|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
W jakim sensie? Chodzi o to gdzie te "uszy" są? Jedna część pod głową a druga między nogami, niezależnie od tego czy śpisz przodem czy tyłem do tej "prostej" części.
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i bożene na czuja już golę raniąc się przy tym jak dwunastolatka za pierwszym razem Laski przeżyłam glukozę ale wypiłam z sokiem z dwóch cytryn.Sprubowałam wersji bez soku bo babeczka prosiła bym najpierw taką łykneła i obczaiła co i jak.Ale stwierdziłam,że skoro mam ten sok to wcisnę i szczerze...nie wypiłabym wszystkiego bez soku. Miałam pare minut by wypić ten roztwór na 300 ml wody i przyznam się,ż najgorzej wchodziły we mnie ostatnie denne łyki.Babka się nawet śmiałą,że w razie czego tu ma zlew a tu kibelek Kilka minut po wypiciu zaczeło mi się tak jakoś słabo robić i ogarneła mnie taka fala gorąca,że myślałam,że to już menopauza puka do mych drzwi i zjadłam na ulicy heheDla tych co nie były jeszcze a mają tego gluta przed sobą dopiero: Nie strachajta się
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://sab-simplex.info/
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem babki w labie źle ci poradziły. Moja powiedziała że mam wypić od razu wszystko duszkiem, nie ma sensu próbować i smakować bo mnie odrzuci. I wypiłam jednym haustem, ten okropny mdły smak poczułam dopiero jak kubek był pusty. |
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero co wróciłam z tych zakupów... Byłam w Lidlu, biedronce, na targu, w Kauflandzie... Pierwszy i ostani raz robiłam takie zakupy sama. Chciałam skorzystać z tego ze mam auto i że Tż nie będzie marudził że tak długo oglądam, ale to nie na moja kondycję juz. Zakupy oczywiście zostawiłam w garażu, nie będę już tego nosić, ale jednak frytki, mięso musiałam wsadzić do lodówki wiec coś tam na 4 razy poniosłam. Teraz leżę i odpoczywam, nie wiem czy zabiorę się za to okno dziś, bo już nie mam chęci, ale jedno małe chciałabym zrobić, może wieczorem.
Mierzyłam maxi spódnice i chyba będę szukała sukienek, bo ninak te spódnice nosić, ani nad brzuchem bo dziwnie wygląda ani pod bo i tak uciska... Chyba ze znajdę jakaś w dobrej cenie i ktora będzie jakoś na mnie wyglądała, ale na to nie liczę ;p Nie wiem czy wiecie ale Kim Kardashian też jest w ciąży
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz ja nie dałabym rady jednym chaustem wypic bo by mi sie cofneło wszystko na...posadzke. a wszystkie badania robie prywatnie u...położnej z długoletnim stażem. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- ja mam od lat sezonowa alergie na pylenie leszczyny i na te baboki latajace od topoli. i zawsze musialam brac doraznie allertec albo cos w podobie. teraz miesiac temu zapomniałam gina zapytac co moge beac i czy wogóle. złapało mnie w sobote.z nosa leci jak z kranu,oczy jak u królika,uczucie zapchnych zatok,smarkanie woda i swedzenie twarzy. no musze do srody wytrzymac do wizyty to sie zapytam. czytałam w necie ze allertec,allegre,zyrtec mozna ale po konsultacji. |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też nie wypiłabym tego jednym chaustem, wcale nie trzeba tak robić luzik!
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
Bianeczka chyba taka cena jak w linku.tylko z apteki niemieckiej byłoby pewne a tak to nie do końca ufam
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" Niemowlęta i dzieci od 3 tygodnia do 36 mieś. życia: 15 kropli do każdej butelki. Preparat miesza się z innymi płynami (np. z mlekiem), lub można go aplikować na łyżeczkę. Dzieci od 3-5 lat życia: należy dodać 15-20 kropli do posilku, lub aplikować po posilku, w razie potrzeby także przed snem. Dzieci 6-12 lat: 20-30 kropli co 4-6 godzin. Dorośli i dzieci powyżej 12 lat: 30-45 kropli co 4-6 godzin. "
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Ja bylam ns tych targach we wro dla matek to testowalam te poduchy do spania
i dla mnie wygodniesza byla w krztalcie L niz ta C ale js jestm dosc wysoka i pani tłumaczyła ze dla wyższych wyg jest L. Moja wygląda tak uploadfromtaptalk1433161402228.jpg |
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za link. Zamowilam u szwagra a jak nie bedziemogl kupic to zamowie tu. Albo jeszcze kolege zapytam
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Jezu kobitki ciezko za wami nadążyć tyle mam do nadrobienia
Ja dzis zaczynam prawdziwe L4 jupi 🙌 4 godziny robilam szkolenie babce na zastepstwo i padam gardlo mi odpada 😉 ale od dzis w koncu mimo bycia na l4 od marca mam spokoj swiety z papierami
|
|
|
|
#1726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam problemu z brudna podloga - zawsze jest czysta; tego styl zycia podlogowy wymaga ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
O zdjecie pozniej prosze ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Rety, baboki; lezka mi sie w oku zakrecila ;-) nie wyprzesz sie miejsca zamieszkania |
|||
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
Z motherhood są dwa typy. Fasolka i kojec, ta do spania to kojec. Fasolka jest karmienia i jest krótsza. Ja mam kojec i polecam. Nawet na wyjazd zabrałam, bo już się bez niej nie mogę ułożyć; ) a myślę, że potem do karmienia tez się przyda. Dla mnie ma idealna długość, mimo że jestem wysoką (175cm)
Oni chyba podają wymiar jako prostokąt opisany na tej poduszce. Czyli 130 to długość tej długiej części. 55 to te uszy a grubość to 25. Edytowane przez melawen Czas edycji: 2015-06-01 o 15:32 |
|
|
|
#1728 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Melduje się po weekendzie
U nas wszystko ok. Dziś byliśmy na badaniach i na 100% będziemy mieli chłopca! Tż szczęśliwy, mały rozwija się wręcz książkowo, jest zdrowy, ruchliwy i waży trochę ponad 1 kg . Wyniki mam bardzo dobre i nie mam już anemii z czego 3 kg przybrałam w ciągu ostatnich 3 tygodni mimo ćwiczeń i ruchu ... no ale czego się spodziewać jak już nie pracuje, lodówka ciągle w zasięgu ręki i od paru dni mam jazdę na słodkie Cytat:
2 miesiące temu pochowałam tatę i teraz trwa postępowanie spadkowe. Każde wspomnienie o nim skutkuje tym że ryczę jak bóbr bo jest mi trochę ciężko z tym, że tata odszedł nagle i niespodziewanie, a teściowa parę godzin po rozprawie dzwoni do mnie i pyta "to ile dostaniesz tego spadku" i dla niej to jest teraz temat nr 1, nawet teraz jak byliśmy na pogrzebie wujka to pierwsze o co spytała się to czy już jest ustalone ile i kiedy dostane spadek... Chyba na prawdę wezmę przykład z bratowej która jest wiecznie zajęta/w pracy/chora/ ma chore dzieci i omija teściową i wymiguje się od spotkań z nią jak tylko może.
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko nadzieję, ze nie zrobi mi się słabo :PChyba wróciły mi wymioty, juz trzeci dzień dzisiaj jak haftowałam, przedwczoraj i wczoraj od nadkwaśności, dzisiaj od migreny, klękajcie narody :P
|
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj tż zabral mi telefon, gdy patrzyłam na te "zwisy'.
A dzisiaj mamy studiówkę! Przychodzę do domu i widzę " piccolo". No to będziemy "opijać"
|
|
|
|
#1731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może spróbuj herbaty imbirowej? Co do glukozy to ja wypiłam ją bez cytryny ale starałam się wypić ją na 1 raz (tak jakbym piła wódkę) i nie było tak źle najgorszy był posmak i to siedzenie i czekanie . Jak masz taką możliwość to podczas czekania usiądź najlepiej gdzieś blisko recepcji czy ochrony, żeby ktoś miał na Ciebie na oku.
|
|
#1732 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka. Ja się nie odzywałam, nie wiem czy któraś zauważyła
Mało mam internetu, jutro na wieś jedziemy to będę więcej. Byłam dzisiaj na wizycie, trochę mnie lekarka nastraszyła i nie mam humoru. Mam brać luteinę pod język chyba nawet 2x dziennie. I mam za krótką szyjkę, jeszcze w normie ale w dolnej granicy i jest ryzyko przedwczesnego porodu trochę mnie zdołowała. I mam glukozę tak jak wy, jednak, bleee. Ale z małą wszystko ok, serce jej bije jak należy i jest głową do dołu już. I mam globulki na infekcję.Cytat:
Cytat:
Ja dziś robię jedno ciasto i bułki, a jutro drugie ciasto Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zazdroszczęCytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
wiecie jakie są normy przy glukozie 75g? Do ilu może być wynik po 2 godzinach? |
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i współczuję teściowej. Na pocieszenie odnośnie jedzenia moja we wtorek podczas rozmowy o słabych moich wynikach, zasugerowała, że źle się odżywiam. W środy ona gotuje (jedyny dzień w tygodniu) i co ugotowała żeby mi się polepszyło? Barszcz biały i wątróbkę czyli dwie rzeczy, których do ust nie wezmę musiałam na szybko kombinować sobie obiad
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zeby mi ta migrena przeszła bo oszaleję
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela właśnie myslalam o Tobie.Witaj w klubie skroconoszyjek
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
panna IZABELA - a jakiej dlugosci masz szyjke jesli mozna wiedziec?
ja mam dzis wizyte dzieki Bogu, bo sie pochorowalam. temp. 38, smarki, oslabienie, bol glowy, poty... Generalnie do dupy sie czuje, s denerwuje sie jeszcze bo od smarkania brzuch mnie boli;( ja mam postanowienie, ze flaka miec nie bede i juz jutro chyba daruje sobie szkole rodzenia, ma byc zwiedzanie porodowki... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Airish- po 2h do 139 prawidłowy 140-199 upośledzona tolerancja glukozy, >200 cukrzyca.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe kiedy pierwszy poród na mamusiach czerwcowych
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Znow Ci sie miesiace pomylily? ;-) ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Nie stresuj sie, bedzie dobrze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

Kilka minut po wypiciu zaczeło mi się tak jakoś słabo robić i ogarneła mnie taka fala gorąca,że myślałam,że to już menopauza puka do mych drzwi
i zjadłam na ulicy hehe

z czego 3 kg przybrałam w ciągu ostatnich 3 tygodni mimo ćwiczeń i ruchu
Chyba na prawdę wezmę przykład z bratowej która jest wiecznie zajęta/w pracy/chora/ ma chore dzieci i omija teściową i wymiguje się od spotkań z nią jak tylko może.
trochę mnie zdołowała. I mam glukozę tak jak wy, jednak, bleee. Ale z małą wszystko ok, serce jej bije jak należy i jest głową do dołu już. I mam globulki na infekcję.

zazdroszczę
musiałam na szybko kombinować sobie obiad