![]() |
#151 |
BAN stały
|
Dot.: Czy bajka skończy się piekłem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Nawet jak wytrzymasz do ślubu to co? Kościelny jednostronny? Dla mnie to śmieszne. Ateista
( tak się wypowiadasz o wierze że na to wychodzi) lata do kościoła i weźmie kościelny. Litości. To jeszcze gorsze niż to jej czekanie do ślubu. Chociaż w coś wierzy i się chce tego trzymać. |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
BAN stały
|
Ale nauka kosciola katolickiego to nie tylko Biblia, to tez katechizm, encykliki papieskie i inne. Myslisz, ze inaczej czym sie katolicy roznia od np prawoslawnych, albo prostestantow, bo oni wszyscy czytają Biblie? Nie wierze, ze masz 24 lata, bo twoj sposob wyslawiania sie o seksie i brak elementarnej wiedzy o swiecie wskazuje ze masz z 16
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-07-31 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"He, ona nie szanuje żadnego mojego poglądu, ja bym wolał: Slub cywilny antykoncepcja bzykanie sie na juz nie chodzenie do kosciola nnie spowiadanie sie." Czemu kłamiesz? A może jesteś trollem i się już w tym gubisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co jest śmiesznego w ślubie kościelnym jednostronnym?
![]() |
#157 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Ok, pati, powiedziała że będzie stosować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Autor nie rozmawia. Autor wyczekuje seksu i patrzy na zegarek i kalendarz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Śmieszne jest to że autor planuje robić coś czego wcale nie czuje i nie robi tego bo ma taką potrzebę by np pójść do Kościoła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
BAN stały
|
No dobra, czyli jak dziewczyna jest gotowa stosować (nie-naturalną) antykonepcje, to zadna z niej gorliwie wierząca, to może faktycznie jej się niedlugo odmieni w sprawach seksu. Nie mniej Autorze, poczytaj troche, bo toja wiedza o swiecie jest na poziomie gimnazjum, POROZMAWIAJ Z NIĄ, bo wasza komunikacja to jest tragedia. i nie pchaj jej łap tam gdzie nie jestes PEWIEN, ze sobie tego zyczy. Szczescia zycze
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-07-31 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
BAN stały
|
świetnie to wyciągnęłaś z kontektu tego posta i wszystkich moich poprzednich w tym temacie
![]() ![]() Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-07-31 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
BAN stały
|
Dzięki patusia
Nie wiem jaką zamierza stosować antykoncepcje, mówiła że taka co daje 99 % moze jakie npr czy tabsy nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Seks to nie handel wymienny, średnio rozgarnięty człowiek takie rzeczy kuma.
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85185216]No i co z tego? Odmowa dotykania jej genitaliów miała jakiś termin ważności czy jak?
![]() Lisbeth, litości. Jak jakiś facet chce z Tobą uprawiać seks to wysyła prośbę na piśmie? Albo bierze krzesełko i pyta oficjalnie "Droga Lisbeth, mogę Cię dotknąć?". U mnie jakieś pieszczoty/seks wychodził naturalnie, jakbym nie chciała to bym zaprotestowała. Tak też zrobiła ta dziewczyna i autor przyjął do wiadomości jej odmowę, nie gwałcił jej ani nie molestował. Zresztą helloł panna się ocierała o jego wzwód, pytała autora o zgodę? Jakoś nie sądzę.
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale prawda jest taka, że nie umiem uwierzyć że ją kochasz. Bo wykazujesz ogromny brak szacunku dla jej poglądów i wiary. I jeszcze większy brak chęci aby je zrozumieć. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Całe to uzasadnienie dlaczego ona te granica ma tam, gdzie ma (dziewictwo, wiara itp.) to temat poboczny, bo motywacje może mieć naprawdę dowolną, a ty nie masz prawa tych granic przekraczać, niezależnie od tego jak bardzo ci się wydaje, że może już wolno. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Autorze, Ty zwyczajnie nie bierzesz tego co Twoja dziewczyna mówi na poważnie. Lepiej zacznij, bo możesz się grubo zdziwić, ona też w końcu straci cierpliwość. I to, że Ty wielce powiesz, że coś nie jest grzechem nie znaczy, że zmieni to w co ona wierzy, a są to podstawowe zasady wspólnoty do której należy. Jak choćby uczęszczanie co niedziela do kościoła, no proszę Cię, to podstawa podstaw, a Ty wyjeżdżasz jej z tekstem, że to nie grzech.
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie autor jej nie kocha a zwyczajnie pożąda, skoro chce czegoś jej kosztem i nie akceptuje jej zasad.
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Femme fatale
|
Cytat:
Opanuj się. Myślę, że z tej mąki chleba nie będzie bo nie pasujecie do siebie. Macie inne parytety jeśli chodzi o seks w związku. Ona chce czekać do ślubu, Ty nie chcesz, a w takim przypadku jeśli nie dojdzie do żadnego konwensusu - proponuję rozstanie. Jeszcze chwila i dojdzie do zdrady bo "luba" nie chce dać to "a spróbuję zamoczyć gdzie indziej" ![]() ![]() Więc akceptujesz powyższy stan rzeczy i czekasz cierpliwie albo ją zostawisz. Zostawiając ją zrobisz jej wielką przysługę. Jesteś obrzydliwy, co to ma być "... myślę 4 miechy może "da". Jak ją traktujesz? Jak osobę do której nie masz szacunku. Nie szanuje jej w ogóle... Może da? ![]() A co to ma być?! Poszukaj sobie kochanki na telefon albo idź do b#delu tylko tam musisz zapłacić za jedną noc i to sporawo. Pamiętaj możesz złapać co nieco w gratisie ![]() Daj jej spokój i jej nie męcz swoją osobą bo ja naprawdę również byłabym zmęczona gdybym miała do czynienia z takim człowiekiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
BAN stały
|
Raczej : daj jej spokój i nie męcz się z taką osobą. Jak na standardy religijnej dziewicy z zasadami, to siadanie okrakiem na facecie, prowokowanie pocałunków i dotknięć, a w rezultacie świadome prowokowanie erekcji, to trochę dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Cytat:
No i teraz tak: co to jest ta czystość przedmałżeńska? Przecież seks to nie tylko penetracja. Czystość przedmałżeńska obejmuje także petting i macanki przez ubranie. A nawet unikanie sytuacji intymnych, które opisuje nam Autor. Więc cos tu jest nie tak z tą czystością przedmalżeńską. Na studiach miałam znajomych, parę, która nosiła takie pierścienie, o których ktoś tu wspominał (srebrne z symbolem lilii chyba, o ile się nie mylę) a jako, że nie mieli oporów przed rozmowami na temat postanowienia czystości przedmałżeńskiej to trochę wiem, na czym to polega. Z pewnością nie na pettingu i na siadaniu na wzwiedzionym penisie (nawet, jeśli ten jest w majtach). Owszem, trzymali się za ręce, przytulali, wymieniali delikatne pocałunki ale unikali oboje wszelkich sytuacji, które ich ciała mogły wystawić na pieszczoty z podtekstem seksualnym. Wszystkie intymne dotyki zostawiali na "po ślubie". Nie wiem, jak im się ułożyło, bo stracilismy kontakt. Dla mnie to żadna czystość przedmałżeńska to nie jest a raczej "i chciałabym i boję się". I dziewczyna ma jak najbardziej prawo do takiej postawy. Tylko mieszanie czystości przedmałżeńskiej do namiętnych pocałunków z językiem, ocierania się o czyjąś erekcję jest grubym nadużyciem. Nie chce, to nie. Jej prawo. Ale po co dorabiać do tego dziwaczne ideologie?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
BAN stały
|
Cóż, dla wielu czystość przedmałżeńska sprowadza się do utrzymania w całości błony. Bo to da się sprawdzić, jakby co.
Dobrze mowisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
BAN stały
|
Całość. W większości przypadków, oczywiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Wizażowy Kot Igor
|
Najlepiej by było, gdyby jacyś Katolicy (świadomi) na temat czystości przedmalżeńskiej się wypowiedzieli. Nie znalazłam żadnej wiążącej definicji tej postawy, tylko bardzo ogólne, o zachowaniu dystansu fizycznego i skupianiu się na sferze "niefizykalnej" partnera/ki i budowaniu więzów poza seksualnością.
Ja swoją wiedzę w temacie opieram głównie na, nieaktualnej juz, znajomości z parą, która wybrała taką czystośc.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
A po co została stworzona spowiedź? Dlatego, bo człowiek jest grzeszny, to nie jest tak, że jak wstępujesz do kosciola to nagle jestes idealnym katolikiem. Pytanie czy ta sytuacja (np. z siadaniem na koloanach - bo nie doczytałam) się powtarza np. przy każdym spotkaniu czy jednak rzadko. Bo każdy pod wpływem chwili może popłynąć, po to jest spowiedź i żal za grzechy. Często ludzie chodzą do spowiedzi nawet co tydzień - nie dlatego, że za każdym razem od lat popełniaja inne grzechy. I jasne, jest też postanowienie poprawy, ale jak mówiłam, katolik to nie półbóg, nie jest idealny.
Poza tym nic wam do tego czy ktoś wybiórczo czy nie podchodzi do wiary. Dziewczyna ma takie a nie inne postanowienie, że nie będzie współżyła i tyle. Skoro autorowi to przeszkadza, to powinien się z nią rozstać. Ale to czego tu brakuje, to porządnego obgadania między sobą tych tematów, bo przy takim stażu związku to już powinno być jasne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.