Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 19:06   #1711
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Dotka wszystko będzie dobrze
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:37   #1712
mojakaren
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52600723]O dziewczyny zapisałam się do szkoły rodzenia właśnie. Ona pyta o termin ja mówię, że to jeszcze ho-ho a ona do mnie, że już dziewczyny na połowę stycznia się zapisują. Chyba zdąrzyłam w ostatnim momencie [/QUOTE]

tez właśnie dzisiaj dzwoniłam i byłam w szoku jak babeczka już się kazała zapisywać wydaje m i sie mega wcześnie, ale co tam ciekawe jak będzie

ciekawa ta graficzka z danymi!
ale nasz Jaś był najpopularniejszy w ubiegłym roku

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:42   #1713
Eleo765
Zadomowienie

Ufff, nadrobilam znowu ok 30 stron wątku, wiec wybaczcie ze wracam do spraw sprzed 15 stron :p i przy okazji witam się w 22 tygodniu z wierzgającą córka w brzusiu. Ja tez od paru dni czuje ruchy wyżej, przy samym pępku

Pisałyscie o częstotliwości badan. Ja chodzę do medicover, mam tam pakiet, i lekarz prowadzący nie badał mnie na fotelu ani razu :/ usg to tylko te 1. Semestru i polowkowe (robi inny lekarz, a do tego wracałam z wynikiem). Zleca tylko badania, potem je omawia, wypytuje o samopoczucie i czy są jakieś dolegliwości, a ze nigdy nie ma, umawiamy się na za miesiąc.... O usg co wizyta nie ma mowy, czy to dziwne czy medicover ma taki tryb? Hmmmm

Dotka, my tez slub cywilny tylko i tez nie chrzcimy, nie chcemy uczyc dziecka hipokryzji :/ zobaczymy jak nam się to powiedzie. Trzymam kciuki za twój pobyt w szpitalu.

Ja myślę o kupnie używanego wozka, wciąż decyzji nie podjelam, ale trochę przeraza mnie ze kupie cały nowy zestaw 3w1 i okaże się że źle wybraliśmy a poszło tyle kasy... Chyba ze mnie mama, która zadeklarowała ze kupi wnusi pojazd, przekona do nowego a może nie ma co kombinować z uzywka? Kurcze, jaka jestem niezdecydowana

A jutro pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
Stary 2015-08-31, 19:47   #1714
czarnulax
Zakorzenienie

eleo zdaj potem relację z zajęć
odnośnie częstotliwości to słyszałam, że jak ktoś prowadzi ciążę na luxmed, to też nie chcą robić co wizytę usg.
Stary 2015-08-31, 20:17   #1715
pietrusiowata
Rozeznanie

Witam dziewczyny.

Jestem już po dzisiejszej wizycie. Wszystko dobrze, wyniki badań OK, szyjka OK i w końcu wiemy kto mieszka w brzuszku

Naszym oczom ukazał się sisior jak się patrzy Mąż zadowolony, ja już trochę przyzwyczaiłam się do myśli, że może Maja będzie Synek wielki 500 g waży

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

No i dostałam l4
Stary 2015-08-31, 20:19   #1716
Casaa
Zakorzenienie

Witam sie z urlopu nad morzem pogoda rewelacyjna, w mieszkaniu klima wiec generalnie nas upaly malo obchodza

Zaczelo mi sie rozchodzic spojenie... Powiem Wam, ze bol mega...

Nadrabiam zaleglosci:

Czarnula, wszystkiego najlepszego ja w tym tygodniu sie postarzeje :-(

Dotka, trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok :-*

My wozek tez bedziemy brali w ciemniejszych kolorach, pewnie czarny+szary.

Moj gin bada najpierw na fitelu, pozniej usg dowcipne i usg przez powloki brzuszne.

Witam sie w 19 tyg, ruchow wciaz nie czuje :-/

Gratuluje udanych wizyt i polowkowych

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:28   #1717
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

Jestem już po dzisiejszej wizycie. Wszystko dobrze, wyniki badań OK, szyjka OK i w końcu wiemy kto mieszka w brzuszku

Naszym oczom ukazał się sisior jak się patrzy Mąż zadowolony, ja już trochę przyzwyczaiłam się do myśli, że może Maja będzie Synek wielki 500 g waży [COLOR="Silver"]

Gratulacje, pół kg ,to już duży chłopak. Super
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:34   #1718
Alii5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
:
Pisałyscie o częstotliwości badan. Ja chodzę do medicover, mam tam pakiet, i lekarz prowadzący nie badał mnie na fotelu ani razu :/ usg to tylko te 1. Semestru i polowkowe (robi inny lekarz, a do tego wracałam z wynikiem). Zleca tylko badania, potem je omawia, wypytuje o samopoczucie i czy są jakieś dolegliwości, a ze nigdy nie ma, umawiamy się na za miesiąc.... O usg co wizyta nie ma mowy, czy to dziwne czy medicover ma taki tryb? Hmmmm
Tez prowadziłam ciążę w medicover, ponieważ mam tam wykupiony pakiet z zakładu pracy i moje wizyty wyglądały identycznie. Z tym, że u mnie nie wszytko było ok. i lekarka olewa moje objawy. Dodatkowo wystawienie zaświadczenia było problemem i musiałam niemal o nie błagać. Postanowiłam zmienić lekarza, bo szkoda moich nerwów. Stwierdziłam, że lepiej iść gdzie indziej. Teraz jest zdecydowanie lepiej. Jestem normalnie badana, lekarz nie olewa moich objawów i odpowiada na wszelkie pytania.
Alii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:44   #1719
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ufff, nadrobilam znowu ok 30 stron wątku, wiec wybaczcie ze wracam do spraw sprzed 15 stron :p i przy okazji witam się w 22 tygodniu z wierzgającą córka w brzusiu. Ja tez od paru dni czuje ruchy wyżej, przy samym pępku

Dotka, my tez slub cywilny tylko i tez nie chrzcimy, nie chcemy uczyc dziecka hipokryzji :/ zobaczymy jak nam się to powiedzie. Trzymam kciuki za twój pobyt w szpitalu.

Ja myślę o kupnie używanego wozka, wciąż decyzji nie podjelam, ale trochę przeraza mnie ze kupie cały nowy zestaw 3w1 i okaże się że źle wybraliśmy a poszło tyle kasy... Chyba ze mnie mama, która zadeklarowała ze kupi wnusi pojazd, przekona do nowego a może nie ma co kombinować z uzywka? Kurcze, jaka jestem niezdecydowana

Z perspektywy czasu kupiłabym używany, bo faktycznie przy kupnie pierwszego wózka nie do końca się wie na co patrzeć. Swojego zakupu teraz żałuje, ale nówka ze sklepu i nie ma co z tym zrobić... Nie sprzedam bo chyba nikt nie kupi. Jakoś drugiego bąbla przewieziemy....
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:42   #1720
Dotka90
Zakorzenienie

TheFall, a jaki macie wózek?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:48   #1721
frontin
Raczkowanie

Cześć i czołem!

Melduje się po długiej nieobecności. Zmieniliśmy mieszkanie i przez ponad 3 tygodnie nie mieliśmy internetu.

U mnie wszystko ok. Drugi trymestr mija powolutku. Chodzę na jogę dla ciężarnych oraz na aquaaerobic. Szczególnie joga jest fajna. Dziecko ma się dobrze, tydzień temu zrobiono mi KTG i słyszałam to małe serduszko . 21 września mamy drugie USG, podczas którego poznam płeć (mam nadzieję). Wciąż czekam na ruchy - jestem w 18t3d ciąży.

Pozdrawiam wszystkie mamy!
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 22:03   #1722
Eleo765
Zadomowienie

Alii, przenioslas się zapewne do prywatnego lekarza, prawda? Ech, z jednej strony nic mi nie jest, wyniki ok i nie chce panikować i szukać dziury w całym, ale z drugiej strony badanie ginekologiczne to by się w końcu przydalo, upomne sie. Ja u tego doktora na fotelu gin. Siedziałam częściej przed ciążą noz teraz, w ciąży ani razu hehe.

Dzieki thefall za głos ws wózka
Stary 2015-08-31, 22:23   #1723
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52600723]O dziewczyny zapisałam się do szkoły rodzenia właśnie. Ona pyta o termin ja mówię, że to jeszcze ho-ho a ona do mnie, że już dziewczyny na połowę stycznia się zapisują. Chyba zdąrzyłam w ostatnim momencie [/QUOTE]
super kiedy zaczynasz zajęcia?
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kazali jutro przyjechać, bo dziś to już tylko SOR, a na SOR dzwoniłam i babka otwarcie powiedziała, że mnie odeślą, bo to nie jest nagły przypadek, bo mam tylko wyniki złe i swędzenie i nic więcej. I żeby do poradni patologii ciąży jutro rano przyjechać.
oby szybko coś poradzili
Cytat:
ja bym się czuła olewana co to za prywatna opieka jak nawet podstawowych badań nie robią?

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

Naszym oczom ukazał się sisior jak się patrzy Mąż zadowolony, ja już trochę przyzwyczaiłam się do myśli, że może Maja będzie Synek wielki 500 g waży
super, gratuluję syneczka
Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość

U mnie wszystko ok. Drugi trymestr mija powolutku. Chodzę na jogę dla ciężarnych oraz na aquaaerobic. Szczególnie joga jest fajna.
super ze wszystko ok
właśnie miałam pytać czy któraś z Was chodzi na jakieś zajęcia "sportowe" dla kobiet w ciąży, bo ja chyba zacznę chodzić od przyszłego tygodnia, jeśli się będę czuła ok lekarz mi pozwolił

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 22:27   #1724
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
super kiedy zaczynasz zajęcia?

oby szybko coś poradzili

ja bym się czuła olewana co to za prywatna opieka jak nawet podstawowych badań nie robią?

super, gratuluję syneczka

super ze wszystko ok
właśnie miałam pytać czy któraś z Was chodzi na jakieś zajęcia "sportowe" dla kobiet w ciąży, bo ja chyba zacznę chodzić od przyszłego tygodnia, jeśli się będę czuła ok lekarz mi pozwolił
W sumie jeszcze nie wiem, ale mają zadzwonić na samym początku września (to już) i ustalić datę tak by do 1 grudnia być już po i rodzić
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 22:40   #1725
czarnulax
Zakorzenienie

pietrusiowata gratuluję pół kilo szczęścia
Casa dziękuję którego urodziny?
gratuluję kolejnego tygodnia i współczuję z tym spojeniem, czym to się objawia?
frontin super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja to bym sobie chętnie pochodziła gdybym mogła na co chcesz chodzić?
ja przed ciążą chodziłam na jogę i chciałam kontynuować w ciąży, no ale. Już też zdążyłam wziąć namiar na fitness dla ciężarówek, ale mogę go sobie w d. wsadzić obecnie ale dostałam już nie pozwolenie a zalecenie od lekarza iść na basen, więc raczej nie odmówię skoro mogę
Stary 2015-08-31, 22:45   #1726
Eleo765
Zadomowienie

Ewusia, no badania to robią, co wizytę mam coś zlecone, ale usg i ginekologicznego nie robią położna pobiera krew, waży, bada ciśnienie... I tyle :p mam bliska koleżankę która prowadziła tam dwie ciąże (nawet lekarz ten sam, przeniosla się do niego w połowie ciąży, niezadowolona z poprzedniego) i mówi że to było ok. Hmmm

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-08-31 o 22:47
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 23:29   #1727
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja tez bym kupila uzywany. Teraz zreszta bede kupowac 2w1 bo fotelik mam po corce
Tylko musze sprzedac najpierw ten moj 3w1 :P
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 23:45   #1728
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Alii5 Pokaż wiadomość
Tez prowadziłam ciążę w medicover, ponieważ mam tam wykupiony pakiet z zakładu pracy i moje wizyty wyglądały identycznie. Z tym, że u mnie nie wszytko było ok. i lekarka olewa moje objawy. Dodatkowo wystawienie zaświadczenia było problemem i musiałam niemal o nie błagać. Postanowiłam zmienić lekarza, bo szkoda moich nerwów. Stwierdziłam, że lepiej iść gdzie indziej. Teraz jest zdecydowanie lepiej. Jestem normalnie badana, lekarz nie olewa moich objawów i odpowiada na wszelkie pytania.

Ja prowadzę juz druga ciąże w Medicover i jestem zadowolona. Badanie na fotelu jest zawsze. USG teraz tez, przy poprzedniej nie miał sprzętu. Te wieksze USG robi inny lekarz w szpitalu, chyba ze względu na uprawnienia. Ogólnie jestem mega zadowolona.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Wózek miałam używany i jestem zadowolona. Teraz jak brałam bliźniaczy to tez używkę.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:32   #1729
candyyfloss
Zadomowienie

Witam się.

Ale naprodukowałyście postów

Dotka - mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm z tą cholestazą

Casaa - gratuluję synka

Byliśmy w niedzielę oglądać wózki i jestem zauroczona Peg Perego... Jest lekki, bardzo dobrze wykończony i co najważniejsze - bez problemu mieści się w naszym bagazniku, zostawiając ponad połowę wolnego miejsca. Urabiam męża na niego
Ale oczywiście będziemy dalej podróżować i oglądać.

Dziewczyny, pisałyście o swędzeniu intymnym. Co radzicie? Mnie piecze delikatnie tylko na zewnątrz. Jakiś domowy sposób? Bo mi umknęło

Ja jeszcze chyba nie czuję ruchów dziecka. Co prawda od piątku czuję na dole brzucha takie pojedyncze delikatne puknięcia (w zasadzie to raz na dzień), ale nie wiem czy to to

Edytowane przez candyyfloss
Czas edycji: 2015-09-01 o 07:34
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:28   #1730
kogielmogiel
Rozeznanie

Witam sie z rana, jutro polowkowe nie moge sie juz doczekac
Dzisiaj ide w koncu do fryzjera bo nie bylam chyba z rok, trzeba w koncu jakos wygladac
Ja widzialam ze właśnie w szkole rodzenia sa tez jakies zajecia gimnastyczne? Chcialabym sie zapisac po urlopie na cos tylko musze zapytac lekarza co o tym sadzi.
Stary 2015-09-01, 09:05   #1731
uaoo
Zakorzenienie

Witajcie. Stwierdziłam, że wszystkie badania porobię na własną rękę w czwartek, bo u mnie takie badania się robi tylko we wtorki i w czwartki. Dzisiaj moja córka poszła do przedszkola. Uff, odpocznę sobie trochę Wczoraj byłam na zakupach i w pepco zakupiłam jedne body i czapeczkę.
ZUKEN, o ile się nie mylę ty też kupiłaś czapeczkę w pepco? Na jaki rozmiar wziełaś? Ja 62 i teraz nie wiem czy nie będzie za duża, już nie pamiętam jak malusi jest noworodek ;p
DOTKA, jakie robiłaś teraz badania? bo gdzieś mi to umknęło.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:32   #1732
Alii5
Raczkowanie

Cytat:
Alii, przenioslas się zapewne do prywatnego lekarza, prawda? Ech, z jednej strony nic mi nie jest, wyniki ok i nie chce panikować i szukać dziury w całym, ale z drugiej strony badanie ginekologiczne to by się w końcu przydalo, upomne sie. Ja u tego doktora na fotelu gin. Siedziałam częściej przed ciążą noz teraz, w ciąży ani razu hehe.
W Medicover też miałam opiekę prywatną. Z tą różnicą, ze za wizyty dopłacał mi zakład pracy. Wiec zmieniłam jednego lekarza prywatnego na innego, a różnica jest kolosalna.
Alii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:38   #1733
ahnessy
Rozeznanie

Witam się z rana i zaraz lecę bo dużo spraw dziś do załatwienia mam
z niecierpliwością czekam na jutrzejsze ochłodzenie bo ileż już można z tymi upałami - u mnie wczoraj 34 stopnie w cieniu masakra
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:45   #1734
ania049
Raczkowanie

Witam dziewczynki
Apropos wózka ja zastanawiam sie nad trzema. Mianowicie:
1.http://sklep.babymerc.pl/home/135-wo...ter-style.html
2. http://sklep.babyworld.az.pl/wozki_d...PRESTIGE_CANDY
3. https://www.amelis-colour.com/pro-2w1/4-wozek.html

mozecie coś powiedzieć na temat tych wózków.
Najbardziej przychylna jestem 1
ania049 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:48   #1735
mojakaren
Zakorzenienie

pietrusiowata grauluję syneczka duży chlopczyk

candyyfloss te pukniecia to pewnie dzieciaczek obserwuj jescze kilka dni i nabierzesz pewności

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:49   #1736
ania049
Raczkowanie

.

Edytowane przez ania049
Czas edycji: 2015-09-01 o 09:54
Stary 2015-09-01, 10:03   #1737
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Pietrusiowata, fajnie, że duży synek będzie

Candy, to faktycznie powinien być dzieć jelita nie pukają nieśmiało co do wózka, jak mieści się do bagaznika to jest super

Uao, gratuluję decyzji, będzie na pewno dobra

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:06   #1738
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Casa dziękuję którego urodziny?

gratuluję kolejnego tygodnia i współczuję z tym spojeniem, czym to się objawia?

3.09 przybedzie mi kolejny roczek.... :-(

Bol jest w spojeniu lonowym, nie moge nog przywodzic, np zalozenie noge na noge jest niemozliwe, wyjscie np zza stolika krokiem dostawnym tez jest meeeega bolesne. W czasie lezenia czy siedzenia jest ok gorzej w momentach jak wyzej. Wychodze z zalozenia, ze niech boli ile wlezie byke z mlodym bylo wszystko ok i donosic do terminu Zaraz na plaze sie zbieramy, trzeba troszke tylek wymoczyc
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:21   #1739
ania049
Raczkowanie

http://dzidziusiowo.pl/planujemy-cia...c-plec-dziecka

Chiński kalendarz płci.....sprawdził sie u WAs?
Koleżanka co urodziła jakiś czas temu mówi że u niej i innych babeczek co leżała na porodówce w 100%.
Stary 2015-09-01, 10:38   #1740
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

U mnie wychodzi dziewczynka... P. doktor powiedziala, ze 100% facecik... Ech i komu tu wierzyc.

Dziewczyny przeklinam dzien, w ktorym wymyslilam, ze poradze sobie sama z remontem!! dopiero sie zaczal, a ja mam juz dosyc! Chce do lozka :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości