Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 18:32   #1741
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Joline, czy możesz proszę podać w przybliżeniu, ile lat mieszkałaś w Emiratach?

Przerzucanie się argumentami z osobą 22-letnią, która pojęcia nie ma jak wygląda życie w Emiratach bo NIGDY tu nie mieszkała, uważam za stratę czasu.

Daruj sobie legendy o "zagubionych" robotnikach na budowie... kiedyś słynne były legendy o kościach rosyjskich prostytutek na pustyni...

Mam znajomą, która mieszka tu jako dorosła kobieta już od ponad 30 lat... biedaczka, nie słyszała o podobnych sensacjach, bo pewnie w pośpiechu by wyjechała gubiąc trzewiki.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Ogólnie w Emiratach 'nie słyszy się' o wielu sprawach i dlatego trzeba tam być bardzo ostrożnym.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:55   #1742
Joline
BAN stały

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Joline, czy możesz proszę podać w przybliżeniu, ile lat mieszkałaś w Emiratach?

Przerzucanie się argumentami z osobą 22-letnią, która pojęcia nie ma jak wygląda życie w Emiratach bo NIGDY tu nie mieszkała, uważam za stratę czasu.

Daruj sobie legendy o "zagubionych" robotnikach na budowie... kiedyś słynne były legendy o kościach rosyjskich prostytutek na pustyni...

Mam znajomą, która mieszka tu jako dorosła kobieta już od ponad 30 lat... biedaczka, nie słyszała o podobnych sensacjach, bo pewnie w pośpiechu by wyjechała gubiąc trzewiki.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Mam 22 lata, w Dubaju mieszkałam przez 1.5 roku, więc 'jakieś' pojęcie mam.
Ty jak widać, długo mieszkasz w UAE i najwyraźniej zatraciłaś jakikolwiek osąd rzeczywistości, co często zdarza się osobom, które dłuższy czas mieszkają w danym kraju.
Ja również mieszkając na emigracji przez kilka lat nie zauważam rzeczy, które zauważyłam po tygodniu, dwóch czy trzech.
Nie oznacza to jednak, ze te różnice nie istnieją, po prostu nie są aż oczywiste jak na początku.
Dla Ciebie historie o zagubionych robotnikach to legendy tak jak i dla rządku UAE.
Rozumiem, też nie uważasz, że nie istnieją obozy pracy, ludzie nie pracują 24h i nie są im odbierane paszporty zaraz po przyjeździe. Nie wspominając juz o tym, że ich funkcje życiowe, jak np. wydalanie moczu zanika po pewnym czasie, po pracując na budowie w 50 C wszystko wydalają wraz z potem.
Pracowałam z osobami które urodziły się w Emiratach i to oni przykazali mi te 'legendy', inna koleżanka właśnie zbiera dary do obozu pracy w Emiratach - widzi i słucha tego co się tam wyprawia..
Dziwi mnie fakt, że dorosła kobieta, która tyle lat (jak domniemam) spędziła w Emiratach i nie jest tego świadoma.
Rozumiem też wg. Ciebie prostytucja w Emiratach nie ma miejsca..
Pogratulować rzeczywistości widzianej przez różowe okulary.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 19:01   #1743
Eva ID

GG do Eva ID

Nie, ludzie NIE pracują tutaj 24h/dobę.

Nie, nie zatraciłam " jakikolwiek osąd rzeczywistości"

NIC nie wiesz na temat emigracji, gratuluję ignorancji.

Owszem, istnieje prostytucja w Emiratach, sama o tym wspominałam, nie popisuj się wątpliwą wiedzą, bo ewidentnie nie znasz szczegółów.

OMG!!! Dary dla obozów pracy w Emiratach... no to dopiero brzmi świetnie! Jakaż to organizacja zbiera te dary???

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-05-08 o 19:02
Stary 2011-05-08, 19:12   #1744
Joline
BAN stały

Cytat:
Nie, ludzie NIE pracują tutaj 24h/dobę.

Nie, nie zatraciłam " jakikolwiek osąd rzeczywistości"

NIC nie wiesz na temat emigracji, gratuluję ignorancji.

Owszem, istnieje prostytucja w Emiratach, sama o tym wspominałam, nie popisuj się wątpliwą wiedzą, bo ewidentnie nie znasz szczegółów.

OMG!!! Dary dla obozów pracy w Emiratach... no to dopiero brzmi świetnie! Jakaż to organizacja zbiera te dary???
Owszem, ludzie pracują 24 h na dobę - mówię tutaj o robotnikach. Jeżeli nie jest to 24 godziny, to 20 na pewno.

Myślę, że prawdopodobne jest, iż nie zatraciłaś osądu rzeczywistości - Ty go poprostu nigdy nie miałaś, więc nie miałaś czego stracić.

Na temat emigracji wiem bardzo dużo, bo spędziłam na niej połowę mojego życia.

Wątpliwą wiedzą się nie popisuję, Ty najwyraźniej próbujesz, ale czy Ty masz jakąkolwiek wiedzę na ten temat ? Wg. mnie nie masz jakiejkolwiek.

Szczegołów na temat prostytucji w Emiratach nie znam, ale jestem pewna, że Ty znasz bardzo wiele szczegółów na ten temat.

