Galeria koralikow Madisilk - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 21:40   #151
shenny
Raczkowanie

Dot.: Galeria koralikow Madisilk

nie potrafię wyrazić zachwytu słowami, więc zadam tylko pytanie techniczne - to jest wyszyte na jakimś podkładzie, prawda?

Moja biżuteria: 2. grudnia - zapraszam!
shenny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:29   #152
MadiSilk
Raczkowanie

GG do MadiSilk

ollcia, Kasia83: dzięki dziewczyny
gfjadeg: nie mdlej, nie chce mieć na sumieniu wizażanek, no!
shenny: dzięki to jest mix - część haft, część pleciona. Haft na podkładzie
MadiSilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 08:13   #153
niezwykłości
Raczkowanie

GG do niezwykłości

Niesamowicie pracochłonne( mogę to sobie tylko wyobrazić) i megaprecyzyjnie wykonane prace.Niesamowite ,zwłaszcza ostatni naszyjnik .Nie napisałam nic nowego ,ale oczy mi wyszły jak zobaczyłam te plecioneczki.Gratuluję i życzę rozwoju dg nie takie to straszne jak niektórzy mówią

niezwykłości jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 08:17   #154
ak_pinki
Wtajemniczenie

twoja ostatnia praca zwala z nóg mistrzostwo pierwsza klasa w konkursie masz duuuuuuuuze szanse na wygraną

zapraszam
ak_pinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 10:47   #155
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Madi
Stary 2010-06-21, 12:30   #156
Yaollinka
Zadomowienie

Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 12:39   #157
Biedronka1
Wtajemniczenie

Naszyjnik jest niesamowity
Biedronka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 13:37   #158
MadiSilk
Raczkowanie

GG do MadiSilk

niezwykłości, Sol89, Yaollinka, Biedronka1: bardzo dziękuję!! Strasznie się cieszę, że się Wam to podoba - bo w trakcie pracy zaczęłam się obawiać, że trochę przesadziłam
ak_pinki: dzięki ale tak właściwie na nic nie liczę - po prostu chciałam wziąć udział w pierwszym w życiu konkursie biżuteryjnym po prostu spróbować
Stary 2010-06-21, 21:30   #159
extrano
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sol89 Pokaż wiadomość
Madi
Hi, hi taka sama była moja reakcja, jeszcze OMG! Absolutnie nie moje kolory, ale równie absolutnie należą Ci się pokłony. Życzę powodzenia w konkursie, bo tak właśnie wyglądają rzeczy, które takie konkursy wygrywają.

Zawsze tylko podziwiam takie dzieła, wzdycham... a potem plotę maleńkie kolczyki.

Wreszcie nowości - ZAPRASZAM
extrano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:53   #160
dagus_gd
Zakorzenienie

GG do dagus_gd

o żesz kurka blaszka. powaliło mnie, zatkało i w ogóle nie wiem czy dreptać oglądać wcześniejsze prace co by na zawał przedwcześnie nie paść boski naszyjnik
blog

niewędraś: 1. Joanwi 4. Kamyk 5 Glinka121 6 bila 7 10 hoe

preferencje
dagus_gd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 17:04   #161
Halucynacja
Raczkowanie

O Marylo!!!
Halucynacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 17:07   #162
MadiSilk
Raczkowanie

GG do MadiSilk

extrano, dagus_gd, halucynacja: dzięki serdeczne
extrano: spróbuj kiedyś większej formy - możesz przecież połączyć ją z rivolis, większe formy straaasznie wciągają

To już oficjalnie powiem, że "Słoneczne Lato w Ogrodzie" zostało przyjęte do konkursu ( bo trochę się o to bałam - użyłam więcej materiałów dodatkowych ). Ale się udało dostać do głosowania
Głosować można po zalogowaniu się na stronie Silvexu -
codziennie można oddać 1 głos, więc zalecane jest odwiedzanie codzienne aż do 30 czerwca
Dla smaczku dodam kilka detali
Stary 2010-06-22, 17:35   #163
mamahania
Zadomowienie

GG do mamahania

Sczeka mi opada coraz czesciej podczas odwiedzania wizazuPiekne!Naw et nie potrafie sobie wyobrazic ile pracy Cie to kosztowlo.Glos lece oczywiscie oddac od razu
Stary 2010-06-23, 07:40   #164
MadiSilk
Raczkowanie

GG do MadiSilk

mamahania: dzięki serdeczne! każdy głos na wagę złota
Stary 2010-06-25, 13:07   #165
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

właśnie zauważyłam na stronce silwexu , gratki dostania sie do finałowej czwórki i powodzonka w dalszej części
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 13:58   #166
Sanea
Raczkowanie

GG do Sanea

Wow! To jedyne co mi przychodzi do głowy Podziwiam za cierpliwość przy tworzeniu takich skomplikowanych form I gratuluję docenienia pracy przez organizatorów konkursu!
Sanea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 14:31   #167
MadiSilk
Raczkowanie

GG do MadiSilk

Sanea, kasia_kati: dziękuję ślicznie

Ale jeśli chodzi o konkurs to rozważam poważnie rezygnację
Pierwszy raz mi się zdarza, żeby organizator w trakcie trwania głosowania je resetował do zera ( wszystkie dotychczasowe głosy zostały wykasowane ) i dodawał jeszcze jedną osobę w trakcie..
Najgorsze, że jest to spowodowane dziwnymi sytuacjami - osoby logujące się pierwszy raz w danym dniu dostają monit, że nie mogą głosować, głosy oddane - nie są dodawane do uczestników, lub są odejmowane, albo dodawane innym osobom. Kolega do mnie zadzwonił z informacją, że od dwóch dni nie może zagłosować, skontaktował się z silvexem i co ciekawe usłyszał od firmy że przecież jego login głosował na osobę X. Na co kolega się zdenerwował bo od dwóch dni próbuje zagłosować na osobę Y. I wtedy pan informatyk ręcznie odjął głos osobie X i dodał osobie Y... Kolega nie uzyskał słowa przeprosin, na dokładkę pan informatyk na niego nakrzyczał "że nie ma pojęcia jak to działa".. A tak się składa, że kolega akurat zna się na informatyce i skryptach.... Jak to usłyszałam, to mi ręce opadły.. To znaczy że jego próby oddania głosu zostały przyznane innej osobie niż chciał
Dziwne to dla mnie - poważna firma a takie podejście do konkursu sygnowanego ich nazwą
Stary 2010-06-25, 14:41   #168
Sanea
Raczkowanie

GG do Sanea

Chcę się rzec - coś tu brzydko pachnie...
Przykro słyszeć o takich praktykach. I chyba nic więcej dodać nie potrafię. Trochę mnie przytkało.
Sanea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 16:02   #169
Wirella
Rozeznanie

Jak dla mnie - Twoje plecionki są wprost niesamowite - co za precyzja wykonania, jaka technika, jaka wyobraźnia, żeby to zaprojektować, jaka perfekcja, żeby to ponawlekać
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 16:34   #170
ak_pinki
Wtajemniczenie

Madi bardzo dziwna sytuacja z tym konkursem (i z głosami i z dodaniem nowej pracy już po terminie) ehhh niesmaczna atmosfera się stworzyła ja przyznaje że widziałam raz więcej głosów na ciebie a później widziałm mniej ale może to było przed wyzerowaniem wyników

zapraszam
Stary 2010-06-25, 16:55   #171
MadiSilk
Raczkowanie

GG do MadiSilk

Cytat:
Napisane przez ak_pinki Pokaż wiadomość
Madi bardzo dziwna sytuacja z tym konkursem (i z głosami i z dodaniem nowej pracy już po terminie) ehhh niesmaczna atmosfera się stworzyła ja przyznaje że widziałam raz więcej głosów na ciebie a później widziałm mniej ale może to było przed wyzerowaniem wyników
ak_pinki: niestety sytuacja się nie poprawiła
Jedna z moich stałych klientek nie mogła zagłosować, zadzwoniła do silvexu, informatyk się zalogowal na jej konto i znowu okazało się, że mimo monitu "nie można głosować" faktycznie zagłosowała - tyle, że głos zamiast przypisać się do właściwej osoby - został przerzucony do innej. Informatyk na głos to powiedział do tej pani, po czym próbował przerzucić głos na właściwą osobę. Klientka twierdzi, że bylo ok 7 takich prób przerzucenia i za każdym razem głos trafiał nie do właściwej, a do innej osoby. Dopiero za ostatnim razem udało się przerzucić.
Ergo - silvex ma poważne problemy techniczne z tym głosowaniem.
Dla mnie to właściwie kropka nad "i" w tym temacie i jeśli tego nie naprawią przez ten weekend to się wycofam. Niby dlaczego mam się zgadzać na przekazywanie głosów na moją pracę - komuś innemu?
Ile głosów innych osób zostało tak przekierowane na cudzą korzyść?
I jest nadal przekazywane, bo zgłoszenie klientki było 2h po resetowaniu wyników, a jakoś nie widać, żeby było to poprawione...
Bez sensu
Stary 2010-06-25, 21:59   #172
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Właśnie byłam na stronie Silvexu i zauważyłam, że jakąś zupełną szopkę odstawiają. I nie wiem sama, co gorsze - to, że wyniki głosowania są przekłamane, czy to, że raptem postanowili jeszcze jedną pracę dodać, przecież to nieuczciwe...
Stary 2010-06-25, 22:48   #173
Libro
Przyczajenie

Nie wiem,o co wam chodzi z tym głosowaniem.A dlaczego pierwszy naszyjnik nie może mieć więcej głosów od twojego.Mnie np.on się bardziej podoba i na niego głosuję i za każdym razem głos się dodaje.Nie widzę problemu
Libro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 22:58   #174
kosmitka71
Przyczajenie

Śliczne prace, gratuluję talentu i cierpliwości
kosmitka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 22:58   #175
ak_pinki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libro Pokaż wiadomość
Nie wiem,o co wam chodzi z tym głosowaniem.A dlaczego pierwszy naszyjnik nie może mieć więcej głosów od twojego.Mnie np.on się bardziej podoba i na niego głosuję i za każdym razem głos się dodaje.Nie widzę problemu
nie chodzi nam tutaj która praca bardziej się podoba a która mniej tylko o to że np jak rano sprawdzałam wyniki to powiedzmy praca x miała 12 głosów a później sprawdzam a ta sama praca ma 9 głosów i w tym właśnie jest problem!!! poza tym wszytstkie prace są godne uwagi

zapraszam
Stary 2010-06-26, 07:30   #176
MadiSilk
Raczkowanie

GG do MadiSilk

Cytat:
Libro: przepraszam, ale mam wrażenie że nie przeczytałaś ( łeś ) w całości wszystkich postów w tej kwestii Nie chodzi o to dlaczego ktoś ma nie wygrać - ależ niech wygrywa Ale pod warunkiem że dostaje głosy tylko od swoich zwolenników a nie od ludzi głosujących na pozostałych uczestników, które to głosy są "przekazywane" tej jednej osobie..
To tak jakby głosować w wyborach prezydenckich a Twój oddany głos nie idzie na Twojego kandydata tylko na innego..
To już jest nie fair.
I chyba tyle w tym temacie, bo widzę po niektórych wypowiedziach na forum, że nie mam prawa mówić głośno o nieprawidłowościach, bo od razu jest zarzut o sianiu "fermentu". Czyli powinnam siedzieć cicho, stulić uszka i przymknąć oczy na przekazywanie moich głosów komuś innemu - bo przecież to nic takiego
Stary 2010-06-26, 08:13   #177
Libro
Przyczajenie

A skąd wiadomo,że głosy są przekazywane komuś innemu,gdyby tak było miałabyś 0 ,a ponad 20.Dalej nie wiem o co tu chodzi?
Stary 2010-06-26, 08:32   #178
ak_pinki
Wtajemniczenie

Cytat:
A skąd wiadomo,że głosy są przekazywane komuś innemu,gdyby tak było miałabyś 0 ,a ponad 20.Dalej nie wiem o co tu chodzi?
ja najpierw sprawdziłam wynik głosowania -> oddałam głos-> i osobie na którą wybrałam nie dodało głosu ->dodało komuś innemu->to przykład skąd wiadomo
Madi przepraszam za offtopa już nie będe

zapraszam
Stary 2010-06-26, 08:43   #179
Libro
Przyczajenie

Jak są takie problemy,to niech silvex zamieni kolejność .Np.osobę nr 1 z osobą nr 5
Stary 2010-06-26, 08:45   #180
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
ja najpierw sprawdziłam wynik głosowania -> oddałam głos-> i osobie na którą wybrałam nie dodało głosu ->dodało komuś innemu->to przykład skąd wiadomo
A jak można sprawdzić wynik przed głosowaniem?
Pytam nie ze złośliwości, tylko z ciekawości, bo sama bym sprawdziła dla hec

EDIT: Oczywiście znów w dygresję, a o najwazniejszym zapomniałam: MadiSilk - Twoja praca jest przepiękna, żałuję, że jej nie wzięto również na Jubinale, z chęcią bym ją obejrzała na zywo
A w ogóle początkowo myślałam że to torebka, zanim zajrzałam do Twojego wątku, a tu niespodzianka Ale z czarnym gorsetem lub do sukienki-tuby coś takiego musi wyglądać zajefajnie

EDIT 2: Osioł jestem - już wiem jak z tymi wynikami Zagłosowalam wlasnie (wg mojej wiedzy pierwszy raz tej doby, a IP mamy własne, więc nikt tego za mnie nie zrobił) na pracę Extrano, bo jej się nalezy jak psu micha (z tego co mi się zdaje, tylko jej praca i praca czwarta tak naprawdę w 100% spełniła warunki konkursu) i nie dodało jej głosu. Tyle że nie zwróciłam uwagi, czy dodało komuś innemu... Sprawdzę jutro

EDIT 3: Matko i córko, trzy zdania będę na cztery raty pisać, ale niech już będzie komplet... Chciałam tylko słowo wyjaśnienia (usprawiedliwienia?) co do:

Cytat:
Napisane przez MadiSilk Pokaż wiadomość
Pierwszy raz mi się zdarza, żeby organizator w trakcie trwania głosowania je resetował do zera ( wszystkie dotychczasowe głosy zostały wykasowane ) i dodawał jeszcze jedną osobę w trakcie..
Cytat:
Madi bardzo dziwna sytuacja z tym konkursem (i z głosami i z dodaniem nowej pracy już po terminie)
Cytat:
Napisane przez Sol89 Pokaż wiadomość
I nie wiem sama, co gorsze - to, że wyniki głosowania są przekłamane, czy to, że raptem postanowili jeszcze jedną pracę dodać, przecież to nieuczciwe...
Ta dodana praca, to mój komplet. Dotarł do Silveksu z opóźnieniem Cieszyłam się w sumie i byłam wdzięczna, że się załapał mimo wszsytko przy okazji innych zmian dokonywanych, ale może faktycznie lepiej było odpuścić. Tyle że z drugiej strony, gdyby tak się kurczowo trzymać regulaminu, to prac, które w całości spełniają warunki konkursu jest dwie - Moniki Extrano i p. Agaty, i najbardziej nie fair jest w tym wszystkim moim zdaniem to, że właśnie one mają najmniej głosów A najwięcej zbierają te, które gdzieś regulamin nagięły - albo korzystały w większości z materiałów niedostępnych w Silveksie albo dojechały po czasie.

Aleeee.. i to jest duże ale - w tym konkursie bierzemy udział praktycznie chyba (bo nie wiem kim jest p. Agata - z nazwiska nie kojarzę) tylko my - bizuteryjki znajdące się stąd lub innych for i naprawdę... nie wydaje mi się, żeby cała gra była warta świeczki, to jest kłócenia się i psucia atmosfery między sobą Więc jesli by to miało poprawić ogólne nastroje, to ja mogę poprosić o wycofanie mojego kompletu z konkursu, to nie jest dla mnie aż takie ważne, żeby być przez to z kimś skłóconym (czy za 500, czy za 3000 złotych, dobrych relacji z ludźmi się za to nie odkupi). A i wyplataczka ze mnie żadna, bo na codzień robię raczej zwyklaki, a ten komplet powstawał w radosnym szale i bez najmniejszego wzoru czy planu, więc ujmy mi to żadnej nie przysporzy...

Edytowane przez marisella
Czas edycji: 2010-06-26 o 09:22
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości