Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-10, 20:46   #1681
patryska0804
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Polinezyjka myślę nad używanym ale jak będę czekać do porodu to będę musiała kupić nowy..
Waga
Mi każdy mówi ze może bym w końcu przytyla wiec im grzecznie odpowiadam ze wystarczy jak dziecko będzie rosnąć i wody plodowe i starczy

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 20:47   #1682
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ale smaka narobilas
Ja mam 2 bodziaki na 50 cm bo...byly sliczne kilka ciuszkow typowo na 56 cm moze ze 5 sztuk razem ze spodenkami...ale jak juz wczesniej pisalam kupuje tez na 0-3 miesiace a tam w wiekszosci pisza tylko kilogramy a nie cm, wiec trudno powiedziec
Ja dzis w sklepie widzialam takie na wczesniaka, niby 50 cm ale takie mini ze niejedna lalka by w to nie weszla a 50 cm to jest newborn czy jak? Bo nieraz nie pisza wlasnie
Kupilam dzis 2 pary mini dzinsikow za funta byly jeszcze takie super z Gapa, ale ocieplane, wiec na wiosne i lato nie bardzo...
A teraz siedze sama bo maz walnal focha, bo mu kazalam rozpakowac zakupy... Oczywiscie nie rozpakowal i siedzi obrazony w sypialni Czasem sie zastanawiam kto tu jest w ciazy...
Cosjest nie tak z wizazem czy tylko mi sie tak wolno laduje?
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-10 o 20:48
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 20:48   #1683
nunus89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Rose o kurde baba bezczelna! Ja zawsze staram sie wpuszczać mamy z małymi dziećmi bo domyślam sie jak to milo szybciej skończyć zakupy hehe

A co do moherów heheh moja babcia mi przy kazdej rozmowie powtarza ze ciaza to nie choroba i mam pracować do ostatniego dnia ze ja nikt nie oszczędzal i ona wszystko robila, no tak... Nawet palila w dwóch ciążach bo takie durne czasy były ze nikt jej nie wytlumaczyl jak to moze być szkodliwe, na szczęście mama i wujek sa zdrowi
Może i pracowała babcia do końca, ale wtedy były inne czasy, jezdzil jeden samochod na miesiac, ludzie byli zdrowi i silniejsi nie to co teraz....trują nas powietrzem, trują woda i jedzeniem to jacy mamy być,. Dziwota teraz ze młodzi ludzie mają problemy z płodnościa, a jak mają nie mieć jak jemy mięso nafaszerowane antybiotykami, kurczaki na hormonami i tak można wymieniać. Nie dziwota ze przy takim obciążeniu nasz organizm koncentruje się na podstawowych funkcjach i utrzymaniu życia wyłączając przy tym zbędne funkcje jakim jest właśnie rozmnażanie bo teoretycznie można bez tego funkcjonować. ....
ależ się rozpisałAM, ale takie babcie mnie czasem osłabiają!
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 20:55   #1684
Polinezyjka
Zakorzenienie

Patryska mi nie chodzi właśnie o tycie (w sensie by jakos bylo widac) tylko ze brzuch rośnie, maluch rośnie waga nie, a chyba cos tam lekko sie powinna zmienic juz? Ale moze po prostu panikuje:P skoro nie tylko ja tak mam to uznaje to za normalne

Nunus mysle dokladnie tak jak Ty! Tyle ile my chemii wpierniczamy to jest nieporównywalne do tego co bylo w ich czasach. Trzeba to olewac i robic tak by i tak zyc jak najzdrowiej
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 20:55   #1685
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Ja dzis w sklepie widzialam takie na wczesniaka, niby 50 cm ale takie mini ze niejedna lalka by w to nie weszla a 50 cm to jest newborn czy jak? Bo nieraz nie pisza wlasnie
Kupilam dzis 2 pary mini dzinsikow za funta byly jeszcze takie super z Gapa, ale ocieplane, wiec na wiosne i lato nie bardzo...
A teraz siedze sama bo maz walnal focha, bo mu kazalam rozpakowac zakupy... Oczywiscie nie rozpakowal i siedzi obrazony w sypialni Czasem sie zastanawiam kto tu jest w ciazy...
co to za humorki męża, niech zje snikersa
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 20:56   #1686
Polinezyjka
Zakorzenienie

Justyna heheh nie ma po co się fochowac , obróć to w żart i posmiejscie sie z tej sytuacji
21 tc córeczka
Stary 2015-11-10, 20:59   #1687
MiniMonix
Zakorzenienie

O matko, o taką pierdółkę się fochować :p u nas dzisiaj stres był, bo pismo przyszło dziwne z komisji wojskowej do męża. W czwartek jedziemy zorientować się o co chodzi.. Internet mówi o jakimś szkoleniu ale mam nadzieję, że da się to ominać :/

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 21:11   #1688
justyna_fli
Zadomowienie

Juz mu przeszlo w ogole zapomnialam Wam powiedziec jakiego mamy farta! W zeszlym roku maz mial stluczke, jakas babka mu na czerwonym wjechala w bok auta... Nic mu sie nie stalo, tylko mial takiego mega siniaka na kolanie. I dzis dostal czek z firmy ubezpieczeniowej za poniesione szkody zdrowotne - 1500 funtow! beda wakacje w przyszlym roku szkoda ze ja nie mam takiego ubezpieczenia, bo by mi wyplacali 3 razy w tygodniu, tak sie wszedzie zawsze poobijam
MiniMonix oby sie udalo wymigac. Ale to rzeczywiscie dziwne, przeciez nie ma juz sluzby obowiazkowej prawda?
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-10 o 21:13
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 21:14   #1689
gosiaczek071
Zakorzenienie

Minimonix to ty młodego męża masz

Rozmiar 50 to jest raczej na wcześniaki. Jest tez 46. A newborn to wg mnie wlasnie to 56... Ale wszystko zależy od firmy. Np zara ma strasznie małe rzeczy, w cubusie s bardzo wąskie nogawki i rekawy.

Ja biorę na oko, narazie głownie 56 i 62 bo nie wiem co w spadku dostanę. Dzis postanowiliśmy, ze wózek kupimy najwcześniej w styczniu a moze nawet w lutym. Teraz bedziemy powoli ogarniać remont... Nie widzę tego, serio... Kupa kasy której nie mamy póki co

Ide spac
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 21:21   #1690
MiniMonix
Zakorzenienie

Justyna_fli
Gotówka zawsze się przyda my specjalne lokatę założyliśmy żeby po narodzinach było więcej oszczędności. Jeśli nie będzie konieczności z niej skorzystania, to przedłużamy tą lokatę na kolejne miesiące z wiekszą kwotą.

Co do służby wojskowej, to rezerwowych ponoć wzywają. Nie wiem,ale na początku się przeraziłam. Wizja, że zostanę z brzuchem w domu nie była miła.. Wybrali na to najgorszy moment jaki tylko mogli. Tak czy inaczej ma kat. D jak dupa to nie może chyba. W czwartek z nim pojadę, może jak brzuch wywalę to dadzą spokój :/

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-10, 21:35   #1691
GGI
Zakorzenienie

ufff nadrobiłam cały dzionek masakra

Gratki za udane wizyty i poznanie płuci klask i:

Jeśli chodzi o przywileje w ciąży to z tym ciężko o moherach nie wspomne jak mnie w ****ją.
Opowiem Wam przykład z niedzieli pojechałam specjalnie wcześniej do kościoła jakieś 30 min przed rozpoczęciem mszy żeby na spokojnie się pomodlić i usiąś bo ostatnio też jakoś mi dziwnie w kościele jak nie mdli to uderzenia gorąca i tak grzeecznie siedzę msza się rozpoczeła wpada mocher zssapany zdyszany i pcha się na mnie na chama bo ona chce usiąś no KU**WA miałam ochotę wstać i na cały kościół powiedzieć że siedzę i trzymam sobie miejsce od 30 minut i że w ciąży jestem i źle się czuje. no ale się powstrzymałam....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 22:04   #1692
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kalpana, rozowy jest wszem i wobec, a niektory twierdza ze dziewczynka musi byc w rozowym. Niestety tak jak mowisz czasem sie nie da
Ja tam w sumie nie mam nic przeciwko różowemu, jeżeli jest z umiarem. Ale tak patrząc w sklepach, to niestety prawie wszystkie ubranka dziewczęce są albo różowe, albo chociaż jakieś drobne różowe elementy muszą mieć.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Oho z tym różowym to tak się właśnie obawiam! Wszędzie ubranka w tym kolorze! Ale dobra , mozna zostac przy ubrankach tylko różowych a reszta innego koloru no moja znajoma zrobila tak:

Wózek,felgi różowe, wszystkie dodatki różowe! Łóżeczko, pościel, przewijak, pieluchy, smoczek, wanienka no nie wiem co tam jeszcze ale co się dalo bylo ROZOWE brrrrree.... jakby to tylko ubranie to by nie bylo tak zle 8-)
To tak jak bratowa TŻta. Wszystko różowe, ciuchy, rowerki, plecaki, buty, fotel do biurka, lampka nocna, no WSZYSTKO

Ja mam rano taki fajny zgrabny brzuszek- taką piłeczkę, a wieczorem wyglądam jakbym miała słonia urodzić

Co do przepuszczania itp. dzisiaj byłam w salonie play. Przede mną 4 osoby, każdemu schodzi. Tylko jedna kwadratowa pufa do siedzenia, na której usiadł gość koło 30. Ja stałam koło niego, kurtkę miałam rozsuniętą, sweter dopasowany, brzuch ewidentnie było widać, a on spojrzał na mnie, wyjął telefon i zaczął coś na nim robić. Typowe zachowanie.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 22:06   #1693
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kalpana wrrrrr to takie cos mnie do szalu doprowadza - chodzi mi o opis tej sytuacji z salonu Play. Co za dupek niewychowany:P
21 tc córeczka
Stary 2015-11-10, 22:20   #1694
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Co do przepuszczania itp. dzisiaj byłam w salonie play. Przede mną 4 osoby, każdemu schodzi. Tylko jedna kwadratowa pufa do siedzenia, na której usiadł gość koło 30. Ja stałam koło niego, kurtkę miałam rozsuniętą, sweter dopasowany, brzuch ewidentnie było widać, a on spojrzał na mnie, wyjął telefon i zaczął coś na nim robić. Typowe zachowanie.
może myślał, że się fasoli najadłaś ;p;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 22:24   #1695
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
ufff nadrobiłam cały dzionek masakra

Gratki za udane wizyty i poznanie płuci klask i:

Jeśli chodzi o przywileje w ciąży to z tym ciężko o moherach nie wspomne jak mnie w ****ją.
Opowiem Wam przykład z niedzieli pojechałam specjalnie wcześniej do kościoła jakieś 30 min przed rozpoczęciem mszy żeby na spokojnie się pomodlić i usiąś bo ostatnio też jakoś mi dziwnie w kościele jak nie mdli to uderzenia gorąca i tak grzeecznie siedzę msza się rozpoczeła wpada mocher zssapany zdyszany i pcha się na mnie na chama bo ona chce usiąś no KU**WA miałam ochotę wstać i na cały kościół powiedzieć że siedzę i trzymam sobie miejsce od 30 minut i że w ciąży jestem i źle się czuje. no ale się powstrzymałam....
no ale siedziałyście obie czy co?

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja tam w sumie nie mam nic przeciwko różowemu, jeżeli jest z umiarem. Ale tak patrząc w sklepach, to niestety prawie wszystkie ubranka dziewczęce są albo różowe, albo chociaż jakieś drobne różowe elementy muszą mieć.

To tak jak bratowa TŻta. Wszystko różowe, ciuchy, rowerki, plecaki, buty, fotel do biurka, lampka nocna, no WSZYSTKO

Ja mam rano taki fajny zgrabny brzuszek- taką piłeczkę, a wieczorem wyglądam jakbym miała słonia urodzić

to tylko jego żonie/rodzinie współczuć.masakra taki pacan
Stary 2015-11-10, 22:26   #1696
GGI
Zakorzenienie

No wstałam bo co miałam zrbić. po czym z łaską się mi przesunęła że się zmieszczę na jednym półdupku.....
Stary 2015-11-10, 22:38   #1697
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
mnie zawsze wkurzało takie rozwiązanie

bo ja umawiałam się 3 tygodnie wczesniej np. na 9:00 ide sobie , w pracy mówię ze max godzinę się spóźnię a tu mi popierdziela 3 ciężarne i to wchodzą sobie przed samą 9:00 wierzcie mi ciśnienie 200, niektóre nawet brzucha nie było widać, no powinno to być inaczej rozwiązane

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

im się wydaje że im się wszystko należy.naprawde dziwią się ,ze młodzi nei mają do nich szacunku, tylko zapomnieli,ze to w 2 strony działa

O wlasnie, mnie tez to wkurzalo zawsze wiec ja stawiam sie na miejscu innych. I jeszcze do tego "sluzba zdrowia ma pierwszenstwo" i wchodzi Ci 5 bab , kazda po 20 minut w gabinecie ....

polinezyjka
Co do wagi to, ja 80 dag przytylam takze spokojnie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość

Ja mam te 50 cm - z F&F jako newborn ale co tam ladne i tanie byly wiec wzielam

Ja tez musze kupic jeansy

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 22:41   #1698
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
No wstałam bo co miałam zrbić. po czym z łaską się mi przesunęła że się zmieszczę na jednym półdupku.....
eee no i po co?
było siedzieć.ja bym nie popuściła.za nic.

kejka 50 cm to ja po szpitalu używałam syn miał 55 cm, ale się topił we wszystkim
Stary 2015-11-10, 23:08   #1699
Smarrita
Wtajemniczenie

ja zakładałam od 56. Ten 56 był na początku ciut za duży ale po miesiącu i tak z niego wyrosła i trzeba było wyciąga już 62 ;p Newborn z tesco to 50. 0-3m (tak F&F oznacza) to 56
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 23:23   #1700
patryska0804
Zadomowienie

dziewczyny... znalazlam wozki... idealne....

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-11-10, 23:27   #1701
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
eee no i po co?

było siedzieć.ja bym nie popuściła.za nic.

kejka 50 cm to ja po szpitalu używałam syn miał 55 cm, ale się topił we wszystkim

No wlasnie, dlatego kupilam...z nadzieja ze ubiore to malenstwo duzo sie teraz u mnie rodzi 51 cm na przyklad, wiec dlatego tez kupilam

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość

To dlaczego smutasz ?

Mikołaj <3
Stary 2015-11-10, 23:48   #1702
patryska0804
Zadomowienie

bo znowu mi beda gadac ze za szybko i zebym sie wstrzymla pewnie... ;/

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-11-11, 07:33   #1703
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
bo znowu mi beda gadac ze za szybko i zebym sie wstrzymla pewnie... ;/
To jeśli to używki to powiedz, że cena bardzo korzystna i niech gadają na zdrowie.

Co do babć i innych starszych osób u nas w rodzinach jakaś inna tendencja, każda starsza pani mi mówi - "i dobrze, masz taką możliwość to korzystaj, myśmy musiały pracować". Przy czym u mnie to i tak zwolnienie nie jest na piękne oczy tylko na plamienia i problemy z nogami. A w pracy musiałam chodzić po 2-3 godziny minimum. Zdechła bym albo po ciąży na wózku wylądowała,tak bym sobie mięśnie i stawy zniszczyła...

Co do kolejek-ja póki co na większe zakupy chodzę z mężem, więc jak dochodzimy do kasy to on staje w kolejce a ja wychodzę przed kasy i siadam na najbliższej ławce albo dreptam do samochodu. Zdrowy jest i nie w ciąży to niech stoi I tak mu wiele nie pomogę z pakowaniem bo zawsze po mnie poprawia
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 08:11   #1704
a_g_ata
Rozeznanie

##kolejki w ciazy##

A moze to jest tak dziewczyny,ze jeszcze nie widac u nas super brzuszkow i ludzie nie chca strzelic gafy?:p

Najgorsze chyba co sie moze przydarzyc kobiecie:
"Prosze niech Pani usiadzie bo jest Pani w ciazy"....
Uslyszec taki tekst gdy sie nie jest w ciazy-psychiczna załamka:p

Ale Moher to moher i ten nawet ciezarnej w 39 tyg nie popusci:p <lol>

##krew pepowinowa##
Zdecydujecie sie na jej pobranie?Koszt tego dosc spory...ok.3tys :/ a potem jeszcze trzeba placic za jej przechowywanie:/
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 08:46   #1705
Sunmade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
##kolejki w ciazy##

A moze to jest tak dziewczyny,ze jeszcze nie widac u nas super brzuszkow i ludzie nie chca strzelic gafy?:p

Najgorsze chyba co sie moze przydarzyc kobiecie:
"Prosze niech Pani usiadzie bo jest Pani w ciazy"....
Uslyszec taki tekst gdy sie nie jest w ciazy-psychiczna załamka:p

Ale Moher to moher i ten nawet ciezarnej w 39 tyg nie popusci:p <lol>

##krew pepowinowa##
Zdecydujecie sie na jej pobranie?Koszt tego dosc spory...ok.3tys :/ a potem jeszcze trzeba placic za jej przechowywanie:/
My się decydujemy. Zanim zaczęliśmy się starać o dziecko już o tym rozmawialiśmy i taka decyzja została podjęta. Koszt na początek jest spory, ale za przechowywanie nie jest tak źle. W skali roku wychodzi kwota, którą można zaakceptować. Oby nigdy nie była ta krew potrzebna, ale będę choć troszkę spokojniejsza.
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:02   #1706
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Kupuj i sie nie zastanawiaj!
U nas stoi już dobre dwa tygodnie. Jedni się dziwią, że tak szybko, drudzy(którzy mają dzieci w wieku 0-2 latka) mówią: "Słusznie! Po co potem na raz wyrzucać 5 tysi na wyprawkę".
Wózek to jedna z droższych jednorazowych inwestycji w Bachorka i to Ty masz się z tym czuć dobrze.
Choć powiem szczerze, że jak tak stoi ten wózek to aż mnie korci, żeby z nim wyjść i go używać

No i dla porównania: Moja Kumpela jest w 7 mc. Termin na początek lutego, a oni nie mają NIC. I nawet nie są zorientowani na rynku (dopiero po wizycie u nas, gdy zobaczyli ile już mamy, pofatygowali się OBEJRZEĆ wózki ). A wiadomo, zdarza się, że urodzisz miesiąc wcześniej i wtedy co?
A tu Święta za pasem, więc dużo do roboty.

Polinezyjka: Jak mi lekarz każe się wbić między ludzi, to udaję, że mam na konkretną godzinę (jakoś tak, jak przyszłam ). W międzyczasie i tak sie okazuje, że po dwie osoby są na tę samą godzinę, wiec luzik trzeba sobie radzić!

Co do: "kiedyś ciężarne pracowały do dnia porodu". Moja Mama tez, mimo że przenosiła mnie 12 dni. A teraz sama już w 2gim miesiącu wyrywała mi zakupy z rąk, bo nie daj Boże coś się stanie Rozmawiałam potem o tym z Tatem, a on mi mówi że to normalne, że rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej i że za chwilę sama zobaczę jak to jest B-) No i że kiedyś były inne czasy, ze żyło się zdrowiej, więc nie można porównywać.

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
##krew pepowinowa##
Ja bym bardzo chciała, ale nie wiem, czy będzie nas na to stać
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:10   #1707
MiniMonix
Zakorzenienie

My nie pobieramy głównie ze względów finansowych. W ogóle to moim zdaniem mogliby wprowadzić pobrania krwi pepowinowej od każdego, dla każdego. Ale przecież lepiej wyciągać kasę od ludzi..

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-11, 09:12   #1708
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Kochana jesli sa uzywane czyli gwarancja juz nie dotyczy to tupnij noga i kupuj!

Mikołaj <3
Stary 2015-11-11, 09:13   #1709
gosiaczek071
Zakorzenienie

KREW PĘPKWINOWA
my nie bierzemy tego pod uwagę. Poprzednimi razy tez nie pobierałam...

WYKRAWKA/WOZEK
no ja tez bede wózek kupować dopiero w 7-8 mcu. Choćbym chciała juz teraz, ale mamy pilniejsze wydatki a ja juz tak nie świruje jak za pierwszym razem ale rozumiem was teraz powoli zbieram ciuszki ale juz tez do wyprzedaży spokoj a kosmetyki smoczki i te wyprawkowe duperele zamówię z neta w przyszłym roku.

Musimy najpierw wyremontować pokoik i powoli zacząć z meblami.

Macie plany sylwestrowe? My pierwszy raz spędzimy z dzieciakami. Jedziemy w 3 rodziny w góry na 5 dni gdyby nie ciąża to byśmy znow sami z mężem poszli na jakaś imprezkę 😜
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:49   #1710
Trisdom
Zadomowienie

Odwiozlam meza do szpitala na zabieg- nie bedzie go 3 dni... Trzymajcie kciuki...

Co do wozka, jesli fajny, to ja bym juz teraz spokojnie brala
KREW PEPOWINOWA
Pobierac nie bedziemy, poprzednim razem tez sie nie decydowalismy.

CIUSZKO NEWBORN
Moja gwiazda miala 50 cm i przez 2-3 tygodnie uzywalismy tych najmniejszych 50, potem dosc szybko zaczela rosnąć. Teraz 21 miesięcy pracwie i rozmiar 92/98

WAGA
Przybył mi może kilogram, a brzuszek i piersi (!!!! same ważą chyba po kg każda) są duzo większe. Najwiekszy przyrost jest pomiędzy 20 a 30 tygodniem, więc nie ma sie co martwić.

Ja sama zawsze przepuszczam ciężarne w widocznej ciazy, ale na etapie 15-20 tydzien nie u każdej widać i rzeczywiście sporo ludzi boi się o popełnienie gafy. Jesli chodzi o kasy pierwszeństwa, to nie mam skrupułów, żeby poprosić o przepuszczenie.

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2015-11-11 o 10:05
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości