|
|
#151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dobry fotograf na ślub?
Cytat:
![]() Tak czy siak, myślę że nie jest to dobre miejsce na dyskusje o formatach, temberaturach i balansach. Większość osób pewnie uzna to za nudne ![]() Pozdrawiam
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=96 |
|
|
|
|
#153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Jestem "świeża" w temacie ślubnym, więc nie wiem czy dobrze trafiłam.Czy któraś z Was może mi polecić dobrego fotografa ślubnego w woj. mazowieckim? Jestem z Wa-wy, ale ślub ma się odbyć w Sterdyniu - jakieś 100 km od Warszawy. Czy fotograf może dojechać na miejsce, jak to wygląda organizacyjnie?
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja i wielu innych fotografuje na terenie całego kraju a także zagranicą.
|
|
#157 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o rejon kraków - wadowice - bielsko - oświęcim- cieszyn jestem powiedzmy na bierząco z dobrymi fotografami. W tym rejonie znam ok. 10 dobrych fotografów ślubnych.
Średnie ceny za przeciętny pakiet (przyg+slub +wesele+plener w tyg) to 2,5-4 tys. Ponieważ sam zajmuje się fotografią nie chce zamieszczać mojej listy bo dostane bana. odpowiem na priv. Mało kto wie że polacy to silna światowa czołowka w światowej fotografi ślubnej. |
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
no to niby fakt
![]() http://www.agwpja.com/for-bride-and-...ographers.html chociaz musze przyznac, ze zdjecia pana z miejsca pierwszego mnie nie powalily na kolana - za duzo rybiego oka i HDRow, ja bym takich z wlasnego slubu nie chciala - ale to juz kwestia gustu oczywiscie. Emir - a jakze, szybko sie ucze
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
to u Was sesja (np plener) składa się tylko z 30zdjęć ?
![]() Malutko...
|
#160 |
|
BAN stały
|
To zależy - zależy od tego ile płaci klient - standardowo jest w pakietach 12 zdjec, 20 i 30.
I wcale nie jest to malutko... Chlopcy ktorzy robia plenery kupionym przez ojca aparatem moga dac w pakiecie kilkadziesiat zdjec. Jednak u nas przy plenerze jest 2 fotografujacych, dodatkowy sprzet itd. Pozniej jeszcze dochodzi czas obrobki - za ktory tez trzeba zaplacic. Srednio godzina pracy grafika to ok 80 zl (przy pakietach wyliczamy ja na 50). srednio pol godziny do godziny przy jednym zdjeciu - daje przy 12 zdjeciach sume ok 500-600 pln za sama obrobke... Niestety za jakosc trzeba placic ![]() A skoro na braki klientow nie narzekamy - to oznacza, ze moja oferta nie jest zla, lub uboga . I ze nie jest to wcale malutko - bo lepiej miec 12 dobrych zdjec niz 150 kiczowatych. Poza tym na plycie Panstwo Mlodzi dostaja caly material z sesji ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
IMO wystarczająco. Wolę dostać 30 doskonałych zdjęć, a nie całą masęe byle jakich czy takich sobie.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale pewnie Ty coś na ten temat wiesz, dziękuję, że się z nami podzieliłeś ![]() Cytat:
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
Ja waham sie między tymi trzema ofertami...
Wszystkie mnie zachwyciły ![]() Każda z nich ma w sobie coś takiego, że nie moge sie zdecydować... ![]() Czy ktos miał może styczność z którymkolwiek z tych fotografów?? Co myslicie o ich pracach?? Czy ktoś znający sie na fotografii mógłby mi doradzić??Proszę... ![]() 1. http://www.specialmoments.pl/oferta.html (dwoje fotografów kobieta i mężczyzna) 2. http://www.gubala.pl/index2.php (mężczyzna) 3. http://www.karinafalinska.com/ (kobieta) P.S. Zapomniałam dodać, jak prezentują sie ceny 1. i 2. ok 5000 zł 3. ok 3000zł
Mam jeszcze czas żeby być grzeczną dziewczynką ![]() Zdeklarowana kociara Edytowane przez Angel Eyes Czas edycji: 2010-10-28 o 17:08 Powód: poprawka w cenie fotografa |
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Hej d
My bierzemy ślub 08.10.2011, fotografa już mamy są to Państwo Wasylewscy, zdjęcia PIĘKNE, http://www.swiatwasylewskich.pl/, są dość drodzy ale uważam że warci ceny... Jednak ciężko się z nimi umówić ponieważ mieszkają w Niemczech no ale... Zdjęcia robią swoje mimo wszystko ja nie chciałabym nikogo innego... Czy któraś z was miała może ich u siebie na weselu? Jak współpraca wam się układała. Co myślicie o ich zdjęciach? Pozdr |
|
|
|
#168 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 23:04 |
|
|
|
#169 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
Jestem juz poważnie zestresowana bo nasz ślub odbędzie sie 14 maja 2011 a nie mamy jeszcze fotografa Problem polega na tym że mieszkamy w krakowie (i tu chcielibysmy plener ) natomiast wesele i slub odbedzie się w Zwierzyńcu (woj lubelskie, okolice Biłgoraja) Także poszukuję fotografa z krakowa lub okolic lublina bo Biłgoraj jest małym miasteczkiem i nie znalazłam fajnego fotografa tam.Jesli możecie kogos polecić to bedę baaardzo wdziecza Pozdrawaim |
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moim rodzinnym miastem jest Kraków a od 4 lat mieszkam w Tarnowie.
|
|
#172 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale niestety dochodzą nam wysokie kosztu dojazdu.. (ok 1zl/ km) Nasz ślub odbędzie sie ok 80km od Lublina i ok 300 od Krakowa. Nie wiem czy nie darować sobie tego pleneru w Krakowie... Ceny są straszne w tym roku. |
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
1 zł/km to sporo... ja płacę ponad 2 razy mniej.
|
|
|
|
#174 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o fotografkę to myślę, że jak najbardziej mogłaby dojechać. Jak nam robiła zdjęcia to wspominała, że robiła zdjęcia i w Krakowie i nad morzem także myślę, że z tym nie byłoby problemu
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
a my właśnie podpisaliśmy umowę w kiedyś tam już wymienionym www.marcinorzolek.com
dla tego Pana zrezygnowaliśmy z miejscowego fotografa i przepadła nam zaliczka... ale mam nadzieję, że za 9 miesięcy będziemy mogli stwierdzić, że było warto!
Edytowane przez buziak1 Czas edycji: 2010-12-01 o 18:52 |
|
|
|
#176 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 23:07 |
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
usunięte przez moderatora
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-12-06 o 17:50 Powód: reklama/spam |
|
|
|
#178 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-12-07 o 11:51 Powód: reklama/spam |
|
|
|
|
#179 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a ze Szczecina możecie polecić dobrego fotografa na slub??
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Ja brałam pod uwagę fotografa ze studia Wyli, podobały mi się ich zdjęcia i z tego co pamiętam to cenowo też było chyba ok. Generalnie niedługo jest Wielka Gala Ślubna w Szczecinie to polecam Ci się na nią wybrać
tam będzie mnóstwo ofert, nie tylko fotografów
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

Jestem "świeża" w temacie ślubnym, więc nie wiem czy dobrze trafiłam.
- ja i wielu innych fotografuje na terenie całego kraju a także zagranicą.

Problem polega na tym że mieszkamy w krakowie (i tu chcielibysmy plener ) natomiast wesele i slub odbedzie się w Zwierzyńcu (woj lubelskie, okolice Biłgoraja) Także poszukuję fotografa z krakowa lub okolic lublina bo Biłgoraj jest małym miasteczkiem i nie znalazłam fajnego fotografa tam.