Globulki i kremy plemnikobójcze - wątek zbiorczy - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-24, 16:48   #151
bonec
Rozeznanie

GG do bonec
Dot.: Początki

u mnie krwi nie było i bólu nie czułam

Powiększ sobie biust

Bransoletki hand-made

Do czytania - nowości z 23.09

Kosmetyki i wishlista

brak komputera przez najbliższe dni
bonec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-24, 16:49   #152
olina852
Raczkowanie

nie boj sie!!ja nie mialam wcale krwawienia a lekki bol byl zwiazany z "rozciaganiem" ze tak sie wyraze ja przed pierwszym razem bylam u ginekologa po tabletki i przy okazji on obejrzal blone i stwierdzil ze nie musze sie bac bo jest prawie niewidoczna...powodzenia: )
Stary 2007-02-24, 17:23   #153
xyoko
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o tabletki antykoncepcyjne + prezerwatywę - zabezpieczenie jak najbardziej dobre. W przypadku pęknięcia prezerwatyw nie masz się czym przejmować.
Jeżeli masz zaufanie do partnera i jesteście gotowi do rozpoczęcia współżycia, pojawienie się krwi nie powinno być żadnym problemem. Może się ona pojawić, ale nie musi - to sprawa indywidualna.
Po stosunku - chusteczki przydają się, kiedy para kocha się bez prezerwatywy. Wtedy służą do wytarcia wypływającej spermy.
Jest sporo wątków - między innymi o antykoncepcji i "pierwszym razie" - poczytaj, to może się uspokoisz.
Życzę powodzenia
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-24, 23:28   #154
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o tabletki antykoncepcyjne + prezerwatywę - zabezpieczenie jak najbardziej dobre. W przypadku pęknięcia prezerwatyw nie masz się czym przejmować.
Jeżeli masz zaufanie do partnera i jesteście gotowi do rozpoczęcia współżycia, pojawienie się krwi nie powinno być żadnym problemem. Może się ona pojawić, ale nie musi - to sprawa indywidualna.
Po stosunku - chusteczki przydają się, kiedy para kocha się bez prezerwatywy. Wtedy służą do wytarcia wypływającej spermy.
Jest sporo wątków - między innymi o antykoncepcji i "pierwszym razie" - poczytaj, to może się uspokoisz.
Życzę powodzenia

Podpisuję się pod tym i pamiętaj, że każda kobieta inaczej przechodzi swój pierwszy raz. Na pewno pomoże jak będziesz rozluźniona i spokojna- w tym powinien dopomóc Tobie partner. Powodzenia!
SiSleyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-25, 10:59   #155
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

ja na 1 raz używalam tylko prezerwatywy, potem doszły Patentexy, a teraz biorę tabletki
takze na 1 raz mysle ze guma+globulka bedzie ok a potem moze pomysl o tabsach
jezeli chodzi o krew i bol.. u mnie nie bylo ani kropelki, a bolalo tylko troszeczke
Stary 2007-02-25, 11:42   #156
kropkaszkodnik
Raczkowanie

dziękuje wszystkim *:
a ginekolog moze stwierdzić o rozmiarze błony?
ja chodzę do ginkologa, ale nie w sprawie wspolzycia seksualnego i czy moge zadac takie pytanie wprost?
troche nawet nie wiem jak miłabym je ułozyć
zeby sie tak nie ośmieszyć
i czy takie badanie sprawdzające rozmiar błony wygląda jak takie normalne badanie u ginekologa na fotelu przy uzyciu odpowiednich nazedzi ... ?
Stary 2007-02-25, 11:50   #157
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
Napisane przez kropkaszkodnik Pokaż wiadomość
dziękuje wszystkim *:
ja chodzę do ginkologa, ale nie w sprawie wspolzycia seksualnego i czy moge zadac takie pytanie wprost?
i czy takie badanie sprawdzające rozmiar błony wygląda jak takie normalne badanie u ginekologa na fotelu przy uzyciu odpowiednich nazedzi ... ?
Ginekolog jest po to,żeby go pytać Jeśli masz jakiegoś fajnego lekarza,to spokojnie pytaj o wszystko.Jeśli jednak uwarzasz,że coś z nim nie tak i się boisz lub wstydzisz,to lepiej go zmień.Najlepiej mieć takiego,którego obdarzysz całkowitym zaufaniem i na którego zawsze możesz liczyć
A co do pierwszego razu,to ja wogóle nie krwawiłam,ale bardzo bolało Ale to naprawdę zależy od kobiety,więc nie nastawiaj się negatywnie do tego,bo tylko się zestresujesz,a może się to okzazać niepotrzebne
moren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-25, 14:49   #158
olina852
Raczkowanie

to nie zadne specjalne badanie...lekarzowi wystarczy tylko spojrzec bo na fotelu widzi przeciez wszystko dokladnie...jak zapytac??najnormalniej... .powiedz ze chcesz rozpoczac wspolzycie , troche boisz sie bolu i prosisz zeby przy okazji badania powiedzial ci czy masz obawiac sie krwawienia i bolu zwiazanego z przerywaniem blonki...kazda blona jest inna wiec moze poprostu uslyszysz tak jak ja ze jej prawie nie ma i pierwszy raz bedzie bolal minimalnie...powodzenia i nie wstydz sie to twoj ginekolog jego raczej zadne nawet najglupsze w naszym mniemaniu pytania nie powinny dziwic a tym bardziej smieszyc...
Stary 2007-02-25, 21:50   #159
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
dziękuje wszystkim *:
ginekolog słyszał już wszystko Nie bój się zadać nawet najgłupszego pytania, bo właśnie z braku pytań powstają niechciane dzieci
Jeśli te tabletki to tabletki antykoncepcyjne hormonalne (bo nazwa mi akurat nic nie mówi :/ ) to nie musisz używać prezerwatywy. Jesteś zabezpieczona.
Nie bój się tych strasznych opowieści o przerwanej błonie, bo w dzisiejszych czasach to rzadziej się zdarza żeby dziewczyna wogóle krwawiła, a co dopiero krwotok. Pewnie że zdarza się nieraz, ale osobiście niczego takiego nie doświadczyłam, nawet kropli krwi, ani żadnego bólu I większośc z moich koleżanek też nie
Proponuję szklaneczkę wina na rozluźnienie w ramach ogrzania atmosfery i przełamania lodów ale nie więcej, bo ma być przyjemnie i zapamiętane pięknie na zawsze
Stary 2007-02-27, 15:33   #160
Ann_ka
Raczkowanie

Patentex to chyba globulki, a nie tabletki i w połączeniu z prezerwatywą powinnaś być skutecznie zabezpieczona. Samych raczej bym nie polecała.
Ann_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-27, 18:53   #161
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Te tabletki się pienią, tak? Blee
Brałam tabletki (2 lata, teraz robię roczną albo 0,5 roczną przerwę) i fakt, zawsze musiały być chusteczki a teraz tylko prezerwatywy
Co do błony, to mnie w ogóle nie bolało a krwi trochę było i zabrudziłam Ale nie wiem jak potem, bo miałam pierwszy raz podczas okresu, więc tampon mógł wsiąknąć
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-27, 21:12   #162
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ann_ka Pokaż wiadomość
Patentex to chyba globulki, a nie tabletki i w połączeniu z prezerwatywą powinnaś być skutecznie zabezpieczona. Samych raczej bym nie polecała.
tak jest...patentex oval to globulki dopochwowe. minus to że pienią się na maksa i możesz na początku odczuwać ciepło i mrowienie po ich zastosowaniu, no i ważne jest to, że po stosunku nie można się umyć - tzn. nie można wypłukiwać tych globulek chyba 2 godziny...ogólnie mało higieniczne...ale z prezerwatywami to dobre zabezpieczenie ( jak można tak w oole powiedzieć )
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-27, 22:02   #163
adatka
Zakorzenienie

Ja wspominam pierwszy raz tak : było duzo bólu strachu i krwi ale dało rade - idąc do łazienki juz "po" wygladałam jak by mnie ktos zarżnął nożem krew miałam wszędzie - zabezpieczylismy sie tylko prezerwatywą.
Nie wiem czy wy tez tak miałyscie czy tylko ja - prawie cały tydzien mi leciała krew tak jak bym okresu dostała.
Na szczescie tylko pierwszy raz boli teraz to idzie jak po maśle hihiihih
Stary 2007-03-10, 19:07   #164
kropeczka151
Raczkowanie

GG do kropeczka151
Dot.: sama gumka wystarczy?

A mam takie pytanie, czy jesli pominiemy takie wypadki jak pekniecie prezerwatywy czy jej zsuniecie daje ona 100% zabezpiecznie??
kropeczka151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-10, 21:11   #165
Nicole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka151 Pokaż wiadomość
A mam takie pytanie, czy jesli pominiemy takie wypadki jak pekniecie prezerwatywy czy jej zsuniecie daje ona 100% zabezpiecznie??
Niestety, nawet w przypadku prawidłowego stosowania żadna metoda (nawet tabletki) nie daje 100% pewności.. jakiś tam ułamek procenta nieskuteczności zawsze pozostaje. Ale to naprawdę tylko ułamek

Nicole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-11, 10:55   #166
Marzenax
Raczkowanie

My uzywamy prezerwatyw już od ponad roku i bardzo jesteśmy zadowoleni z tej metody. Trzy lata brałam tabletki i teraz jestem ich zdecydowaną przeciwniczką. Moje libido spadło do zera, strasznie przytyłam (kumulowanie wody w organiźmie). Teraz czuję się lekko, mogę obserwować jak zmienia się mój cykl miesiączkowy, czuję że jestem kobietą Tak naprawdę żana metoda nie da ci 100% zabezpiczenia, nawet tabletka która z różnych względów może nie wchłonąc się do organizmu. Tak naprawdę trzeba zawsze brać pod uwagę możliwośc wpadki. Jeśli kochacie się z pewnymi fcetami, z miłości to pojaiwnie się trzeciej osoby w waszym związku nie powinno być tragedią Prawda??
Marzenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 21:05   #167
kropeczka151
Raczkowanie

GG do kropeczka151

Cytat:
Napisane przez Marzenax Pokaż wiadomość
My uzywamy prezerwatyw już od ponad roku i bardzo jesteśmy zadowoleni z tej metody. Trzy lata brałam tabletki i teraz jestem ich zdecydowaną przeciwniczką. Moje libido spadło do zera, strasznie przytyłam (kumulowanie wody w organiźmie). Teraz czuję się lekko, mogę obserwować jak zmienia się mój cykl miesiączkowy, czuję że jestem kobietą Tak naprawdę żana metoda nie da ci 100% zabezpiczenia, nawet tabletka która z różnych względów może nie wchłonąc się do organizmu. Tak naprawdę trzeba zawsze brać pod uwagę możliwośc wpadki. Jeśli kochacie się z pewnymi fcetami, z miłości to pojaiwnie się trzeciej osoby w waszym związku nie powinno być tragedią Prawda??
Marzenax masz całkowita racje ze pojawienie sie dziecka nie powinno byc tragedia Tylko ze moje pytanie wynika z tąd ze ja jestem na aktualnie na bardzo silnych lekach i nie moge pozwolic na ciaze. Albo bym poronila albo urodzila chore dziecko( Z tego powodu chyba tez zdecyduje sie na tabletki niestety, bo tez jestem przeciwniczka tego typu antykoncepcji
kropeczka151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 21:29   #168
xyz**
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monisia_89 Pokaż wiadomość
czy wprzed samą mieisączką tj 2 dni przed wystarczy sama prezerwatywa do zabezpieczenia i czy tak smo też mogę w czasie mieisączki i jakieś 2 dni po. Z tego co czytalam o antykoncepcji to przed samo mieisiączką i po sa dni bezplodne. Ja mam tkaie cykle trwające 30 - 36 dni.
hmm..ja z moim TZ używamy TYLKO gumek juz od ponad 2,5 roku i to bez wzgledu na to czy sa to dni płodne czy nie płodne do tej pory nic nam sie nie przytrafilo.
xyz** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-05, 15:20   #169
kasiaaa178
Rozeznanie

u mnie lrwi nie bylo za to duzo bolu zreszta drugi raz tez bolalo za trzecim juz troche mniej...
kasiaaa178 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-05, 17:31   #170
Candiiia
Rozeznanie

u mnie zero bólu, zero krwi, zero strachu. jako zabezpieczenie globulka + prezerwatywa i tak zostało do tej pory, jeszcze nas ta metoda nie zawiodla ulewa sie strasznie ale przywykłam
Candiiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-05, 18:16   #171
fallen*in*love
Zadomowienie

ja stosowałam kilka razy te globulki razem z prezerwatywą, ale nie byłam zadowolona, bo trzeba było czekać jak się globulka rozpuści, a przy tym było to dla mnie niezbyt miłe uczucie i jeszcze do tego dochodziło zakładnaie prezerwatywy i teraz stosujemy tylko prezerwatywę przy jednoczesnym patrzeniu w kalendarzyk
fallen*in*love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-06, 09:14   #172
smutna10
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Globułki a pierwszy raz

Mam pewnien problem.. kochałam sie z chłopakiem jedynie przy zabezpieczeniu globułki, ale przed wytryskiem moj partner wyjął swojego członka ze mnie.. czy jest mozliwe zebym zaszła w ciążę??
smutna10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-06, 12:38   #173
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka
Dot.: Globułki a pierwszy raz

teoretycznie możliwe, bo plemniki mogą być już w śluzie , który nawilża penisa.

A co do globulek, to podobno mogą się pienić XD Nie wiem czy to prawda, bo nigdy sama nie stosowałam [ufam tylko tabletkom,a w gumce to już nie to samo :P]
Hisoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-06, 22:32   #174
Pomadka
Zakorzenienie

Dot.: Globulki+prezerwatywa. Pierwsze zabezpieczenie.

Cytat:
Napisane przez rainbow0 Pokaż wiadomość
Biorę pod uwagę dni niepłodne i zastanawiam się na globułkami (nie chcę używać lateksu, tabletki również odpadają). Czy te substancje które zawiera globułka (myślę nad patentex oval) nie będzie miała złego wpływu na przerwaną tkankę błony dziewiczej?

Jeszcze jedno pytanie: słyszałyście o przypadku ciąży po stosunku w czasie okresu, u kobiety z mnie więcej regularnymi cyklami?

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Cytat:
Cześć wszystkim,
chciałaby zaczac wspołzycie z moim chłopakiem.
Proszę was o to, ze jesli macie czas odpowiedzcie na moje (moze głupie) pytania.
Chciałabym zastosować te tabletki Patentex + prezerwatywa.
Czy to daje już duze szanse na nie zajscie w ciaze?
Czy jesli pekła by prezerwatywa te tabletki wystarczyły by do tego aby nie doszło do zapłodnienia??

I czy isnieje jakis sposob na (pozbycie się błony dziewiczej)?
tzn. nie chciałabym aby w tym momencie towarzyszyła mi krewa tak jak jest to u wiekszosci przypadkow.
Jak wy sobie z tym problem poradziłyści?
to takie wstydliwe przed chlopakiem ( ta krew) moze takie nie higieniczne.
i co powinnam wziasc ze sobą po stosunku?
nie wiem słyszałam o jakis chusteczkach itp..

Pozdrawiam.
i z góry dziekuje za odp.
Łączę oba wątki.
Stary 2007-04-06, 23:25   #175
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Globulki+prezerwatywa. Pierwsze zabezpieczenie.

U mnie za pierwszym razem, ani nie bolało, ani krwi nie było. Nawet odrobinkę.
Współzyję od prawie 3 lat i od tej pory stosowaliśmy z TŻ-em TYLKO prezerwatywy.
Jeden raz nas zawiodła. Było to w dni płode. Nigdy się nie dowiemy czy bylibysmy wtedy we trojkę bo zastosowałam Postiron Duo.

Od przyszłego miesiąca planuję zacząć brać tabletki. Nie wiem na jak długo, bo sceptycznie jestem do nich nastawiona. Jednak wyjeżdzam z TŻ-em za granicę (do USA i nie chciałabym tam latać do ginekologa w chwilach kryzysu ) na ponad 3 miesiące, więc będę się przy nich czyła po prostu bardziej komfortowo.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-17, 12:05   #176
izia17
Zadomowienie

GG do izia17
Dot.: Globulki+prezerwatywa. Pierwsze zabezpieczenie-wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez rainbow0 Pokaż wiadomość

Jeszcze jedno pytanie: słyszałyście o przypadku ciąży po stosunku w czasie okresu, u kobiety z mnie więcej regularnymi cyklami?

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Moja babcia zaszła tak w ciąże z moją ciocią ale wiadomo... cudowne sposoby babć ;P mama mi mówiła że dawniej myślano że jak kobieta wysika sie po stosunku to tez nie zajdzie w ciąże
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-21, 12:26   #177
biiibiii
Zakorzenienie

Dot.: Globulki i kremy plemnikobójcze...

ja dopieor zaczynam swoja przygode z prezerwatywami i globulkami i dlatego mam pare pytan a wlasciwie jedno takie konktertne bo wiele sie tez dowiedzialam dzieki Waszym wypowiedzią ;*
w kazdym razie chciala bym zapytac czy globulke wklada partner czy my same? i jak glebko...i wogole prosilabym o jakies wskazowki, bo naprawde sie w tym nieorientuje
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 19:31   #178
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biiibiii Pokaż wiadomość
ja dopieor zaczynam swoja przygode z prezerwatywami i globulkami i dlatego mam pare pytan a wlasciwie jedno takie konktertne bo wiele sie tez dowiedzialam dzieki Waszym wypowiedzią ;*
w kazdym razie chciala bym zapytac czy globulke wklada partner czy my same? i jak glebko...i wogole prosilabym o jakies wskazowki, bo naprawde sie w tym nieorientuje
Wszystko jedno czy włożysz Ty, czy partner. Globulkę trzeba włożyć na długość palca.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 23:27   #179
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia1 Pokaż wiadomość
Wszystko jedno czy włożysz Ty, czy partner. Globulkę trzeba włożyć na długość palca.
zgadzam sie

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 14:46   #180
me myself & I
Raczkowanie

Exclamation Jaką antykoncepcję wybrać?

Nie wiem. Pewnie macie już dosyć tych wątków o antykoncepcji, ale mam teraz tylko 5 minut żeby go założyć więc nawet nie miałam czasu wyszukać.
Otóż pytanie jest takie. Mój TŻ wyszedł z propozycją aby zastąpić prezerwatywy innymi środkami antykoncepcyjnymi. Po głowie chodzą mi tylko tabletki antykoncepcyjne....ale boję się że sobie tylko tym zaszkodzę. Mam 18 lat i miałam kiedyś problemy ginekologiczne.
Po prostu nie wiem co zrobić, a mam mało czasu.
Co byście proponowały? A może podacie inny pomysł niż tabletki?
me myself & I jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości