|
|
#1711 |
|
BAN stały
|
Dot.: Maleństwa- łączmy się
a macie jakies wyprobowane sklepy z malymi rozmiarami obuwia? i ile cm maja wasze stopy, bo rozmiar rozmiarowi nierowny
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec raczej problemow z butami nie mam.
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
moja ma jakies 21,5 cm
balerinki czasami moga być 35 a adidaski 36 hihih i to zalezy od szeokości bo mam wąską stópkę i mam z tym duży problem , wiem że w ryłko są takie małe rozmiarki ale ceny powalają
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
podczepiam sie do maleństw Mam 157 więc chyba mogę
![]() macie jakis pomysł na sukienkę wydłużającą
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
I się pomierzyłam
Stopa ma 22 cm. (około). Balerinki i szpilki zwykle mam 35, adidasy 36, ale są szerokie spadają:/ Ciężko jest z tymi butami, największy wybór dla mnie...na allegro Jakoś nigdy się nie przejechałam na kupowaniu tam butów.Długość nogi 76 cm Najbardziej lubię spódnice przed kolano, jest najbardziej elegancka wg. mnie. Jeszcze nie dawno wolałam kiecki za kolano, ale teraz źle się w nich czuję i chyba mniej korzystnie wyglądam. Nie mam spódnic do kostek, ale przyznam, że są maleństwa, które potrafią je nosić A na lato uwielbiam mini, albo do czarnych grubych rajstop na wiosnę
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze kupuje butki 36, ale mam straszny problem z sandałami i w ogóle butami bez palców - 36 są widocznie za duże ;( A bardzo chcę na wiosnę koturny bez palców
|
|
|
|
|
#1717 |
|
BAN stały
|
o nie jestem sama
![]() jak znajdziesz to daj znac :P ja teraz jade do Londynu, ktoras z was sie moze orientuje czy tam latwiej o mala rozmiarowke niz u nas czy trudniej? Bo jutro jade do Galerii Baltyckiej i nie wiem czy jesli cos znajde to kupowac czy lepiej poczekac.. ? |
|
|
|
|
#1718 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do sukienki wydłużającej,to tak jak wcześniej pisałam,dla mnie to,czy Cię skróci wpływa jeszcze to,jakie masz buty.Nawet w tych sukienkach do kostek można smukle wyglądać jeżeli dołączy się do niej jakieś buciki na koturnie,moim skromnym zdaniem No ale z wydłużających to pewnie te przed kolanko.Cytat:
![]() Cytat:
no takie to mi się podobają.Do tego właśnie strasznie mi pasująbuty na koturnie![]() No i jeszcze podobają mi się takie w stylu jak miała w filmie 'Lejdis' Korba. Cytat:
A no idodam,że jest tam pare ślicznych bucików,no ale niestety,trzy pary były tylko w rozmiarze 33;33,5 kh,kh znalazłam na siebie za małe buty
|
||||
|
|
|
|
#1719 |
|
BAN stały
|
ooo hehe za male, jeszcze sie z tym nie spotkalam w sklepie
![]() chyba ze na dzieciecym :P |
|
|
|
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
marthusia, jaka długonoga antylopa
? Każde spodnie idą do skracania - eh. Wydawało mi się, że mam króciutkie nóżki, ale jak się ma niecałe 160 to wszystko wydaje się być małe
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
Już nawet nie chce mi się stron przewracać,ale gdzieś wcześniej podawałam swoje 'wymiary'
ale napewno twoje nogi są dłuższe,ahhh pozazdrościć![]() No ja mam jakoś 158,chociaż dawno się nie mierzyłam,no ale,teraz to już się pewnie niewiele zmieni ![]() |
|
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
ejże ja też mam długość nogi 76 To tak dużo? Tylko szkoda, że takie grube
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam jakieś 157/158 a nogi tylko 74 cm, ale nie wyglądają na jakieś bardzo krótkie chyba. A może po prostu jestem jeszcze niższa niż byłam
![]() Idealny wymiar dla tego wzrostu to ok. 78 cm, więc macie prawidłową długość Dla 160 - 80 cm.
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
ratta kiedyś była taka tabelka z idealnymi wymiarami. Korzystałaś z niej?
Może ktoś linka podeśle?
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona była tu na wizażu w dziale fitness
Możliwe, że tutaj też. Link do sfd - http://www.sfd.pl/Tabele_wymiar%C3%B...466.html#post3 |
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to np. w next sa bardzo wielgachne ciuchy ale natomiast w new look cos dla siebie znajdziesz. Ja mam z tamtad kurtke dzinsowa i pizame. Sa super a nawet rozmiar nienajmniejszy. Nie kupuj nic. Poczekaj.
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję ratta <kwiatek>
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję ratta
|
|
#1729 |
|
Nie depcze krokusów
|
Brytyjki - w Atmosphere jest tanio i są rozmiary.
|
|
|
#1730 |
|
BAN stały
|
acha...
7 kilo niedowagi :P piersi 1 cm za malo biodra... uhuhuuu 3 cm za malo w talii mam 4 cm mniej ![]() ramiona mam 0.5 cm mniej szyje tez 0.5 cm mniej udo 3 cm mniej kolano 2 cm mniej lydka 1 cm wiecej kostka idealnie nogi dluzsze 1cm nie jest zle tylko ten tylek...
|
|
|
|
|
#1731 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam wszędzie za dużo
|
|
|
#1733 |
|
BAN stały
|
no w pupie to bym chciala za duzo :P troche biustu tez by mi nie przeszkadzalo :P
za to dzis bylam u lekarza i sie okazalo ze moja waga jest wynikiem jakis zaburzen hormonalnych po operacji (wycinali mi kawalek jajnika ktory przez guza byl niesprawny a teraz pracuje na "pol obrotow") i ogolnie trzeba to leczyc wiec niedlugo dostane jakies tabletki i podobno przytyje tez po nich ^^ zegnajcie zeberka! no i pani lekarz mowi ze piersi mi urosna yeah
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
DJADKJGU Natura chce Ci się zrekompensować
![]() Ja nie komentuję tej tabelki,masakra,nie wiedziałam,że można być tak beznadziejnie niewymiarową,tylko się załamać;P tu za dużo,tam za mało,eh -_-' |
|
|
|
|
#1735 |
|
Nie depcze krokusów
|
3kg niedowagi, a reszty nie sprawdzę, bo nie mieszczę się w tabeli
Patrząc na najniższy dostępny wzrost, mam "mocny" biust (fajnie) i talię (niefajnie) oraz "słabe" biodra. Jak na niską osobę, uważam się za proporcjonalną (mała głowa i pupa, czyli części najbardziej zaburzające sylwetkę maleństw, gdy są "normalnej" wielkości), chociaż - wiadomo, nogi jednak krótkie w porównaniu z dziewczynami z okładek...
|
|
|
#1736 |
|
BAN stały
|
a nosicie rurki? duzo slyszalam o tym ze one masakrycznie zanizaja juz niskie osoby.. ale nie wydaje mi sie to prawda
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak wy ale ja noszę
![]() czarne
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1739 |
|
BAN stały
|
innych niz biodrowki to juz nie pamietam kiedy na sobie mialam :P
trudno, bede sie nizsza wydawac ;0 |
|
|
|
|
#1740 |
|
Rozeznanie
|
Hmm...
Z tej tabelki wyszło, że: mam 3kg niedowagi ( ale to dobrze, bo lekarka mi wmawiała, że 8 w biuście - bagatelka, o 11cm za mało... I to do typu pierwszego... ![]() w biodrach - tylko 5cm za mało w talii - tylko 2 cm za mało ( a to mi się akurat nie podoba) ramiona -ok szyja-ok udo-4cm za mało kolano - 1cm za mało, ale to już chyba żaden problem łydka- też 1cm za mało, dużo ćwiczę i na szczęscie dzięki temu jakichś koszmarnie chubych nóg nie mam kostka- 2cm mniej, ale zawsze miałam bardzo cieniutkie i to akurat bardzo lubię. długość nóg - 2cm za dużo!!! Ale wiecie, co patrzę w lustro i uważam, że naparwdę ładnie wyglądam. Bardzo szczupło, ale łądnie... Więc może ta tabelka troche zawyża... A rurek nie noszę, jakoś kiepsko w nich wyglądam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

Wiec raczej problemow z butami nie mam.

balerinki czasami moga być 35 a adidaski 36
-3 za mną
Stopa ma 22 cm. (około). Balerinki i szpilki zwykle mam 35, adidasy 36, ale są szerokie spadają:/ Ciężko jest z tymi butami, największy wybór dla mnie...na allegro

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)