Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-17, 14:28   #1741
Justin0001
Przyczajenie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Justin0001 Pokaż wiadomość
Kurdę, słuchajcie, a ja w pt i sobotę trzymałam 15% po dwie godziny i dziś już spałam z nakładkami i nic... co się dzieje i czemu tak jest, że się wybielaja???? Mam jeszcze strzykawkę z 20% opalescence.
oczywiście chodziło o to, że się NIE wybielaja!!!!!! he he he
Justin0001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-17, 15:00   #1742
Migotka81
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wybielałam zęby żelem 22% i to przez pierwsze 4 stosowania zakładałam nakładki na całą noc (8 h) tak mi doradziła stomatolog choć później przeczytałam na forum że zelu o takim stęrzeniu nie trzyma się tak długo bo mogę później mieć spore problemy z nadwrażliwością ale jeśli chodzi o efekt to ja po takim stosowaniu zauważyłam go po jakiś 4-5 stosowaniach tak więc musisz uzbroić się w cierpilwość i poczekać, każde zęby wybielają się inaczej tak więc efekty też są inne u jednych widać je po 1-2 stosowaniu a u innych po 5-6 tak więc cierpliwości życze
Stary 2007-12-17, 15:06   #1743
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Kurdę, słuchajcie, a ja w pt i sobotę trzymałam 15% po dwie godziny i dziś już spałam z nakładkami i nic... co się dzieje i czemu tak jest, że się wybielaja???? Mam jeszcze strzykawkę z 20% opalescence.
Cytat:
oczywiście chodziło o to, że się NIE wybielaja!!!!!!
Cytat:
Należy stosować opcję edytuj i oszczędzić pracy moderatorym
Stary 2007-12-17, 15:53   #1744
Justin0001
Przyczajenie

Kurczę... nowa tu jestem... wybaczcie...
Justin0001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-18, 20:50   #1745
Triss20
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie!!!

Od kilku dni przeglądam fora dotyczące wybielania i jestem troszkę zaniepokojona, a wręcz nie wiem czego się spodziewać. Mianowicie... należę do tych "nieszczęśniczek", które nigdy nie miały białych ząbków. Mój naturalny kolor to A3 czyli ciemny. Dzisiaj wybieliłam sobie ząbki u stomatologa metodą Beyond. Efekt świetny - A1. Dostałam też dodatkowo nakładki i żel 15%, mam to zastosować za jakieś 14 dni. Jednak po przeczytaniu wielu opinii jestem dosyć przygnębiona. Z tego wynika, że za kilka dni moje zęby powrócą do stanu sprzed zabiegu, pomimo tego, że nie palę, nie piję kawy, jestem teraz na tzw "białej diecie". Niektórzy mówią, że to wszystko zależy od uwarunkować genetycznych i fizjologicznych, czyli po prostu niektóre ząbki nigdy nie będą białe. Smutno mi trochę z tego powodu, bo zawsze chciałam mieć białe zęby, poza tym wydałam całe oszczędności na zabieg. Znacie może jakieś sprawdzone sposoby, by utrzymać efekt wybielenia i co jaki czas mam stosować te żele na noc??? Dzięki z góry za odp. Pozdro.
Triss20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 11:04   #1746
Migotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Triss20 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie!!!

Od kilku dni przeglądam fora dotyczące wybielania i jestem troszkę zaniepokojona, a wręcz nie wiem czego się spodziewać. Mianowicie... należę do tych "nieszczęśniczek&quo t;, które nigdy nie miały białych ząbków. Mój naturalny kolor to A3 czyli ciemny. Dzisiaj wybieliłam sobie ząbki u stomatologa metodą Beyond. Efekt świetny - A1. Dostałam też dodatkowo nakładki i żel 15%, mam to zastosować za jakieś 14 dni. Jednak po przeczytaniu wielu opinii jestem dosyć przygnębiona. Z tego wynika, że za kilka dni moje zęby powrócą do stanu sprzed zabiegu, pomimo tego, że nie palę, nie piję kawy, jestem teraz na tzw "białej diecie". Niektórzy mówią, że to wszystko zależy od uwarunkować genetycznych i fizjologicznych, czyli po prostu niektóre ząbki nigdy nie będą białe. Smutno mi trochę z tego powodu, bo zawsze chciałam mieć białe zęby, poza tym wydałam całe oszczędności na zabieg. Znacie może jakieś sprawdzone sposoby, by utrzymać efekt wybielenia i co jaki czas mam stosować te żele na noc??? Dzięki z góry za odp. Pozdro. :)
Triss znam ten ból sama też miałam zółte ząbki wyjściowy kolor to był A3,5 po wybielaniu miałam A1, skończyłam wybielanie kilka tygodni temu i widze ze zęby troszke zminiły barwe i nie są już tak białe ale i tak jestem zadowolona bo wyglądają dużo lepiej niż przed, mnie zapewniała stomatolog ze z pewnością nie wrócą już do poprzedniej barwy i mam nadzieje ze tak bedzie. Co do sposobów podtrzymania efektu to chyba pozostaje dbanie o higiene jamy ustnej i ogranicze kawy i czarnej herbaty dziewczyny już chyba pisały o tym sprawdź kilka stron wcześniej co do żelu to nieźle traiłaś że dostałaś przy tej metodzie wybielania jeszcze zestaw "gratis" stosuj może tak jak powiedział Twój stomatolog po 14 dniach kolor się ustabilizuje więc zoabczysz jaki odcień będą miały Twoje zęby jeśli nie będzie Cię satysfakcjonował to zacznij stosować żel jak bedzie ok to poczekaj jeszcze jak nadejdzie moment że stwierdzisz że już pora nakładaj żel co dzień lub co kilka dni zęby będą się wybielać i efekt śnieżnobiałych zębów będziesz miała na dłużej. Taka jest moja rada ale może jeszcze podpowie Ci ktoś kto się tym zajmuje i zna się lepiej. Pozdrawiam
Stary 2007-12-19, 11:24   #1747
Ally83
Zakorzenienie

Mój dentysta stwierdził, że po pewnym czasie od wybielenia pacjenci zaczynają odnosić wrażenie, że ich zęby znowu są takiego samego koloru. Jestem po wybielaniu metodą nakładkową już pół roku i zęby mi lekko ściemniały. Zaznaczę, że kawę, herbatę w domu piję... przez słomkę Mój wyjściowy kolor nie był zbyt ciemny, jedna z dentystek w ogóle się dziwiła, że chcę wybielić, tak czy siak kolor zębów to był mój główny kompleks (uśmiechałam się tak, by nie pokazywać zębów ) i dzięki wybielaniu się go pozbyłam . Teraz ponownie zamierzam je wybielić, by uzyskać bardziej pożądany przez mnie efekt.
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-20, 13:00   #1748
Triss20
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Dzięki za informacje Jestem teraz przynajmniej trochę spokojniejsza Co do białej diety i w ogóle dbania o ząbki to mi moja stomatolog powiedziała, że najgorszymi barwnikami są te zawarte i mocnej herbacie i czerwonym winie. Herbata ponoć jest nawet bardziej barwiąca od kawy. Nic innego mi nie pozostaje jak mycie ząbków pastą wybielającą po każdym "barwiącym" jedzonku. Polecam szczególnie pastę wybielającą Beyond, można o nią zapytać w dobrym gabinecie dentystycznym lub zerknąć na Allegro. Jest droga (ok 50 zł), ale rewelacyjnie chroni zęby przed przebarwieniami. Dostałam ją też w zestawie, ale ogólnie słyszałam, że jest polecana. Migotko chciałabym żeby moje zęby też delikatnie zmieniły kolor dopiero po kilku tygodniach, a nie po kilku dniach (jak inni pisali), Gdybym miała naturalnie białe to byłoby to prostsze Moja dentystka jednak powiedziała (widząc też po małej ilości plomb), że im ciemniejsza kość tym silniejsze i zdrowsze zęby. Nie wiem jednak czy nie wolałabym zamienić się z tymi co mają śnieżnobiały uśmiech pomimo tego, że palą, piją kawę i niczym się nie przejmują Pozdrawiam
Triss20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 18:55   #1749
K@sieńka
Zadomowienie

GG do K@sieńka
Dot.: Zęby, zębiska, zębole...

Cytat:
Napisane przez In_ThE_ShAdOwS Pokaż wiadomość
Na głównej stronie Wizazu jest bardzo ciekawy atrykuł p. Basi Kwiatkowskiej o zastosowaniach róznego rodzaju glinek. Wymieniona jest tam pasta z glinka, która pomaga przywrócić zębom jaśniejszy odcień. Sama tego nie stosowałam, ale jest napewno tańsze i skuteczniejsze od tych wszystkich wynalazków, a glinka w kosmetykach jest naprawdę świetna. Poza najlepszym i najskuteczniejszym rozwiązaniem jest wybielanie w gabinecie stomatologicznym.

Właśnie- sama dziś odkopalam ten artykul. Moze ktoś coś wie na ten temat?
K@sieńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 14:52   #1750
bejbi19
BAN stały

GG do bejbi19

Moja dentystka powiedziala ze nie ma sensu wybielac zęby srodkami o stezeniu mniejszym niz 36%. Wczoraj zamówiłam sobie na allegro bardzo zachwalany zestaw z żelem i światłem plazmowym. W piątek powinien dotrzeć ) sprzedawca ma mnóstwo pozytywnych komentarzy w których środek dostaje bardzo pozytywne opinie.

Zostawiam link może też się zdecydujecie )

http://www.allegro.pl/item284156772_...wys_w_24h.html

Co do moich ząbków to mam bardzo ladne proste podobne do zębów J. Simpson ale kolor niestety nie jest taki jakbym chciala bo zabki sa kremowe. O działaniach na pewno napisze ) pozdrowki
bejbi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 15:26   #1751
trojka
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Zrobię troszkę zamieszana w tym wątku A co!
Od urodzenia mam dość żółtawe zęby, taki kolor kości i nic nie poradzi człek na to, pytałam dentystki jak to wybielić, powiedziała, ze marne szanse i szkoda pieniędzy.
Gdy przychodzę na kontrolę to ciągle mnie chwali że mam bardzo ładne, zdrowe i mocne zęby, a ja biadolę, że żółte.
Proszę by mi może kamień zdjęła, ale ja go nie mam, bo nie palę, nie piję kawy ani herbaty, no załamać by się można
Ale stał się cud, że tak powiem, bo sama przypadkiem wybieliłam sobie zęby
W obawie przed infekcją ósemek, które mi czasem podchodzą ropą, sama sobie wymyśliłam by przy każdym myciu na pastę dać 2 kropelki olejku herbacianego wiem, że świństwo oj wiem, ale da się to wytrzymać. Taki stosuję http://esentia.pl/Thursday_Plantatio...ego_p26691.htm
Dodatkowo przyjmuję 2 razy dziennie Pine Bark (0,30ml proszku) w celu wybielenia na twarzy plam posłonecznych.
I dopiero niedawno spojrzałam w lustro i przeżyłam szok, bo zęby są białe, już nie żółtawe tylko bielutkie
Po tym szoku białości od 2 tygodni maczam dodatkowo szczoteczkę w Pine Bark i szoruję zęby. Koszmarne uczucie, wszystko drętwieje, brrrr, olejek herbaciany przy tym to delicja

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-03, 19:42   #1752
agatkad
Raczkowanie

Dot.: white light- wybielanie zębów

Ja naiwna zakupiłam to na allehro i oczywiscie okazalo sie ściemą .
agatkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 19:45   #1753
agatkad
Raczkowanie

A mnie niestety nie stać na wydatek rzędu 600 zl. Dlatego stosuje raz na jakis czas sode oczyszczoną, dosypuje jej na paste i troszke wybiela. Ale czy ta soda nie szkodzi ząbkom?.
Stary 2008-01-03, 20:02   #1754
agatkad
Raczkowanie

A tak wogole to te nakladki są najdrozsze. Ciekawe czy samemu by sie nie dalo wykombinować jakos "prowizorycznych" nakładek
Stary 2008-01-03, 20:06   #1755
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

w zestawie biała perła są takie nakładki które się wkłada na kilka sekund do gorącej wody a następnie robi się odcisk na swoich zębach... zestaw razem z żelem kosztuje 50-60 zł
Stary 2008-01-03, 20:12   #1756
agatkad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natina2 Pokaż wiadomość
w zestawie biała perła są takie nakładki które się wkłada na kilka sekund do gorącej wody a następnie robi się odcisk na swoich zębach... zestaw razem z żelem kosztuje 50-60 zł
Hmmm aha. To moze by ten zestaw kupic to nakładki bym miala, i w sklepie dentystycznym ten zel do wybielania specjalny bo tam podobno kosztuja w granicy ok 15 zl. za strzykawke, to bym sie w 100 zmiescila
Stary 2008-01-03, 20:27   #1757
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

no można by przykombinować
Stary 2008-01-03, 20:51   #1758
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez agatkad Pokaż wiadomość
Hmmm aha. To moze by ten zestaw kupic to nakładki bym miala, i w sklepie dentystycznym ten zel do wybielania specjalny bo tam podobno kosztuja w granicy ok 15 zl. za strzykawke, to bym sie w 100 zmiescila
ale jestem pewna, że te nakladki od białej perły nie dopasują się tak dobrze, jak te robione u dentysty
Stary 2008-01-03, 20:55   #1759
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

mysza może masz rację... ja np nie wyobrażam sobie jak mogłabym spać z tymi nakładkami... ohyda...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-03, 21:00   #1760
agatkad
Raczkowanie

No ja nie wiem, nie widzialam ani tych ani tamtych. Tak tylko kombinuje co by wymyslic bo poprostu nie stać mnie wydać 600 zl. No spać to ja nie zamierzalam w nich, ale jakby tak na 2 godziny dziennie jak sie w domku jest zakladac ?. I wiadomo ze nie beda tak dopasowane jak te od dentysty ale lepszy rydz niż nic
Stary 2008-01-03, 21:06   #1761
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez agatkad Pokaż wiadomość
No ja nie wiem, nie widzialam ani tych ani tamtych. Tak tylko kombinuje co by wymyslic bo poprostu nie stać mnie wydać 600 zl. No spać to ja nie zamierzalam w nich, ale jakby tak na 2 godziny dziennie jak sie w domku jest zakladac ?. I wiadomo ze nie beda tak dopasowane jak te od dentysty ale lepszy rydz niż nic
a byłas już w różnych gabinetach dentystycznych i pytałaś w każdym jak wyglądają ceny? może się okazać, ze za nakładki zapłącisz 200-300zł a potem tylko żel dokupisz ile ci go będzie potrzeba. a to już chyba wyglada trochę inaczej. Ja bym generalnie nie ryzykowała z takimi nakładkami od białej perly do żelu wybielającego.
Stary 2008-01-03, 21:26   #1762
annfas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natina2 Pokaż wiadomość
mysza może masz rację... ja np nie wyobrażam sobie jak mogłabym spać z tymi nakładkami... ohyda...
nakładki nie jest taka ohyda Ja taką posiadam bo miała aparat ortodoncyjny i teraz taką na noc zakładam, dentystka powiedziała, że mogę ją używać też do wybielania zębów tylko muszę sobie jakiś specyfik kupić

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 14:03   #1763
Dobra Wrozka
Przyczajenie

Osobiscie polecam do bezpiecznego wybielania zebow Zestaw wybielajacy na 7 dni firmy YOTUEL (dostepny w kazdej aptece). Kosztuje jedynie okolo 100 zl - wiec jak na wybielanie jest bardzo tani. Do kompletu i profilaktyki po wybielaniu (tak by utrzymac efekt) powinno sie kupic paste wybielajaca YOTUEL i plyn wybielajacy YOTUEL. (sa tez gumy i sztyfty wybielajace).
Zestaw 7 dniowy YOTUEL to zaawansowana formula pozwalajacy wybielic zeby w bezpieczny sposob co jest mysle istotna sprawa. System ten nie zawiera detergentow jak inne tego typu rzeczy, nie uszkadza i nie niszczy szkliwa. Dzieki czemu zeby nie staja sie wrazliwe na zimno itp.
Dziala enzymatycznie, czyli rozpuszcza to co przez lata picia kawy, herbaty, wina itp. przykleilo sie do szkliwa.
Wiecej informacji o bezpiecznym wybielaniu i profesjonalnych produktach do BEZPIECZNEGO wybielania zebow znajdziecie na stronie: www atosmm.com.pl
Dobra Wrozka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 20:08   #1764
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Tego typu posty zawsze dziwnie mi się kojarzą
Stary 2008-01-08, 20:18   #1765
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Tego typu posty zawsze dziwnie mi się kojarzą
i mi ... ech
Stary 2008-01-09, 03:35   #1766
grzes84
Przyczajenie

Czesc dziewczyny, to moj pierwszy post

Zarejestrowalem sie jakis czas temu, gdy szukalem informacji o wybielaniu zebow. Po przeczytaniu tego watku zdeycdowalem sie na metode nocna/nakladkowa i... nie zaluje

Roznica jest bardzo widoczna, znajomi odrazu ja zauwazyli, a w swietle dziennym zeby sa bardzo jasne (biale?) Wybielily mi sie o jakies 5 odcieni. Juz byla tutaj mowa o nadwrazliwosci, ktora moze wystąpic. Mnie tez spotkala, ale glownie przy stosowaniu zelu Opalescence 20%, dlatego najrozsadniejszy wydaje sie ten 15-procentowy. (przy 20% bolaly mnie zeby i dziasla, ogolnie rzecz biorac nic przyjemnego )
Zaczalem wybielac przed swietami (tak jakos wyszlo) i w wigilie troche mi sciemnialy od czerwonego winka i barszczyku, za to po nowym roku dalej zaczalem walczyc i wszystko jest tak jak byc powinno
Uzywalem kiedys cogate simply white, tam jest chyba 6% i nie zauwazylem wiekszej roznicy, a stosujac zel 15% w nakladkach, roznica byla juz po pierwszej nocy, a zaznaczam ze nie pale, nie pije kawy, rzadko herbate, a czerwone wino tylko kilka razy w roku, wiec wydaje mi sie ze moje zeby troche ciezsze byly do wybielenia, ale jednak sie udalo.

Jesli macie znajomego protetyka, lub mozecie wykonac sobie gdzies te silikonowe wkladki, a zel kupic przez internet to sporo zaoszczedzicie.
Duzo madrych i rzeczowych postow w tym watku sie pojawilo, wiec wystarczy go przeczytac i bedziecie wiedzialy tyle co w gabinecie dentystycznym Mysle tez, ze nie ma wiekszego sensu bawic sie w polsrodki, chyba ze ktos chce rozjasnic zeby o 1-2 odcienie.

Bede tu zagladal czesciej... i wiecej sie usmiechal
Stary 2008-01-09, 08:20   #1767
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

grześ84! Witamy na wizażu!

gratuluję efektów
Stary 2008-01-11, 09:06   #1768
Glamour_girl
Raczkowanie

W poniedzialek wybielilam?? zeby metoda Beyond. Wydalam 800 zl. Jestem zrozpaczona bo zeby wogole sie nie wybielily. Zreszta to wybielanie polega na wybieleniu tylko tych zebow co widac przy usmiechnieciu, czyli te z tylu nie sa wogole ruszane. Po wybieleniu dentysta powiedzial ze usyskalam odcien b1 i ze to jest najjasniejszy, a tu na forum czytam co innego.. poczulam sie oszukana. Nie wiem co zrobic, isc zlozyc reklamacje czy cos.. Dla mnie 800 zl to byla cala wyplata
Glamour_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 10:17   #1769
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

hmm czyli nie warto robić beyond...a ja myślałam właśnie o ni.

Glamouur_girl! Idź i składaj reklamacje to oszust. A robił Ci piaskowanie wczesniej????
Stary 2008-01-11, 10:41   #1770
Angeluś
Raczkowanie

Witam
ja chciałam zapytac o wybielanie wlasnie lampa czy to jest dobra metoda? bo nie wiem czy warto czekac az moj ortodonta nabedzie ją, bo to dopiero bedzie w kwietniu albo w maju.. a ja aparat sciagnelam juz na wakacjach wiec teraz tylko czekam na wybielenie ząbkow
z góry dziękuję za odp
Angeluś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości