|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Mlode!
O matko!!
Dziewczyny- słyszałyście jaka ma być pogoda??!! Oby sie prognozy nie sprzwdziły . Bo jak ma padać- to normalnie...heh- wolę nie myśleć.Pozdrawiaki |
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 26 sierpnia 2006 :)
Hmm no włąsnie mnie też dawano tu nie było, ale teraz małe podsumowanie
![]() Załatwione - sala, zarezerowana i zapłacona zaliczka - dj, zarezerwowany i zapłacona zaliczka - fotograf j.w. - kamerzysta j.w. - termin i godzina w kościele - wódka - zaproszenia w większej połowie rozdane - zaświadczenia o zakończeniu kursu + poradnii leżą w teczce - suknia zamówiona i zapłacona zaliczka - dodatki wybrane - fryzura wybrana - odebrane akty urodzenia i złożone papiery w USC w czwartek odbieram - zamówione obrączki obieram 16.06 ![]() - kupione buty dla TŻ - wybrani świadkowie - wybrana piosenka na pierwszy taniec Nadal przed nami: - strój i dodatki dla TŻ - bielizna dla mnie - moje buty - spisania protokołu w kościele i dogadanie szczegółów odnośnie tego czy w końcu kosciół będzie ozdobiony czy nie bo już sama nie wiem ![]() - zamowienie organistki i dogadanie z nią szczegółów - zamówienie i wybranie tortu - znaleznienie makijażystki - wybranie bukietu dla mnie i dla świadkowej - zrobienie etykietek na wódkę - zrobienie podziękowań na stół - wybranie prezentu dla rodziców No to tyle z tego co pamiętam
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
O ja
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
misia która sala w końcu?
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Nie udzielam sie, bo nasz slub, z waznych powodow rodzinnych (
), zostal przelozony na czerwiec 2007.Nie bylo problemow ze zmiana terminu. Sala (http://www.caprice.wroclaw.pl/) kamerzysta, fotograf, kosciol zostaje ten sam. Takze najwazniejsze mam. Znalazlam tez swietna kwiaciarnie, ktorej powierze zrobienie mojej wiazanki i dekoracje kosciola i sali. Owocnych przygotowan zycze ![]() Ja ze swoimi ( znaleznienie sukni, ustalenie menu itp szczegolow) wstrzymuje sie do konca roku. |
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde no nie zrobia nam tego, co nie? ![]() badzmy dobrej mysli..
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Elu zdecydowaliśmy sie na "Oberżę Staropolską" jest w stylu Twojej sali, a mi właśnie taka się marzyła
![]() Sovilo Twoja lista też widzę się powiększa o kolejne załtwione sprawy Niestety trzeba działać bo to już tylko 2 miesiące 2 tygodnie i 6 dni ![]() Mskladaczek napewno wszystko będzie pięknie, tym bardziej, że już wiele spraw macie załatwionych. A tymczasem dłużej będziesz narzeczoną, a to przecież piękny okres w życiu
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
Słyszałam że ma być paskudnie, ale na razie staram się o tym nie myśleć. Jakoś to będzie! Ale jak ktoś ma bliższe prognozy (optymistyczne mile widziane
) na 19 sierpnia to chętnie przeczytam. Pozdrawiam Agoo
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę znów dodać
![]() - zlecony grawer na obrączkach - umówione spotkanie z księdzem na podpisanie protokołu
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz zdradzić co bedziesz mieć wygrawerowane?
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że mogę
będę mieć po łac. wygrawerowane "Amor vincit omnia" co w tłumaczeniu znaczy "Miłość przezywycięży wszystko"A Wy już macie zamówione obrączki?
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Nie możemy się zdecydować
wiadomo, wybór nie może być pochopny, bo to zakup na całe życie Gdyby był jeden wzór na całym świecie, sprawa byłaby prosta Ale na obrączki bedziemy czekać 2 tygodnie, więc to mozna nawet w lipcu
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że trzeba wybór dobrze przemyśleć my już wcześniej oglądaliśmy i bylismy zdecydowani
Co prawda też zamierzaliśmy kupować je dopiero na początku lipca, ale wyorzystaliśmy to, że TŻ wyszedł wcześniej z pracy byśmy pozałatwiali sprawy w USC więc odrazu zamówiliśmy je i będzie kolejny problem z głowy
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Nie straszcie mnie, pogoda 5 sierpnia ma być piękna!
A ja dalej szukam sandałek i różyczek do wpięcia w suknie ... |
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
heh- jutro wraca moje kochanie
![]() Zaczynamy walkę z zaproszeniami, nalepkami, bielizną, obraczkami.... Ale zrobił mi sie mały problem Jeszcze 3 tyg temu miałam w biuście miseczkę B, a wczoraj okazało się że schudłam( tam gdzie nie trzeba) do A ;( Masakra! I teraz dyllemato- zacząc sie opychać i wrócić do wagi czy pozostać małospiersistą... O jejuś !! |
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne pozycje załatwione
![]() - zamówione buciki (nareszcie po dwóch dniach poszukiwań po całym mieście) - podpisany protkół rozmów kanonicznych - zapowiedzi zostaną wygłoszone w tę i następną niedzielę
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Witam Sierpniowe Panny Młode.
Jezeli juz zaczełyście o bieganinie i stresie do dołaczam sie do wątku. Juz stres to łapie mnie na maksa, nie daj boże że obejże jakis romantyczny film to juz płaczę, bo tez chciałabym żeby się wszystko ułozyło po mojej( a właściwie po naszej) mysli. Co prawda wiekszość spraw mam pozałatwianych, ale jeszcze zostały mi do obskoczenia 4 rodziny, a czasu coraz mniej. na pierwszą przymiarke idę w lipcu i tez mnie to trszkę stresuje, bo uważam że troszkę przytyłam na brzuchu i nie zmieszę sie w sukinke i nie daj borzę bedę źle wyglądac. Takie tam babskie obawy, ale mysle że większość z nas tak ma. Zwłaszcza że zostały już tylko dwa miesiace i trzy dni. Nawet nie chcę o tym myslec. 13 czerwca odbieramy wszystkie dokumenty z urzedu stanu cywilnego i bedziemy szli dac na zapowiedzi i dopilnowac wszystkich spraw formalnych. Co do pogody to też mam nadzieję, że bedzie słonko, a przynajmniej nie będzie padało, bo zdjęcia mam w plenerze przed ślubem i troszke bym sie ubrudziła jakby było inaczej ![]() Troszkę sie rozpisała, ale chyba czasem jest mi to potrzebne. Pozdrawiam wszystkie Panny młode i życzę dużo Słonca i usmiechów na twarzy. PS: Sorka za błędy w tekście, ale czasem zjadam literki. |
|
|
|
#169 |
|
Przyczajenie
|
Dołancza się kolejna sierpniówka
Nasz wielki dzien to 19 sierpnia Suknia zamowiona, a poza tym to troszke jestesmy w polu, no poza tym ze pierwsze 3 zaproszenia wczoraj rozdane
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
wiec dziewczyny nie martwcie sie znacie jakieś stronki gdzie można sprawdzić pogode na sierpień?? a wy jak radzicie sobie ze stresem????? mój TŻ wcale sie nie stresuje ale ja swoje wiem a jak tam u was????Pozdrawiam |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co prawda już jestem i w wątku o pannach młodych 26.08.2006 i w łódzkich pannach młodych, ale w końcu 26.08 to nadal sierpień więc tu też się chętnie dołącze im nas więcej tym weselej
i więcej osób do pomocy Zostało nam jeszcze 6 rodzin do zaproszenia, może uda nam się wykorzystać Boże ciało i chociaż dwie zaprosić. Najbardziej obawiam się, a właściwie nie tyle się obawiam co mam stres przed zaproszeniem mojej chrzestenej, bo nie widziałam jej około 10 lat ale ponieważ jest chrzestną to uważam, ze należy ją zaprosić a co z tym zaproszeniem zrobi to się okaże.
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
5 Sierpnia... Juz Nie Mówie żeby To Słońce Swieciło Tak żeby Był Upał , Ale Zeby Bylo W Miare Ciepło I Nie Padało
Upał W Dniu ślubu To Jest Coś Strasznego
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Ja również wychodzę za mąż 12 sierpnia i jak większa cześc z was własnie jestem przed obroną.
Życzę wam wszystkim duuuuuuuużo szcześcia na nowej drodze życia. |
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Przyłączam się do was - nasz dzień to 26 sierpień 2006. Zostało już nieco ponad 2 miesiące
! Zaczynam się denerwować! Można powiedzieć, że właściwie wszystko mamy już zorganizowane. Suknia przyjedzie 30 czerwca, zaczną się przymiarki .... zaproszenia rozdane, garnitur odebrany. W piątek idziemy podpisać protokoł do księdza i odebrać obrączki u jubilera, bo musieliśmy na nie czekać 2 tygodnie! Teraz trwają intensywne poszukiwania fryzury i oczekiwanie, że włosy urosną chociaż 2 cm......Jejeku, jak bym chciała, żeby było już po..... |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy spisać protokół przedślubny(proboszcz prawie wszystko miał wypełnione
) na zapowiedzi nie daliśmy ...nic, bo nikt nic nie chciał Za ś.ub damy 200zł, a organista chce 50 osobno naturalnie za czerwony dywan, ale to kwota groszowa pewnie Jestem baaaardzo zadowolona Przymiarkę sukienki mam 3 lipca, ale nie wiem jeszcze ile płacę, bo nie wiadomo po ile koronki
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Sovilo to jakoś chyba wcześnie te przymiarki (albo moje są tak późno
) bo ja dopiero mam na początku sierpnia. Zostało nam jeszcze tylko 6 zaproszeń do rozdania
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Tak szybko, bo potem babka bierze urlop
ja tam się cieszę, że wcześnie, nie lubię ważnych rzeczy robić na ostatnią chwilę a i tak zawsze mi wychodzi
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Sovilo a to urlop wszystko tłumaczy
Mnie babki powiedziały, że lepiej na początku sierpnia bo jeszcze moje wymiary mogą się zmienić jak zacznę się stresować i zacznę odrgoma jeść lub wcale nie jeść. Ale cieszy mnie to też z innego powodu, bo przyjmuję bardzo silne leki i nie wiem jaka będzie reakcja mojego organizmu na nie, a dzięki tak późnym przymiarkom nie muszę się amrtwić nawet jak przytyję Ostatnio strasznie dużo cały czas się dzieję, ale dzięki temu czuję, ze to już niedługo. Dziś jedziemy odebrać obrączki a jutro poszukiwać garnituru. Nasza lista pilnych spraw, którą ostatnio zrobiłam by nie zapomnieć o niczym pomału się zamyka
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziweczyny!! Ja też mam ślub 26 siernia i już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Nie możemy się chyba doczekac wszystkie razem
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

. Bo jak ma padać- to normalnie...heh- wolę nie myśleć.