![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
ja i tak mialam poprane juz wszystkie na 68 to tez poprasowalam, beda dlugo lezec w szafce wiec najwyzej potem jeszcze przeprasuje albo upiore
ale chodzi mi o te wierzchnie ubranka co nie maja kontaktu ze skora czy prasowac ![]()
#1712 |
Zadomowienie
|
Znowu pędzicie gaduly
![]() Za to właśnie wróciłam z usg, wszystko ok, szyjka długa, mała waży juz 1900 g.!!!! Nie spodziewałam się aż takiej wagi szczerze mówiąc ![]() Gratuluję udanych wizyt i lupow ![]()
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Sweet i jak wyniki? wychodzisz dzisiaj?
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() to super ze dziec rosnie i wszystko w miare ok. ![]() a moze na obchodzie ci powiedza? czy juz mialas obchod?
![]() |
#1714 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladko, słodka mikołajka, jadłabym
![]() Kasiu, mój syn nawet tej bajki nie ogląda, ale to strój wojownika i to jest najważniejsze ![]()
#1715 | |||||||
Rozeznanie
|
no Kochane... z ilością tekstu do nadrabiania mnie nie zawiodłyście...
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zaraz je pójdę podczytać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() <kciuki> za wizytę Cytat:
córka jest zadbana!! ![]() ![]() co do planowanego CC i że się nie zdąży na CC... no chyba nie każą rodzic nam wtedy sn pośladkowo !!! ?? (ja mam 1-1,5h do szpitala) zakładając że będziemy rodzic tak szybko statystycznie jak październikowe..to faktycznie może być to realny problem... jak to jest... ?? jak kobieta z ułożeniem pośladkowym..dostaje skurczy..to jak to dziecko się osuwa w pierwszej fazie porodu... tak łatwo tyłkiem nie wyjdzie przez kanał rodny jak główką... Cytat:
![]() ja jeszcze nic nie poprałam oprócz rzeczy do szpitala ![]() ![]() ![]() czekam aż mi taryfę za prąd na nocno-weekendową zmienią- jeszcze z 1-2 tygodnie !! najwyżej TŻ będzie miał co robić jak ja nie zdążę...uuu ale by miał zabawy ![]() Cytat:
eeeej ni wszystkie posty które chciałam cytować mi się tu zacytowały... jakiś limit jest czy co |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mojaaa mama tez nie jest jakąś super-tesciowa, a nawet bym powiedziała że jest obojetna na wiekszość rzeczy i zdecydowanie wole taka postawe jak takie wścibianie nosa i to jeszcze przy dziecku ![]() Cytat:
Dasz radę, nic na siłę i wszystko spokojnie ![]() ![]() Moje wskazówki nie są receptą, a jedynie pomysłami, z pewnością wpadniesz na jeszcze lepsze by mu pomóc, ale najwięcej jednak robi czas ![]() Z tego co piszesz to i tak jest bardzo dzielny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Wyniki będą kolo południa. .. czekam z niecierpliwością. ..
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez bede wszystkie rozmiary juz prasowac, bo mam poprane ![]() Dziewczyny a kiedy zakladacie ochraniacz na lozeczko, przesieradlo itp? Zastanawiam sie ile przed, zeby sie nie kurzylo ![]()
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byliśmy na ostatnim usg, też byłam zaskoczona wagą małej ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
ja w niedziele chce w koncu skrecic lozeczko, ale ochraniacz i przescieradlo zaloze moze za 3 tyg.
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
albo powiem mężowi by założył jak jeszcze będę w szpitalu....no chyba będzie wiedział jak założyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1723 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle nie rozumiem takiego myślenia teściowie kase mają (nie zazdroszcze im, w koncu sami sobie to w życiu wypracowali) on - emerytowany górnik, ona pielegniarka dyplomowana z dużym stażem pracy w trudnych warunkach z niepelnosprawnymi, mieszkają z synusiem starym kawalerem ktory tez pracuje i siedzi tylko w domu z mamusią i wiecznie płaczą jakie życie drogie i ile kosztuje to i siamto... My żyjemy na średniej stopie nie mamy nawet połowy tego dochodu co ooni i jakoś nie narzekam, a za chwilke bedziemy miec 2 dzieci i dajemy rade. Co prawda wydatki trzeba planowac ale nie klepiemy bidy. A ta ma śmiałość jeszcze sie wcinać ![]() Musiałam się wyżalić ![]() Z tego co wiem, to jak dzieciątko już za nisko bedzie w kanale rodnym to trzeba bedzie rodzić posladkowo, ale gin mi ostatnio nie chciał powiedzieć kiedy jest to "za nisko" zeby mnie nie straszyć. Powiedział tylko że to nie bedzie tak hop siup i że zdaże... no ciekawe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny zawsze to dodatkowe słowa otuchy
![]()
#1725 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, mam dziś szybkie pytanie bo niestety dużo pracy. Mam okazję na nianie elektroniczną a w sumie dwie i nie wiem na którą się zdecydować
![]() mam nianię Grundig za 70 zł albo Fisher Price za 50 zł na którą byscie się zdecydowały???
#1726 |
Zadomowienie
|
ja nie będę zakładac przed urodzeniem. Naszykuję ochraniacz i prześcieradełko mężowi i jak bedziemy wychodzić ze szpitala to założy (trwa to przeciez chwilkę), a da sobie radę, bo już przy Hani nie raz to robil
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jak mu mówię, że jest fajny i dzielny to on na przekór mówi, że nie, nie jest fajny wcale, ani dzielny, jak mówię, że duży, to nie, on jest jeszcze malutki.... ![]() koleżanka taką taktyką wygrała, bo synuś jej teraz chodzi i mówi, ze jest duży, dzielny, że mam sie cieszy na mojego to nie działa :/ zobaczymy jak dziś będzie przy odbiorze...
![]() |
#1728 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój miednicowy bąbel wierci się strasznie... czuję go już wszędzie... tak mi to brzuch śmiesznie zniekształca... a zauważyłaś może, że odkąd jest miednicowe ułożenie bóle spojenia, czy miednicy przeszły...?? też tak miałaś ? Cytat:
tym bardziej patrząc po tych pytaniach powyżej. ale warto dla świetego spokoju taki wywiad i więcej badań mieć wcześniej.. lepiej być dobrze przygotowanym... Cytat:
byłam wczoraj na IP - pobrali mi krew, zrobili mi KTG i wyniki wyszły dobre, po osłuchaniu przez internistę-stwierdził, ze mam "fizjologiczne 3 brzmienie serca.."ktoś coś wie na ten temat? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Sweet na pewno dziś wyjdziesz, trzymam kciuki
![]()
#1730 |
Rozeznanie
|
długo czekałyście na te flaki- biustonosze ???
http://allegro.pl/show_item.php?item...080#tabsAnchor zamówione w zeszłym tygodniu i nadal nie ma kuriera.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
"Przed wyborem niani elektronicznej warto sprawdzić jakie parametry tego urządzenia mają poszczególne modele. Zasięg niań jest podawany najczęsciej w metrach oraz dla przestrzeni otwartej, w której nie występują zakłócenia. Zazwyczaj zasięg podawany przez producenta dla przestrzeni otwartej jest od 5 do 3 razy wyższy niż danego urządzenia dla przestrzeni zamkniętej. Dlatego, by kupić dobrą nianię elektroniczną, warto zaopatrzyć się w urządzenie o zasięgu powyżej 500 metrów, bo tylko takie gwarantuje właściwe działanie urządzenia w pomieszczeniach (ma do 100 metrów zasięgu w domu). Trzeba też zwrócić uwagę na ilu kanałach częstotliwości nadaje urządzenie. Najlepiej kupić te, które ma od kilkunastu do kilkudziesięciu kanałów, ponieważ w razie zakłóceń można zmienić kanał nadawania." ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||
Rozeznanie
|
co do laktatora / buteleczek to wyparzę.. im później tym lepiej...
Cytat:
![]() ![]() co do pośladkowego rodzenia...NIE ŻARTUJ NAWET !!!!!!!!! absolutnie się na to nie godzę !!!! o losie... ![]() to ja przy pierwszym skurczu do szpitala będę jeździć.. bo zanim dojadę.. kurde nie chce być porozrywana...nogi krzyżować, czy jak ? ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
Ela, Kasia, Lola gratulacje kolejnych tygodni, a Tobie Lola zarazem początku 9 miesiąca (torba już spakowana?
![]() Zanet kciuki za wizytę ![]() Sweet trzymam kciuki za dzisiejsze wyjście ![]() Ja narazie nie będę zakładała nic w łóżeczku tylko jak wrócimy ze szpitala to zajmie chwilkę, a po co ma się kurzyć. Czekoladka słodki widok ![]()
#1734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() też tak właśnie myślę o ubraniu łóżeczka, przecież to jest chwila moment ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
Justana1984 spojrzałam na te nianie które pokazałaś i ja nie wzięłabym żadnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, skoro przy położeniu pośladkowym ja i chmielinka nie czujemy już rozciągania na dole miednicy.. bóle tam na dole ustały jak "ręką odjął" no bo główka tam już nie napiera..to nasze miednice nie będą przecież gotowe do porodu pośladkowego w przypadku gdy nie zdążymy dojechania na CC (bo dziecko się już osunie)
![]() ![]() ![]() łóżeczka też teraz nie ogarniam..po co ma się kurzyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gin mi tylko powiedział, że niby to nie dzieje się tak szybko (ja mam do szpitala ok 30 min) ale musze jeszcze w razie godziny "W" szybko zorganizowac kogoś do dziecka i meza sciagnąć z pracy i wtedy dopiero jechac do szpitala ![]() ![]() dobrze ze mam obiad na dzisiaj ugotowany ![]() ![]() edit: Anetka spokojnie, po prostu nam maluchy nie naciskają na spojenie główkami ![]() ![]() Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2014-09-24 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Justana nie pomoge jesli chodzi o nianie, my mamy angelcare z monitorem, ale to maz sie tym zajal
![]() ![]() Ok czyli ubieram lozeczko po wyjsciu ze szpitala ![]()
#1739 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chałka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2,5 godziny szyjka zamknieta, ale chyba na najbliższej wizycie pogadam o swoich obawach z gin... przecież mąż nas na drodze zabije jak będzie musiał rekordy w przekraczaniu prędkości na drodze bić..to dodatkowy stres dla mnie... może ze względu na te torbiele przyjmą mnie wcześniej, żeby je zbadać i na spokojnie zobaczyć, czy usuną je od razu po cc... może ze względu na to dostanę skierowanie te 2 dni wcześniej.. hmm.. ale dziewczyny w październiku rodzą po 2-3 tyg wcześniej.. z drugiej strony nie chcę przyspieszać przyjścia dziecka na świat... jeżeli chciałoby wyjść w 40tc to tak bym chciała mieć cc... nie wcześniej.. wiem że cc się często planuje na 39 tc. teraz tak sobie myślę..że może ta duża torbiel też robi dodatkowy ucisk przez co gorzej mi się oddycha... a ciekawe czy przy położeniu pośladkowym będziemy miały też te same objawy dolegliwości niż przy położeniu normalnym, bo jak na razie to są różnice... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.