![]() |
#1741 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Ja wybielałam zęby żelem 22% i to przez pierwsze 4 stosowania zakładałam nakładki na całą noc (8 h) tak mi doradziła stomatolog choć później przeczytałam na forum że zelu o takim stęrzeniu nie trzyma się tak długo bo mogę później mieć spore problemy z nadwrażliwością ale jeśli chodzi o efekt to ja po takim stosowaniu zauważyłam go po jakiś 4-5 stosowaniach tak więc musisz uzbroić się w cierpilwość i poczekać, każde zęby wybielają się inaczej tak więc efekty też są inne u jednych widać je po 1-2 stosowaniu a u innych po 5-6 tak więc cierpliwości życze ![]()
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1744 |
Przyczajenie
|
Kurczę... nowa tu jestem... wybaczcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1745 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Od kilku dni przeglądam fora dotyczące wybielania i jestem troszkę zaniepokojona, a wręcz nie wiem czego się spodziewać. Mianowicie... należę do tych "nieszczęśniczek", które nigdy nie miały białych ząbków. Mój naturalny kolor to A3 czyli ciemny. Dzisiaj wybieliłam sobie ząbki u stomatologa metodą Beyond. Efekt świetny - A1. Dostałam też dodatkowo nakładki i żel 15%, mam to zastosować za jakieś 14 dni. Jednak po przeczytaniu wielu opinii jestem dosyć przygnębiona. Z tego wynika, że za kilka dni moje zęby powrócą do stanu sprzed zabiegu, pomimo tego, że nie palę, nie piję kawy, jestem teraz na tzw "białej diecie". Niektórzy mówią, że to wszystko zależy od uwarunkować genetycznych i fizjologicznych, czyli po prostu niektóre ząbki nigdy nie będą białe. Smutno mi trochę z tego powodu, bo zawsze chciałam mieć białe zęby, poza tym wydałam całe oszczędności na zabieg. Znacie może jakieś sprawdzone sposoby, by utrzymać efekt wybielenia i co jaki czas mam stosować te żele na noc??? Dzięki z góry za odp. Pozdro. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Mój dentysta stwierdził, że po pewnym czasie od wybielenia pacjenci zaczynają odnosić wrażenie, że ich zęby znowu są takiego samego koloru. Jestem po wybielaniu metodą nakładkową już pół roku i zęby mi lekko ściemniały. Zaznaczę, że kawę, herbatę w domu piję... przez słomkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1748 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzięki za informacje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1749 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zęby, zębiska, zębole...
Cytat:
Właśnie- sama dziś odkopalam ten artykul. Moze ktoś coś wie na ten temat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1750 |
BAN stały
|
Moja dentystka powiedziala ze nie ma sensu wybielac zęby srodkami o stezeniu mniejszym niz 36%. Wczoraj zamówiłam sobie na allegro bardzo zachwalany zestaw z żelem i światłem plazmowym. W piątek powinien dotrzeć
![]() Zostawiam link może też się zdecydujecie ![]() http://www.allegro.pl/item284156772_...wys_w_24h.html Co do moich ząbków to mam bardzo ladne proste podobne do zębów J. Simpson ale kolor niestety nie jest taki jakbym chciala bo zabki sa kremowe. O działaniach na pewno napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zrobię troszkę zamieszana w tym wątku A co!
Od urodzenia mam dość żółtawe zęby, taki kolor kości i nic nie poradzi człek na to, pytałam dentystki jak to wybielić, powiedziała, ze marne szanse i szkoda pieniędzy. Gdy przychodzę na kontrolę to ciągle mnie chwali że mam bardzo ładne, zdrowe i mocne zęby, a ja biadolę, że żółte. Proszę by mi może kamień zdjęła, ale ja go nie mam, bo nie palę, nie piję kawy ani herbaty, no załamać by się można ![]() Ale stał się cud, że tak powiem, bo sama przypadkiem wybieliłam sobie zęby ![]() W obawie przed infekcją ósemek, które mi czasem podchodzą ropą, sama sobie wymyśliłam by przy każdym myciu na pastę dać 2 kropelki olejku herbacianego wiem, że świństwo oj wiem, ale da się to wytrzymać. Taki stosuję http://esentia.pl/Thursday_Plantatio...ego_p26691.htm Dodatkowo przyjmuję 2 razy dziennie Pine Bark (0,30ml proszku) w celu wybielenia na twarzy plam posłonecznych. I dopiero niedawno spojrzałam w lustro i przeżyłam szok, bo zęby są białe, już nie żółtawe tylko bielutkie ![]() Po tym szoku białości od 2 tygodni maczam dodatkowo szczoteczkę w Pine Bark i szoruję zęby. Koszmarne uczucie, wszystko drętwieje, brrrr, olejek herbaciany przy tym to delicja ![]()
![]() |
#1752 |
Raczkowanie
|
Dot.: white light- wybielanie zębów
Ja naiwna zakupiłam to na allehro i oczywiscie okazalo sie ściemą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1753 |
Raczkowanie
|
A mnie niestety nie stać na wydatek rzędu 600 zl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1754 |
Raczkowanie
|
A tak wogole to te nakladki są najdrozsze. Ciekawe czy samemu by sie nie dalo wykombinować jakos "prowizorycznych" nakładek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
w zestawie biała perła są takie nakładki które się wkłada na kilka sekund do gorącej wody a następnie robi się odcisk na swoich zębach... zestaw razem z żelem kosztuje 50-60 zł
![]() |
#1756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
no można by przykombinować
![]()
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
ale jestem pewna, że te nakladki od białej perły nie dopasują się tak dobrze, jak te robione u dentysty
![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
mysza może masz rację... ja np nie wyobrażam sobie jak mogłabym spać z tymi nakładkami... ohyda...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1760 |
Raczkowanie
|
No ja nie wiem, nie widzialam ani tych ani tamtych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Przyczajenie
|
Osobiscie polecam do bezpiecznego wybielania zebow Zestaw wybielajacy na 7 dni firmy YOTUEL (dostepny w kazdej aptece). Kosztuje jedynie okolo 100 zl - wiec jak na wybielanie jest bardzo tani. Do kompletu i profilaktyki po wybielaniu (tak by utrzymac efekt) powinno sie kupic paste wybielajaca YOTUEL i plyn wybielajacy YOTUEL. (sa tez gumy i sztyfty wybielajace).
Zestaw 7 dniowy YOTUEL to zaawansowana formula pozwalajacy wybielic zeby w bezpieczny sposob co jest mysle istotna sprawa. System ten nie zawiera detergentow jak inne tego typu rzeczy, nie uszkadza i nie niszczy szkliwa. Dzieki czemu zeby nie staja sie wrazliwe na zimno itp. Dziala enzymatycznie, czyli rozpuszcza to co przez lata picia kawy, herbaty, wina itp. przykleilo sie do szkliwa. Wiecej informacji o bezpiecznym wybielaniu i profesjonalnych produktach do BEZPIECZNEGO wybielania zebow znajdziecie na stronie: www atosmm.com.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
Tego typu posty zawsze dziwnie mi się kojarzą
![]()
![]() |
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1766 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny, to moj pierwszy post
![]() Zarejestrowalem sie jakis czas temu, gdy szukalem informacji o wybielaniu zebow. Po przeczytaniu tego watku zdeycdowalem sie na metode nocna/nakladkowa i... nie zaluje ![]() Roznica jest bardzo widoczna, znajomi odrazu ja zauwazyli, a w swietle dziennym zeby sa bardzo jasne (biale?) ![]() ![]() Zaczalem wybielac przed swietami (tak jakos wyszlo) i w wigilie troche mi sciemnialy od czerwonego winka i barszczyku, za to po nowym roku dalej zaczalem walczyc i wszystko jest tak jak byc powinno ![]() Uzywalem kiedys cogate simply white, tam jest chyba 6% i nie zauwazylem wiekszej roznicy, a stosujac zel 15% w nakladkach, roznica byla juz po pierwszej nocy, a zaznaczam ze nie pale, nie pije kawy, rzadko herbate, a czerwone wino tylko kilka razy w roku, wiec wydaje mi sie ze moje zeby troche ciezsze byly do wybielenia, ale jednak sie udalo. Jesli macie znajomego protetyka, lub mozecie wykonac sobie gdzies te silikonowe wkladki, a zel kupic przez internet to sporo zaoszczedzicie. Duzo madrych i rzeczowych postow w tym watku sie pojawilo, wiec wystarczy go przeczytac i bedziecie wiedzialy tyle co w gabinecie dentystycznym ![]() Bede tu zagladal czesciej... i wiecej sie usmiechal ![]()
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
grześ84! Witamy na wizażu!
gratuluję efektów ![]()
![]() |
#1768 |
Raczkowanie
|
W poniedzialek wybielilam?? zeby metoda Beyond. Wydalam 800 zl. Jestem zrozpaczona bo zeby wogole sie nie wybielily. Zreszta to wybielanie polega na wybieleniu tylko tych zebow co widac przy usmiechnieciu, czyli te z tylu nie sa wogole ruszane. Po wybieleniu dentysta powiedzial ze usyskalam odcien b1 i ze to jest najjasniejszy, a tu na forum czytam co innego.. poczulam sie oszukana. Nie wiem co zrobic, isc zlozyc reklamacje czy cos.. Dla mnie 800 zl to byla cala wyplata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
hmm czyli nie warto robić beyond...a ja myślałam właśnie o ni.
Glamouur_girl! Idź i składaj reklamacje to oszust. A robił Ci piaskowanie wczesniej????
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ja chciałam zapytac o wybielanie wlasnie lampa ![]() ![]() z góry dziękuję za odp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.