciuki za wizyte,daj znac:- Mam nadzieje ze i nam sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byliśmy z Mężem na spotkaniu z położną. Streszczam, o czym rozmawialiśmy, może Wam się coś przyda:
- zmierzyła mi ciśnienie, zważyłam się i posłuchaliśmy tętna - omówiła badanie, jakie miałam wykonywane, które będą powtarzane i po co się je robi - dała listę dokumentów, jakich oczekują w okolicznych szpitalach (ale powiedziała, że często szpitale mają swoje wymagania dodatkowe, żeby u nich się dowiedzieć bezpośrednio) - morfologię i analizę moczu trzeba mieć przed porodem max. 2 tygodnie i zrobić ksero - ksero ostatniego usg też w wielu szpitalach wymagają (ważne, żeby było zrobione nie wcześniej niż w 37 hbd) - lista rzeczy do porodu zależy od szpitala i w większości przypadków jest na stronie, albo można się do nich przejść i wziąć od położnej stamtąd. W niektórych szpitalach kosmetyki i pieluchy są "na stanie", w innych bierze się wszystko swoje. <szczegółowo będziemy omawiać później> Fizjologię porodu też zaliczymy następnym razem, mamy przygotować ew. pytania, niepokoje, żeby omówić. - Dała nam listę rzeczy dla dziecka i nią się wzorowaliśmy, bo zaczęliśmy robić tabelki z podziałem na kategorie- karmienie, przewijanie, spanie itd. Mówiła, żeby przemyśleć, czy dana rzecz jest potrzebna dziecku, czy nam ![]() - opowiadała też o przebiegu ciąży, co się dzieje na jakim etapie - poruszyła temat jedzenia i zachcianek ( niektóre kobiety ich nie mają tak, jak ja ![]() - powiedziała, że jeśli zaczęłoby mi być niewygodnie spać z brzuchem, to podłożenie jaśka, albo poduszki na tej wysokości utrzyma brzuszek. Sprawdziłam- dla mnie to wygodniejsze rozwiązanie niż poduszka w kształcie litery c ![]() Dostałam pakiet próbek i teczkę z Oilatum, broszurki wszelakich witamin, proszków. Mamy przygotować listę tematów nas nurtujących, a na następnym spotkaniu poruszymy przebieg porodu i połóg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.