![]() |
#1 |
BAN stały
|
Czy bajka skończy się piekłem?
Zacznę pewnie jak większość. Mam 24 lata i poznałem cudowną dziewczynę. Super z charakteru, miła sympatyczna, wesoła, inteligentna, z urody mój typ, 10/10 według mojego gustu, dla mnie ideał. Zakochałem się. Były spotkania, randki, gorące pocałunki, wspólne wyjścia.
Po miesiącu spotkań, gdy byliśmy u niej na chacie, całowaliśmy się, piliśmy wino, wsadziłem jej rękę w majtki-była w dresie. No i się zaczęło. Była rozmowa, powiedziała że jest dziewicą, i abym wiecej tak nie robił, czyli nie przekraczał granic intymności. Ok pomyślałem, dziewica, za szybko, spieprzy...em sprawę. Przeprosiłem, i dalej było wspaniale, przez kolejne 3 miesiące, łącznie 4 miesiące spotkań. Znów byłem u niej, jakieś winko do kolacji, potem przytulanki, całusy z języczkiem, myślę 4 miechy może "da". ![]() Co się okazało? Dziewica i katoliczka-z tych praktykujących, czyli seks po ślubie. Była długa rozmowa, nawet coś o ewentualnym ślubie który mógłby być najwcześniej w 2020 r, czyli za 2 lata, tego roku niewiele zostało i 2019 co najmniej narzeczeństwo. Na czym stanęło? Seksu zero, ranki ok, pocałunki też. Raz nas poniosło i doszło do pettingu przez ubranie z orgazmem, ale potem żałowała, i była u spowiedzi w niedziele-rozgrzeszenie dostała. Czy jestem religijny? Jestem katolikiem-wpisanym, kiedyś chodziłem teraz już nie od kilku lat, ani w kosciele nie byłem ani u spowiedzi. Mam neutralny stosunek do kościoła. Ona teraz chodzi i prosi abym szedł z nią i chodzę. Byłem nawet u spowiedzi, w święta z nią. Rozgrzeszenie dostałem, ale nie wiem co robić, kocham ją, ale nie chce czekać na seks. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Dot.: Czy bajka skończy się piekłem?
Cytat:
Jak nie chcesz uszanować jej podejścia do seksu, to odejdź. Może inna ci "da". Mam nadzieję, że to troll. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Biała Dama
|
Seks jest ważny, i ważne żeby się w tej sprawie dogadywać. Ona chce czekać, Ty nie chcesz więc lepiej Wam będzie bez siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja pierdzielę co za typ z ciebie. Nie mogłeś zapytać za pierwszym i za drugim razem czy chce, a za drugim dodatkowo czy nie zmieniła zdania, tylko musiałeś się pchać z łapami?
Teraz przynajmniej wiesz, że o tym należy od początku rozmawiać zamiast sobie zakładać jakieś rzeczy z tyłka i potem się dziwić, że jednak rzeczywistość wygląda inaczej. Ona chce czekać z seksem do ślubu i nic na to nie poradzisz. Twoje przekonania nie są ważniejsze od jej przekonań, więc najlepiej będzie jak dasz jej spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Interleukina Druga
|
Przedyskutujcie dokładnie nie tylko kwestię seksu, ale też wszystko inne z czym to się wiąże. Libido, potrzeby seksualne, wyobrażenia na temat bliskości w tym innych niż stosunek sam w sobie. Koniecznie też należy poruszyć kwestię uznawanej antykoncepcji, podejścia do dzieci i wizji rodziny. Dopiero po uzyskaniu takich informacji można chociaż orientacyjnie stwierdzić czy jest wam po drodze i podjąć jakąś świadomą decyzję.
Po tym w jaki sposób wypowiadasz się o seksualności wnioskuję, że raczej po drodze wam nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja odbieram to tak, że autor napisał "może da" jako żart, w żartobliwy sposób. Chyba można zażartować z seksu.
Ale zgadzam się z tym, że nie powinieneś pchać nigdzie łap, tylko najpierw spytać czy już jest gotowa, czy potrzebuje więcej czasu, porozmawiać, badać grunt. Nikt Ci nie powie czy to wypali, może tak, może nie. Decyzja należy do Ciebie. Porozmawiaj o antykoncepcji, o jej wizji przyszłości, bo może znów się zdziwisz. Ja bym nie czekała, po pierwsze dlatego, że nie wzięłabym tak prędko ślubu, nie chciała spłodzić gromadki dzieci i ogólnie tak mocna religijność by mnie odstraszyła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Bo o takich rzeczach się rozmawia, a nie czeka aż będzie okazja włożyć rękę w majtki albo czekać aż 'da'.
Masz 24 lata, a sytuacja jak z liceum. Przed wejściem w związek porusza się kwestię naszego podejścia do pewnych spraw, a nie że po kilku miesiącach związku wielkie zaskoczenie, bo ktoś chce czekać do ślubu, a partner nie. Dochodzi jeszcze kwestia libido czy antykoncepcji jak wyżej. Trzeba to obgadać. No i zdecydować czy Ci pasują jej poglądy. Nie chcesz czekać, to znajdź dziewczynę taką, żebyście do siebie pasowali, bo 10/10 i że fajnie się gada to nie wszystko. Poza tym skoro 'dla niej' zacząłeś chodzić do kościoła, co jest głupotą swoją drogą, to chyba mogłeś przypuszczać, że warto jednak może zapytać jak sprawa wygląda. Nie wierzę, że temat seksu w ogóle nie wypłynął.
#8 |
Zakorzenienie
|
Pol roku jestescie para i nie rozmawialiscie o tym? Masakra...o czym wy w ogole rozmawiacie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
To tytułowe piekło to rozumiem związek z praktykującą katoliczka?
![]() Sytuacja jest jasna, rozmijacie się totalnie w światopoglądach. To że zwróciłeś uwagę tylko na kwestię seksu też dużo mówi o tym jaki jesteś krótkowzroczny, przecież dziewczyna która chce czekać do ślubu z seksem po ślubie raczej nie uzna że już koniec, zasłużyła na zbawienie, hulaj dusza i można odpuścić. Wiadomo że ludzie się zmieniają ale ona np. będzie się codziennie modlić, co niedzielę chodzić do kościoła, będzie chciała ochrzcić i po katolicku wychować dzieci, po ślubie też nie będziesz mógł się na nią rzucać kiedy Ci się zachce, nawet jeśli ona będzie mieć ochotę (NPR, dni płodne i niepłodne), będzie czytać Biblię, praktykować, nie zje w piątek mięsa itp. Nie rozumiem jak Ty to sobie wyobrażasz w sytuacji kiedy Ty nie dasz rady żyć w ten sposób..? No i nie zdziw się że ona sama niedługo Cię zostawi jeśli będziesz cisnął na seks (nic dziwnego, zrobiłbym to samo gdyby facet nie potrafił uszanować mojej woli). Szczerze Ci powiedziała co i jak a Ty kombinujesz jak tu to ogarnąć żeby był seks ![]() Znajdź sobie dziewczynę która ma tak samo letnie podejście do religii jak Ty i nara. |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Piliśmy winko, potem oglądamy tv, ona się przytula, potem siada mi na kolana, całujemy się, wkłada mi język w usta, dostaje erekcji, jej tyłek jest na moich kolanek więc ona czuję erekcje, uśmiecha się i całuje jeszcze namiętniej,moje ręce były na plecach, nogach, przy miejscu intymnym, potem pod koszulką dotykała jej brzucha, a że w dresie więc nic nie trzeba rozpinać, zjechałem niżej, że nie na majtki a wyszło pod majtki wprost na waginę to nawet nie chciałem, bardziej do majtek, i od tego się zaczęło, oprócz tego wjazdu w majtki nic nie protestowała, więc trochę poniosło mnie, ale nie wiedziałem, za pierwszym razem że nawet jest dziewicą, a za drugi, że chce czekać do ślubu, więc nie uważałem, że w tak namiętnej sytuacji, po 1 a potem po 4 miesiącu znajomości dotknąć dziewczynę po waginie gdy ona siedzi na moim członku w erekcji, i do tego się jeszcze uśmiecha to wielka zbrodnię zrobię. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Przepraszam za szczegółowy opis, ale inaczej nie umiałem ukazać sytuacji. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85181296]Ja pierdzielę co za typ z ciebie. Nie mogłeś zapytać za pierwszym i za drugim razem czy chce, a za drugim dodatkowo czy nie zmieniła zdania, tylko musiałeś się pchać z łapami? Teraz przynajmniej wiesz, że o tym należy od początku rozmawiać zamiast sobie zakładać jakieś rzeczy z tyłka i potem się dziwić, że jednak rzeczywistość wygląda inaczej. Ona chce czekać z seksem do ślubu i nic na to nie poradzisz. Twoje przekonania nie są ważniejsze od jej przekonań, więc najlepiej będzie jak dasz jej spokój.[/QUOTE] Nie spytałem czy chce, bo niekoniecznie chciałem się seksić, po prostu w namiętnej sytuacji chciałem ją dotknąć tu i ówdzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą ona mogła z różnych powodów tej ręki w majtkach nie chcieć, Jezu, czy namiętne całowanie to od razu przyzwolenie na macanki i seks? Dziwi mnie też, ze jak już temat jej dziewictwa wypłynął i że ona nie chce byś tak robił, to wypadałoby wtedy to pociągnąć - czy w ogóle nie chce, czy potrzebuje czasu, czy nie ma mowy o niczym do ślubu. A nie że zamietliście temat pod dywan. O czym Wy rozmawiacie tak w ogóle? No i jak to założyłeś, że już jest gotowa. No, kurde, rozmawiajcie więcej, o seksie trzeba rozmawiać, bo inaczej są takie problemy jak tutaj
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Rozmawiamy. Do kościoła zacząłem chodzić z nią, jak powiedziała że jest religijna, i potem pytała czy pójdę z nią więc szedłem. Rozmawialiśmy również, a raczej ona mnie pytała, czy się np masturbuje, to przyznałem się to powiedziała, aby z tego się wyspowiadał, i starał się nie robić. Ogólnie coś czuje że, że chce abym się stał religijny jak ona. W sumie wiara za bardzo jej mi nie przeszkadza, ja też mogę być wierzący, tylko z tym seksem nie chce mi się czekać bo to długo, a ja pragnę jej już teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego chleba mąki nie będzie, niestety.
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to Twoje chodzenie do kościoła dla dziewczyny to lekko mówiąc nieporozumienie, bo to tak nie działa, ale nie moja sprawa. Nie wiem, serio, to nie jest Twoja bajka, widzisz, że nic z tego nie będzie, ona chce czekać, Ty nie - należy się rozstać i tyle. A na przyszłość temat zacząć PRZED wejściem w związek.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Ale przecież jest dużo kobiet dziewic chcących czekać do ślubu, a potem uprawiają seks przed, więc czy ja wiem że to obietnica złożona Bogu?
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale kilka dobrych lat temu, widziałem na zdjęciu nosiła pierscień cnoty czy dziewictwa, ma to jakieś znaczenie? Teraz nie nosi, może wstydzi się bo edukacje już skończyła, ale taki pierscien po zdjęciu dalej ma "swą moc" to sa jakieś obietnice Bogu, czy bradziej moda z USA? |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
To ja może przedstawię inny punkt widzenia. Jestem mężatką, mój mąż jest moim pierwszym i jedynym partnerem. Uprawialismy przed ślubem seks. Nasze życie się zmieniło na przestrzeni lat,obecnie jesteśmy wierzacy obydwoje. I gdybym mogła cofnąć czas, to nie chciałabym już uprawiać seksu przed ślubem. Komfort jaki daje małżeństwo i poczucie bezpieczeństwa nie zamienilabym na nic i z obecnej perspektywy seks przed ślubem wydaje mi się strasznie lekkomyslny i ryzykowny. I nie rozpatruje tematu pod względem grzechu czy ogólnie nakazów religijnych, tylko na chłopski rozum... ile wątków pojawia się na wizażu, ile kobiet rozpacza, bo zaszły w ciążę, niechcianą, z byle jakim facetem, w byle związkach. My świadomie podjęliśmy decyzję, kiedy byliśmy gotowi na taki krok. Na pewno wiele też zależy od charakteru, ale ja akurat mam taki, iż wychodzę z założenia, że z pewnymi rzeczami się nie bawi i nie żartuje. Dlatego jeśli chcesz dziewczynę do seksu, to znajdź sobie taką, która ma podobne poglądy do twoich. Praktykujących katolików nie brakuje, dlatego twoja obecna dziewczyna może bez problemu znaleźć kogoś dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No ale to zależy od indywidualnej kobiety, więc jakie ma znaczenie, co robią inne? Twoja dziewczyna nie chce seksu przed ślubem.
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Dokładnie, dla mnie seks do dodatek do związku, a nie cały zwiazek, ale bez tego dodatku ciężko mi być związku, gdzie podniety cały czas, a potem nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Albo to akceptujesz i czekasz, albo sobie idziesz, widać nie ma innego wyjścia. Osobiście ja bym oszalała i uważam to wręcz za niezdrowe, ale co kto woli.
Bosh, dla niektórych to się wydaje może dziwne, ale właśnie dlatego przy wyborze patnera kieruję się bardzo tym, żeby był niereligijny. Nie chodzi tylko o seks, oczywiście, ale światopoglądowo ludzie się na dłuższą metę nie dogadają. A ta Twoja to też niezłe ziółko. Ewidentnie chce Cię skusić, a potem niby wielkie oburzenie. Fajne gierki. |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Szczerze to nie rozumiem najazdu na autora. W żadnym z moich związków nie przeprowadzałam oficjalnej rozmowy, że uważam że seks można uprawiać na 7 lub 11 randce, tylko wychodziło to jakoś naturalnie. Nie ma się co oburzać na chłopaka że "próbował" tym bardziej że kobita "ocierając się" o niego mogła sprawić wrażenie że daje mu przyzwolenie. Nie dajmy się zwiariowac. Dla mnie to jest normalna sytuacja, posunął się za saleko, odmówiła i ok.
A co do seksu po ślubie, uważam że jeżeli z twojej strony nie ma to znaczenia religijnego to będziesz dążył do ślubu głównie dlatego żeby pójść z nią do łózka- a to nie jest nienajlepszy pomysł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Szanujesz jej decyzję i czekasz do ślubu. Tutaj ostrzegam: ktoś kto chce czekać do ślubu może po ślubie chcieć przestrzegać innych zasad wiary katolickiej w kwestii seksualności (antykoncepcja, otwartość na dzieci itd). - Mówisz że czekasz do ślubu, ale usiłujesz ją namówić/skusić (nie polecam) - Kończysz związek i szukasz innej.
![]() |
#26 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli tak, to muszę cię zmartwić, twoje obserwacje to żadna wiarygodna próba badawcza. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
No dużo kobiet, prawie każda uprawia seks, a potem śluby kościelne, więc prawie nikt nie czeka, więc i może moja zmieni zdanie.
Więc pierscien to tylko moda była? ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- A jeszcze chciałbym zapytać o ten pierscien, czy osoba która go zakładała, to raczej na powaznie przed slubem nic? Znacie może osoby któe nosiły taki pierscien? I jak to sie skonczyło w tych sprawach? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie czekaj aż może ona zmieni zdanie, bo nie wiesz czy w ogóle. Znajdź laskę, z którą się dogadacie, a nie dla której będziesz musiał chodzić do kościoła i spowiadać się z masturbacji jeśli tego nie czujesz, ale bo ona chodzi, to Ty też musisz.
![]() |
#30 |
BAN stały
|
no to chyba zależy od konkretnej osoby, dlaczego zakładasz, ze wszyscy ludzie na swiecie z takim pierscieniem myślą tak samo i mają to samo w glowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.