![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Od przyszłego czwartku w Lidlu ciuszki dla naszych maluchów
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1489 Podjadę z rana, bo cierpimy na niedobór bodziaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiego zwijam się ze śmiechu... Brawo tata. Tak trzymać!👍 Wciąż powtarzam, żeby tatusiom dać szansę bo oni w inny, fajny sposób pokazują świat. Tatuś Marcelinki ewidentnie na luzaka😀 ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Makaron suchy jest the best u większości dzieci. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Śliweczka, dziękuję, przekaże😀 A książkę chyba czytałam chociaż nie pamiętam o czym jest... Właśnie kiedyś miałam pytać czy masz możliwość podrzucić mamie Ignasia na godzinę żeby odespac nockę? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
Miszka, no weeeeź...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Majkela zdrówka dla Waszej rodzinki. Ja mam samych facetów w domu więc nawet nie chce myśleć co będzie za kilka lat jak będą chorować świadomie. Chyba się wyprowadzę.
Maks teraz jak ma katar to co chwilę w nocy płacze, w dzień podobnie. Jak kaszel to już w ogóle. Mąż niby w chorobie ok ale jak ma katar to bez wałka nie podchodź, taki zlosnik się z niego robi. Najbardziej wylajtowany jest na razie Kuba. Najbardziej się męczy bo wiadomo, nie potrafi nosa wydmuchać itp.ale humor go nie opuszcza. Boziu, daj mi zdrowie i cierpliwość, plisss😇 ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Mój Maks ma dzisiaj fajny dzień w przedszkolu. Przychodzi źrebaczek z mamusią koniową😍 dzieci będą mogły dotykać i oglądać konie. Ja nie lubię ale może Maks polubi. Bardzo się ucieszył jak mu powiedzialam. Teraz mają dni ze zwierzętami i pewnie co chwilę będzie przychodził jakiś zwierzak. Maks pewnie ucieszy się jak zobaczy owcę.😀 ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Jak np. mu powiem, że jest zupa to jest ryk że chce suchy makaron, że zupy nie. Mógłby jeść na okrągło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Maria moim zdaniem nie powinno się odzwyczaić ale kto wie...każde dziecko inne
Honcia szkoda że musicie podać antybiotyk, ale jak mus to mus Tak piszecie o tej książce to i ja muszę wrzucić ja do biblioteczki. U nas jakiś dodatkowy wirus przybył, jeszcze ze starego nie wyleczyłam dzieci a już nowy. Kichamy i katar u mnie i u męża. Można na zawał zejść. Gdyby dłużej pomroziło nie było by tego. Jeszcze nie było takiego roku że wszyscy wokół tak chorują. Moja mama teraz grypę ma a poprzednią miała jak była nastolatką! |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzuć tą homeopatie i przerzuc się na pyłek i propolis. Zobaczysz, że lepiej na tym wyjdziecie. I za wizyty homeopatki nie będziesz musiała płacić 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do Lidla też muszę się wybrać a od dziś w Biedro też jakieś ciuszki są. Ja w ogóle muszę kompletować całą garderobę bo to co dostaliśmy od szwagierki i mojej siostry to nie nadaje się do niczego kompletnie ![]()
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Zupa z buraczkiem
![]() ![]() ![]()
#1749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marysia ma lekką infekcję, mamy ją inhalować solą fizjologiczną (tyle, że nie mamy jeszcze inhalatora ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj w Biedro i w mojej były tylko jakies dziwne buciki, innych rzeczy nie było
![]() Australia, ja jeszcze takich rzeczy nie próbowałam mu dawać w całości, ale takie niemowlęce kaszki Holle i Hipp to w ogóle Krzyś ich nie chciał jeść (jakieś nie po polsku mi to zdanie wyszło :/ ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano jaglanka była nawet we włosach więc moze się wchłaniać jak odżywka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1753 |
Rozeznanie
|
Honciu super pomysłowy tatuś, gratki dla niego!
To że kawaler na Marysie wchodził to nic, mój syn wchodził wczoraj na kolegę! Dobrze ze jestem tolerancyjna ![]() Haha Sliweczko też mi przęsło przez myśl wstać i zobaczyć czy wszystko ok, ale za chwilę wrócił rozsądek, zamknęłam oczy i spałam dalej ;P Oczywiście ten wyskok z przespana nocą był jednorazowy, wychodzi na to że muszę księdza codziennie wołać ![]() MariaF niestety możliwe że się odzwyczaila ;( czasem historie takie czytałam że jeden dzień ma butli i dziecko zaczynało gryźć pierś lub płytko chwytalo. Wszystko zależy od dziecka, indywidualnie. Honciu burak przeszedl? Mój panicz jest w szoku! Chociaż może też powinien czołem spróbować ![]() Zmieniliśmy gondole na spacerówke bo Franek nie sypial na spacerach to teraz jak na złość drugi dzień z rzędu spał w najlepsze:P Planuje kupić wkładkę do spacerówki, możecie jakąś polecic? Widziałam ładna i niedroga na stronie smyka, co myslicie? Spędziliśmy dziś dzień u moich rodziców, mam nadzieję że się mały wyszalal i będzie dobrze spał ![]() Muszę się przejść jutro do biedny zobaczyć co tam ciekawego rzuca ![]() Frankowi chyba wychodzą dolne dwójki ![]() ![]() No i jakiś katar go dopadł, ale nie mogę go wyciągnąć. Tak jakby krztusil się przelykajac silne bo nie,może wtedy oddechu złapać. Inhaluje i czekam na rozwój sytuacji. Najgorzej w nocy, w dzień zdarza się sporadycznie. Życzę,wszystkim przespanych nocek! Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaa jeszcze Ci coś napiszę odnośnie prowokacji, bo dopytywałam dziś pediatry. Pierwszą można niby już zrobić po 6.miesiącu, a jeśli nie "pyknie", to się powtarza po 9tym miesiącu. Jutro więc spróbuję z tym słoiczkiem ![]() Aaaa słuchajcie, normalnie cud się stał. Po kąpieli Marysia zjadła, odłożyłam ją do łóżeczka. Zaczęła marudzić, ale nie wzięłam jej na ręce tylko zaczęłam jej cichutko śpiewać "aaa kotki dwa" i głaskałam po głowie... Przestała jęczeć i przez dłuższą chwilę patrzyła na mnie jak na wariatkę, ale potem jej powieki zaczęły się robić coraz cięższe... w końcu pokręciła się trochę z boku na bok i zasnęła! ![]() ![]() Lena, o jaką Ci wkładkę chodzi? Śpiworek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się ciepło! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
Elaine, a co tam u Was, jak Gabi? Raczkuje, siedzi, zęby ma jakieś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnej nocy Mamusie ![]() Uciekam spać ![]()
![]() |
#1759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby klątwa wizażu nie zadziała 😝 Cytat:
Wrócił i był zachwycony! Pani mi przysłała zdjęcie i napisala, że Maks czesał konia. Jestem w szoku!!!! ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- U nas papki jako tako wchodzą. I również przy tym zabiera łyżeczkę więc mam już przygotowaną dla niego drugą. Próbowałam słoiczek z drobnym makaronem i ciężko było. Leniwiec nie chciał memlać tego makaronu i wkurzal się . Prawie nic nie zjadł. No więc jedziemy nadal na papkach. Ogólnie jakoś nie mogę zatrybić tego rozszerzania. Niby drugie dziecko a jakoś mi nie idzie. Chyba właśnie przez to, że Kuba czasami zje a czasami zamknie buzię i koniec. Maks w tym czasie miał już normalne posiłki przez cały dzień. Ale nic, może do 18-ki zdążymy.👍 ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Australia, a o jaką prowokację chodzi? |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie myślałaś, żeby postawić Kubę trochę przed ścianą. U mnie Kinia od razu bardziej samodzielna, np. sama trzyma butlę, a Dorcia udaje, że nie umie albo nie wie, że umie. Dałam ją parę razy do leżaczka do ręki butlę i po chwili zajarzyła bez problemu a jakbym nad nią stała to pewnie trzymałabym jej butlę i nawet do ręki by nie wzięła. Choć skoro Ty nie blw to nie wiem za bardzo jak miałabyś to zrobić. ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Śliweczka falafel bardzo lubię, jak będziesz gdzieś miała okazję to spróbuj, choć zdarzało mi się jeść niezbyt dobre. Na imprezę się doczłapaliśmy z opóźnieniem, gwiazdy skradły wujkowi imprezę, bo wszyscy się nimi interesowali, a one nawet nie miałknęły, były na rękach u obcych osób. Odpiszę resztę później, bo oczywiście afera.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-01-27 o 06:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
Tak, chodziło o prowokację na mleko krowie
![]() Ja to dobra jestem! W nocy Marysia pierwszy raz się obudziła na karmienie po 2. Potem jęczała o 5.45, ale ja sobie ubzdurałam, że jadła przecież o 5, więc jej dawałam smoczka, a gdy nie podziałało, to wzięłam ją do siebie do łóżka. Zasnęła, chociaż trochę się wierciła. Dopiero po 7 jak już obudziła się na amen, spojrzałam na szafkę nocną i po ilości butelek tam stojących zdałam sobie sprawę, że wcale nie jadła o 5 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zadomowienie
|
U nas mala masakra. Mieszko ma wodnisty katar i przez to budzil sie w nocy co godzine, bo go dusilo jak chcial nosem oddychać. Biedny maluszek
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1763 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Australia- ale fajnie z tym spaniem. Chyba muszę spróbować z Leosiem tak samo, bo ostatnio cuduje z zasypianiem i już mnie trafia. Caryca- zdrówka dla Mieszka ![]() Byłam dzisiaj rano z Rafkiem u pediatry (cd kataru+ gorączka). Powiedziała, że ten rok jest wyjątkowo słaby pod względem zdrowotnym. Nawet alergicy, którzy się normalnie zimą obchodzili bez leków zgłaszają się do niej teraz. Do tego jakaś paragrypa zjadliwa panuje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Rozeznanie
|
Australia nie spiworek tylko taki Jakby materacyk/wkładka redukcyjna.
http://www.smyk.com/catalog/product/...A&gclsrc=aw.ds Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Homeopatia... Też kiedyś nie wierzyłam ale jeśli komuś pomaga to why not? Mojemu mężowi na łuszczycę nie pomaga kompletnie nic, więc próbujemy wszystkiego i jeśli będzie to wyciąg z zęba krokodyla nilowego to też spróbujemy ![]()
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
Honcia a dziegieć próbowaliście na tą luszczyce?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz zagłębiam się w mądrości Jerzego Zięby i będziemy coś próbować z jego metod ![]()
![]() |
#1768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja siostra smarowała siostrzeńca błotem z morza martwego- łuszczyca od małego. Prosiła znajomych jak ktoś się wybierał do Izraela i w pudełkach śniadaniowych jej przywozili błoto. Ładnie zaleczało zmiany skórne na jakiś czas. A tak to pomogło odstawienie mleka i produktów mlecznych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1770 |
Rozeznanie
|
Honcia- strasznie mi przykro że takie macie problemy. Najgorsze co może być jak ktoś choruje i nie wiadomo jak pomóc.
ANIA- przypomniało mi się że kupiłaś maszynę. I jak idzie Ci szycie? Ja się właśnie zastanawiam czy nie uszyć by pościeli dla Rafka, bo to nie jest trudne. Wyrósł już z kołderki dziecięcej, a chciałabym coś ładnego i z czystej bawełny. Do tego koleżanka mi wczoraj powiedziała, że mam "bezpłciowy" pokój dziecięcy ![]() Któraś jeszcze coś szyła... Justyna, dobrze pamiętam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.