|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
5 miesiąc
eee ja wszystkim mowie ze jestem w połowie czwartego a dzis zerknelam na pierwszy post i szok przeżyłam hihi to juz 5 miesiąc od tego poniedzialku jeja ![]() Krew pepowinowa Nie będziemy brać
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
Krew pępowinowa
My raczej sie nie zdecydujemy, też głównie ze wzgl. finansowych. Szukamy mieszkania, bardzo chcemy kupić coś przed narodzinami i właśnie wczoraj przeszło nam jedno koło nosa ![]() Waga ja już przytyłam 5 kg a wiem że teraz dopiero się zacznie Ruchy Czuję dziewczyny czuję mojego malucha! Przywileje Nie mam na tyle odwagi żeby upomnieć się o swoje ale myślę że jak zajdzie potrzeba w sensie będę źle się czuła czy coś to może się to zmieni, nie liczę raczej na innych chociaż miło jest jak ktoś zauważy i zrobi miły gest. |
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak liczycie te miesiące wedle ostatniego USG? czy wedle miesiączki... Mi moja mała księżniczka rośnie jak na drożdżach i sama nie wiem czym sie sugerować?
|
|
#1714 | |
|
Winter is coming
|
Witam się w 19 tc
![]() Trisdom kciuki dla męża ![]() Krew pępowinowa - nie będziemy pobierać. Zresztą nawet nie było u nas takiego tematu. Wózek - my chcemy nówkę, więc nam się nie spieszy. Ale używany to już jak najbardziej można kupować, potem może nie zdarzyć się taka okazja. Patryska a ty na innych nie patrz, tylko rób swoje. To twoja kasa i twój wózek ![]() Waga U mnie 2 kg na plusie, co uważam za super wynik jak na ten etap Każda rośnie we własnym tempie Mam koleżanki z innego wątku, które prawie nic nie przytyły w ciąży, a mają zdrowe dzieci. Waga nie świadczy o prawidłowości przebiegu ciąży ![]() Przywileje Ja nie korzystam póki co, bo i tak nic nie widać, czuję się ok, mogę chwilę postać w kolejce. Ale gdybym czuła się źle to bym się nie zastanawiała. Nie ma też, tak jak piszecie, co patrzeć na nasze mamy czy babcie, one żyły w innych czasach ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
patrzę tylko na 1 usg.
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę u lekarza bo mnie gardło boli jak cholera. Czekam I czekam... mój Dr na urlopie a u niego mnie w ciąży nie brali do siedzenia w poczekalni z innymi prychajacymi tylko od razu do jakiegoś pokoiku. Tutaj nie ma że boli, siedzieć i czekać. Teraz to mnie jeszcze łeb napieprza
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wg usg, bo u mnie jest duża różnica, owu była opóźniona o prawie 2 tyg, więc termin z om jest niedorzeczny
patrzę tylko na 1 usg.[/QUOTE]aaaaaa na 1 USG ja między 1 a ostatnim USG mam 7 dni różnicy w terminie.... więc sama nie wiem czy dziś 16 czy 17 tydzień ... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
ojjjjjjj to kiepsko... 3-maj sie ...
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaa na 1 USG ja między 1 a ostatnim USG mam 7 dni różnicy w terminie.... więc sama nie wiem czy dziś 16 czy 17 tydzień ... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ojjjjjjj to kiepsko... 3-maj sie ...[/QUOTE] Najpóźniej można brać pod uwagę termin z pierwszego genetycznego, bo teraz dzieciaki rosną każdy w swoim tempie i mogą wychodzić spore różnice. Krew pępowinowa My to byśmy chyba nawet chcieli, ale kasowo to jednak za duża inwestycja Także ewentualnie przy drugim zaczniemy się martwić czy pobierać czy nie.Waga U mnie 4 na plusie, na dolnej granicy normy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomylił sie bo doszlo u mnie tydzien pozniej do owulacji. Wszystkie USG to potwierdzaja, u mnie dzieciak rośnie książkowo wiec za każdym razem mi podają ten sam termin porodu. Ale i tak licze z 1 USG które potwierdziło ta opóźniona owulacje .Wczesniej opisywalam historie 2 znajomych, ktorych maluszki rosly o wiele szybciej, i przy kazdym USG dziewczyny dostawaly wczsniejszy termin. A maluchy urodzily sie w tym terminie z 1 USG tylko byly stosunkowo wieksze niz wiekszosc dzieci ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Ach i jeszcze masz czynne dzis gdzies? niezle:PJa w pracy siedzę ¬¬ korporacje pracuja heheh Ale mamy dziś darmowa pizze i odbiore sobie ten dzień wolny jak sklepy będą czynne (przynajmniej pojadę na jakieś zakupy:P)
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
to by miało sens ale widzisz ja liczyłam na badanie 1 genetyczne wedle usg i jak przyszłam Dr powiedział że ciąza za młoda jak liczył wedle OM poczym stwierdził że sprawdzi na usg i sam się zdziwił że dziecko takie duże i powiedział że dobrze że przyszłam bo tydzień później było by za późno. Teraz się chciałam umówić na połówkowe dlatego dopytuje ale chyba jednak policzę wedle USG ostatniego żeby znowu nie było tak samo najwyżej przyjdę tydzień później...
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam w pochmurny dzień 😊 Od wczoraj nie grzeją u nas kaloryfery. Jestem strasznym zmarzluchem i dziś chyba nie wyjdę spod koca. Ale pospalismy dziś. Dopiero po 10 wstałam. W sumie od 9 tylko leżałam, ale mimo wszystko. Ostatnio codziennie budze się w nocy bo mi niewygodnie a męża to bym najchętniej na materac wyrzuciła żeby mieć łóżko dla siebie i wygodnie się ułożyć. 😈 Krwi pepowinowej nie będziemy przechowywać. Nie stać nas teraz na taki wydatek. Może przy kolejnych dzieciach. |
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem chyba największym grubaskiem na wątku bo już z 8 kg przybrałam od sierpnia
całe szczęście, że w moim laboratorium nie ma kolejek. Idę i najczęściej jestem pierwsza. W poniedziałek muszę zrobić badania na wizytę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba niestety ja przybrałam najwięcej.. Ale nie ma się czym chwalić heh
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam juz kiedys dac wam moje zchomikowane rozne linki
![]() Siedze w pracy i mnie tknelo ze na tym lapku wlasnie mam je pododawane: http://www.mamowato.pl/2015/04/moje-...czego-nie.html http://biokurier.pl/aktualnosci/3321...nosc-w-lodowce http://mataja.pl/2014/08/cialo-po-po...oga-zaskoczyc/ (to mi sie podobalo fantomowe kopniaki ehhee)http://cuski.pl/cuski_original.html (kupilam przyjaciolki dziecku ale jakos mu nie daje, nie wiem czy warto kupic) http://www.pinknomore.pl/produkty/ http://motywatordietetyczny.pl/2015/...a-mapa-twarzy/ (chyba na czas ciazy nie do konca mozna sie tym kierowac:P) http://www.decobazaar.com/dziecko-po....html?limit=14 zobacze czy wszystkie linki sie pojawily
|
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
Ja ze 2 kg przytyłam, a jem naprawdę sporo.
Zobaczymy za tydzień na wizycie czy waga jakos bardziej ruszyła. Z moja przemiana materii pewnie ogólnie zbyt wiele nie przytyje. Z moja mama było podobnie jak byla w ciąży. |
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba az tak sie nie musisz tym martwic GGI, bo ja ide na polowkowe tam gdzie mialam genetyczne, do babki z certyfikatem czy cos. I tam polowlpwe jest moedzy 18 a 24 tygodniem tylko to genetyczne jest tak bardzo okreslone wg tygodni i dni ciazy, w krotkim okresie. U mnie lekarz mowi ze tygodnie ciazy sie liczy od miesiaczki, bo to co innego niz wiek ciazy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co lekarz to inna opinia mój sam nie wiedział co mi powiedzieć. zobacze na nastepnej wizycie ale jeszcze do grudnia kawał drogi.
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha no raczej nie, bo zaczął się telefonem bawić, "żeby mnie nie widział". Chociaż wiadomo, różnie to jest, sama czasem się zastanawiam czy ustąpić, żeby się nie okazało, że babka wcale nie w ciąży. Żonie pewnie by ustąpił (chociaż kto wie), a obcej babie co się będzie suwał ![]() Cytat:
Ale mi pan z playa móił żebym sobie usiadła (ciekawe gdzie ), więc chyba raczej widać. Raz miałam taką sytuację jak chodziłam na prawo jazdy i dojeżdżałam busem. Stałam sobie w busie, a tu młody chłopak wstaje i mówi proszę siadać. I do tej pory nie wiem czy myślał że w ciąży jestem (zawsze miałam oponkę), czy był tak dobrze wychowany, że chciał kobiecie ustąpić![]() Cytat:
Byliśmy tam 4 lata temu na sylwestrze i było świetnie. Grzane winko i te sprawy W przyszłym roku bym chciała jechać, ale bez dzieci, żeby się w spokoju winka napić i obserwować z Gubałówki sztuczne ognie. W tym roku jeszcze nie wiem co będziemy robić, ale pewnie będziemy siedzieć w domu i świętować naszą 5 rocznicę ślubu cywilnego![]() Cytat:
za męża.Pewnie że jak są kasy pierwszeństwa to korzystaj. Taki mamy przywilej w ciąży |
||||
|
|
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My jedziemy do apartamentów, mamy wynajęte takie 40-50 metrowe mieszkania, imprezkę zrobimy w naszym bo jako ciężarna i to z dwójka dzieci dostałam największy apartament
|
|||
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek a ten krążek to z powodu skracania sie szyjki?
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Trisdom kciukasy za męża, co bedzie miał robione? Mój teściu miał operacje dwa dni temu
właśnie maź pojechał do niego. Mi sie ni chciało Polinezyjska z tego co pamietam to tak, było juz rozwarcie (chyba) i miałam plamienia. Miałam krążek i nakaz leżenia. Najgorsze wtedy było to, ze Hania maila zapalenie płuc i musiałam z nią tydzien leżeć w szpitalu. A przy okazji miałam jakieś zapalenie i brałam takie globulki dowcipne, jezusie tragedia wtedy była... Teraz więcej odpoczywam i liczę na to, ze wszystko do końca bedzie ok. Wolałabym urodzić jednak w kwietniu, bo 23 marca córka kończy 8 lat i chciałabym byc na jej urodzinach... Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2015-11-11 o 12:09 |
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
gosiaczek071
Ciebie też z wagą przebijam :/ nie wiem czy dam radę zrzucić, ale będę na pewno się starała ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Ja sylwestra spędzać będę w domu. Mieliśmy ze znajomymi iść na jakiś bal, ale jakoś boję się żeby mnie ktoś pijany w brzuch nie uderzył
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
My zazwyczaj mamy plany na Sylwestra dopiero po świętach
![]() Zresztą ja nie lubię Sylwestrów, po śmierci babci przez kolejne trzy-cztery o północy się rozklejałam, że to kolejny rok bez niej
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Poklocilam się z tym moim mężem. . Wkurza mnie typ. . O wózek oczywiście.
My o tym co robimy na sylwestra decydujemy po świętach tak jak Linaewen
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez przytylam prawie 8 kilo. A jestem bardzo niska osoba i od razu widac nadmiar kilogramow
|
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
My moze pojdziemy z meza siostra i szwagrem na zabawe sylwestrowa, ale nie wiem jeszcze. W sumie to nigdy nie bylam na czyms takim i nawet nie wiem czy to fajne
Moze ktoras dobra duszyczka mi doradzi?
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"czynne" niemcy nie obchodza dnia niepodleglosci polski chociaz moze kiedys jakas zaloba z tego wzgledu byla? tutaj sluzba zdrowia wyglada inaczej, nie ma takich typowych przychodni. sa lekarze rodzinni, czesto z jakas tam jeszcze specjalizacja (moj jest internista) i maja swoja "praxis", glownie w normalnych budynkach mieszkalnych, nie takie sterylne szpitalne pomieszczenia, tylko no... jest tak bardziej jak w mieszkaniu z wiekszym przedpokojem - recepcja i kilka pokoi: jakies laboratorium, poczekalnia, kilka pomieszczen dla pacjentow (lekarz chodzi z pokoju do pokoju wtedy). moj doktorek jest bardzo fajny i wyczulony i jak co, to mnie od razu do jednego z pokoi zaprasza i tam chwile czekam, az wykonczy ( ) innego pacjenta.no i problem, bo w srody praxis mojego lekarza ma zamkniete - a w tym tygodniu w ogole urlop i jak co, to trzeba do innego lekarza isc. to jeszcze jedna lekarke znalam w okolicy i chcialam tam isc, a oni mi, ze w srody babka nie przyjmuje i 100 metrow dalej mnie wyslali do trzeciej "praxis". babka spoko, obejrzala mnie i powiedziala co moge... w sumie nic nowego, ale najwazniejsze, ze gardlo nie zabakcylone, tylko wirusy. czyli czas i spokoj przyniosa ulge mam zwolnienie do piatku.aaa, i tak jak ty we wszelkie swieta pracujemy. no procz tych najwiekszych jak 1. stycznia, wielki piatek i 25.-26.12. ale mnie praca w swieta pasuje, bo jest wiecej spokoju, darmowy obiad i dojazd sie liczy do czasu pracy, a wszystkie godziny mozna podwojnie wybrac jako czas wolny kiedy indziej, albo pojedynczo czas wolny a jakas tam doplata do wyplaty. ja zawsze czas wolny bralam, moglam sie potem urywac wczesniej z roboty przez dluzszy czas np. nooo i chcialam sobie na wszystkie mozliwe swieta popracowac, zeby wlasnie miec wiecej nadgodzin i wybrac pod koniec ciazy, a tu klops - ciezarne nie moga w swieta no to se ponarzekalam. nazarlam sie rosolu i mi lepiej
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze ze nic powaznego..........
|
|
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
Justyna fajne
to jest takie wesele tylko bez państwa młodych my byliśmy 3 razy myśleliśmy ze na to chodzą tylko starsi ludzie ale się przeliczylismy było bardzo dużo młodych fajna impreza
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze zapomnialam ze Ty w Niemczech siedzisz hehe to teraz wszystko jasne Pizza przyszla Ide ugryzc moj kawalek a reszte zawioze do domu dla meza
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

eee ja wszystkim mowie ze jestem w połowie czwartego a dzis zerknelam na pierwszy post i szok przeżyłam hihi to juz 5 miesiąc od tego poniedzialku 

Każda rośnie we własnym tempie 
Także ewentualnie przy drugim zaczniemy się martwić czy pobierać czy nie.

tylko to genetyczne jest tak bardzo okreslone wg tygodni i dni ciazy, w krotkim okresie. U mnie lekarz mowi ze tygodnie ciazy sie liczy od miesiaczki, bo to co innego niz wiek ciazy
Byliśmy tam 4 lata temu na sylwestrze i było świetnie. Grzane winko i te sprawy
właśnie maź pojechał do niego. Mi sie ni chciało
Moze ktoras dobra duszyczka mi doradzi?
mam zwolnienie do piatku.