Owszem, dary dla obozów pracy w Emiratach - nie tylko brzmi to świetnie, ale również jest to rzeczywistością, o której Ty nie masz jakiegokolwiek pojęcia.
Jaka organizacja zbiera te dary - nie wiem, bo nie zajmuję się ich zbieraniem, ale niewątpliwie jakaś zbiera, skoro moja koleżanka właśnie przebywa w Emiratach, apeluje o pomoc do tych ludzi na portalach społecznościowych i sama czynnie zajmują się zbiórkami.
Stary 2011-05-08, 19:31   #1745
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Owszem, ludzie pracują 24 h na dobę - mówię tutaj o robotnikach. Jeżeli nie jest to 24 godziny, to 20 na pewno.
Proszę:

UAE respects workers' rights

Cytat:
The Wage Protection System has been praised by an international organisation

According to a report compiled by the International Labour Organisation (ILO), the UAE's Wage Protection System (WPS) is "a model" that could be emulated by other countries.
Described by the ILO as an "innovative system", WPS was introduced by the Ministry of Labour two years ago to guarantee that labourers receive their full wages on time.
This initiative, among other measures, is part of a progressive labour policy that aims at improving the working conditions of workers in the UAE, which is home to a large expatriate population.
Among the other measures is the summer midday break, the regular inspection of workers' accommodation and the hefty fines imposed by the ministry on companies that delay the wages of their employees.
Cytat:
Myślę, że prawdopodobne jest, iż nie zatraciłaś osądu rzeczywistości - Ty go poprostu nigdy nie miałaś, więc nie miałaś czego stracić.
Prywatny atak... ehhh...

Cytat:
Na temat emigracji wiem bardzo dużo, bo spędziłam na niej połowę mojego życia.
Ahaaaaa.... no to 11 lat, faktycznie długo

Cytat:
Wątpliwą wiedzą się nie popisuję, Ty najwyraźniej próbujesz, ale czy Ty masz jakąkolwiek wiedzę na ten temat ? Wg. mnie nie masz jakiejkolwiek.
Wooow... dziękuję

Cytat:
Szczegołów na temat prostytucji w Emiratach nie znam, ale jestem pewna, że Ty znasz bardzo wiele szczegółów na ten temat.
Oczywiście, wystarczy czytać gazety:

Two get death sentence for murdering prostitute in Dubai.

Woman was stabbed 23 times before being robbed

Cytat:
Dubai: Two men were sentenced to death on Tuesday after a court convicted them of the premeditated murder of a prostitute they stabbed 23 times.
Prosecutors said the Afghan defendants, 40-year-old A.N. and 30-year-old I.H, bought two knives for Dh26 before they stabbed the Uzbek woman repeatedly and stole her mobile phone.
The Dubai Court of First Instance handed down sentences of capital punishment after pronouncing them guilty of premeditated murder associated with another crime of theft.
"The jury unanimously agreed to pass a sentence of capital punishment against the defendants," said presiding Judge Al Saeed Mohammad Barghout in courtroom four.
Prosecutors accused A.N. and I.H. of the premeditated killing of the woman and stealing her Dh600, mobile phones, DVD player and perfumes.
Five-year jail for forcing women into prostitution

Victims were locked up in a flat, starved and beaten

Cytat:
Dubai: A Nigerian woman yesterday created a scene in one of the courtrooms of the Dubai Court of First Instance after she was convicted and sentenced to five years imprisonment for forcing three women into prostitution.
"Oh no! No! That's unfair. You messed [up] my life! My life is ruined," cried the 23-year-old E.S. after hearing the verdict of Presiding Judge Fahmi Mounir Fahmi. She was charged and convicted together with her 30-year-old compatriot, C.A.
They will be deported after serving their sentence.
Yesterday's judgement remains subject to appeal within 15 days.
Cytat:
Owszem, dary dla obozów pracy w Emiratach - nie tylko brzmi to świetnie, ale również jest to rzeczywistością, o której Ty nie masz jakiegokolwiek pojęcia.
Jaka organizacja zbiera te dary - nie wiem, bo nie zajmuję się ich zbieraniem, ale niewątpliwie jakaś zbiera, skoro moja koleżanka właśnie przebywa w Emiratach, apeluje o pomoc do tych ludzi na portalach społecznościowych i sama czynnie zajmują się zbiórkami.
Oto jak wyglądają Obozy Pracy:

Thousands of workers set to move into new accommodation in Abu Dhabi

Free health consultations at labour accommodations in Gulf

Jeszcze jakieś zarzuty, sensacje, legendy???

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-05-08 o 19:33
Stary 2011-05-08, 19:48   #1746
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Witam
a ja się przyszłam pochwalić że mamy rezerwacje na lot do
Emiratów późna jesienią tym razem dokładniej pozwiedzamy nie tylko Malle w Dubaju ale i resztę...............:jup i:

Joline hmmm trolowato to wygląda bo razem sie nie podchodzi do kontroli paszportowej to raz, akurat byłam pierwsza mąż stał nastepny (w stosownej odległości...) ale ja ciemna brunetka to może na na blondynki tak reagują
tylko "gość" zapytał ile tu czasu spędzę i nic więcej

po drugie owszem robotników z Bangladeszu, Indii, Filipin i całej Azji tysiące ale to ich wybór i jakoś biednie i głodnie nie wyglądali:confu sed:

aaaa trolowato mi to pachnie

Eva nie daj sie podpuszczać

faktycznie najbezpieczniejszy kraj świat to jest

jeden incydent (ale piki) pan hindus taksówkarz zamiast podwieść nas do metra naciągnął nas na podwiezienie do samego hotelu (akurat Sylwester to był i na dobre to wyszło-zdążylismy na imprezę).

a i żaden to tez był problem bo ja z lenistwa nie zmieniłam paszportu i miałam na panieńskie nazwisko
teraz tez na ten pojade bo jeszcze ważny
i nie widze potrzeby wymiany
a i nie wiem jak to wygląda prawnie w Emiratach
jakbym sama jechała (nawe sobie żartowalismy ze jakby co to kogo mnie czy jego biora na celownik)
ale jak widać
żaden problem

Edytowane przez Magda_M_1973
Czas edycji: 2011-05-08 o 19:54
Magda_M_1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 19:56   #1747
Joline
BAN stały

Nie mam do Ciebie żadnych zarzutów, więc możesz się uspokoić i zmniejszyć czcionkę.
Co do Twojej wątpliwej wiedzy, owszem zarzuty mam, bo po prostu jej nie masz.
Z przytoczonych przez Ciebie fragmentów, wynika więc, że Emiraty wcale nie są takim bezpiecznym miejsce – tylko zaprzeczyłaś swoim poprzednim komentarzom, radzę więc dla własnego dobra dwa razy się zastanowić, niż ‘wyjdziesz na długo spacer po 22:00 do parku’.
11 lat to rzeczywiście długo, biorąc pod uwagę mój wiek, jest to połowa mojego życia.
Rozumiem, że Ty, (jeśli masz np. 50 lat) to w Emiratach spędziłaś 30 lat, tylko nie wiem czy wysnułaś jakiekolwiek wnioski ze swojego pobytu.
Jak widać punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia: (samej aż głupio mi przytaczać to komuś, kto domniemam, tyle lat spędził w Emiratach, no, ale cóż...).
http://www.youtube.com/watch?v=CA3zSCeNgso&featu re=related
http://www.youtube.com/watch?v=CkHK48oPAoM&featu re=related
http://www.youtube.com/watch?v=UUW9MWLIQYw&featu re=related
The construction of Dubai is being completed largely by illegal immigrant workers.”
These men are part of a huge scam that is fuelling the construction boom in the Gulf.”
At the end of long days, after up to 18 hours of work, they are taken back to the camps”
Located outside the city, the camps are hidden from tourists. But on the outskirts of Abu Dhabi, turn right before the Zaha Hadid bridge and you are in the ghetto-like Mousafah where the workers dwell.
A typical meal consists of a few chillies, an onion and three tomatoes, fried with spices and eaten with a piece of bread”
In certain areas up to 20 men share a room. UN agencies estimate that there are up to 300,000 illegal workers in the Emirates
Many of the men have had their passports taken away by the employment agencies they paid to come here and do not know when they will be able to go home
Już tak całkiem na poważnie, radzę porozmawiać z kimś, kto urodził się w Emiratach i zadać mu kilka pytań
odnośnie tych kwestii... albo przynajmniej powstrzymać się od komentowania, bo tylko się ośmieszyłaś

W każdym razie niektórzy wolą żyć w niewiedzy, co szanuję i co pewnie jest wygodniejsze
Życze powodzenia.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

[QUOTE=Magda_M_1973;267974 70]

Joline hmmm trolowato to wygląda bo razem sie nie podchodzi do kontroli paszportowej to raz, akurat byłam pierwsza mąż stał nastepny (w stosownej odległości...) ale ja ciemna brunetka to może na na blondynki tak reagują
tylko "gość" zapytał ile tu czasu spędzę i nic więcej

QUOTE]

Byłaś ze mężem, ja byłam sama. Być może rzeczywiście reagują tak tylko na blondynki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 20:01   #1748
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Magda_M_1973 Pokaż wiadomość
aaaa trolowato mi to pachnie

Eva nie daj sie podpuszczać

Magda, masz rację, Jolin to kolejny TROLL i szkoda z nią w dyskusję wchodzić, przykro mi po prostu, że osoby, które tutaj nie mieszkały i nie znają Emiratów, przeczytają te głupoty, które Troll wypisuje i jeszcze ktoś w to uwierzy.

Posty Joline ewidentnie są kłamliwe.

55 kg
Stary 2011-05-08, 20:13   #1749
nel25
Przyczajenie

Hej Ella33

Sluchaj widac, ze jestes rozsadna kobieta, bardzo dobrze, ze jestes ostrozna. Jestem zywym przykladem na to, ze szczesliwe zwiazki miedzykulturowe istnieja i dlatego uwazam, ze jesli na prawde chcesz poznac tego Sikha to poprostu najpierw zapros go do Polski. Zobaczysz na wlasne oczy co i jak i potem ewentualnie zdecydujesz czy bedziesz chciala go odwiedzic w Emiratach. Tak ogolnie to troszke podejrzane wydaje mi sie jego imie- Sameer i Sikh? Takie bardziej muzulmanskie to imie chociaz z drugiej strony znam katolikow z hinduskimi imionami wiec o niczym to moze nie swiadczyc. Eva ma racje jesli zdecydujesz sie jednak na przyjazd tutaj jako pierwsza to nic ci nie grozi przy zachowaniu reguly ograniczonego zaufania do niego. Dobry pomysl z tym zebys mu sie pochwalila, ze masz tu kolezanki i patrz uwaznie jak on na to zareaguje. Mozesz mu nawet powiedziec, ze jedna z nich ma meza Indusa znaczy sie ja
nel25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 20:17   #1750
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

no widać ciemne brunetki wzięcia nie mają w krajach arabskich (btw wszędzie się znajdą tacy co się gapia i niestosowne komentarze rzucają) nagminne nawet dla ciemnej brunetki w PL-u.

specjalnie "lukałam" na skąpo i nie tylko ubrane blondynki czy ktoś je nachalnie zaczepia czy to w mallu czy na plaży itp i takich ekstremanych reackcji nie zaobserwowałam

co do robotników hmmmm chyba przyjeżdżają i godzą się na te warunki bo u siebie w kraju za lat -dziesiąt tych pieinędzy nie zarobią

lata 80-te Polska i jak było np. dr hab. sprzątał laborki itp. itp. itp
i do dziś słychac o obozach pracy (dla Polaków, Bułgarów, Ukrainców itp)w Hiszpani czy Włoszech....jakos o akcjach humanitarnych się dla nich nie wspomina, już tak osobiscie wolałbym byc robotnikiem fizycznym w Emiratach.......

Edytowane przez Magda_M_1973
Czas edycji: 2011-05-08 o 20:22 Powód: literówki
Stary 2011-05-08, 20:23   #1751
Joline
BAN stały

Cytat:
Posty Joline ewidentnie są kłamliwe.
Tak, a wraz ze mną kłamie Al Jazeera jak i United Nations
Eva ID: to, że Ty piszesz, że moje posty są kłamliwe, oznacza, dokładnie to, że są trafne i prawdziwe
Także dziękuję i jak już pisałam życzę powodzenia w świecie różowych okularów, nie wielu z nas się to trafia.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Magda_M_1973 Pokaż wiadomość
co do robotników hmmmm chyba przyjeżdżają i godzą się na te warunki bo u siebie w kraju za lat -dziesiąt tych pieinędzy nie zarobią
Robotnicy, żeby kupić bilet sprzedają wszystko co mają, następnie przyjeżdzają do Emiratów, na wizie turystycznej, (za którą muszą zapłacić)
gdzie odbierany jest im paszport i zmusza się ich do ciężkiej pracy, za psie pieniądze.
Jeśli jest szansa powrotu do kraju, to mają ogromne szczęście, żeby zarobić na bilet, spłacić dług za wizę i odzyskać paszport. - Tylko że nie mają do czego wracać i popełniają samobójstwa - o których oczywiście się nie pisze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 20:27   #1752
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Tylko że nie mają do czego wracać i popełniają samobójstwa - o których oczywiście się nie pisze.

Ostatni raz reaguję na te kłamliwe oszczerstwa Trolla.

Worker commits suicide after two men lock him up

Indian worker hangs himself to death using water hose

Indian worker commits suicide

55 kg
Stary 2011-05-08, 20:32   #1753
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, a wraz ze mną kłamie Al Jazeera jak i United Nations
Eva ID: to, że Ty piszesz, że moje posty są kłamliwe, oznacza, dokładnie to, że są trafne i prawdziwe
Także dziękuję i jak już pisałam życzę powodzenia w świecie różowych okularów, nie wielu z nas się to trafia.

Robotnicy, żeby kupić bilet sprzedają wszystko co mają, następnie przyjeżdzają do Emiratów, na wizie turystycznej, (za którą muszą zapłacić)
gdzie odbierany jest im paszport i zmusza się ich do ciężkiej pracy, za psie pieniądze.
Jeśli jest szansa powrotu do kraju, to mają ogromne szczęście, żeby zarobić na bilet, spłacić dług za wizę i odzyskać paszport. - Tylko że nie mają do czego wracać i popełniają samobójstwa - o których oczywiście się nie pisze.
GENERALIZUJESZ KOBIETO
czy tylko taka sytuaja ma miejsce w Emiratach
poczytaj więcej np. Meksycy w Stanach...Ukraińcy w Polsce...Polacy w Zachodniej Europie.... kto ma gorzej my czy oni
Stary 2011-05-08, 22:09   #1754
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Czeeeeeesc wszystkim wiem wiem daaaaawno mnie nie bylo, przez miesiace mialam wielki stress, crisis w zyciu, ale zyje hehehehe.
Jak tam uwas dziewczyny?
Eva dzieki za PW.

PS. Przepraszam z gory ze beda jakies bledi po polsku (polski nie jest moja silna strona, no i nie jest moj first language) i ze bede pisala po angielsku.

[QUOTE=Joline;26758917]Hindusi mają zupełnie inne pojęcie kobiety, niż my w Europie.
Hindusi, Arabowie mają to do siebie, że pomimo tego, że kreują się na takich pobożnych i bogabojnych, to dla mnie jest to najbardziej 'jurny' naród jaki przyszło mi poznać.
Podczas mojego pobytu w Dubaju, ciągle byłam nagabywana, w taksówce, w sklepie, non stop. Kiedyś nawet taksówkach zaparkował swoją takskówkę nieopodal plaży i gapił się czy się rozbiorę, czy będę pływać etc...Pamiętaj że Europejskie kobiety są tam zupełnie inaczej traktowane, dla nich jesteśmy towarem luksusowym, mamy białą skórę (najważniejsze), zielone, niebieskie oczy - dla nich i dla innych osób z tej kultury znaczy to bardzo dużo, świadczy o poziomie społecznym.[/QUOTE]

Excuse me!! Porownujesz Arabow z Hindusami??Jak mozna porownywac dwoch roznych narodowosci, hindusow z arabami"Emiratczykami", smieszne! Ze co??Najbardziej jurny narod?? Ooooh please r u kidding me! No Comment! Jako obywatel z UAE, nie podoba mi sie jak wciskasz jakis kit i jakies trele-morele o danym kraju. Po przeczytaniu twoje posty, to ja czuje ignorancje. Zeby nienawidzic hindosow, albo pakistanczycy, albo jakis nationality to nie oznacza ze musisz obrazac nas Emiratczycy. O dziwo ze ty jedyna caly czas i non-stop jestes nagabywana. O taksowkarzach, nie moglas simply skontaktowac z firmy taksowek i zglosic? Kazda firma ma chapter in policy and procedures of gross miscoduct, i jest bardzo jasne ze pracownik will be entiteled for a termination without notice in the case of gross misconduct, as per UAE labor law.
Western people w UAE so najlepiej traktowane comparing to any nationality i maja duzo respect, ale nie jako "towarem luksusu" jak ty pisalasz, no chyba mowisz o prostytutek.
Oh really!! biali to sa tylko europejczycy? I mowisz ze znasz zycie emigracji?? Biali moga byc europejczycy, arabowie, latynosi nawet hindusi a zwlaszcza z Kashmiru, pakistanczycy, etc..

[QUOTE=Joline;26788827]Może dla Ciebie Emiraty są już o wiele bezpieczniejsze, (z czym zupełnie się nie zgadzam), ale dla kogoś kto mieszka w Europie może to wyglądać zupełnie inaczej.
[Kiedy przyleciałam do Dubaju, od razu spytano się mnie o cel, również o adres zamieszkania, chciano dzwonić do mojego pracodawcy - bo każda samotna kobieta udająca się w te rejony jest podejrzewna o to, że leci tam do burdelu)[/QUOTE]

UAE jest jeden z bezpieczniejszych krajow w swiecie, i ja sie zgadzam 100%, and you have to deal with it. Nie powiem ze jest perfekcyjnie, zdarza sie jakies napadow, kradzierze itd, ale it tak ci ludzie surowo karane. Oh please nie mow ze Europa jest perfekcyjna.
Co w tym dziwnego ze spytano ci te pytania? In the airport they have right to ask any question to the expat, this is part of security, jak kazdy kraj Anglia, USA, etc..

Cytat:
Mam 22 lata, w Dubaju mieszkałam przez 1.5 roku, więc 'jakieś' pojęcie mam.
Ty jak widać, długo mieszkasz w UAE i najwyraźniej zatraciłaś jakikolwiek osąd rzeczywistości, co często zdarza się osobom, które dłuższy czas mieszkają w danym kraju.
Rozumiem, też nie uważasz, że nie istnieją obozy pracy, ludzie nie pracują 24h i nie są im odbierane paszporty zaraz po przyjeździe. Nie wspominając juz o tym, że ich funkcje życiowe, jak np. wydalanie moczu zanika po pewnym czasie, po pracując na budowie w 50 C wszystko wydalają wraz z potem.
Pracowałam z osobami które urodziły się w Emiratach i to oni przykazali mi te 'legendy', inna koleżanka właśnie zbiera dary do obozu pracy w Emiratach - widzi i słucha tego co się tam wyprawia..
Rozumiem też wg. Ciebie prostytucja w Emiratach nie ma miejsca..
Pogratulować rzeczywistości widzianej przez różowe okulary.
Hmmm, interesting, to znaczy ze 95% polakow i inne naradowsci eurpopejske zyjace w UAE stracili osad rzeczywistosci? nie wiem o jakim pojecie mowisz, zal mi ci.

W Emiratach wszytkie firmy i korporacje sa swiadomi konsekwancji w lamanie prawa (ze employer should assure health and safety in the labor camp, all of them are entitled for life and health insurance, labors should be paid overtime wages for working longer hours, i won't go into details , employers are not allowed to ask labors to work in prohibited hours which is afternoon, getting salary in monthly basis and it is monitored by WPS "Wage Protection System" etc.), wszystkie organizations sa monitorane przez Ministry of Labor, for any breaking rule, a company will get black points that can be accumulated up to 100 points, then the organization will be closed down for 1 year, they wont be able to issue a labor card or renewal.
Jestem bardzo ciekawa co to za firma albo korporacja ze zmusza pracownikow pracowac 24 godziny, i ze pracuja w afternoon hours, czy mozesz mi podac imie tej firmy?
Prosze cie nie pisz jakie rubbish about UAE

Wiekszasc panstwa jest prostystucja, dziwi mi sie ze jestes zdziwiona.

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
OH REALLY!! o jakich robotnikow mowa huh? , legalne roboticy are entiteled for biannual ticket to their home country to the nearest international airport, i kazdy robotnik ma vise issued by a respective company. In addition, as per UAE Labor Law each non-UAE national has has limited contract for 2 years, if the labor doesnt want to renew his contract, then they are eligible for gratuity, the company will reimburse the leave balance, and a company should provide a one way ticket to his home country. A company has right not to renew a worker's contract because of his low performance.

Any question?

Edytowane przez Jumeirah Girl
Czas edycji: 2011-05-09 o 04:18
Jumeirah Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 22:27   #1755
mi.a
Zakorzenienie

dziewczyny, nie kłóćcie się, proszę, to nie ma najmniejszego sensu!
trochę wzajemnego szacunku! każdy ma prawo do własnego zdania

nigdy nie byłam w Emiratach (choć bardzo chciałabym wkrótce tam wyjechać), ale wydaje mi się, że prawda zawsze leży gdzieś po środku. Emiraty z pewnością należą do jednego z najbezpieczniejszych miejsc na ziemi, ale nigdzie nie ma raju i nie jest tak idealnie. Specyfika tego miejsca pozwala oceniać Emiraty różnorako - jedni, przyjeżdżając tutaj, godzą się na zasady i prawa tu panujące i nie mają z niczym problemu; inni, bardziej sobie cenią obyczajowość europejską i takie zderzenie może im wypadać na niekorzyść Emiratów; każdy ma prawo do własnych odczuć, doświadczeń i oceny.

nie obrażajcie się wzajemnie

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 22:35   #1756
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
trochę wzajemnego szacunku! każdy ma prawo do własnego zdania

nigdy nie byłam w Emiratach (choć bardzo chciałabym wkrótce tam wyjechać), ale wydaje mi się, że prawda zawsze leży gdzieś po środku. Emiraty z pewnością należą do jednego z najbezpieczniejszych miejsc na ziemi, ale nigdzie nie ma raju i nie jest tak idealnie. Specyfika tego miejsca pozwala oceniać Emiraty różnorako - jedni, przyjeżdżając tutaj, godzą się na zasady i prawa tu panujące i nie mają z niczym problemu; inni, bardziej sobie cenią obyczajowość europejską i takie zderzenie może im wypadać na niekorzyść Emiratów; każdy ma prawo do własnych odczuć, doświadczeń i oceny.

nie obrażajcie się wzajemnie

Jako Emiratka ja tylko podalam fakty o UAE.
Stary 2011-05-08, 22:42   #1757
mi.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jumeirah Girl Pokaż wiadomość

