![]() |
#151 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Generalnie odkąd zamieszkałam z TŻem mamy nieustający problem z ogarnianiem prania. Nie wiem jakoś za dużo tych ubrań mamy, a jeszcze codziennie piorę jakieś dywaniki, kocyki i inne puchatkowe leżanki. Muszę się odgrzebać z tego na zero, bo jak mi dojdzie do tego pranie śpioszków to całkiem odlecę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Okropnie się boje węży - fobia jakaś.
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie trwają negocjacje 😀 w grę wchodzi jedynie oddanie pasjonatom, którzy faktycznie dobrze się nimi zajmą. A nie łapanka z ulicy, byle oddać 😉 jednak zarejestrowane w urzędzie na męża 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Przyszło moje zamówienie świecowe
![]() ![]()
#155 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889485 1]Mam steamastera
![]() ![]() Generalnie odkąd zamieszkałam z TŻem mamy nieustający problem z ogarnianiem prania. Nie wiem jakoś za dużo tych ubrań mamy, a jeszcze codziennie piorę jakieś dywaniki, kocyki i inne puchatkowe leżanki. Muszę się odgrzebać z tego na zero, bo jak mi dojdzie do tego pranie śpioszków to całkiem odlecę.[/QUOTE] bo ja mam karchera i on ma jakąś końcowkę do ubrań... tylko ja nigdy się w to nie wgryzałam ![]() Ale poczytam, co on jeszcze potrafi, bo może się okaże, że gotuje obiady, a ja o tym nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Nalesnikowa mam tez karcher sc 5 i końcówkę ma ale... szału z tym nie ma
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zamykasz i nie patrzysz :P od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką suszarki elektrycznej. I żałuję, że nie kupiliśmy jej wcześniej! Bez kanapy, szafy, czy komody, z kartonami mogłam żyć. Bez niej sobie nie wyobrażam już ![]() I smaczek dla nie lubiących się z żelazkiem: jeśli się strzepie ubrania przed włożeniem i wyjmie zaraz po zakończeniu, nie trzeba prasować!!!! Koszule owszem, nawet powieszone na wieszak... niby się rozprostują, ale jednak chętnie się spotkają z żelazkiem. Chyba, że takie z serii easyiron- z hm czy zary- wtedy wieszak i do szafy! I to nas motywuje, żeby składać na bieżąco pranie. A jak rzeczywiście mamy "niechcieja", to wyjęte i położone na fotelu, też są rozprostowane na tyle, że żelazko ich nie tyka. Ale potem za dużo na raz do składania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Konto usunięte
|
Owocne sprzątanie!
Znalazłam 3 kiecki "ciążowe". Zwykłe rozciągliwe na grubych ramiączkach, kupiłam kiedyś na wyprzce po 5zł ![]() ![]() Na dzisiaj wystarczy już się zmachałam. Ja bym węża w domu nie chciała zwłaszcza karmienie jest fuuuj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
A jak, jestem świecoholiczką
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Grosia ja mam tylko takie boki wąskie i gole szyby - ogólnie skandynawskie klimaty u mnie i minimalizm
#163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już sobie nie wyobrażam że wstawiam gdzieś na tym małym metrażu jeszcze suszarkę z mokrymi ubraniami i czekam aż wyschną, żeby móc wstawić kolejne pranie 🙉🙊🙈 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#165 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A pralko-suszarka nie daje tego efektu więc się nie zdecydowałam. Remont łazienki mamy w planach, ale wiadomo jak się fajnie żyje bez łazienki - pasuje wyjechać na wakacje i wrócić na gotowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() rolety mamy wszędzie ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889735 6]Zazdroszczę wam piekielnie! Stawałam na głowie jak zmieścić suszarkę jak się wprowadzaliśmy, ale bez generalnego remontu się nie da. Łazienkę mam wielką, jakby ją sensownie rozplanować wszystko się upcha, ale jakiś półgłówek to projektował. A pralko-suszarka nie daje tego efektu więc się nie zdecydowałam. Remont łazienki mamy w planach, ale wiadomo jak się fajnie żyje bez łazienki - pasuje wyjechać na wakacje i wrócić na gotowe ![]() ja sobie też zazdroszczę :P suszarkę można ustawić na pralce- są specjalne łączniki (ja nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dlatego piszę ![]() pralko-suszarka to nie to samo :P Mamy bęben 10 kg pojemności, więc wejdzie wszystko, co się da. A im większy bęben tym mniej zagnieceń. Cytat:
![]() u mnie zmywarka i termomix ![]() Ale i tak to moje życiowe hity. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Znów w pogodzie mówią ze ciśnienie będzie leciało na łeb
#170 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy dwójce to już nie chcę myśleć, o rozwieszaniu miliona małych skarpet. Wiem, ze kiedyś ludzie żyli bez takich udogodnień, dawali radę i byli szczęśliwi... Ale ja wychodzę z założenia, że jeśli jest coś, co mi ułatwia życie, oszczędza czas, to czemu mam z tego nie skorzystać? ![]() Mieliśmy kupić w przyszłym roku, ale wpadła nam nadprogramowa kasa i podjęliśmy szybką decyzję, że nie czekamy ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() weszłam na chwilę wracając z przedszkola i przy kasie czułam, że odlatuje... Zjadłam potem w piekarni obok i już było w porządku, ale przestraszyłam się. Eh. może to i spadek cukru i ciśnienie, bo u mnie, jak dobiję do 90/60 to znaczy że mam wysokie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez takie niskie
#172 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
w pepco kupiąłm sobie spodnie od pizamy dzisiaj za 19.99 do chodzenia po domu, bo zaczyna mnie wszytsko cisnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() ![]() Widzę, ze padł temat suszarek. Właśnie jestem na zakupie i przyznał, ze w pierwszej kolejności myślałam pralko-suszarce, bo jednak wygodnie miec więcej miejsca w łazience. Ponoć te pierwsze modele to była porazka, ale te nowe są coraz lepsze. Wiekszosc z Was pisze ze pralko-suszarka to pomyłka. Możecie rozwinąć troszkę ten wątek? Co konkretnie jest do bani w tym rozwiązaniu? Ewentualnie na co Wracać uwagę przy zakupie? |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889976 6]Gorzej jak ktoś ma skosy w łazience
![]() Dobrze, że się nic nie stało ![]() Ja męczyłam temat 3,5 roku temu, nie wiem jak aktualnie - na pewno poszło do przodu. Wtedy pralko-suszarki miały np. 7kg wsadu pralkowego i 3,5 suszarkowego to przepraszam co robić z tą drugą połową - kisić w misce, rozwieszać na chwilę? No i nie dawały tego efektu "żelazkowania" na którym mi zależy. Ponieważ i tak muszę wyremontować łazienkę i wtedy miejsce się znajdzie to zrezygnowałam.[/QUOTE] To o czym piszesz to rzeczywiście najczęściej przewijający sie argument przeciw. Ale udało mi sie znaleźć taka pralko suszarkę z wsadem 8kg/ 6kg. W tej chwili mam sama pralkę 5kg, Wiec i tak byłby to dla mnie przeskok w gore ![]() A i co masz na mysli przez efekt zelazkowania? To jakaś specjalna funkcja w suszarniach czy po prostu chodzi ci o to ze w osobnej suszarce są mniej pomięte ubrania? Ja sie generalnie nie nastawiam na jakiś szał typu wyprasowane koszule i spodnie w kant, bo jak mieszkałam z rodzicami to mieliśmy osobna suszarkę z wyższej polki no i szału ze tak powiem nie było ![]() Edytowane przez _annika_ Czas edycji: 2017-11-17 o 16:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastrzele sie chyba dzis... O 16:06 mialam miec autobus - przyjechal o 16:15 ok jestem w stanie to zrozumiec. Ale o 17:40 powinnam juz wysiadac a bedzie sie pewnie jeszcze z 20-30min kulal bo takie korki byly... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||
Zadomowienie
|
nie chcę mi się sprawdzać
![]() ![]() w dużym skrócie, jeśli się zastanawiasz, to my braliśmy pod uwagę: - jak największy bęben, żeby nie gniótł ubrań i żebym bez obaw włożyła kołdrę/ koc. - klasa energetyczna, jak najwyższa, żeby nie żarło prądu - możliwość podłączenia do odpływu (wężyk, jak przy pralce- i mamy to i szufladę na wodę) - samoczyszczący filtr wymiennika ciepła (żeby nawet ten raz na miesiąc nie musieć tego robić, niby niedużo roboty, ale zawsze :P ) jest spory wybór boscha, siemensa, samsunga, cenowo również przekrój duży. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
A co do pralko-suszarek, to argument, który do mnie przemówił- ładowność pralki jest większa niż suszarki. A pranie jest mokre, więcej waży. Bęben jest mniejszy (co powoduje więcej zagnieceń, a ja z żelazkiem się nie lubię). I na koniec czas trwania programu, w pralkosuszarce trwa długo. I zaprzestałam wchodzenia w temat sprzętu 2w1. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889976 6]Gorzej jak ktoś ma skosy w łazience ![]() Dobrze, że się nic nie stało ![]() Ja męczyłam temat 3,5 roku temu, nie wiem jak aktualnie - na pewno poszło do przodu. Wtedy pralko-suszarki miały np. 7kg wsadu pralkowego i 3,5 suszarkowego to przepraszam co robić z tą drugą połową - kisić w misce, rozwieszać na chwilę? No i nie dawały tego efektu "żelazkowania" na którym mi zależy. Ponieważ i tak muszę wyremontować łazienkę i wtedy miejsce się znajdzie to zrezygnowałam.[/QUOTE] to jak masz skosy, to sobie nie wciśniesz :P smutne, ale prawdziwe ![]() <btw suszarki mają szufladę na wodę, więc nie potrzebują podłączenia do odpływu (są też opcje z wężykiem, wtedy masz wybór jak masz ochotę), więc ogólnie to możliwe rozwiązanie> ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() i wielkość bębna suszarki, jak dla mnie ma znaczenie ogromne. U mnie do prasowania są tylko koszule (poza easy iron, bo je wystarczy powiesić na wieszak po wysuszeniu). Moja sąsiadka ma chyba 6, czy7 kg i są mocniej wymemłane... zwłaszcza jak duży załadunek da. Ale też ważne, zeby wyjmować od razu, żeby nie leżało za długo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.