|
|
#151 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Siemię lniane ? ;)
Cytat:
i dziękuję Dodam od siebie, ze proteiny jedwabiu mnie zmiękczają włosy. Keratyna za to potrafi nawet wpłynąć na poprawę skrętu.
|
|
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a co myślicie o następującej maseczce:
glutki z siemienia lnianego 2 żółtka parę kropel nafty 3 łyżeczki olejku rycynowego trochę soku z cytryny łyżeczka miodu zmiksowany aloes ?? nie wypadną mi włosy ?i nakładać to przed czy po myciu??bo zazwyczaj takie coś podobnego to przed nakładałam. |
|
|
|
|
#153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z pewnoscia nie zaszkodzi... Ja jednak jem siemie , dodaje go do jogurtow,salatek,kanapek. .. Edytowane przez Magdalenka22 Czas edycji: 2011-04-23 o 14:24 |
|
|
|
|
|
#154 |
|
Przyczajenie
|
hahah to suuperr!!
moje włosy przezyją dzisiaj pozytywny szok )już nie mogę sie doczekać |
|
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o siemię lniane to ja pochłaniam od ponad pół roku duże ilości głównie ze względu na problemy żołądkowo - jelitowe i nie zauważyłam żeby działało na włosy, paznokcie itp Ale za to pobudza metabolizm i dobrze wpływa ogólnie na pracę jelit więc tak czy owak polecam:P
|
|
#156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Przyczajenie
|
Maseczka się sprawdziła
) ale wole jednak nową: siemie lniane, miód, cytryna, ocet, nafta ) super miękkie włoski po tym |
|
|
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Glutek już na włosach, więc skrobnę co nieco o siemieniu i oleju lnianym.
Olej lniany to mój ukochany tłuszcz i prawie jedyny, którego używam (wewnętrznie) od ponad roku. Czasem jeszcze oliwa z oliwek i bardzo rzadko masełko prawdziwe. Olej lniany to prawdziwy skarb. Ma najlepsze proporcje kwasów tłuszczowych obok oleju z wiesiołka. Przyswaja się prawidłowo w specjalnie przygotowywanym twarożku w diecie budwigowej - kostka twarogu, duży jogurt albo kefir, 6 łyżek oleju lnianego - bardzo dobrze zmiksować i gotowe. Ale żeby działało naprawdę leczniczo i cudnie na zdrowie i urodę, to konieczne jest, żeby twaróg i jogurt miały 0% tłuszczu. Wtedy nasze komórki przyswajają najlepsze proporcje kwasów tłuszczowych. CUDO! Siemię należy mielić tuż przed zjedzeniem, najlepiej z jogurcikiem lub czymś podobnym. Nie zmielone po prostu jest wydalane w całości. A, jeszcze co do oleju. Nigdy nie kupuję go w sklepach, bo tam nie przechowują w lodówce. Olej w temperaturze powyżej 8 czy 10 stopni traci swoje właściwości. Mam to szczęście, że kupuję bezpośrednio w Instytucie Lniarstwa w Poznaniu. A co do włosków, dam znać, jak zmyję glucika
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
Zmielone, z tego, co wiem, działa kojąco na żołądek, ziarenka wspomagają pracę jelit. Aż sobie kupię dzisiaj
|
|
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Siedze właśnie z tym glutkiem...hm no zobaczymy jutro co z tego będzie:P
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Odświeżam temat
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które stosują glutka jako maskę na włosy. Czy nakładacie go też na skalp? |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
To świetnie bo ja też mam wiecznie podrażnioną, może coś mi to pomoże
![]() Dzięki za pomoc: |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Przyczajenie
|
hello!!
pisze tego posta i co chwile dotykam swoich wlosow z niedowierzaniem, bo od dawna nie byly takie odzywione ) a to wszystko dokonalo zwykle siemie lniane!! moje skatowane prostownica i farbowaniem wlosy znowu pieknie sie blyszcza, sa miesiste i nawilzone. skrecily mi sie piekne loki, az zal ich prostowac, a dotad prostowalam wlosy ciagle, bo byly napuszone i nie moglam ich doprowadzic do ladu. zadna odzywka drogeryjna nie dala mi tak niesamowitego efektu!! chyba odstawie prostownice, bo nie moge sie nawiezyc tymi lokami hihi
Edytowane przez mycha272 Czas edycji: 2013-01-10 o 19:21 |
|
|
|
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
Przekonałyście mnie - właśnie idę do kuchni działać ten cudowny Glutek!
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
SIEMIE LNIANE na włosy
Hej wizażystki
![]() Czy używa któraś z Was siemienia lnianego jako odżywkę do włosów ? Jeśli tak, to czy możecie podać efekty i jak takową odżywkę przyrządzić ? Pozdrawiam
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: SIEMIE LNIANE na włosy
Nie znam takowego przepisu, ale podepnę się, bo chętnie też przeczytam o tym cudzie
![]() Uwielbiam siemię- nie ma sobie równych przy walce z kaszlem, dodatkowo swietnie działa na cerę naczynkową
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: SIEMIE LNIANE na włosy
Ooo jakbyś mogła rozwinąć to z tą cerą- też bym chętnie o tym poczytała
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Mogę pić przez 3 miesiące jednocześnie pokrzywę i siemie lniane?
Ile razy dziennie należy pić siemię lniane? Nadaje się do picia takie zmielone juz?(takie kupne zmielone już) |
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Hello, jest tu kto ?
Ja właśnie jestem po zmyciu glutka z włosów- nie było tak źle jak sądziłam ![]() A właśnie, bo kurcze każdy mówi inaczej. Siemię trzeba mielić, czy można jeść całe ziarenka ? Bardzo proszę o odpowiedź.
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o cerę, to po prostu zaparzam siemię a potem nakladam te glutki na twarz pedzlem
Zaraz po zmyciu tej "maseczki" cera jest gladka i miekka. Efekty stosowania siemienia przychodza z czasem- wiąże się to z tym, ze substancje aktywne musza dotrzec do skory wlasciwej, tam musi zajsc szereg przemian metabolicznych prowadzacych do uszczelnienia i wzmocnienia naczyn krwionosnych. Takze efekty moga byc widoczne np. dopiero po miesiacu
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc jestem uzależniona od smaku, ciepły glutek + miód = pyycha
za 3 miesiące zobaczę jakie będą efekty wizualne, może jakieś baby hair piję niecały tydzień i już mogę powiedzieć że mam więcej energii w pracy, wstanie rano jest dla mnie masakrą, witaminki działają![]() Glutek rozcieńczyłam i aplikuję z atomizera na włoski (jestem b.zadowolona), dopiero jutro przetestuje w formie maski
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam glutka na włosy i jestem zadowolona. Super włosy się po nich układają, fantastycznie się prostują, nie puszą się, tylko jedna wada elektryzują się...
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
Siemię lniane!
Hej
W zasadzie zaczynam swoją przygodę z siemieniem Chcę robić z niego maski na włosy, płukanki, ale i pić. Czy pić można ten przecedzony glutek rzadszy lub gęstszy wzależności od tego ile dodam wody, czy mogę pić tylko wczesniej zmielone siemie w młynku?
|
|
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Siemię lniane!
ja siemie lniane gotuje około 15 min aż powstanie kisiel, następnie czekam aż ostygnie i pije wraz z ziarnami, które rozgryzam
nie wiem czy te ziarna można jeść, ale ja tak robię. :P jeszcze mi nie zaszkodziło.
|
|
|
#178 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Siemię lniane!
Istnieją już wątki zbiorcze, poczytaj
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
z myślą o włosach kupiłam len mielony odtłuszczony... teraz jedna czytam na necie, że odtluszcz. Nie pomaga wlosom bo nie ma już tych wartości odżywczych to prawda, nie mam go po co pić lub też płukać włosów?
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Siemię lniane? ;)
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Jesteś nieocenioną pomocą.
i dziękuję 

nie wypadną mi włosy

piję niecały tydzień i już mogę powiedzieć że mam więcej energii w pracy, wstanie rano jest dla mnie masakrą, witaminki działają
to prawda, nie mam go po co pić lub też płukać włosów?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)