Jumeirah Girl no tak, ale spojrz choby na taki fakt - robotnicy w Emiratach pracuja w trudnych warunkach. nie oszukujmy sie, są trudne, jest to ogromny skwar, praca fizyczna, z pewnoscia nie posiadaja wlasnych apartamentow, tylko mieszkaja grupowo; ale z drugiej strony ich niskie jak na Emiraty płace są bardzo wysokie jak na ich kraj pochodzenia - gdyby tu nie przyjechali, nie mieliby za co wykarmic rodziny, a Emiraty umożliwiają im zarobek, tak jak to zwykle bywa w historii, ze bogate panswa zatrudniaja ludzi z biedniejszych; no i teraz dla jednych to bedzie absolutnie nie do pomyslenia, bo lamane sa prawa tych robotnikow, itp., itd., inni zas stwierdza, ze to dla nich dobra szansa zarobku; w takich sytuacjach nic nie jest tylko czarne, albo tylko białe.

dlatego osobiscie uwazam, ze warto na takie tematy dyskutowac, bo sa to tematy ciekawe, ale nie oczerniajac sie wzajemnie. na prawde mozna prowadzic dyskusje na poziomie, przytaczajac ciekawe argumenty

wybaczcie moje wtracenie

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 07:05   #1758
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Czeeeeeesc wszystkim wiem wiem daaaaawno mnie nie bylo, przez miesiace mialam wielki stress, crisis w zyciu, ale zyje hehehehe.
Jak tam uwas dziewczyny?
Cześć Jumeirah

Co jakis czas gdzieś znikasz przyzwyczaiłam się but it`s important that u r

What about meeting in Dubai?

Cytat:
Mi.a, rozumiem że jako osoba nie przebywająca w Emiratach zajmujesz tutaj bezstronne stanowisko.

Otóż weszła na wątek osoba, która poprzez trollowate wpisy stara się wywrzeć wrażenie, o jakoby swojej bardzo obszernej wiedzy na temat tego kraju i jego ludności.

Troll, ewidentnie pisze nieprawdę, co zostało już udowodnione przeze mnie, przez Bogottę, Magdę i Jumeirah, tym bardziej ta ostatnia posiada z nas największą wiedzę o tym kraju, bo jest Emiratką od urodzenia, tu się urodziła i wychowała.

Cytat:
Podałaś ich wystarczająco dużo, jednak obawiam się, że są osoby na świecie, do których fakty po prostu nie docierają i interpretują je dowolnie, jak w tym żarcie o psie w Central parku.

A man is taking a walk in Central park in New York. Suddenly he sees a little girl being attacked by a pit bull dog. He runs over and starts fighting with the dog. He succeeds in killing the dog and saving the girl's life.
A policeman who was watching the scene walks over and says:
"You are a hero," tomorrow you can read it in all the newspapers: "Brave New Yorker saves the life of little girl."
The man says: "But I am not a New Yorker!"
"Oh, then it will say in newspapers in the morning: Brave American saves life of little girl" - the policeman answers.
"But I am not an American!" - says the man.
"Oh, what are you then?"
The man says: "I am a Saudi!"
Then next day the newspapers say:
"Islamic extremist kills innocent American dog."

Cytat:
...dlatego osobiscie uwazam, ze warto na takie tematy dyskutowac, bo sa to tematy ciekawe, ale nie oczerniajac sie wzajemnie. na prawde mozna prowadzic dyskusje na poziomie, przytaczajac ciekawe argumenty

wybaczcie moje wtracenie
Oczywiście, że warto dyskutować, jednak to co robi Troll, to zaczepne kłamstwa podawane jako prawda, to prywatne ataki na adwersarza i brak jakijkolwiek możliwości wytłumaczenia sobie, że pisze nieprawdę.

Argumenty na każdy jej zarzut zostały przytoczone.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Osoby zainteresowane uczestniczeniem w 2011 Formula 1™ Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix <- KLIK podaję namiar na stronę gdzie mogą zakupić bilety.

Do 31 Maja trwa promocyjna zniżka 20% na bilety

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-05-09 o 06:44
Stary 2011-05-09, 07:44   #1759
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Magda, masz rację, Jolin to kolejny TROLL i szkoda z nią w dyskusję wchodzić, przykro mi po prostu, że osoby, które tutaj nie mieszkały i nie znają Emiratów, przeczytają te głupoty, które Troll wypisuje i jeszcze ktoś w to uwierzy.
Ja tam w to nie wierzę

Jumeirah Girl kojarzę Cię z wątku My Style Diary

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 09:12   #1760
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja tam w to nie wierzę
Isa, dziękuję

55 kg
Stary 2011-05-09, 18:14   #1761
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Jumeirah

Co jakis czas gdzieś znikasz przyzwyczaiłam się but it`s important that u r

What about meeting in Dubai?

Oj mialam powody o zniknieciu opowiem ci jak sie zobaczymy, mozemy sie spotkac anytime, but no sooner than after 2 weeks.

Podałaś ich wystarczająco dużo, jednak obawiam się, że są osoby na świecie, do których fakty po prostu nie docierają i interpretują je dowolnie, jak w tym żarcie o psie w Central parku.
A man is taking a walk in Central park in New York. Suddenly he sees a little girl being attacked by a pit bull dog. He runs over and starts fighting with the dog. He succeeds in killing the dog and saving the girl's life.
A policeman who was watching the scene walks over and says:
"You are a hero," tomorrow you can read it in all the newspapers: "Brave New Yorker saves the life of little girl."
The man says: "But I am not a New Yorker!"
"Oh, then it will say in newspapers in the morning: Brave American saves life of little girl" - the policeman answers.
"But I am not an American!" - says the man.
"Oh, what are you then?"
The man says: "I am a Saudi!"
Then next day the newspapers say:
"Islamic extremist kills innocent American dog."

Dobry przyklad hehehehhee, unfortunately that's true

Oczywiście, że warto dyskutować, jednak to co robi Troll, to zaczepne kłamstwa podawane jako prawda, to prywatne ataki na adwersarza i brak jakijkolwiek możliwości wytłumaczenia sobie, że pisze nieprawdę.

Argumenty na każdy jej zarzut zostały przytoczone.

Wiesz jak dostalam email o nowym wiadomosci, to od razu wlaczylam laptop, i zobyczalam te posty od Trolla, jak czytam takie zeczy to juz mnie krew zalewa, pisac same klamstwa. Grrr..... Nie pozwole nikomu pisac takie rubbish o UAE
Najwazniejsze ze jej argumenty zostaly przytoczone.
EVA, Bogotta, Magda, you are the best

Cytat:
Jumeirah Girl kojarzę Cię z wątku My Style Diary
Tak to ja Milo cie spotkac tutaj

Edytowane przez Jumeirah Girl
Czas edycji: 2011-05-09 o 19:33
Jumeirah Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 07:14   #1762
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Oj mialam powody o zniknieciu opowiem ci jak sie zobaczymy, mozemy sie spotkac anytime, but no sooner than after 2 weeks.
Jumeirah, prawdopodobnie będę w Dubaju w ten Piątek, nomen-omen 13-go

Jeśli nie dasz rady się spotkać w tym dniu, to innym razem też przyjadę bardzo chętnie

55 kg
Stary 2011-05-10, 08:10   #1763
Eva ID

GG do Eva ID

Z cyklu: relacje Polska - Emiraty

Odbyły się w Warszawie wyścigi Shaikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Flat Racing Festival's Wathba Stud Farm Cup, gdzie wygrała Piawella pod Sergeiem Wasiutowem, trenowana przez Dorotę Kaluba.

Organizatorami tego wydarzenia ze strony emirackiej był Abu Dhabi Authority for Culture and Heritage wraz z Abu Dhabi Sports Council i innymi organizacjami UAE jak: Invest AD, Areej Al Ameerat, La Sirene, the UAE's General Women's Union, Abu Dhabi International Hunting and Equestrian Exhibition 2011, Wathba Stud Farm i Abu Dhabi Equestrian Club.

Wśród gości pojawili się:
Asim Mirza Al Rahma, UAE Ambassador to The Netherlands
Moataz Al Fahim, Consul of the UAE in Poland
Lara Sawaya, Director of the Shaikh Mansour Festival
oraz inni Emiraccy oficiele Mussalam Al Ameri, Abdullah Al Khoory, Abdullah Al Rashidi and Ali Khalfan Al Jahouri.

Dla przybliżenia postaci HH Sheikh Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan powiem, że jest jednym z młodszych braci Prezydenta UAE i właścicielem klubu piłkarskiego Manchester City F.C.
Świetnie wykształcony i bardzo sympatyczny

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-05-10 o 08:18
Stary 2011-05-10, 14:53   #1764
bogotta
Raczkowanie

A ja to nawet lubie jak pojawia sie na watku jakis taki troll -od razu robi sie ciekawiej -hahhaah i
ile to nowych postow zostalo zamieszczonych a nawet Jumeira girl sie odnalazla hahhhh
ja mam jedna rade dla wszystkich buntowniczek --prosze przyjac do wiadomosci ze Eva ma racje koniec dyskusji -EMIRATY SA BARDZO BEZPIECZNYM MIEJSCEM NA ZIEMI
bogotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 08:09   #1765
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez bogotta Pokaż wiadomość
ja mam jedna rade dla wszystkich buntowniczek --prosze przyjac do wiadomosci ze Eva ma racje koniec dyskusji -EMIRATY SA BARDZO BEZPIECZNYM MIEJSCEM NA ZIEMI
Ahahahahaha.... Bogotta, jesteś niesamowita

To wręcz jak reguła, że "punkt pierwszy - Eva ma zawsze rację; punkt drugi - jeśli się myli, patrz punkt pierwszy"

Trzeba jednak oddać sprawiedliwość, że o samobójstwach nigdy nie pisałam, więc krótka wzmianka na ten temat.

Niestety mamy pierwsze samobójstwo popełnione z najwyższego budynku świata, z Burj Khalifa w Dubaju.

Samobójstwo popełnił Indus w wieku ok 30 lat, skacząc ze 148 piętra (najwyższe miejsce widokowe jest na 124 piętrze), upadł na platformę na 108 pietrze ginąc na miejscu i uszkadzając metalowe elementy konstrukcyjne budynku.

Prawdopodobną przyczyną tego wczorajszego skoku ok. 9 rano, było to, że na swoją prośbę o urlop w pewnym terminie uzyskał odpowiedź odmowną od swojej firmy.

Tu nadmienię, że każda firma prowadzi swój własny terminarz, kiedy pracownicy mogą wykorzystać swój urlop, u mnie planuje się to na 6 m-cy wcześniej.... ciekawa jestem jak w innych firmach europejskich?

Gdy pracowałam kiedyś w pewnej firmie w Europie, Sierpień był wolny i nie było bata aby mieć wolny np. Wrzesień.

W załączeniu:

Foto 1 - widok na Burj Khalifa

Foro 2 - rysunek Burj Khalifa przedstawiający schemat wyskości

Foto 3 - bardzo polecam ten schemat, pokazana jest tam wysokość do jakieś sięgał najwyższy maszt radiowy w Polsce pod Warszawą na tle Burj Khalifa

Foto 4 - plan wind w Burj Khalifa

Foto 5 - widok ze 124 piętra Burj Khalifa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg burj%20khalifa.jpg (31,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg competitionbuildingdiag1.jpg (50,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg burjdubaielevationbestsug4.jpg (116,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plan_elevators.jpg (20,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg burj-khalifa-view.jpg (39,7 KB, 22 załadowań)

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-05-11 o 08:12
Stary 2011-05-11, 09:23   #1766
isa666
Zakorzenienie

Boże, to straszne

Co do urlopów to u mnie zawsze w okresie wakacyjnym mamy wolne wszyscy przez cały miesiąc (zwykle od 15 lipca do 15 sierpnia). Nie wiem tylko jak będzie w tym roku, bo przy obecnym projekcie tak długie wolne raczej nie będzie możliwe
Stary 2011-05-11, 09:59   #1767
bogotta
Raczkowanie

a ja to nawet wole zostac w Dubaju w czasie wakacji -bo jest mniej pracy .miasto troche zwalnia korki mniejsze . u mnie w firmie co roku jest walka o urlopy w okresie wakacyjnym kto pierwszy ten lepszy - a mnie to wszystko jedno -
ktos musi wkoncu zostac i pracowac-- od 4 lat pada na mnie ze jestem na tzw on call w wakacje
urlop biore w czerwcu albo wrzesniu i jest ok
zreszta jak to pisala kiedys Eva mu tu caly rok mamy wakacje
bogotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 10:23   #1768
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:

Yup... ja to nawet kiedyś policzyłam i przedstawiłam koledze, który w swojej firmie chciał dać swoim pracownikom wszystkie Soboty wolne... no i jego reakcja była taka, że im chciał Piątki odebrać

Rok ma 365 dni (mniej więcej ), w tym jest wolnych ustawowo 52 Piątki* i ewentualnie plus 26 lub 52 Soboty, w dodatku przysługuje miesiąc - 30 dni urlopu... plus dni państwowe wolne w 2011 roku - 11 dni... no to mamy:

52+52+30+11=145 dni wolnych od pracy, w kraju gdzie niemal zawsze świeci słońce i można uprawiać niemal każdą formę wypoczynku, od leżenia na plaży poprzez wszelakie sporty, nurkowanie, skoki spadochronowe, Desert Safari.... łącznie z całoroczną jazdą na nartach

Pozostaje w pracy 220 dni, podczas których można po pracy zorganizować sobie spotkania towarzyskie, wyjścia do kina, na koncerty, do restauracji, itp.

Jeśli gdzieś jest lepiej, no to chętnie się dowiem

EDIT: Piątek jest w krajach Islamskich dniem świątecznym, wolnym od pracy, jak Niedziela w krajach Chrześcijańskich.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-05-11 o 10:29
Stary 2011-05-11, 14:55   #1769
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja to nawet wole zostac w Dubaju w czasie wakacji -bo jest mniej pracy .miasto troche zwalnia korki mniejsze . u mnie w firmie co roku jest walka o urlopy w okresie wakacyjnym kto pierwszy ten lepszy - a mnie to wszystko jedno -
ktos musi wkoncu zostac i pracowac-- od 4 lat pada na mnie ze jestem na tzw on call w wakacje
zazdroszczę tych całorocznych wakacji
ale ja tak jak i ty wybieram czerwiec albo wrzesień
bo wszyscy przed albo juz po (i tez pozazdraszczaja)
a ja na urlop i tłoku takiego nie ma - same plusy
a do was w listopadzie sie wybieram
to jest to tu kicha z pogoda itp itp a tam raj na ziemi
Stary 2011-05-11, 18:08   #1770
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
A ja to nawet lubie jak pojawia sie na watku jakis taki troll -od razu robi sie ciekawiej -hahhaah i
ile to nowych postow zostalo zamieszczonych a nawet Jumeira girl sie odnalazla hahhhh
, no tak musze przyznac ze mam alergie na klamstwa

Oj tak Eva zawsze ma racje, z checia bym ci dala paszport emiracki hehehhehe

Cytat:
Trzeba jednak oddać sprawiedliwość, że o samobójstwach nigdy nie pisałam, więc krótka wzmianka na ten temat.
Niestety mamy pierwsze samobójstwo popełnione z najwyższego budynku świata, z Burj Khalifa w Dubaju.
Samobójstwo popełnił Indus w wieku ok 30 lat, skacząc ze 148 piętra (najwyższe miejsce widokowe jest na 124 piętrze), upadł na platformę na 108 pietrze ginąc na miejscu i uszkadzając metalowe elementy konstrukcyjne budynku.
Prawdopodobną przyczyną tego wczorajszego skoku ok. 9 rano, było to, że na swoją prośbę o urlop w pewnym terminie uzyskał odpowiedź odmowną od swojej firmy.

Tu nadmienię, że każda firma prowadzi swój własny terminarz, kiedy pracownicy mogą wykorzystać swój urlop, u mnie planuje się to na 6 m-cy wcześniej.... ciekawa jestem jak w innych firmach europejskich?
Straszne , ale od razu do 148 pietra, ja mysle ze on mial jakas mental disorder.

Cytat:
Boże, to straszne

Co do urlopów to u mnie zawsze w okresie wakacyjnym mamy wolne wszyscy przez cały miesiąc (zwykle od 15 lipca do 15 sierpnia). Nie wiem tylko jak będzie w tym roku, bo przy obecnym projekcie tak długie wolne raczej nie będzie możliwe
Tym radzem wedzme urlop max. 2 weeks working days, trzeci tydzien lipca do drugiego tygodnia Sierpnia, i od razu do Polski.

Cytat:
Bym nie chciala zostac przez caly rok w Dubaju, tesknie za pogode europejskie

Cytat:
Rok ma 365 dni (mniej więcej ), w tym jest wolnych ustawowo 52 Piątki* i ewentualnie plus 26 lub 52 Soboty, w dodatku przysługuje miesiąc - 30 dni urlopu... plus dni państwowe wolne w 2011 roku - 11 dni... no to mamy:
52+52+30+11=145 dni wolnych od pracy, w kraju gdzie niemal zawsze świeci słońce i można uprawiać niemal każdą formę wypoczynku, od leżenia na plaży poprzez wszelakie sporty, nurkowanie, skoki spadochronowe, Desert Safari.... łącznie z całoroczną jazdą na nartach
Fajnie podejscie tak pozytywnie.

Ja uwielbiam morze, jogging in the beach, tanning, plywanie, co w sobote chodze do Dubai Ladies Club.

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości