|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52600723]O dziewczyny zapisałam się do szkoły rodzenia właśnie. Ona pyta o termin ja mówię, że to jeszcze ho-ho a ona do mnie, że już dziewczyny na połowę stycznia się zapisują. Chyba zdąrzyłam w ostatnim momencie
[/QUOTE]tez właśnie dzisiaj dzwoniłam i byłam w szoku jak babeczka już się kazała zapisywać wydaje m i sie mega wcześnie, ale co tam ciekawe jak będzie ![]() ciekawa ta graficzka z danymi! ale nasz Jaś był najpopularniejszy w ubiegłym roku
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, nadrobilam znowu ok 30 stron wątku, wiec wybaczcie ze wracam do spraw sprzed 15 stron :p i przy okazji witam się w 22 tygodniu z wierzgającą córka w brzusiu. Ja tez od paru dni czuje ruchy wyżej, przy samym pępku
Pisałyscie o częstotliwości badan. Ja chodzę do medicover, mam tam pakiet, i lekarz prowadzący nie badał mnie na fotelu ani razu :/ usg to tylko te 1. Semestru i polowkowe (robi inny lekarz, a do tego wracałam z wynikiem). Zleca tylko badania, potem je omawia, wypytuje o samopoczucie i czy są jakieś dolegliwości, a ze nigdy nie ma, umawiamy się na za miesiąc.... O usg co wizyta nie ma mowy, czy to dziwne czy medicover ma taki tryb? Hmmmm Dotka, my tez slub cywilny tylko i tez nie chrzcimy, nie chcemy uczyc dziecka hipokryzji :/ zobaczymy jak nam się to powiedzie. Trzymam kciuki za twój pobyt w szpitalu. Ja myślę o kupnie używanego wozka, wciąż decyzji nie podjelam, ale trochę przeraza mnie ze kupie cały nowy zestaw 3w1 i okaże się że źle wybraliśmy a poszło tyle kasy... Chyba ze mnie mama, która zadeklarowała ze kupi wnusi pojazd, przekona do nowego a może nie ma co kombinować z uzywka? Kurcze, jaka jestem niezdecydowana ![]() A jutro pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
eleo zdaj potem relację z zajęć
odnośnie częstotliwości to słyszałam, że jak ktoś prowadzi ciążę na luxmed, to też nie chcą robić co wizytę usg. |
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Jestem już po dzisiejszej wizycie. Wszystko dobrze, wyniki badań OK, szyjka OK i w końcu wiemy kto mieszka w brzuszku ![]() Naszym oczom ukazał się sisior jak się patrzy Mąż zadowolony, ja już trochę przyzwyczaiłam się do myśli, że może Maja będzie Synek wielki 500 g waży ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- No i dostałam l4
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z urlopu
nad morzem pogoda rewelacyjna, w mieszkaniu klima wiec generalnie nas upaly malo obchodza Zaczelo mi sie rozchodzic spojenie... Powiem Wam, ze bol mega... Nadrabiam zaleglosci: Czarnula, wszystkiego najlepszego ja w tym tygodniu sie postarzeje :-(Dotka, trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok :-* My wozek tez bedziemy brali w ciemniejszych kolorach, pewnie czarny+szary. Moj gin bada najpierw na fitelu, pozniej usg dowcipne i usg przez powloki brzuszne. Witam sie w 19 tyg, ruchow wciaz nie czuje :-/ Gratuluje udanych wizyt i polowkowych Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall, a jaki macie wózek?
|
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
Cześć i czołem!
Melduje się po długiej nieobecności. Zmieniliśmy mieszkanie i przez ponad 3 tygodnie nie mieliśmy internetu. U mnie wszystko ok. Drugi trymestr mija powolutku. Chodzę na jogę dla ciężarnych oraz na aquaaerobic. Szczególnie joga jest fajna. Dziecko ma się dobrze, tydzień temu zrobiono mi KTG i słyszałam to małe serduszko . 21 września mamy drugie USG, podczas którego poznam płeć (mam nadzieję). Wciąż czekam na ruchy - jestem w 18t3d ciąży.Pozdrawiam wszystkie mamy! |
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Alii, przenioslas się zapewne do prywatnego lekarza, prawda? Ech, z jednej strony nic mi nie jest, wyniki ok i nie chce panikować i szukać dziury w całym, ale z drugiej strony badanie ginekologiczne to by się w końcu przydalo, upomne sie. Ja u tego doktora na fotelu gin. Siedziałam częściej przed ciążą noz teraz, w ciąży ani razu hehe.
Dzieki thefall za głos ws wózka
|
|
|
|
#1723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52600723]O dziewczyny zapisałam się do szkoły rodzenia właśnie. Ona pyta o termin ja mówię, że to jeszcze ho-ho a ona do mnie, że już dziewczyny na połowę stycznia się zapisują. Chyba zdąrzyłam w ostatnim momencie
[/QUOTE]super kiedy zaczynasz zajęcia? Cytat:
Cytat:
co to za prywatna opieka jak nawet podstawowych badań nie robią?Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie miałam pytać czy któraś z Was chodzi na jakieś zajęcia "sportowe" dla kobiet w ciąży, bo ja chyba zacznę chodzić od przyszłego tygodnia, jeśli się będę czuła ok lekarz mi pozwolił |
||||
|
|
|
#1724 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
pietrusiowata gratuluję
pół kilo szczęścia ![]() Casa dziękuję którego urodziny? gratuluję kolejnego tygodnia i współczuję z tym spojeniem, czym to się objawia? frontin super, że wszystko ok ![]() Cytat:
na co chcesz chodzić? ![]() ja przed ciążą chodziłam na jogę i chciałam kontynuować w ciąży, no ale. Już też zdążyłam wziąć namiar na fitness dla ciężarówek, ale mogę go sobie w d. wsadzić obecnie ale dostałam już nie pozwolenie a zalecenie od lekarza iść na basen, więc raczej nie odmówię skoro mogę
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia, no badania to robią, co wizytę mam coś zlecone, ale usg i ginekologicznego nie robią
położna pobiera krew, waży, bada ciśnienie... I tyle :p mam bliska koleżankę która prowadziła tam dwie ciąże (nawet lekarz ten sam, przeniosla się do niego w połowie ciąży, niezadowolona z poprzedniego) i mówi że to było ok. Hmmm
Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-08-31 o 22:47 |
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym kupila uzywany. Teraz zreszta bede kupowac 2w1 bo fotelik mam po corce
![]() Tylko musze sprzedac najpierw ten moj 3w1 :P |
|
|
|
#1728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja prowadzę juz druga ciąże w Medicover i jestem zadowolona. Badanie na fotelu jest zawsze. USG teraz tez, przy poprzedniej nie miał sprzętu. Te wieksze USG robi inny lekarz w szpitalu, chyba ze względu na uprawnienia. Ogólnie jestem mega zadowolona. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Wózek miałam używany i jestem zadowolona. Teraz jak brałam bliźniaczy to tez używkę. |
||
|
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Witam się.
Ale naprodukowałyście postów ![]() Dotka - mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm z tą cholestazą ![]() Casaa - gratuluję synka ![]() Byliśmy w niedzielę oglądać wózki i jestem zauroczona Peg Perego... Jest lekki, bardzo dobrze wykończony i co najważniejsze - bez problemu mieści się w naszym bagazniku, zostawiając ponad połowę wolnego miejsca. Urabiam męża na niego Ale oczywiście będziemy dalej podróżować i oglądać. Dziewczyny, pisałyście o swędzeniu intymnym. Co radzicie? Mnie piecze delikatnie tylko na zewnątrz. Jakiś domowy sposób? Bo mi umknęło Ja jeszcze chyba nie czuję ruchów dziecka. Co prawda od piątku czuję na dole brzucha takie pojedyncze delikatne puknięcia (w zasadzie to raz na dzień), ale nie wiem czy to to
Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-09-01 o 07:34 |
|
|
|
#1730 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana, jutro polowkowe nie moge sie juz doczekac
Dzisiaj ide w koncu do fryzjera bo nie bylam chyba z rok, trzeba w koncu jakos wygladac Ja widzialam ze właśnie w szkole rodzenia sa tez jakies zajecia gimnastyczne? Chcialabym sie zapisac po urlopie na cos tylko musze zapytac lekarza co o tym sadzi. |
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Stwierdziłam, że wszystkie badania porobię na własną rękę w czwartek, bo u mnie takie badania się robi tylko we wtorki i w czwartki. Dzisiaj moja córka poszła do przedszkola. Uff, odpocznę sobie trochę
ZUKEN, o ile się nie mylę ty też kupiłaś czapeczkę w pepco? Na jaki rozmiar wziełaś? Ja 62 i teraz nie wiem czy nie będzie za duża, już nie pamiętam jak malusi jest noworodek ;p DOTKA, jakie robiłaś teraz badania? bo gdzieś mi to umknęło.
|
#1732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana i zaraz lecę bo dużo spraw dziś do załatwienia mam
![]() z niecierpliwością czekam na jutrzejsze ochłodzenie bo ileż już można z tymi upałami - u mnie wczoraj 34 stopnie w cieniu masakra
|
|
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Apropos wózka ja zastanawiam sie nad trzema. Mianowicie: 1.http://sklep.babymerc.pl/home/135-wo...ter-style.html 2. http://sklep.babyworld.az.pl/wozki_d...PRESTIGE_CANDY 3. https://www.amelis-colour.com/pro-2w1/4-wozek.html mozecie coś powiedzieć na temat tych wózków. Najbardziej przychylna jestem 1 ![]() |
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
pietrusiowata grauluję syneczka
duży chlopczyk ![]() candyyfloss te pukniecia to pewnie dzieciaczek obserwuj jescze kilka dni i nabierzesz pewności
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ania049 Czas edycji: 2015-09-01 o 09:54 |
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata, fajnie, że duży synek będzie
Candy, to faktycznie powinien być dzieć jelita nie pukają nieśmiało co do wózka, jak mieści się do bagaznika to jest super Uao, gratuluję decyzji, będzie na pewno dobra
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3.09 przybedzie mi kolejny roczek.... :-( Bol jest w spojeniu lonowym, nie moge nog przywodzic, np zalozenie noge na noge jest niemozliwe, wyjscie np zza stolika krokiem dostawnym tez jest meeeega bolesne. W czasie lezenia czy siedzenia jest ok gorzej w momentach jak wyzej. Wychodze z zalozenia, ze niech boli ile wlezie byke z mlodym bylo wszystko ok i donosic do terminu Zaraz na plaze sie zbieramy, trzeba troszke tylek wymoczyc
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
http://dzidziusiowo.pl/planujemy-cia...c-plec-dziecka
Chiński kalendarz płci.....sprawdził sie u WAs? Koleżanka co urodziła jakiś czas temu mówi że u niej i innych babeczek co leżała na porodówce w 100%. |
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wychodzi dziewczynka... P. doktor powiedziala, ze 100% facecik... Ech i komu tu wierzyc.
Dziewczyny przeklinam dzien, w ktorym wymyslilam, ze poradze sobie sama z remontem!!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

wydaje m i sie mega wcześnie, ale co tam ciekawe jak będzie 

co to za prywatna opieka jak nawet podstawowych badań nie robią?
na co chcesz chodzić?
ale dostałam już nie pozwolenie a zalecenie od lekarza iść na basen, więc raczej nie odmówię skoro mogę