Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-29, 11:42   #1741
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja się witam w 18 tygodniu, a tym samym i w 5 miesiącu

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Witam się w 18 tygodniu!

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się ciągle jak zacząć z nią tą rozmowę Ale ze mnie panikara czasem hahah
To dziś ten dzień, trzymam kciuki, napisz później jak poszło.

koktajlowa ale się urzekałaś, dobrze że wszystko się tak skończyło i z dzidziusiem wszystko w porządku.

Oj a ja nie spałam noc, się umęczyłam aby, mąż wstawał do pracy to ja dopiero usypiałam, nie mogłam znaleźć dobrej pozycji, co się położyłam, na boku to się przekręcałam trochę na brzuch i nie wygodnie i jeszcze mnie boli od tych zastrzyków.Tak jak chodzę to nie czuję, ale jak tylko położę sie lekko na brzuchu to odrazu każde wbicie czuje. Maskara

niunia_leyla a jak Tobie się spało z poduchą ?

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-29 o 11:44
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:00   #1742
czarnulax
Zakorzenienie

Kurcze to chyba jest nasz maluszek Teraz usiadłam i znowu to czuję! Jelita czułam wczoraj po obiedzie i nie było to fajne Chciałam wieczorem mężowi pokazać, ale to jest jeszcze nie tak częste i co mąż zabierał rękę to wtedy czułam
Stary 2015-07-29, 12:03   #1743
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze to chyba jest nasz maluszek Teraz usiadłam i znowu to czuję! Jelita czułam wczoraj po obiedzie i nie było to fajne Chciałam wieczorem mężowi pokazać, ale to jest jeszcze nie tak częste i co mąż zabierał rękę to wtedy czułam
Ale fajnie, ja juz sama nie wiem, bo wydaje mi się że coś tam czuje, ale boje sie ze mi sie tylko wydaje
Jak leze wieczorem to bardzo czuje własny puls, aż czasami mi to przeszkadza
Stary 2015-07-29, 12:14   #1744
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, kurcze to musi być super uczucie czuć własnego maluszka
Mi sie wydaje, że już możesz czuć, tym bardziej, że szczuplutka jesteś.
Stary 2015-07-29, 12:42   #1745
mojakaren
Zakorzenienie

Koktajlowa bardzo sie cieszę ze tak szybko cie wypuścili i wszystko jest w porządku!

Baby montana co za ulga! Czyli to tylko albo aż z przemeczenia naprawdę musisz pogadac z szefowa i zacząć sie na maxa oszczędzać tymbardziej ze plamienia nie calkiem ustaly. I super urlopik Wam sie zapowiada

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:47   #1746
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się witam w 18 tygodniu, a tym samym i w 5 miesiącu
kurcze ja też wczoraj zaczęłam 5 miesiąc, a taki zalatany dzień miałam ze nawet nie zauważyłam tego faktu
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
U nas jest to samo, niby TŻ o tych które ja proponuje mówi że no ok może być ale widzę, że nie bardzo mu pasują. Ale z drugiej strony jakoś nie bardzo chce mu się wybierać coś innego
dla mnie problemem jest to ze nie ma takiego imienia na które oboje byśmy powiedzieli "tak, to jest to"
Sa takie które TŻowi się podobają , a dla mnie są ok i odwrotnie, ale ja bym wolała znaleźć takie żeby był obojgu nam się bardzo podobało
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Fuerteventura, złego slowa o tych na ostrym dyzurze nie powiem,ale niestety "codzienna" opieka nie jest taka jak bym chciala w trakcie ciazy,tutaj ciaze prowadzi internista i polozna,a wychodzi na to ze jak sa jakies problemy to musze liczyć na to ze akurat bedzie ginekolog na dyzurze zeby mnie zobaczyć...
Dalej plamie a wolne mam dopiero w niedziele,zastanawiam sie czy nie poleciec wtedy na gran canarie i nie iść do prywatnego lekarza w poniedzialek:-(
kurcze, szkoda ze Ci w tym szpitalu zwolnienia nie wypisali...

poza tą opieką medyczną to bardzo Ci zazdroszczę tych Kanarów ja byłam 2 razy raz na Teneryfie i raz na Fuercie, zwiedziłam też La Gomerę i Lanzarote i ogólnie jestem zakochana została nam Gran Canaria z tych większych tylko, ale to już z Dzidziolem pojedziemy, jak podrośnie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość

W szpitalu o wiele porządniejsze usg i wcale nie musiałam mieć pełnego pęcherza by było widać dziecko
pierwsze słyszę o pełnym pęcherzu na na usg ja zawsze chodzę do toalety przed samą wizytą

Super ze jednak wszystko ok
Cytat:
Zastanawiam się ciągle jak zacząć z nią tą rozmowę Ale ze mnie panikara czasem hahah
będzie dobrze oni się zapewne już domyślają, czekają tylko na potwierdzenie
Cytat:

mój TŻ ciągle liczy na to ze złapie moment i uda mu sie tez poczuć, ale na razie nie ma takiej opcji moim zdaniem to jeszcze za wcześnie żeby osoba z zewnątrz mogła poczuć poza tym to zazwyczaj zbyt krótko trwa żebym zdążyła mu powiedzieć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:48   #1747
uaoo
Zakorzenienie

koktajlowa, dobrze że wszystko okej, a z becikowym się nie martw, ja w pierwszej ciąży zmieniałam lekarza 3 razy.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-29, 12:52   #1748
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

mój TŻ ciągle liczy na to ze złapie moment i uda mu sie tez poczuć, ale na razie nie ma takiej opcji moim zdaniem to jeszcze za wcześnie żeby osoba z zewnątrz mogła poczuć poza tym to zazwyczaj zbyt krótko trwa żebym zdążyła mu powiedzieć
dlatego mąż trzymał rękę przez chwilę, bo czasem maluch jak raz mnie "puknie", to potem jeszcze raz, ale no nie udało się jeszcze trafić
Stary 2015-07-29, 12:58   #1749
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Idę spać Plecy mnie bolą, głowa znowu zaczyna pobolewać.. Dobrze że zupę mam w zamrażarce to przynajmniej obiad mam z głowy.

Z tą głową odkąd zaczęłam II trymestr jest strasznie. Może nie jest to jakiś mega ból, ale taki tępy jakby od zatok i od karku.. dziwna faza
Jeszcze kurde ktoś wierci
dobranoc mnie dzisiaj ciągle mdli..

Cytat:
pierwsze słyszę o pełnym pęcherzu na na usg ja zawsze chodzę do toalety przed samą wizytą
moja gin kazała mieć pełny na następnej wizycie (bo ostatnio miałam pusty), też mnie to zdziwiło.. może się okaże na następnej wizycie, która dopiero 28 sierpnia
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:59   #1750
candyyfloss
Zadomowienie

Koktajlowa - dobrze, że z dzieckiem wszystko ok. Zazdroszczę ślubu i wesela Przeżyłabym to jeszcze raz (oczywiście z obecnym mężem).

Magda - o której godzinie mówisz o ciąży? Trzymam kciuki. I daj znać.

Zazdroszczę Wam tych ruchów. Ja poza tym że raz coś tam niby widziałam, to już nie widzę Więc chyba to faktycznie były jelita czy kto tam wie co. Ale czytam, że przez łożysko położone z przodu często nie czuć ruchów dość intensywnie. Poza tym trzymam się opcji, że ruchy można czuć ok. 20 tygodnia
Ja już jestem jedną nogą w 5 miesiącu
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 13:03   #1751
czarnulax
Zakorzenienie

candy a masz na przedniej ścianie łożysko? przy nim faktycznie podobno później można czuć ruchy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-29, 13:04   #1752
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
candy a masz na przedniej ścianie łożysko? przy nim faktycznie podobno później można czuć ruchy.
Tak, mam na przedniej ścianie. Jeśli się nie przesunęło od badań prenatalnych - ale to się chyba nie zmienia
Stary 2015-07-29, 13:08   #1753
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Tak, mam na przedniej ścianie. Jeśli się nie przesunęło od badań prenatalnych - ale to się chyba nie zmienia
ma szansę się zmienić do 20 tygodnia trzeba być dobrej myśli
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 13:13   #1754
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
ma szansę się zmienić do 20 tygodnia trzeba być dobrej myśli
Ja wierzę, że z maluszkiem jest wszystko ok. Tylko to fajnie już tak poczuć jak coś się rusza
Stary 2015-07-29, 13:15   #1755
Dotka90
Zakorzenienie

Aaaa ja nie wiem jakie te ruchy są?

Ja przez ostatnich kilka dni czuję takie bąbelki w brzuchu przez dłuższy czas, ale nie wiem czy to to? Nie wiem czy to nie za wcześnie? Dzisiaj 15t 3d.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 13:17   #1756
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Ja przez ostatnich kilka dni czuję takie bąbelki w brzuchu przez dłuższy czas, ale nie wiem czy to to? Nie wiem czy to nie za wcześnie? Dzisiaj 15t 3d.
Też mam takie bąbelki, ale wydaje mi się że to woda sobie bulgocze
Stary 2015-07-29, 13:21   #1757
Dotka90
Zakorzenienie

Ale właśnie to nie jest jak woda, no tak inaczej
Poza tym to w dole brzucha.
Stary 2015-07-29, 13:22   #1758
czarnulax
Zakorzenienie

candy może się jeszcze chyba zmienić do 20 tygodnia, ale nie jestem pewna, bo nie zgłębiałam się w temat.

Cytat:

Ja w okolicach tego czasu czułam jakieś smyranka może coś innego było, ale nie wyłapałam tego. Teraz czuję coś jak takie delikatne uderzenie od środka, takie puknięcie? W sumie może i można to z jelitami dość łatwo pomylić, ale to jest takie delikatne i miłe
Stary 2015-07-29, 13:58   #1759
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też czuję bąbelki czasem w dole brzucha, puknięć o których pisze Czarnula jeszcze nie. Ja tam myśle że to już może być Dzidzia

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 13:59   #1760
candyyfloss
Zadomowienie

To muszę się bardziej wsłuchać
Stary 2015-07-29, 14:03   #1761
pietrusiowata
Rozeznanie

Mi też się wydaje, że czuję ruchy dzidzi, szczególnie wieczorem jak leżę na kanapie albo jak się kąpię w wannie

Ja ostatnio miałam wizytę i widziałam moją dzidzię nawet stópkę dała do zmierzenia i lekarka zmierzyła na 2 cm (dużo mi się wydaje). Niestety nadal nie wiemy z mężem czy chłopiec czy dziewczynka

Bardzo korci mnie żeby kupić już jakieś śliczne ciuszki, ale jeszcze się powstrzymuję Moja teściowa jest trochę przewrażliwiona i oczywiście jej się nie dziwię. Moja szwagierka straciła dzidzię w 5m-cu i też mieli wszystko już wcześniej kupione łącznie z wózkiem, mebelkami, ciuszkami. W sumie nikt nie był bardzo zszokowany bo od samego początku ciąża była zagrożona ale teraz, jak noszę dzidzię pod serduszkiem ,to nie mogę sobie wyobrazić co czuła. Poczekam jeszcze trochę i po wakacjach zacznę zakupowe szaleństwo

Ja na razie czuję się dobrze, czasem pobolewa mnie brzuch ale ginekolog powiedziała mi, że to rozciąganie macicy czy więzadeł
Stary 2015-07-29, 14:21   #1762
kinga1701
Zakorzenienie

pietrusiowata dawno Cię u nas nie było. Super, że z maluszkiem wszystko w porządku, ale stópka 2 cm, tez mi się wydaje, że to dużo.
Stary 2015-07-29, 14:40   #1763
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
pietrusiowata dawno Cię u nas nie było. Super, że z maluszkiem wszystko w porządku, ale stópka 2 cm, tez mi się wydaje, że to dużo.
Niby dzidzia ma 15cm a stópkę zmierzyła na 2 cm coś jej się chyba pomyliło

Nie było mnie trochę, bo przyjechała do mnie mama a w weekend siedziałam na meczach siostry i jej kibicowałam
Stary 2015-07-29, 15:01   #1764
styczen2016
Raczkowanie

Cytat:

dla mnie problemem jest to ze nie ma takiego imienia na które oboje byśmy powiedzieli "tak, to jest to"
Sa takie które TŻowi się podobają , a dla mnie są ok i odwrotnie, ale ja bym wolała znaleźć takie żeby był obojgu nam się bardzo podobało
ja się nie spodziewałam, że z imionami jest taki problem.
My na razie mamy jedno, które nam się podoba, więc jest nadzieja, że się dogadamy.
Ale gdyby się okazało, że mamy dziewczynkę, to byłoby ciężko. Żadne nam się wspólnie nie podobało.
A ja mam tyle w zanadrzu, że nawet dla kilku córek by mi starczyło
styczen2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 15:07   #1765
kinga1701
Zakorzenienie

My dla chłopca nie mamy, dla dziewczynki kilka.
Stary 2015-07-29, 15:15   #1766
kogielmogiel
Rozeznanie

Podrzuccie propozycje dla dziewczynki
Ja mam wiecej dla chlopca, ale ostatnio najbardziej podoba mi sie Adaś albo Jaś. Jakoś nam prosciej z meskimi imionami
Stary 2015-07-29, 15:15   #1767
hariett
Zadomowienie

My mamy imię dla chłopca, tż powiedział że dla dziewczynki mogę zmieniać pomysły ale chłopiec zostaje, bo się przyzwyczaił Dla dziewczynki póki co też mamy jedno, ale jestem niepewna.

Koktajlowa i Baby_montana wypoczywajcie i do szpitala przed styczniem (ew. końcem grudnia) nie wracajcie

Pietrusiowata a mi to 2 cm jakoś pasuje, przy 15cm dziecku

A, i zapomniałam napisać Wam że moja mama dała mi pełną siatę tetry i kilka flaneli z moich czasów, ale nieużywane

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 15:17   #1768
Dotka90
Zakorzenienie

Harriett, to super, bo ostatnio czytalam, ze jakies mamy narzekaly, ze stara tetra jest o niebo lepsza od obecnej

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

2cm przy 15cm tez mi sie wydaje, że okej. 15cm to jest przecież CRL, czyli od głowy do pupy, a nie całe dziecko z nogami.
Stary 2015-07-29, 15:21   #1769
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Podrzuccie propozycje dla dziewczynki
Ja mam wiecej dla chlopca, ale ostatnio najbardziej podoba mi sie Adaś albo Jaś. Jakoś nam prosciej z meskimi imionami
Jaś nam się podoba, ale tata ma tak na imię i nie chcieliśmy tak dawać, dla dziewczynki Sophia ale po polsku to Zofia, a tak mam mama i znowu nie koniecznie dziewczynki od jakiś 5 lat Zuzia, ale do małej to fajnie, a dla dorosłej to już jakoś tak.... jeszcze mam Amelka, lub poprostu Gosia, albo Hania.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Harriett, to super, bo ostatnio czytalam, ze jakies mamy narzekaly, ze stara tetra jest o niebo lepsza od obecnej

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

2cm przy 15cm tez mi sie wydaje, że okej. 15cm to jest przecież CRL, czyli od głowy do pupy, a nie całe dziecko z nogami.
Wsumie tak, zapomniałam że to do pupy to może faktycznie te 2 cm są ok.
Stary 2015-07-29, 15:27   #1770
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jaś nam się podoba, ale tata ma tak na imię i nie chcieliśmy tak dawać, dla dziewczynki Sophia ale po polsku to Zofia, a tak mam mama i znowu nie koniecznie dziewczynki od jakiś 5 lat Zuzia, ale do małej to fajnie, a dla dorosłej to już jakoś tak.... jeszcze mam Amelka, lub poprostu Gosia, albo Hania
Sophia mi się bardzo podoba, znacznie bardziej niż nasza polska Zofia. A Gosia i Hania to jak w niemieckim?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości