Razem schudniemy 20 kg! - część IX - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-07, 13:23   #1711
paulina94_
Raczkowanie

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! - część IX

Pudel123 i KASIULA dzięki dziewczyny!

Pudel zjadłam tylko pół pomidora bo akurat tylko tyle miałam w lodówce Płatki właśnie wiem, że są niezdrowe, ale od dziecka każdego dnia na śniadanie je jadłam i to już taki rytuał - ale walczę z nim Właśnie owoce zazwyczaj jem między śniadaniem a obiadem, ale dzisiaj wyjątkowo wstałam później i miałam zajęcia, więc drugi posiłek mogłam zjeść dopiero przed 14. Więc uznałam, że bardziej się najem obiadem niż owocami Jeżeli chodzi o ser to byłam przekonana, że chudy lepszy - dzięki za info Dopiero się uczę co lepiej jeść a co lepiej omijać z daleka.
Nigdy nie jadałam więcej a mi się przytyło aż 10 kg i nie wiem w sumie od czego..

Tak jak radziłyście zjadłam 1/2 piersi z kurczaka i chyba się przejadłam bo się ruszyć nie mogę aż ziemniaków nie dojadłam..

Edytowane przez paulina94_
Czas edycji: 2015-05-07 o 13:36
paulina94_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-07, 13:52   #1712
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Paulina właśnie leciała w TV reklama płatków śniadaniowych corn flakes pełnoziarnistych z Lubeli. Sprawdź jaki mają skład na pewno będą zdrowsze od zwykłych
Lepszy kurczak od ziemniaków
K_A_S_I_U_L_A jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-07, 22:26   #1713
Pudel123
Wtajemniczenie

Nawet nie zamierzam sie przyznawać co właśnie skończyłam jeść bo wstyd

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 01:37   #1714
Aniol1985
Zadomowienie

Kasiula widzialam te plyty z solgazu na necie i czytalam opinie i sa podzielone wiele os jest na tak ale i wiele na nie ze duzo sie psuje ze serwis kiepski, niby zle sie czysci ta plyte ze wszystk przywiera. Dla mnie mega minusem jest cena kupila bym za to 2 indukcje albo indukcje i piekarnik. Dzisiaj mylam meble moje state ida do mamy , jak czyscilam to widzialam sporo zzolknietych miejsc od gazu i lepiace sie fronty , czytalam ze przy indukcji tego nie ma ciekawe czy to prawda.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 11:05   #1715
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Hej
Co tu tak cicho laseczki??? Mam nadzieję że od rana ćwiczycie i przez to nie macie czasu na wątek

Pudel przyznaj się co zjadłaś

Anioł nie zapoznawałam się jeszcze z opiniami na temat solgazu, dlatego napisałam Ci żebyś kupiła i oceniła miałabym wtedy jakąś opinię Ja będę zmieniać płytę za 3-4 lata więc mam czas.
Fakt - cena jest wysoka

Jmz ja mam blokadę przed sekswnymi fatałaszkami na noc, uważam że kiepsko bym w nich wyglądała. Sama chciałabym coś kupić fajnego ale jednocześnie ukrywającego mankamenty. Mężuś by się ucieszył

Gangola, Czekoladka, Nikolcia gdzie się podziałyście???
Stary 2015-05-08, 11:15   #1716
Aniol1985
Zadomowienie

Hej Dziewczyny co u was??
Ja wczoraj skladalam moje wyposazenie kuchni w kartony, masakra ile rzeczy mysle ze przy okazji zrobie''wielkie oczyszczenie'' i wywale zbedne rzeczy. W najblizszym czasie beda zabierane stare meble a nowe postawimy dopiero po malowaniu i innych wykonczeniowych pracach. Nie wiem jak bede gotowac przez najblizszy tydzien o jak zabiora meble to z plyta i piekarnikiem. Kupiam ostatnio mikrofalowke z funkcjami wieloma i chyba bedziemy w niej gotowac... mikrofalowka ma funkce opiekania ziemniakow na chrupko - witajcie fryteczki bez tluszczu .
Ja dzisiaj jem:
I. 2 kromki zytniego, serek wiejski, 2 lyzeczki dzemu truskawkowego z lowicza slodzonego sokiem jablkowym.
II. Koktajl z owocow
III. 2 jajka sadzone, fasolka zielona, ziemniaki kefir <3
IV. Salatka z tunczykiem.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Kasiula mysle ze za 3-4 lat i solgaz bedzie w konkurencyjnej cenie bo juz nie bedzie nowoscia , ja niestety musze zdecydowac sie w ciagu tego tygodnia w sumie jak wczoraj tarlam zolte plamy po gazie z szafek to juz bylam zdecydowana na indukcje ale musze z elektrykiem pogadac jak to rozwiazac jezeli nie mam w domu sily.

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2015-05-08 o 11:19
Stary 2015-05-08, 16:35   #1717
anka8919
Raczkowanie

cześć dziewczyny ale dziś miałam smaki myślałam że zwariuje mój jadłospis był sympatyczny i dietetyczny ale tak namieszałam że już sama pewna nie jestem sprawdzcie

1 miseczkę ( mus truskawkowu plus jogurt naturalny i płatki ) warstwowo to nakładałam jogurt płatki mus truskawkowy ... pychotka
2. 2 x naleśniki zapiekane z jabłkami ( bez cukru)
3. pierś kurczaka z sosem (jogurt naturalny plus czosnek i przyprawy delikatnie) do tego warzywa i kasza
4. 2 razy kanapka chlebek orkiszowy z szyneczką i pomidorkiem
5. 2x kiwi i jogurt naturalny
anka8919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 21:06   #1718
jmz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez K_A_S_I_U_L_A Pokaż wiadomość
Jmz ja mam blokadę przed sekswnymi fatałaszkami na noc, uważam że kiepsko bym w nich wyglądała. Sama chciałabym coś kupić fajnego ale jednocześnie ukrywającego mankamenty. Mężuś by się ucieszył
No co ty ??? Ja uwielbiam po prostu takie rzeczy .
Na poczatku zaczelaam od sznurowanego gorsetu czarnego, satynowego wiezanego z tylu z zamkiem na boku , do tego "spudniczka" i ponczochy .

o takie cos : http://allegro.pl/sexy-czarny-gorset...732390570.html tylko rozmiar inny hehehehe

Tez sie na poczatku wstydzilam i pierwszt raz bylam strasznie sztywna ... myslalam "czy to dobrze lezy??" ,ale jak zobaczylam reakcje tz to od tamtej pory nie mam problemu z zalozeniem czegos fajnego na noc ...

Wieczorem zapalasz swieczki , robisz dobre swiatlo i wszystko wyglada super . Faceci nie skupiaja sie na niedoskonalosciach... uwierz mi ...

Z reszta ja nie spie np. w podkoszulkach, dresach czy pizamach ( spodnie+koszulka) no chyba ,ze jestem chora. Zawsze wybieram cos satynowego ,albo lekko przeswitujacego, z koronkami ... wiesz to w sumie bardziej podnosi samoocene .... wiem, ze jestem atrakcyjna a moj tz sie cieszy i czesto mi mowi ,ze wygladam fajnie ( no inne slowa padaja, ale publicznie nie ma co pisac hehehehe )

"Jesteś w pełni odpowiedzialny za swój los"

1cel: 99 kg
2cel:89 kg
3cel:79 kg
4cel:69 kg

cel ostateczny: 65 kg
jmz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 22:32   #1719
eliza40
Zakorzenienie

Mało sie odzywam bo mam bardzo mało czasu ,a dużo pracy.Taki bedę miała następny tydzień.
Dieta dzisiaj masakra.W jeden dzień pewnie nadrobiłam to co zrzuciłam w tygodniu tzn. nadwyżkę.W poniedziałek nie zabłysnę w tabelce.Bedzie niebieska morda.
Młody zrzucił już 6,5 kg a ja może z 1,5 kg z tym,że ja zawsze coś jeszcze do papy włożę.
Teraz się Wam do czegoś przyznam
Nie paliłam 15 lat.W tamtym roku na wakacjach zaczęłam sobie popalać i tak jest do dzisiaj.Mam zamiar rzucić na dniach,ale boję się,że przytyję.Powtarzam sobie,że dam radę z dietą i jakoś będzie,ale za chwilę wątpie bo wiem,że bedzie chciało się jeszcze bardziej jeść,a ja teraz sobie nie radzę.
Nie wiem czy jest sens żebym była w tabelce.
Stary 2015-05-09, 11:09   #1720
Telephone
Meh.

Hej, dziewczyny. Ja tylko na chwilę - powiedzieć, że dieta OK Nie pojawiam się tutaj, bo ostatnie dwa tygodnie zrobiły się bardzo szalone pod względem zdrowotnym i koniec końców przeszłam od podejrzenia SM do nabawienia się nerwicy. Ataki paniki raz dziennie minimum. Nie mam głowy do wielu rzeczy (w diecie też się zdarzają upadki), ale mam nadzieję, że szybko wszystko sobie ustabilizuję i wrócę wtedy do Was, bo brakuje mi tych postów Trzymajcie się ciepło!
Telephone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-10, 08:57   #1721
jmz
Raczkowanie

Halo !!! jest tu ktoo ??? ale pustki ....
Neta Wam odcieli ?? hehehe
Jutro wazenie jak Wam idzie ?

Ja dietowo dobrze pomijajac wczorajsza muffinke i szklanke mleka waniliowego . Stwierdzilam, ze nie bede sie katowala dieta, cholera wie jak ....Wszystko jest dla ludzi i skoro cwicze 5-6 dni w tygodniu i trzymam sie zdrowego odzywiania 6-7 dni to raz w tyg moge sobie pozwolic na cos mniej zdrowego i dietetycznego . A jak przez to mam zrzucic 0,5 kg a nie 1 kg to trudno. Wole tak niz schudnac 5 kg katujac sie i nie jedzac niczego niezdrowego, niedietetycznego raz na jakis czas a pozniej przytyc 10 kg bo pekne i nawpierdzielam sie wszystkiego co sie da . Tak mam pod kontrola przynajmniej i jest mi latwiej .

Eliza
ja rzucilam w koncu i przytylam to fakt ,ale przynajmniej nie truje juz organizmu . Podjadalam duzo cukierkow, czekolady itp , ale jak sie ocknelam to zamienilam cukierki na zdrowsze przekaski .... paseczki marchewki , cwiartki jablka itp . Sprobuj rzucic co ci szkodzi ??? wcale nie musisz przytyc tylko jak bedziesz podjadac to pamietaj o zdrowych produktach .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-10, 09:56   #1722
eliza40
Zakorzenienie

jmz ja też jak kiedyś rzuciłam to przytyłam 10 kg ,ale wtedy przegryzałam paluszki ,czipsy i landrynki o taka głupota to była.Teraz jestem mądrzejsza,ale i tak się boje

Masz rację lepiej od czasu do czasu skusić sie na coć na co ma się ochotę oczywiście z umiarem bo i tak się człowiek na to rzuci prędzej czy później.
Stary 2015-05-10, 12:01   #1723
jmz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość

jmz ja też jak kiedyś rzuciłam to przytyłam 10 kg ,ale wtedy przegryzałam paluszki ,czipsy i landrynki o taka głupota to była.Teraz jestem mądrzejsza,ale i tak się boje

Masz rację lepiej od czasu do czasu skusić sie na coć na co ma się ochotę oczywiście z umiarem bo i tak się człowiek na to rzuci prędzej czy później.

No, wiec sprobuj rzucic palenie tylko przyszykuj sobie plan dzialania hehehe . U mnie nic na stole nie stalo nawet owoce bo jak ogladalam np. TV to w sumie nieswiadomie zajadalam sie pomaranczami , gruszkami , bananami a tak jak nic pod reka nie mialam nie jadlam . Tak samo zawsze stala u mnie miseczka z cukierkami i w jeden dzien potrafilam zjesc cala miseczke cukierkow , z szafki cala tabliczke czekolady i tak dalej i tak dalej hehehe . W ogole zaczelam rzucac z DESMOXANEM ale wcale jakos super nie podzialal na mnie i tez go rzucilam hahaha bo trzeba pamietac , zeby brac tabletke kilka razy dziennie , wiec myslalam " palic mi sie chce , palic mi sie chce , jeszcze 2 godziny i lykne tabletke i mi sie nie bedzie chcialo " a to nie prawda ... dalej mi sie palic chcialo bo caly czas myslalam o tabletce hehe . Moj tz swoje wycierpial bo jak on to mowi chodzilam jak " W☠☠☠☠.ONY BAZANT" HAHAHA
Jestem zdania ,ze tabletki dzialaja tylko na podswiadomosc i jakby ktos nam wmowil ze tik taki maja takie dzialanie to by na nas dzialaly .
Po desmoxanie glowa mnie strasznie bolala i mialam strasznie sucho w jamie ustnej chociaz duzo pilam .
Najlepiej powiedziec NIE PALE !!! przygotowac sobie plan dzialania i zdrowe przekaski i nie palic !

MELDUJE 35 MINUT CWICZEN

Dzisiejsze jadlo:
SNIADANIE: 2 KROMKI CHLEBA ORKISZOWEGO . Jedna z wedlina z kurczaka a druga z pasztetem z kurczat, do tego pomidorki koktailowe i kilka plasterkow ogorka.

II SNIADANIE: 2 mandarynki

OBIAD: Warzywa na patelnie , udko gotowane

PODWIECZOREK: 2 pokowki jajka faszerowane pieczarkami i papryka .

KOLACJA:
serek wiejski 3 % lekki i kilka pomidorkow koktailowych

Lece myju myju milego dnia laseczki

Stary 2015-05-10, 12:35   #1724
eliza40
Zakorzenienie

jmz wszystko jest w głowie.Żadne tabletki nie pomoga.Kiedyś rzuciłam sama bez żadnych tabletek.Co było dziwne mi nie chciało się palić tylko takie przyzwyczajenia były,że akurat w danym momencie sięgało się po papierosa.
Stary 2015-05-10, 13:07   #1725
nikolcia r
Raczkowanie

Witam.Faktycznie pustki ale tak jest jak wiosna przychodzi,moja malutka ledwo oczy otworzy to staje przy drzwiach tarasowych i woła ;tam',cały dzień na podwórku by chciała być a tu robota w domu zawsze jakaś.No i z tego powodu+okres masakryczna,zajadałam nerwy słodyczami,teraz @się kończy i trzeba wrócic na dobre tory

JMZ eliza na szczęście nie palę,jeden nałóg ;obżarstwo' mi wystarczy
Wczoraj byłam u kumpeli i zrobiła sałatkę,świeży szpinak,kulki mozarelli,kawałki kurczaka,pomidorki koktailowe,świeża bazylia i polane sosem winegret,pycha a do tego gin z tonikiem
nikolcia r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 08:09   #1726
jmz
Raczkowanie

eliza no wlasnie takie przyzwyczajenie .... chec na papierosa najwieksza mialam np. przy kawie , po obiedzie , przy piwie, jak szlam do toalety .... to byly takie najwieksze przyzwyczajenia i z nich zrezygnowac bylo najtrudniej . Ale dalam rade

nikolcia r no i dobrze, ze nie palisz ja zaluje tych lat z papierosami bardzo ale bylo minelo i idzie sie dalej heheh

No laseczki jestem zadowolona z siebie bardzo !!!! wlasnie sie zwazylam i jest waga: 106,1 kg

To nadal duzo, ale jest coraz mniej z tygodnia na tydzien
Lece jesc sniadanie , zalicze zakupki , ogarne chalupe i zabiore sie za cwiczenia bajoooo

Stary 2015-05-11, 08:31   #1727
eliza40
Zakorzenienie

76,8 i tak w kółko
Stary 2015-05-11, 09:39   #1728
Pudel123
Wtajemniczenie

83,1

Jestem przejedzona, po komunii, po weekendowym imprezowaniu i chcę położyć się spać a nie siedzieć w pracy

ale jak w niedielę rano się ważyłam to było 81,2 czyli muszę zrzucic balast

89,9->73,2

spinoholiczka

Stary 2015-05-11, 09:54   #1729
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Dziewczyny przepraszam za nieobecność ale miałam bardzo intensywny weekend. 2 imprezy + niedzielny wypad. Mimo to mam malutki spadek na wadze Był większy w piątek ale niestety weekend troszkę zniszczył mój piękny wynik

Eliza nawet nie myśl o odejściu z tabelki
Rzuć te wstrętne fajki. Papierosy to DROGI, NIEZDROWY interes po którym się ŚMIERDZI i szybciej się STARZEJE

Jmz super! Gratuluję spadku wagi! Trzymaj tak dalej!

Pudel nie dziwię Ci się że po komunii masz wzrost na wadze. Pociesz się tym że nadwyżka szybko spadnie po dłuższym posiedzeniu w wc Wróć teraz ładnie do diety i będzie ok
Jakie spanie Po pracy ĆWICZENIA!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 10:39   #1730
anka8919
Raczkowanie

cześć dziewczyny
80kg

chyba tej 7 nie zobaczę wogóle ... ciężko mi przychodzi to odchudzanie ale się nie poddaję jak się żarło to się teraz męćz .. choć nie ukrywam nie męcze się wogólę
anka8919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 10:57   #1731
Aniol1985
Zadomowienie

91 kg przedwczorajszy dzien sie msci mialam juz mniej na wadze ale niestety sobota byla grill a pozniej spotkanie rodzinne z %%% najgorsze ze musialam 2 kawalki ciasta zjesc byly male ale serio nie moglam odmowic znaczy probowalam ale babcia nie dala sie zbyc normalnie bym odmowika ale ona teraz po operacji nogi i stala w gipsie i te ciasta piekla a pozniej do mnie ze ona stala godziami na bolacych nogach a ja nawet nie chce sprawdzic czy dobre jej wyszlo. Pozniej jeszcze jakis paskudny slodki likier wmowila mi i w sumie calej rodzinie bo co za moje zdrowie nie wypijecie... niecierpie takiego zachowania.
Stary 2015-05-11, 10:58   #1732
eliza40
Zakorzenienie

KASIULA to i tak dobrze,że po imprezach masz spadek

anka 7 z przodu już bliziutko
Stary 2015-05-11, 11:28   #1733
justyss1991
Wtajemniczenie

72,8kg

Ćwiczę, biegam, jeżdzę na rowerze, skaczę na skakance. Trzymam dietę. Mam mało czasu na cokolwiek. W skrócie to tyle u mnie.

Wielkie zmiany...

Było 84kg
Jest 50 kg

-34kg

Chodakowska : 20.03.2015

Edytowane przez justyss1991
Czas edycji: 2015-05-11 o 11:32
justyss1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 15:51   #1734
Pudel123
Wtajemniczenie

Kasia właśnie już chyba ze 3 razy byłam i ciągle mi sie chce na dzisiaj ma spinning w planach - muszę się wyżyć i wiem, że mimo mojego mega kiepskiego dnia, po zajęciach wyjdę szczęśliwa ( głupie endorfiny)

eliza poczekaj aż mój wzrost zobaczysz zastanawiałam się czy nie dać niedzielnej wagi ale trzeba być uczciwym

aniol nawet bym nie wpierała babci w takim przypadku, że nie zjem ciasta nie ma czym się przejmować.

dziewczyny normalnie nie wiem w co ręce włożyć - mam ochotę wrócić do domu, włączyć jakis film i w końcu odpocząć

89,9->73,2

spinoholiczka

Stary 2015-05-11, 15:54   #1735
eliza40
Zakorzenienie

Pudel no zobaczymy

idę się rozruszać przy koszeniu
Stary 2015-05-11, 17:59   #1736
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Czekam jeszcze z godz bo brakuje mi wagi Czekoladki, Gangoli, Kotori, i Nikolci
Stary 2015-05-11, 19:12   #1737
nikolcia r
Raczkowanie

Nie wiem czy zdąrzyłam ale czasu mi brakuje,u mnie waga stoi 79kg
nikolcia r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 19:22   #1738
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Nie doczekałam się

Dziewczyny coś ostatnio nam nie idzie Bierzemy się w garść laseczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5,2.jpg (118,6 KB, 29 załadowań)
Stary 2015-05-11, 19:22   #1739
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Nikolcia spóźniłaś się Wpiszę Twoją dzisiejszą wagę do tabelki ale dzisiaj już jej nie będę zmieniać
Stary 2015-05-11, 19:41   #1740
eliza40
Zakorzenienie

Pudel faktycznie pojechałaś
jmz justyś super spadki

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości