![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe Panny Mlode!
A wiec watek zalozony wedle zyczen Anity
![]() Ja juz jakis maly postep dzis zrobilam ![]() Bylismy dzisiaj na Taragach Slubnych (w Wytworni Filmow Fabularnych) i wpadl nam w oko rewelacyjny zespol ![]() Nic nas do tej pory sie nie podobalo, wszystkie orkiestry mialy jakies dicopolowe ![]() Teraz pozstalo nam umowic sie z dziewczynami, dowiedziec sie szczegolow (mam nadzieje, ze cena nas nie powali). Znalezlismy tez dobrego fotografa i kamerzyste, pod koniec wrzesnia wybieramy sie do nich na rozmowe ![]() I to by bylo na tyle z moich dotychczasowych przygotowan przed-przed-slubnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 26 sierpnia 2006 :)
![]() A kiedy idziecie do księdza zaklepać termin? I na jaką godzinę ustalacie mszę? Ja sie nie mogę zdecydować, najlepiej nie za wcześnie i nie za późno, czyli o której? ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!!
My ślubujemy 19 sierpnia 2006. Mamy juz zarezerwowaną salę, zespół oraz mszę na godzinę 17. Szukaliśmy zespołu który nie będzie śpiewał disco-polo i ...udało się. http://www.kolor.akcja.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
my tez myslimy nad 17, ewentualnie nad 16 => to chyba najwczesniejsza mozliwa godzina, biorac pod uwage, ze chcemy jeszcze przed slubem "zaliczyc" plener.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
MSkładaczku, jestem, jestem! Melduję się jako Narzeczona z 26 sieronia 2006!
Na razie będę tu tylko duchem, bo siedzę w książkach i zakuwam do ostatnich egzaminów. Ale już niedługo bedę mogła oddać się rozkoszom weselnych przygotowań ![]() Wczoraj już podpisałam umowę na salę, teraz jesteśmy na etapie szukania zespołu. Tzn. mój przyszły małż szuka, ja się uczę ![]() Mskladaczku, a jak w ogóle masz na imię? ![]() Całuski! Anita |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No niestety, jest z Białegostoku. Chociaż ja mam do Białegostoku 100 km to ściągam ich do siebie. Razem z przejazdem placę 2200.
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a swój miałam o 17 i plan dnia był taki: 9:30 fryzjer- poszłam z pilniczkiem do paznokci, siedząc pod suszarą dopracowałam je ok 11 byłam w domu- i francuski manikiur- w zyciu taki mi nie wyszedł! I makijaż swój i świadkowej. ok 13 bylismy na sali ustawić wizytówki i jeszcze przed czasem u fotografa-umówiony był na 14:00. U niego dopiero ubralismy sie w ślubne stroje i pojechalismy na plener. Tu zeszło sie z godzinkę. Wrócilismy do studia ale tylko po to by znów sie przebrać i nie gnieść sie i nie pocić w aucie. W domu mielismy godzinkę na relaks, mąż nawet połozył się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Anitko, Magda jestem
![]() ![]() Bedzie latwiej faktycznie ![]() ![]() ![]() PO egzaminach zaczniemy razem pelna para przygotowania. U mnie tez narazie jest STOP, TZ zajety, a ja tez glownie w ksiazkach ![]() Elu, czyli ta 17 to calkiem ok godzina, prawda ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Tak, tak! 17.00 jak najbardziej, ja także uważam, że to dobra godzina na ślub
![]() Całuski znak tony kserówek! |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Melduje sie i ja
![]() tak jak juz wczesniej napisałam sale juz mamy ![]() ![]() ![]() ![]() wesele bedzie na 120 osób. zespół (3 facecików i babeczka) kosztuje nas 2300. ps. jutro postaram sie wkleić zdjęcia sali ![]() ![]() Anita ucz sie szybko, broń się na 5- TRZYMAM KCIUKI !!!! pozdarwiam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
hehehe- dziewczyny kochane!!
ja tez 2006 i to także 26 SIERPIEŃ 2006- data super!! ![]() Mam nadzeję że jeszcze zdążymy zaklepać termin ![]() Buziaki dla wszystkich- z przed 2006/ w trakcie/ i po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ten slub o 14ej, dawno to było ale pamietam... był lipiec, gorąco piekielnie. O 18 juz kilku gości nos w bigos wsadziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczątka!
A co tu tak pusto? Gdzie się podziały wszystkie piękne narzeczone? ![]() Zadałam dziś ten mój straszny egzamin i z zapałem biorę się za przygotowania ![]() ![]() 26 sierpnia 2006 RULEZZZZZZ ![]() Ściskam! Anita |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Tego dnia skończe 20 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio humor mi nie dopisuje, bo zaczynaja sie do tego wszystkiego wtracac tesciowie ![]() TZ ma to w najblizszym czasie naprostowac, ja sie z nimi 'klocic' nie mam zamiaru. Zrobili liste swoich gosci, a my sobie nikogo procz naszych znajomych i najblizszej rodziny nie zyczmy. tesciowa pragnie zaprosic miedzy innymi swoja 'dyrektorke', ktorej ani ja ani TZ na oczy nie widzielismy. Oczywiscie zaznaczyla, ze za te osoby zaplaci, a ja nie chce zeby placila i nie chce zeby zapraszala. Nie bede sie silic na uprzejmosci w stosunku do zupelnie Nam obcych osob. Cos czuje, ze zaczynaja sie problemy ![]() Bylam naiwna i myslalam, ze sie u nas bez nich obedzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dziewczątka,
Nio to po moim zdanym egzaminie przyspieszyliśmy kroku. Mamy już salę, kościół z zaprzyjaźnionym księdzem z Brazylii i świetny zespół! Ufff gładko poszlo, chyba mamy szczęście ![]() Madziu, nio my już mieliśmy rozmowę z moimi rodzicami na ten temat. Ja też się nie początku uparłam, że chcę mieć tylko swoich znajomych i najbliższą rodzinę i nikogo wiecej. A moja mama zaczęła dopisywać do listy swoją przyjaciółkę z gór, której nigdy nie poznałam, jakiegoś kuzyna z żoną itp. Na początku strasznie protestowałam, ale potem mieliśmy wielką rodzinną naradę i zgodziłam się. No bo faktycznie - ślub to nie jest wyłącznie chwila Młodych, to jest połączenie dwóch rodzin - czyli wielkie rodzinne wydarzenie. Więc czasem trzeba doprosić kogoś z dalszej rodziny. Poza tym moja mama przyznała się, że i dla niej mój ślub będzie wielkim wydarzeniem i chciałaby mieć w takiej chwili swoją przyjaciółkę obok. Nio ale już zapraszania kierowniczki nie popieram ![]() Całuski, Anita Edytowane przez anita_w Czas edycji: 2005-09-11 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja chciałam wtrącić także swoje 3 grosze a mianowicie odnośnie pory ślubu w kościele. Nigdy nie byłam na ślubie który rozpocząłby się później niż o 13 i szczerze mówiąc nie potrafie sobie wyobrazić slubu wieczorem. U nas jest zwuczaj że Msza ze ślubem jest ok. 11-12, zanim się wszystko skończy, toasty, życzenia itp. to obiad jest najwcześniej o 13 a przecież chyba pora w sam raz na obiad prawda. A potem cały dzień należy do NAS, tzn.do młodych i w ogóle.
Faktem jest jednak że takie wesela kończą się nie później niż o 2-3 w nocy, ale to chyba lepsze zacząć wcześniej i wcześniej skończyć niż potem siedzieć do 7 rano... no ale każdy robi jak lubi ![]() całuski dla wszystkich przyszłych panien młodych |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
no tak, ale jak tu sie do 11 czy 12 wyrobic z fryzjerem, kosmetyczka, calym tym ubieraniem, blogoslawienstwem i ewentualnym plenerem?
nie wyobrazam sobie tego. dla mnie najwczesniejsza pora jest chyba godzina 16. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ojj ja też nie wyobrażam sobie ślubu tak wczesnie! Zresztą wzystko zależy od tego, czy wesele ma mieć postać obiadu czy całonocnej potańcówki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny więc i ja sie pochwalę, nie byłam pewna...ale mój TŻ niedawno sprawił ze juz wszystko wiem.Mój ślub tez bedzie 26sierpnia 2006...jak wszystko dobrze pójdzie. Juz w sumie powoli planujemy...ale chyba jeszcze za wczesnie.Jak myslicie??
Bardzo sie cieszę i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Witaj Kincia, nio i gratulacje! Jeśli wesele będziecie robić w Cieszynie, to pewnie masz jeszcze trochę czasu. Formalności w kościele i w USC załatwia się na około 3 miesiące przed ślubem. A wczesniej - sala, zespół, zaklepanie terminu w kościele, stroje itp. Ja w Wawie rezerwowałam salę i zespół z rocznym wyprzedzeniem - i ledwo zdążyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kincia, witaj
![]() Nasze grono slubujacych 26.08 sie powieksza ![]() Anitko, u mnie przygotowania w sumie stanely w miejscu, mamy zespol ( tez w ostatniej chwili sie zalapalismy), fotografa i wstepnie zarezerwowana sale,tak na 'wszelki wypadek', ale to nie TO i szukamy dalej. Jedna cudna, na ktora strasznie sie napalilismy, jest zarezerwowana praktycznie do konca przyszlego roku. Do oblookania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Ja też wybrałm 26 sierpnia w przyszłym roku, jesteśmy właśnie w trakcie poszukiwania pierścionka, potem powiemy rodzicom mojego TŻ, a moim pewnie dopiero na końcu, zupełnie nie mogę sobie tego wyobrazić jak im to powiem, na pewno cała rodzina będzie w szoku, bo od zawsze mówiłam, że nie wyjdę za mąż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
dziękuje Wam...rzeczywiście w Cieszynie nie ma sie co spieszyc....ale ja zawsze lubie wszystko miec zaplanowane zrobione chocby grubo prezed czasem....juz nie moge sie doczekac....Życze Wam również powodzenia i pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, a macie na oku już jakieś suknie? Ja na razie przegrzebałam Internet i znalazłam kilka ciekawych. Ale uparłam się, że jakiekolwiek przymiarki dopiero w lutym. Do tego miesiąca musze zgubić jeszcze kilka kilogramów
![]() A to suknia moich marzeń. I fruzyra moich marzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
suknia, ktora wkleilas jest sliczna
![]() ![]() ja przymiarki dopiero w przyszlym roku planuje, tez musze sie najpierw odchudzic ![]() narazie tylko szperam w necie i co fajniejsze zapisuje sobie na kompie. kiecke chce biala, raczej prosta, bez zbednych udziwnien, ale jednoczesnie ciekawa, nie wykluczam koronki. Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2007-03-19 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Madziu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
5 kg by sie przydalo jak nic
![]() ![]() a ja zamiast chudnac tyje ![]() ![]() my kamerzyste mamy razem z fotografem, ale skomplikowala sie sprawa zespolu. wlasciciel lokalu, w ktorym organizujemy wesele, odradzil nam ten 'nasz' zespol. mowil, ze dziewczyny sa ok, ale do krotkich imprez, na jakies bankiety, a nie na wesele, ktore ma trwac przeciez do bialego rana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.