![]() |
#151 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Ulubiony trik urodowy, który poznałaś dzięki Wizaz.pl –wygraj urządzenie Reming
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ulubiony trik urodowy, który poznałaś dzięki Wizaz.pl –wygraj urządzenie Reming
Moim ulubionym trikiem urodowym jaki poznałam dzięki dziewczynom z wizażu i ich opiniom jest użycie szamponu dla dzieci w piance do mycia rzęs. Jest to dla mnie duże ułatwienie, ponieważ nie muszę szukać specjalnego kosmetyku i przepłacać, a za kilkanaście złotych mam idealny produkt. Dodatkowo biorąc go w podróż nie muszę już zabierać ze sobą szamponu, więc jest to dla mnie kosmetyk wielofunkcyjny. Szczerze wszystkim polecam ten pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
![]()
ukochanym trikiem urodowym, który odkryłam dzięki Wizazowi, było oszczędzanie pieniędzy.takie triki to ja lubię! chodzi mi dokładniej o artykuł z okazji osiemnastki-18 super kosmetyków za mniej niż 18zł.szok! ileż ja przepłacałam! podpowiedzieliście mi rewelacyjne, przydatne rzeczy, co również odczuł mój portfel dzięki wielkie!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
Zawsze bardzo podobały mi się idealnie namalowane na powiekach kreski, jednak moje próby użycia eye linera kończyły się fiaskiem. Kupowałam najróżniejsze - we flamastrze, w płynie, w żelu - wierząc, że znajdę taki, którego użycie będzie prostsze. Pewnego dnia zobaczyłam na wizażu zaskakującą poradę - aby ułatwić namalowanie idealnej linii, należy nakleić kawałek zwykłej, przeźroczystej taśmy klejącej jako "przedłużenie" dolnej powieki, a następnie nad taśmą namalować kreskę. Trik okazał się dla mnie, niewprawionej nowicjuszki, strzałem w dziesiątkę! Dzięki taśmie linia jest idealnie prosta, a ewentualne drżenie ręki i wyjechanie poza nią nie jest problemem - wszystko zostaje na taśmie. Teraz maluję kreskę prawie codziennie i często jestem pytana, jak udaje mi się zrobić ją tak równo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim Wizażankom
![]() pewnie dla nikogo nie będzie zdziwieniem, że na Wizaż zaglądam codziennie ![]() ![]() Natomiast moim ulubionym jest wykorzystanie rozświetlacza w nietypowy sposób ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki Ci Wizażu za te lata nauki i wspaniałych porad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Przyczajenie
|
![]() Jestem tak wdzięczna Wizaz za ten wspaniały trik ![]() ![]() ![]() Czy wy też macie problem z wiecznie puszącymi i elektryzującymi się włosami ??
![]() ![]() Polecam ten trik każdej dziewczynie, ponieważ wiem jakim problemem są elektryzujące włosy u nas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Recenzentka Miesiąca - Luty 2019
|
Mój ulubiony trik makijażowy, który poznałam dzięki Wizaż.pl to: Trik na idealną cerę - jak nałożyć podkład?.
Zanim przeczytałam ten artykuł zazwyczaj pod podkład stosowałam jakieś serum lub bazę. Zawsze czekałam, aż każdy produkt idealnie się wchłonie i dopiero nakładałam kolejny. Efekty wydawały mi się poprawne, chociaż czasami miałam wrażenie, że jednak fluid wygląda na twarzy sztucznie i tworzy maskę, dlatego chciałam to jakoś przełamać kolejnymi kosmetykami, pudrami w kamieniu, bronzerami, różami, rozświetlaczami. W efekcie miałam na twarzy dużo wszystkiego i w upalne dni to się potrafiło bardzo nieestetycznie zważyć. Dopiero niedawno wpadł mi w ręce ciekawy artykuł na temat trików makijażysty gwiazd. Postanowiłam go wypróbować i o dziwo efekt końcowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Zacznę jednak od początku, zakupiłam krem nawilżający i przeciwzmarszczkowy na dzień, Nivea Q10 Plus. Po dokładnym oczyszczeniu twarzy i tonizacji, nabieram porcję kremu i dokładnie rozsmarowuje na twarzy, po paru minutach kiedy czuję, że krążenie zostało pobudzone, nie czekam aż krem całkowicie się wchłonie tylko od razu nakładam korektor i podkład. Efekty są cudowne, skóra jest promienna, zyskuje taki delikatny, naturalny glow. Twarz od razu wygląda na młodszą, wypoczętą i zdrową, a wcale nie stosuję kosmetyków za setki złotych. Co dla mnie bardzo istotne, nakładając makijaż w ten sposób, podkład nie wchodzi bardzo w zmarszczki i wygląda naturalnie. Przed wyjściem z domu muskam jeszcze policzki różem i jestem gotowa na cały dzień. Metoda zdecydowanie daje widoczne rezultaty, ponieważ koleżanki w biurze od razu zauważyły zmianę na mojej twarzy i myślały, że to zasługa nowych kosmetyków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
![]()
Ulubiony trik urodowy, który poznałam dzięki wizaż.pl
Dzięki wizaż.pl poznałam bardzo dużo trików urodowych. Moja wiedza na temat nowych kosmetyków do pielęgnacji twarzy, włosów i ciała stała się tak ogromna, że niejednokrotnie zadziwiam informacjami swoją kosmetyczkę z 10-letnim doświadczeniem w zawodzie ![]() ![]() ![]() Nauczyłam się odpowiednio dobierać podkład do twarzy, używać odpowiednich kosmetyków do demakijażu, odpowiednio wybierać kremy chroniące przed mocnym słońcem. ![]() Jednak najlepszym trikiem urodowym, który poznałam dzięki wizaż.pl jest mała buteleczka zawierająca wzmacniający krem do włosów bez spłukiwania z Garnier Botanic Therapy. ![]() ![]() Jest to produkt, który zajmuje podium na mojej łazienkowej półce z kosmetykami do włosów. Kosmetyk ten miałam okazję przetestować właśnie dzięki wizaż.pl. Gdy otrzymałam przesyłkę z tym i z dwoma innymi produktami podeszłam sceptycznie, pomyślałam sobie "hmm...krem bez spłukiwania..., pewnie sprawi, że moje włosy będą tłuste". ![]() Okazało się, że bardziej mylić się nie mogłam, krem z Garniera okazał strzałem w dziesiątkę! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krem ten zawiera olejek rycynowy i olejek migdałowy - dzięki ich właściwościom moje włosy są odżywione, miękkie, wzmocnione, mniej się łamią. Krem ten stosuję zarówno na mokre, jak i suche włosy. Dzięki niemu włosy się błyszczą, ale nie są tłuste, wyglądają na prawdę bardzo korzystnie. Z całego serca polecam wszystkim Botanic Therapy Wzmacniający krem do włosów bez spłukiwania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wizaż.pl - DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE KOSMETYKI, KTÓRE POZWALASZ MI TESTOWAĆ I ZA WSZYSTKIE PORADY, ARTYKUŁY, KTÓRE PUBLIKUJESZ, KTÓRE WZBOGACAJĄ MOJĄ WIEDZĘ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Malowanie rzęs z głową odchyloną lekko do tyłu - dzięki temu nie brudzę powieki i ładnie rozczesuję włoski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
Mam długi i ciemne rzęsy i równie długie i ciemne włoski brwi.
Szczęściara - pomyślicie Rzeczywiście, moje rzęsy nawet bez malowania są dłuższe i ciemniejsze niż niektóre kobiety mają po wytuszowaniu. To jest niezaprzeczalnie mój atut. Moim koszmarem były brwi. Nie potrafiłam ich ładnie wyregulować, nadać im odpowiedniego kształtu i sprawić że będą wyglądały po prostu ładnie. Moje brwi żyły swoim życiem i za nic miały moje próby okiełznania ich. Pewnego dnia trafiłam na stronę wizaz.pl i zaczęłam przeglądać artykuły. To dzięki tej stronie dowiedziałam się jak dobrać kształt brwi do kształtu twarzy, jak je wyregulować. Nauczyłam się jak delikatnie przycinać za długie włoski, oraz odkryłam kosmetyki, które pomogły mi w pielęgnacji i makijażu brwi oraz poznałam wiele trików, ja na przykład malowanie brwi z pomocą łyżeczki. To świetny patent dla osób, które rozpoczynają swoją przygodę z makijażem brwi i nie mają jeszcze wprawy w precyzyjnym rysowaniu. Jestem za to niezmiernie wdzięczna temu serwisowi. To dzięki niemu moja twarz nabrała nowego wyrazu i w końcu pozbyłam się swojego największego kompleksu, a nie sądziłam, że będzie to takie łatwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
Zapewne powtórzę to, co niejedna z nas, Wizażanek zdążyła napisać - wizaż.pl to kopalnia trafnych recenzji i trików urodowych. Uratował wiele portfeli od kupienia bubla, stojącego później na półce w łazience, przypominając o kolejnych pieniądzach wyrzuconych w błoto.
Chwała za recenzje, które wybawiły od złego! Jednakże mój ulubiony trik urodowy, który doprowadził niemal do rewolucji w moim makijażu to BAKING. Przeczytałam o tej technice makijażu z dobre 2 lata temu właśnie na wizaż.pl i... przepadłam! Nie sądziłam, że ta niepozorna, dość komiczna metoda nakładania pudru w większej ilości na określonych partiach twarzy nie dość, że rozświetli skórę, zapobiega jej świeceniu i (co najważniejsze) przedłuża trwałość makijażu, który na mojej kapryśnej, mieszanej cerze nie trzymał się dostatecznie długo, ścierając się. Oczywiście, że lubię ciasta, ciastka, ciasteczka, ale nie w takiej postaci. Dobrze wykonany baking to ratunek!Autorce tekstu - p. Ewelinie ślę ogromne podziękowania! Wdzięczność moja i moich przyjaciółek nie zna granic! Edytowane przez bbincomplete Czas edycji: 2018-07-30 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017
|
![]() Śledzę Wizaż na bieżąco i niejednokrotnie triki zawarte w publikowanych artykułach w dziale Uroda czy Fryzury uratowały mnie z opresji. Podsuwane w publikacjach pomysły okazywały się na wagę złota w podbramkowych sytuacjach makijażowych, gdy liczył się czas albo stawały się świetnym trikiem ratującym moją kapryśną skórę przed krostkami czy innymi niespodziankami. Jednak moim produktem numer 1, który prawdziwie odmienił moją skórę twarzy, a przy tym okazał się produktem wielofunkcyjnym czyli coś co lubię jest Olejek L'Oreal z serii Nutri Gold . Prawdziwe płynne złoto dla mojej skóry. Poznałam go i miałam prawdziwą jak się później okazało przyjemność przetestować ten olejek w ramach #KlubuRecenzentki. https://www.instagram.com/p/BcZXk51D...zna_pasjonatka Olejek zaskoczył mnie pod wieloma względami, ale już kilka kropel od pierwszych dni zastosowania postawiło moją cerę na nogi. Stała się świetlista, jędrna i nabrała kolorytu. Olejek urzekł mnie swoim zapachem a znalazł również zastosowanie pielęgnacji włosów. Wspaniały. Obecnie zużywam już chyba 3 czy 4 buteleczkę a moja miłość do serii Nutri Gold od L'oreal nie maleje. Dzięki Wizażowi miałam okazję poznać to cudo, kto wie czy skusiłabym się na nie sama nie wiedząc jakie ma właściwości i działanie bez uprzedniego testowania. Kocham! ![]() Edytowane przez flexi_88 Czas edycji: 2018-07-30 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Hejo dziewczyny !
Forum wizaż śledzę od 2006 roku, więc naprawdę bardzo wiele takich urodowych tricków by się znalazło. Po pierwsze, jestem wdzięczna wizażowi za RECENZJE! Są niezwykle pomocne i dzięki nim znalazłam wielu swoich faworytów ![]() Jeśli chodzi o taki prawdziwy "urodowy" trick i lifehack to.. po pierwsze stosowanie OLEJU KOKOSOWEGO -do wszystkiego! Do olejowania włosów, bo balsamowania ciała, do nakładania go na brodawki (teraz w okresie ciąży) , do wybielania zębów po drugie SIEMIĘ LNIANE jako żel do stylizacji włosów !!! Czasem służy mi do podkręcenia (podkreślenia skrętu) a czasem po prostu do nawilżenia i wygładzenia włosów dzień po prostowaniu. Najlepszy patent ever! Forum wizaż, od zawsze mega skarbnica wiedzy, wypełniona samymi dobrymi duszami, które się takimi trickami dzielą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
Dobra baza pod makijaż to ważna sprawa.
Dzięki niej skóra zachowuje się wzorowo pod podkładem. Wczesniej nie używałam baz, ale się w z nią polubiłam. Edytowane przez wordila Czas edycji: 2018-09-10 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2018
|
Hej wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Nie będę ukrywać.Jestem tutaj nowa,"świerzynka" od niedawna się zalogowałam na Waszej stronie.Aczkolwiek śledzę nowości i przeglądam forum od dłuższego czasu.Jeśli mam jakiś problem, z czymś nie mogę sobie poradzić, to pierwsze co szukam odpowiedzi na stronie "wizaz.pl"!Ulubiony trik urodowy, który poznałam na Wizaz.pl hmmm .... jest ich sporo. Ale jeśli miała być postawić tylko na jeden to na pewno na suchy szampon do włosów.
Hit nad hitami. Nie wiem ile już zużyłam opakowań.Ale wiem jedno suchy szampon jest nie zawodny.Ratuje mnie, jeszcze teraz w te upalne dni.Nie lubię myć często moich włosów bo są długie i grube.I dodatkowo muszę je prostować za każdym razem.Ale jeden trik suchym szamponem i wyglądają jak świeżo spod prysznica. Polecam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Przyczajenie
|
moim ulubonym trikiem urodowym stalo sie konkutrowanie twarzy , o ktorym dowiedzilam sie i nauczylam sie go wykonywac wlasnie dzieki wizaz.pl!
dzieki konkurowaniu moja twarz jest optycznie smuklejsza, kosci policzkowe uwydatnione, ja czuje sie piekniej i pewniej!dziekuje za ten urodowy trik wizaz -bo jak nie wy to kto oswiecil by mnie tak jasno!? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
Na Wizaz.pl poznałam wiele ciekawych trików, korzystam oczywiście do dziś, ale jednym z najważniejszych jest umiejętność korzystania z korektorów i podkładów. Niby wiedziałam coś tam, ale nie do końca, co psuło efekt albo tego efektu nie było. Teraz jestem już wystarczająco mądra by wybrać odpowiedni podkład czy korektor i jeszcze umiejętnie go zastosować. Dzięki Wizaż!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
Mam włosy falowane i grube. Niestety ich wadą jest to, że zdarza im się puszyć. Trikiem poznanym na wizażu, który pozwala mi przywrócić ład na mojej głowie jest użycie kremu do rąk na włosy (podobnie jak np. pianki). Dziękuję Wam za to bardzo. Często ratuje to mój wygląd <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
W maju przeglądając zakładkę Pielęgnacja natknęłam się na bardzo fajny artykuł dotyczący domowych patentów na rogowacenie okołomieszkowe, z którym borykam się od kilku lat. Na szczęście z pomocą przyszedł mi artykuł zwłaszcza, że próbowałam już wielu sposobów, aby się tego pozbyć. Na moją przypadłość nieskutecznie. Ale oczywiście musiałam wypróbować patent w postaci toniku z octu jabłkowego i peeling z sody oczyszczonej i już po kilku dniach zauważyłam ogromne efekty. Zamierzam jeszcze wypróbować maseczkę z kwaśnej śmietany i kąpiel w płatkach owsianych
![]() Z kolei innym fajnym trikiem, który mnie zaciekawił jest aktywny węgiel, choć przyznam, że nie wierzyłam w jego moc, a jednak okazało się inaczej. Jak pisze w artykule aktywny węgiel to prawdziwy hit pielęgnacyjny. I w 100% mogę się z tym zgodzić. Nie dość, że pomógł mi w trądziku to także sprawdził się na przetłuszczające włosy. Zwłaszcza, że ma zbawienne właściwości oczyszczające, złuszczające i regulujące ![]() Nic tylko pogratulować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
Od lat zmagałam się z notorycznym rozprostowywaniem loków zaraz po ich zakręceniu czy to przy użyciu papilotów, czy przy użyciu lokówki/prostownicy. Na moje włosy nie pomagała nawet tona lakieru do włosów - przez godzinkę loki się trzymały, ale po upływie tego czasu z włosów robiły się smętne strąki. Na szczęście kilka lat temu odkryłam w którymś z wątków o lokach metodę na przedłużenie trwałości loków. Otóż tym trikiem jest, uwaga, uwaga: PIWO! Tak, właśnie piwo. Należy zaaplikować je na pasmo włosów, nie spłukiwać, poczekać aż włosy wyschną. Po tym czasie można kręcić włosy. Ja zawsze używam tej metody w przypadku tworzenia loków bez użycia ciepła czyli np. przy użyciu papilotów. Nie wiem czy metoda ta sprawdzi się w przypadku urządzeń termicznych, ponieważ w ten sposób nie została przeze mnie przetestowana. A jakie są efekty? Otóż spektakularne - piękne loki, które trzymają się cały dzień (dosłownie!), niezależnie od pogody. Także bardzo dziękuje platformie Wizaż oraz Wizażance, która zamieściła post z tą metodą. Dzięki wam moje loki są w stanie przetrwać w każdych warunkach
![]() Edytowane przez karolina7125 Czas edycji: 2018-07-30 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
Wizaż pomagał mi zawsze- odkryłam mnóstwo świetnych kosmetyków, które uwielbiam do dziś, wiele miałam okazję przetestować, za co jestem bardzo wdzięczna. Wizaż to moje kompendium wiedzy o urodzie, pielęgnacji, makijażu i kosmetykach- na pewno był jednym z bodźców, dzięki którym z dziewczyny stałam się świadomą kobietą
![]() Moim największym dotychczasowym problemem, najważniejszym, w którym pomógł mi wizaż był problem z wypadającymi włosami. To dzięki KWC i forumowiczkom (włosomaniaczkom) znalazłam wyjście z sytuacji- wcierki, herbata ze skrzypu i pokrzywy, ampułki, różne inne preparaty- nie poddawałam się, czytałam porady.. Po regularnym stosowaniu w końcu zauważyłam upragniony efekt- baby hair, a później ograniczenie wypadania "starych" włosów. Odzyskałam wiarę w siebie dzięki waszym poradom, forumowiczkom.. Wiedziałam gdzie szukać odpowiedzi ![]() Teraz jestem w kolejnej ciąży i wiem, czego się spodziewać jeśli chodzi o kondycję włosów, jak sobie z nimi radzić.. I jestem o nie spokojna ![]() Dziękuję Wizaż i stooo lat z okazji Twoich 18-tych urodzin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
Ulubionym trikiem jaki poznałam na stronie wizaz.pl jest napewno:
OLEJ RYCYNOWY i jego zastosowania. Jest to jeden z najstarszych produktów do dbania o wszystko. Jak się dowiedziałam można stosować go do pielęgnacji rzęs, włosów i skóry, a chyba to jest najważniejsze dla kobiety. Rzecz -produkt,który można kupić za grosze a ma wszelkie zastosowanie. Polecam go Wam kobitki. Dziękuję Wizaż!! Jesteś wielką encyklopedią urodowych trików! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
Moj urodowy trik ,ktory poznalam dzieki Wizaz to smarowanie kremem twarzy przed nalozeniem fluidu.Najpierw smaruje twarz kremem i zanim sie wchlonie rozprowadzam fluid.Dzieki temu trikowi o ktorym przeczytalam na Wizaz juz kilka lat temu podklad swietnie sie rozprowadza i dlugo utrzymuje a co najwazniejsze latwo go rozetrzec bez plam i smog.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Przyczajenie
|
oleju arganowy-dodaje chuci!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
Skórę i włosy myję systematycznie, w zależności od potrzeb odpowiednimi kosmetykami. Oczyszczam włosy poprzez szampon, odżywki i peeling, ponieważ poprawia on kondycję włosów oraz skórę głowy. Ulubiony trik urodowy, który poznałam dzięki Wizaz.pl to nakładanie odżywki na mokre włosy przed ich umyciem szamponem. Dzięki temu włosy nie plątają się, nie puszą i są zwiększone u nasady. Ten trik jest dobry dla cienkich i przetłuszczających się włosów. Włosy nabierają objętości i pięknie błyszczą. W moim przypadku sprawdza się ten trik, a moje włosy zachwycają swoim wyglądem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Dla mnie ogromnym problemem jest sucha skóra oraz walka z tym problemem. Dzięki wizaz zrozumiałam, że głównym problemem był skład kosmetyków, im jest krótszy tym ja mam mniej problemów ze skórą. Dlatego teraz najpierw sprawdzam opinie oraz skład, a dopiero wtedy kupuję wybrany produkt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.