![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Początki
u mnie krwi nie było
![]()
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
nie boj sie!!ja nie mialam wcale krwawienia a lekki bol byl zwiazany z "rozciaganiem" ze tak sie wyraze
![]()
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o tabletki antykoncepcyjne + prezerwatywę - zabezpieczenie jak najbardziej dobre. W przypadku pęknięcia prezerwatyw nie masz się czym przejmować.
Jeżeli masz zaufanie do partnera i jesteście gotowi do rozpoczęcia współżycia, pojawienie się krwi nie powinno być żadnym problemem. Może się ona pojawić, ale nie musi - to sprawa indywidualna. Po stosunku - chusteczki przydają się, kiedy para kocha się bez prezerwatywy. Wtedy służą do wytarcia wypływającej spermy. Jest sporo wątków - między innymi o antykoncepcji i "pierwszym razie" - poczytaj, to może się uspokoisz. Życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podpisuję się pod tym i pamiętaj, że każda kobieta inaczej przechodzi swój pierwszy raz. Na pewno pomoże jak będziesz rozluźniona i spokojna- w tym powinien dopomóc Tobie partner. Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
ja na 1 raz używalam tylko prezerwatywy, potem doszły Patentexy, a teraz biorę tabletki
![]() takze na 1 raz mysle ze guma+globulka bedzie ok ![]() ![]() jezeli chodzi o krew i bol.. u mnie nie bylo ani kropelki, a bolalo tylko troszeczke ![]()
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
dziękuje wszystkim *:
a ginekolog moze stwierdzić o rozmiarze błony? ja chodzę do ginkologa, ale nie w sprawie wspolzycia seksualnego i czy moge zadac takie pytanie wprost? troche nawet nie wiem jak miłabym je ułozyć ![]() zeby sie tak nie ośmieszyć ![]() i czy takie badanie sprawdzające rozmiar błony wygląda jak takie normalne badanie u ginekologa na fotelu przy uzyciu odpowiednich nazedzi ... ?
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pierwszego razu,to ja wogóle nie krwawiłam,ale bardzo bolało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
to nie zadne specjalne badanie...lekarzowi wystarczy tylko spojrzec bo na fotelu widzi przeciez wszystko dokladnie...jak zapytac??najnormalniej... .powiedz ze chcesz rozpoczac wspolzycie , troche boisz sie bolu i prosisz zeby przy okazji badania powiedzial ci czy masz obawiac sie krwawienia i bolu zwiazanego z przerywaniem blonki...kazda blona jest inna wiec moze poprostu uslyszysz tak jak ja ze jej prawie nie ma i pierwszy raz bedzie bolal minimalnie...powodzenia i nie wstydz sie to twoj ginekolog jego raczej zadne nawet najglupsze w naszym mniemaniu pytania nie powinny dziwic a tym bardziej smieszyc...
![]()
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli te tabletki to tabletki antykoncepcyjne hormonalne (bo nazwa mi akurat nic nie mówi :/ ) to nie musisz używać prezerwatywy. Jesteś zabezpieczona. Nie bój się tych strasznych opowieści o przerwanej błonie, bo w dzisiejszych czasach to rzadziej się zdarza żeby dziewczyna wogóle krwawiła, a co dopiero krwotok. Pewnie że zdarza się nieraz, ale osobiście niczego takiego nie doświadczyłam, nawet kropli krwi, ani żadnego bólu ![]() ![]() Proponuję szklaneczkę wina na rozluźnienie w ramach ogrzania atmosfery i przełamania lodów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Patentex to chyba globulki, a nie tabletki i w połączeniu z prezerwatywą powinnaś być skutecznie zabezpieczona. Samych raczej bym nie polecała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
Te tabletki się pienią, tak? Blee
Brałam tabletki (2 lata, teraz robię roczną albo 0,5 roczną przerwę) i fakt, zawsze musiały być chusteczki a teraz tylko prezerwatywy Co do błony, to mnie w ogóle nie bolało a krwi trochę było i zabrudziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Ja wspominam pierwszy raz tak : było duzo bólu strachu i krwi ale dało rade - idąc do łazienki juz "po" wygladałam jak by mnie ktos zarżnął nożem krew miałam wszędzie - zabezpieczylismy sie tylko prezerwatywą.
Nie wiem czy wy tez tak miałyscie czy tylko ja - prawie cały tydzien mi leciała krew tak jak bym okresu dostała. Na szczescie tylko pierwszy raz boli teraz to idzie jak po maśle hihiihih ![]()
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Dot.: sama gumka wystarczy?
A mam takie pytanie, czy jesli pominiemy takie wypadki jak pekniecie prezerwatywy czy jej zsuniecie daje ona 100% zabezpiecznie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
My uzywamy prezerwatyw już od ponad roku i bardzo jesteśmy zadowoleni z tej metody. Trzy lata brałam tabletki i teraz jestem ich zdecydowaną przeciwniczką. Moje libido spadło do zera, strasznie przytyłam (kumulowanie wody w organiźmie). Teraz czuję się lekko, mogę obserwować jak zmienia się mój cykl miesiączkowy, czuję że jestem kobietą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
u mnie lrwi nie bylo za to duzo bolu zreszta drugi raz tez bolalo za trzecim juz troche mniej...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
u mnie zero bólu, zero krwi, zero strachu. jako zabezpieczenie globulka + prezerwatywa i tak zostało do tej pory, jeszcze nas ta metoda nie zawiodla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
ja stosowałam kilka razy te globulki razem z prezerwatywą, ale nie byłam zadowolona, bo trzeba było czekać jak się globulka rozpuści, a przy tym było to dla mnie niezbyt miłe uczucie i jeszcze do tego dochodziło zakładnaie prezerwatywy i teraz stosujemy tylko prezerwatywę przy jednoczesnym patrzeniu w kalendarzyk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pewnien problem.. kochałam sie z chłopakiem jedynie przy zabezpieczeniu globułki, ale przed wytryskiem moj partner wyjął swojego członka ze mnie.. czy jest mozliwe zebym zaszła w ciążę??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Globułki a pierwszy raz
teoretycznie możliwe, bo plemniki mogą być już w śluzie , który nawilża penisa.
A co do globulek, to podobno mogą się pienić XD Nie wiem czy to prawda, bo nigdy sama nie stosowałam [ufam tylko tabletkom,a w gumce to już nie to samo :P] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Globulki+prezerwatywa. Pierwsze zabezpieczenie.
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Globulki+prezerwatywa. Pierwsze zabezpieczenie.
U mnie za pierwszym razem, ani nie bolało, ani krwi nie było. Nawet odrobinkę.
![]() Współzyję od prawie 3 lat i od tej pory stosowaliśmy z TŻ-em TYLKO prezerwatywy. Jeden raz nas zawiodła. ![]() ![]() Od przyszłego miesiąca planuję zacząć brać tabletki. Nie wiem na jak długo, bo sceptycznie jestem do nich nastawiona. Jednak wyjeżdzam z TŻ-em za granicę (do USA i nie chciałabym tam latać do ginekologa w chwilach kryzysu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Globulki+prezerwatywa. Pierwsze zabezpieczenie-wątek zbiorczy.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Globulki i kremy plemnikobójcze...
ja dopieor zaczynam swoja przygode z prezerwatywami i globulkami i dlatego mam pare pytan
![]() ![]() w kazdym razie chciala bym zapytac czy globulke wklada partner czy my same? i jak glebko...i wogole prosilabym o jakies wskazowki, bo naprawde sie w tym nieorientuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie wiem. Pewnie macie już dosyć tych wątków o antykoncepcji, ale mam teraz tylko 5 minut żeby go założyć więc nawet nie miałam czasu wyszukać
![]() Otóż pytanie jest takie. Mój TŻ wyszedł z propozycją aby zastąpić prezerwatywy innymi środkami antykoncepcyjnymi. Po głowie chodzą mi tylko tabletki antykoncepcyjne....ale boję się że sobie tylko tym zaszkodzę. Mam 18 lat i miałam kiedyś problemy ginekologiczne. Po prostu nie wiem co zrobić, a mam mało czasu. Co byście proponowały? A może podacie inny pomysł niż tabletki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.